Kliurka
2006 05 20, 05:50
aš atnešiu puoštę gėlių. ir padėkosiu. žinau, kad dirbo - algą gavo... juokingas tas nėrimasis iš kailio - taip mylėjo, taip rūpinosi. Dudki. kasdien einate į parduotuvę - visos pardavėjos šypsosi ir vis kartoja: ačiū kad pirkote, geros dienos... siaubas, kai pagalvoji, ką toji pardavėja, grįžusi namo, savo vaikams bepasako... ar nešėte kada jai gėlių? na, tarkim, prekybos darbuotojo dienos proga?
Jei pirkčiau tik pas vieną pardavėją, kodėl gi ne, o šiaip manau ,kad palyginimas nevykęs.
Tegul vaikuciai ant didelio lapo nupiesia bendra piesini.Geras prisiminimas butu.Tik idomu ar aukletojai tai patiktu  .Zinoma kur kas geriau papuosalas ar telikas ar seip kas vertingo.Asdirbu pas 3 mokytojas,esu tarnaite ju namuose,patikekit,jos net neatsimena kokia laida kokia dovana dovanojo(jei tai nebuvo pernai),o jau aukso ir sidabro dirbiniu tai nors vezimu vezk,viskas skryneles graziai juoduoja.Uzverstos jos tom dovanom.O musu lietuves ,as manau,tik ir laukia isleistuviu ir brangiu dovanu.
allegro
2006 05 21, 08:36
QUOTE(MELDA @ 2006 05 20, 10:12) Jei pirkčiau tik pas vieną pardavėją, kodėl gi ne, o šiaip manau ,kad palyginimas nevykęs. Visai vykęs, o kodėl gi ne?
QUOTE(MELDA @ 2006 05 20, 10:12) Jei pirkčiau tik pas vieną pardavėją, kodėl gi ne, o šiaip manau ,kad palyginimas nevykęs. Vykęs. Ir labai. Ypač kai mano vaikas buvo priverstas pažinti darželyje kelias auklėtojas (nuo vienos bėgti į kitą grupę, kitos kolektyviai atsisakyti), kelias šeimininkutes. Suprantu padėką, bet nesuprantu dovanų už šimtus
Vykęs pavyzdys, kad pardavėja, kurią matai gal vienąkart gyvenime nusipelno tokios pat pagarbos, kaip auklėtoja, kuri jį prižiūrėjo metus ar kelis, ir priglaudė ,ir paguodė, ir programas ruošė? JUK TAI VISAI NESULYGINAMOS PROFESIJOS IR VISIŠKAI NESULYGINAMOS SITUACIJOS. VISIŠKAI. O apie kelis šimtus niekas čia ir nekalbėjo, bet nešti nuo visos grupės 50 litų tikrai gėda (JEI GRUPĖJ 20 VAIKŲ, TAI PO 2,5 LT?), aš kartojuosi, kad tikrai nenorėčiau įtikti tokios dovanos. Jau jeigu visiškai neįmanoma surinkti bent 100 litų kieikvienai auklėtojai, tai gal nors pinigais nereiktų teikti, o nepatingėti ką nors nupirkti.
QUOTE(MELDA @ 2006 05 21, 13:02) Vykęs pavyzdys, kad pardavėja, kurią matai gal vienąkart gyvenime nusipelno tokios pat pagarbos, kaip auklėtoja, kuri jį prižiūrėjo metus ar kelis, ir priglaudė ,ir paguodė, ir programas ruošė? JUK TAI VISAI NESULYGINAMOS PROFESIJOS IR VISIŠKAI NESULYGINAMOS SITUACIJOS. VISIŠKAI. O apie kelis šimtus niekas čia ir nekalbėjo, bet nešti nuo visos grupės 50 litų tikrai gėda (JEI GRUPĖJ 20 VAIKŲ, TAI PO 2,5 LT?), aš kartojuosi, kad tikrai nenorėčiau įtikti tokios dovanos. Jau jeigu visiškai neįmanoma surinkti bent 100 litų kieikvienai auklėtojai, tai gal nors pinigais nereiktų teikti, o nepatingėti ką nors nupirkti. Galvok ne apie pardavėją, o apie kitą žmogų, dorai atliekantį savo PAREIGAS. Tarkim, laiškininkę, kuri kasdien , nežiūrint, kokios oro sąlygos, neša spaudą, registruotus paketus su daiktukais, nupirktais SM  (Beje, manoji laiškininkė, nieko neradusi namuose, paketą atneša į darbą). Štai ji irgi nusipelno padėkos. Bet aš jai ir gėlės iki šiol neįteikiau Kodėl lygini profesijas? Kuo ypatinga darželio auklėtojos, mokytojos profesija? Jei kiekvienas savo darbą mylėtų, nereikėtų atsilyginti už tą darbą ir jame parodytą meilę pinigais ar daiktais.
staselė
2006 05 21, 13:07
QUOTE(monyte @ 2006 05 20, 15:10) Tegul vaikuciai ant didelio lapo nupiesia bendra piesini.Geras prisiminimas butu.Tik idomu ar aukletojai tai patiktu  .Zinoma kur kas geriau papuosalas ar telikas ar seip kas vertingo.Asdirbu pas 3 mokytojas,esu tarnaite ju namuose,patikekit,jos net neatsimena kokia laida kokia dovana dovanojo(jei tai nebuvo pernai),o jau aukso ir sidabro dirbiniu tai nors vezimu vezk,viskas skryneles graziai juoduoja.Uzverstos jos tom dovanom.O musu lietuves ,as manau,tik ir laukia isleistuviu ir brangiu dovanu. Stebiuosi, kad šitos mokytojos taip turtingai gyvena, kad gali net tarnaitę turėti. Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką, ir dar kad tokias dovnas gautų. tai gal turi vyrus, kurie labai daug uždirba, ar kokį savo verslą. Kiek pažįstų mokytojų visos gyvena labai kukliai, nuo algos iki algos, o apie kokią prabangą kalbėti, tai net tokios minties nėra... Na, o darželiuose dovanėlės visada yra dovanojamos. Tik aišku visada turi būti proto riba. Būna grupėje, kokia verslininkė mamytė ir pasiūlo, dedame po ... tai kiti nedrįsta papireštarauti ir ... deda, o jei kas pasako, kad per daug vienas pats, tai šnairom į tą pažiūri. Nors paskui po susirinkimo. Tie , kurie nedrįso pasakyti, eina versnodami, siaubas, po tiek daug dėtis. Aišku, jie tikrai neturi pinigų, jiems tai labai daug, bet kur jie buvo, kai reikėjo pasakyti, kad tokia suma yra perdaug?
QUOTE(Laisvė @ 2006 05 21, 12:15) Galvok ne apie pardavėją, o apie kitą žmogų, dorai atliekantį savo PAREIGAS. Tarkim, laiškininkę, kuri kasdien , nežiūrint, kokios oro sąlygos, neša spaudą, registruotus paketus su daiktukais, nupirktais SM  (Beje, manoji laiškininkė, nieko neradusi namuose, paketą atneša į darbą). Štai ji irgi nusipelno padėkos. Bet aš jai ir gėlės iki šiol neįteikiau Kodėl lygini profesijas? Kuo ypatinga darželio auklėtojos, mokytojos profesija? Jei kiekvienas savo darbą mylėtų, nereikėtų atsilyginti už tą darbą ir jame parodytą meilę pinigais ar daiktais. O TU ĮTEIK GĖLĘ TAI PAŠTININKEI IR DAR TIEMS KAM JAUTIESI SKOLINGA, KAS GI TRUKDO, TIK JEI AUKLĖTOJAI PO 2,5 LT GAILA, TAI.... ar tau neatrodo, kad neveltui mokytojai auklėtojai nusipelno ypatingos pagarbos, juk taip yra nuo seno, juk tavo vaikas perims jo pasaulėžiūrą bent jau dalinai, vien tuo jis ypatingas.
[quote=staselė,2006 05 21, 14:07] Stebiuosi, kad šitos mokytojos taip turtingai gyvena, kad gali net tarnaitę turėti. Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką, ir dar kad tokias dovnas gautų. tai gal turi vyrus, kurie labai daug uždirba, ar kokį savo verslą. Kiek pažįstų mokytojų visos gyvena labai kukliai, nuo algos iki algos, o apie kokią prabangą kalbėti, tai net tokios minties nėra... O as pazistu mokytojos ,ir gyvena normalei alga i rankas 850-900 lt,jai dar ir aukletoja+dar ka uzseima predai iseina ape 1500-2000 lt  Tai ja dirba,to ir uzdirba  us klaidas
Kutuliukas
2006 05 21, 16:37
Tai kad už auklėjamą klasę priedai tiesą sakant nepanašūs į tokius kokie parašyti  Man rods gaunasi kaip papildomai tarifikuotos + 2 valandos. O jei rimtai su klase dirbi tai tas poros valandukių užmokestis dar ir į minusą sueina...skambučiams pvz. ir kt. Nuo tiesioginio darbo tokie priedai neatsiranda. Nebent privačiai ką (ir ne vieną) egzaminams ruošt. ... Bet tema tai ne apie mokytojas, o apie darželio auklėtojas. Tiesiog pastebėjimas. QUOTE(MELDA @ 2006 05 21, 15:04) juk tavo vaikas perims jo pasaulėžiūrą bent jau dalinai, vien tuo jis ypatingas.  nu laba diena....auklėtojo pasaulėžiūrą...o tėvai tada kam? Papildyta:QUOTE(staselė @ 2006 05 21, 14:07) Stebiuosi, kad šitos mokytojos taip turtingai gyvena, kad gali net tarnaitę turėti. Na monytė kiek supranti Ispanijoj
Kliurka
2006 05 21, 17:50
QUOTE(MELDA @ 2006 05 21, 14:02) Vykęs pavyzdys, kad pardavėja, kurią matai gal vienąkart gyvenime nusipelno tokios pat pagarbos, kaip auklėtoja, kuri jį prižiūrėjo metus ar kelis, ir priglaudė ,ir paguodė, ir programas ruošė? bet juk tai ir yra jų darbas. kaip virėjų - gaminti maistą, gydytojų - gydyti. Ir kodėl manai, kad auklėtoja tik vienąkart nusipelno pagarbos - juk sveikiname ir per Mokytojų dieną, ir per Kalėdas. kad programas ruošė - taškus atestacijai rinko. be šito vargu ar ilgai padirbtų ugdymo įstaigoje. aš ne verslininko žmona. aš pati verslininkė. ir puikiai žimau, kaip sunkiai ateina pinigas. kiek turiu sumoketi mokesciu, darbuotojams atlyginimu ir t.t. bet niekada darželyje nediktuoju sumos, kuri man būtų įkandama dovanoms. Labai skirtingi tėvai, labai skirtingos šeimos. ir galvoju iš savo kailio: vienas baigė keturias - išleistuvės, dovana pirmajai mokytojai... kitas darželį - dovana auklėtojai. ne, dviem auklėtojoms. ir šeimininkutei. o virėjos ką? nedirbo, nenusipelnė? kaži ką kalbėtum, jei kasdien vaikas gautų pridegusį maistą... o vedėja - juk ir jai kokia nors padėka priklauso... o vaikas darželyje maždaug nuo 16 val. laiką leisdavo rūbinytėje. nes šeimininkutė grupę sutvarkydavo ir išeidavo namo. o grupė pavyzdinė - visas komisijas jon veda. nebegalima jos jaukti, nustatytos tvarkos keisti. todel ir skuba teveliai iki pietu miegelio arba tuoj po jo pasiimti vaikus. jei tėveliai negali, siunčia senelius, vyresniuosius vaikus mažylių paimti... tokia tad situacija, verta padėkos. tiesa, grupėje 12 vaikų. jei jau pradėjai skaičiuoti pinigus, tai paskaičiuok, kokia ta dovanėlė išeitų dviem auklėtojom ir šeimininkutei, jei visi dvylika susimestų po 2,50 lt.
Kutuliukas
2006 05 21, 19:34
| i |
| O gal sugrįžkit prie tiesioginės temos a? |
Ne kiekvienas dirbantis su žmonėm (ar tai būtų auklėtojas, ar mokytojas ar dar kas) jiems darydamas kažką įdomesnio mato tik taškus atestacijai. Bet tema ne apie tai, ar ne?
 nu laba diena....auklėtojo pasaulėžiūrą...o tėvai tada kam? Papildyta:Nu ir laba diena. Kai auklė metus pažiūrėjo mano vaiką, tai net jos sakiniais jis pradėjo kalbėti ir t.t. ,nenoriu plėstis čia, bet taip tikrai yra: vaikas žingeidus, jis klausia ir nuo atsakymų priklauso jo požiūris į tuos dalykus(DALINAI) P.S. pati nuo temos tolokai...
GARBANĖ
2006 05 22, 09:29
QUOTE(Burtininke @ 2006 05 19, 11:55) GARBANĖ, gerai, kad pas jus tik simbolinės  O pas mus tai - muzikiniai cenrai, televizoriai, supynės vaikams į lauką, kilimai ir pn  Tai kainuoja ne vieną šimtelį  Čia tai tikra nesąmonė Kam dovanoti daiktus, kuriais išėję vaikai nebepasinaudos Mes kilimus grupei pirkome pačiais pirmais metais, kai į ją atėjome - mūsų vaikai jais naudojosi 3-4 metus Beje, ir dabar į darželį atėjo pakankamai nagla direktorė, kuri per patį pirmą susitikimą pradėjo iš tėvelių reikalauti, kad susimestų tvorai  Tai aš tiesiai švieisiai jai pasakiau, kad tegul prašo iš tų, kurie tik pradeda eiti į darželį - ateina į lopšį, o ne iš tų, kurie išeina iš darželio Vienu žodžiu, tėvelių reketavimas irgi turi turėti logiką ir tam tikras ribas
QUOTE(staselė @ 2006 05 21, 13:07) Stebiuosi, kad šitos mokytojos taip turtingai gyvena, kad gali net tarnaitę turėti. Pirmą kartą girdžiu tokį dalyką, ir dar kad tokias dovnas gautų. tai gal turi vyrus, kurie labai daug uždirba, ar kokį savo verslą. Kiek pažįstų mokytojų visos gyvena labai kukliai, nuo algos iki algos, o apie kokią prabangą kalbėti, tai net tokios minties nėra... Atkreip demesi i tai is kur as.Taip cia jos net ir vilas prie juros turi,atostogos tai ilgos siais metais nuo 06.21 iki 09.2.....kazkelintos.Kuriose ir praleidzia vasaras del to man taip pat tenka paatostogauti.siais metais man tik i nauda,vistiek as
Mes dovanojom 50 Lt čekius auklėtojoms, o šeimininkei pirkom dovanėlę už 25 Lt. Gal ir kukliai, ypač, kai pagalvoji, kad šios moterys rūpinasi tavo vaiku didesnę dalį paros ir išmoko jį ne tik bendravimo, bet ir paprasčiausių buitinių dalykų, kuriems mes, deja, dažnai nebeturim laiko per visus darbus  O ir atlyginimai auklėtojų yra apverktini, nebent jos turi aukštesnę kategoriją ar pan. Nežinau, kaip pas jus, bet mūsų grupėje visada sunku rasti kompromisą, po kiek Lt rinksim dovanom, nes nuomonės tėvelių būna ne tik įvairios, bet ir kraštutinės. Sutinku, jei tie, kurių pajamos mažos, o vaikų turi kelis negali duoti daug, bet dažniausiai pinigėlių gaili turtingesni
mama Nastia
2007 01 25, 02:19
Sveikos. Radau per paieska sia tema. tai ka, mamytes, ar atsventet savo vaiku isleistuves? Tai pasipasakokit, kaip kas vyko, kam kaip?? Nes musu tai dar laukia ta lemtingoji diena
mama Nastia
2007 01 25, 03:04
Del temos pradzios - manau 50Lt butu mazoka dovana nuo grupes per isleistuves. Del to ar pinigais ar dovanelem, ar kuponais. Na tiesiog isivaizduoju save - jei buciau aukletoja ir kas 5tus metus isleidineciau po grupe vaiku, noretusi atsiminimo - tai gali buti nuotraukos, sumontuotas filmukas apie tuos vaikucius, bet tikrai nenoreciau prikrauti namuose visokiu nesamoniu tipo - moliniu angeliuku, varpeliu, svyturiu, kurie nei tinka interjerui nei ju panauduosi buity. Auksiniai, sidabriniai papuosalai, tai irgi labai asmeniska dovana, kaip ir kvepalai ir kosmetika. Tokius daiktus , mieliau issirinkciau pati. Pinigai - nelabai dovana, labiau atlygis.. Ir dazniausiai paskui panaudojamas belekaip. Lieka dovanu kuponas. Ir tik issirinkti kur - ar Baltu lanku ar Sarmos ar kokio Spa centro. Na ir dar mano pamastymas - turtingi zmones dazniausiai skaicioja savo pinigus, gal del to jie ir turtingi?
Ir mes laukiam ispūdžių apie praėjusias išleistuves
Buvau pakraupusi po mūsų tėvų susirinkimo. Atrodo vaikai maži, tėvai turėtų būti šiuolaikiški, novatoriški... Tragedija. Užsakys tamsiais vinjetes su portretine vaiko foto, o kitam lape - visų kitų vaikų nuotraukėlės, dizainas - kraupus. Kam tokie dalykai gražūs???? Visų rinkliavų liūto dalis - dovanos auklėtojoms Net svarstau kitą dukrą vesti į kitą darželį, dar taip nebuvau susibiesinus per visus darželio metus. Iš kur tokių iškasenų auklėtojų dar būna, kuriuos nuolat dejuoja, kaip joms sunku, kaip nieks nepadeda rengti šventės... Visad sakiau, pedagogus po tam tikro darbo stažo privalu izoliuoti nuo mokymo, jie tampa pavojingi visuomenei. Sorry kad aš čia taip, esu baisiai pikta
Makarska
2007 05 11, 09:40
Buvo ir pas mus susirinkimas šiuo klausimu. Labiausiai papiktino, kad už savo pinigus darysim vaikams diplomus, kuriuos kaip vėliau paaiškėjo įteiks darželio direktorė
QUOTE(Makarska @ 2007 05 11, 10:40) Buvo ir pas mus susirinkimas šiuo klausimu. Labiausiai papiktino, kad už savo pinigus darysim vaikams diplomus, kuriuos kaip vėliau paaiškėjo įteiks darželio direktorė  Ai, jau manęs greit nieks nebestebins. Su vaikais leisti dirbti galima tik jaunus žmones, tą jau tūkstantį kartų įsitikinau. Mane dar vienas išleistuvinis klausimas domina - apranga. Noris lyg ko nors solidžiau, bei vaikiškai, aišku, kad patogu būtų, ir kad nešioti po to dar būtų galima... Ir ne šimtus kainuotų...
Čiunčia
2007 05 11, 20:04
QUOTE(vija @ 2007 05 11, 10:11) Buvau pakraupusi po mūsų tėvų susirinkimo. Atrodo vaikai maži, tėvai turėtų būti šiuolaikiški, novatoriški... Tragedija. Užsakys tamsiais vinjetes su portretine vaiko foto, o kitam lape - visų kitų vaikų nuotraukėlės, dizainas - kraupus. Kam tokie dalykai gražūs???? Visų rinkliavų liūto dalis - dovanos auklėtojoms Net svarstau kitą dukrą vesti į kitą darželį, dar taip nebuvau susibiesinus per visus darželio metus. Iš kur tokių iškasenų auklėtojų dar būna, kuriuos nuolat dejuoja, kaip joms sunku, kaip nieks nepadeda rengti šventės... Visad sakiau, pedagogus po tam tikro darbo stažo privalu izoliuoti nuo mokymo, jie tampa pavojingi visuomenei. Sorry kad aš čia taip, esu baisiai pikta  Dėl vinječių, ar negalėjot siūlyti kažką savo, kartais ir viena gera idėja pakeičia daugumos nuomonę
QUOTE(Čiunčia @ 2007 05 11, 21:04) Dėl vinječių, ar negalėjot siūlyti kažką savo, kartais ir viena gera idėja pakeičia daugumos nuomonę  Beviltiškas atvejis. Daugumai buvo gražios tos nekrologinės vinjetės. Nubalsavo ir psio.
QUOTE(vija @ 2007 05 11, 10:11) Buvau pakraupusi po mūsų tėvų susirinkimo. Atrodo vaikai maži, tėvai turėtų būti šiuolaikiški, novatoriški... Tragedija. Užsakys tamsiais vinjetes su portretine vaiko foto, o kitam lape - visų kitų vaikų nuotraukėlės, dizainas - kraupus. Kam tokie dalykai gražūs???? Visų rinkliavų liūto dalis - dovanos auklėtojoms Net svarstau kitą dukrą vesti į kitą darželį, dar taip nebuvau susibiesinus per visus darželio metus. Iš kur tokių iškasenų auklėtojų dar būna, kuriuos nuolat dejuoja, kaip joms sunku, kaip nieks nepadeda rengti šventės... Visad sakiau, pedagogus po tam tikro darbo stažo privalu izoliuoti nuo mokymo, jie tampa pavojingi visuomenei. Sorry kad aš čia taip, esu baisiai pikta  Tai ko nepasakei savo nuomonės, gal kas nors iš tėvelių būtų pritarę O pas mus per susirinkimą tai iš viso tėveliai tylėjo, jokių idėjų nesakė. Kai bandžiau užsiminti gal vaikams kokias dovanėles pirkim, tai sako kam reik, šventė ir yra dovana. Auklėtojom jokių dovanų nebus, bus tik gėlės  O šventė vyks: iš pradžių vaikų programėlė darželyje, o poto visa grupė važiuosim į renginuką specialai užsakytą išleistuvėms(2 val). Ten bus ir kuklios vaišės
QUOTE(mutti @ 2007 05 11, 21:37) Tai ko nepasakei savo nuomonės, gal kas nors iš tėvelių būtų pritarę  Tai va būtent kad sakėm ir keliese, bet, nelaimei, mūsų buvo mažuma
Tai va, kad sunku, ką nors susitarti kolektyve O mes, kaip minėjau, tai nepirksim jokių dovanėlių vaikams, jokių vinječių, nieko nieko. Tai aš savo dukrytei namuose padovanosiu kokią gerą knygą darželio išleistuvių proga
QUOTE(mutti @ 2007 05 11, 21:37) Auklėtojom jokių dovanų nebus, bus tik gėlės Šiaip aš irgi būčiau už tai, kad auklėtojoms dovanų nereikia, mano manymu, užtektų gražių didelių skoningų puokščių, ypač kai tos auklėtojos dirba tik vienerius metus (priešmokyklinius). Bet dėl to tai tylėjau, nes čia tai būčiau palaikyta ateive iš kitos planetos. O dovana darželiui išvis man kosmosas. Bet atrodo tokio dalyko pas mus neįkalkuliavo, nors ką čia žinai...
QUOTE(vija @ 2007 05 11, 22:00) Šiaip aš irgi būčiau už tai, kad auklėtojoms dovanų nereikia, mano manymu, užtektų gražių didelių skoningų puokščių, ypač kai tos auklėtojos dirba tik vienerius metus (priešmokyklinius). Bet dėl to tai tylėjau, nes čia tai būčiau palaikyta ateive iš kitos planetos. O dovana darželiui išvis man kosmosas. Bet atrodo tokio dalyko pas mus neįkalkuliavo, nors ką čia žinai... Aš tai pasisakiau už normalais puokštes, bet buvo tėvų kurie sakė kad užteks ir 3 rožių  Tai nutarėm pirkti puokštes, bet kuklias Poto dar gėlės (kuklesnės), gal net vazoninės Direktorei, muzikos vadvei, pavaduotojai
Makarska
2007 05 14, 08:26
QUOTE(vija @ 2007 05 11, 11:05) Ai, jau manęs greit nieks nebestebins. Su vaikais leisti dirbti galima tik jaunus žmones, tą jau tūkstantį kartų įsitikinau. Mane dar vienas išleistuvinis klausimas domina - apranga. Noris lyg ko nors solidžiau, bei vaikiškai, aišku, kad patogu būtų, ir kad nešioti po to dar būtų galima... Ir ne šimtus kainuotų... Iš kai kurių mamų pasisakymų supratau, kad mergaitės pas mus bus a'la princesės, todėl mano bachuro išeiginės velvetkės su stiliagiškais marškiniais tikrai netiks. Aprangos klausimas iškilo ir pas mus. Berniukams parduotuvėse siūlomos tik pagrabinės juodos kelnės ir liemenės. Galėčiau užsimerkti ir pirkti, bet subiesina ir audinio sudėtis - 100 proc. poliesteris, plius dar kelnės prilimpa prie kojų  .
QUOTE(Makarska @ 2007 05 14, 09:26) Iš kai kurių mamų pasisakymų supratau, kad mergaitės pas mus bus a'la princesės, todėl mano bachuro išeiginės velvetkės su stiliagiškais marškiniais tikrai netiks. Aprangos klausimas iškilo ir pas mus. Berniukams parduotuvėse siūlomos tik pagrabinės juodos kelnės ir liemenės. Galėčiau užsimerkti ir pirkti, bet subiesina ir audinio sudėtis - 100 proc. poliesteris, plius dar kelnės prilimpa prie kojų  . Man silpna daros, kai pamatau berniukus aprengtus tom pagrabinėm kelnėm prismaugtus su varlytėm. Kad kostiumas gražiai atrodytų, jis turi būti kaip nulietas, tad dažniausiai vaikai atrodo kaip klounai su apsmukusiom kelnėm (juk tokį daiktą reikia pirkti 'ant išaugimo'  Pas mus konkretus 'aprangos kodas' nebuvo svarstomas. Peržiūrėjau next, gap tinklapius, įsivaizduoju, kad norėčiau kokios gražios vasarinės suknutės. Kažin ar įmanoma ką nors rasti pas mus? Dar nebuvau tose naujose gedimino 9 parduotuvėse (lindex, M&S), reiks kada eiti į žvalgybą. Kas ten per kainos? Va ir oras koks bus neaišku... Nu žodžiu galvos skausmas....
Makarska
2007 05 14, 09:29
Buvau Lindekse ir markse. Rūbų vaikams neįsidėmėjau, bet kainos pasirodė žemiškos  Pvz. mačiau, kad trys poros kojinių ir 3 poros vaikiško apatinio trikotažo kainavo po 15 Lt.
Na ir mūsų grupės susirinkimas šį vakarą dėl išleistuvių.Sūnus tik metus lanko šią grupę ir tai pusę laiko prasirgo tai kažkaip nejauku.Nelabai pažystų tėvelių.Norėčiau pasiūlyti tokius diplomus labai gražu būtų,bet bijau likti nesuprasta.Klesti tik rinkliavos baisiai didelės dovanoms auklėtojoms,kažkaip vaikai pamiršti lieka ruošia jie programėles ir tt.na aišku ir auklėtojoms reikia atsidėkoti kad auklėjo mūsų padaužas. Papildyta: Taip tie kostiumai berniukams tai siaubo pasakėlė.
Man viena idėja toptelėjo dėl atminimo dovanėlių vaikams baigus darželį (gaila pavėluotai) - puzlis iš vaikų nuotraukos. Kažkur Vilniuje daro, tikrai labai kokybiškai ir šauniai atrodo (jei kam reiks, galiu pasidomėti kur). Tarkim paimti kokybišką visos grupės vaikų foto (galima būtų tam reikalui ir fotografą išsikviesti) ir iš jos padaryti puzlius visiems vaikams. Galima dovanoti juos nesurinktus dėžutėj, vaikams būtų grįžus atrakcija.
QUOTE(vija @ 2007 05 15, 13:42) Man viena idėja toptelėjo dėl atminimo dovanėlių vaikams baigus darželį (gaila pavėluotai) - puzlis iš vaikų nuotraukos. Kažkur Vilniuje daro, tikrai labai kokybiškai ir šauniai atrodo (jei kam reiks, galiu pasidomėti kur). Tarkim paimti kokybišką visos grupės vaikų foto (galima būtų tam reikalui ir fotografą išsikviesti) ir iš jos padaryti puzlius visiems vaikams. Galima dovanoti juos nesurinktus dėžutėj, vaikams būtų grįžus atrakcija. Tikrai gera idėja
Merginos.Gal kuri žinot padėkos auklėtojoms žodelių gražių,kad ant atviruko parašyti būtų galima .Labai reikia.Būč labai dėkinga
Sveiki. Aš dirbu mokytoja su priešmokyklinukais. Tai išeidami vaikai gauna vaikystės diplomus( mano parengtus, o ne tėvelių), mano įrašytus diskelius su nuotraukom iš grupės gyvenimo, estetiškai papuoštą segtuvą su vaikų piešiniais, Šiemet tėveliai dar nupirko kiekvienam po knygelę, o mes su kolege įrašėm palinkėjimus. Sodiname medelį ar rožes.Šiemet medelį puošėme gėlytėmis su vaikų vardeliais. Kiekvienas užkabino gėlytę su savo vardu.Iš pradžių buvo koncertas su užduotėlėmis vaikams ir tėveliams, o vėliau pasisėdėjimas grupėje.
Dėl dovanų mano nuomonė yra tokia: geriau nuoširdi padėka žodžiu+ kukli puokštė, nei dovanos ir didžiulės puokštės+ apkalbos už akių apie auklėtoją.
2 metus iš eilės rengiau išleistuves ir patikėkit, tai labai atsakingas ir daug laiko ir energijos reikalaujantis renginys.
QUOTE(Lina72 @ 2007 06 03, 09:26) Sveiki. Aš dirbu mokytoja su priešmokyklinukais. Tai išeidami vaikai gauna vaikystės diplomus( mano parengtus, o ne tėvelių), mano įrašytus diskelius su nuotraukom iš grupės gyvenimo, estetiškai papuoštą segtuvą su vaikų piešiniais, Šiemet tėveliai dar nupirko kiekvienam po knygelę, o mes su kolege įrašėm palinkėjimus. Sodiname medelį ar rožes.Šiemet medelį puošėme gėlytėmis su vaikų vardeliais. Kiekvienas užkabino gėlytę su savo vardu.Iš pradžių buvo koncertas su užduotėlėmis vaikams ir tėveliams, o vėliau pasisėdėjimas grupėje. Dėl dovanų mano nuomonė yra tokia: geriau nuoširdi padėka žodžiu+ kukli puokštė, nei dovanos ir didžiulės puokštės+ apkalbos už akių apie auklėtoją. 2 metus iš eilės rengiau išleistuves ir patikėkit, tai labai atsakingas ir daug laiko ir energijos reikalaujantis renginys. Kokia šauni mokytoja  Mūsų mokytojos ničnieko nedarė  jokių atminimo dovanėlių ar bukletukų  Ir koncertas labai jau trumpas - vos 25 min
QUOTE(Lina72 @ 2007 06 03, 09:26) Sveiki. Aš dirbu mokytoja su priešmokyklinukais. Tai išeidami vaikai gauna vaikystės diplomus( mano parengtus, o ne tėvelių), mano įrašytus diskelius su nuotraukom iš grupės gyvenimo, estetiškai papuoštą segtuvą su vaikų piešiniais, Šiemet tėveliai dar nupirko kiekvienam po knygelę, o mes su kolege įrašėm palinkėjimus. Sodiname medelį ar rožes.Šiemet medelį puošėme gėlytėmis su vaikų vardeliais. Kiekvienas užkabino gėlytę su savo vardu.Iš pradžių buvo koncertas su užduotėlėmis vaikams ir tėveliams, o vėliau pasisėdėjimas grupėje. Dėl dovanų mano nuomonė yra tokia: geriau nuoširdi padėka žodžiu+ kukli puokštė, nei dovanos ir didžiulės puokštės+ apkalbos už akių apie auklėtoją. 2 metus iš eilės rengiau išleistuves ir patikėkit, tai labai atsakingas ir daug laiko ir energijos reikalaujantis renginys. Ir pasiseka kažkam tokios auklėtojos...
Na mūsų koncertas truko 1,5 val. (su sveikinimais ir padėkomis).Dar vaikai dovanojo įstaigos darbuotojams savo nupieštus darbuotojų portretus.Piešė pačius jiems mylimiausius žmones.
QUOTE(Lina72 @ 2007 06 03, 13:49) Na mūsų koncertas truko 1,5 val. (su sveikinimais ir padėkomis).Dar vaikai dovanojo įstaigos darbuotojams savo nupieštus darbuotojų portretus.Piešė pačius jiems mylimiausius žmones.  Pas truko gal pusvalandį ir beveik septynių dukra deklamavo trimečių lygio ketureilį. Tai buvo pats paprasčiausias eilėraštis, kokį ji išvis kada mokėsi per 7 metus. Kiek supratau, išleistuvių koncerto scenarijus yra nekintamas dalykas mūsų daržely metų metus, nes lygiai tokį pat koncertą mačiau rodė kita priešmokyklinukų grupė šią savaitę.
ritperliukas
2008 02 26, 15:35
QUOTE(lindalyte @ 2008 02 26, 17:27) vakar buvome susirinkime, kur pradėjome aptarinėti išleistuvių klausimus. vieni siūlė "balių' kavinėje, kiti išvyką į teatrą, žodžiu dar vyks balsavimas ir t.t., tačiau mane labiausiai nustebino mūsų vaikučių aprangos klausimas - negi iš tiesų reikia nuomotis sukneles ? Juk ne vestuvės ? ką manot ? patarkit kur ir kaip šventėt? ką dovanojote DARŽELIUI?  pirma karta girdziu kad isleituves ir tokios labai jau sikarnos juk vaikai su tokiom oficialiom aprangom jausis labai prastai, o ir pinigu kiek kainuoja nuomuotis sukneles  jei aisku pavasaris butai manau geriausios islaisutves butu gamtoje, kodel kur nors eiti .  manau teatras tai tikria ne ta vieta kur galetum graziai atsisveikinti su darzeliu. o kodel negali daryti pvz darzelio patalpoje, saleje, ar galu gale juk taip suprantu kad bus pavasaris , kiemelyje darzelio.  aisku jei oras grazus bus . na cia tik issakiau savo nuomone.
CESARIA
2008 02 26, 17:37
Na, visai jau žmonės... Jau darželyje nuomotis sukneles??? Manau, kad tikrai perlenkta. Čia aiškiai tėvų noras pademonstruoti savo galimybes. Bet tai, deja, ne geriausias pavyzdys vaikams - akcentas į materialius dalykus, varžymasis, kas geriau ir gražiau. O juk vaikams iš tiesų užtektų tik linksmo pabuvimo drauge, žaidimų, torto ir ledų tame pačiame darželio kieme.
lindalyte
2008 02 27, 07:56
QUOTE(ritperliukas @ 2008 02 26, 16:35) pirma karta girdziu kad isleituves ir tokios labai jau sikarnos juk vaikai su tokiom oficialiom aprangom jausis labai prastai, o ir pinigu kiek kainuoja nuomuotis sukneles  jei aisku pavasaris butai manau geriausios islaisutves butu gamtoje, kodel kur nors eiti .  manau teatras tai tikria ne ta vieta kur galetum graziai atsisveikinti su darzeliu. o kodel negali daryti pvz darzelio patalpoje, saleje, ar galu gale juk taip suprantu kad bus pavasaris , kiemelyje darzelio.  aisku jei oras grazus bus . na cia tik issakiau savo nuomone. Šventė salėje tai bus, t.y. oficialioji dalis, bet po to auklėtoja pasakė, kad darželio patalpose negali būti jokių vaišių (manau čia ėjo kalba apie alkoholinius gėrimus), o kur tada švęsti ir kilo diskusijos
ritperliukas
2008 02 27, 08:34
aaa stai kas as manau but gamtoje ideliausia ir pinigu tiek nereikia daug. arbe kokioje namo sodyboje.
*Nerutė *
2008 02 27, 13:22
QUOTE(lindalyte @ 2008 02 26, 16:27) vakar buvome susirinkime, kur pradėjome aptarinėti išleistuvių klausimus. vieni siūlė "balių' kavinėje, kiti išvyką į teatrą, žodžiu dar vyks balsavimas ir t.t., tačiau mane labiausiai nustebino mūsų vaikučių aprangos klausimas - negi iš tiesų reikia nuomotis sukneles ? Juk ne vestuvės ? ką manot ? patarkit kur ir kaip šventėt? ką dovanojote DARŽELIUI?  Mano panelytės išleistuvės iš darželio buvo prieš du metus  , mes buvom susiorganizavę išvyką į Anykščų rajone esantį arklių muziejų , netoli to muziejaus yra nameliai kuriuose moko kaip duoną kepti ar žvakes lieti , yra senovinės kalvių dirbtuvės , kuriose vaikam parodo kaip kalviai dirbo , na žodžiu labai ydomu , vaikai žiūrėjo akis išpūtę  , buvom užsisakę ir vaišes , krosnį keptos bulvės , naminis sūris ir dar daug visokių delikatesų  , vaikai ir tėveliai likom labai patenkinti  Dėl aprangos , tai tikrai nemanau kad reikia nuomotis , tačiau šventiškiau vaikučius aprengti manau reikėtų , vis tik jiems šventė
ritperliukas
2008 02 27, 15:57
QUOTE(1975Neringa @ 2008 02 27, 15:22) Mano panelytės išleistuvės iš darželio buvo prieš du metus  , mes buvom susiorganizavę išvyką į Anykščų rajone esantį arklių muziejų , netoli to muziejaus yra nameliai kuriuose moko kaip duoną kepti ar žvakes lieti , yra senovinės kalvių dirbtuvės , kuriose vaikam parodo kaip kalviai dirbo , na žodžiu labai ydomu , vaikai žiūrėjo akis išpūtę  , buvom užsisakę ir vaišes , krosnį keptos bulvės , naminis sūris ir dar daug visokių delikatesų  , vaikai ir tėveliai likom labai patenkinti  Dėl aprangos , tai tikrai nemanau kad reikia nuomotis , tačiau šventiškiau vaikučius aprengti manau reikėtų , vis tik jiems šventė  va cia tai idomios isleisutves  nas irgi pritariu kad vaikuciu biski sventiskiau tai rekiketu aprengti, bet jau to ispusto baliaus -
lindalyte
2008 02 27, 22:16
QUOTE(1975Neringa @ 2008 02 27, 14:22) Mano panelytės išleistuvės iš darželio buvo prieš du metus  , mes buvom susiorganizavę išvyką į Anykščų rajone esantį arklių muziejų , netoli to muziejaus yra nameliai kuriuose moko kaip duoną kepti ar žvakes lieti , yra senovinės kalvių dirbtuvės , kuriose vaikam parodo kaip kalviai dirbo , na žodžiu labai ydomu , vaikai žiūrėjo akis išpūtę  , buvom užsisakę ir vaišes , krosnį keptos bulvės , naminis sūris ir dar daug visokių delikatesų  , vaikai ir tėveliai likom labai patenkinti  Dėl aprangos , tai tikrai nemanau kad reikia nuomotis , tačiau šventiškiau vaikučius aprengti manau reikėtų , vis tik jiems šventė  labai labai ačiū už įdomų pasiūlymą, tikrai turėtų būt smagu, o gal žinot kur ten tiksliau reikėtų kreiptis ?  iš anksto dėkoju
*Nerutė *
2008 02 28, 08:30
QUOTE(lindalyte @ 2008 02 27, 23:16) labai labai ačiū už įdomų pasiūlymą, tikrai turėtų būt smagu, o gal žinot kur ten tiksliau reikėtų kreiptis ?  iš anksto dėkoju Kreiptis reikėtų iš anksto ( nes jie pakankamai populiarūs) Niūronių kaimas Anykščių raj. tel 8-381-51722 , o dėl edukacinių programų (pažintinių , apie duonos kepimą ar žvakių liejimą ) tel. 8-616-25124 , arba tel. 8-612-69545. Yra jie ir internete pasiskelbę , per googles susuraskit , plačiau apie visą tai pasiskaitysit . Sėkmės ruošiant šventę
|
|