QUOTE(meduolytee @ 2010 02 01, 22:02) P.s. Bandziau juodaji miska (vienas kepamiausiu) ir naujaji Asseni biskvita( su kuriuo niekaip nesusidraugauju, kazka ne taip matyt darau) OOOO O kuris cia tas naujas Asseni biskvitas Kodel as nieko nezinau
simisimi84
2011 02 28, 18:28
QUOTE(Reduke27 @ 2011 02 28, 17:37) Aj, neparasiau svarbiausio  Cia is puse normos, turi iseit 2 biskvitai. Viduj iskepes, bet jo perpjaut neina normaliai, nes vienam buna kupra  pabandykite pirmiausiai kepti 150-160 laipsnių temp. kol pakils. tada kupra nesusidaro, man visad susidarydavo (ir maišymas, ir krestelėjimas biskvito formoje nepadėdavo...),o dabar nebe
Reduke27
2011 03 01, 17:10
Aciu, pabandysiu kepti mazesneje temperaturoje
simisimi84
2011 03 02, 18:03
QUOTE(Reduke27 @ 2011 03 01, 18:10) Aciu, pabandysiu kepti mazesneje temperaturoje  t.y. iš pRadŽiŲ kepti mažesnėje temp, na, pirmas 15-20 min. paskui pabaigti recepte nurodytoje temp.
Reduke27
2011 03 02, 18:14
Supratau, aciu uz issamu paaiskinima  Nedazani kepu, bet norisi tobulet
Latimerija.
2011 03 09, 11:26
QUOTE(Reduke27 @ 2011 02 28, 13:21) Sveikos kepejeles! Keliu as savo biksvita, gal zinoves gali padeti, kodel man taip iskepa? Daznai taip gaunasi  Neiskyla kazkaip  Cia torto snikers biskvitas... pas mane ir toks gaunasi biskvitas plonas  kazkaip neiskyla jis man. sakau gal per karsta jam ten toj orkaitej? darau is 4 kiausiniu. ir siaip kazkoks labiau i meduoli si karta panasus gavosi. gal cukraus per dauk dejau? kaip manot? dariau pagal kazkoki nusirasyta recepta 4 kiausiniai, 4 saukstai su mazu kaupu miltu ir 4 saukstai su kaupu cukraus. labai noriu issikepti torciuka  ir niekaip tas biskvitas neiseina  vakar klausinejau pas drauge kuri tortus kepa tai ji man nieko konkreciai nepasake, o paskui isvis kazkur dingo  matomai nenori savo paslapciu isduoti  todel kreipiuosi pagalbos pas jus. aciu uz atsakymus ir patarimus
Pabandykite išsikepti šį biskvitą, Paprastas biskvitas4 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus (aš dedu mažiau) 0,5 stiklinės miltų 0,5 stiklinės krakmolo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės, po to po vieną dėti trynius ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sudėti miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Kepti 170 C apie 30-40 min.(priklauso nuo orkaitės)  Nuotraukoje, iškepto biskvito diametras 22 cm, aukštis 5 cm, svoris 0,43 kg, aš jį perpjoviau į 5 lakštelius. Geriausia pjaustosi pastovėjęs t.y. iškeptas iš vakaro. Pakeiskite paprastą cukrų ruduoju ar karameliniu,turėsite švelnaus skonio karamelinį biskvitą. Biskvitas iškepa beveik be kuprelės.
Latimerija.
2011 03 09, 18:27
QUOTE(likta @ 2011 03 09, 14:36) Pabandykite išsikepti šį biskvitą, Paprastas biskvitas4 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus (aš dedu mažiau) 0,5 stiklinės miltų 0,5 stiklinės krakmolo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės, po to po vieną dėti trynius ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sudėti miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Kepti 170 C apie 30-40 min.(priklauso nuo orkaitės) Nuotraukoje, iškepto biskvito diametras 22 cm, aukštis 5 cm, svoris 0,43 kg, aš jį perpjoviau į 5 lakštelius. Geriausia pjaustosi pastovėjęs t.y. iškeptas iš vakaro. Pakeiskite paprastą cukrų ruduoju ar karameliniu,turėsite švelnaus skonio karamelinį biskvitą. Biskvitas iškepa beveik be kuprelės. gavosi  labai aciu uz receptuka. tik cukraus manau ir puses stiklines pakaktu (na bent jau man) iskilo grazei. tik truputi pasmego, bet gal del to kad kelis kart praveriau orkaite  na kadangi mano forma didesne tai man tik 3 lakstai gavosi, bet manau pakaks. begu dabar ieskoti pertepimui receptelio. jau kelios dienos kaip tiramisu torciuko noriu  sekmes visoms kepejelems
QUOTE Latimerija.,2011 03 09, 19:27 gavosi  labai aciu uz receptuka. tik cukraus manau ir puses stiklines pakaktu (na bent jau man) iskilo grazei. tik truputi pasmego, bet gal del to kad kelis kart praveriau orkaite  na kadangi mano forma didesne tai man tik 3 lakstai gavosi, bet manau pakaks. begu dabar ieskoti pertepimui receptelio. jau kelios dienos kaip tiramisu torciuko noriu  sekmes visoms kepejelems Smagu, kad gavosi, kitą kartą bent 30 min. net nėra ką žiūrėti, biskvitai jautrūs temperatūros pokyčiams, o pjaustyti geriausia iškeptą iš vakaro, jis subręsta ir manau būtumėte be problemų perpjovusi į 4 lakštelius.
vilma099
2011 03 15, 14:39
QUOTE(likta @ 2011 03 09, 14:36) Pabandykite išsikepti šį biskvitą, Paprastas biskvitas4 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus (aš dedu mažiau) 0,5 stiklinės miltų 0,5 stiklinės krakmolo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės, po to po vieną dėti trynius ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sudėti miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Kepti 170 C apie 30-40 min.(priklauso nuo orkaitės) Nuotraukoje, iškepto biskvito diametras 22 cm, aukštis 5 cm, svoris 0,43 kg, aš jį perpjoviau į 5 lakštelius. Geriausia pjaustosi pastovėjęs t.y. iškeptas iš vakaro. Pakeiskite paprastą cukrų ruduoju ar karameliniu,turėsite švelnaus skonio karamelinį biskvitą. Biskvitas iškepa beveik be kuprelės. o sakykit stiklinė kiek ml, jei ta rusiška tai atrodo 200 ml, nes neturiu tokios
QUOTE(Latimerija. @ 2011 03 09, 12:26) pas mane ir toks gaunasi biskvitas plonas  kazkaip neiskyla jis man. sakau gal per karsta jam ten toj orkaitej? darau is 4 kiausiniu. ir siaip kazkoks labiau i meduoli si karta panasus gavosi. gal cukraus per dauk dejau? kaip manot? dariau pagal kazkoki nusirasyta recepta 4 kiausiniai, 4 saukstai su mazu kaupu miltu ir 4 saukstai su kaupu cukraus. labai noriu issikepti torciuka  ir niekaip tas biskvitas neiseina  vakar klausinejau pas drauge kuri tortus kepa tai ji man nieko konkreciai nepasake, o paskui isvis kazkur dingo  matomai nenori savo paslapciu isduoti  todel kreipiuosi pagalbos pas jus. aciu uz atsakymus ir patarimus Pas mane Snikerso kiek kepiau, tai visada tokie patys irgi buvo. Jau net demesio nebekreipiu, nupjaunu kepure ir panaudoju kaip biskvito laksta, tik krastuose kremo buna daugiau.
QUOTE(likta @ 2011 03 09, 15:36) Pabandykite išsikepti šį biskvitą, Paprastas biskvitas4 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus (aš dedu mažiau) 0,5 stiklinės miltų 0,5 stiklinės krakmolo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės, po to po vieną dėti trynius ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sudėti miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Kepti 170 C apie 30-40 min.(priklauso nuo orkaitės) Nuotraukoje, iškepto biskvito diametras 22 cm, aukštis 5 cm, svoris 0,43 kg, aš jį perpjoviau į 5 lakštelius. Geriausia pjaustosi pastovėjęs t.y. iškeptas iš vakaro. Pakeiskite paprastą cukrų ruduoju ar karameliniu,turėsite švelnaus skonio karamelinį biskvitą. Biskvitas iškepa beveik be kuprelės. gera vakara, nu man sitas sakinys kazkaip nepatinka sakyciau-arba as neismanele ir iskart reikejo susiprotet kad su cukrum vargu ar issiplaks iki standziu putu baltymai arba nezinau, turejau nuojauta pries plakant kad reikia pirmiau isplakt baltymus o tik tada deti cukru , nes gavosi ne putu mase o kremo mase, deja, tai dabar ne nezinau ar kas bepavyks man is to biskvito , dakuriau ekspromtu ,kad reikia deti dar papildomai puse saukstelio kep milteliu ir atskirai isplakiau be cukraus iki standziu putu papildomai du baltymus. prasom mane pataisyt ,jei as klystu kad su cukrum nesiplaka baltymai, arba pataisykit savaji recepta ,kad ateja zalios tortu kepejos nepasimautu kaip as
tai va jau galiu ir rezultata parasyt- iskilo tik dvigubai  , kagi ,bandysim tobulesnio recepto ieskot
Latimerija.
2011 03 17, 22:49
QUOTE(rita79 @ 2011 03 17, 22:08) prasom mane pataisyt ,jei as klystu kad su cukrum nesiplaka baltymai, arba pataisykit savaji recepta ,kad ateja zalios tortu kepejos nepasimautu kaip as  kas liecia biskvitus tai esu visiskai zalia. bet esu didele morengu gerbeja. todel galiu papriestarauti. baltymai plakasi su cukrumi, ir is ju gaunasi nuostabus morengiukai. tik tas visas plakimas uztrunka vos ne 3 kartus ilgiau (plakant su sluotele). ir gaunasi standi saldi mase, kuri apvertus dubeni lieka savo vietoje  taigi manau receptas teisingas.  ir dar sis tas. kepiau si biskvita. gavosi super. tiksliau vienintelis kuris gavosi  tik reikia viska daryti tikslei pagal sarasa ir nedadineti jokiu savo produktu.
QUOTE(Latimerija. @ 2011 03 18, 00:49) kas liecia biskvitus tai esu visiskai zalia. bet esu didele morengu gerbeja. todel galiu papriestarauti. baltymai plakasi su cukrumi, ir is ju gaunasi nuostabus morengiukai. tik tas visas plakimas uztrunka vos ne 3 kartus ilgiau (plakant su sluotele). ir gaunasi standi saldi mase, kuri apvertus dubeni lieka savo vietoje  taigi manau receptas teisingas.  ir dar sis tas. kepiau si biskvita. gavosi super. tiksliau vienintelis kuris gavosi  tik reikia viska daryti tikslei pagal sarasa ir nedadineti jokiu savo produktu.  matai kaip buna, tai vis delto man tik kantrybes pritruko iki standzios mases pasirodo, tai jei plakant su virtuviniu kombainu- kiek tai mazdaug turetu buti ? 5-10min? o as is savojo ne visai iskilusio biskvito siandien jau sutepiau tortuka, manau bus visai skanus
KibirVibir
2011 03 18, 20:46
QUOTE(rita79 @ 2011 03 18, 13:18)  matai kaip buna puikiausiai plakasi, nekritikuokite recepto, jei pati kalta
Latimerija.
2011 03 22, 13:05
QUOTE(rita79 @ 2011 03 18, 14:18)  matai kaip buna, tai vis delto man tik kantrybes pritruko iki standzios mases pasirodo, tai jei plakant su virtuviniu kombainu- kiek tai mazdaug turetu buti ? 5-10min? o as is savojo ne visai iskilusio biskvito siandien jau sutepiau tortuka, manau bus visai skanus as kaip tik vakar plakiau su elektriniu mikseriu, tai kazkur 5 min (gal maziau) uztrukau kol isplakiau. na o rankom karta plakdama baltymus net mozoli ant pirstu uzsidejus buvau  tiesiog kai veliau pasidomejau tai plakant baltyma reikia visada viska daryti ta pacia kryptim it nemakaluoti bilia kaip  o as kaip tik makaluodama visaip plakiau  todel ir gavosi mozolis
pupa-spurga
2011 03 22, 13:59
Kepiau biskvitą iš 5 kiaušinių, stiklinės cukraus ir miltų. Iškilo, gražus, tačiau valgant jaučiasi toks kaip guminis  Ar čia taip turi būti ar tik man taip gavosi?
QUOTE(pupa-spurga @ 2011 03 22, 14:59) Kepiau biskvitą iš 5 kiaušinių, stiklinės cukraus ir miltų. Iškilo, gražus, tačiau valgant jaučiasi toks kaip guminis  Ar čia taip turi būti ar tik man taip gavosi?  Negaliu atsakyti ar guminis, biskvitai naudojami tortams, vieno niekada nevalgau ir net neragavau , tačiau ko norėti, tai yra paprastas biskvitas be jokių riebalų.
*Keila*
2011 03 25, 18:24
QUOTE(likta @ 2011 03 09, 13:36) Pabandykite išsikepti šį biskvitą, Paprastas biskvitas
Reiks isbandyti si recepta erginos, gal zinote baltyminio-migdolinio biskvito recepta?
meilikatyte
2011 03 25, 20:33
labukas as visada kepdavau paprasciause biskvita rasta cia is 8 kiausiniu 360gr.cukraus ir 300gr.miltu gaudavosi visada grazus biskvitai bet va paskutinius pora kartu kasko nebenori kilt ir labai issikraipo ir iskepus susmunka kas cia galetu but
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 24, 20:46) Sveikos kepejos~! Noreciau pristatyti mano mociutes firmini biskvito recepta! Pats geriausias biskvitas prasom issitikinti pacioms: Biskvitas lb skanus.BETO KAI DARAU PAGAL KITUS RECEPTUS BISKVITAS ISKEPES VISADA SUSILEIDZIA PER PUSE, o sis DIDELIS, standus, lengvai pjaustomas ir be galo skanus, SKIRTA 28cm kepimo skardai. Mums reikes: 10 kiausiniu. 375 gr miltų(tris stiklines po 275ml ) 450 gr cukraus(dvi stiklines po 275ml) Plakame: 1.Kiaušinius išplakame su cukrumu, pokol mase pabaltes ir padides mazdaug 3 kartus, plakame apie 15 min didziausiu greičiu. 2. Nustatome orkaite iki 175C. 1h 10 min.3. Miltus per sieteli sijojame į plakinį ir IŠLĖTO maišome mediniu šaukštu, pokol išsijosime visus miltus, tada dar 10 min maišome, kad išsimaišyti visi miltai ir neliktu miltų gumulėlių. Kartoju VISKA DAROME IŠ LĖTO. 4. Kai išmaišome supilame i froma kurios dugna išklojome kepimo popieriumi(šonu niekuo nereikia tepti). 5. Kepame kažkur 45 min, ar iškepes patikriname mediniu pagaliuku, tešla prie jos turi nelipti. Išsšimama, kraštus su peiliu pravažiuojame ir išimame iš formos. Atvėsiname ir galima sutepti ir papuošti! LABAI SKANUS BISKVITAS  o kam taip ilgai kaitinti orkaitę iki kepimo?  Neįkaista anksčiau?Elektros gaila, brangiai kainuoja
kol nesuzinojau rafaelo biskvito,kepdavau visuomet nzn,dar nuo mamos laiku kiek kiausiniu,tiek saukstu miltu ir cukraus,jokiu kepimo milteliu nereikia pvz. 5 kiausinia 5 saukstai cukraus 5 saukstai miltu(juos galima maisyti per puse su krakmolu) vanilinas visuomet gaunasi,tik pradzioje "smirda"kiausiniais  paskui ta smarve kazkur dingsta
Melynake:)
2011 04 01, 14:25
QUOTE(rita79 @ 2011 03 17, 22:08) gera vakara, nu man sitas sakinys kazkaip nepatinka sakyciau-arba as neismanele ir iskart reikejo susiprotet kad su cukrum vargu ar issiplaks iki standziu putu baltymai arba nezinau, turejau nuojauta pries plakant kad reikia pirmiau isplakt baltymus o tik tada deti cukru , nes gavosi ne putu mase o kremo mase, deja, tai dabar ne nezinau ar kas bepavyks man is to biskvito , dakuriau ekspromtu ,kad reikia deti dar papildomai puse saukstelio kep milteliu ir atskirai isplakiau be cukraus iki standziu putu papildomai du baltymus. prasom mane pataisyt ,jei as klystu kad su cukrum nesiplaka baltymai, arba pataisykit savaji recepta ,kad ateja zalios tortu kepejos nepasimautu kaip as  Sveiki, del baltymu, tai galiu pasakyt, kad neissiplaka ne del cukraus kaltes. Plakant baltymus LABAI svarbu, kad indas ir plakiklis butu sausi ir svarus, nes net keli lasai like vandens, riebalu, ar pateke keli lasai trynio jau neleidzia standziai isplakt baltymu. kad nesigautu biskvitas guminis, reikia neperplakti teslos, kai idedam miltus. Sudejus miltus ismaisom tik kol nelieka miltu gumuliuku ir viskas!!! Kepam 200 temperaturoj
Saulyte8
2011 04 05, 17:47
Mano biskvitukas 24 apimties formai. 5 tryniai,5 baltymai,1stiline cukraus,šaukštelis van cukraus , 1 st miltu, 1 st krakmolo\bulviu].Dar dedu aguonu ir pertepu plakta grietinėle
Visiškas fiasko man su senoviniu biskvitu gavosi. Kepiau iš 8 kiaušiniu 8 š. cukraus ir 8 š. miltu. Kepė gražiai , iškilo gražiausiai (gal 2-3 kartus ), jokiu kalniuku ir jokiu kuprų, tiesiog žiūrėjau pro langeli ir džiaugiausi  , pagaliuka įkišau, sausa, dar vos palaikiau, na kad užtvirtinčiau kepimą, bet... ištraukus, po 10 minučiu gavosi toks siaubas, kad šiandiena tikriausi kepsiu nauja, kažkaip per naktį nesuradau jokio pateisinimo,kad galėčiau jį panaudoti  Toks vaizdas, kad susitraukė du kartus smarkiau nei buvo įpilta masės, tiesiog kempine kažkokia  Na nežinau, silpniausia vieta pas mane biskvitai, mokintis ir mokintis
miskouoga
2011 10 19, 08:21
As kepu is 6 kiausiniu, 200 g cukraus ir 100 g miltu, ir 100 g. krakmolo, dedu 1a.s kepimo milteliu. Kiausinius su cukrum plaku ilgai, labai ilgai, kol pabala ir padideja kokius 3 kartus, tada uzsijoju miltus ir krakmola su kepimo milteliais ir ismaisau mentele, nebeplaku mikseriu. Visada pavyksta. Karta neidejau kepimo milteliu, gavo puikiai visitiek. Papildyta:QUOTE(miskouoga @ 2011 10 19, 08:19) As kepu is 6 kiausiniu (m dydzio), 200 g cukraus ir 100 g miltu, ir 100 g. krakmolo, dedu 1a.s kepimo milteliu. Kiausinius su cukrum plaku ilgai, labai ilgai, kol pabala ir padideja kokius 3 kartus, tada uzsijoju miltus ir krakmola su kepimo milteliais ir ismaisau mentele, nebeplaku mikseriu. Visada pavyksta. Karta neidejau kepimo milteliu, gavo puikiai visitiek.
knopke*
2011 10 19, 21:03
QUOTE(Bijuna @ 2011 10 19, 08:32) Visiškas fiasko man su senoviniu biskvitu gavosi. Kepiau iš 8 kiaušiniu 8 š. cukraus ir 8 š. miltu. Kepė gražiai , iškilo gražiausiai (gal 2-3 kartus ), jokiu kalniuku ir jokiu kuprų, tiesiog žiūrėjau pro langeli ir džiaugiausi  , pagaliuka įkišau, sausa, dar vos palaikiau, na kad užtvirtinčiau kepimą, bet... ištraukus, po 10 minučiu gavosi toks siaubas, kad šiandiena tikriausi kepsiu nauja, kažkaip per naktį nesuradau jokio pateisinimo,kad galėčiau jį panaudoti  Toks vaizdas, kad susitraukė du kartus smarkiau nei buvo įpilta masės, tiesiog kempine kažkokia  Na nežinau, silpniausia vieta pas mane biskvitai, mokintis ir mokintis  man tas pats jau nnn taji karta
raima.ma
2011 10 20, 05:52
QUOTE(MEET @ 2011 10 19, 22:03) man tas pats jau nnn taji karta  visada kepu biskvitą pagal paprastą receptą: kiek kiaušinių, tiek šaukštų miltų, tiek šaukštų cukraus. Atskirai trynius su cukrumi ir šiltu vandenuku, jei iš 5 kiaušinių, tai vandens 2 šaukštai, sudedu cukrų, kvapus, išplaku. Baltymų tam pačiam kiekiui šalto vandens šaukštą ir druskos čiu čiut, išplaku. Ant trynių sukratau baltymus, tada dedu miltus ir kepimo miltelius (5 kiaušiniai - pusė pakelio Dr.Otker). Atsargiai išmaišau nuo apačios į viršų. geriausiai gaunasi, taip kokį 10 metų kepu.
knopke*
2011 10 20, 10:25
man iskyla puikaiusia, net lipa is formos, bet atveses sukrenta
Kepiau Rafaelo biskvita visa iš karto ir gavosi  , nebekepsiu aš to "senovinio" daugiau niekada,produktu gadinimas
gieddre
2011 10 28, 08:05
Sveikos kepejeles, Sakykit, jei as siandien issikepciau biskvita, o pertepciau tik pirmadieni.... isstoves jis tiek ilgai?
QUOTE(gieddre @ 2011 10 28, 09:05) Sveikos kepejeles, Sakykit, jei as siandien issikepciau biskvita, o pertepciau tik pirmadieni.... isstoves jis tiek ilgai? Puikiausiai, kambario sąlygom.  Atvėsusį įdėk į maišelį.
Ziu Ziu
2011 10 31, 21:34
SOS skubus klausimas, darau rafaelo biskvitus, ir neturiu kepimo milteliu, gal galiu deti soda? bet kokiom proporcijom???
p Raganyte
2012 01 14, 23:01
Kepiau ,,Rafaelo svajone" torto biskvita. KODEL toks gana parudaves - apskrudes gal per daug?  Iskilo tikrai labai liuks!
erikiuxxx
2012 01 20, 23:21
Nes truputi per ilgai kepei, man irgi taip buvo, kita syki trumpiau kepiau ir super buvo
kristynka*
2012 01 21, 22:59
QUOTE(Bijuna @ 2011 10 20, 10:46) Kepiau Rafaelo biskvita visa iš karto ir gavosi  , nebekepsiu aš to "senovinio" daugiau niekada,produktu gadinimas  pagal koki recepta kepet biskvita ? koki darot pertepima ?
kristynka*
2012 01 22, 22:38
QUOTE(Srove @ 2009 08 18, 21:02) Rafaelo svajone 5 dideli kiausiniai 230 gr.cukraus 230 gr. miltu 65gr.aliejaus 1 did.pakelis vanilinio cukraus 20 gr.kepimo milteliu Kremui: 1 indelis kondensuoto 200 gr.sviesto gero 450 gr.grietineles 2 pakeliai tirstiklio 50 kokoso drozliu radau si receptuka iskilo keletas klausimu. kondensuotas pienas, tai cia tas saldintas kondensuotas pienas ? tirstiklis, gal galima foto ? kas tai perdaiktas
ataner.s
2012 02 08, 15:27
QUOTE(Domi95 @ 2009 04 28, 21:10) Biskvitas .......... LABAI SKANUS BISKVITAS thumbup.gif  Ka tik iskepiau si biskvita - iskilo graziai, nesukrito, bet va prilipo sonai. Buvo parasyta, kad nereikia niekuo tepti krastu, bet gal reikejo? Pries isimdama, pravedziau krastus peiliu ir atrodo, kad taip sugadinau sonus - jie nera labai grazus. Aisku skoniui nemaisys, bet noreturi ir graziu sonu  Gal prilipo todel, kad kepimo forma tikrai ne pirmos jaunystes???
ramune.v
2012 02 08, 20:52
QUOTE(kristynka* @ 2012 01 22, 23:38) radau si receptuka iskilo keletas klausimu. kondensuotas pienas, tai cia tas saldintas kondensuotas pienas ? tirstiklis, gal galima foto ? kas tai perdaiktas kondensuotas pvz toks: [attachmentid=219619] o tas tirstiklis tai cia grietineles standiklis, atsaldyta grietinele su vos citrinos rugsteles ir cukriuko puikiai issiplaka ir be jo.
raima.ma
2012 02 09, 15:12
QUOTE(ataner.s @ 2012 02 08, 16:27) Ka tik iskepiau si biskvita - iskilo graziai, nesukrito, bet va prilipo sonai. Buvo parasyta, kad nereikia niekuo tepti krastu, bet gal reikejo? Pries isimdama, pravedziau krastus peiliu ir atrodo, kad taip sugadinau sonus - jie nera labai grazus. Aisku skoniui nemaisys, bet noreturi ir graziu sonu  Gal prilipo todel, kad kepimo forma tikrai ne pirmos jaunystes??? labas, kepimo formos šonus reikia pabarstyti miltais ir pakratyti iš visų pusių. Tepti riebalais šonų nepatariama dėl to, kad iškilęs biskvitas nučiuožia ir sukrenta. Tačiau biskvitas iš 10 kiaušinių 28 cm formai gal daugoka? Kepu iš kokių 7, jei L dydžio. Labai paprastai: kiek kiaušinių, tiek šaukštų cukraus, tiek pat miltų, kepimo miltelių, kvapų, o jei reikia - priedų. Baltymus plaku atskirai su trupučiu šalto vandens, o trynius su cukrumi ir trupučiu šilto vandens - man nėra geresnio biskvito, kaip šis. Kepimo popierimi dengiu tik dugną. O formos pas mane yra visokios- ir iš močiutės likusios, ir naujos. Dar tos senosios ir geresnės.
ataner.s
2012 02 09, 16:31
Aciu uz patarima del miltu
justyte
2012 02 10, 19:17
QUOTE(likta @ 2011 03 09, 13:36) Pabandykite išsikepti šį biskvitą, Paprastas biskvitas4 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus (aš dedu mažiau) 0,5 stiklinės miltų 0,5 stiklinės krakmolo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės, po to po vieną dėti trynius ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sudėti miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti. Kepti 170 C apie 30-40 min.(priklauso nuo orkaitės) O man jis susmego  Atrodo viską dariau, kaip parašyta, bet turbūt, vis dėlto kažką ne taip. na nieko, panaudosiu cheese cake pagrindui  nes sausaininis visai nepatiko
Berry22
2012 02 14, 11:11
Katik iškepiau pagal Domi95 receptą , atrodo gražiai
Blyksnis
2012 03 17, 17:04
Sveikos.Noriu paklausti,kokius miltus naudojat biskvitui kepti?
simisimi84
2012 03 17, 17:40
QUOTE(Blyksnis @ 2012 03 17, 18:04) Sveikos.Noriu paklausti,kokius miltus naudojat biskvitui kepti? bet kokius, 550D.. kiek bandžiau firmų, skirtumo nepajaučiau..
QUOTE(Bijuna @ 2011 10 20, 11:46) Kepiau Rafaelo biskvita visa iš karto ir gavosi  , nebekepsiu aš to "senovinio" daugiau niekada,produktu gadinimas  Man lygiai taip pat- iki šiol biskvitai būdavo "misija neįmanoma". Kol prisiskaičius gerų atsiliepimų nusprendžiau surizikuot ir iškept Rafaelo biskvitą - gavosi puikiai  visi, kas valgė, galvojo kad pirktinis  toks purus ir šviesus...
Blyksnis
2012 03 18, 10:28
QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 17, 18:40) bet kokius, 550D.. kiek bandžiau firmų, skirtumo nepajaučiau..  paskutiniu metu pora kart kepiau iš malsenos miltų(taippat 550D),bet kažko nekoks biskvitas gavosi  .Nesupratau,ar tai miltai kalti,ar aš jau nebemoku to biskvito ''užmaišyti''
Teracota
2012 03 27, 08:30
Sveiki, kadangi biskvitą kepsiu pirmą kartą, tai iškilo toks sklausimas Jei jį išsikepčiau ketvirtadienį, o tik šeštadienį pertepčiau. Ar nebus blogai? Kiek laiko jie gali stovėti?
|
|