QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 08, 16:42)
Idomu ar kokiose higienos normose yra parasyta kas sergant, sloguojant negalima i darba eiti?
Idomu pasidare 
o esate vaikas?
QUOTE(Laura_online @ 2011 12 08, 16:51) iš vis nesuprantu žinoma, kad ir suaugusiam negalima eiti sergančiam į kolektyvą, tik gaila, kad t**** (tūlam) lietuviui reikia parašyti higienos normose, kad jis suvoktų kada gali eiti į darbą kada ne QUOTE(Laura_online @ 2011 12 08, 17:51) Cia pamastyti reiktu tiems kurie apsisnargliave, neprakalbantys ir su temperaturom i darba eina. O ateje cia garsiai rekia kad kitos vaikus su sloga i darzeli atvede. Papildyta: QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 08, 17:52) iš vis nesuprantu žinoma, kad ir suaugusiam negalima eiti sergančiam į kolektyvą, tik gaila, kad t**** (tūlam) lietuviui reikia parašyti higienos normose, kad jis suvoktų kada gali eiti į darbą kada ne Tai kodel kazin tos hiegienos normos galioja tik vaikams, o suaugusiems negalioja? Ar jus pati del slogos imate biuleteni ar einate i darba? QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 08, 17:01) Tai kodel kazin tos hiegienos normos galioja tik vaikams, o suaugusiems negalioja? Ar jus pati del slogos imate biuleteni ar einate i darba? neprivalau čia aiškintis, bet taip nežinau ar tai įtikima, tačiau atėjus kolegei su didele sloga užtinusiom akim buvo išsiųsta namo gydytis , ir laukiama tik tada kaip pasveiks ir ką... O aš pati tris kart tpfu nesergu, o jei sergu visuomet neužleidžiu ligos ir paguliu porą dienų ir pasveikusi einu į darbą, man liga trumpesnė ir lengvesnė pradėjus gydymą jos pradžioje . Kaip suprantu jums tai atrodo kaip kosmosas...
Vaiku imunitetas silnesnis, gal del to tos normos yra grieztesnes, ne veltui sakoma, kad vaikui imunitetas formuojasi iki 5m. tuomet jie ir baigia taip daznai sirgti.
Nuvedziau saviski snd i darzeli, ziuriu vaikas atbega su kabanciu QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 08, 18:09) Kosmosas ne man, o darbdaviams Taigi, suaugusiems sloga ne liga? Papildyta: QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 18:13) Vaiku imunitetas silnesnis, gal del to tos normos yra grieztesnes, ne veltui sakoma, kad vaikui imunitetas formuojasi iki 5m. tuomet jie ir baigia taip daznai sirgti. Na kad vaiko imunitetas silpnesnis tai ligu interpretacija nesikeicia. Jei sloga liga tai liga, tegul sedi ir tevai namie o ne darbe su temperatura. Negali but vaikams sloga liga, o suaugusiems ligu ner QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 08, 18:09) neprivalau čia aiškintis, bet taip nežinau ar tai įtikima, tačiau atėjus kolegei su didele sloga užtinusiom akim buvo išsiųsta namo gydytis , ir laukiama tik tada kaip pasveiks ir ką... O aš pati tris kart tpfu nesergu, o jei sergu visuomet neužleidžiu ligos ir paguliu porą dienų ir pasveikusi einu į darbą, man liga trumpesnė ir lengvesnė pradėjus gydymą jos pradžioje . Kaip suprantu jums tai atrodo kaip kosmosas... nu kam jus taip, nereikia jau taip issinerti is kailio ....vienas be uztinusiu akiu pasloguoja ir baigiasi tuom, kitas stai lovoje net turi guleti... QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 08, 17:13) Kosmosas ne man, o darbdaviams Taigi, suaugusiems sloga ne liga? mūsų darbe liga . Ir pats darbdavys išsiuntė žmogų, ir jam net nedarbingumo nereiks imti , susirgo savaitės viduryje, nebus keletą dienų, įtensyviai gydantis penkių dienų manau pakanka išsveikti. Grįš kaip agurkėlis, kitų neužkrės vadinais likęs kolektyvas dirba be pertraukų, niekas namo bacilų neparneš... o tik nepradėkit...darbe niekas nelaikys ... ir iš vis koks darbo našumas jei darbuotojas dažniau valo slogą, čiaudo, geria arbatas nei dirba ... tik dalinasi bacilom, ir tiek... Papildyta: QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 08, 17:16) nu kam jus taip, nereikia jau taip issinerti is kailio ....vienas be uztinusiu akiu pasloguoja ir baigiasi tuom, kitas stai lovoje net turi guleti... tiek to ...nes jau visai QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 08, 18:18) mūsų darbe liga . Ir pats darbdavys išsiuntė žmogų, ir jam net nedarbingumo nereiks imti , susirgo savaitės viduryje, nebus keletą dienų, įtensyviai gydantis penkių dienų manau pakanka išsveikti. Grįš kaip agurkėlis, kitų neužkrės vadinais likęs kolektyvas dirba be pertraukų, niekas namo bacilų neparneš... o tik nepradėkit...darbe niekas nelaikys ... ir iš vis koks darbo našumas jei darbuotojas dažniau valo slogą, čiaudo, geria arbatas nei dirba ... tik dalinasi bacilom, ir tiek... Pagarba tokiam darbaviui
kodėl aš turiu per tokias snagliuojančias nevaleikas užsikrėsti ir sirgti? kodėl mano vaikas turi sirgti per nemokančius gydytis? tik pagalvoki, jei visi vaikai ateitų sveiki ir iki galo išgydyti, tai mes net nesusirgtume, nejaugi taip sunku pasveikti iki galo?
nu jau taip i lankas grybaujat kai kurios, kad net neturiu ka ir pakomentuoti
prie ko cia suauge??? apie vaikus galvokit, nes jiems ligos baisios, ir sloga baigiasi liudnai, suauges issipus nosi dvi dienas ir sveikas. Paskui verkia mano vaikui tas issivyste, mano vaikui anas issivyste. Niekas nevyksta be priezasties. Jei jums grazu, kad i jusu vaika ziuri su panieka kai jis su snargliu vaiksto, jei jums gerai, kad jis tikrai nesijaucia gerai budamas ne namie ir negydomas ir jei jums visai nerupi vaiko sveikata, jau net nekalbu apie poziuri i kitus vaikus, tai reikskites cia, matyt taip nuraminsite savo sazine QUOTE(Laura_online @ 2011 12 08, 18:27) jus tikrai nesuvokiat prie ko cia suauge...viskas sukasi ratu..ligos nebuna vien is/nuo kitu vaiku Ir vaikai ir suauge pernesa ligas,uzsikrecia nuo slogu........ir suauges gali uzkresti ir vaikas,nereikia visko suvesti i viena vieta,reikia pradeti visu pirma kiekvienam nuo saves Todel siulau visu pirma saziningai atsakyti ar einate patys sirgdami ar su sloga i darba,neapsiriboti tik nevedant serganciu vaiku i darzeli. Papildyta: QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 08, 15:52) iš vis nesuprantu žinoma, kad ir suaugusiam negalima eiti sergančiam į kolektyvą, tik gaila, kad t**** (tūlam) lietuviui reikia parašyti higienos normose, kad jis suvoktų kada gali eiti į darbą kada ne butent..tulam lietuviui,nes tam tulum lietuviui nedarbingumo lapelis del slogos neisrasomas! Ir visai cia ne tautybe kalta Papildyta: Ir dar del tu tulu lietuviu Nuvaziavo draugai i slidinejimo kurorta...i viesbuti,kuris pritaikytas vaikams....na tikejosi,kad suvaziuos sveiki vaikai...o ten...visi vaikai europieciai sloguoti,kostintys,bet niekas ten demesio nekreipe
Ne pirma tokia tema ir toks įspūdis, kad labiausiai darželyje serga tie, kuriuos tėveliai labiausiai saugo...
Lietuvos higienos normos HN 75:2010 Įstaiga, vykdanti ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2010-04-22 įsakymu Nr. V-313 (Žin., 2010, Nr. 50-2454), p. 95 nurodyta, kad draudžiama į įstaigą priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus.
Pastebėjus, kad į ikimokyklinio ugdymo įstaigas priimami kosintys, sloguojantys ar turintys kitokių užkrečiamųjų ligų požymių vaikai, neabejingi turėtų būti ir tokią įstaigą lankančių vaikų tėvai. Apie tokius atvejus reikėtų informuoti visuomenės sveikatos centrą ir jo teritorinius skyrius. Dedu dar kartelį... Nesuprantu kas kuriai neaišku, kodėl mes turim dairytis ką daro anglas, rusas ar dar kas? Pas mus įstatymas toks yra, todėl būkite malonios ir gerbkite kitus žmones. Jei jau jums nieks neįkals, kad vaikas su sloga/kosuliu ir kt. turi būti namie, tai ko čia einate į šią temą ir tarsi bandote įpiršti, kad visgi tokios mamos teisios ir tai yra norma... Mistika kažkokia Saldžių visoms. Papildyta: QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 08, 22:44) Nuvaziavo draugai i slidinejimo kurorta...i viesbuti,kuris pritaikytas vaikams....na tikejosi,kad suvaziuos sveiki vaikai...o ten...visi vaikai europieciai sloguoti,kostintys,bet niekas ten demesio nekreipe Na taip, užseniečiai kakos viešoj vietoj, tai ir tie nabagai lietuviai taip darys, nes ten mat priimta, na juokas, gera dozę vit. C davėte man QUOTE(Hmmm... @ 2011 12 08, 22:04) Ne pirma tokia tema ir toks įspūdis, kad labiausiai darželyje serga tie, kuriuos tėveliai labiausiai saugo... iš tiesų taip tik atrodo, o serga visi vieniems tai norma, kitiems norisi vaiką išgydyti . Kas vaiką sąžiningai gydo normalu, kad jiems siutas ima, nes atvedus į bacilyną ir vėl tas pats. *Liepa18* būtent yra įstatymas ir tiek žinių, bet mums tai žiūriu vienodai QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 08, 21:31) Na taip, užseniečiai kakos viešoj vietoj, tai ir tie nabagai lietuviai taip darys, nes ten mat priimta, na juokas, gera dozę vit. C davėte man Smagu,kad gavote gera doze juoko. Todel ir sakau,kad visu pirma pradekime nuo saves!!!! Vaikas serga neveskite i darzeli,suauges serga neikite i darba.Visi privalo issigydyti. QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 08, 18:01) Cia pamastyti reiktu tiems kurie apsisnargliave, neprakalbantys ir su temperaturom i darba eina. O ateje cia garsiai rekia kad kitos vaikus su sloga i darzeli atvede. Papildyta: Tai kodel kazin tos hiegienos normos galioja tik vaikams, o suaugusiems negalioja? Ar jus pati del slogos imate biuleteni ar einate i darba? Rasytines higienos normos galioja vaikams, nes jie paprasciausiai nesilaiko nustatytu higienos normu, na per mazi dar laikytis. I darba sloguojanti tikrai einu ir be baimes. Zinau, kad jei bendradarbis bus ispetas apie mano sloga ir laikysis higienos normu-jie neapsikres nuo manes. Ir tikrai neapsikrecia Pravesiu trumpa sveikatos pamokele, kad nustotumet paranojiskai bijoti viesu vietu ir laikyti jas ligu saltiniu. Pries pora metu, pamenat, Lietuvoje gruodzio menesi siaute kiaulinis gripas, mire virs 20 zmoniu. Vienok, tada as ir pasidomejau, kaip tie virusai patenka i aplinka, kada zmogus apsikrecia, ko reikia saugotis. Is mokyklos du vyresnieji vaikai parsinese i namus ta virusa, namuose buvo dar metuku mazylis, as nedirbau, vaiksciojau i parduotuve, laksciau su vaikais i poliklinika. Tada ir suzinojau, kad virusas-tai oro-laseliniu budu keliaujantis, o ypac kontaktuojantis per zmogaus gleivine(akis, nosi, burna). Zmogus ciaudedamas ir kosedamas, neprisidenges nosinaite ar ranka sugeba po spaudimu issviesti virusus iki metro atstumu. Vadinasi, jei parduotuveje ciaudo zmogus, prisidenges su ranka, galima stoveti net 50cm atstumu be baimes, kad virusas pasieks mus. Analogiskai ir darbe: paprastai sedime su bendradarbiais metro-dvieju metru atstumu, vadinasi, net jei virusas patenka i aplinka, jis paprasciausiai to bendradarbio oru nepasiekia, nebent kazka kuzdetume jam i ausi. O kai sergame, tikrai stengiames vengti eiti artyn kito zmogaus. Taciau yra tikresnis ir garantuotesnis budas apsikresti virusu: kontaktas per gleivine Ir stai voliojosi mano vyresnieji vaikai su gripu, o nei as, nei vyras, nei maziukas, besilaikant padidintos higienos namuose net nesuslogavome Vadinasi, pakanka tik gerai plauti rankas ar jas dezinfekuoti su specialia dezinfekcine medziaga padengta vienkartine dregna servetele, laikytis nuo sergancio bendradarbio per metra, ir jokie virusai anei bakterijos nepasieks musu O stai darzeliuose viso to nera, buna labai glaudus kontaktas per gleivine, tad medikai ir ivede tas grieztas higienos normas.
Vakar darželyje buvo susirinkimas. ir aišku buvo keliamas šis opus klausimas. galiu tik ačiū pasakyti tiek auklėtojoms ir tiek darželio vidaus taisyklėms. Stengiamasi ginti ne sergančius vaikus, o dirbti tuo principu kad sergančiam vaikui darželyje ne vieta. Slogos ir ligos gydomos namuose. betgi sloga slogai nelygi- iki absurdo kad su alergine sloga vaikas lankyti darželio negali neprieisim
Papildyta: QUOTE(Laura_online @ 2011 12 08, 19:27) Jei jums grazu, kad i jusu vaika ziuri su panieka kai jis su snargliu vaiksto, jei jums gerai, kad jis tikrai nesijaucia gerai budamas ne namie ir negydomas ir jei jums visai nerupi vaiko sveikata, jau net nekalbu apie poziuri i kitus vaikus, tai reikskites cia, matyt taip nuraminsite savo sazine Man ši vieta užstrigo. Išties taip ir yra, dėl mano aplaidumo tikrai nenorėčiau kad auklėtojos į vaiką šnairai žiūrėtų, tarsi bijodamos prisiliesti, kad kiti vaikai pasijuoktų, pirštais badytų... Papildyta: QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 09, 07:38) o va šito tai nežinojau QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 08, 22:44) jus tikrai nesuvokiat prie ko cia suauge...viskas sukasi ratu..ligos nebuna vien is/nuo kitu vaiku Ir vaikai ir suauge pernesa ligas,uzsikrecia nuo slogu........ir suauges gali uzkresti ir vaikas,nereikia visko suvesti i viena vieta,reikia pradeti visu pirma kiekvienam nuo saves Todel siulau visu pirma saziningai atsakyti ar einate patys sirgdami ar su sloga i darba,neapsiriboti tik nevedant serganciu vaiku i darzeli. QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 08, 23:31) Lietuvos higienos normos HN 75:2010 Įstaiga, vykdanti ikimokyklinio ir (ar) priešmokyklinio ugdymo programą. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2010-04-22 įsakymu Nr. V-313 (Žin., 2010, Nr. 50-2454), p. 95 nurodyta, kad draudžiama į įstaigą priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus. Ir suaugusiems draudziama i darba eiti sergant, sloguojant, bet einat QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 09, 08:38) I darba sloguojanti tikrai einu ir be baimes. Zmogus ciaudedamas ir kosedamas, neprisidenges nosinaite ar ranka sugeba po spaudimu issviesti virusus iki metro atstumu. Vadinasi, jei parduotuveje ciaudo zmogus, prisidenges su ranka, galima stoveti net 50cm atstumu be baimes, kad virusas pasieks mus. Taigi, darbe bendradarbis prisidenges ranka nusiciaudo, paskui ta ranka ima dokumentus ir duoda man As neteigiu kad uzsikrecia suauge taippat lengvai kaipir vaikai. Aisku kad vaikai greiciau uzsikrecia. Bet ar tai suteikia teise suaugusiems eit apsisnargliavusiems i darba? Jei uzkres maziau zmoniu suauges, nei vaikas, tai vadinasi jau jis turi teise eit sirgdamas ir apkrest kitus?? Vis dar isvada kaip matau ta pati, suaugusiems sloga - ne liga, o vaikams sloga - liga QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 10:32) Ir suaugusiems draudziama i darba eiti sergant, sloguojant, bet einat Taigi, darbe bendradarbis prisidenges ranka nusiciaudo, paskui ta ranka ima dokumentus ir duoda man Pasiskaitykit ir atsipalaiduokit http://www.medicinavisiems.lt/Naudingi-pat...irus%C5%B3.html O dregnas serveteles pravartu tiek darbe, tiek automobilyje tureti-tikrai nepakenks, jei nenorit apsirgti ir siaip ivairiomis ligomis. QUOTE(Niktė @ 2011 12 09, 11:15) tai kad man sloga ne liga, mano vaikui taip pat O tom kam sloga liga tegul ir sedi su sloga namie, o ne i darba eina. O ne pacios snargliuotos vaiksto ir atejusios rekia kad mamos tokius vaikus i darzeli veda. QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 10:28) tai kad man sloga ne liga, mano vaikui taip pat O tom kam sloga liga tegul ir sedi su sloga namie, o ne i darba eina. O ne pacios snargliuotos vaiksto ir atejusios rekia kad mamos tokius vaikus i darzeli veda. negaliu skaityt
nu taip sloga liga, tai kodel su ja einat i darba???
QUOTE(bbrigitux @ 2011 12 09, 11:32) negaliu skaityt Man irgi jau atrodo, kad kai kurios iš kitos planetos... Nėra žodžių. Ragana, duok Dieve, kad jūsų vaikeliui ta tokia nekalta sloga niekada neišsivystytų į kažką rimčiau, nuoširdžiai to jums linkiu... Tad siūlyčiau nesišvaistyti tokiais pareiškimais apie savo vaiką taip lengvai ... QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 10:28) tai kad man sloga ne liga, mano vaikui taip pat O tom kam sloga liga tegul ir sedi su sloga namie, o ne i darba eina. O ne pacios snargliuotos vaiksto ir atejusios rekia kad mamos tokius vaikus i darzeli veda. nespjauk į vandenį nes gali tekti pačiam gerti.... vaikui sloga yra labai rimta liga. Senam žmogui lygiai taip pat yra liga, kuri gali baigtis su labai rimtomis komplikacijomis. Papildyta: QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 10:35) deja deja, su sloga sėdžiu namuose QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 09, 11:37) Ragana, duok Dieve, kad jūsų vaikeliui ta tokia nekalta sloga niekada neišsivystytų į kažką rimčiau, nuoširdžiai to jums linkiu... Nugi buvo nuo slogos mums ausu uzdegimas pernai, visai grupei ta sloga buvo su komplikacijom, kam i ausis, kam i akis, kam i bronchus. Mazajam sese pora kartu irgi yra parnesusi sloga irgi su komplikacijom jam buvo, i bronchus QUOTE(Niktė @ 2011 12 09, 11:38) nespjauk į vandenį nes gali tekti pačiam gerti.... vaikui sloga yra labai rimta liga. Senam žmogui lygiai taip pat yra liga, kuri gali baigtis su labai rimtomis komplikacijomis. deja deja, su sloga sėdžiu namuose Priimtu mus i jusu darzeli, nes patys gyd nezinojo visus metus nuo ko sloga mano vaikui, ne vienas spejo kad tai alergine, nors tyrimai alergijos nerode Deja bet vienetai su slogom sedi namuose.. jeigu visi taip saziningai gydytusi nuo slogos, tada manau net nekiltu noras ir vaikus vesti su sloga i darzeli. O dabar pas mus deja sloga nelaikoma liga, nes darbdaviai to netoleruoja, o gyd irgi nezinau ar duoda suaugusiems biuleteni del slogos Taigi, kai pasikeis visos visuomenes mastymas, kad sloga pavojinga ne tik vaikams bet ir suaugusiems, tuomet ir darzeliuose pasikeis situacija. QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 12:44) Nugi buvo nuo slogos mums ausu uzdegimas pernai, visai grupei ta sloga buvo su komplikacijom, kam i ausis, kam i akis, kam i bronchus. Mazajam sese pora kartu irgi yra parnesusi sloga irgi su komplikacijom jam buvo, i bronchus Priimtu mus i jusu darzeli, nes patys gyd nezinojo visus metus nuo ko sloga mano vaikui, ne vienas spejo kad tai alergine, nors tyrimai alergijos nerode Deja bet vienetai su slogom sedi namuose.. jeigu visi taip saziningai gydytusi nuo slogos, tada manau net nekiltu noras ir vaikus vesti su sloga i darzeli. O dabar pas mus deja sloga nelaikoma liga, nes darbdaviai to netoleruoja, o gyd irgi nezinau ar duoda suaugusiems biuleteni del slogos Taigi, kai pasikeis visos visuomenes mastymas, kad sloga pavojinga ne tik vaikams bet ir suaugusiems, tuomet ir darzeliuose pasikeis situacija. ragana,speju perejot simet i kita grupe darzelyje taip?
nebekomentuosiu, nes gausiu įrodinėti kad ir vėžys nėra liga
prisiminiau šių metš meningokokinės infekcijos atvejus. Nuo ko pirmam jaunuoliui prasidėjo? Nuo slogos, ir ką... žmogučio nebėra.... Bet juk sloga ne liga QUOTE(Niktė @ 2011 12 09, 11:53) prisiminiau šių metš meningokokinės infekcijos atvejus. Nuo ko pirmam jaunuoliui prasidėjo? Nuo slogos, ir ką... žmogučio nebėra.... Bet juk sloga ne liga taigis, ir ne vienas paauglys jau mire nuo meningokoko, bet su sloga vistiek ejo i mokykla
Na nežinau, kokio tamsumo reikia būti įrodinėjant, kad sloga ne liga
Sloga yra pirmasis bet kurios rimtesnės ligos (nuo lengvo viruso iki rimto gripo, ar net meningokokinės infekcijos) požymis. Nuo žmogaus imuniteto stiprumo (deja, čia jau ne visada mūsų valioje) ir gydymo (t.y. požiūrio į slogą) dažniausiai priklauso ar sloga ir lieka sloga (t.y. negydoma išgydoma per 7 dienas, o gydoma per savaitę), ar pereina į ką nors daug nemalonesnio. Taip, kad mamytės jūs jau man atleiskit, bet kai suslogavusį vaiką išleidžiat į darželį tikrai nežinot, ar išleidžiat vaiką + slogą, ar vaiką +slogą+virusą+dar nežinia ką. ir tik nereikia tų pasakų, kad "skiriu slogą nuo neslogos", nebent turit antgamtinių galių juk pačios matom, šnarpščia, šnarpščia darželinukas kokią dieną-dvi, o jau paskui kai dingsta iš grupės, tai mėnesiui, ir dar grįžęs kokias dvi sav. į lauką su visais neina deja, realybė tokia, taip, kad būkim atsakingesnės ir neužsikrėskim ikilempizmu QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 12:53) manau kad jusu alergines slogos priezastis liko anoje grupeje,gal pelesis,gal patalyne,zaislas koks senas ir tt..gydytojai irgi nevisagaliai.ūmias ligas gydo taip,bet i letines kartais ranka numoja.kartais paciam reikia atasakymu ieskoti.o kaip jau ne karta isitikinau,vaikus auginat jokiu kategoriskumu buti negali. QUOTE(linoze @ 2011 12 09, 12:02) manau kad jusu alergines slogos priezastis liko anoje grupeje,gal pelesis,gal patalyne,zaislas koks senas ir tt..gydytojai irgi nevisagaliai.ūmias ligas gydo taip,bet i letines kartais ranka numoja.kartais paciam reikia atasakymu ieskoti.o kaip jau ne karta isitikinau,vaikus auginat jokiu kategoriskumu buti negali. Na jei taip tada vadinasi visus metus savo vaika i grupe vedziau visiskai sveika Ale vistiek nieko blogo nematau jei su menka slogele vaikas i darzeli vedamas Bet juk alergine sloga beganti buna, ne? QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 11:59) taigis, ir ne vienas paauglys jau mire nuo meningokoko, bet su sloga vistiek ejo i mokykla Mire paauglys. Kaip ir tas vaikas is Basanaviciaus mokyklos, tai nelaime, tai komplikacija. Bet. Ar buvo dar bent vienas atvejis is tu mokyklu, kurioje tie mirusieji mokesi? Ne. Kodel? Todel, kad neturejo glaudaus gleivines kontakto. O dabar imkim ta pati atveji kokiame darzelyje. Garantuoju, kad puse grupes vaiku butu mire QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 09, 12:11) Taigii buvo atvejas ir darzelyje meningokoko, tik kazkokio kitokio, bet daugiau niekas neuzsikrete, ar jis neuzkreciamas, streptokokinis? http://www.delfi.lt/news/daily/Health/jona...s.d?id=51648063 QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 13:08) Na jei taip tada vadinasi visus metus savo vaika i grupe vedziau visiskai sveika Ale vistiek nieko blogo nematau jei su menka slogele vaikas i darzeli vedamas Bet juk alergine sloga beganti buna, ne? negaliu atsakyt apskritai kokia buna.mano broliui yra beganti,jei pagauna alergena,ypac pavasari baiciai ciaudo ir bega. na,tada reiktu kalbeti ar alergija yra liga?turbut taip.imunines sistemos sutrikimas,padidinta reakcija i kazka.bet cia medikams spresti,ne mums.neuzkreciama?ko gero.tokio vaiko nelaikyciau visiskai sveiku.vaikui turinciam alergine sloga daug komplikuotesne buna virusine sloga. o kas vienam menka slogele kitam baigtis gali plauciu uzdegimu. mamos baikim sita niekur nevedancia diskusija. jei as pavyzdziui pavogsiu viena saldaini parduotuvej,nieko blogo?o jei kilograma jau blogai? na,kodel suaugusiu zmones reikia varineti,nurodineti,drausti,barti?kodel negalime patys susiprasti..... QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 11:15) Taigii buvo atvejas ir darzelyje meningokoko, tik kazkokio kitokio, bet daugiau niekas neuzsikrete, ar jis neuzkreciamas, streptokokinis? http://www.delfi.lt/news/daily/Health/jona...s.d?id=51648063 gal baikit ieškot pateisinimų... QUOTE(bbrigitux @ 2011 12 09, 12:11) anksčiau rašėt, kad pradėkime keist situaciją nuo savęs... bet ir toliau ginate sloguojančius vaikus grupėse Taigi jau atsakiau, kai pasikeis visuomenes poziuris i sloga, kai patys suauge neis apsisnargliave i darbus tada ir vaiku niekas nebeves i darzelius su slogom Papildyta: QUOTE(bbrigitux @ 2011 12 09, 12:18) Nugi laikausi QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 09, 11:28) tai kad man sloga ne liga, mano vaikui taip pat O tom kam sloga liga tegul ir sedi su sloga namie, o ne i darba eina. O ne pacios snargliuotos vaiksto ir atejusios rekia kad mamos tokius vaikus i darzeli veda. Tai Jus nesedekite ir eikita i darba, o vaiko prasau nevesti, nes ne mes mamos higienos normas nustatom, o sveikatos specialistai, ir jeihu taip nustatyta vadinsai sloga - vaikui yra liga ir i kolektyva eiti negalima, o jeigu eina, vadinasi pazeidziamas istatymas, tai yra pazeidziamos ne tik kitu vaiku ir tevu teises, o jus pazeidziate ir savo vaiko teises, uz kurias yra numatytos sankcijos, tik po sio dialogo supratau, kad su tokiom mamom kovoti tyliai neverta, skambinti i higienos centra ir skusti, tik gaila aukletoju, nes pasirodo uz tokius priimtus vaikus joms gresia baudos. QUOTE(Domogintare @ 2011 12 09, 13:23) Tai Jus nesedekite ir eikita i darba, o vaiko prasau nevesti, nes ne mes mamos higienos normas nustatom, o sveikatos specialistai, ir jeihu taip nustatyta vadinsai sloga - vaikui yra liga ir i kolektyva eiti negalima, o jeigu eina, vadinasi pazeidziamas istatymas, tai yra pazeidziamos ne tik kitu vaiku ir tevu teises, o jus pazeidziate ir savo vaiko teises, uz kurias yra numatytos sankcijos, tik po sio dialogo supratau, kad su tokiom mamom kovoti tyliai neverta, skambinti i higienos centra ir skusti, tik gaila aukletoju, nes pasirodo uz tokius priimtus vaikus joms gresia baudos. taip bet teko skaityti atveji klaipedoj,kada paskyrus joms baudas,vaiku serganciu nebeprieme i grupes.o tevus kai kuriuos matyt vis del to reikia sudrausti,barti ir mokyti..... QUOTE(linoze @ 2011 12 09, 12:29) taip bet teko skaityti atveji klaipedoj,kada paskyrus joms baudas,vaiku serganciu nebeprieme i grupes.o tevus kai kuriuos matyt vis del to reikia sudrausti,barti ir mokyti..... Taip, tai jas sustabdys, bet tokiu mamu ne, nes privarys i nosi vaistu, istums i grupes ir beks kiek kojos nesa is darzelio, pazistu ir tokiu mamyciu. QUOTE(Domogintare @ 2011 12 09, 12:23) Tai Jus nesedekite ir eikita i darba, o vaiko prasau nevesti, nes ne mes mamos higienos normas nustatom, o sveikatos specialistai, ir jeihu taip nustatyta vadinsai sloga - vaikui yra liga ir i kolektyva eiti negalima, o jeigu eina, vadinasi pazeidziamas istatymas, tai yra pazeidziamos ne tik kitu vaiku ir tevu teises, o jus pazeidziate ir savo vaiko teises, uz kurias yra numatytos sankcijos, tik po sio dialogo supratau, kad su tokiom mamom kovoti tyliai neverta, skambinti i higienos centra ir skusti, tik gaila aukletoju, nes pasirodo uz tokius priimtus vaikus joms gresia baudos. Gaila auklėtojų, bet ką daryti, jos išvis bejėgės prieš tokius tėvus. O kovoti tyliai tikrai nereikia, nes tokie tėvai kaip sakoma galutinai užsikars ant sprando kitiems ir dar kojas nuleis... QUOTE(Domogintare @ 2011 12 09, 12:33) Taip, tai jas sustabdys, bet tokiu mamu ne, nes privarys i nosi vaistu, istums i grupes ir beks kiek kojos nesa is darzelio, pazistu ir tokiu mamyciu. Per susirinkima uzbegau uz akiu tokiems teveliams: pasakiau, kad nebutu tokiu "gudruoliu", kurie ispucia nosi vaikui, istumia i grupe ir neria laukan, tai aukletoja, net vidury dienos pastebejusi, kad vaikui panose slapia, pakiltu temperatura(daznai teveliai suduoda vaistus nuo temperaturos, ji nukrenta, ikisa i grupe toki vaika), imtu koseti nepertraukiant, skambintu tevams i mobilius ir reikalautu pasiimti juos, neatvaziuotu-skambintu i Vaiku teises, lai pasidomi tarnybos tokiais neatsakingais tevais. Kitu atveju, jei as, tokia arsi mamyte, rasiu vakare grupeje sloguojanti/kosejanti vaika, tai paprasciausiai iskusiu aukletoja. Tai dabar pas mus tvarka ir ramybe Uzvakar situacija tokia apturejau: pasiimu vaika is darzelio, o kita mergyte akimis raudonomis ir begancia nosimi, pamate aukletoja mano reakcija, man net nespejus paklausti, ji teisinasi, ne, ne, ji sveika, tiesiog uzsiverke, nes mamos pasiilgo, ir tikrai ant tu zodziu, mergytei vel asaros pasipyle. Vadinasi, kai norima-tikrai galima "sutvarkyti" ir tokias mamytes. QUOTE(Naktibalda @ 2011 12 09, 00:06) iš tiesų taip tik atrodo, o serga visi vieniems tai norma, kitiems norisi vaiką išgydyti . Kas vaiką sąžiningai gydo normalu, kad jiems siutas ima, nes atvedus į bacilyną ir vėl tas pats. *Liepa18* būtent yra įstatymas ir tiek žinių, bet mums tai žiūriu vienodai Kai mano vaikas vos pradėjęs lankyti darželį per pusmetį susirgo antrą kartą aš pradėjau žiūrėti ką darau ne taip ir kuo stiprinti savo vaiko imunitetą, o ne ieškoti kaltų, kas čia jį dabar vėl užkrėtė. Nu ir žinot - padėjo. Paskutinį kartą nedarbingumą ėmiau prieš du metus gal ir tai tik dėl to, kad su skrandžiu kažkas negerai buvo. Aš čia tik šiaip tą pastebėjimą parašiau.. nes gyvenime panašiai pastebėjau iš tų, kurių vaikai "serga ir serga vos į darželį nuėję". Visos tos mamos atseit grūdina tuos savo vaikus arba pasakoja, kad jie namie "žiemą basi bėgioja" P.S.: Neteisinu aš čia vedančių sergančius vaikus. Tik šiaip P.P.S.: Savo vaiko sergančio nevedu, bet tikrai ne todėl, kad kažkieno tai neužkrėstų. Nesu aš tokia gerietė |