Raideles
2006 03 27, 16:14
Dazniausiai mes marginam su rudu ir raudonu svogunu lukstais, kruopomis ir dilgelemis.
Labai noreciau ismokti marginti su vasku, taciau nezinau kaip tai daryti.
Gal zinot marginimo vasku technologija?
Kokiu dar naturaliu dazu galima butu panaudoti?
Čia jau mano bobulės reiktų klaust...ochhh...kokių kiaušinių anksčiau turėdavom ant Velykų stalo...deja...senatvė savo daro...Neturi sveikatos bobulė tokių daryt  O ir mūsų nelabai mokė.Kiek žinau,tai dar specialų kažkokį įrankį turi...panašų į vašelį(atleiskit už neišmanymą).Manau,kad dažymas vašku jau ko gero užmirštas...ar bent jau labai mažai žmonių dar taip dažančių,juk yra tokių dažų kur 10s įmerkei į norimą spalvą ir štai jau nudažyta
Raideles
2006 03 27, 19:38
Caculia, paklausinek bobules, gal dar papasakos kaip daryt reikia. As tai visai tu cheminiu dazu nenoriu, nes vaikai mazi, tai negaliu paskui duot kiausinio suvalgyt, o ir paciai kazkaip nei sis nei tas valgyt tokius. Pernai su naturaliom medziagom darem, tai sunus labai patenkintas prisidejo, o paskui savo margintus kiausinius skaniai valge  Aisku, butu idomu ir visu rastu prasmes - rombeliai, saulutes, spalvu prasmes... Gal kokia knyga apie tai yra?
Jūržolė
2006 03 29, 08:56
Margučius aš marginu vašku, tai visai nėra sunku. Aš marginu tik patį lukštą, t.y. tuščiavidurį kiaušinį. Geriausiai man patinka dažai skirti kiaušinių dažymui. Juos perku prieš Velykas, pvz. Norfoje prie staliuko sėdi moteris ir pardavinėja mažuose permatomuose krepšeliuose dažus. Vieno pakelio turinio užtenka nudažyti 10 kiaušinių. Trumpai aprašysiu dažymo procesą. Visų pirma iš nevirto kiaušinio su švirkštu išpučiu kiaušinio turinį. Nuplovus kiaušinį jau galima marginti vašku. Vaškas turi būti gerai karštas, nes kitaip net ir prilipęs prie kiaušinio, nukris dažymo metu ir ornamentas bus sugadintas. Tačiau kaitinti vašką reikia labai atsargiai, nes jis užsidega! Taigi, tęsiu toliau. Ant balto kiaušinio su vašku išmarginame dalį ornamento, pvz. gėlyčių viduriukus, dedame į geltoną spalvą. Kiaušiniui nusidažius geltona spalva, sausai nudžioviname ir jau ant geltonos spalvos toliau su vašku piešiame ornamentą, pvz. gelyčių žiedlapius. Tada vėl į kitą spalva, pvz. raudoną. Nudažius raudonai, marginame toliau. Dedame į tiek spalvų, kiek norime matyti ant margučio. Tačiau kiekvieną kartą reikia dėti į vis tamsesnę spalvą. Paskutinė spalva tai yra margučio fonas, todėl ji turi būti pati tamsiausia, pvz. juoda.
QUOTE(XMamaX @ 2006 03 29, 08:56) Trumpai aprašysiu dažymo procesą. Visų pirma iš nevirto kiaušinio su švirkštu išpučiu kiaušinio turinį. Nuplovus kiaušinį jau galima marginti vašku. Vaškas turi būti gerai karštas, nes kitaip net ir prilipęs prie kiaušinio, nukris dažymo metu ir ornamentas bus sugadintas. Tačiau kaitinti vašką reikia labai atsargiai, nes jis užsidega! Taigi, tęsiu toliau. Ant balto kiaušinio su vašku išmarginame dalį ornamento, pvz. gėlyčių viduriukus, dedame į geltoną spalvą. Kiaušiniui nusidažius geltona spalva, sausai nudžioviname ir jau ant geltonos spalvos toliau su vašku piešiame ornamentą, pvz. gelyčių žiedlapius. Tada vėl į kitą spalva, pvz. raudoną. Nudažius raudonai, marginame toliau. Dedame į tiek spalvų, kiek norime matyti ant margučio. Tačiau kiekvieną kartą reikia dėti į vis tamsesnę spalvą. Paskutinė spalva tai yra margučio fonas, todėl ji turi būti pati tamsiausia, pvz. juoda. Gal galėtumėt įdėti tą dažymo įrankį, nes jo pamatyt niekur neteko, o visokiais atsitiktiniais tik taškiukai užsideda
spaNguolė
2006 03 29, 10:32
Mano pusseserė gražiai margina su vašku, aš, deja, neturiu meninės gyslelės, gaunasi tik kažkokie kreivi nevykę motyvai  . O įrankis mūsų paprastas: į pieštuko nepadrožtą galą, arba į trintuką įsmeigiam adadėtę. Na tokia, kur vienas galas bukas, kitas smailas. Tai tuo buku galu mirkom į vašką ir piešiam ant kiaušių. Tiesa, mes visada darom ant "pilnų" kiaušinių, t.y. jau virtų, šiltų, bet nekarštų. Gal kiek pagelbėjau, tikiuosi  .
Jūržolė
2006 03 29, 11:38
QUOTE(mamytukas04 @ 2006 03 29, 09:54) Gal galėtumėt įdėti tą dažymo įrankį, nes jo pamatyt niekur neteko, o visokiais atsitiktiniais tik taškiukai užsideda  Aš taip pat į pieštuką įsmeigiu adatėlę. Norint gauti skirtingus brūkšnelius, taškelius reikia turėti skirtingų galvučių dydžių adatėlių.
jurga...a
2006 03 29, 13:06
As tai ne nezinau kokiais dazais dazo maniskiai teveliai, bet del marginimo vasku, zinau tiek, kad kiasinis buna pilnas, virtas, dar truputeli siltas. Vaskas turi buti labai stipriai ikaitintas, o marginimo irankis paprasciausias, mano tevelis ismeigia i medini pagaliuka maza vinuka, kaip jau kazakas munejo taskeliai ir bruksneliu storis priklauso nuo galvutes dydzio. Nemanau kad kuo pagelbejau, nes cia ir taip zinanciu yra
Laimuxė
2006 03 29, 13:15
Mes tai tradiciškai vašku kiaušinius marginam: tėvas, dabar mes su broliu. Darom, kaip ir dauguma: marginam virtus šiltus (ne karštus) kiaušinius, paskui kišam į dažus. Galima kiaušinius dažų tirpale truputį pašildyti, tik ne per daug, nes nusidažys vaškuotos vietos. Adatėlė reikalinga tokia kaip mažas vinukas, tokiom būna vyriški marškiniai susmeigti; ją taip pat įsmeigiu į pieštuką. Beje, labai patogu vašką kaitinti indelyje, uždėtame ant apversto lygintuvo - nustatai kokią reikia temperatūrą, ir niekad neperkaista. Tai tiek. Sėkmės, ir gražių margučių
Tauškalas
2006 03 29, 13:31
As jau buvau ir pamirsus toki marginimo buda Kaskada bandziau taip dazyti ,bet niekas nesigavo siemet pabandysiu,kad jau prisiminiau toki buda
Raideles
2006 03 29, 14:39
O naudojat tikra vaska ar tinka ir parafinas?
Jūržolė
2006 03 29, 14:45
Jeigu norite pasimokyti margučių marginimo vašku, galite kreiptis: UAB ,,Sauluva - verbų pynimas, kiaušinių marginimas Adresas: Totorių g. 20 ir Pilies g. 36, Vilnius Tel. +370 5 212 1227, Tel./Faks. +370 5 212 1696 Mob. tel. +370 698 34308 El. p. sauluva@post.omnitel.net www.sauluva.lt Kiaušinių marginimo moko Marija Vaitkunskaitė-Banikonienė trečiadieniais 13 -18 val. (Pilies g. 36) Balandžio 4 d. bus mokoma margučių marginimo 11-14 val.Laiką reikia pasitikslinti. Jeigu turit laiko, būtinai nueikite - jos margučiai, tai maži meno kūriniai. Beja, manau, kad ir šiais metais ji padarys margučių parodą prieš Velykas
Jūržolė
2006 03 29, 15:03
Iš Panevėžio "Ąžuolo" mokyklos tinklalapio: "Laikiklis margučiams Velykė yra gera senutė, kuri pamiškėje dažo kiaušinius. Kai prieš Velykas ateidavo koks senelis, tai vaikams pasakodavo: Jau mačiau Velykę pakrūmėje dažančią kiaušinius. Velykė nudažytus kiaušinius sudedanti į vežimėlį ir vežanti mažiems geriems vaikams. Velykė palieka po du įvairių spalvų kiaušinius. Velkės kiaušiniai būna kitoniški nei kad yra namuose. Kartais vaikui padeda tik vieną kiaušinį, sakydami: Mat, buvai negeras tai Velykė tik vieną kiaušinį padėjo. Maži vaikai gaudavo iš Velykės kiaušinių. Jie būdavo padėti Velykų rytą ant lango arba lovelėje prie pagalvėlės. Vaikai, Velykų rytą pabudę tuoj žiūri, ar jau buvo Velykė. Kai pamato įvairiai nudažytus kiaušinius pasiima ir vėl bėga į lovelę. Džiaugsmui nebuvo galo. Dabar vaikai galvoja: Kaip Velykė įėjo į gryčią? namiškiai jiems ne kartą pasakojo, kad Velykė įeina visur: jai nereikia nei langų, nei durų darinėti. Aukštaitijoje kuris vaikas įėjęs į gryčią, įsikiša į burną vieną pirštą, tam šeimininkė duoda vieną kiaušinį, kuris du pirštus, tam duoda du, o kartais iš nedrąsumo į burną sugrūda visus pirštus, iŠ to pasijuokia ir nieko neduoda. Velykos kaip žinome yra Jėzaus prisikėlimo šventė. Jos yra labai svarbi pavasario šventė, per kurią susirenka visa šeima. Bet kokios Velykos be margučių, mes juos įvairiai marginame, ridename juos, bei mušame kieno tvirtesnis. Kai ateina Didysis šeštadienis, Velykos jau čia pat. Šeimininkės verda, kepa ir taiso skaniausių valgių, sutaiso ir paslepia. Šeštadienį iki pietų visi darbai turi būti pabaigti. Žmonės prausiasi, rėdosi ir eina į bažnyčią. Namų daboti pasilieka šeimininkai ir vaikai, o jei gryčioje yra senelis ar močiutė, priešaušryje ir šeimininkai vyksta į bažnyčią važiuoti. Vienas po kito parėjo šeimyna iš bažnyčios. Įėję tarė pagarbinimą: Duok Dieve, sveikiems sulaukti kitų, jiems atsakoma Ačiū. Stalas jau pirmiau užtiestas staldengte, dabar šeimininkė ant jo sudėjo: kiaušinių, supjaustytą į gabalus kumpį, kvietinį kepalą, sviesto lėkštę grietinės, duonos riekukių, tarkuotų krienų ir druskos. Visi sustoja apie stalą, persižegnoja ir sukalba maldą. Viduryje stalo stovi pastatytas tavo padarytas stovelis margučiams, kurioje telpa įvairiausių raštų primarginti 16 margučių. Visi iš eilės ima po margutį ir daužo į kitą margutį. Taip išrenkamas stipriausias margutis. Margutis buvo dažomas ne tiek dėl grožio, kiek suteikiant tam simbolinę, maginę prasmę. Vyravo juoda, raudona, geltona, rusva ir žalsva spalva. Juoda spalva simbolizavo žemę motiną, augalijos bei vaisių gimdytoją deivę Žemyną. Mūsų proseneliai tikėjo, visa, kas gyva, yra kilę iš žemės. Raudona spalva simbolizavo vaisingumą, gimimą, gyvenimą. Ji reiškė nedalomą gyvenimo, šviesos, šilumos, atgimimo, sėkmingos visokios pradžios supratimą. Ji simbolizavo ir Didžiąją deivę gimdytoją Ladą. Žalia spalva reiškė pavasario augaliją, javų daigus. Geltona ir ruda spalva reiškė subrendusius javus. Mėlyna žydrą dangų, nešantį palaimą pasėliams ir visai augalijai. Margučių ornamentai pavasario švenčių apeigose turėjo irgi maginę bei simbolinę reikšmę. Jų raštai simbolizavo pavasarį, turėjo skatinti augalijos gimimą, augimą, klestėjimą, gerą javų derlių, gyvulių sėkmę ir žmogaus sveikatą. Margučių raštai buvo labai įvairūs: saulutės, žvaigždutės, žiedeliai, rūtelės eglutės, Kosminiai medžiai su saule viršūnėje, varputės, žalčiukai, driežiukai, kiškeliai, paukščiukai, arkliukai, vingeliai ir kt. Dažniausiai jie sumaniai kombinuojami, sudarant sudėtingas menines kompozicijas. Margučių ornamentavimas mėnuliais buvo susietas ir su tikėjimu, kad švenčių naktimis slankiojančios įvairios dvasios, kurias jis gali išvaikyti. Žvaigždžių raštai simbolizavo nakties šviesą pasėtiems javams. Margučiai buvo puošiami augalų ir gėlių raštais, kad greičiau gimtų ir augtų augalai ir žiedai. Išrašytos ant margučių javų varpos, javų laukai simbolizavo gerą busimą derlių, rūtų ir eglės šakelės žalią vasarą. Pavasarį simbolizavo išrašyti ant margučių drugeliai, zuikučiai, gandrai, kartais su lizdu, gandriukais arba snape su vaiki lopšyje. Nupiešti ant margučio arkliai vaizdavo būsimą arimą, žmonės artojus, o gal kartais ir pavasario dievybes. Margučiai dažnai buvo puošiami geometriniais raštais kombinuotais trikampiais, keturkampiais ir kt, kai kurie jų buvo magiški ženklai arba simbolizavo šventą sodybos sklypą. Myslės Mažutis ąsotėlis, skani tyrelė. Daili bačkelė, be jokio lankelio." Gražios tradicijos, tiesa?
Tauškalas
2006 03 29, 15:38
QUOTE(Raideles @ 2006 03 29, 15:39) O naudojat tikra vaska ar tinka ir parafinas? As zvake istibdziau
Raideles
2006 03 29, 16:15
XMamaX, labai aciu, reiks kazkaip organizuotis ir nueiti  QUOTE(Boružėlė... @ 2006 03 29, 16:38) As zvake istibdziau  O zvake pirktine buvo?
Tauškalas
2006 03 29, 16:28
QUOTE(Raideles @ 2006 03 29, 17:15) XMamaX, labai aciu, reiks kazkaip organizuotis ir nueiti  O zvake pirktine buvo?  pirktine buvo.papigiai tokia zalia nusipirkau ir tada puoliau i darba,bet kad niekas man tada nesigavo  kaskokie mano dazai stiprus buvo,nuimdavai vaska o ten vietoj to kad nebutu dazyta,budavo nudazyta  o gal vaskas blogas buvo
Raideles
2006 03 29, 16:43
Atrodo, kad mokyklos yra informacijos saltinis  Per uzgavenias is mokinukiu referato prisirinkau blynu receptu  Tik va, man idomu, kaip isgaudavo raudona spalva? Ai, dabar sugalvojau, kad tikriausiai is raudonu svogunu lukstu Kazkur skaiciau apie zydra marguciu spalva kaip dangaus simboli, bet kaip naturaliom priemonem nudazyt zydrai?  Boruzele, issiaiskinsim ir siemet gausis
Tauškalas
2006 03 29, 16:58
QUOTE(Raideles @ 2006 03 29, 17:43) Atrodo, kad mokyklos yra informacijos saltinis  Per uzgavenias is mokinukiu referato prisirinkau blynu receptu  Tik va, man idomu, kaip isgaudavo raudona spalva? Ai, dabar sugalvojau, kad tikriausiai is raudonu svogunu lukstu Kazkur skaiciau apie zydra marguciu spalva kaip dangaus simboli, bet kaip naturaliom priemonem nudazyt zydrai?  Boruzele, issiaiskinsim ir siemet gausis  na tikiuosi kad gausis,nors vienas as visad dazau su svogunu lukstais.kaskaip is mamos peremiau sia tradicija.
Kudliukas
2006 03 29, 18:19
Sveikos, as buvau net kelis metus uzsidegus kiausiniu marginimu vasku. Kadangi is pradziu laykydavom atsiminiui po kiausini kiekvienais metais, tai dabar nufotkinau ir parodau kaip juos buvaus ismarginus
Tauškalas
2006 03 29, 18:23
Nu ir grazumas tu kiausiniu
Jūržolė
2006 03 29, 18:58
Spalvotos žvakės gal ir nelabai tinka marginimui. Kažin kokių ten priedų pridėta, gal dėl to gerai ir neprilimpa. Arba galėjo vūti, kad parafinas nebuvo gerai įkaitęs, ar kiaušinis šaltas, todėl ir nukrito parafinas bedažant kiaušinį. Na bet jeigu turite laiko būtinai nueikite pasižiūrėti ir pasimokyti kaip M. Banikonienė margina, tikrai nepasigailėsit  .
QUOTE(kate0 @ 2006 03 29, 18:19) Sveikos, as buvau net kelis metus uzsidegus kiausiniu marginimu vasku. Kadangi is pradziu laykydavom atsiminiui po kiausini kiekvienais metais, tai dabar nufotkinau ir parodau kaip juos buvaus ismarginus  Na, kate0  . o ir siaip man vasku marginti - patys graziausi  , tik nemazai laiko "suvalgo" ju sonu braukymas  . Man aktualiausia kaip ta vaska laikyti ikaitinta, niekaip neatrandu  ...gal kuri isradote patogu buda:)? Siaip man dar grazu kai rastai buna spavoti - pamargini ir merki i viena spalva, pamargini - tada i kita...gaunasi tikras "margutis"
Kudliukas
2006 03 29, 19:35
QUOTE(XMamaX @ 2006 03 29, 19:58) Spalvotos žvakės gal ir nelabai tinka marginimui. Kažin kokių ten priedų pridėta, gal dėl to gerai ir neprilimpa. Arba galėjo vūti, kad parafinas nebuvo gerai įkaitęs, ar kiaušinis šaltas, todėl ir nukrito parafinas bedažant kiaušinį. Na bet jeigu turite laiko būtinai nueikite pasižiūrėti ir pasimokyti kaip M. Banikonienė margina, tikrai nepasigailėsit  . Parafinas visai netinka marginimui, reikia vasko
JuodaVarna
2006 03 29, 19:38
QUOTE(Raideles @ 2006 03 29, 15:39) O naudojat tikra vaska ar tinka ir parafinas? Aš naudoju žvakutę-tabletę, ji ilgai dega, tas parafinas ten būna karštas, bet nedega, be to, tikro vaško reiktų ieškoti, o tų žvakių-tablečių turbūt kiekvienuose namuose visada yra  . Meno kūrinių gal ir nesutveriu, bet visai simpatiški margučiai gaunasi. Tik kadangi reikia tokio neatšalusio kiaušinio,, tai dažau virtus kiaušinius ir paskui juos būna gaila valgyti  o ir valgymui ne patys tinkamiausi gaunasi, nes tuose dažuose pamirkyti dėl spalvos kitąsyk ilgiau reikia, kad spalva gražesnė būtų
Kudliukas
2006 03 29, 19:41
QUOTE(muza @ 2006 03 29, 20:35) Na, kate0  . o ir siaip man vasku marginti - patys graziausi  , tik nemazai laiko "suvalgo" ju sonu braukymas  . Man aktualiausia kaip ta vaska laikyti ikaitinta, niekaip neatrandu  ...gal kuri isradote patogu buda:)? Siaip man dar grazu kai rastai buna spavoti - pamargini ir merki i viena spalva, pamargini - tada i kita...gaunasi tikras "margutis"   Dekui uz pagyrimus. As darau gana promityviai, imu didele nenaudojama skardine bleka (laikau tokia sena sena) ir dedu ja ant dujines virykles, o ugni nustatau minimaliai  ant tos blekos dedu metalini indeli, visiai neaukstais krasteliais ir i ten dedu vaska. nu ir sedziu prie to karsto kamuolio, jei tureciau zvake vaskine tai tiesiog ja usidegciau ir tiek, bet kadangi pas mane vaskas gabale, be knato, tai tenka taip primityviais budais dirbti. O laiko tai tikrai labai daug uzima  reikia poros dienu kaip nieko, norint primarginti velykoms kiausiniu. Nu cia pie kokia 30 kaip minimum mes dazom. Tai as marginu, marginu, o kai atsibosta, tai vienspalvius padarau ir viskas
Na ta pati situacija  , geriau uz virykle dar niekas turbut nesugalvojo...  . O su zvake tai manau neiseitu tokios grazios ir plonos linijos, kadangi vaskas zvakeje neikaista iki reikiamos temp. ir atsala labai greitai... Na bet istrauktas is dazu kiauselis atperka visus vargus
JuodaVarna
2006 03 30, 00:04
QUOTE(muza @ 2006 03 29, 21:05) O su zvake tai manau neiseitu tokios grazios ir plonos linijos, kadangi vaskas zvakeje neikaista iki reikiamos temp. ir atsala labai greitai... Na bet istrauktas is dazu kiauselis atperka visus vargus  muza, ar turi galvoje mano minėtą žvakutę-tabletę? tai kad degdama visai neatšąla, skystas būna tasai parafinas ar kas ten joje, ji sau dega, o aš sau mirkau ir dažau
Tauškalas
2006 03 30, 00:14
As tai esu dazius,ant dujines uzdejusi samti  samtyja istirbdziau vaska...o tada i darba kibau.viskas gerai gavosi man,ir vaskas nekrito ....bet vat man kaskas su dazais netavo buvo  manau jie ir kalciausi buvo o su kokiais dazais jus dazote?
allegro
2006 03 30, 05:34
reiks savaitgaly pabandyt, kad paskui žinočiau kaip vaikams klasėj pademonstruot
Niekada nebandžiau marginti vašku, bet labai noriu  Varčiau tokią knygelę apie marginimo būdus, viskas kaip ir aišku, ale kokius būtent dažus naudoti reikia, tai niekur neradau.
jurginėlis
2006 03 30, 07:16
Labai gražūs kiaušinukai. Aš pati niekad vašku nemarginau. Mes dažniausiai juos verdame kiaušinių lukštuose, o jau keletą metų aš prisirenku alksnių konkorėžėlių, ar kaip jie vadinas, juos keletą dienų pamirkau vandenyje, o po to ten verdu kiaušinius. Būna gražūs murziukai. Pagal senelių pasakojimus, turėtų būti juoda sodri spalva, tačiau mano graži šviesi. Dar senovėje dažydavo su džiovintais morkų lapais, išeiidavo morkavi, bet pati to neišbandžiau
Jūržolė
2006 03 30, 07:46
Na tikrai ne būtinai tik vašku galima marginti margučius. Kelis metus jau marginu ir su parafinu nespalvotu. Tačiau marginant tiesiai iš žvakės-tabletės, nukrisdavo kai kurie taškeliai iš ornamento ir ornamentas būdavo sugadintas, tiesiog nuo žvakės liepsnos parafinas gerai neįšildavo. O kaitinti ant lygintuvo, manau šauni idėja. Reiks šiemet bandyti.
Tokia idėja kilo. O gal fondiu puodą (tiksliau ne puodą, o tik apatinę dalį, kur dagtis yra) ir degiąją želė panaudoti vaško kaitinimui?
kiniete333
2006 03 30, 10:35
Sveikutes,
.. o kiausius pries dekoruojant vasku reikia isvirti ? labai noriu siemet pabandyti su vasku kiausius nudazyti, o kurie dazai geriausi? kazkuriais metais bandziau su pirktiniais dazais dazyti, tai nieko nesigavo. Dar viena buda zinau, gal ir pasikartosiu... paimti skudureli, prideti ivairiu dazu, tada galima deti svogunu lukstu ( galima ir nedeti ), deti kiausini, suvinioti ir virti vandenyje.
Jūržolė
2006 03 30, 12:29
Prieš marginant vašku, kaiušinius reikia išvirti, arba abiejuose galuose padarius skylutes, išpūsti kiaušinio turinį, tada bus dažomas tik pats lukštas. Tokį tuščiavidurį margutį galima kabinti ant sprogstančios beržo šakelės - liuks atrodo.
Raideles
2006 03 30, 13:54
As irgi dar klausimu turiu.
Jei margucius dazot keleta dienu pries Velykas, tai ju paskui turbut nebeiseina valgyti? Ar kaip? Saldytuve laikot?
Gal is tiesu prasmingiausia butu ispusti kaiusini. Bet kaip tada ji islaikyti silta? Ir kaip tada su merkimu i dazus? Juk i vidu pribega, ar kaip nors uzklijuojat tas skylutes?
Beje, su kiausiniu margintoja, sake, galima kita savaite susitikti ANTRADIENI, nuo 11 iki 15 val.
Tinnygirl
2006 04 01, 14:16
sveikos visos pamise del kiausimiu marginimo kažkaip visos šnekat tik apie marginimą vašku o kaip dar marginat? mano šeimoje yra like keli margučiai skutinėti atrodo jie super kaip tik nufotografuosiu butinai idesiu pasigrozet
Kaliteja
2006 04 01, 18:13
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 04 01, 14:16) sveikos visos pamise del kiausimiu marginimo kažkaip visos šnekat tik apie marginimą vašku o kaip dar marginat? mano šeimoje yra like keli margučiai skutinėti atrodo jie super kaip tik nufotografuosiu butinai idesiu pasigrozet Gal tai sunkiau nei marginti vašku,todėl ir nėra taip populiaru,o ir kiušinį pažeisti gal didesnė galimybė.Tik taip svarstau.
QUOTE(Kaliteja @ 2006 04 01, 18:13) Gal tai sunkiau nei marginti vašku,todėl ir nėra taip populiaru,o ir kiušinį pažeisti gal didesnė galimybė.Tik taip svarstau.  Mes verdam svogūnų lukštuose ir skutinėjam. Kai jie išvirti, tada tos tikimybės pažeisti kiaušinį kaip ir nėra. Laiko tai užtrunka, bet ir vašku marginant nemažai užima.
Tauškalas
2006 04 01, 18:45
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 04 01, 15:16) sveikos visos pamise del kiausimiu marginimo kažkaip visos šnekat tik apie marginimą vašku o kaip dar marginat? mano šeimoje yra like keli margučiai skutinėti atrodo jie super kaip tik nufotografuosiu butinai idesiu pasigrozet musu dazym budas tai kiausus aplibdom svogunu lukstais,suvyniojam i neilona,ir verdam su dazais,gaunasi ipac grazus juodi,nes lukstas geltonumo duoda
musu seimoje visada tete dazo vasku, kitiem neiseina taip graziai. o jis tai daro su padroztu degtuku - juos lengva padaryti tokio storio kokio reikia. O as paprastai uzsiimu skutinejimu, tas ilgai uztrunka, ale faina Kaip supratau, dauguma dazo su sintetiniais dazais, as irgi bandau, bet man visada kyla problemu su kiausu istraukimu is dazu - tada man nusibraizo dazu sluoksnis, nusipaiso pirstai, pribega i panages ir gaunasi fu Kaip jus juos istraukiat?
persimona
2006 04 01, 23:45
QUOTE(Skirte @ 2006 04 02, 00:28) Kaip supratau, dauguma dazo su sintetiniais dazais, as irgi bandau, bet man visada kyla problemu su kiausu istraukimu is dazu - tada man nusibraizo dazu sluoksnis, nusipaiso pirstai, pribega i panages ir gaunasi fu Kaip jus juos istraukiat? As kai traukiu is dazu tai uzsidedu tas aptemptas gumines pirstines  Ir rankos nenusidazo, ir kiausinukai nenusibraizo O musu seimoje dazymu vasku nera kas uzsiima  Tradicinis kiausinuku marginimo budastai kai i kapronine kojine priberiam ivairiausiu kruopu, arbatzoliu, ant kiausiniu uzdedam pataiso arba paparcio lapeliu ir t.t. Fantazijai ribu nera  Taip paruosta kiausini susukam i kapronine kojine, ja tvirtai apvyniojam siulu ir dedam i dazus  Dar visai idomiai iseina kiausinuka apklijavus lipnia juostele (is jos galima iskarpyti gelytes ar dar ka nors) ir tada merkti i dazus, o paskuj ta 'lipuske' nuklijuoti. Niu manau cia tikrai nera kazkuo ypatingas marginimo budas, bet labai linksma isvynioti ir ziureti kas gavosi
Tauškalas
2006 04 02, 11:05
QUOTE(Skirte @ 2006 04 01, 23:28) musu seimoje visada tete dazo vasku, kitiem neiseina taip graziai. o jis tai daro su padroztu degtuku - juos lengva padaryti tokio storio kokio reikia. O as paprastai uzsiimu skutinejimu, tas ilgai uztrunka, ale faina Kaip supratau, dauguma dazo su sintetiniais dazais, as irgi bandau, bet man visada kyla problemu su kiausu istraukimu is dazu - tada man nusibraizo dazu sluoksnis, nusipaiso pirstai, pribega i panages ir gaunasi fu Kaip jus juos istraukiat? vaska skutineji,ar nudazytus kiausinius?as kai vaskavau kiausus tai i karsta vandeni ir istirpsta tas vaskas,nereikia gramdyt o jai dazau paprastai,tai visa puoda su nudazytais kiausiniais i kriaukle idedu ir paleidziu vandeni....tai ir kiausai atsala ir vanduo isbega...
QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 02, 12:05) vaska skutineji,ar nudazytus kiausinius?as kai vaskavau kiausus tai i karsta vandeni ir istirpsta tas vaskas,nereikia gramdyt ne, vasko as negramdau, o nauduojuosi situo puikiu metodu, kuri ir tu naudoji pries pora metu skutinejimas persikele i "nauja lygi" - prasidejo kuryba netradicine, ir nebegrizau jau deja prie liaudisku rastu, uztai visokie giminaiciai labai suzaveti buvo pirma kart pamate zodziu ka as dariau - pasistengiau, kad kiausiai nusidazytu plemais, o veliau nuskutinejau plemu konturus stora linija. atrodo kaip vitrazai, arba kaip suskiles lukstas. o labiausiai patiko, kai su svogunais negraziai nusidaze (puse dazu nusilupo) ir sitokiu budu paskutus, kiausinis pasidare panasus i senovini jurini zemelapi (tipo salos, kalnai ir ilanku konturai paryskinti), tiesiog super  jau laaaabai patenkinta savimi likau
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 04 01, 15:16) sveikos visos pamise del kiausimiu marginimo kažkaip visos šnekat tik apie marginimą vašku o kaip dar marginat? mano šeimoje yra like keli margučiai skutinėti atrodo jie super kaip tik nufotografuosiu butinai idesiu pasigrozet As tebeskutineju ir tradicinius Lietuviu rastus ir kuryba uzsiimu, svarbu ko tais metais noriu Papildyta:o vasku marginti man irgi labai grazus
linette
2006 04 02, 14:29
as su vasku dazau jau nemazai metu , kazkada net pardavinedavau margucius , bet gaunas per daug darbo ir per mazai pelno  . marginimui naudoju i piestuko antra gala ikalta vinuka , kuo vinuko galvute mazesne tuo linijos plonesnes . vaska naudoju tik naturalu , nes kitaip gali beverdant nubegt . ant kiausinio isbraizau su piestuku linijas , kad islaikyciau simetrija . verdu dazuose vilnai dazyt
QUOTE(bagyra32 @ 2006 04 02, 15:29) as su vasku dazau jau nemazai metu , kazkada net pardavinedavau margucius , bet gaunas per daug darbo ir per mazai pelno  . marginimui naudoju i piestuko antra gala ikalta vinuka , kuo vinuko galvute mazesne tuo linijos plonesnes . vaska naudoju tik naturalu , nes kitaip gali beverdant nubegt . ant kiausinio isbraizau su piestuku linijas , kad islaikyciau simetrija . verdu dazuose vilnai dazyt Bet ju valgyti negalima marguciai paziurekite cia tema apie margucius, ten ir pati esu patarimu davausi, gal kas pasinaudosite
Kudliukas
2006 04 02, 15:20
QUOTE(ENIGMA @ 2006 04 02, 15:32) Bet ju valgyti negalima Mes irgi taip dazom, ie valgom jau kokia 30 metu,  nenumirem nuo tu dazu
QUOTE(kate0 @ 2006 04 02, 16:20) Mes irgi taip dazom, ie valgom jau kokia 30 metu,  nenumirem nuo tu dazu dar ir vaikui duok
Sveikos  Kiausinius dazykit is vakaro, tada viskas buna gerai. O as dazau taip: paimu stiklainio dangteli, pridedu vasko ir uzdedu ant ikaitinto lygintuvo.  daug patogiau nei ant virykles, o lygintuva istatu i batu deze  O marginimui labiausiai tinka tikras biciu vaskas. Dazydavau su parafinu, bet tik nervai sukildavo, o vaskas ant kiausinio gula lb graziai  Tikrai gaunasi lb graziai
|
|