Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Margučių marginimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
emilyteaaa
Norėčiau įkelti savus šios dienos margučius, bet nežinau kaip foto įdėti.. ax.gif

Būčiau labai labai dėkinga, jei parašytumet 4u.gif 4u.gif
draudike
QUOTE(austejaa @ 2010 04 03, 22:04)
oj kaip fainai bigsmile.gif nerealiai grazus thumbup.gif  gaila kad jau baigiau saviskius ir ispyliau visus dazus ax.gif

mums tokie siemet gavosi biggrin.gif
user posted image
*

NUOSTABUS !!!
Besikiskiakopusteliaudama
QUOTE(Radmile @ 2010 04 03, 17:23)
Pasinaudojau Jusu patarimu ir va kas gavosi  smile.gif

user posted image

tik as gumyte nevyniojau, o vyniojau i maistine plevele  mirksiukas.gif
*

nu super atrodo, as ir bandziau siandien. tik nesupratau..visa pavirsiu serveteles nulasint ivairiom spalvom ar tik ties viduriu kelias spalvas...bet tada balta liktu kai kur nemazai...ir kazkaip i per puse ta perlenkta viena gabaliuka pop.ranksluoscio netelpa lyg kad visai visas pasidengtu kiausinis... tai slapoka servetele palikt gerokai ar nusausint gerai? na as padariau savaip gavos sauniai siaip, tik kitaip.. spalvos ryskios lb ,kai kur israizyta lyg zoleliu panasus ornamentai...du viena ant kito gabaliukus ranksluoscio susplapinau, nusausinau su rankom ir dar i paprasta ransluosti uzdejau ir kita puse prispaudziau kad sugertu vandeni geriau is popieriaus...tada ant jo prilasinau ivairiu spalvu gabalais. tirpala padariau nu koks maisiukas mazas ant saukstu dvieju vandens.ant virsaus acto uzlasinau.ivyniojau i kiausini kad visas pasisleptu tame popieriniam tada i laikrascio gabaliukus kelis kart.nemoku va tik foto idet:(. bet gal kada imesiu:). tiki ryskus kontrastingi raisyti margiai gavos, cia tai svelniai taip kazkaip persilieja tos spalvos
veriru
QUOTE(gabani @ 2010 04 03, 16:49)
Labai grazus visu nudazyti marguciai wub.gif .mes irgi va ka tik nudazem  ax.gif         

user posted image
*

jusu marguciai nuostabus wub.gif

Visiems graziu Velyku !

geltona_svajonė
mūsų margučiai
user posted image
svytejimas ezero dugne
Mūsų tokie margučiai- visi išpūsti:
http://i287.photobucket.com/albums/ll136/k...pg?t=1270673018

O šituos valgėme- tik natūraliai dažyti:
http://i287.photobucket.com/albums/ll136/k...pg?t=1270673141
ryto_rasa
merginos,kurios vasku marginat, as noreciau numarginti su vasku suvenyrams, noriu paklausti, nuo ko pradeti, ar pirma ispustiir tada marginti, ar ko nors i vidu reik pripusti..?smile.gif na nzn,gal kas paaiskins..smile.gif
vavuum
QUOTE(Marseta @ 2010 03 24, 11:55)

Labai labai wub.gif
vikosiuks
matau temuke dar net neatsigavus is po praejusiu metu, bet noriu ismokti marginti su vasku, bet neiseina, nes nezinau nuo ko pradeti? ar kiausiniai turi buti isvirti, silti ar atsale, kodel vaskas sustingsta nedakeliaves iki kiausinio? gal kazkuo kitu reiktu i vaska merkti? kada i dazus merkti, virtuas ar nevirtus? nes vieni raso vienaip- kiti kitaip, o man niekas nesigauna?

-----------------------------------------------------
P.S. radau katik nebloga nuoroda, pasirodo vaska reikia su parafinu maisyti, kad nestingtu per greitai.. ir kiausiniai jau turi buti kietai isvirti, labai geras daiktas tas laikiklis, kuriuo simetriskai galima nudazyti kiausini... (net nezinojau)
http://tv.delfi.lt/video/INZOE2si/
žostautė
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 19, 12:17)
matau temuke dar net neatsigavus is po praejusiu metu, bet noriu ismokti marginti su vasku, bet neiseina, nes nezinau nuo ko pradeti? ar kiausiniai turi buti isvirti, silti ar atsale, kodel vaskas sustingsta nedakeliaves iki kiausinio? gal kazkuo kitu reiktu i vaska merkti? kada i dazus merkti, virtuas ar nevirtus? nes vieni raso vienaip- kiti kitaip, o man niekas nesigauna?

-----------------------------------------------------
P.S. radau katik nebloga nuoroda, pasirodo vaska reikia su parafinu maisyti, kad nestingtu per greitai.. ir kiausiniai jau turi buti kietai isvirti, labai geras daiktas tas laikiklis, kuriuo simetriskai galima nudazyti kiausini... (net nezinojau)
http://tv.delfi.lt/video/INZOE2si/
*

Mes darom taip. Prieš kokį mėnesį reikia svogūnų lukštus (ruda spalva) arba juodalksnio žievę (juoda spalva) užmerkti ir pamiršti. Savaitė iki Velykų žalius kiaušinius dažom vašku, merkiam į tą dažą trim - keturiom dienom, tada ištraukiam ir verdam - vaškas gražiai nuverda, spalva - ne.
Kiaušinis turi būti ne iš šaldytuvo, pabuvęs kambaryje. Jei virtas šiltas tai nutekės vaškas. Vaškas sustingsta, nes keliauja matyt ilgai labai smile.gif Plius vinutę verta kartas nuo karto pašildyt ant žvakės liepsnos. Pats vaškas irgi turi būti labai karštas, toks ant ribos po kurios ima rūkti.
b3b
QUOTE(žostautė @ 2011 04 19, 19:41)
Prieš kokį mėnesį reikia svogūnų lukštus (ruda spalva) arba juodalksnio žievę (juoda spalva) užmerkti ir pamiršti.
*

Labai idomus jusu aprasymas. O ar tas mirkalas nepradeda smirdeti? Kur ji laikot? Ar nereikia jokiu papildomu priedu det- pvz acto, druskos ar pan?
rosebud1
daug gražių margučių smile.gif
žostautė
QUOTE(b3b @ 2011 04 19, 20:40)
Labai idomus jusu aprasymas. O ar tas mirkalas nepradeda smirdeti? Kur ji laikot? Ar nereikia jokiu papildomu priedu det- pvz acto, druskos ar pan?
*

Na ne rožėm jis kvepia, bet balkone didelių bėdų nekelia. Į juodalksnį papildomai verta surūdijusios geležies įmest - stipresnė spalva. Daugiau nieko nereikia.
MildukasK
na, mes irgi nuo seno kiausinius dazom vasku smile.gif Tevas dar ismokes, tai is jo visas technikas ir peremiau smile.gif Beje, jis turejo tokia ale spirale, ant kurios senais laikais kavinukus kaisdavo, mazute, bet kaip tik tiko vaskui kaitinti smile.gif Patogiai ja ant stalo pasistatydavome ir margindavome... O dabar kai namie, tai vis prie plytos kankindavausi.. nes sedeti nelabai patogu, o ir karsta labai, kad ir ant maziausio karscio plyta padarai.. Siemet sakiau gal bandysiu statyti virs zvakes savo indeli.. Gal uzteks karscio?
Tiesa, noriu atsinaujinti savo irankius, nes turiu tik su smulkia adatele ir labai jau storu vinuku.. Adatele daznai buna pradeda sukiotis ibesta i pagaliuka.. :/ Sakiau prasysiu vyro, kad mazu vinuku man paieskotu ir nupirktu biggrin.gif biggrin.gif

cia daznai klausdavo, kaip ta vaska nuimti? Na, as po to kai kiausai gerai pamirskta vos siltuose dazuose, statau po viena i kriaukles skylute ir uzpilu verdanciu vandeniu. Vaskas nueina, dazai lieka smile.gif Aisku, dazai turi buti geri, tie kur po viena spalva maiseliuose.. Ir negalima daug kiausu vienoj spalvoj mirkyti, nes buna kartais labiau pakaitinus vaskas biski nusilupa ir tada kiti kiausai jau gaunasi plemuoti..
Na, ir paskutinis akcentas - istepti aliejum, kad blizgetu smile.gif
žostautė
QUOTE(MildukasK @ 2011 04 22, 09:52)
na, mes irgi nuo seno kiausinius dazom vasku smile.gif Tevas dar ismokes, tai is jo visas technikas ir peremiau smile.gif Beje, jis turejo tokia ale spirale, ant kurios senais laikais kavinukus kaisdavo, mazute, bet kaip tik tiko vaskui kaitinti smile.gif Patogiai ja ant stalo pasistatydavome ir margindavome... O dabar kai namie, tai vis prie plytos kankindavausi.. nes sedeti nelabai patogu, o ir karsta labai, kad ir ant maziausio karscio plyta padarai.. Siemet sakiau gal bandysiu statyti virs zvakes savo indeli.. Gal uzteks karscio?
Tiesa, noriu atsinaujinti savo irankius, nes turiu tik su smulkia adatele ir labai jau storu vinuku.. Adatele daznai buna pradeda sukiotis ibesta i pagaliuka.. :/ Sakiau prasysiu vyro, kad mazu vinuku man paieskotu ir nupirktu biggrin.gif biggrin.gif
*

Ant žvakės tai gerai nebus... schmoll.gif Aš tai turiu tokią senobinę vienos skylės plytą, kuri tik kartą metuose kiaušų dažymui ir naudojama smile.gif
O pagaliuką dažymo darau taip - į pieštuko antrą galą įkalu nedidelę vinutę (ne ne iki galo, iki pusės smile.gif), o jos galvute apdilinu metalo dilde iki norimo skersmens mirksiukas.gif
user posted image
MildukasK
yra ir pas mus kazkur ta "vienviete" plyta, reiktu atrasti ir siemet ja naudoti smile.gif

o pagaliuka tai as pernai paprasiau, kad man padarytu ir medzio gabaliuko, nes su piestukais beda, kad jie skyla arba pataikius i serdi sukiojasi.. Nors man gal trukdo ir iprotis, kad ta vinuka ar adatele as dar palenkiu, kad patogiau butu dazyti smile.gif nors paziurejau dabar video, foto, tai "profai" su tiesiom vinutem dazo.. Pabandysiu, gal patogu bus ir tada niekas man nesisukios biggrin.gif
Panele+
O as vakar vaskavau, vaska kaitindama po zvake... Nu super! Nei tos kancios prie plytos, nei dumu... Telikas ijungtas, pati smagiai menu uzsiemi, kaip baltas zmogus thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(linette @ 2006 04 13, 21:15)
sveikutes  4u.gif
vistiktai norint , kad marguciai butu ryskus reikia juos dazyt su dazais , skirtais siulams , tada kiausinius galima det i orkaite , spalva vistiek islieka ryski . bandziau su paprastais dazais , tai spalva nubluko ir marguciai gavos nekokie .  schmoll.gif
cia mano siemetinis bandymas  blush2.gif
user posted image
*

O kaip sitas grozis padarytas? ;o Kaip isgautos tos kelios,preinancios spalvos? Moku vaskuojant daryt keliu spalvu, bet, kad tie daug ir pereinancios... Paprotinkit. blush2.gif
JJ_M
QUOTE(MildukasK @ 2011 04 22, 11:32)
yra ir pas mus kazkur ta "vienviete" plyta, reiktu atrasti ir siemet ja naudoti smile.gif

o pagaliuka tai as pernai paprasiau, kad man padarytu ir medzio gabaliuko, nes su piestukais beda, kad jie skyla arba pataikius i serdi sukiojasi.. Nors man gal trukdo ir iprotis, kad ta vinuka ar adatele as dar palenkiu, kad patogiau butu dazyti smile.gif nors paziurejau dabar video, foto, tai "profai" su tiesiom vinutem dazo.. Pabandysiu, gal patogu bus ir tada niekas man nesisukios biggrin.gif
*

pas amne piestuko trintukas is kito galo pasibaiges, tik metaliuke jo dar like..tai vat toki menkaverti piestuka panaudojau irankiui pasigamint wink.gif nesisukioja i trintuka ikisus 4u.gif
JJ_M
na va paskaitinejau 3 dienas ir is visu geru pamokymu kas man gavosi..juk zinojau, kad neverta rudu lukstu kiausiniu dazyt..bet uzmirsau kaip tycia doh.gif beja elementarios atrodo plaukiajancios zvakutes puikiai tiko..o nuo jos indelis vaskui sildyt irgi liuks thumbup.gif dar ciuciko bliudeliu laikiklis tam labai pasitarnavo..taigi isitaisiau patogiai, kaip kad buvo pasakyta kaip baltas zmogus hihihi.gif su vaskinem kreidelem man nelabai gavosi..greitai nubyrejo piesinys..matyt reikia svaraus kiausinio, as piesiau ant dazyto ir dar aliejum nuvalyto..
bet jau rankos liko grazios doh.gif doh.gif doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image
JJ_M
o čia pernykščiai dažyti su ąžuolo žieve, vašku ir skutinėti 4u.gif

user posted image
Whatever?
kokie grazus marguciai wub.gif

beje, netiesa,kad neuztenka zvakes liepsneles vaskui pakaitinti.. Pilnai pakanka...
Darau jau kelis metus taip.. metalini maza indeli (nuo konservu) pastatau virs vandenines zvakutes ir puikiai gaunasi... Panasiai, kaip Jonuko_mamyte. Ir tikrai nereikia stoveti prie plytos ar tureti kokiu nors specialiu lempu ar dar ko nors.

Cia pries kelis metus daryti. Merkiau i vesius medvilnei skirtus dazus..
user posted image
3lena
o jus paskui valgot tuos kiausinius, kuriuos merket i medvilnei skirtus dazus? ar pro luksta dazai neprasiskverbia?
Whatever?
QUOTE(3lena @ 2011 04 23, 22:16)
o jus paskui valgot tuos kiausinius, kuriuos merket i medvilnei skirtus dazus? ar pro luksta dazai neprasiskverbia?
*

Ne, nevalgom, bent jau mes... juos vaikai "suzaidzia" ridinedami smile.gif

Linksmu svenciu 4u.gif
zuzanele
Sveikutės 4u.gif
Atėjau ir aš pasirodyti savo margučius. Išbandžiau naują dažymo būdą krepiniu popieriumi. Dažo thumbup.gif Reikia net pirštinių, nes kitaip rankos nenusiplauna biggrin.gif Bet užtat, kiaušiniai dažosi puikiai ir nepersigeria per lukštą. Gražiausiai gavosi tie kur margi, bet išbandžiau ir dažant su vašku, dariau dviejų spalvų. Aišku, yra kur tobulėt, nes nelygiai pasidengė spalva ax.gif

user posted image
Linucia
Margučiai dažyti svogūnų lukštų nuovire prieš tai kiaušinius apdėliojus įvairiom džiovintom žolelėm ir tvirtai įsukus į pėdkelnių gabalėlius smile.gif

user posted image
Smile98
Na va, pagaliau ismokau grazinti margucius su vasku yahoo.gif yahoo.gif
sultys
QUOTE(3lena @ 2011 04 23, 22:16)
*

mes juose verdam tongue.gif ir valgom. nes jie neprasiskverbia pro luksta, o tie visi maximiniai siulomi, kur stiklainiukuose mirkyt, ne tik kad pro luksta puikiai praeina, bet ir rankos vaiku melynos lieka nuo ju doh.gif doh.gif
silsta
Mano šių metų margučiai dažyti svogūnų lukštuose rolleyes.gif

user posted image
mama_gulbe
kokie grazus marguciai wub.gif

man irgi priimtiniausias variantas dazyti su svogunu lukstais, bet siemet bandziau su vasku ir maistiniais dazais, gaila nenuforografavau blush2.gif

rosebud1
gražūs margučiai thumbup.gif
Agė2
Naturalios priemones, kaip nusidazyti margucius be cheminiu dazu, pasirodo dazyti galima ir su raudono kopusto lapais ir raudonu-baltu vynu:

http://radmegan.blogspot.com/2012/03/natur...of-options.html
Morfija
Kiek čia grožių prisižiūrėjau bigsmile.gif
mano ne tokie įspūdingi, bet vis tiek mieli širdžiai margučiai wink.gif Čia pernykščiai ir užpernykščiai wink.gif Šiųmetiniai tik ryt bus wink.gif biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
mama_gulbe
wub.gif
kokie visu grazus kiausiniai, o kaip dazoma su krepiniu popierium - labai idomu, ir kaip tas popierius atrodo g.gif
cia LT kalba apie naturalius dazus

as ir gavoju su kopustu pabandyt
liepa27
4u.gif sveiki,mes su penkiamete dukra bandysime vaskinem kreidelem marginti.
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.n...2256CDA00399F17
mama_gulbe
QUOTE(liepa27 @ 2012 04 06, 22:06)
4u.gif sveiki,mes su penkiamete dukra bandysime vaskinem kreidelem marginti.
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.n...2256CDA00399F17
*

bigsmile.gif va pats tinkamiausias budas ka iyra vaikuciu, manau situ ir pasinaudosiu,nes visi visad nori dazyti tuos kiausinius thumbup.gif
naca
Nenoriu gasdinti, bet pati sunerimau unsure.gif . Labiausiai megstu kiausinius marginti dazais medvilnei. Po to dar juos ir suvalgom. Tiesa dazai neprasiskverbia per luksta, bet vistiek neramu pasidare, nes tie dazai su anilinu doh.gif .
http://www.infochema.lt/infochema/rsearch/...oductId=1000052
mama_gulbe
QUOTE(naca @ 2012 04 06, 22:50)
Nenoriu gasdinti, bet pati sunerimau unsure.gif . Labiausiai megstu kiausinius marginti dazais medvilnei. Po to dar juos ir suvalgom. Tiesa dazai neprasiskverbia per luksta, bet vistiek neramu pasidare, nes tie dazai su anilinu  doh.gif .
*

na as kad ir nepersigeria nenaudociau ne maisto dazu maisto produktam... nors ir nulupam ta luksta unsure.gif
naca
Kazkaip iprasti sie dazai nuo pat vaikystes, tai ir labai traukia doh.gif
liepa27
4u.gif as manau,kad svarbiau musu sveikata nei margucio ryskumas,taip,kad irgi nenaudociau dazu medvilnei ir is bobuciu turguj buteliukuose nerizikuociau dazu pirkt ax.gif
smile.gif ir bendrai net sveciuose pas anyta zadu savo nunesta marguti valgyt,bent jau zinau kuo daziau ir kiek laiko viriau biggrin.gif
aliete
aš šiais metais išbandžiau dažyti kiek kitaip smile.gif
i-neto platybėse aptikau būdą kaip dažyti kiaušinius naudojant spalvotą šilką ..., taigi kiek pritaikius tą būdą savo poreikiams , išbandžiau smile.gif
rezultatas ax.gif

user posted image

Whatever?
Aliete, labai labai grazu 4u.gif 4u.gif
Skaiciau ir as apie si buda, bet man labai gaila naturalu silka taip gadinti... Taciau rezultatas ispudingas isties 4u.gif

Del dazu medvilnei, taigi del grozio tie marguciai - nebutina juos valgyti mirksiukas.gif
silsta
Mano margučiai jau nudažyti...

user posted image
aliete
QUOTE(Whatever? @ 2012 04 07, 14:25)
Aliete, labai labai grazu 4u.gif  4u.gif
Skaiciau ir as apie si buda, bet man labai gaila naturalu silka taip gadinti...  Taciau rezultatas ispudingas isties 4u.gif
*

dėkui 4u.gif
kadangi kurdama papuošalus karts nuo karto kokio audeklo panaudoju , tai šilkų esu šiek tiek prikaupusi biggrin.gif , tai labai negailėjau biggrin.gif

kai paskaičiau , kad galima taip dažyti , pasidarė į domu pabandyti , ČIA nuoroda iš kur "sužvejojau", idėja ..., paskaičius, apmąsčius pati dariau kiek kitaip ,ČIA aprašymas kaip aš marginau šilku smile.gif

silsta , gražus žolinukai gavosi rolleyes.gif
Saulužė
QUOTE(naca @ 2012 04 06, 22:50)
Nenoriu gasdinti, bet pati sunerimau unsure.gif . Labiausiai megstu kiausinius marginti dazais medvilnei. Po to dar juos ir suvalgom. Tiesa dazai neprasiskverbia per luksta, bet vistiek neramu pasidare, nes tie dazai su anilinu  doh.gif .
*

O tai čia dažai medvilnei? Tai jei drabužis medvilnis {ale sveikas} nudažytas dažais, turinčiais savyje anilino... jo skverbiasi per odą kaip supratau... ir niekur nebus parašyta, kad nuodysies kiekvieną dieną unsure.gif
O kiaušams aš nenaudočiau.

QUOTE(aliete @ 2012 04 07, 14:20)
aš šiais metais išbandžiau dažyti kiek kitaip  smile.gif
i-neto platybėse aptikau būdą kaip dažyti kiaušinius naudojant spalvotą šilką ..., taigi kiek pritaikius tą būdą savo poreikiams , išbandžiau smile.gif
*

Aš irgi varvinau seilę ax.gif bet suveikė pastabos ir sveikas protas, kad nežinom su kokiais dažais dažyti tie šilkai...

QUOTE(Whatever? @ 2012 04 07, 14:25)
Del dazu medvilnei, taigi del grozio tie marguciai - nebutina juos valgyti  mirksiukas.gif
*

Nu nežinau... kiaušą nudažyt ir paskiau išmest blink.gif

QUOTE(silsta @ 2012 04 07, 14:42)
Mano margučiai jau nudažyti...
*

Va čia tai šaunuoliai margučiai 4u.gif gražūs, sveikučiai ir ramu vaikams tokius paduot thumbup.gif
Papildyta:
O aš dažysiu su svogūnų lukštais, noriu dar su imbieru - kažin acto reik pilt? ir su kava, tai ten jau pilas actas? Paprotinkit prašau 4u.gif
juzste
Mane irgi sugunde dazymas silku, tai paaukojau skarele ir va koki rezultata gavau smile.gif
user posted image
*Liepa18*
Na kokie gražūs su šilku gaunasi... wub.gif
liepa27
QUOTE(juzste @ 2012 04 07, 22:05)
Mane irgi sugunde dazymas silku, tai paaukojau skarele ir va koki rezultata gavau smile.gif
user posted image
*

thumbup.gif tikrai labai grazus,tokie sakyciau meniski marguciai.
kabarksta
Su šv. Velykom visas Supermamas 4u.gif

Šiemet ir mes dažėm margučius tik natūraliais dažais:

user posted image user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.