labai smalsu man pasidarė, kaip jums sekėsi išrinktąjį vardelį "suderinti" su vaikučiu
jau esu numaciusi vardeli savo vaikuciui, tik dar abejoju, ar nepersigalvosiu, todėl
labai įdomi jūsų patirtis tokioje situacijoje
Laba diena,
labai smalsu man pasidarė, kaip jums sekėsi išrinktąjį vardelį "suderinti" su vaikučiu jau esu numaciusi vardeli savo vaikuciui, tik dar abejoju, ar nepersigalvosiu, todėl labai įdomi jūsų patirtis tokioje situacijoje
Labutis, kol laukiausi mes su vyru galvojome apie skirtingus vardus. Mūsų tėvelis labai norėjo, kad mūsų pirmagymis būtų Erikas, o aš tuo metu svajojau apie Mantą. O ligoninėje seselė, sužinojusi mūsų norus pasakė, kad tada nei vieno, nei kito vardo neduosite, o surasite tokį, kuris bus priimtinas jums abiems. Taip ir atsitiko
mes tai abu kaip ir radome kompromisa, tai "pestis" nereikes, tik idomu ar nepersigalvosim
Mes kokį buvom sugalvoję, tokį ir davėm
jau gimdykloj supratom, kad jam vardukas labai tinka
kaip sumanėm taip padarėm
pavadinome taip kaip ir buvom sumaste,bet dar buvo siek tiek abejoniu ir buvo dar keli atsarginiai variantai,bet kai pamatem dukryte iskart buvo aisku,kad atsarginiu variantu nebereikes
mes taip pat davem kompromisini varda, kuris buvo apsprestas dar
Abu vaikus pavadinau budama
Mes buvom nestumo metu sumaste keleta vardu, veliau (dar iki gimdymo) pora atkrito ir liko du, kuriuos ir "lipdem" mazei, kai ji gime
Vardą sugalvojom kai buvau apie trečią mėnesį neščia, kai gimė dukrytė taip ir pavadinom, ne tik kad tas vardas neatsibdo, bet netgi prie jo labai pripratom. Dar pilvelyje į vaikiuką kreipdavausi vardu ir kas įdomiausia, jog dar nežinodama lyties šį vardą išrinkau, tiesiog jaučiau, kad bus mergytė (berniukui varianto net neturėjom)
Nuo pat nėštumo pradžios pradėjau ieškoti gražių vardų, o 38-39 nėštumo savaitę radau vardą Ignius, kuris mums patiko ir mūsų sūnui labai tiko
QUOTE(gritte @ 2006 03 29, 10:34) Nuo pat nėštumo pradžios pradėjau ieškoti gražių vardų, o 38-39 nėštumo savaitę radau vardą Ignius, kuris mums patiko ir mūsų sūnui labai tiko buvom išrinkę vardą ir mergaitei ir berniukui. Eglę parinkome, nes man tai buvo gražus vardas, be to žinojome, kad panelė bus aukšta, ne mes abu visai nemaži. nesigailiu, ir dukra vardu patenkinta.
sugalvoja buvome varda o jis visai netiko musu mažiukei
visas 100 procentu sugalvojo varda besilaukdamos toki ir uzdejo, tai vat as viena is ju
aš dar prieš tapdama
Budama nescia ne viena kart teko vartyti vardyna,bet jei man kuris vardas patikdavo nesutapdavo su vyro nuomone.Ir likus savaitei iki gimdymo vienas vardas patiko abiems Dominykas,ji ir isrinkome.Man sis vardas labai grazus,ir tikriausiai jei butu gimus mergaite butu buvus Dominyka.
Kol laukiausi nelipo joks vardas, taigi vardelį išrinkom tik vaikučiui gimus
Kai laukiausi ir pirmąjį mėnesiuką gimusį vadinau vienu vardu. Bet paskui "prilipo" kitas.
Mūsų mergina turi 2 vardus Elizabeth vardą mes su vyru buvom sugalvoję kai dar buvom nevedę, taip sutarėm, kad duosim tokį vardą. Kai pastojau dėl gresinčio gulėjau ligoninėje ir su manim palatoj gulėjo mergina, kuri turi dukrą su Meidos vardu, labai patiko ir nusprendžiau, kad reikės duoti savo dukrai tokį vardą jei turėsiu (dar tada nežinojau ko laukiuos). Kai sužinojom kad bus mergina, pasakiau kad bus Meida, o vyras priminė mūsų susitarimą dėl kito vardo, todėl teko duoti 2, nes nenusileidau ir ji dabar Meida Elizabeth. Tėvai durnina dėl 2 vardų, o sakiau, kai užaugs, norės ir pasinaikins kurį nors, kai gaus pasą.
Tai jei pasirinks viena kuri nors, kai pasa gaus- tai cia bus tolygu vardo pakeitimui
Man visada įdomios istorijos apie vardų rinkimus
Kai laukiausi pirmosios, jaučiau, kad bus mergytė, tai perverčiau krūvas vardynų, išsirašiau keletą labiausiai patikusių vardų, kartais į juos žvilgtelėdavau, ir vieną kokį išbraukdavau. Taip ir liko vienas - trumpas, skambus, atviras, labai dukrai tinkantis. Kai laukiausi antrosios, labai norėjau, kad būtų dukrytė, ir vardą rinkau mergytei. Prisiminiau, kad studijose esu sutikusi merginą labai gražiu vardu, dar tada žadėjau taip dukrą pavadinti. Be to, vardas "su mintimi" Abu vardai dukroms labai tinka ir nei kiek nesigailiu dėl tokio pasirinkimo. QUOTE(Miaška @ 2006 04 05, 13:13) Man visada įdomios istorijos apie vardų rinkimus Kai laukiausi pirmosios, jaučiau, kad bus mergytė, tai perverčiau krūvas vardynų, išsirašiau keletą labiausiai patikusių vardų, kartais į juos žvilgtelėdavau, ir vieną kokį išbraukdavau. Taip ir liko vienas - trumpas, skambus, atviras, labai dukrai tinkantis. Kai laukiausi antrosios, labai norėjau, kad būtų dukrytė, ir vardą rinkau mergytei. Prisiminiau, kad studijose esu sutikusi merginą labai gražiu vardu, dar tada žadėjau taip dukrą pavadinti. Be to, vardas "su mintimi" Abu vardai dukroms labai tinka ir nei kiek nesigailiu dėl tokio pasirinkimo. O kokie dukryčių vardai, jei ne paslaptis?
Abu mano vaikai dar būdami pilvelyje jau turėjo vardus, ir kitokių vardų mes jiems neįsivaizduojame
Vos tik sužinojus, kad laukiuosi iškart pradėjau galvot vardus. Tai berniukišką turėjau tik vieną vienintelį variantą (kuriuo dabar ir vadinu savo mažulį), o mergaitiškus net kelis, bet jų taip ir neprireikė
QUOTE(GIEDRŪNĖ @ 2006 03 31, 10:26) vat ,vat ir mum taip buvo
Sūnaus vardas sugalvotas tada, kai dar net minčių apie nėštumą nebuvo.Jis brandintas pora metelių prieš užsimezgant mano zuikeliui.Tiesiog, net nebuvo ir kitų variantų
As niestumo metu isrinkau vardeli, bet vyrui nepatiko
budama niescia varda isrinkau ir kai gime dukryte
Kai tik įsitikinau kad laukiuos, pradėjau sukt galvelę dėl vardo. Visokius variantus vyrui siūliau, buvom sugalvoję ir berniukišką ir mergaitišką variantą, kai gimė dukra, taip ir pavadinom, kaip buvom suplanavę
budama nescia perverciau visus turbut esancius vardynus, ieskojau internete ir t.t. turejau keleta variantu, bet nuolat linkau prie vieno vardelio. paskutinem dienom buvau tikra, kad taip ir pavadinsiu. kaip tariau, taip ir padariau
Su abejais nestumais gavosi vienodai:tik pastojus gime ir busimojo leliaus vardas!!
Nors nezinojom kas bus,bet vardai jau buvo tokie,kam ir priklause
o as ziurejau kai laukiausi Tv ir isgirdau kad lietuvoj kur buvo uraganas Ervinas vadinosi..man patiko
Aš abu pavadinau kitu vardu, negu
Būdama
Nėščia būdama skaičiau knygą "Ditė-žmogaus kūdikis" labai jau patiko personažas Ditė, tėveliui patiko vardas Edita ,tai pirmagimę pavadinome DITA.Vardus vaikams rinkome trumpus, nes pavardė jau ilga .O mažaja
Kai buvau
Abiems vaikams vardus lengvai išrinkom. Vyras mergaitės vardą susapnavo, kai tuo tarpu, gydytoja prognozavo berniuką. O berniukui, internete "užkliuvau"
mūsų vaikas vardą gavo tik būdamas savaitės laiko
niekaip neišrinkom, nors jau nuo 26 savaitės žinojom, kad bus berniukas o va mergaitei vardą turėjom
Taip, koki buvau sugalvojusi toki ir daviau
Mes dar kai pilvelyje kleksytis gyveno su juo snekejomes ir vadinom vardu...
Dukrai tai varda buvo vyras sugalvojes,aš kaip ir abejojau,bet kai gimė ,tas vardas puikiausiai jai tiko
Mes buvom nusprende kad bus Beatrycia, bet kai gime, po poros minuciu gavo vardeli Lukrecija. Dabar vel renku, nezinau kaip cia bus
mes isrinkom vaikiukui varda gal kazkur 7-8 nestumo menesi,isrinkom tie mergaitei,tiek berniukui (gydytoja sake,kad 95% bus berniukas,bet neatmetem ir tu 5 %mergaitei),taigi gimusi sunu taip ir pavadinom,kaip zadejom,tik vat dabar beda,jei turesim antra vaikiuka ir gims sunus ,koki varda reix duoti jam?
Pavadinom vardu, apie kuri net minties neturejau, kai laukiausi....
Taipsunu taip ir pavadinau koki varda isrinkau besilaugdama,o dukrytei tai tas vardas kuriuo vadinau besilaukdama netiko prie veiduko tai ta vardeli uzraseme kaip antra varda
Labai laukiau mergos nuo pat
Na,mes tik astuntame menesyje sugalvojom varda.Na,as tai neturejau jokiu minciu,net neisivaizdavau,koks galetu buti berniuko vardas(jau tiksliai zinojom,kad gims berniukas).Viena vakara draugas vardino vardino ivairiausius vardus,kol galu gale istare viena,kuriuo ir pavadinom savo sunu.Ir man,ir jam sis vardas labai patiko.N orejom,kad nebutu labai daznas,kad nebutu ilgas ir kad nebutu sunkiai istariamas...Taip ir pavadinom gimusi suneli,kaip ir buvome sumaste pries gera menesi.Ir daugelis sako,kas grazus vardas.Tikiuosi,kad ugtelejes sunus bus patenkintas siuo vardu...
Dukrytę pavadinome tuo vardu, kurį išrinkome, kai buvau nėščia
Dar vaikeliui negimus turėjome vienintelį vardo variantą tinkantį ir mergaitei ir berniukui. Savo nuomonės nekeitėme ir iki šiol nesigailime. Dukra irgi patenkinta savo vardu ir net neįsivaizduoja, kad galėtų būti vadinama kitaip. Buvo įdomi istorija su mano pusbroliu - jam išrinko vardą Irmantas, tačiau tėvas nuėjęs užregistruot, užmiršo. Raštininkė pasiūlė duoti tėvo vardą, šis sutiko. Nežinau, ką galvoja kiti, bet mes su broliu dažnai pakalbame, kad antrasis variantas visai neatitinka žmogaus charakterio.
|