Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Išleistuvės darželyje
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
TINA316
Sveiki 4u.gif
Artėja darželyje išleistuvės. Gal turite idėjų linksmąjai daliai (kokius aktorius kviesti, ar į kokią sodybą vykti ir t.t.)?Kokias atminimo dovanėles įteikti vaikams?Gal kas turite idėjų (o gal ir šablonus) kaip daryti diplomus vaikams? Iš anksto visiems ačiū...
Filia
Sveiki,

Ir aš susidūriau su idėjų stygiumi. Juk tikrai forume yra mamyčių, kurių vaikučiai pernai turėjo išleistuves. Pasidalinkite mintimis,idėjomis, diplomų pavyzdėliais ax.gif Please............
Paja
Prisijungiu prie jūsų, nes išleistuvės jau tikrai ne už kalnų. smile.gif
P.S. Pernai vieni vaikai važiavo į kaimo turizmo sodybą kartu su tėveliais, auklėtoja ir šeimininke, tai buvo patenkinti.
dara
Irgi prisijungiu. Aišku, galima būtų ir pačiai užsiimti visko rengimu, bet paskui jautiesi už viską atsakinga ir nebesijaučia šventės. Gal kas nors kuo nors padės?
JurgaA
Labai aktuali ši tema ir mums ax.gif
Paja
Na, tai kur gi patarimai, idėjos kokios? g.gif Mamytės, pasidalinkit patirtim.
Gosh
Pernai turėjom darželio išleistuves ax.gif Buvo nuspręsta vaikams dovanoti po foto albumą, į kurį buvo įklijuota jų grupės foto, atskirai vaiko foto bei parašyta tai kuo jie nori būti suaugę smile.gif Idėja gal ir nieko, bet (bent man) nepatiko tai, kad įdėta vaiko pozavimo foto, o ne gaudytos jo kokios darželio akimirkos, pačios netikėčiausios, juk jas smagu bus pasižiūrėt į tokią foto ir prisimint "oba, va koks aš išdykėlis buvau", o ne žiūrėt į tokią foto, kurių namuose pilna. Juk sutikit, su pačio darželio gyvenimu neturim tiek daug foto, vis kokios šventės, iškylos, o kasdienybės - nėr, o būtų visai ne pro šalį turėt tai, vis tik prisiminimas iš darželio. Jei kas susigundytų tokia idėja, tai būtų ne pro šalį auklėtojai palikt fotoaparatą kokį ar juostelių užpirkt, kad ji pafotografuotų, kai vaikas to nesitiki smile.gif

Toliau šventė... Viskas vyko darželyje, vaikų pasirodymas, jų pirmutinis valsas (nepamirškit tokio dalyko nufilmuot, vaizdas nepakartojamas), šventė ir vyko grupėje, kadangi išleistuvės buvo eilinę darbo dieną, tai nieks nenorėjo nieko tokio rimto organizuot.
Filia
Lapą su nuotraukom ir mes užsakėm, 15 Lt. Ten bus grupės su auklėtojom nuotrauka, darželio nuotrauka ir vaiko nuotrauka (specialiai fotkins, pozuos taip sakant). Man ši mintis irgi nepatiko, bet.... pasidaviau masėms net neprieštaravus. Todėl norisi dar kažkuo paįvairinti, ar diplomu, ar kokiu medaliu, na kažkuo tOOOOOOkio
TINA316
Sveiki 4u.gif Vakar ilgai galvojau apie šventę ir kilo tokių minčių- gal kam pravers...
Dovanėlių idėjos vaikams: molinė pieštukinė, pienalas, laikrodis...Galima padaryti diplomą ir vinjetę juos aplaminuoti ar pan...Kad šventė būtų įsimintinesnė, galima suorganizuoti medelio sodinimą, ar balionų su vaikų norais, svajonėmis paleidimą į orą...
Gosh
QUOTE(Rucikas @ 2006 03 29, 11:42)
Lapą su nuotraukom ir mes užsakėm, 15 Lt. Ten bus grupės su auklėtojom nuotrauka, darželio nuotrauka ir vaiko nuotrauka (specialiai fotkins, pozuos taip sakant). Man ši mintis irgi nepatiko, bet.... pasidaviau masėms net neprieštaravus. Todėl norisi dar kažkuo paįvairinti, ar diplomu, ar kokiu medaliu, na kažkuo tOOOOOOkio
*

Tai kad pas mus ne lapas, o visas albumas, į kurį vėliau vaikas nuotraukytes susidėt galės. Man ir tai nelabai patiko, bet kadangi buvo mamyčių, kurių nuomonė svarbiausia, tai ką čia prieštarausi doh.gif Galima pagalvot, kad namuose vaikas neturi albumų jokių biggrin.gif

Galit padaryt vaikams padėkos raštus, kuriuose pažymėt, kad vat ačiū tau, kad buvai mūsų grupės dainavimo siela, kad kitas buvo išdykėliškumo siela, trečias dar kažkoks, čia jau auklėtoją pasitelkt pagalbon.
Medaliai... o gal geriau delno antspauduką padaryt, vis prisiminimas mielesnis nei medalis ax.gif Įdėt į dėžutę kokią vėliau, su užrašu kokiu mandru, prikolnu kaip sakant.

Linapet
Tai laukiam dar pasiiūymų ax.gif
Labai domintų konkrečiai Klaipėdoj, kur būtų galima ką užsakyti, kad ir vaikams būtų programa.
Auklėtoja vakar susirinkime sakė, kad darželyje pasilikti neįdomu, nes nes tada vaikus vėl labai apkrausim, jiems reiks vėl patiems ruošti programą...
lya
kiekviename didmiestyje tikrai yra firmeliu, kuriose galima uzsisakyti koki heroju. kainos mazdaug 150lt. na, jie tikrai ka sugalvos.
mes turejome tradicines isleistuves.dovanele- molinis varpelis. tik man kazkaip buvo gaila vaiku, nes jie tik rode, kokiu daineliu ir sokiu ismoke. bet svente tai ju! ir juos turetu kas palinksminti!
labai daug kas priklauso ir nuo aukletoju iniciatyvos. vienos tai- surenge vaikams atsiveikinimo spektakliuka, pacios vaidino kartu su vaikais. kiekvienam vaikui padovanojo po dienorasti, pacios irase isimintina epizoda apie vaika, parase palinkejimus.
TINA316
Sveiki,
Dėl linksmosios dalies Vilniuje, tai mes užsakėm firmą ,,Mažasis genijus,, 2 val. trukmės renginys apie 300Lt. Jei leidžia finansai- tai galima užsakyti UAB ,,Balionų šalis,,. Tai ten gali organizuoti ir muilo burbulų šou, ir atvežti poni pajodinėti...Bet tai jau turi savo kainą... 4u.gif
Paja
QUOTE(TINA316 @ 2006 04 12, 20:40)
Sveiki,
Dėl linksmosios dalies Vilniuje, tai mes užsakėm  firmą ,,Mažasis genijus,, 2 val. trukmės renginys apie 300Lt. Jei leidžia finansai- tai galima užsakyti UAB ,,Balionų šalis,,. Tai ten gali organizuoti ir muilo burbulų šou, ir atvežti poni pajodinėti...Bet tai jau turi savo kainą... 4u.gif
*

Apšvieskit ką "Mažasis genijus" daro. blush2.gif
Va, kaip bebūtų keista, bet pas mus dar nebuvo jokio rimto aptarimo dėl išleistuvių (dauguma tėvelių laiko nebeturi, matyt, jau visai atsipūtę ir viskas dzin), tik žinau, kad vaikai kažką labai įdomaus ruošia. ax.gif
TINA316
Žinau, kad jie su vaikais žaidžia- ieško lobio ir pan... Plačiau www.mgenijus.lt
Gal kas žinote gražių žodžių, kuriuos per išleistuves galima pasakyti tėvų vardu???
ekiu
Savo vaiko išleistuvėms diplomo vaizdą sugalvojau pati, tik viena mama parašė žodelius. Visiems labai patiko.
Paja
QUOTE(TINA316 @ 2006 04 13, 19:55)
Žinau, kad jie su vaikais žaidžia- ieško lobio ir pan... Plačiau  www.mgenijus.lt
*

Ačiū. 4u.gif Turėtų būti įdomu. smile.gif
JurgaJ
Na dar po kol kas nepasisemiau patirties, kaip svenciamos isleistuves? g.gif g.gif As net neisivaizduoju, kaip ten viskas vyksta? Kiek uztrunka. Nes man aukletoja uzsimine, kad REIKIA galvoti, o taip ir nieko konkreciai nepasake, kas daugmaz turetu buti. Bent jau sventes griauciai ... Butu malonu, kad dar karteli patartumete, kaip suorganizuoti. Kad butu vaikuciams isimintina , nenuvargtu.
Gosh
Kaip vyksta? Eina vaikai į salę, dainuoja, deklamuoja, šoka savo paskutinį darželio valsą (na bent pas mus šoko), tada eina į grupę ar į lauką švęst, viskas. Tai va tame šventimo tarpe, jau būtų galima ką vaikučiams ir sugalvoti.
JurgaJ
QUOTE(Gosh @ 2006 04 19, 16:06)
Kaip vyksta? Eina vaikai į salę, dainuoja, deklamuoja, šoka savo paskutinį darželio valsą (na bent pas mus šoko), tada eina į grupę ar į lauką švęst, viskas. Tai va tame šventimo tarpe, jau būtų galima ką vaikučiams ir sugalvoti.
*

O kas tuos vaikucius 'diriguoja'? O lauke kiek daugmaz laiko viskas trunka?
Gosh
QUOTE(JurgaJ @ 2006 04 19, 16:09)
O kas tuos vaikucius 'diriguoja'? O lauke kiek daugmaz laiko viskas trunka?
*

Salėje diriguoja auklėtoja ir muzikos vadovė (bent pas mus). Pats šventimo laikas priklauso jau nuo jūsų, vieniems gal vanados max, kitiems gal ir 4 reik, priklauso ką nutarsit su auklėtoja, direktore, kiek laiko jums leis sedėt darže, o ir gal jūsų grupė labai draugiška, labai tėveliai bendraujantys ir nenorėsit skirstytis. Kiek esu girdėjusi iš kitų kaip švenčia, tai jie lauke ir dešreles kepa, saliutus laido, užsilaiko iki vėlumos.
JurgaJ
QUOTE(Gosh @ 2006 04 19, 16:27)
Salėje diriguoja auklėtoja ir muzikos vadovė (bent pas mus). Pats šventimo laikas priklauso jau nuo jūsų, vieniems gal vanados max, kitiems gal ir 4 reik, priklauso ką nutarsit su auklėtoja, direktore, kiek laiko jums leis sedėt darže, o ir gal jūsų grupė labai draugiška, labai tėveliai bendraujantys ir nenorėsit skirstytis. Kiek esu girdėjusi iš kitų kaip švenčia, tai jie lauke ir dešreles kepa, saliutus laido, užsilaiko iki vėlumos.
*

Na kai pas mus teveliai i susirinkimus vaiksto koks 1/3, kitu isvis nepazystu, tai matyt tikrai iki velumos neuzsisedesim unsure.gif Lauke galim sugalvoti, kad tik oras nepavestu.
O lauke gal buna kas nors minimaliai papuosta?
Čiunčia
Sveikutės smile.gif
Radau kelis visai neblogus priešmokyklinuko diplomo pavyzdukus thumbup.gif , jie anglų kalba, tačiau su Paint programyte galima pataisyti lietuviškai, pabandysiu įkelti, jie man visai nieko mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

Tarp kitko, mamos, ar nemanot, kad daug prasmingesnės ir įdomesnės išleistuvės vaikučiams būtų kokia pažintinė ekskursija, vis dėlto, šventė vaikų, o Jūs jau prisižiūrėjot daug vaikučių programėlių per metus, dar prieš akis Mamyčių šventė, kam juos kankinti, geriau tuos pinigėlius skirti kelionei, tai daug naudingiau, vaikams tikra šventė būtų. drinks_cheers.gif thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif biggrin.gif mirksiukas.gif
Filia
Mano ir grupės tėvelių nuomonės išsiskyrė dėl dovanos grupės auklėtojoms išleistuvių proga. Jie nori už 50 Lt, o aš sakau už 100 Lt.
Gal galite pasidalinti savo patirtimi, kiek ar už kiek jūs pirkote auklėtojoms išleistuvių proga? Kiek šeimininkėlei?
Kuo skubiau ax.gif 4u.gif
Grytė
pas mus per kalėdas už 50-60 dovanojo. Priklauso, manau, nuo tėvelių pajamų, nuo to, po kiek dėtis reikės... Jei nesutinka už 100 - gal per brangu jiems.
Paja
Pas mus grupėj gal koks 21-22 vaikai, tai dėjomės po 30 Lt. Iš jų bus auklėtojai skiriama apie 200 Lt. smile.gif
MELDA
QUOTE(Rucikas @ 2006 05 10, 15:19)
Mano ir grupės tėvelių nuomonės išsiskyrė dėl dovanos grupės auklėtojoms išleistuvių proga. Jie nori už 50 Lt, o aš sakau už 100 Lt.
Gal galite pasidalinti savo patirtimi, kiek ar už kiek jūs pirkote auklėtojoms išleistuvių proga? Kiek šeimininkėlei?
Kuo skubiau ax.gif  4u.gif
*

Manau, kad 50 lt.labai jau mažai,o tėvelių visose grupėse visokių yra ir nereikia savęs guosti, kad mes neturtingi, tai ir negalim, greičiiausiai ne neturtingi, o yra keli rėksniai-skrudžai, va ir viskas.Jei man reiktų tuos 50 litų paduoti, man būtų gėda blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Leksa
QUOTE(MELDA @ 2006 05 11, 06:39)
Manau, kad 50 lt.labai jau mažai,o tėvelių visose grupėse visokių yra ir nereikia savęs guosti, kad mes neturtingi, tai ir negalim, greičiiausiai ne neturtingi, o yra keli rėksniai-skrudžai, va ir viskas.Jei man reiktų tuos 50 litų paduoti, man būtų gėda blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
*

O nepagalvoji, kad yra isties neturtingu zmoniu? Jei tu su vyru uzdirbi kelis tukstancius, tai kas jums tas 100 Lt, bet jei seimos pajamos 600 ar ar minimumas, tai kaip tada? Manai, kad jiems tas 100 Lt nedideli pinigai?! Geda del 50 Lt? Kai kuriems zmonems (pvz., kad ir man, nes dirba tik vyras) net ir tiek butu DAUG. O jei grupej 20 vaiku ir surinks po 50 Lt, tai gaunasi 1000 Lt, ka mazai?! Na, jei tiek isleidziat vienam apsipirkimui, tai jums gal ir mazai...

Tik jau nereikia pagal save sprest. Zmoniu pajamos ziauriai skiriasi.
Filia
Kalba eina ne apie tai, po kiek rinkti, o apie tai KIEK DOVANOTI. Man irgi gėda 50 lt ir dar grynais dovanoti. Tikrai nesiruošiu jų įteikinėti. O pinigų, sprendžiant kaip savo atžalėles papuošia, tikrai už mane daugiau turi. Bet ką čia - prieš minią nepaoši. Bet išties manau gėda 50 Lt voke duoti, juolab kad per Naujuosiuos 50 lt čekius pirkom.
Sherbet
Kai mano vaikas baiginėjo darželį, kažkuri mama išsišniukštinėjo, ko auklėtoja ir šeimininkutė norėtų (aišku proto ribose), pasižiūrėjom kiek tai kainuotų, padalijom visiems ir gavosi visai normali suma. Manau jei vaikų grupėje 14, po 50 lt. sočiai dovanoms abiems. O ką dabar pinigai dovanoja? Kaip baisu. Išleis maistui, va tau ir dovana.
vikte
O mes kad nesukti sau galvos del dovanų tiesiai šviesiai paklausem ko jos nori,taigi abi norėjo ką nors iš auksiniu dirbiniu,primetem kad reikės dar pirkti geles,kelis tortus+fotografas ir vinjetes+piknikas poilsio namuose taigi dėjomes po 150 lt.stiprieji gėrimai ir limonadas į tą sumą neiejo teveliai visa tai vežesi kiekvienas pagal savo skoni.
nerile
QUOTE(vikte @ 2006 05 11, 19:57)
O mes kad nesukti sau galvos del dovanų tiesiai šviesiai paklausem ko jos nori,taigi abi norėjo ką nors iš auksiniu dirbiniu,primetem kad reikės dar pirkti geles,kelis tortus+fotografas ir vinjetes+piknikas poilsio namuose taigi dėjomes po 150 lt.stiprieji gėrimai ir limonadas į tą sumą neiejo teveliai visa tai vežesi kiekvienas pagal savo skoni.
*

Nieko sau: cia tema uzvesta buvo tik del 50lt kaip dovana nuo grupes, o pas jus po 150lt nuo zmogaus blink.gif Nu ir visi sutiko? Sykarnai tada.
Pas mus 24 vaikai, 2 aukletojos+seimininkele. Bet visoms 3 visada vienodos dovanos- o kodel turetu buti kitaip? Bet labai apie maza suma kalba ejo.... nezinau, gal persigalvos mamos. g.gif
taja:)
QUOTE(Leksa @ 2006 05 11, 08:35)
O nepagalvoji, kad yra isties neturtingu zmoniu? Jei tu su vyru uzdirbi kelis tukstancius, tai kas jums tas 100 Lt, bet jei seimos pajamos 600 ar ar minimumas, tai kaip tada? Manai, kad jiems tas 100 Lt nedideli pinigai?! Geda del 50 Lt? Kai kuriems zmonems (pvz., kad ir man, nes dirba tik vyras) net ir tiek butu DAUG. O jei grupej 20 vaiku ir surinks po 50 Lt, tai gaunasi 1000 Lt, ka mazai?! Na, jei tiek isleidziat vienam apsipirkimui, tai jums gal ir mazai...

Tik jau nereikia pagal save sprest. Zmoniu pajamos ziauriai skiriasi.
*

aš kaip suprantu, kalba eina ne po 50 nuo vaiko, o nuo visos grupes 50 mirksiukas.gif jeigu grupėj 20 vaikų, tai 2 auklėtojom ir šeimininkei gautųsi po 7,5 nuo vaiko , nemanau, jog tai didelė suma ir tėvai negalėtų išskirti 15 litukų rolleyes.gif
šiaip ar taip tai žmonės, kurie rūpinosi Jūsų vaiku, jį mylėjo, auklėjo wub.gif

man 50 litų irgi būtų gėda įteikinėti blush2.gif
Paja
QUOTE(alina @ 2006 05 17, 11:05)
man 50 litų irgi būtų gėda įteikinėti blush2.gif
*

Man lygiai taip pat. drinks_cheers.gif Ir, šiaip, manau, kad negražu kokį tai vokelį dovanoti auklėtojai, kuri nuo lopšio rūpinosi, ugdė vaikučius. Gal vertėtų pagalvoti apie kokią nors dovanėlę, kad ir kuklią, jei jau kitaip neišeina. smile.gif
dara
O jeigu auklėtoja tik pusę metų dirbo? O jei vaikų net Motinos dienai neparuošė? O jei net pratybų knygelių, kurios buvo nupirktos, vaikai neužpildė? Per pietų miegą kavą kitoje grupėje gerdavo, o vaikai siautėdavo, grupėje nuolat vienus palikdavo, skųsti kitus išmokė.... Vis tiek dovanas dovanotumėt?
Paja
QUOTE(dara @ 2006 05 17, 18:31)
O jeigu auklėtoja tik pusę metų dirbo? O jei vaikų net Motinos dienai neparuošė? O jei net pratybų knygelių, kurios buvo nupirktos, vaikai neužpildė? Per pietų miegą kavą kitoje grupėje gerdavo, o vaikai siautėdavo, grupėje nuolat vienus palikdavo, skųsti kitus išmokė.... Vis tiek dovanas dovanotumėt?
*

Tokiu atveju pakaktų gėlių ir kokios knygos. Tai tik mano nuomonė. ax.gif Nors, gerai pagalvojus, užtektų tik gėlyčių. mirksiukas.gif
GARBANĖ
Na, mes specialiai išleistuvėms pinigų nerenkame schmoll.gif
Mes dar rudenį nusprendėme, kad kiekvieną mėnesį į grupės fondą įnešime po 10-15 Lt, iš kurių bus perkami reikalingi reikmenys grupei. Tačiau pasirodo mūsų auklėtojos baisiai taupios ir visų tų pinigėlių neišleido, tai mums susidarė pakankamai solidi suma per metus - apie 1800 Lt. Auklėtojos sugebėjo išleisti tik apie 700 Lt. Taip, kad likusius nusprendėme skirti išleistuvėms ax.gif
Vaikams dovanosime po vinjetę ir knygą su auklėtojų įrašais, auklėtojoms ir šeimininkutei skiriame po 100 Lt (bet dovanosime ne pinigus, o kiekvienai maždaug už tokią sumą pirksime po auksinę širdutę), darželiui dovanosime švyturį (apie 80 Lt), aišku pirksime gėles (auklėtojoms, muzikei, direktorei, virėjoms ir t.t.), na o už likusius didelį tortą ir šampano blush2.gif Vaikiško irgi ax.gif Likusias vaišes tėveliai susineš pagal norą ir galimybes ax.gif

Man asmeniškai atrodo, kad 50 Lt yra mažai - mes tiek dovanodavome per Kalėdas, bet ir tai, kad neatrodytų be ryšio dažniausiai pirkdavome čekius ("Eurokos", "Vagos", "Pegaso"...). Pinigais tikriausiai esame dovanoję tik vieną kartą g.gif
Na, o išleistuvių proga turėtų būti kažkokia atmintina dovana ax.gif Beje, galima išsisukti ir su tarpine suma tarp 50-100 Lt, tik reikia šiek tiek skirti savo laiko dovanų paieškoms ax.gif , o nelaukti, kol kažkas kažką padarys ir dar apibumbėti, kad kažką ne taip padarė ax.gif

P.S. O pūrkštaujančių tėvelių visais laikais buvo ir bus, bet tokius reikia dėti į vietą ir pasakyti, kad apie išlaidas reikėjo galvoti prieš malonumą "gaminant" vaikus blush2.gif Beje, dažniausiai pūrkštauja tie, kurie tikrai ne minimumą gauna schmoll.gif
Rasunia
QUOTE(GARBANĖ @ 2006 05 18, 10:14)
  Beje, dažniausiai pūrkštauja tie, kurie tikrai ne minimumą gauna  schmoll.gif
*

Čia tai teisybė blink.gif Visada buvo keista girdėti , kad labiausia verkia tie, kurie daugiau gauna g.gif

Šampaniukas blink.gif Pas mus darželyje tai griežtai draudžiama, viso darželio mastu unsure.gif

Dažniausiai tėveliai organizuoja šventes kokioje nors vaikiškoje kavinėje mieste thumbup.gif
GARBANĖ
Na nemanau, kad 4-5 butelius išdalinti ant 25-30 suaugusiųjų yra daug ax.gif - tai tik simboliniam tostui už vaikų sėkmę mirksiukas.gif
Draudžiama aišku visose švietimo įstaigose, bet argi visi taip jau sąžiningai visų draudimų ir laikosi blush2.gif

O dėl kavinių...mums direktorė irgi siūlė, tiksliau liepė blink.gif eiti į kavines, bet daugelis tėvelių pasakė kategoriškai, kad neis ax.gif
Nors aš pati ir galiu leisti sau eiti pasėdėti į kavinę, bet aš visada palaikau tuos tėvelius, kurie negali - smagiau kukliau, bet kad visi dalyvautų įprastoje aplinkoje ax.gif
allegro
QUOTE(dara @ 2006 05 17, 19:31)
*

Matyt ne į tą darbovietę pataikė, arba nėra ryšio su tėvais mirksiukas.gif
Bekasė
QUOTE(GARBANĖ @ 2006 05 18, 10:14)
P.S. O pūrkštaujančių tėvelių visais laikais buvo ir bus, bet tokius reikia dėti į vietą ir pasakyti, kad apie išlaidas reikėjo galvoti prieš malonumą "gaminant" vaikus  blush2.gif 
*

kai irodysi, jog privaloma dovanoti dovanas asmenims, kurie uz savo darba gauna atlyginima, tai tada itrauksiu tokias islaidas planuodama trecia vaika prie butinu islaidu.
Gydytojams kysiai iki 125 lt jau iteisinti - matyt reikia iteisinti ir visiems kitiems: darzelio aukletojoms, mokytojoms, gaisrininkam, policininkams....
Cia jau yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas ar jisai nori, ar mano jog aukletoja yra verta, kad isleistuviu proga gautu dovana.
TIKESIU
Mes kai lankem darza,o dabar nuline mokykloj,tai rinkom litus ir pirkom ceki "SARMOS'" lai issirenka kas jai tinka
GARBANĖ
QUOTE(Silvute @ 2006 05 18, 19:45)
kai irodysi, jog privaloma dovanoti dovanas asmenims, kurie uz savo darba gauna atlyginima, tai tada itrauksiu tokias islaidas planuodama trecia vaika prie butinu islaidu.
Gydytojams kysiai iki 125 lt jau iteisinti - matyt reikia iteisinti ir visiems kitiems: darzelio aukletojoms, mokytojoms, gaisrininkam, policininkams....
Cia jau yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas  ar jisai nori, ar mano jog aukletoja yra verta, kad isleistuviu proga gautu dovana.
*

Sutinku, kad kiekvieno asmeninis reikalas, dovanoti ar ne, bet sutik, kad visiems yra malonu gauti dovanas 4u.gif - dovanas , o ne kyšius ax.gif Be to, kalba eina apie prisiminimo dovanas smile.gif

Tik nereikia vel pradėti kalbėti apie kas kiek uždirba schmoll.gif - darželių darbuotojai uždirba šiek tiek daugiau nei minimumas, taip kad nereikia apeliuoti į jų atlyginimus ax.gif
Lygiai taip pat nereikėtų ir gydytojų pinigų skaičiuoti (kalbu apie eilinius gydytojus) - kol negyveni šalia tokių žmonių, iš šono galbūt ir atrodo, kad jie milijonus varto - deja, realybė pakankamai graudi ax.gif
Cole
50lt nuo visos grupės g.gif . Ir dar vokelyje doh.gif . Man būtų gėda.
Burtininke
Mano dukra dar iš darželio neišeina šiais metais, bet kiek žinau viena grupė dovanoms renka nuo vaikučio po 20 Lt vienai auklėtojai, o išleistuves švęs sodyboje, tai dar vaišes kainuos 30 Lt mamai, tėčiui ir vaikučiui + 10 Lt jei vedies broliuką, ar sesutę.
Aš taip pat manau, kad 50 Lt yra mažai dovanai. Mespo tiek dovanojam per Kalėdas ir visada pinigėliais - tegul pačios nusiperka ko labiausiai reikia mirksiukas.gif Šeimininkutei - tiek pat kiek auklėtojom, nes labai fainas ir mielas žmogutis rolleyes.gif
O vat dėl ,,palikimo dovanos" darželiui tai nežinau.... Jau ir taip per tuos metus tėveliai suneša ne po vieną šimta litų: tai remontams, tai prekėms vaikų ugdymui ir pn. Tad aš pvz. kaip ir būčiau prieš dovaną darželiui schmoll.gif
GARBANĖ
QUOTE(Burtininke @ 2006 05 19, 09:10)

O vat dėl ,,palikimo dovanos" darželiui tai nežinau.... Jau ir taip per tuos metus tėveliai suneša ne po vieną šimta litų: tai remontams, tai prekėms vaikų ugdymui ir pn. Tad aš pvz. kaip ir būčiau prieš dovaną darželiui  schmoll.gif
*

Na nežinau, kaip kur ką dovanoja darželiui, bet mūsiškiame, kiek žinau, tai visokios simbolinės būna - praėjusiais metais dovanojo 12 varpelių, kad kiekvienais metais paskambintų, kad vaikams geriau sektųsi ax.gif
Mes irgi dovanosime simbolinę dovaną - švyturį ax.gif
Burtininke
GARBANĖ, gerai, kad pas jus tik simbolinės blink.gif O pas mus tai - muzikiniai cenrai, televizoriai, supynės vaikams į lauką, kilimai ir pn doh.gif Tai kainuoja ne vieną šimtelį doh.gif
allegro
QUOTE(Burtininke @ 2006 05 19, 12:55)
GARBANĖ, gerai, kad pas jus tik simbolinės  blink.gif O pas mus tai - muzikiniai cenrai, televizoriai, supynės vaikams į lauką, kilimai ir pn  doh.gif Tai kainuoja ne vieną šimtelį  doh.gif
*

Bet visada galima senas tradicijas keisti naujomis ir tokių dovanų nebedovanoti mirksiukas.gif
Paja
Žinot, mes sugalvojom, kad visai administracijai dovanosim padėkas. ax.gif Nutarėm, kad gana. Ir taip visus metus šelpėm, po 2 procentus skyrėm. tongue.gif Va, auklėtojos kas kita, ir šeimininkėlė taip pat. Jos tikrai nusipelnė būti nepamirštos. smile.gif
MELDA
Cia jau yra kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas ar jisai nori, ar mano jog aukletoja yra verta, kad isleistuviu proga gautu dovana.
*

[/quote]

Manau, kad trečią vaiką planuojant jau reiktų atskirti, kas yra kyšis ,o kas padėka ir dovana. mastau.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.