o gal kas turi foto,savu darbu
![]() pirmasis siemet
[quote=ENIGMA,2006 04 02, 15:28]
As tebeskutineju ir tradicinius Lietuviu rastus [QUOTE] Gal gali parasyti kokie yra tradiciniai lietuviski rastai, mano vaikiui i mokykla reikia, o as nezinau QUOTE(bazuka @ 2006 04 03, 08:23) Baltas pavydas ima , žiūrint į tokius margučius Papildyta: Aš tai tik vynioju žolytėm ir dažau svogūnlaiškiais arba dar paskutinėju jau nudažytą Bandyk ir būtinai pavyks. Bičių vaško reikės nueiti į turgų ir bandyti su vašku, tikiuosi bus geriau marginti. ![]() ![]() ![]() cia pernyksciai
Sveikos mamkytės,
labai faina , kad yra dar kurios margina vašku ir skutinėja kiaušinius lyrika, labai labai gražūs tavo darbeliai, vėliau įmesiu ir aš kelias nuotraukas. O dabar norėjau pakviesti visas kas nori išmokti marginti vašku Kviečių visas užeiti čia : Kviečiu išmokti marginti margučius vašku, prisiminkim senus gerus papročius Ačiū
vasku marginsiu pries Velykas, dabar tik skutineju:)
gal kas galit parekomenduot gerus dazus? nusiperku vis visokius nupiepusius ![]() sio vakaro darbelis
Enigma, ar galetum ideti tradiciniu lietuvisku rastu, man tikrai labai reikia, ar gal zinai kur rasti, labai prasome, cia ir vaikas pasijunge, jam jau treciadieniui reikia, labai laukiame
Buvau siandien su vaikais Sauluvoje
Labai sauni moteriske, viska graziai isaiskino, numarginau viena kiausini (nes mazoji nelabai leido man uzsiimti), o ir sunus viena numargino. Sake, naudoja parafina maisyta su vasku, bet galima ir vien tik su parafinu. Dazus rekomendavo pirkti anilininius, lietuviskus, penkiu spalvu - tokie jos nuomone geriausi. Parode kaip keliom spalvom parginti, ir kaip su degintu vasku daryti Labai rekomenduoju nueiti kita treciadieni Kiniete specialiai tavo vaikui. O siaip tai reiktu ieskoti knygu: Kudirka "Velykos" arba geriausia i lietuviu liaudies kulturos centra paskambinti ar nueiti
Raideles, didelis didelis aciu
Ir nueiciau ir paskambinciau, tik ,kad mes ne Lietuvoje, o vaikas britu mokykloje propaguos lietuviskais rastais margintus kiausius Dar karta aciu
Imetu dar paveiksliuku su rastais ir simboliais, gal kam pravers
![]() ![]() ![]()
o man nesiseka su dažais kiek nusiperku tai tokios neryškiosspalvos kad net neidomu taio gražu būna kada margučiai ryškūs buna
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 04 05, 10:32) o man nesiseka su dažais kiek nusiperku tai tokios neryškiosspalvos kad net neidomu taio gražu būna kada margučiai ryškūs buna Kad butu ryskus as dviguba koncentracija padarau. Du pakelius dazu supilu i tiek vandens kiek nurodyta pilti viena pakeli Aš pati irgi su parafinu papaišinėju Gal kas daugiau žino, kaip natūraliai išgauti juodą ar labai tamsią spalvą
kiek as zinau tai azuolo zieve labai ilgai mirkyti reikia gal menesi ar net daugiau tai jau per velu imtis sio reikalo. bet taip graziai atrodytu juodi marguciai dazyti su vasku
Gerų margučių dažų jau yra Norfoje pas moteriškę prie įėjimo. Dažų pakelio užtenka apie 10 kiaušinių nudažyti. Palekio kaina 1.30 Lt. Tačiau valgymui tokie kiašiniai netinka.
as bandziau vakar kiausini dazyt su vasku,bet nesuprantu
cia dar tokiu rastu dazymui idejot graziu,taip noriu siemet nustebinti saviskius,o niekas nesigauna
Boruzele, patirties neturiu, bet is to, ka man aiskino, tai tikriausiai vaskas neikaites pakankamai. Arba kiausinis per siltas.
Juoda spalva: juodalksnio, azuolo zieve ir surudijusius gelzgalius uzpilti verdanciu vandeniu bei raugintu kopustu rasalu ir parauginus apie 2 savaites tame tirpale virti kiausinius. Cia is knygos nurasiau. Pati pries savaite uzpyliau tik gelzgalius su azuolo zieve. Ziuresiu, kas gausis QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 06, 09:36) as bandziau vakar kiausini dazyt su vasku,bet nesuprantu cia dar tokiu rastu dazymui idejot graziu,taip noriu siemet nustebinti saviskius,o niekas nesigauna Vaškas per šaltas. O ir kiaušinis gali būti per šaltas, t.y. kiaušinis turi būti šiltas, bet ne per karštas. N sakykim kūno temperatūros yra tinkamas. O ir šiaip pradedant daug kiaušinių sugadini, kol vaškas prilimpa, kol ornamentas gaunasi... Reikia kantrybės ir noro, tada tikrai gausis.
aciu merginos uz atsakyma
ko gero vaska ikaites nebuvo QUOTE(XMamaX @ 2006 04 06, 09:23) Gerų margučių dažų jau yra Norfoje pas moteriškę prie įėjimo. Dažų pakelio užtenka apie 10 kiaušinių nudažyti. Palekio kaina 1.30 Lt. Tačiau valgymui tokie kiašiniai netinka. vat man ir nepatinka toki dažai, kad poto tų kiaušinių negalima valgyti Aš vistiek naudoju maistinius dažus sudedu kelis pokučius kad spalva grazi gautusi
Na vašku numargintų magučių mes nevalgom, nes tiesiog gaila - daug darbo reikia įdėti, kol numargini tokį. mes jais puošiame namus, dovanojame vaikams. O valgymui kiaušinius verdame kad ir su lukštais Velykų rytą ir visa šeima valgome šiltus, šviežiai virtus kiaušinius.
QUOTE(ENIGMA @ 2006 04 06, 12:49) O ką tu vadini maistiniais dažais
O gal kas dažote dar kokiais nors augaliniais dažais ir galite pakonsultuoti? Pageidautina, kad mirkyti reikėtų ne ilgiau, kaip savaitę
o gal kuri zinot, kaip gaunamas degintas vaskas? labai jau man grazus tie juodi vasko strichiukai ant marguciu
Pasiziurekite - imanomas ir toks kiausiniu luksto dekoravimas
![]() Papildyta: Citata: "..Dažymui naudojo gamtinius dažus: svogūnų lukštus (rusva spalva), skroblo žievę ar beržo lapus (gelsvai žalia), ramunėles ar alksnio žirginius (geltona), šieno pakratus (pilkai žalia), rugiagėles (melsva). Ypač mėgiami buvo juodi dažai, gaunami iš alksnio žievės ar kankorėžių ir rūdžių, kuriuos kartu sumerkę raugino 12 savaites..."
AUGALINIAI DAZAI:
rusva (svogūnų lukštais) gelsvai žalia (skroblo žieve, beržo vantos lapais) geltona (ramunėlėmis, alksnio žirginiais, vaščynu" iš avilių; Gervėčiai) pilkai žalia (šieno pakratomis, ąžuolo bei juodalksnio žievėmis, eglių viršūnių spurgomis, kerpėmis ir samanomis (įvairi, priklauso nuo rūšies) melsva (rugiagėlėmis) žalsva (bruknių lapais, rugių želmenimis (specialiai inde ant palangės pasiželdindavo avižų ar miežių), dilgėlėmis, burokėlių nuoviromis).
Kiek man aiskino toji moteriskaite, tai vaskas ilgai kaitinamas pajuoduoja. Tiesiog taip nutinka, kai margini ilgai tuo paciu vasku kiausinius. Kiek ilgai - negaliu pasakyti.
Cia ir naturaliu dazu gamyba. Medziagas uzmerkti ir mirkyti 3 dienas, po to uzvirti ir merkti dazymui kiausinius. Kad spalva butu geresne, ideti truputi druskos.
![]() va kiek primarginau
Labai grazu kiausinius dekoruoti akriliniais dazais
O stai mano "marginti " kiausinukai
![]()
![]() dar vienas darbelis QUOTE(TikBasosPedos @ 2006 04 10, 19:05) tiesiog maciau kazkurioj nuotraukytej, prietaisiukas kazkoks saliai grazuoliuko nufotografuotas, gal isduotum paslapti kas ti yra...? ar su britvute skutineji? skutineju su tokiu peiliuku kaip ten nufotkintas yra. tame peiliuke keiciasi galvutes. siaip jis pirktas UK, bet mama sake, kad toki rinkini mate ir senukuose uz 9lt va ir foto idedu
QUOTE(lyrika @ 2006 04 10, 18:29) skutineju su tokiu peiliuku kaip ten nufotkintas yra. tame peiliuke keiciasi galvutes. siaip jis pirktas UK, bet mama sake, kad toki rinkini mate ir senukuose uz 9lt va ir foto idedu ![]()
na ziurint kuris patogiausias. o siaip cia medzio drozinejimui, bet as prisitaikiau savaip
Vilniuj Pilies gatvej viena moteris prekiavo savo puostais marguciais - tokio grozio dar nebuvau maciusi... Kiausinukai apsukti siulu ( kaip kai kurios puosia butelius), o po to apklijuoti riekelemis pjaustytom vytelem. Ivairiausiais rastais. Pirkau viena dovanu...ir pamirsau nufotkinti
[quote=lyrika,2006 04 10, 18:29]
skutineju su tokiu peiliuku kaip ten nufotkintas yra. tame peiliuke keiciasi galvutes. siaip jis pirktas UK, bet mama sake, kad toki rinkini mate ir senukuose uz 9lt nas ir as prie klausimu prisidesiu.
[quote=GRAIKIJA,2006 04 11, 07:52]
[quote=lyrika,2006 04 10, 18:29] skutineju su tokiu peiliuku kaip ten nufotkintas yra. tame peiliuke keiciasi galvutes. siaip jis pirktas UK, bet mama sake, kad toki rinkini mate ir senukuose uz 9lt nas ir as prie klausimu prisidesiu. [/quote] sveikute ar gavai mano atsakyma i privata vakar? pirma isverdu kiausini, paskui idedu i dazus, o jei naudoju medvilnei skirtus dazus, tada pridedu nemazai acto, pridedu dazu, druskos(kitaip kiausiniai suskyla), nuplautus po karstu vandeniu kiausinius ir verdu. tada isgriebiu ir palaukiu kokias 10 -15 min kol pilnai nudzius, jokiais budais nesluostant ir netrinant, nes nusitrina dazai. rasta dazniausiai susigalvoju siek tiek is anksto, pacia pradzia, o paskui jau viskas savaime lipdosi nieko nepaisau, skutineju tiesiog is akies. vieno margucio skutimas apie 1.5val trunka, bet kadangi darbas malonus, tai neprailgsta skutu tol, kol nuskutu dazus iki luksto, na kada pasimato balta spalva. o tuos ivairiu spalvu tai darau su vasku. paimu isvirta kiausini, paimu piestuka, ismeigiu i jo gala adatele kokia nors(geriausiai kur is sepecio issitraukia tokia metaline), ir su istirpinti vasku piesiu rastus. vienas adateles pamirkymas - vienas bruksniukas. jei vaskas labai skystas ir karstas, kad net ruksta, bruksniukai bus platesni, jei ne toks karstas(bet turi buti vis tiek skystas), tada bruksniukai iseis siauresni. ispaisau tarkim kazkokia gelyte ir imerkiu i vos siltus geltonus dazus(arba kitokia sviesia spalva), palaikau, istraukiu ir gerai nudziovinu. tada ant geltonos paisau vel kitoki rasteli, imetu i siek tiek tamsesne spalva(tarkim ruzava ar zalsva), istraukiu, nudziovinu ir vel paisau koki nors rasta. galiausiai imerkiu i kokia tamsiai melyna ar juoda spalva. kai istraukiu ir jau turiu norima rasta, tik tada nulupineju visa vaska. stai ir keliu spalvu kieusinis kadangi tokius kiausinius darau iskart kelis, tai dazniausiai kokius 4 nudazau per valanda, ar siek tiek daugiau. priklauso nuo rastu, nuo dazu stiprumo ir miklumo sekmes dirbant jei kils klausimu, visada klauskite
Skutinėti tai man pritrūksta kantrybės,bet vaškuoti patinka
![]()
Och, okios jus greitos
|