Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Margučių marginimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Raideles
Dazniausiai mes marginam su rudu ir raudonu svogunu lukstais, kruopomis ir dilgelemis.

Labai noreciau ismokti marginti su vasku, taciau nezinau kaip tai daryti.

Gal zinot marginimo vasku technologija?

Kokiu dar naturaliu dazu galima butu panaudoti?
Caculė
Čia jau mano bobulės reiktų klaust...ochhh...kokių kiaušinių anksčiau turėdavom ant Velykų stalo...deja...senatvė savo daro...Neturi sveikatos bobulė tokių daryt verysad.gif O ir mūsų nelabai mokė.Kiek žinau,tai dar specialų kažkokį įrankį turi...panašų į vašelį(atleiskit už neišmanymą).Manau,kad dažymas vašku jau ko gero užmirštas...ar bent jau labai mažai žmonių dar taip dažančių,juk yra tokių dažų kur 10s įmerkei į norimą spalvą ir štai jau nudažyta schmoll.gif
Raideles
Caculia, paklausinek bobules, gal dar papasakos kaip daryt reikia.

As tai visai tu cheminiu dazu nenoriu, nes vaikai mazi, tai negaliu paskui duot kiausinio suvalgyt, o ir paciai kazkaip nei sis nei tas valgyt tokius. Pernai su naturaliom medziagom darem, tai sunus labai patenkintas prisidejo, o paskui savo margintus kiausinius skaniai valge smile.gif

Aisku, butu idomu ir visu rastu prasmes - rombeliai, saulutes, spalvu prasmes... Gal kokia knyga apie tai yra?
Jūržolė
Margučius aš marginu vašku, tai visai nėra sunku. Aš marginu tik patį lukštą, t.y. tuščiavidurį kiaušinį. Geriausiai man patinka dažai skirti kiaušinių dažymui. Juos perku prieš Velykas, pvz. Norfoje prie staliuko sėdi moteris ir pardavinėja mažuose permatomuose krepšeliuose dažus. Vieno pakelio turinio užtenka nudažyti 10 kiaušinių.
Trumpai aprašysiu dažymo procesą. Visų pirma iš nevirto kiaušinio su švirkštu išpučiu kiaušinio turinį. Nuplovus kiaušinį jau galima marginti vašku. Vaškas turi būti gerai karštas, nes kitaip net ir prilipęs prie kiaušinio, nukris dažymo metu ir ornamentas bus sugadintas. Tačiau kaitinti vašką reikia labai atsargiai, nes jis užsidega! Taigi, tęsiu toliau. Ant balto kiaušinio su vašku išmarginame dalį ornamento, pvz. gėlyčių viduriukus, dedame į geltoną spalvą. Kiaušiniui nusidažius geltona spalva, sausai nudžioviname ir jau ant geltonos spalvos toliau su vašku piešiame ornamentą, pvz. gelyčių žiedlapius. Tada vėl į kitą spalva, pvz. raudoną. Nudažius raudonai, marginame toliau. Dedame į tiek spalvų, kiek norime matyti ant margučio. Tačiau kiekvieną kartą reikia dėti į vis tamsesnę spalvą. Paskutinė spalva tai yra margučio fonas, todėl ji turi būti pati tamsiausia, pvz. juoda.
RI-JA
QUOTE(XMamaX @ 2006 03 29, 08:56)
Trumpai aprašysiu dažymo procesą. Visų pirma iš nevirto kiaušinio su švirkštu išpučiu kiaušinio turinį. Nuplovus kiaušinį jau galima marginti vašku. Vaškas turi būti gerai karštas, nes kitaip net ir prilipęs prie kiaušinio, nukris dažymo metu ir ornamentas bus sugadintas. Tačiau kaitinti vašką reikia labai atsargiai, nes jis užsidega! Taigi, tęsiu toliau. Ant balto kiaušinio su vašku išmarginame dalį ornamento, pvz. gėlyčių viduriukus, dedame į geltoną spalvą. Kiaušiniui nusidažius geltona spalva, sausai nudžioviname ir jau ant geltonos spalvos toliau su vašku piešiame ornamentą, pvz. gelyčių žiedlapius. Tada vėl į kitą spalva, pvz. raudoną. Nudažius raudonai, marginame toliau. Dedame į tiek spalvų, kiek norime matyti ant margučio. Tačiau kiekvieną kartą reikia dėti į vis tamsesnę spalvą. Paskutinė spalva tai yra margučio fonas, todėl ji turi būti pati tamsiausia, pvz. juoda.
*

Gal galėtumėt įdėti tą dažymo įrankį, nes jo pamatyt niekur neteko, o visokiais atsitiktiniais tik taškiukai užsideda verysad.gif
spaNguolė
Mano pusseserė gražiai margina su vašku, aš, deja, neturiu meninės gyslelės, gaunasi tik kažkokie kreivi nevykę motyvai doh.gif . O įrankis mūsų paprastas: į pieštuko nepadrožtą galą, arba į trintuką įsmeigiam adadėtę. Na tokia, kur vienas galas bukas, kitas smailas. Tai tuo buku galu mirkom į vašką ir piešiam ant kiaušių. Tiesa, mes visada darom ant "pilnų" kiaušinių, t.y. jau virtų, šiltų, bet nekarštų.
Gal kiek pagelbėjau, tikiuosi 4u.gif .
Jūržolė
QUOTE(mamytukas04 @ 2006 03 29, 09:54)
Gal galėtumėt įdėti tą dažymo įrankį, nes jo pamatyt niekur neteko, o visokiais atsitiktiniais tik taškiukai užsideda verysad.gif
*

Aš taip pat į pieštuką įsmeigiu adatėlę. Norint gauti skirtingus brūkšnelius, taškelius reikia turėti skirtingų galvučių dydžių adatėlių.
jurga...a
As tai ne nezinau kokiais dazais dazo maniskiai teveliai, bet del marginimo vasku, zinau tiek, kad kiasinis buna pilnas, virtas, dar truputeli siltas. Vaskas turi buti labai stipriai ikaitintas, o marginimo irankis paprasciausias, mano tevelis ismeigia i medini pagaliuka maza vinuka, kaip jau kazakas munejo taskeliai ir bruksneliu storis priklauso nuo galvutes dydzio. Nemanau kad kuo pagelbejau, nes cia ir taip zinanciu yra 4u.gif
Laimuxė
Mes tai tradiciškai vašku kiaušinius marginam: tėvas, dabar mes su broliu. Darom, kaip ir dauguma: marginam virtus šiltus (ne karštus) kiaušinius, paskui kišam į dažus. Galima kiaušinius dažų tirpale truputį pašildyti, tik ne per daug, nes nusidažys vaškuotos vietos. Adatėlė reikalinga tokia kaip mažas vinukas, tokiom būna vyriški marškiniai susmeigti; ją taip pat įsmeigiu į pieštuką. Beje, labai patogu vašką kaitinti indelyje, uždėtame ant apversto lygintuvo - nustatai kokią reikia temperatūrą, ir niekad neperkaista. Tai tiek. Sėkmės, ir gražių margučių 4u.gif
Tauškalas
As jau buvau ir pamirsus toki marginimo buda doh.gif
Kaskada bandziau taip dazyti ,bet niekas nesigavo verysad.gif
siemet pabandysiu,kad jau prisiminiau toki buda ax.gif lotuliukas.gif
Raideles
O naudojat tikra vaska ar tinka ir parafinas?
Jūržolė
Jeigu norite pasimokyti margučių marginimo vašku, galite kreiptis:

UAB ,,Sauluva” - verbų pynimas, kiaušinių marginimas

Adresas: Totorių g. 20 ir Pilies g. 36, Vilnius
Tel. +370 5 212 1227, Tel./Faks. +370 5 212 1696
Mob. tel. +370 698 34308
El. p. sauluva@post.omnitel.net
www.sauluva.lt

Kiaušinių marginimo moko Marija Vaitkunskaitė-Banikonienė
trečiadieniais 13 -18 val. (Pilies g. 36)

Balandžio 4 d. bus mokoma margučių marginimo 11-14 val.

Laiką reikia pasitikslinti. Jeigu turit laiko, būtinai nueikite - jos margučiai, tai maži meno kūriniai. Beja, manau, kad ir šiais metais ji padarys margučių parodą prieš Velykas thumbup.gif
Jūržolė

Iš Panevėžio "Ąžuolo" mokyklos tinklalapio:

"Laikiklis margučiams

Velykė yra gera senutė, kuri pamiškėje dažo kiaušinius. Kai prieš Velykas ateidavo koks senelis, tai vaikams pasakodavo: „Jau mačiau Velykę pakrūmėje dažančią kiaušinius“. Velykė nudažytus kiaušinius sudedanti į vežimėlį ir vežanti mažiems geriems vaikams. Velykė palieka po du įvairių spalvų kiaušinius. Velkės kiaušiniai būna kitoniški nei kad yra namuose.

Kartais vaikui padeda tik vieną kiaušinį, sakydami: „Mat, buvai negeras tai Velykė tik vieną kiaušinį padėjo“. Maži vaikai gaudavo iš Velykės kiaušinių. Jie būdavo padėti Velykų rytą ant lango arba lovelėje prie pagalvėlės. Vaikai, Velykų rytą pabudę tuoj žiūri, ar jau buvo Velykė. Kai pamato įvairiai nudažytus kiaušinius pasiima ir vėl bėga į lovelę. Džiaugsmui nebuvo galo. Dabar vaikai galvoja: „Kaip Velykė įėjo į gryčią?“ namiškiai jiems ne kartą pasakojo, kad Velykė įeina visur: jai nereikia nei langų, nei durų darinėti. Aukštaitijoje „kuris vaikas įėjęs į gryčią, įsikiša į burną vieną pirštą, tam šeimininkė duoda vieną kiaušinį, kuris du pirštus, tam duoda du, o kartais iš nedrąsumo į burną sugrūda visus pirštus, iŠ to pasijuokia ir nieko neduoda“.

Velykos — kaip žinome yra Jėzaus prisikėlimo šventė. Jos yra labai svarbi pavasario šventė, per kurią susirenka visa šeima. Bet kokios Velykos be margučių, mes juos įvairiai marginame, ridename juos, bei mušame kieno tvirtesnis.

Kai ateina Didysis šeštadienis, Velykos jau čia pat. Šeimininkės verda, kepa ir taiso skaniausių valgių, sutaiso ir — paslepia. Šeštadienį iki pietų visi darbai turi būti pabaigti. Žmonės prausiasi, rėdosi ir eina į bažnyčią. Namų daboti pasilieka šeimininkai ir vaikai, o jei gryčioje yra senelis ar močiutė, priešaušryje ir šeimininkai vyksta į bažnyčią važiuoti.

Vienas po kito parėjo šeimyna iš bažnyčios. Įėję tarė pagarbinimą: „Duok Dieve, sveikiems sulaukti kitų“, jiems atsakoma „Ačiū“.

Stalas jau pirmiau užtiestas staldengte, dabar šeimininkė ant jo sudėjo: kiaušinių, supjaustytą į gabalus kumpį, kvietinį kepalą, sviesto lėkštę grietinės, duonos riekukių, tarkuotų krienų ir druskos. Visi sustoja apie stalą, persižegnoja ir sukalba maldą.

Viduryje stalo stovi pastatytas tavo padarytas stovelis margučiams, kurioje telpa įvairiausių raštų primarginti 16 margučių. Visi iš eilės ima po margutį ir daužo į kitą margutį. Taip išrenkamas stipriausias margutis.

Margutis — buvo dažomas ne tiek dėl grožio, kiek suteikiant tam simbolinę, maginę prasmę. Vyravo juoda, raudona, geltona, rusva ir žalsva spalva. Juoda spalva simbolizavo žemę motiną, augalijos bei vaisių gimdytoją deivę Žemyną. Mūsų proseneliai tikėjo, visa, kas gyva, yra kilę iš žemės. Raudona spalva simbolizavo vaisingumą, gimimą, gyvenimą. Ji reiškė nedalomą gyvenimo, šviesos, šilumos, atgimimo, sėkmingos visokios pradžios supratimą. Ji simbolizavo ir Didžiąją deivę gimdytoją Ladą. Žalia spalva reiškė pavasario augaliją, javų daigus. Geltona ir ruda spalva reiškė subrendusius javus. Mėlyna — žydrą dangų, nešantį palaimą pasėliams ir visai augalijai.

Margučių ornamentai pavasario švenčių apeigose turėjo irgi maginę bei simbolinę reikšmę. Jų raštai simbolizavo pavasarį, turėjo skatinti augalijos gimimą, augimą, klestėjimą, gerą javų derlių, gyvulių sėkmę ir žmogaus sveikatą. Margučių raštai buvo labai įvairūs: saulutės, žvaigždutės, žiedeliai, rūtelės eglutės, Kosminiai medžiai su saule viršūnėje, varputės, žalčiukai, driežiukai, kiškeliai, paukščiukai, arkliukai, vingeliai ir kt. Dažniausiai jie sumaniai kombinuojami, sudarant sudėtingas menines kompozicijas.

Margučių ornamentavimas mėnuliais buvo susietas ir su tikėjimu, kad švenčių naktimis slankiojančios įvairios dvasios, kurias jis gali išvaikyti. Žvaigždžių raštai simbolizavo nakties šviesą pasėtiems javams. Margučiai buvo puošiami augalų ir gėlių raštais, kad greičiau gimtų ir augtų augalai ir žiedai. Išrašytos ant margučių javų varpos, javų laukai simbolizavo gerą busimą derlių, rūtų ir eglės šakelės — žalią vasarą. Pavasarį simbolizavo išrašyti ant margučių drugeliai, zuikučiai, gandrai, kartais su lizdu, gandriukais arba snape su vaiki lopšyje. Nupiešti ant margučio arkliai vaizdavo būsimą arimą, žmonės — artojus, o gal kartais ir pavasario dievybes.

Margučiai dažnai buvo puošiami geometriniais raštais kombinuotais trikampiais, keturkampiais ir kt, kai kurie jų buvo magiški ženklai arba simbolizavo šventą sodybos sklypą.

Myslės

Mažutis ąsotėlis, skani tyrelė.
Daili bačkelė, be jokio lankelio."

Gražios tradicijos, tiesa? thumbup.gif
Tauškalas
QUOTE(Raideles @ 2006 03 29, 15:39)
*

As zvake istibdziau blush2.gif
Raideles
XMamaX, labai aciu, reiks kazkaip organizuotis ir nueiti smile.gif

QUOTE(Boružėlė... @ 2006 03 29, 16:38)
As zvake istibdziau blush2.gif
*

O zvake pirktine buvo? ax.gif
Tauškalas
QUOTE(Raideles @ 2006 03 29, 17:15)
XMamaX, labai aciu, reiks kazkaip organizuotis ir nueiti smile.gif
O zvake pirktine buvo?  ax.gif
*

pirktine buvo.papigiai tokia zalia nusipirkau ir tada puoliau i darba,bet kad niekas man tada nesigavo verysad.gif kaskokie mano dazai stiprus buvo,nuimdavai vaska o ten vietoj to kad nebutu dazyta,budavo nudazyta g.gif o gal vaskas blogas buvo g.gif
Raideles
Atrodo, kad mokyklos yra informacijos saltinis smile.gif Per uzgavenias is mokinukiu referato prisirinkau blynu receptu wink.gif

Tik va, man idomu, kaip isgaudavo raudona spalva? Ai, dabar sugalvojau, kad tikriausiai is raudonu svogunu lukstu smile.gif

Kazkur skaiciau apie zydra marguciu spalva kaip dangaus simboli, bet kaip naturaliom priemonem nudazyt zydrai? g.gif

Boruzele, issiaiskinsim ir siemet gausis smile.gif
Tauškalas
QUOTE(Raideles @ 2006 03 29, 17:43)
Atrodo, kad mokyklos yra informacijos saltinis smile.gif Per uzgavenias is mokinukiu referato prisirinkau blynu receptu wink.gif

Tik va, man idomu, kaip isgaudavo raudona spalva? Ai, dabar sugalvojau, kad tikriausiai is raudonu svogunu lukstu smile.gif

Kazkur skaiciau apie zydra marguciu spalva kaip dangaus simboli, bet kaip naturaliom priemonem nudazyt zydrai? g.gif

Boruzele, issiaiskinsim ir siemet gausis smile.gif
*

na tikiuosi kad gausis,nors vienas ax.gif
as visad dazau su svogunu lukstais.kaskaip is mamos peremiau sia tradicija.
Kudliukas
Sveikos,

as buvau net kelis metus uzsidegus kiausiniu marginimu vasku.
Kadangi is pradziu laykydavom atsiminiui po kiausini kiekvienais metais, tai dabar nufotkinau ir parodau kaip juos buvaus ismarginus

user posted image
Tauškalas
Nu ir grazumas tu kiausiniu wub.gif
Jūržolė
Spalvotos žvakės gal ir nelabai tinka marginimui. Kažin kokių ten priedų pridėta, gal dėl to gerai ir neprilimpa. Arba galėjo vūti, kad parafinas nebuvo gerai įkaitęs, ar kiaušinis šaltas, todėl ir nukrito parafinas bedažant kiaušinį.

Na bet jeigu turite laiko būtinai nueikite pasižiūrėti ir pasimokyti kaip M. Banikonienė margina, tikrai nepasigailėsit thumbup.gif .
muza
QUOTE(kate0 @ 2006 03 29, 18:19)
Sveikos,

as buvau net kelis metus uzsidegus kiausiniu marginimu vasku.
Kadangi is pradziu laykydavom atsiminiui po kiausini kiekvienais metais, tai dabar nufotkinau ir parodau kaip juos buvaus ismarginus

user posted image
*

Na, kate0 wub.gif wub.gif . o ir siaip man vasku marginti - patys graziausi thumbup.gif , tik nemazai laiko "suvalgo" ju sonu braukymas doh.gif . Man aktualiausia kaip ta vaska laikyti ikaitinta, niekaip neatrandu g.gif ...gal kuri isradote patogu buda:)?
Siaip man dar grazu kai rastai buna spavoti - pamargini ir merki i viena spalva, pamargini - tada i kita...gaunasi tikras "margutis" biggrin.gif
Kudliukas
QUOTE(XMamaX @ 2006 03 29, 19:58)
Spalvotos žvakės gal ir nelabai tinka marginimui. Kažin kokių ten priedų pridėta, gal dėl to gerai ir neprilimpa. Arba galėjo vūti, kad parafinas nebuvo gerai įkaitęs, ar kiaušinis šaltas, todėl ir nukrito parafinas bedažant kiaušinį.

Na bet jeigu turite laiko būtinai nueikite pasižiūrėti ir pasimokyti kaip M. Banikonienė margina, tikrai nepasigailėsit thumbup.gif .
*

Parafinas visai netinka marginimui, reikia vasko mirksiukas.gif
JuodaVarna
QUOTE(Raideles @ 2006 03 29, 15:39)
*

Aš naudoju žvakutę-tabletę, ji ilgai dega, tas parafinas ten būna karštas, bet nedega, be to, tikro vaško reiktų ieškoti, o tų žvakių-tablečių turbūt kiekvienuose namuose visada yra smile.gif. Meno kūrinių gal ir nesutveriu, bet visai simpatiški margučiai gaunasi. Tik kadangi reikia tokio neatšalusio kiaušinio,, tai dažau virtus kiaušinius ir paskui juos būna gaila valgyti smile.gif o ir valgymui ne patys tinkamiausi gaunasi, nes tuose dažuose pamirkyti dėl spalvos kitąsyk ilgiau reikia, kad spalva gražesnė būtų rolleyes.gif
Kudliukas
QUOTE(muza @ 2006 03 29, 20:35)
Na, kate0  wub.gif  wub.gif . o ir siaip man vasku marginti - patys graziausi thumbup.gif , tik nemazai laiko "suvalgo" ju sonu braukymas doh.gif . Man aktualiausia kaip ta vaska laikyti ikaitinta, niekaip neatrandu  g.gif ...gal kuri isradote patogu buda:)?
Siaip man dar grazu kai rastai buna spavoti - pamargini ir merki i viena spalva, pamargini - tada i kita...gaunasi tikras "margutis" biggrin.gif
*

bigsmile.gif Dekui uz pagyrimus. bigsmile.gif

As darau gana promityviai, imu didele nenaudojama skardine bleka (laikau tokia sena sena) ir dedu ja ant dujines virykles, o ugni nustatau minimaliai ax.gif ant tos blekos dedu metalini indeli, visiai neaukstais krasteliais ir i ten dedu vaska. nu ir sedziu prie to karsto kamuolio, jei tureciau zvake vaskine tai tiesiog ja usidegciau ir tiek, bet kadangi pas mane vaskas gabale, be knato, tai tenka taip primityviais budais dirbti.

O laiko tai tikrai labai daug uzima doh.gif reikia poros dienu kaip nieko, norint primarginti velykoms kiausiniu. Nu cia pie kokia 30 kaip minimum mes dazom.
Tai as marginu, marginu, o kai atsibosta, tai vienspalvius padarau ir viskas doh.gif
muza
Na ta pati situacija rolleyes.gif , geriau uz virykle dar niekas turbut nesugalvojo... cool.gif . O su zvake tai manau neiseitu tokios grazios ir plonos linijos, kadangi vaskas zvakeje neikaista iki reikiamos temp. ir atsala labai greitai...
Na bet istrauktas is dazu kiauselis atperka visus vargus bigsmile.gif thumbup.gif
JuodaVarna
QUOTE(muza @ 2006 03 29, 21:05)
O su zvake tai manau neiseitu tokios grazios ir plonos linijos, kadangi vaskas zvakeje neikaista iki reikiamos temp. ir atsala labai greitai...
Na bet istrauktas is dazu kiauselis atperka visus vargus bigsmile.gif  thumbup.gif
*

muza, ar turi galvoje mano minėtą žvakutę-tabletę? tai kad degdama visai neatšąla, skystas būna tasai parafinas ar kas ten joje, ji sau dega, o aš sau mirkau ir dažau ax.gif
Tauškalas
As tai esu dazius,ant dujines uzdejusi samti ax.gif samtyja istirbdziau vaska...o tada i darba kibau.viskas gerai gavosi man,ir vaskas nekrito ....bet vat man kaskas su dazais netavo buvo g.gif manau jie ir kalciausi buvo ax.gif
o su kokiais dazais jus dazote?
allegro
reiks savaitgaly pabandyt, kad paskui žinočiau kaip vaikams klasėj pademonstruot mirksiukas.gif
Matyte
Niekada nebandžiau marginti vašku, bet labai noriu blush2.gif Varčiau tokią knygelę apie marginimo būdus, viskas kaip ir aišku, ale kokius būtent dažus naudoti reikia, tai niekur neradau. g.gif
jurginėlis
Labai gražūs kiaušinukai. Aš pati niekad vašku nemarginau. Mes dažniausiai juos verdame kiaušinių lukštuose, o jau keletą metų aš prisirenku alksnių konkorėžėlių, ar kaip jie vadinas, juos keletą dienų pamirkau vandenyje, o po to ten verdu kiaušinius. Būna gražūs murziukai. Pagal senelių pasakojimus, turėtų būti juoda sodri spalva, tačiau mano graži šviesi. Dar senovėje dažydavo su džiovintais morkų lapais, išeiidavo morkavi, bet pati to neišbandžiau bigsmile.gif
Jūržolė
Na tikrai ne būtinai tik vašku galima marginti margučius. Kelis metus jau marginu ir su parafinu nespalvotu. Tačiau marginant tiesiai iš žvakės-tabletės, nukrisdavo kai kurie taškeliai iš ornamento ir ornamentas būdavo sugadintas, tiesiog nuo žvakės liepsnos parafinas gerai neįšildavo. O kaitinti ant lygintuvo, manau šauni idėja. Reiks šiemet bandyti.
Majuke
Tokia idėja kilo. O gal fondiu puodą (tiksliau ne puodą, o tik apatinę dalį, kur dagtis yra) ir degiąją želė panaudoti vaško kaitinimui?
kiniete333
Sveikutes,

.. o kiausius pries dekoruojant vasku reikia isvirti ? labai noriu siemet pabandyti su vasku kiausius nudazyti, o kurie dazai geriausi? kazkuriais metais bandziau su pirktiniais dazais dazyti, tai nieko nesigavo.
Dar viena buda zinau, gal ir pasikartosiu... paimti skudureli, prideti ivairiu dazu, tada galima deti svogunu lukstu ( galima ir nedeti ), deti kiausini, suvinioti ir virti vandenyje.
Jūržolė
Prieš marginant vašku, kaiušinius reikia išvirti, arba abiejuose galuose padarius skylutes, išpūsti kiaušinio turinį, tada bus dažomas tik pats lukštas. Tokį tuščiavidurį margutį galima kabinti ant sprogstančios beržo šakelės - liuks atrodo.
Raideles
As irgi dar klausimu turiu.

Jei margucius dazot keleta dienu pries Velykas, tai ju paskui turbut nebeiseina valgyti? Ar kaip? Saldytuve laikot?

Gal is tiesu prasmingiausia butu ispusti kaiusini. Bet kaip tada ji islaikyti silta? Ir kaip tada su merkimu i dazus? Juk i vidu pribega, ar kaip nors uzklijuojat tas skylutes?

Beje, su kiausiniu margintoja, sake, galima kita savaite susitikti ANTRADIENI, nuo 11 iki 15 val.
Tinnygirl
sveikos visos pamise del kiausimiu marginimo gossip.gif
kažkaip visos šnekat tik apie marginimą vašku o kaip dar marginat?
mano šeimoje yra like keli margučiai skutinėti atrodo jie super bigsmile.gif
kaip tik nufotografuosiu butinai idesiu pasigrozet
Kaliteja
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 04 01, 14:16)
sveikos visos pamise del kiausimiu marginimo  gossip.gif
mano šeimoje yra like keli margučiai skutinėti atrodo jie super  bigsmile.gif
*

Gal tai sunkiau nei marginti vašku,todėl ir nėra taip populiaru,o ir kiušinį pažeisti gal didesnė galimybė.Tik taip svarstau. 4u.gif
Tija
QUOTE(Kaliteja @ 2006 04 01, 18:13)
Gal tai sunkiau nei marginti vašku,todėl ir nėra taip populiaru,o ir kiušinį pažeisti gal didesnė galimybė.Tik taip svarstau. 4u.gif
*

Mes verdam svogūnų lukštuose ir skutinėjam. Kai jie išvirti, tada tos tikimybės pažeisti kiaušinį kaip ir nėra. Laiko tai užtrunka, bet ir vašku marginant nemažai užima.
Tauškalas
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 04 01, 15:16)
*

musu dazym budas tai kiausus aplibdom svogunu lukstais,suvyniojam i neilona,ir verdam su dazais,gaunasi thumbup.gif
ipac grazus juodi,nes lukstas geltonumo duoda thumbup.gif
Skirte
musu seimoje visada tete dazo vasku, kitiem neiseina taip graziai. o jis tai daro su padroztu degtuku - juos lengva padaryti tokio storio kokio reikia. O as paprastai uzsiimu skutinejimu, tas ilgai uztrunka, ale faina bigsmile.gif
Kaip supratau, dauguma dazo su sintetiniais dazais, as irgi bandau, bet man visada kyla problemu su kiausu istraukimu is dazu - tada man nusibraizo dazu sluoksnis, nusipaiso pirstai, pribega i panages ir gaunasi fu verysad.gif
Kaip jus juos istraukiat?
persimona
QUOTE(Skirte @ 2006 04 02, 00:28)

Kaip supratau, dauguma dazo su sintetiniais dazais, as irgi bandau, bet man visada kyla problemu su kiausu istraukimu is dazu - tada man nusibraizo dazu sluoksnis, nusipaiso pirstai, pribega i panages ir gaunasi fu verysad.gif
*

As kai traukiu is dazu tai uzsidedu tas aptemptas gumines pirstines tongue.gif cool.gif Ir rankos nenusidazo, ir kiausinukai nenusibraizo mirksiukas.gif

O musu seimoje dazymu vasku nera kas uzsiima schmoll.gif Tradicinis kiausinuku marginimo budas–tai kai i kapronine kojine priberiam ivairiausiu kruopu, arbatzoliu, ant kiausiniu uzdedam pataiso arba paparcio lapeliu ir t.t. Fantazijai ribu nera mirksiukas.gif Taip paruosta kiausini susukam i kapronine kojine, ja tvirtai apvyniojam siulu ir dedam i dazus smile.gif Dar visai idomiai iseina kiausinuka apklijavus lipnia juostele (is jos galima iskarpyti gelytes ar dar ka nors) ir tada merkti i dazus, o paskuj ta 'lipuske' nuklijuoti.
Niu manau cia tikrai nera kazkuo ypatingas marginimo budas, bet labai linksma isvynioti ir ziureti kas gavosi 4u.gif blush2.gif
Tauškalas
QUOTE(Skirte @ 2006 04 01, 23:28)
musu seimoje visada tete dazo vasku, kitiem neiseina taip graziai. o jis tai daro su padroztu degtuku - juos lengva padaryti tokio storio kokio reikia. O as paprastai uzsiimu skutinejimu, tas ilgai uztrunka, ale faina bigsmile.gif 
*

vaska skutineji,ar nudazytus kiausinius?as kai vaskavau kiausus tai i karsta vandeni ir istirpsta tas vaskas,nereikia gramdyt blush2.gif
o jai dazau paprastai,tai visa puoda su nudazytais kiausiniais i kriaukle idedu ir paleidziu vandeni....tai ir kiausai atsala ir vanduo isbega... ax.gif 4u.gif
Skirte
QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 02, 12:05)
vaska skutineji,ar nudazytus kiausinius?as kai vaskavau kiausus tai i karsta vandeni  ir istirpsta tas vaskas,nereikia gramdyt  blush2.gif

ne, vasko as negramdau, o nauduojuosi situo puikiu metodu, kuri ir tu naudoji biggrin.gif

pries pora metu skutinejimas persikele i "nauja lygi" - prasidejo kuryba netradicine, ir nebegrizau jau deja prie liaudisku rastu, uztai visokie giminaiciai labai suzaveti buvo pirma kart pamate thumbup.gif

zodziu ka as dariau - pasistengiau, kad kiausiai nusidazytu plemais, o veliau nuskutinejau plemu konturus stora linija. atrodo kaip vitrazai, arba kaip suskiles lukstas. o labiausiai patiko, kai su svogunais negraziai nusidaze (puse dazu nusilupo) ir sitokiu budu paskutus, kiausinis pasidare panasus i senovini jurini zemelapi (tipo salos, kalnai ir ilanku konturai paryskinti), tiesiog super lotuliukas.gif jau laaaabai patenkinta savimi likau cool.gif
ENIGMA
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 04 01, 15:16)
*

As tebeskutineju mirksiukas.gif
ir tradicinius Lietuviu rastus ir kuryba uzsiimu, svarbu ko tais metais noriu 4u.gif
Papildyta:
o vasku marginti man irgi labai grazus bigsmile.gif

user posted image
linette
as su vasku dazau jau nemazai metu , kazkada net pardavinedavau margucius , bet gaunas per daug darbo ir per mazai pelno doh.gif biggrin.gif . marginimui naudoju i piestuko antra gala ikalta vinuka , kuo vinuko galvute mazesne tuo linijos plonesnes . vaska naudoju tik naturalu , nes kitaip gali beverdant nubegt . ant kiausinio isbraizau su piestuku linijas , kad islaikyciau simetrija . verdu dazuose vilnai dazyt
ENIGMA
QUOTE(bagyra32 @ 2006 04 02, 15:29)
as su vasku dazau jau nemazai metu , kazkada net pardavinedavau margucius , bet gaunas per daug darbo ir per mazai pelno  doh.gif  biggrin.gif  . marginimui naudoju i piestuko antra gala ikalta vinuka , kuo vinuko galvute mazesne tuo linijos plonesnes . vaska naudoju tik naturalu , nes kitaip gali beverdant nubegt . ant kiausinio isbraizau su piestuku linijas , kad islaikyciau simetrija . verdu dazuose vilnai dazyt
*

Bet ju valgyti negalima schmoll.gif

marguciai paziurekite cia tema apie margucius, ten ir pati esu patarimu davausi, gal kas pasinaudosite mirksiukas.gif
Kudliukas
QUOTE(ENIGMA @ 2006 04 02, 15:32)
Bet ju valgyti negalima  schmoll.gif
*

Mes irgi taip dazom, ie valgom jau kokia 30 metu, biggrin.gif nenumirem nuo tu dazu
ENIGMA
QUOTE(kate0 @ 2006 04 02, 16:20)
Mes irgi taip dazom, ie valgom jau kokia 30 metu,  biggrin.gif nenumirem nuo tu dazu
*

dar ir vaikui duok doh.gif
nixie
Sveikos smile.gif Kiausinius dazykit is vakaro, tada viskas buna gerai. O as dazau taip: paimu stiklainio dangteli, pridedu vasko ir uzdedu ant ikaitinto lygintuvo. tongue.gif daug patogiau nei ant virykles, o lygintuva istatu i batu deze lotuliukas.gif O marginimui labiausiai tinka tikras biciu vaskas. Dazydavau su parafinu, bet tik nervai sukildavo, o vaskas ant kiausinio gula lb graziai biggrin.gif Tikrai gaunasi lb graziai 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.