[quote=Waiworyksciuke,2005 06 06, 15:06] reikia atnešti siratą ant lovytės Waiworyksciuke, buk gera ir pagailėk savo vaikiuko, neneško jokių "siratų". Nuo jų eina šaltis net per paklodę ir drėgmė "nelaimei atsitikus" laikosi. Aš irgi pradžioj leisdavau, kad ant cetatos guldytų (mums nešti nereikėjo, grupėj buvo), tai "bėdoms" galo nebuvo... Tuomet nupirkau vienkartinių palučių (vaistinėj priklausomai nuo dydžio, kainuoja apie 50 ct. viena) ir jas nešdavau (po vieną, bėdai nutikus, kad naują turėtų). Tos palutės yra popierinės, neperšlampančios, nešaltos, sugeriančios drėgmę. Patariu iš visos širdies!
Waiworyksciuke,
buk gera, parasyk grupes dienotvarke, na kada ten ka svyksat - valgo, miega ir pan. O i lauka eina? Gal ateitumem ir mes susipazinti.
Del tu paklodyciu, tai tikrai tos vienkartines daug malonesnes.
Elana, labai nudziuginai, mus tokiais pasisakymais, kad tai geras darziukas, nes oi kaip mes to rudens nelaukiam, kai reiks i darziuka eit, na bet gal mazajai patiks
MANO_manyte
2005 06 08, 12:56
Dėl tu vienkartinių palučių ir aš girdėjau...bet jau buvau nunešusi siratą...bet mano mažiukę paguldė į tokią lovytę, kur vienkartinė palutė padėta  tai reikės dar ir tokių nupirkti...
Sveikutes, 'Girinuko' myletojos  net susinervinau kodel jusu Deimante jau priime nuo birzelio o mums pasake, kad remontuojasi ir ateit tik nuo rugsejo...zinau , kad spinteliu pasirinkt neteks, o po apsiziurejau, kad jus einat i lopseli tik... tai va, o tikrai darzelio grupes patalpos remontuojamos?seip idomu asis mamu pasisakymu butent si darzeli pasirinkau, parasem pries metus pareiskima, o vedejai tik balandi si paskambinau sakau kaip ir kas, kada ateit, o ji- ko jums eit, jus pirmi sarase, nebent idomu, susake kokius popierius atnest ir viskas. nu sakau, visitek reik ka nors nunest jai, seip?kaip manot? ir dar. liepos gale turesiu maziuka da rviena, o nuo rugsejo kai didysis eis i darza- neuznes maziui virusu?
MANO_manyte
2005 06 09, 21:22
Dienotvarkė : nuo 7 iki 9 vaikčiai laukiami ir pasitinkami. 9 h pusryčiai maždaug 11 priešpiečiai,o po jų į laukutį, ten išbūna beveik iki pusės 1 h, tada pareina prausiasi, sėda už staliukų ir valgo pietus maždaug 12.40, po jų ant puodukų ir pietų miegučio , auklėtojos sakė, kad pusę 2 jau visi vaikučiai miega.Keliasi apie 4 (jei pabunda anksciau ,tai vistiek turi gulėti  ), o tada aš jau pasiimu  bet kiek suprantu tada valgo pavakarius (nu ten toks ir valgymas gauna vaisių (kivi, obuolį, mandariną , kriaušę ar apelsiną), o jei dirba iki 19 h, tai vakarienė nžn kokią gal 18h? Tai va, o laukutį būna tai...norėjau nupasakoti kur, bet sunkoka
bet kiek suprantu tada valgo pavakarius (nu ten toks ir valgymas gauna vaisių (kivi, obuolį, mandariną , kriaušę ar apelsiną), o jei dirba iki 19 h, tai vakarienė nžn kokią gal 18h? Tai va, o laukutį būna tai...norėjau nupasakoti kur, bet sunkoka  [/quote] Nors mano vaikai lopšelio nelankė, bet įsivaizduoju, turėtų būti panašiai... Vaikučiai miega iki 16 valandos, 17val. būna vakarienė. Vakarienei būna: troškintų makaronų su saldžiu padažu, varškėčių, mielinių blynų su cukrumi, sausų pusryčių su pienu ir bandelė, pieniška makaroniukų sriuba ir naminė bandelė ir pan. Vaisiai būna priešpiečiams arba prie vakarienės, lopšiukams gal duoda prieš vakarienę, nežinau. ICE-T, darželyje tikrai remontuoja ne vieną grupę...
Mamukai, labai aciu uz info apie dienotvarke, o ziuriu ji ne taip tragiskai nuo musiskes skiriasi, tai gal bus lengviau bent jau siuo klausimu o kokiu spopieriuksu reikai susitvarkyt einant i darzeli? Na zinoma nueisiu rugpjuti pa sevdeja apsiklausinet, bet butu gerai is anksto zinot, zinot kaip su tais popieriais buna
MANO_manyte
2005 06 10, 17:59
Popieriukai tai iš gydytojos leidimas lankyti darželį, kuriame be viso kito būtinai turi būti įrašas, kad per paskutinias dvi savaites neturėjo vaikutis sąlyčio su infekcinėmis ligomis, nes kitaip atceit nepriimtu.O be to užpakaliuko tyrimas turi būti ne senesnis kaip 3 dienų. Mums gązdino ,kad jei nebus išpildytos šios sąlygos nepriims , bet mes susitvarkėm viską laiku Be to noriu pasiskūsti... nunešiau į darželį visą įpakavimą servetėlių vienkartinių, o pas dukryte kišenėj radau tualetinio popieriaus su kuriuo buvo valyta nosytė...nu nesąžininga, juk jis nešvelnus, po to ir būna paraudusios nosytės, be to šiandien mano mažiukei įkando toks berniukas į rankytę ir net 2 kartus, matosi kandimo žymės.... o šiandien grupėj buvo tik 6 ar 7 vaikiukai, tai kaip nesužiūrėjo  Nu nžn pradedu nusivilti, o kai auklėtoja pasakė , kad dar bus ne to ,tai išvis pakraupau, tai ką kokį kartą dar akytę išdurs....
Manguste
2005 06 10, 19:44
QUOTE o šiandien grupėj buvo tik 6 ar 7 vaikiukai, tai kaip nesužiūrėjo  Nu nžn pradedu nusivilti, o kai auklėtoja pasakė , kad dar bus ne to ,tai išvis pakraupau, tai ką kokį kartą dar akytę išdurs....  Gal būti ir keturi vaikučiai, bet kai kanda tikrai yra labai sunku sužiūrėti.  Čia atrodo gražiai dviese žaidžia, o čia jau žiūrėk vienas verkia.  Taigi tikrai nemanau, kad dėl to reikia taip pykti. Linkiu, kad bėdelių darželyje būtų kuo mažiau.  O darželį pasirinkot tikrai gerą.
Nes Na va, "Savo" žaidimų kambaryje dažnai būna toks berniukas, kuris labai kandžiojasi, ir manajai panelei net tėtis nespėjo sužiūrėt, kai perkando rankytę iki kraujų. Berniuko mama tipo aiškino, kad vaikas eina į labai gerą darželį, bet jame auklėtojos taip berniukus pamokė, kad ginantis kast reikia, tai dabar beprotiškai pradėjo vaikai kandžiotis sakė toje grupėje  Tai gal čia apie "Girinuką" ir kalbėjo mama  Bet jeigu ištikrųjų auklėtojos taip vaikus pamokė tai  Siaubas kažkoks  Tikiuosi, kad ne Girinuke taip dedasi  Nes saviske ten taip pat uzraseme.
MANO_manyte
2005 06 15, 11:57
vakar prsivedžiau savo mažiukę su įkasta rankyte, ir vėl  dar pirmoji vieta kur buvo įkasta matosi, o dabar ir vėl ....ir vėl tas pats vaikutis...
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 06 15, 11:57) vakar prsivedžiau savo mažiukę su įkasta rankyte, ir vėl  dar pirmoji vieta kur buvo įkasta matosi, o dabar ir vėl ....ir vėl tas pats vaikutis... Sveika, Waiworyksciuke, žinau, kad labai skaudu, kai tavo vaiką skariaudžia kiti vaikai. Buvo ir mano vyresnėlio grupėj toks berniukas, kurio auklėtojos negalėjo sutramdyti, ir maniškis skųsdavosi, kad įkando, įdrėskė, užgavo. Stengdavausi vaikui išaiškinti, kad jis prie to berniuko net artyn neitų, su juo nebendrautų ir žaistų kioj grupės pusėj, nei anas. Po kiek laiko sužalojimai aprimo. Aš tikrai nuoširdžiai manau, kad auklėtojos stengiasi vaikus gerai prižiūrėti, bet burnos neužklijuos "šuniukui". Gal pabandyk su to vaiko tėveliais pasikalbėti, gal jie vaikui pajėgs išaiškinti, kad kandžiojasi tik šunys. Linkiu, kad tavo mažylė iš darželio gryžtų sveika ir linksma.
MANO_manyte
2005 06 16, 10:13
šiandien tarpduryje susitikau tą besikandžiojantį vaikiuką su močiute, tai pritupiau prie jo sakau, būk gerutis nekandžiok daugiau Deimantėlės, tai jis taip vagšiukas išsigando, kad nžn, net susinepatoginau, o tikrai nei šaukiau , nei piktai tai pasakiau, kaip tik manyčiau dar per švelniai, bet jis taip kažkaip susigraudino lyg, nu žodžiu dabar jau aš kalta jaučiuos , vaikų užpuldinėtoja tipo
Ir be reikalo...  Ir aš drausminau savo vaiko skriaudiką, tik jis nebuvo toks jautrus ir reikėjo ne vieno karto... Manau, kad tavo dukrytės bėdos tuo ir turėtų pasibaigti.
Sarune, norejau paklaust, o darzelinukai(ta prasme nuo 3metu) irgi pietu miega iki 16val?maniskis tai nuo puses dvieju iki 15val ismiega ir jam gana, o tai ka jis veiks ta valanda lovoj, jei keltis neleidzia ? po to sakys nenoriu miegot eit, zinodamas kad gulet ramiai reiks......
MANO_manyte
2005 06 21, 08:19
nu va kaip ir prognozavo auklėtojos maniškei atsibodo eiti į darželį, kaip anksčiau duodavo bučiuką ir lėkdavo žaisti, tai dabar : mamyte, tu manęs nepaliksi? Ir į ašaras, ir taip jau 4 dieną ... oi nežinau ką daryti, taip gaila verkiančią mažiukę palikti, vakar išėjusiai iš grupės pačiai ašaros pradėjo kauptis Šiandien sakau , kad jei neverksi važiuosim i zoosodą, nu tai lyg ir susitarusios buvom, bet kai reikėjo išeiti, tai net nebeprisiminė kur tarėmės eiti
Ice-T,
ir darželinukai, ne tik lopšiukai miega iki 16 val. Auklėtoja sakė, kad mano vyresnėlis dažnai anksčiau laiko nubunda, bet ką tuo metu veikia - niekad ir nepaklausiau. Gal kartais nebemiegantiems leidžia keltis... Nežinau... O šiaip tai miega vaikai gan neblogai, nes kolektyvas, veikla duoda savo - vaikai labiau pavargsta.
Waiworyksciuke,
nepergyvenk, būna ir taip, kad vaikiukas pradžioj labai noriai eina, o po to ateina laikas, kai nebenori. Praeis kelios dienelės ir vėl atsiras noras. Gal dabar mažiau veiklos, mažiau vaikų, dėl to ir nelabai nori į darželį eiti...
Sarune, tavo Jokubas eis i darzeli nuo rugsejo, ane? maniskis irgi nuo 09 01d, o i kuria grupe patartum? gal kartu eitu musiskiai? pasitikiu tavo nuomone ir smagu butu p.s zinok varda tavo maziaus jau pasisavinau savo mazyliui(na dar pilveli jis)
Sveiki, gaila, kad neturiu laiko dažniau parašyti. Aš labai patenkinta ir laiminga, kad mano abu "vyrai" lanko Girinuką. Darbe visos esam panašaus amžiaus, vaikai darželinukai tad dažniausiai kalba sukasi apie juos. Kai pasiklausau kitų tai pati stebiuosi, kiek mano vaikai daug išmoko, yra savarankiški, moka ne tik galybę eilėraščių dainelių, bet ir žino didžiųjų miestų pavadinimus, pagrindinius politikus, pažįsta raides, bando skaityti, skaičiuoti, mandagiai elgiasi yra savarankiški. Patikėkit, po darbo būnu pavargusi ir tikrai neturiu laiko. Kai nuvažiuojam į svečius visi stebisi, o vaikai atsako auklėtoja išmokė. Abiejų sūnelių auklėtojos nuostabios. Neįsivaizduoju kaip jos viską suspėja. Grupės abi labai gražios, daug žaislų, o kai būna programėlės tėveliams, tai tikrai galima drąsiai rodyti per televiziją. Dėl traumų irgi nors berniukai ir tikrai judrūs, bet viskas laimingai. Namie keletą kartų buvo apsibrozdinę. Manau kad mano šeimynai tikrai pasisekė. Labai pasitikiu auklėtojom ir visas darželio kolektyvas šaunus. Jam sumaniai vadovauja vedėja. Artėja atostogos. Žinau, kad po kelių dienų vaikai ims zyzti: kada eisim į darželį? Tai tiek. Sėkmės.
Elana, labai smagu girdet tokius zodzius...nors dar mes tik i darzeli eisim, bet dar ne karto neisgirdau apie ji blogo, smagu o darzelio grupes kaip supratau yra tik 2? ar svarbu i kokia papult, t.y gal kuri aukletoja gersene, ar vienodai?
dar norejau paklaust, ar verta eit i darzeli su vaiku pries kokia sav?apsiziuret, aukletoja gal pasirinkt? nes tik nuo rugsejo eisim, sakau gal reik anksciau atvest?ar dirbs ten kas?
As galvoju, kad eisiu anksciau pasidairyt, suzinot, kokius ten popierius (nors Waiworyksciuke jau rase kokius)pristatyt, kokius daiktelius supirkt, juk tikriausiai reikia indeliu kokiu ir pan. (kituose darzeliuose reikia). be to galvoju, jei rugsejo 1-ai visi naujokai sueis, tai kazin kaip ten su mamu pabuvimu bus - juk netupes ~10 mamu. Net nezinau.. Ech... kaip greit jau i ta darzeli
nu va buvom siandien darziukyje, apsiuostem, grupe apziurejom, su aukletojom susipazinom. Mes eisim nuo rugsejo 19... Siap viskas gal ir nieko, svarbiausia mazajai tiktu, tik grupe man mazute pasirode.. anksta tokia, o juk dar vaiku bus kruva (dabar tik aukletojos tvarkesi), tai is vis veitos ten mazai labai man atrodo. Ir dar - is miegamojo yra durys tiesiai i lauka (jei teisingai nuziurejau)  Tai kaip cia dabar... ir tokios anaiptol ne patikimos... taigi trauks ten per visus galus... Kazko neuspratau
Sveikos, mes nuo rugsėjo 1 dienos turėjome pradėti eiti, ale su gydytojais užstrigome, tai va eisim truputį vėliau, o kiek žinau į "Geros pradžios" ar kaip ten vadinasi grupę ar kryptį.................ai net nežinau kas tai yra, pagyvensim pamatysim
MANO_manyte
2005 08 31, 13:44
QUOTE(Tynka @ 2005 08 30, 16:18) nu va buvom siandien darziukyje, apsiuostem, grupe apziurejom, su aukletojom susipazinom. Mes eisim nuo rugsejo 19... Siap viskas gal ir nieko, svarbiausia mazajai tiktu, tik grupe man mazute pasirode.. anksta tokia, o juk dar vaiku bus kruva (dabar tik aukletojos tvarkesi), tai is vis veitos ten mazai labai man atrodo. Ir dar - is miegamojo yra durys tiesiai i lauka (jei teisingai nuziurejau)  Tai kaip cia dabar... ir tokios anaiptol ne patikimos... taigi trauks ten per visus galus... Kazko neuspratau jo ten durys į lauką, taip išvėdina kai vaikai būna lauke... o del tos vietos trūkumo, tai nžn man neužkliuvo... O mes jau ryt žygiuosim , dabar tai sako, kad nori, bet , kad nebūtų taip kaip ir liepos men., iš pradžiu tai viskas ciki, o po to mamyte, tu manes nepaliksi???
Mes irgi jau ryt i darzeli zygiuosim, tikiuosi viskas bus gerai....man taip neramu, atrodo kaip pries kazkoki egza as
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 08 31, 11:44) jo ten durys į lauką, taip išvėdina kai vaikai būna lauke... o del tos vietos trūkumo, tai nžn man neužkliuvo... O mes jau ryt žygiuosim , dabar tai sako, kad nori, bet , kad nebūtų taip kaip ir liepos men., iš pradžiu tai viskas ciki, o po to mamyte, tu manes nepaliksi??? ir as taip pagalvojau, kad ten vedinimui tos durys, bet kazin ziema pro jas evjai nepucia o del vietos, tai man tikriauisia taip pasirode, nes kiek buvusi as darzeliuose (turim giminej pora ten dirbanciu) tai erdvesnes grupes buvo, bet ten darzeliai naujesnes statybos matyt. na nesvarbu cia ta vieta, juk tilps vaikuciia, be to gal lengviau juos priziuret, kai visi vienoj vietoj. Tai iki pasimatymo po poros savaiciu, Waiworyksciuke. o Ice-T, tai tirkiausiai i darzeline grupe eisit?
MANO_manyte
2005 09 01, 10:09
QUOTE(Tynka @ 2005 09 01, 09:23) Tai iki pasimatymo po poros savaiciu, Waiworyksciuke. Ikiux... O aš šiandien nuvedžiau ir labai nustebau , nes buvo tik 1 vaikutis, tai dar mano ir tas kur įkando tuoj atejo, tai 3 vaikučiai grupėj, tai net pati auklėtoja sakė , kad nustebus, na bet gal po mano išėjimo dar atėjo  Ir jei nesulauksiu skambučio , mažiukė liks nakvoti, na bet bendrai gal paskambinsiu ,nes jei ji viena liks nakvoti  daugiau tikrai neitų...
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 09 01, 08:09) Ikiux... O aš šiandien nuvedžiau ir labai nustebau , nes buvo tik 1 vaikutis, tai dar mano ir tas kur įkando tuoj atejo, tai 3 vaikučiai grupėj, tai net pati auklėtoja sakė , kad nustebus, na bet gal po mano išėjimo dar atėjo  Ir jei nesulauksiu skambučio , mažiukė liks nakvoti, na bet bendrai gal paskambinsiu ,nes jei ji viena liks nakvoti  daugiau tikrai neitų... \ nu geras, tikrai keista. NEs ir musm aukeltoja sake, kad jau rugsejo 1 tai buna laabai triuksminga. Bet gal cia del to, kad siandein kevirtadienis, tau daugeli mamos ves nuo pirmadienio... Sekmes jums. O aukletojos paskambina jei kas, ar ne?
MANO_manyte
2005 09 01, 12:05
Tai vat pasiskambinau , sake 6 vaikučiai iš viso ir nei vienas , išskyrus mano, nelieka nakvoti, tai nubėgau ir parsivedžiau... ryt ir gi taip pat padayriu, bet pirmadienį jau nebegalėsiu pasiimti  nžn kažką reikės sugalvoti, na bet gal daugiau pirmadienį liks vaikučių nakvoti  O auklėtojos turi telefonus ir skambina, man neskambino, bet kito vaikučio mamai tai pati mačiau kaip skmabino, kai nėjo jo nuraminti... man neskambina, nes pati paskambinu
Palaiminta
2005 09 01, 12:44
QUOTE(Giedrė @ 2005 08 30, 23:41) Sveikos, mes nuo rugsėjo 1 dienos turėjome pradėti eiti, ale su gydytojais užstrigome, tai va eisim truputį vėliau, o kiek žinau į "Geros pradžios" ar kaip ten vadinasi grupę ar kryptį.................ai net nežinau kas tai yra, pagyvensim pamatysim  Gal i peledziuku grupe ? Maniske tai siandien pirma diena i Peledziuku grupe nuejo, adaptuojasi
Na, mes jau po primos dienos darzelyje, sakyciau viskas ok, einam i 'Meskiuku' grupe. vedeja taip paskyre, leido ir peledziuku apziuret, bet maniske grupe erdvesne pasirode. musu grupej buvo 14vaiku...daug sakyciau, ir visi nemoka apsirengt, pavalgyt(beveik visi) . aukletojos jaunos, auklyte irgi jauna, malonios. maniskis net nesuprato turbut kur papuole-tuoj nusiave batus ir po zaislus daves(kaip vaiku kambary) , po to i lauka ejo, ten nelabai man patiko, nes su smeliu pilstesi vieni kitiems ant galvu.... dvi sav dar nemigdau, pratinames gal kas dar eina i sia grupe?(darzelinuku?)
klasykit, o vaikiukai kaip apsirenge miega? ar reik pizamytes?
Palaiminta
2005 09 02, 08:48
QUOTE(Tynka @ 2005 09 02, 08:19) klasykit, o vaikiukai kaip apsirenge miega? ar reik pizamytes? Kol silta, miega su triusikiukais ir maikytem, ziemai teks detis pizamytes
MANO_manyte
2005 09 02, 19:03
QUOTE(Tynka @ 2005 09 02, 08:19) klasykit, o vaikiukai kaip apsirenge miega? ar reik pizamytes? Aš tą mėnesiuką, kai vedžiau buvau atnešusi ir pižamytę, bet auklėtoja pasakė, kad nereikia net žiemą , nes būna per šilta su pižamytėm Tiesa, susitvarkykit su gydytojų pažymėle reikalus, nes ji labai svarbi ir tik atėjus jos paprašė.... beje, manoji netiko (ta prasme laikinai paėmę buvo) , nes senos formos, liepė atnešti naujos formos, tai paskambinau gydytojai, sakau netinka Jūsų išrašyta pažyma, tai kaip dėjo nervuotis, kad naujos formos pažymos išduodamos tik mokykloms ir tegul čia neišsigalvoja, sako duok jai (auklėtojai) mano telefoną, tegul ji man pasako, kad jai netinka tokios formos pažyma. Nu tai taip susinepatoginau, nueinu į tą darželį savo mergaitę pasiimti ir sakau, kad skambinau gydytojai, tai ji man užbėgo už akių ir sako, jau viską išsiaiškinom, vakar kilo skandalas, net direktorė aiškinosi su gydytojais ir prieita išvada, kad nereikalinga ta naujos formos pažyma ir nekreipkit dėmesio, tinka ir senoji.Nu tai lengviau atsipučiau.
Waiworyksciuke, acha su tom pazymom jau mane perspejo.. Nu ziuresim
aciu uz info
o kuo vaikiukai vaiksot grupeje aspiave? Tapkutem ar basutem, nes manaji tai reiketu su basutem vaiksciot
o, tai gerai, kad su tom pazymom isisaiskino, o tai musu irgi sena, netiko.... o grupej mazius mano su tapkutem eina, bet maciau, kiti su basutem
QUOTE(argiedre @ 2005 09 01, 13:44) Gal i peledziuku grupe ? Maniske tai siandien pirma diena i Peledziuku grupe nuejo, adaptuojasi  Va dar nežinau kaip ji ten vadinsis, manau pirmadienį plačiau sužinosiu, bet dar vistiek nevesiu, nes tik pirmadienį medicininius reikalus tvarkysimės, tai kai tik sužinosiu pranešiu, bus smagu su jumis mamos pabendrauti šiuo reikalu
QUOTE(ICE-T @ 2005 09 03, 22:15) o, tai gerai, kad su tom pazymom isisaiskino, o tai musu irgi sena, netiko.... o grupej mazius mano su tapkutem eina, bet maciau, kiti su basutem Oi, merginos, o basi , na su kojinėmis) vaikai vaikšto ar ne, nes manoji tapkutes dedasi tik žiemą  Na jei bus reikalas. pratinsim ir prie šito, tai va turėsim dar vieną mini galvos skausmelį. O jūsų trimečiai patys valgyti moka, ant klozeto sėstis moka, ar užmiegant reikia kokio nors daikto (kaip pvz.: maniškei čiulptukas yra labai svarbus, nežinau kaip nuo jo atsikratysim, jau tiek išbandyta atsikratymo variantų, na gal darželyje pavyks) , ar apsirengti moka
ziuriu mano mergyte maziausia - tik spali 2 metai bus, nenoriu dar jo sleist i darzeli, bet kad reikia Giedre, o gal darzelyje vaikscios su tapkutem, kita aplinka, o ir vaikuciai kiti pavyzdi rodys
QUOTE(argiedre @ 2005 09 01, 13:44) Gal i peledziuku grupe ? Maniske tai siandien pirma diena i Peledziuku grupe nuejo, adaptuojasi  Nu va , mes šiandien buvom užsukusios pasidairyti, tai tikrai, eisim pas pelėdžiukus. Viena mergaitė taip gailiai verkė, vis prašė auklytės, kad jai langą namų parodytų, o ta vis kantriai ją guodė.
Ei, kolegos  kur pradingot, pasakokit įspūdžius
MANO_manyte
2005 09 09, 13:45
Na mums kol kas viskas gerai, nori eiti ir be ašarų pasilieka... tik vat dėl miego... jau kelinta dieną koks nors vaikas pažadina visus savo verkimu... pvz/: vakar miegojo tik 40 min... o manoji namuose išparpia net iki 3 valandų... Tynka, manoji vaikšto su basutėm
Palaiminta
2005 09 09, 15:27
QUOTE(Giedrė @ 2005 09 05, 14:10) Nu va , mes šiandien buvom užsukusios pasidairyti, tai tikrai, eisim pas pelėdžiukus. Viena mergaitė taip gailiai verkė, vis prašė auklytės, kad jai langą namų parodytų, o ta vis kantriai ją guodė. Ar jau taviske pradejo eiti ? Manoji Kotryna tai pritapo labai gerai, vakare net namo nenori eiti  As ja sunkiai pakeliu rytais, nors nuvedu tik pries devinta, o pasiimu is karto po vakarienes. Tai tai ateinu pasiimti, tai lygtai manes nemato, turiu kelis kartus ja kviesti eiti namo. Tikuosi, kita sav. bus tevu susirinkimas, tai susipazinsim
Argiedre, aha jau šiandien pradėjo eiti, bet tik iki pietų buvom, tai jai labai patiko, kitą savaitę dar keletą dienų pavesiu iki pietų, o paskui paliksiu visai dienai, bet mes turim vieną bėdą, be čiulptuko neužmiegam, tai nežinau turbūt neleis jo atsinešt, bet vardan kitų vaikų ramaus miego galėtų leisti, nes išbandyta tūkstantis būdų, kad atsikratyti šios ydos  Tai va man dėl to jau "dalampački", o kaip auklėtojai bus, pasižiūrėsim.....jei nenori skandalo, tai gal leis
maniskis irgi gerai jaucias darzeli, bet namie... zirzia, nervingas, ima verkt ko negauna, vis iesko manes kambaruose ir saukia 'mamyte'.... ryte eina noriai i darzeli ir aukletoja sako, kad aktyvus vaikas, neverkia. jauciu stresas jam vistiek yra, o dar net nepalikau miegot jo. o kaip jusiskiai namie elgias, viskas kaip anksciau? kaip jums patinka darzelio meniu? pavakariams viena diena sokoladukas tik, kita duona kepta su cesnaku.... ar cia maistas? negi jogurtas ar surelis negeriau?reik manau per susirinkima tevu pasakyt?kaip manot?
Hmmmm, net nežinau ką čia ir pasakyt dėl to meniu, na gal kitą dieną duos ir kitokį maistą  , matai čia visgi yra tik pavakariai, na kaip desertas, aš taip įsivaizduoju. Gal bus dar ir tų sūrelių, ir jogurtų, ir vaisių  Įdomu būtų sužinoti jau nebenaujokų vaikučių mamų nuomonę, kos būna tas meniu
Sveikos, mielosios. Noreciau ir as savo nuomone pasakyti apie si darzeli. Ar jums atrodo geras darzelis, jei grupeje yra vaiku daugiau, nei loveliu, jau nekalbant apie spinteles. Situacija yra tokia: vaika i darzeli prieme, o tevu apie tai, kad vaikas netures savo loveles arba, kad jam teks miegoti ant sudedamos loveles, paskolintos is kitos grupes, kurioje galbut koks vaikutis neatejo i darzeli, niekas neinformavo. Grupiu remontui nebuvo skirta nei lito per metus. Negi ir kiti darzeliai taip blogai gyvena, kad si darzeli reikia vadinti geru, pavyzdiniu ir pan.
MANO_manyte
2005 09 20, 11:11
 oho... pirmą kart girdžiu, jei pasakytų, kad maniškei teks gulėti ant kažkokios sulankstomos lovelės, jos daugiau nei dienos nevesciau  o dėl maisto ,tai duoda ir sūrelių, ir jogurto ir pieniškų koktielių, ir vaisių ir sulčių , žodžiu neblogai (aš čia apie pavakarius), dėl pusryčių ar pietų tuo labiau nėra kuo skūstis, pusryčiams košytė, sumuštinis kakava, pietums sriubytė ir antras, nu super, ko dar norėti...
Dar norėčiau pasiklausti jūsų visų nuomonės apie įvesta nauja dienotvarkę darželyje. Man labiausiai nepatinka sutrumpintas vaikų pietų miego laikas- jo tikrai mažiesiems labai trūksta: grižę iš darželio nežino kas darosi ir ko nori: priežastis pervargimas. Ir dar viena problema pavėlinta vakarienė: jei vaiką nori pasiimti is darželio po darbo t.y. puse šešių, vadinasi jis lieka nevalgęs. Ypač problemos kyla aktyviems vaikams, kurie dar po darželio skuba į kitus užsiėmimus: pvz.: šokių repeticijas ar baseiną, o užsiemimai tai vyksta nuo šešių- pusę septynių vakaro.
|
|