QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 03 27, 22:00)
sūnui gruodyje sukako6 .vaikas prieš metus lankė darželį ir jam ten nepatiko-kažkodėl nedarydavo darbelių,eilėraščių nesimokindavo.namuose jį nuo 4 metų išmokiau skaičiuoti,rašyti,mėgsta ir aktyviai kviečia pratybas atlikinėt/perku įvairias/ moka susikaupti ,daug ir raiškiai pasakoja.tik yra nepataisomas kairiarankis ir nemėgsta pastabų,neigiamo vertinimo,kurie gal ir sudaro didžiausią problemą mokantis.kažin,ar šiemeta mano vaikas pasirengęs pirmajai klasei?
kokie yra intelekto testai ir kur jie atliekami?gal tiesiog namie galėčiau pabandyti tokį testą atlikti?
Sveikute
Susirašinėjam per kelias temas.
Man atrodo, kad 1999 metų gimimo vaikai šį rudenį kaip ir turi pradėti lankyti mokyklą. Maniškei 6 metai suėjo sausio mėn., tai jai reikia pažymos iš darželio norint pradėti lankyti mokyklą. Bet aš jau pati jaučiu, kad jinai "išaugo darželį", ir jai reikia naujos veiklos, nes domisi visokiais "moksliniais" dalykais - kitų kalbų žodžiais, gamtos reiškiniais, visokiais matematiniais skaičiavimais ir pan. Iš to ir sprendžiu, kad jai jau laikas pradėti eiti į mokyklą, ir dar vieneri metai darželyje jokios naudos neduos. Dėl vaikų intelekto testų nieko negirdėjau, bet jeigu tokie yra, tai būtų įdomu tokį atlikti.