As turiu Dr.Oetkehr formas, man jos liuks tie grioveliai nieko neitakoja...
QUOTE(naitas @ 2009 06 02, 17:57)
Noriu paklausti patarimo dėl tortinės:
apžiūrinėjau visokias "išardomas" tortines. Jau buvau pasirinkus Oetker traditional tortinės formą, bet prie kasos padėjau.. mat apžiūrėjau, kad tas išimamas dugnas yra na toks nelygus - prie krašto gan gilokas įlenkimas aplinkui. Tai galvoju, kaip man jame biskvitas atrodys.. su grioveliu Šita forma, 26 cm diametro, kainavo lygtai 25,99 lito.. o gal 26,99..
dar buvo tortinių formų po 14,99 lito.
buvo ir pyrex, atrodo 36,99 lito.. šios formos "dugnelis" gerokai išeina už tortinės šonų.. gal tai privalumas
vienžo, patarkit prašau.. kad neprikibtų, kad lygus biskvitas ir kad neapsižioplinčiau..
ačiū.
apžiūrinėjau visokias "išardomas" tortines. Jau buvau pasirinkus Oetker traditional tortinės formą, bet prie kasos padėjau.. mat apžiūrėjau, kad tas išimamas dugnas yra na toks nelygus - prie krašto gan gilokas įlenkimas aplinkui. Tai galvoju, kaip man jame biskvitas atrodys.. su grioveliu Šita forma, 26 cm diametro, kainavo lygtai 25,99 lito.. o gal 26,99..
dar buvo tortinių formų po 14,99 lito.
buvo ir pyrex, atrodo 36,99 lito.. šios formos "dugnelis" gerokai išeina už tortinės šonų.. gal tai privalumas
vienžo, patarkit prašau.. kad neprikibtų, kad lygus biskvitas ir kad neapsižioplinčiau..
ačiū.
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 02, 22:35)
As turiu Dr.Oetkehr formas, man jos liuks tie grioveliai nieko neitakoja...
Aš irgi turiu DR. Oetker tortines su tais dugno kraštų pakilimais 26 ir 21 cm.Tai iš patirties galiu pasakyt, kad jeigu kepsi vienos rūšies biskvitą tik šioje formoje, o po to dalinsi jį perpus ar į tris dalis, ir dugną paversi torto viršum, tai viskas bus gerai. Tik viršuje krašteliai bus šiek tiek palinkę žemyn. Aš net galvoju, kad čia gal tokia gudrybė padaryta, kad biskvito vidurys kepant neišsikeltų?
Bet aš esu dariusi daugiasluoksnį tortą iš 2- jų rūšių biskvito ir kepiau biskvitus 2-jose vienodo 21cm formose, kur viena jų buvo visai lygiu dugnu, o kita-minėtoji Oetker. O tą su žemesniais kraštais turėjau dėti į torto vidurinį sluoksnį, ir čia susidūriau su problema, kad ir viršutinio biskvito kraštai pasmuko žemyn. Teko sukti galvą, kaip tą kompensuoti.
Bet privalumas akivaizdus, kai reikia nuimti formos dugną nuo iškepusio biskvito-tai padaryti paprasta ir nesusigadina kepinio kraštelis, nes dugno briauna užriesta į apačią.
Įdomu, kokių dar yra atsiliepimų?
O tos formos, kur dugnas išsikišęs per kraštus gal patogios, kai tortą užpili žėlė ir kol ji sustingsta tai truputis išteka, tai turi kur pasidėti, nereikia lėkštės po apačia kišti? Tokios neturiu.
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 01, 22:48)
Tai nuo krakmolo jis ir būna ne toks trapus, geriau vyniojasi. O su kepimu tai labai įdomiai... Čia jau pas jus jis beveik džiūna, 160C temperatūroje ir tik 10min, nesuprantu kaip jis ten gali iškepti Kas ten "susipūslėja" pas jus?
Atsiprašau, šiek tiek patikslinsiu dėl vyniotinio:
Iš 4 kiaušinių vyniotinį per visą orkaitės skardą kepu vidurinėje lentynoje, kaitinant iš viršaus ir apačios , be ventiliatoriaus, 170C -6 min plius 160C-11 min.
Kepimo laikas priklauso nuo biskvito storio ir orkaitės. Pas mane aukštesnėje temperatūroje pradeda keltis didelės pūslės, t. y. visas biskvitas susibanguoja.
QUOTE(burbanti @ 2009 06 02, 23:21)
tik trinktelk gerai
patariau, ir jau "matau", kaip duodi stalan
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 02, 23:35)
ačiū
QUOTE(Letune @ 2009 06 03, 21:29)
Aš irgi turiu DR. Oetker tortines su tais dugno kraštų pakilimais 26 ir 21 cm.
ačiū
Oi, nzn gal žiopliukė aš, bet niekaip nerandu tikslaus recepto, kaip tiksliai kepti biskvitus viniotiniams, kad lengvai suktusį. Atsiprašau jei kur jau ir buvo, bet bučiau dėkinga už informaciją
4 kiausiniai 60 g miltu 4 šaukštai cukrau
skad lengvai suktųsi nereikia ilgai jo kepti. 5-6 minutes ir gana, pili tesla ant kepimo popieriaus i didele skarts per visa orkaite trumpai kepi, o kai jau paruduoja verti ant drobules, plesi zemen popieriu ir dar gerokai silta tepi kremu, suki, jei visai ataus jau nesusuksi taip gerai.
skad lengvai suktųsi nereikia ilgai jo kepti. 5-6 minutes ir gana, pili tesla ant kepimo popieriaus i didele skarts per visa orkaite trumpai kepi, o kai jau paruduoja verti ant drobules, plesi zemen popieriu ir dar gerokai silta tepi kremu, suki, jei visai ataus jau nesusuksi taip gerai.
liepal, labai dėkinga
ryt bandysiu kažką sukurti
ryt bandysiu kažką sukurti
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 24, 20:46)
Noreciau pristatyti mano mociutes firmini biskvito recepta!
Pats geriausias biskvitas prasom issitikinti pacioms:
Pats geriausias biskvitas prasom issitikinti pacioms:
ačiū už puikaus biskvito receptą
Kadangi esu "konditerė" tik vieną kartą per metus, tai pradžioj pabandžiau iškepti šį biskvitą iš pusę porcijos. Gavosi puikiai .
Antrą kartą kepiau iš visos porcijos - gavosi š..... (kietas, sudegęs, neskanus ir t.t.) Nors dėjau produktus gramą į gramą. Ir kas mane nustebino, kad biskvitas iš 10 kiaušinių buvo tokio pačio dydžio kaip iš 5, tik dar su iškilusi ir suskilusiu kūgiu ties viduriu . Trečią kartą kepiau vėl iš pusę porcijos, vėl gavosi puikiai , biskvitas standus, kvepia visi namai, pats pyragas didžiausias lyginant su visais mano keptais biskvitais. Tai man net įdomu pasidarė, kodėl man nepasisekė II kartą
mergytes, skaitau bet nerandu ko ieskau - gal turit koki riesutinio biskvito/plokstainio receptuka?
dekui is anksto!
dekui is anksto!
QUOTE(Cipciukas @ 2008 10 20, 23:07)
Pagal taisykles , vienam kiausiniui imama i saukstas cukraus ir vienas saukstas miltu , po to viskas daroma kaip parase Letune .
Jei dedasi kakava ,tai ji keiciama saukstu ant sauksto miltu ( na pavz. 3 kiausiniai + 3 saukstai cukraus + 2 saukstai miltu + 1 saukstas kakavos )
Kepiniuose kakava ir miltai keicia vienas kita tuo paciu santykiu , jeigu miltu paliksite tiek pat ir dar dadesite kakavos , biskvitas bus kietesnis ir ne toks purus .
Jei dedasi kakava ,tai ji keiciama saukstu ant sauksto miltu ( na pavz. 3 kiausiniai + 3 saukstai cukraus + 2 saukstai miltu + 1 saukstas kakavos )
Kepiniuose kakava ir miltai keicia vienas kita tuo paciu santykiu , jeigu miltu paliksite tiek pat ir dar dadesite kakavos , biskvitas bus kietesnis ir ne toks purus .
o kaip skaiciuoti norint kepti su smulkintais riesutais?
Ieškau šokoladinio biskvito, šokoladiniam vyniotiniui. Pagal Glacee nesigavo, Cipciuko atsibodo Daugiau nebežinau, norisi puraus ir kad būtų jo daug
Merginos, noriu jusu patarimo, kaip iskepti biskvita jeigu as noriu is keliu sluoksniu kepti torta su ivairiais pertepimais. Ar reikia viena iskepta biskvita pjaustyti, ar galima kiekviena sluoksni atskirai kepti? Dekoju uz patarimus