noreciau patarimo/nuomoniu is panasioje situacijoje atsidurusiu mamyciu.. mano dukrytei 5 men. ir mes vartojom padidint vit. d doze, nes prakaitavo padukai ir delniukai, bei pliko pakausiukas, bet pasidarius kraujo tyrima kuris parodo vit d kieki kraujyje paaiskejo, kad virsijome vit d norma beveik 3 kartus buvom pas pediatre bet ji vistiek liepe duoti nors po 1 lasiuka vitamino d + dar geriam zuvu taukus (kuriuose irgi yra vitamino d nors ir labai mazai).. konsultavausi tuo klausimu dar ir su kita gydytoja tai ji sake neduoti isvis vitamino d. as galvoju kad gal nereiketu duoti, bet idomu per kiek laiko "issivalo" tas vitamino perteklius is organizmo? dabar jau savaite isvis nedaviau vitamino ir man atrodo kad "reikalai" pasitvarke.. bet nezinau ka daryti toliau.. pradeti vel duoti ar ne.. gal kam yra taip buve?
QUOTE(justina_84 @ 2011 12 07, 11:56) noreciau patarimo/nuomoniu is panasioje situacijoje atsidurusiu mamyciu.. mano dukrytei 5 men. ir mes vartojom padidint vit. d doze, nes prakaitavo padukai ir delniukai, bei pliko pakausiukas, bet pasidarius kraujo tyrima kuris parodo vit d kieki kraujyje paaiskejo, kad virsijome vit d norma beveik 3 kartus buvom pas pediatre bet ji vistiek liepe duoti nors po 1 lasiuka vitamino d + dar geriam zuvu taukus (kuriuose irgi yra vitamino d nors ir labai mazai).. konsultavausi tuo klausimu dar ir su kita gydytoja tai ji sake neduoti isvis vitamino d. as galvoju kad gal nereiketu duoti, bet idomu per kiek laiko "issivalo" tas vitamino perteklius is organizmo? dabar jau savaite isvis nedaviau vitamino ir man atrodo kad "reikalai" pasitvarke.. bet nezinau ka daryti toliau.. pradeti vel duoti ar ne.. gal kam yra taip buve? O kalcio ir fosforo kraujyje tyrimai daryti buvo? QUOTE(dange @ 2011 12 07, 13:05) ne nedarem.. tiesiog kai labai pradejo ta vit d doze daktarai didinti as sunerimau ir sugalvojau ta tyrima privaciai pasidaryti.. paskui buvom su tyrimo rezultatais pas pediatre bet ji nesiunte nei kalcio nei fosforo tyrimui. o ar daktare turejo siusti? ar cia vel privaciai butu gerai pasidaryti ta tyrima? ir ka jis parodo? QUOTE(justina_84 @ 2011 12 07, 12:19) ne nedarem.. tiesiog kai labai pradejo ta vit d doze daktarai didinti as sunerimau ir sugalvojau ta tyrima privaciai pasidaryti.. paskui buvom su tyrimo rezultatais pas pediatre bet ji nesiunte nei kalcio nei fosforo tyrimui. o ar daktare turejo siusti? ar cia vel privaciai butu gerai pasidaryti ta tyrima? ir ka jis parodo? Ca ir P koncentracija kraujyje parodys kaip/ar atsiliepė vit. D perdozavimas medžiagų apykaitai. Atlikit tyrimus, o iki to laiko, kol bus įvertintyi tyrimų rezultatai neduokit nei vit.D nei žuvies taukų. P.S maitinat pati ar vaikutis valgo adaptuotą pieno mišinį? P.P.S kokia konkrečiai vitamino D koncentracija nustatyta? QUOTE(dange @ 2011 12 07, 13:26) Ca ir P koncentracija kraujyje parodys kaip/ar atsiliepė vit. D perdozavimas medžiagų apykaitai. Atlikit tyrimus, o iki to laiko, kol bus įvertintyi tyrimų rezultatai neduokit nei vit.D nei žuvies taukų. P.S maitinat pati ar vaikutis valgo adaptuotą pieno mišinį? kolkas tik pati maitinu, bet uz geru poros savaiciu jau pradesim papildoma maistuka ivedineti, nes jau puse metuku bus. o ta tyrima poliklinikoje atlieka? ar cia privaciai reiketu kur eiti tirtis? QUOTE(justina_84 @ 2011 12 07, 12:31) kolkas tik pati maitinu, bet uz geru poros savaiciu jau pradesim papildoma maistuka ivedineti, nes jau puse metuku bus. o ta tyrima poliklinikoje atlieka? ar cia privaciai reiketu kur eiti tirtis? Ca ir P didesnėse poliklinikose tikrai atlieka. Kadangi maitinate pati,vadinasi su pieno mišiniu dar papildomai vit. D vaikutis negauna. QUOTE(dange @ 2011 12 07, 13:34) Ca ir P didesnėse poliklinikose tikrai atlieka. Kadangi maitinate pati,vadinasi su pieno mišiniu dar papildomai vit. D vaikutis negauna. na ryt is ryto tada reikes butinai iki poliklinikos nulekti ir pasidaryti tuos tyrimus.. o tie tyrimai jei norma bus, tai vitamina d reikes pradeti jau duoti? paklausciau pediatres, bet... kazkaip jau pradedu prarasti pasitikejima pediatre.. ji mums apie tokius tyrimus net neuzsimine.. :/ ir isvis man jau net nepatiko kad nors ir virsijom ta vitamino d norma vistiek paskyre ji geri nedarant jokios pertraukos.. :/
Jei daug virsija neduokit.Neduok D akmenu inkstuose atsiras ( taip buna nuo vit D perdozavimo!).Vitaminas D nesisalina, jis kaupiasi organizme.
teko skaityt, kad vit. D perteklius gali skatinti aterosklerozės vystymąsi, gali būti greitesnis kaulejimo procesas
na va pasiderem kalcio ir fosforo tyrima + tuo paciu pakartojom dar ir vitamino d tyrima.. gal jau matysis kokie pokyciai.. tikiuosi, kad i gera
Istikruju cia yra baisu...kazkodel pediatres nesiulo darytis ir nedaro tyrimu del D vit kiekio organizme. Kaip jos gali is pasitrinusio pakausiuko ir dregnu delniuku skirti papildomas dozes D vit..., juk ir esant D vit pertekliui organizme gali buti ir buna tokie pat simptomai.
QUOTE(Marta xx @ 2011 12 13, 19:06) Istikruju cia yra baisu...kazkodel pediatres nesiulo darytis ir nedaro tyrimu del D vit kiekio organizme. Kaip jos gali is pasitrinusio pakausiuko ir dregnu delniuku skirti papildomas dozes D vit..., juk ir esant D vit pertekliui organizme gali buti ir buna tokie pat simptomai. faktas.. o kas baisiausia tai pediatre kai pamate tyrimo rezultatus, kad perdozuota vit D, vistiek liepe dar gerti si vitamina.. zodziu man truksta kai tokie daktarai mus , o ypac musu leliukus, gydo..
Gal jau turit Ca ir P tyrimų rezultatus ?
Ar galiu pasiklausti, kokią padidintą dozę vitamino D gėrėte? Mano mergytei 4 mėn. ir jau du mėn. gėrėme po 5 lašiukus. Gydytoja liepė gerti tiek ir toliau, bet aš bijau perdozuoti.
QUOTE(Kristalis @ 2011 12 23, 22:13) Ar galiu pasiklausti, kokią padidintą dozę vitamino D gėrėte? Mano mergytei 4 mėn. ir jau du mėn. gėrėme po 5 lašiukus. Gydytoja liepė gerti tiek ir toliau, bet aš bijau perdozuoti. 2 ir 3 men gereme po lasiuka, 4 men. padidino iki 2, o 5 men iki 4 lasiuku. 5 pabaigoje dar kokia savaite buvo padidine net iki 6 lasiuku ir tada jau tyrimus pasidarem, nes sunerimau kad kazkas negerai ir rezultatas - perdozavimas. siandien lelytei lygiai puse metuku, o vitamino d jau gera men negeriam. jauciu dar kokias pora ar 3 savaiciu negersim ir tada jau reikes vel tyrimus pakartoti..
O gydytojai, kuri paskyre tokias dozes, parodete rezultatus/
QUOTE(Terapankė @ 2011 12 27, 20:15) cia taip skyre net neviena gydytoja, o dvi ir abiem, aisku, kad parodziau tyrimo rezultatus.. tai jos ne tik, kad net neatsiprase, o dar mane "isdurnino" kad tokius tyrimus darau ir kad jie cia tik "gryna komercija" ir nesamones rodo.. o va ju spejimas is prakaituojanciu paduku ir delniuku yra patikimiausias.. ka cia ir bepridursi kaip sakoma.. |