Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vardą išrinkau kol laukiausi,
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
jurgute91
Vos tik istekejus jau zinojau kokie bus vaiku vardai.Su vyru nuomones sutapo.Pirmas vaikas gime po dvieju metu,o antras po vienuolikos santuokos metu.vardai buvo tie kurie buvo sugalvoti.Man ir dabar ji grazus:Danielius ir Dominykas 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ziza
Aš kol laukiausi leliuką vadinau vardu, o kol gimė tai tas vardas ir prigijo smile.gif
braskute_v
Aš irgi vardą išrinkau dar būdama nėščia. Gavosi labai idomiai. Tiesiog vyras vežė mane į darbą, o aš buvau užsigalvojusi... tiesiog savo mintyse pamačiau maža mergytę su skaryte ir kažkodėl pašaukiau Karolinos vardu (nors niekada apie tai nebuvau net galvojus ir neturiu pažystamų tuo vardu). Iškarto vyrui pasakiau ir vyrui labai patiko 4u.gif . Per echoskopija pasakė, kad bus mergytė, taigi berniukui ir neteko sugalvoti. Likimas, matyt.......... mirksiukas.gif
VITELI
koki varda isrinkau budama nescia, toki ir daviam, o be to as buvau kazkodel isitikinusi nuo pat nestumo pradzios, kad gims berniukas(nors echoskopijos nedare), todel mergaitisku vardu net negalvojau smile.gif
Ryna
Mes buvom sugalvoję vardą iš anksto, jį ir davėm savo kleckui ax.gif
astisius
Dukrytei vardą jau buvau išrinkus kai dar toli iki vestuvių buvo o dar ir tėtis nebuvo išrinktas. o sūneliui vardą sugalvojau jau besilaukdama
Papildyta:
o kaži ar dabar duoda berniukams jonuko vardą/ kaip jis jums, nes aš tai įvairios reakcijos sulaukiu. O jis man gražiausias.
mei-li
davem toki, apie kuri net minciu nebuvo besilaukiant (Jovita) ir kuris tiesa sakant neatitinka pagrindiniu mano nuostatu, kurias buvau susigalvojusi vardui:
1. vardas turi buti trumpas, dviskiemenis (kaip matote 3 skiemenys...)
2. lietuviskas (kazkaip ne labai, kiek issiaiskinau, lotyniska kilme, reiskia jupiteri)
3. grazi mazybine forma... (tokios dar nesugalvojau, pats vardas man kazkaip mazybiskai ir svelniai skamba, kad net mazinti nereikia)
light blue
Turim sugalvoję vardą savo pirmagimiui. Bet...labaiusiai to ir bijau, kad gimus viskas apsivers ir to vardo net nebenorėsim girdėti. O gal ir mintyse jį labai nuvalkiosim doh.gif
vytule
Visiškai nepasiteisino mūsų galvojimas, davėm vardą visai kitą ax.gif , likus mėnesiui iki gimdymo, kažkaip viskas apsivertė ir jau nebetiko tai ką sugalvojom, o vardą davėm po dienos gimus mažajai.
starke
QUOTE(astisius @ 2006 09 03, 23:02)
o kaži ar dabar duoda berniukams jonuko vardą/ kaip jis jums, nes aš tai įvairios reakcijos sulaukiu. O jis man gražiausias.
*

Jei bus berniukas as irgi maciau pavadinti Jonuku, bet atsrado dar keletas variantu, tai kazkaip smegeneles susuko. Dabar net nebezinau, bijau kad negimtu berniukas, nes vardo nepasirinksiu lotuliukas.gif
ingridukas
niestumo metu ilgau abejojau,bet apsistojau ties Paulium.Vyras nelabai norejo to vardo,bet kai pagimdziau negalejau niekaip kitaip savo suneli vadint nei Pauliukas.Jam labai tiko.Taip ir pavadinom ir visi esam tuo patenkinti.Taigi pakrikstijom ir gavosi-Paulius-Jonas! 4u.gif
vilmonzas
Mes tai dar nebuvome nestuke.gif kai jau zinojome varda mergaitei (kurios beje mazdaug po 1,5m. susilaukeme) thumbup.gif
Emperatriz
išrinkau dar prieš pastojant, taip ir pavadinau, ir labai džiaugiuosi tongue.gif
Nike
kazkada ,labai seniai, mazdaug pries 15 metu skaiciau knyga ir istrigo vienas vardas - Kamile.....visiems sakiau kad kai turesiu dukryte, jos bus toks vardas.....Pradejau lauktis ir staiga eme nebepatikti sis vardas....Tada kazkaip atejo i galva vardas Saule.....As pilvuka vadinau Saulute, tetukas - visu siaubui - Jonuku lotuliukas.gif (kazkodel visi net isiziodavo,kai tetukas pasakydavo,kad jei bus berniukas, bus Jonukas biggrin.gif )
Gime mergyte, pagulde ant pilvo ir abu su tetuku pagalvojom - visai ji ne Saulute.....
Tetukas palikes mus ligoninej, pats nuvaziavo i namus pavalgyti, gryzta, o as sakau - ar tau grazus vardas Rugile? Tetukas is pradziu pasimete, paskui nusijuoke ir sako, vaziuoju pas jus ir galvoju, kazin kaip - ar tau patiks jei pasiulysiu, kad dukrytes vardas butu Rugile drinks_cheers.gif
Valedy
Su sūnaus vardu buvo viskas aišku,kai į nėštumo pabaigą sugalvojau ir labai džiaugiuosi,kad tokį suteikėm,o vat su mažąja buvo daug diskusijų ir jos vardas atėjo kartu su jos gimimu... cool.gif
Jelena
as irgi jau buvau numacius 2 vardus,bet kai gime issirinkau viena . nes ta diena gaunasi ir vaikovardadienis. smile.gif
Zuikiosaulute
Kažkodėl apklausa vienu asmeniu "sugalvojau", "išrinkau". Mes tai rinkom kartu ir davėm tą vardą, kurį iš anksto sugalvojom mirksiukas.gif
berniukai
Kai buvau nestuke.gif abu rinkom vardus.Dar leliukams tupint pilve juos vadinom taip kaip kvieciam dabar. smile.gif
Mududu
Buvau isrinkus 2 skirtingai skambancius vardus ir sakiau, kai pagimdysiu, paziuresiu, kuris prie veido mano vaikeliui labiau tiks. Taigi, palikau ta, kuris tiko labiau wub.gif
Ramasta
budama nescia 16 savaiciu su vyru iosrinkom berniukui varda ir tikiuosi nepakeisim - Arminas
strazdanėlė...
taip pavadinau, kaip buvau parinkus thumbup.gif
Unregistered
Išrinkom nėštumo vidury du vardus - mergaitei ir berniukui. Kai sužinojom, kad turėsim sūnų, tai vyras visą likusį laiką sau panosėj kartodavo vardą + pavardė biggrin.gif - labai jam patiko skambesys ir pasirinkimas lotuliukas.gif . Tai tiek susigyvenom, kad nekilo jokių minčių, jog galim apsigalvoti mirksiukas.gif .
juratux2004
Tik pradėjus lauktis išrinkom po vieną vardą mergaitei ir berniukui. Net keista, kad abiem su vyru tie vadai patiko. Tik 34 nėštumo savaitę sužinojom, kad laukiuosi berniuko. Gimus net nekilo minčių pavadinti kitaip, nes gimė per savo vardo dieną thumbup.gif Likimas mastau.gif
Tai dabar dar turim vardą mergaitei... ax.gif
*Jalta*
Kai laukiausi vyras nepasitaręs su manimi nusprendė, kad sūnų pavadins Jonuku, o man tas vardas nelabai patiko, tai aš iškart stojau piestu, kad jei bus mergaitė - vardą rinksiu aš. Gimė mergaitė, bet vyrui mano išrinktas vardas patiko. smile.gif
migluzele
Kai tik suzinojom, jog laukiames, puolem vartyti vardu knyga, ir uzkliuvo tas vardas... Iki gimimo kiek abejojom, bet kai ji gime, dar gimdykloj uzrasem ta pati... biggrin.gif 4u.gif
reset
kai sužinojau kad laukiuosi, gyvenau ne LT ir buvau įsitikinusi, kad gims mergaitė.
bekeliaudama po šventas vietas ir iškodama stiprybės kalbėjau su pilvuku ir vadinau Amrita(gyvybės eleksyras) smile.gif

grižau...ir pasirodė, kad ten visai ne mergaitė.

buvo kilusi mintis, kad leliukas bus Amritas, bet susilaikiau lotuliukas.gif
Mintibutė
Niekaip negalejau sugalvoti vardo budama nestuke.gif Buvo keli variantai,bet kai gime prikibo kitas vardas ax.gif
Margita
Kai buvau nestuke.gif ,visi turėjom po savo vardą;ir broliukas,ir tėtė,ir aš pati.Bet gražiausiai skambėjo vienas-mano išrinktas,o kai gimė net nekilo klausimų,būtent tą ir uždėjom thumbup.gif
Radvyle
Aš tai čia už savo mamą atsakiau, nes pati vaikelio dar kol kas neplanuoju turėti. Man vardas buvo išrinktas, kai penktą mėnesį į šį pasaulį buvau bekeliaujanti. Buvo išrinkti du vardeliai (mergaitei ir berniukui), nes per echoskopijas vis būdavau nusisukusi ir nepasirodydavau, kas iš tiesų esu biggrin.gif
Gulia
Dukrai buvo isrinkti 2 vardai ir 1 liko wub.gif

Sunui taip pat isrinkom 2,bet kai anyta pradejo sakyti 1 vardo mazybines formos-pavadinom kitu biggrin.gif .Jis irgi buvo jau isrinktas
Klepesova
O aš savo mažiukei išrinkau vardą dar būdama 6 mėn nėščia, ir visiems pasakiau- daugelis stojosi piestu mat tas vardas buvo perdarytas iš tėtės vardo. Bet pasižiūrėjusi į vardų žinyną pamačiau, kad toks egzistuoja ir palikau tokį koks buvo. Nors dabar labai daug svetimų galvoja kad aš ištekėjau už italo ir man gimo sūnus doh.gif Pirmą kartą norėjosi atšauti kad pasižiūrėk į vardų žinyną juk trai moteriškas lietuviškas vardas, o jie pakeičia kirtį galūnę pakeičia į e (kažkaip link ė bet... vis teik e) ir gaunasi vyriškas itališkas vardas..niekad nesigailėjau kad daviau tokį vardą- mat jis jai tinka, bet vis pagalvoju- ar nebus sunku mano mažiukei?Gal vertėjo dėtui ilgesnįjį perdarytą vardą- bet tokiu atveju visi galvios kad mes rusai, nes tai gaunasi labiau rusiškas vardas g.gif .
Laurulka
Pabalsavau kita tongue.gif Nes buvau išrinkus kelis variantus, o kai gimė galutinai apsisprendėm, kurie vardai iš tų atrinktų ir bus mūsų pupų 4u.gif Bet išrinkom būtent iš to sąrašo, kurį sudariau dar besilaukdama mirksiukas.gif
Aujusa
Besilaukdama savo dukriukui buvau išrinkusi vardą Milda. Bet kai gimė...kažkaip netiko jai tas vardas, ir tiek. Teko sukti galvą kelias dienas, kol galiausiai davėm tokį koks yra dabar ax.gif . Ir nors kai buvau nestuke.gif buvau sudariusi sąrašą, tačiau tame sąraše galutinio varianto nebuvo blush2.gif . Su antru vardo rinkti turbūt irgi neskubėčiau rolleyes.gif
Gajux
Mano abi mergytės gimdamos jau turėjo vardus. 4u.gif
Grąsilda
o man atsitiko taip. kai laukiausi pirmosios mergaites,tiesa as nezinojau ar tai bus mergaite vadinau ja gabriele,man labai grazus buvo sis vardas.ir gimus mergaitei jis labai jai tiko,tai ja ir vadinom,nes ir vyrui labai patiko. bet vaziuojant registruoti as persigalvojau. g.gif net nezinau kodel. dabar mano dukryte gintare ir sis vardas jai tinka smile.gif bet pakrikstijau gabriele thumbup.gif
condoleeza
Mums tai kažkaip keistai su tuo vardu išėjo rolleyes.gif . Vos tik pamačiau teigiamą nėštumo testą, mintyse iškart užsifiksavo, kad bus mergaitė vardu Saulė bigsmile.gif . Taip ir galvojom iki pat gimdymo, jei bus mergaitė bus Saulė ir niekaip kitaip. Tiesa, kartais vis pasidomėdavau ir kitais vardais. Su vyru dar buvom pasvarstę, kad visai gražus Elzė. Gimė iš tikrųjų mergaitė, bet vos tik ją pamatėm, ir gydytojas su akušere ir mes patys dar gimdykloj vienbalsiai nusprendėm, kad į jokią Saulę ji visai nepanaši schmoll.gif . 2.gif buvo ilgais juodais plaukučiais, tamsiom akytėm ir šiaip tokia visiškai ne Saulė. Tada kažkaip net per daug nesvarsčiusi pasakiau, kad bus Elzytė ax.gif . Taip ir prilipo tas vardas akimirksniu. Dabar savo mažos kitokiu vardu net neįsivaizduoju. mirksiukas.gif
believer
Mes tai laukėm, kaip indėnai, kelis mėnesius, kol vaikas atskleis savo būdą, charakterį, kad galėtume duot vardą biggrin.gif na bent jau panašiai buvo, labai sunku buvo apsispręst, užtat kitoms besilaukiančioms galiu išrinkt vardus mažyliams nesunkiai smile.gif
eegle
smile.gif kai mažylis sūnelis dar buvo toli toli planuose, visąlaik sakiau, kad bus berniukas ir turės tėčio vardą biggrin.gif , kai laukiausi, irgi visą nėštumą tuo vardu vadinau, nors echoskopas berniuką parodė tik paskutinį mėnesį biggrin.gif . O kai gimė sūnelis, tėtis kažkodėl paprašė nebevadinti jo vardu, nors mažius tikra tėčio kopija; tai pavadinom Jonuku, ir tas vardas labai jam tinka thumbup.gif
dmu
chmmmm... mes vaikų dar net neplanuojam, bet jau vardus pirmagimiui/pirmagimei turime parinkę smile.gif Tik kažin ar kas nors nepasikeis? Greičiausiai bus taip, kad pasitarsime su tėvais, ir nuspręsime patys biggrin.gif
S.N.A.S
Vardus mergytei ir berniukui jau seniai sugalvoję buvom, vėliau mūsų nuomonė keliskart keitės ypač dėl berniuko vardo... Galiausiai kai pastojau, išrinkom vardą berniukui iš Vardų Žodyno, mergaitei vardą tą patį mūsų sugalvotą variantą palikom... Sužinoję kad gims bernužėlis, nedvejojom kaip jį pavadinsim... Na pašaliniai daug kišos, bet mes jų neklausėm ir vos gimus sūneliui davėm tą mūsų rastą vardą... rolleyes.gif nesigailiu nė trupučio ir su kitokiu vardu savo sūnelio neįsivaizduoju.. schmoll.gif
rona
Varda savo sūneliui sugalvojau dar nėštumo pradžioje ir visą tą laiką kalbinau tėvelį, kad toks ir būtų ax.gif nuomonės nepakeitėm, taip ir pavadinom savo mažylį lotuliukas.gif
Casual
vyresniukai gavo vardus jau po gimimo, na o mazylis "turejo" varda dar pilvelyje (nuo 7-8 men)
Nireglina
Vardą sūnui išrinkau, kai su vyru net nebuvom susituokę ir vaiko dar nė neplanavom. Tuo metu Kristupas buvo labai retas vartas ir jis be galo tiko prie pavardės. Kaip ir jaučiau, gimė berniukas ir dėl vardo jokių abejonių nekilo.
Kribuk
Aš dukrytei vardą sugalvojau dar tada kai pati buvau nedidukė. smile.gif Tik tokiu visada sakiau pavadinsiu savo mažę, juo ir pavadinau.
Jurgittta
Nuo paauglystės svajojau turėti dukrą ir ją pavadinti Saule. Taip ir nutiko. Vyrui labai tas vardas patiko ir tiko mergaitei. Antrai vardą rinkom nuo neštumo pradžios, turėjom sąrašiuką, bet vardai-favoritai paaiškėjo paskutinėmis neštumo savaitėmis. Liko 3 variantai: Auksė, Vesta ir Ugnė. Bet prieš pat gimdymą vyras nurašė variantą Vesta, tai liko Ugnė ir Auksė. Gimus mergaitei tą pačią dieną nusprendėm, kad iš šių išrinksim Auksę. Taip pat ir dabar: turim kelis variantus, bet vieno pagrindinio dar ne. be to, čia nutiko keistas dalykas: visą neštumo laikotarpį mūsų sąrašas trumpėjo, o po vieno pasiūlyto vardo jis pailgėjo, nes susižavėjom tuo vardu ir neįsivaizduojam, kaip gi ji praleidom... Taigi galutinis variantas tikriausiai bus jau po gimdymo, nors iš to sąrašo, kurį paskkelbėm čia, jau atsirinkom mieliausius tris variantus, ir pirmauja naujai pasiūlytas...
litavkasam
Dar su vyru pasitariau, bet kad labai lėlytei vardelis prilipo ax.gif
SeRi
Turejau užsirašiusi 13 vardų iš kurių vienas buvo NEILAS wub.gif ,kai gimė sunutis,jam tas vardelis labai tiko. Bet draugas išgirdęs pasakė,kad jam nelabai tas vardas ir paprašiau ,kad jis sugalvotų kokį įdomų.Is jo duotu 2 variantų vienas prilipo mano spirgui. Iki dabar nesigailiu,nes vardas laaaaabai retas ir niekad nebus TOP 10 drinks_cheers.gif . Vaikui taipogi labai tinka 4u.gif
VAE
visą nėštmą nežinojau kas gims, bet sugalvojom vardą mergytei, berniukui neturėjom ne 1 varianto. kol laukiausi, pilvuko gyventoją vadinome mūsų išrinktu vardu, jo keisti neprireikė - gimė dukrytė smile.gif
Laava
esu nustebinta apklausos - net 72 procentai jau turejo varda, kuri ir uzdejo bigsmile.gif mes tokio neturejom ir rinkom dar dvi savaites... nors teisingiau as turejau isrinkus, tik MB jis nepatiko, ir iki siol sirdi skauda, kad jo neuzdejom... na gal turesiu antra sunu biggrin.gif
cudo
Sveiki. Budama nescia apie 2-u., savaiciu- buvau issetikinus kad bus berniukas,tai varda rinkt leidou dukrele.Tai jou nuo 2 savaiciu iki gymimo buvo Aidas, o kaip gyme vyras nuleki skambint dukrele ir prase duot kita varda biggrin.gif dabar Ernestas thumbup.gif no Aidas man labei thumbup.gif vardas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.