Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Valgymo režimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
Burka
Nors maniskiui jau 2 metukai mes neturime jokio valgymo rezimo blush2.gif valgom tada,kai uzsimanom 4u.gif tiesiog priklauso nuo to kada atsikelem ir pan.As tiesiog paklausiu ar nori valgyt ir jei atsako,kad nori,einam valgyti g.gif
Odontologe patare susidaryti griezta valgymo grafika ir stengtis apseiti be uzkandziavimu doh.gif
Pasidalinkite patirtimi mirksiukas.gif koks jusu vaikiuku valgymo grafikas wub.gif Ir ka kada valgote wub.gif user posted image
Uliuliuska
Mano mazajai beveik metukai, tai nesakysiu kad valgom pagal valandas, bet yra pusryciai,pietus, vakariene ir n-kartu uzkandziauja. Mazdaug taip, plius minus val.
7.00 pienas
11.00 grudu kose su vaisiais
15.00 pietus su mesyte
19.00 vakariene
21.00 pienas
nu ir dar nakti pavalgom
Zodziu, apetitu vaikas nesiskundzia. O vyresnoji tai schmoll.gif schmoll.gif ,jau 6,5 metu, bet ji nekada nenori valgyti. Uztat pakramtyt ka nors nenaudyngo labai megsta. Tai gauna tik rimtai pavalgius.
Stigma
maniskis,tai apsirijeliukas wub.gif
apie 8val-pieniska grudu kose
apie 12val-jogurtas arba varskyte
apie 4val-darzoves su mesyte
apie 8val-grudu kose.
tarpuose dar dziuveseliai,bananai ir kasniukai is musu leksciu,o piena duodu prie kosyciu uzsigert biggrin.gif
Burka
Perskaiciau zurnale,kad jei vaikas nevalgo kai jam atejo laikas,nereikia kisti,tiesiog nebeduoti valgyt iki sekancio valgymo blink.gif tada kita syki zinos,kad jei atejo laikas, reikia valgyti blink.gif ar taikote toki metoda?
rrr?
QUOTE(Burka @ 2006 03 28, 20:41)
Perskaiciau zurnale,kad jei vaikas nevalgo kai jam atejo laikas,nereikia kisti,tiesiog nebeduoti valgyt iki sekancio valgymo blink.gif tada kita syki zinos,kad jei atejo laikas, reikia valgyti blink.gif ar taikote toki metoda?
*

Truputi ziauru, sakyciau ax.gif
Stigma
nu ne,man butu gaila... pati jokio rezimo nesilaikau,tai ir vaikui per prievarta nekisiu schmoll.gif
miauska
QUOTE(Burka @ 2006 03 28, 18:41)
*

Taip ! ir neko cia ziauraus nera! ka reiskia <nebeduoti valgyt iki sekancio valgymo> - tai neduoti visokiu < dziuveseliu,bananu ir kasniuku is musu leksciu>! jeigu vaikas suvalge maziau nei jo porcija, tai kita maitinima padaryti truputi anksciau.Mano vaikai valgo pagal rezima (vyresnysis +- 1 val, mazasys +-0.5val)
7.30- karsti pusriciai + bananas+arbata
10.30-11.00-sriubyte su miesa
13.30-14.00-darzoviu kose+sultys
16.30-17.00- kefiras( jogurtas)+ sausainiai(dziuveseliai)+ varskyte
20.00- pieniska grudu kose +obuolys, mandarinas(vinuoges, kriause....)
Burka
QUOTE(miauska @ 2006 03 28, 22:52)
Taip ! ir neko cia ziauraus nera! ka reiskia <nebeduoti valgyt iki sekancio valgymo> - tai neduoti visokiu < dziuveseliu,bananu ir kasniuku is musu leksciu>!  jeigu vaikas suvalge maziau nei jo porcija, tai kita maitinima padaryti truputi anksciau.Mano vaikai valgo pagal rezima (vyresnysis +- 1 val, mazasys +-0.5val)
7.30- karsti pusriciai + bananas+arbata
10.30-11.00-sriubyte su miesa
13.30-14.00-darzoviu kose+sultys
16.30-17.00- kefiras( jogurtas)+ sausainiai(dziuveseliai)+ varskyte
20.00- pieniska grudu kose +obuolys, mandarinas(vinuoges, kriause....)
*

Labai geras rezimas thumbup.gif
O kas pas jus sudaro kartus pusrycius g.gif
miauska
QUOTE(Burka @ 2006 03 29, 10:25)
Labai geras rezimas thumbup.gif
*

Aciu uz paleikima aciuks.gif as galvojau kad mane kitos mamackos box.gif kad esu pergriezta doh.gif Bet vistiek esu isitikinusi kad vaikui turi buti rezimas!
dar pamirsau parasyti, kad su darz. kose duodu kotleta(frikadele, zraza ir panas.))
QUOTE(Burka @ 2006 03 29, 10:25)
O kas pas jus sudaro karstus pusrycius g.gif
*

darau "makaronu pudinga" isvirti makaroskus(imu pacius smulkiausius) ir +
- varske, banana, piena(truputi) arba
- vaisini jogurta, varske arba
- ferm. suri, piena
viska kartu susmulkinti(suplakti) su blenderu ir pagrazinti essen.gif
dar duodu blinus, blinelius, varskes apkepus, kartais desrele su zied. kapust., vyresnejam - omletus, kiausiniene.
Stigma
QUOTE(miauska @ 2006 03 29, 13:24)
as galvojau kad mane kitos mamackos box.gif kad esu pergriezta doh.gif Bet vistiek esu isitikinusi kad vaikui turi buti rezimas!
*

mano nuomone tokia: jei as kazko mokau vaika,pati turiu tai mokyt savo pavyzdziu. juk butu absurdas,jei vaikus neleisciau uzkandziaut,o pati kas 15 min i saldytuva lisciau g.gif manau,kiekvienas aukleja vaika,pagal savo supratima biggrin.gif
Nireglina
Kadangi mano vaikas nevalgiukas, džiaugiuosi, jei apskritai valgo. Jokie režimai nerūpi. Tik auklei kažkaip pavyksta jo laikytis.
9.00- pusryčiai (košė su arbata),
12.30- pietūs (kasdien skirtingi patiekalai).
Apie 14 val. grįžtu iš darbo ir valgymo režimas žlunga. Iki vakarienės ko nors užkanda (ubuoliai, sūris, jogurtas, varškė). Dažniausiai nepavyksta nieko įsiūlyti.
18.30-19.30- vakarienė.
Aš už tai, kad vaikas pripastų prie valgymo režimo. Nuo to mamai tik lengviau.
Burka
QUOTE(miauska @ 2006 03 29, 12:24)
darau "makaronu pudinga" isvirti makaroskus(imu pacius smulkiausius) ir +
                - varske, banana, piena(truputi) arba
                - vaisini jogurta, varske arba
                - ferm. suri, piena
viska kartu susmulkinti(suplakti) su blenderu ir pagrazinti essen.gif
dar duodu blinus, blinelius, varskes apkepus, kartais desrele su zied. kapust., vyresnejam - omletus, kiausiniene.
*

Labai fainas receptukas thumbup.gif bet mano gurmanas nevalgo varskes,bananu doh.gif bet makaronus tai nerealiai megsta,tik vienus be nieko thumbup.gif

QUOTE(Stigma @ 2006 03 29, 13:38)
mano nuomone tokia: jei as kazko mokau vaika,pati turiu tai mokyt savo pavyzdziu. juk butu absurdas,jei vaikus neleisciau uzkandziaut,o pati kas 15 min i saldytuva lisciau g.gif manau,kiekvienas aukleja vaika,pagal savo supratima  biggrin.gif
*

Niu,va ir mamai naudinga kartu su vaiku laikytis rezimo lotuliukas.gif lotuliukas.gif figura kokia bus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
sssaule
Mano panelės valgo tris kartus ir užkandžiauja n kartų. Valgom pusryčius, tik atsikėlę, paskui po pietų miego pietus, ir apie 18-19 vakarienę. Aš tai manau jei vaikas nori tai kodėl jam neduoti.
IVEDA
Mes kažkaip vis netelpam į rėmus.Pienukas -prieš miegą ir pabudus.Keliamės 8 val. Apie 10 val.vėl einam miegot.Prieš miegą suvalgom daugiausia jau kokį jogurtą.Pietūs palyginus normalūs[daržovės,mėsytė,kruopos].Apie trečią val. vėl einam miegot.Vakare prasideda tėvelių maisto degustacija.Be savo košės [kurią l. sunku įsiūlyt]suvalgo po kąsnį visko , kas pasitaiko po ranka.[per daug auklių!]Prieš miegą-vėl pienukas.Nepersivalgom tai tikrai , bet ar ne per mažai?
Brava
QUOTE(Bigmam @ 2006 04 11, 09:30)
Mes kažkaip vis netelpam į rėmus.Pienukas -prieš miegą ir pabudus.Keliamės 8 val. Apie 10 val.vėl einam miegot.Prieš miegą suvalgom daugiausia jau kokį jogurtą.Pietūs palyginus normalūs[daržovės,mėsytė,kruopos].Apie trečią val. vėl einam miegot.Vakare prasideda tėvelių maisto degustacija.Be savo košės [kurią l. sunku įsiūlyt]suvalgo po kąsnį visko , kas pasitaiko po ranka.[per daug auklių!]Prieš miegą-vėl pienukas.Nepersivalgom tai tikrai , bet ar ne per mažai?
*

o maniskis pienuko negeria visai, na tik mano naktim...o pusryciaujam apie 8h, dazniausiai manu kose kertam, pietus apie 12h, vakariene apie 18, bet tarp visu valgymu yra ir daug uzkandziavimu...sausainiukai, bananai, jogurtai... ax.gif
AudraB
Sveikutės 4u.gif

Mano vyrukas keliasi turbūt už jūsų mažylius vėliausiai apie 9-10 val., todėl mūsų pusryčiai būna apie 10-11val.

Tik atsikėlus duodu 9.30-10.30 džiūvėsį , javinuką su arbata ar jogurtuko.

Pusryčiams 10.30-11val. pieniška košė su 2 dešrelėm.

Pietūs pas mus vėlokai nes po pietų miego vėlai atsikelia, tai 16-16.30 daržovių košė su mėsa.

Vakarienė 19-20val. bananas, kivi, po kiek laiko pieniška košė arba varškytė su džiuvėsiu.

Žinoma tarp maitinimų mano mažiukas dar užkandžiauja vafliukų ar iš tėvelių paragauja. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
dangyra
Nu man su tuo režimu ir sunkiai gaunasi.... Aš ir pritarčiau tai nuomonei,kad jei nenori valgyt ir neduot nieko iki kito valgymo, o ne taip kad "duodi nenori, po 5min. jau nori, pavalgęs 2 šaukštus vėl nenori ir t.t" Maniškis dabar žiūriu tokią madą paėmęs.... tai jau kai man kantrybė trūksta,tai močiutė laksto su šaukštu iš paskos, dėl ko aš pykstu baisiausiai....
O valgymai pas mus tai maždaug taip gaunasi,pvz.šiandien :

8val. bananas ir indelis "Actimel"
11-12val. pieniška grūdų košė, sultys
14.30-15 val. bulvių-morkų košė su vištiena,sultys
18 val. jogurtas
19-20 val. 250ml. pieno ir bananas+keli kąsniai iš senelio lėkštės... blush2.gif
Aišku tarpuose džiūvėsėliai, vafliukai, sultys....
Daugiau nieko nepavyko įsiūlyt, nuėjo miegot... Rytoj pusryčiausim 6.30-7 val.... doh.gif

P.S mums birželį sueis 2 metukai...
miauska
QUOTE(dangyra @ 2006 04 12, 21:46)
o ne taip kad "duodi nenori, po 5min. jau nori, pavalgęs 2 šaukštus vėl nenori ir t.t"  Maniškis dabar žiūriu tokią madą paėmęs.... tai jau kai man kantrybė trūksta,tai močiutė laksto su šaukštu iš paskos, dėl ko aš pykstu baisiausiai....
*

dangyra drinks_cheers.gif
kai pas mane 2 vaikuciai tai as absoliuciai neturiu laiko eiti is paskos su saukstu doh.gif atsiseda-pavalgo- ir laisvas! Dabar kai oras atsilo ,mes iseinam i lauka 2 kartus tai ir rezimas musu truputi pasikeite mirksiukas.gif
pvz. siandien:
7.00 pabudo ir dar lovytej isgere "Actimel"
8.00- desrele( maza vaikiska)+ zied. kopustos keleta "zieduku"+surio gabaleli+ arbata
12.00- (sugrizom is lauko) 300ml sriubos su frikadelemis+duonos pora kasniu+ sultis
15.00- 300ml darzoviu kose su grietine(siandien be mesos, nes frikadales buvo
thumbup.gif tai suvalge net 3 dideles)
17.30- po pasivaiksciojimo lauke isgere 150 ml kefiro ir + suvalge puse banano, sauseiniu schmoll.gif
20.00- pieniska ryziu kose 200ml+ tyrele(obuolys su sviez. apelsinu sulciu susmulkinau blenderiu)

Erika_v
Sveiki mums 15mėnesiukų, valgom įvairiai, ir manau kad keliamės iš čia esančių vėliausiai.... keliamės 11ryto..... valgom avižinę košytę
pietų miegam 14-16,30 tai tada valgom mėsytės patiekalus
vakarui dar kokią 19-20h varškė, lbyneliai, keptas omletas .
prieš miegą 24h mišinukas.
Crystalline
QUOTE(Burka @ 2006 03 27, 19:59)
Nors maniskiui jau 2 metukai mes neturime jokio valgymo rezimo blush2.gif valgom tada,kai uzsimanom 4u.gif tiesiog priklauso nuo to kada atsikelem ir pan.As tiesiog paklausiu ar nori valgyt ir jei atsako,kad nori,einam valgyti g.gif
Odontologe patare susidaryti griezta valgymo grafika ir stengtis apseiti be uzkandziavimu doh.gif
Pasidalinkite patirtimi mirksiukas.gif koks jusu vaikiuku valgymo grafikas wub.gif Ir ka kada valgote wub.gif user posted image
*

Maniškiui- 1,7m., valgom taip:
8.00- 8.30- pusryčiai ( dažniausiai šiltas maistas),
užkandžiams- vaisiai ( bananai, obuoliai ir t.t.), duoniukai, javinukai ir pan.,sultys, arbata,
12.00-priešpiečiai ( geriame pieną arba geriamą jogurtą). Einame miegoti pokaičio.
15.00-15.30- pietūs ( mėsiškos daržovių sriubos; bulvės su mėsa ir daržovėmis ir pan.),
18.00-19.00- vakarienė ( dažniausiai košė),
Prieš 21.00- pieno buteliukas ir labanaktukas.

Burka
QUOTE(citybird @ 2006 06 26, 21:44)
Maniškiui- 1,7m., valgom taip:
8.00- 8.30- pusryčiai ( dažniausiai šiltas maistas),
užkandžiams- vaisiai ( bananai, obuoliai ir t.t.), duoniukai, javinukai ir pan.,sultys, arbata,
12.00-priešpiečiai ( geriame pieną arba geriamą jogurtą). Einame miegoti pokaičio.
15.00-15.30- pietūs ( mėsiškos daržovių sriubos; bulvės su mėsa ir daržovėmis ir pan.),
18.00-19.00- vakarienė ( dažniausiai košė),
Prieš 21.00- pieno buteliukas ir labanaktukas.
*

Niu,saunus grafikas thumbup.gif mes tai keliames irgi pries 8,bet pusryciu iki 10-11 val neikisi schmoll.gif schmoll.gif
Sirdukas
QUOTE(sssaule @ 2006 04 10, 18:27)
Mano panelės valgo tris kartus ir užkandžiauja n kartų. Valgom pusryčius, tik atsikėlę, paskui po pietų miego pietus, ir apie 18-19 vakarienę. Aš tai manau jei vaikas nori tai kodėl jam neduoti.
*

Stai taip ir mes valgo ir miegam pries pietus! thumbup.gif
gerduska
O mano sūnutis kaip tik mėgsta prieš miegiuką pavalgyt ax.gif O ką tik atsibudusiam tai nė pro kur nieko neįkiši, bent jau kokią valandą mažiausiai schmoll.gif Ir nesvarbu ar valgė prieš miegą ar ne. Šiaip labai su režimais nekankinau ir nekankinu, bet pastebėjau, kad jis pats jau maždaug panašiu laiku valgyt užsimano thumbup.gif
Sirdukas
QUOTE(gerduska @ 2006 07 05, 23:18)
O mano sūnutis kaip tik mėgsta prieš miegiuką pavalgyt ax.gif  O ką tik atsibudusiam tai nė pro kur nieko neįkiši, bent jau kokią valandą mažiausiai schmoll.gif  Ir nesvarbu ar valgė prieš miegą ar ne. Šiaip labai su režimais nekankinau ir nekankinu, bet pastebėjau, kad jis pats jau maždaug panašiu laiku valgyt užsimano thumbup.gif
*

su tuo miegu, taip musiskis taip pat pats susireguliavo... bet as bandziau pati isivaizduot, kai pati privalgius einu miegot, tai atsikelus net labai nemalonus jausmas buna! blush2.gif
erdni20
na mes tai jokio rezimo neturim valgom tada kada norim biggrin.gif
Sirdukas
QUOTE(erdni20 @ 2006 07 09, 10:50)
na mes tai jokio rezimo neturim valgom tada kada norim biggrin.gif
*

Is musiskio tai nevisada matos, kad jis alkanas, nesvarbu ar 5val praeje nuo praeito valgymo... ax.gif
Raganiute
o mes valgom kas 4 val, jei tarpuose uzkandziauja, tai sunku buna...
negalim apetitu labai pasigirt
Catty
QUOTE(Stigma @ 2006 03 28, 15:05)
maniskis,tai apsirijeliukas wub.gif
apie 8val-pieniska grudu kose
apie 12val-jogurtas arba varskyte
apie 4val-darzoves su mesyte
apie 8val-grudu kose.
tarpuose dar dziuveseliai,bananai ir kasniukai is musu leksciu,o piena duodu prie kosyciu uzsigert  biggrin.gif
*

Mano taip pat pagal panašų grafiką valgo mirksiukas.gif
diamaja
Mes anksčiau irgi visai neblogą grafikėlį turėjom:

atsikeliam apie 9val: mišinuko butelaitis;
apie 12val: dribsniu košė su vaisine tyrele ar uogom;
pietų miegelis
apie 15-16val daržovienė su mėsyte;
apie 19-20val vėl kokia košė ar jogurtas, bananas
21.30val mišinuko butelaitis

Kaip buvo patogu ir ramu. bet kažkas mano vaikiui pasidarė ir nebevalgo kaip anksčiau... dabar nei pati nebežinau kaip to grafiko laikytis... g.gif Išverdu košės, nevalgo, po to atšala. Po kiek laiko pašildau, suvalgo 2 šaukštus ir vėl atšala. Trečią kart šildyt nebesinori, tai lieka šiukšlinės likimas... verysad.gif
Sunku su nevalgiukais doh.gif
libero
o musu grafikas toks: pusryciai +-8.00val;priespieciai po 2 val po pusryciu,tada pietu miegas,atsikele pietaujam,pavakariams sriubyte ir 19.30 vakariene,20val naktinis miegelis thumbup.gif
Erbe
Mūsiškei 1, 1 metukų biggrin.gif Mergina keliasi 9-10 val, tada gauna pienuko, o po to neturim jokio super griežto mitybos grafiko, tiesiog valgom kas 3 val. Ne dažniau. Užkandžiai buna 2 arba 3 kartus per dieną, tai koks nors vaisius arba duoniukas. PAGERINTAS UŽKANDIS- tai skūrelė nuo lašinukų ir ridikėlis arba agurkas, arba paplotėlis. blush2.gif
Paskutinis valgymas būna - pienukas apie 23 val, dažniausiai išgeria jau miegodama, nes guldom miegoti 22 val.
natuliona
Pas mus tai gal nuo kokių 6 mėn rezimas jau yra.
8.00-9.00 peniška košė
12.30-13.00 sriubytė
17.00 daržovės su mėsa
21.00 košė
Tarp valgių užkandžiauja truputi, bet nedaug ir nevisada.
Pieno ar mišinuką į burną neima nuo 8 mėn
Gitk24
Labukas bigsmile.gif mes čia naujokai,tai kai paskaitau kokie režimai vaikiukam skirti tai brrrr.Maniškiui 1,5m.bet valgo kada nori ir nei sveikatėle skundžiamės,nei kokiais sutrikimais.Ryte atsikėles išgeria jogurto 200g.tada užkandėlės visokios,nes be ju negali doh.gif .vis kažka kramto.Apie 12val.valgo ką nors iš mėsos,dr sriubytės kai kada pavalgo,prie to pačio.Pavakariais valgo su tėčiu kai grįžta iš darbo)tai kotletų,tai vėl ko nors,o prieš miegą vėl geriam jogurtą.Košių net nesiūlyk,viska išspjaudo,nors žinau ,kad reikia g.gif
raciren
o pas mus rezimus yra galima sakyt nuo pirmo menesio jo gyvenimo (mat maitinau misinuku, o ten reikejo laikytis valandu), ir dabar jau nlb skiresi, tik pusryciai nusikele, taigi:

10:00 - pusryciai, viskokie sumustinukai, kiausinukai ar jogurtay +arbatele
12: 30 - 13:00 - meso su darzovemis+ sultys, arba miau pienukas
14:00- pietu miegas ir iki 17:00
18:00- vakariene sriubos, arba visokios grudu koses +arbatele
20:00 uzkandzeujame jogurtas arba varskyte miau
21:45- pasildytas pienukas
22:30- einam labanaktuko ir iki puse 10 ryto

man labai geras grafikas, ir mazasais pre sio grafiko yra yprates, ir visada siuo lauku to nori thumbup.gif
Mozure
8.00-9.00 pieniska kose su vaisiais arba virtas kaiusinukas
apie 11.00 desertas(varskyte ar jogurtukas)
14.00-15.00 pietus (mesyte su darzovem)
17.00-18.00 desertas(vaisiai ar jogurtukas ar sausainiukai)
20.00 vakariene (pieniska kose, dripsniai su pienuku)
21.30 pienukas
Nicke
Pas mus jokio režimo nerasta, nes žiauriai nevalgo doh.gif Nebežinau ką daryti, jau ir svoris permažas, ir užkandžiauti neduodame, košės keli šaukšteliai ir viskas doh.gif Kai prdėjau dirbti, prižiūri uošvenė, bet ir ji sako kad neįmanoma ko nors įsiūlyti, valgo kaip pelytė unsure.gif
Lauriuka
Mes valgome mazdaug kas 4 val.,bet aisku tarpuose uzkandziaujame biggrin.gif
Nemarioji
Dažniausiai valgome kas 4-5 val.,bet labai tikslaus rėžimo nėra....
Alantė
QUOTE(Nicke @ 2007 06 14, 16:31)
Pas mus jokio režimo nerasta, nes žiauriai nevalgo  doh.gif  Nebežinau ką daryti, jau ir svoris permažas, ir užkandžiauti neduodame, košės keli šaukšteliai ir viskas  doh.gif  Kai prdėjau dirbti, prižiūri uošvenė, bet ir ji sako kad neįmanoma ko nors įsiūlyti, valgo kaip pelytė  unsure.gif
*

Maniškė šiaip tai gerai valgė iki vasaros . Dabar valgo silpniau gal dėl to kad karšta. dabar geria daug skysčių: sulčių , kompoto ,pieno.
pelele
QUOTE(Nicke @ 2007 06 14, 17:31)
Pas mus jokio režimo nerasta, nes žiauriai nevalgo  doh.gif  Nebežinau ką daryti, jau ir svoris permažas, ir užkandžiauti neduodame, košės keli šaukšteliai ir viskas  doh.gif  Kai prdėjau dirbti, prižiūri uošvenė, bet ir ji sako kad neįmanoma ko nors įsiūlyti, valgo kaip pelytė  unsure.gif
*

Sakyciau,uzkandziu labiau reikia vengti tiems,kas linke tukti, o jei svoris per mazas - tai kaip tik tarp maitinimu vis pasiulyti kokiu vaisiu, darzoviu, riestainiuka ar duonos gabaliuka, jogurto, varskes, surelio... Maniske taip pat nevalgi, tai nuolat reikia imtis kokiu gudrybiu, pvz., pradejo geriau valgyt,kai i kose vietoj alyvuogiu aliejaus ipilu saulegrazu ar kokio kito aliejaus (alyvuogiu,matyt, atsibodo), niekaip nevalgo darzoviu koses su mesa, bet darzoves atskirai valgo, mesa atskirai valgo - gali visa farso kukuliuka is sriubytes suvalgyt, nors mesiskos darzoviu koses neikistum daugiau kaip 5 saukstelius... Gal jau atsibodo vaikui tos koses, nori ,,nesumaitoto" maisto?
Maniske taip pat valgo ne pagal rezima,bet juk ir mes, suauge, paprastai valgom kai isalkstam,o ne pagal valandas. Nemanau,kad tai blogai wink.gif
raimule
QUOTE(pelele @ 2007 06 20, 16:25)
Sakyciau,uzkandziu labiau reikia vengti tiems,kas linke tukti, o jei svoris per mazas - tai kaip tik tarp maitinimu vis pasiulyti kokiu vaisiu, darzoviu, riestainiuka ar duonos gabaliuka, jogurto, varskes, surelio... Maniske taip pat nevalgi, tai nuolat reikia imtis kokiu gudrybiu, pvz., pradejo geriau valgyt,kai i kose vietoj alyvuogiu aliejaus ipilu saulegrazu ar kokio kito aliejaus (alyvuogiu,matyt, atsibodo), niekaip nevalgo darzoviu koses su mesa, bet darzoves atskirai valgo, mesa atskirai valgo - gali visa farso kukuliuka is sriubytes suvalgyt, nors mesiskos darzoviu koses neikistum daugiau kaip 5 saukstelius... Gal jau atsibodo vaikui tos koses, nori ,,nesumaitoto" maisto?
Maniske taip pat valgo ne pagal rezima,bet juk ir mes, suauge, paprastai valgom kai isalkstam,o ne pagal valandas. Nemanau,kad tai blogai wink.gif
*

Na va ir mes kas 4 val. valgome,anksčiau buvo žiauriai nevalgi kol mano pieną gėrė,o dabar ėdrūnė netapo,bet suvalgo užtektinai ir seniai nebevalgo vaikiškų košių schmoll.gif ,patinka žmogiškas maistas,na kad matytųsi lėkštėj,o ne košinės konsistencijos tongue.gif
Heaven
Valgom panašiai kas 4 valandas,kartais ir ilgiau išbūnam,o kartais tenka ir po 3 valandų valgyti. 4u.gif
vilmase
Mes valgome kas 4-5 val. Tai jokiu būdu nėra griežtas režimas, paprasčiausiai pats vaikas per tiek laiko išalksta.
Pusryčius valgome tarp 9.30-10.30val. (0,5-1 val. po atsikėlimo) - pieniška košė (manų, grikių, ryžių ar 4 grūdų) su sviestu + mišinukas
13-14 val. pietūs - mėsa su daržovėmis + mišinukas
16 val. pavakariai - vaisių tyrelė su varškyte ar jogurtu.
17.30-18.30 val. vakarienė - košė su sviestuku, virta ant pieno ar sultinio (kitokia nei valgė ryte) + mišinukas
21-21.30 - mišinukas.

QUOTE(Gitk24 @ 2007 06 12, 14:18)
Labukas bigsmile.gif mes čia naujokai,tai kai paskaitau kokie režimai vaikiukam skirti tai brrrr.Maniškiui 1,5m.bet valgo kada nori ir nei sveikatėle skundžiamės,nei kokiais sutrikimais.Ryte atsikėles išgeria jogurto 200g.tada užkandėlės visokios,nes be ju negali doh.gif .vis kažka kramto.
*

Jei vaikutis po pusryčių daug užkandžiauja ir kažką kramto, gal jam neužtenka vien jogurto? Mano mažei tikrai būtų per mažai blink.gif
Jurgitukas1
Mes neturim jokio rezimo doh.gif Bet reiktu kazkaip pratint, nes reiks i lopseli traukt smile.gif
natasonok
QUOTE(vilmase @ 2007 07 01, 23:26)
Mes valgome kas 4-5 val. Tai jokiu būdu nėra griežtas režimas, paprasčiausiai pats vaikas per tiek laiko išalksta.
Pusryčius valgome tarp 9.30-10.30val. (0,5-1 val. po atsikėlimo) - pieniška košė (manų, grikių, ryžių ar 4 grūdų) su sviestu + mišinukas
13-14 val. pietūs - mėsa su daržovėmis + mišinukas
16 val. pavakariai - vaisių tyrelė su varškyte ar jogurtu.
17.30-18.30 val. vakarienė - košė su sviestuku, virta ant pieno ar sultinio (kitokia nei valgė ryte) + mišinukas
21-21.30 - mišinukas.
Jei vaikutis po pusryčių daug užkandžiauja ir kažką kramto, gal jam neužtenka vien jogurto? Mano mažei tikrai būtų per mažai  blink.gif
*

Pas mus labai panasu ir valandos sutampa thumbup.gif Tik po pietu ir vakarenies mes dar suvalgome diserta (vaisini), jogurta ar ka nors kita... Dar tarpuose buna riestainiai, sausainiai ar siaip koks vaisis 4u.gif
Raimonda-Gema
manoji valgo kartais daug kartais mazai, bet valgo kas 4 val ir taip jau nuo 7 ar 8 menesiu blush2.gif bet ir gerai, zino kada valgyti ir valgo, aisku i tarpus gauna baranku sausainiu, vaisiu ir arbatos
laurinija
Sveikos, norejau pasiteiraut kiek kartu per diena jusu mazyliai valgo?Mums 1,6 ir mes valgom tik 3 kartus neskaitant tarp maitinimu visokiu sausainiu ir t.t Ir dar norejau paklaust kelinta val pietaujat?ar pries pietu miega ar atsikele.. ax.gif
TimbaLimba
labas 4u.gif
mano dukrytei 1m.2mėn. valgom kaip kada, 3-4 kartus. pusryčius, pietus, pavakarius ir, kaip sakiau,kartais vakarienę. plius dar ryte ir prieš miegą geriam pienuką.
pietus valgom po pietų miegelio, tai gaunasi maždaug 15-16h.
sidabrine lape
sveiki, mano mazei 1m.4men.valgom 4kartus per diena.8val pusryciai pienukas,api 10val uzkkandziaujam,13-13.30 valgom pietus ir einam miegoti,17.00 pavakariai,20.00vakariene ir pries miega atsigeriam pienuko. 4u.gif biggrin.gif
S.O.
labas, maniskiai gaudavo irgi atsikele piena, apie 9-10 val. mes pusryciaudavom kartu prie stalo( vaikai nuo 1metu gali pilnai su tevais prie stalo sedeti ir vis pabandyti ta , ka tevai valgo, aisku, nieko astraus, suraus), tada apie 12 val. pietus, 15-16 val. Hipp stiklainiuka su vaisiais, vakariene tada apie 18 val. manu koses misinuka ir, aisku,jei dar maniskai norejo pries miega vel pieno ar arbatos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.