Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kas išauga iš blogai miegančių kūdikių?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Resnichka
4u.gif
Sveiki. Kaip paskaitau forume, vieniems tėvams pasisekė ir jie augina vaikus, kurie nuo mažens ramiai miega, retai keliasi naktį, arba anksti ima išmiegoti visą naktį, nei supt, nei maitinti jų ne reikia. O kiti visą ankstyvąjį amžių naktį prabunda po n-kartų, užmiega tik su papuku, ar supdami vežime...
Labai įdomu sužinoti, kaip skiriasi tokių vaikų charakteriai, temperamentai, kai jie jau paaugę.

Rašykite mamos, kaip jūsų vaikai miegojo būdami mažiukai ir kokie jie yra dabar (ar ramūs, ar kantrūs, ar emocingi, ar nesugebantys save kontroliuoti) Ir apskrytai, kaip galvojate: ar tas miego ramumas turi reikšmės būsimam charakteriui nuspėti.
sena pažįstama
QUOTE(Resnichka @ 2011 12 26, 13:22)

Rašykite mamos, kaip jūsų vaikai miegojo būdami mažiukai ir kokie jie yra dabar (ar ramūs, ar kantrūs, ar emocingi, ar nesugebantys save kontroliuoti) Ir apskrytai, kaip galvojate: ar tas miego ramumas turi reikšmės būsimam charakteriui nuspėti.
*

As pati nemiegojau naktimis iki dvieju metu. Praklykiau. Nepadejo niekas. Augau pasiutusi. Hiperaktyvi. Anksti ismokau vaikscioti, kalbeti, keturiu metu jau skaiciau. Visa gyvenima buvau energinga, veikli, nemegau dejuoti, nebijau jokio darbo, nesirgau depresija(net kai tikrai gyvenimas susiklostydavo prastai.), turiu aukstaji issilavinima.

Mano du sunus naktimis nemiegojo irgi iki dvieju metu. Praklyke be priezasties. Net galvas svietem, ligu ieskojom. Nerasta. Daktaru diagnoze-isaugs. Ir tikrai isaugo. Irgi hiperaktyvus. Kur lindo-ten nugriuvo, kur lipo, ten nusigrudo. doh.gif Vienok, greit susiorientuojantys, veiklus, energingi, kaip ir as kad vaikysteje buvau. Anksti eme vaikscioti, kalbeti, dvieju metu poemas jau mintinai deklamavo drinks_cheers.gif Labai gabus. Vyresnelis, aisku, tinginys, bet cia jau kita kalba.

Trecias sunus buvo ramybes isikunijimas. Parpe kaip suauges nuo gimimo naktimis drinks_cheers.gif Bet. Uzsiregistravom i Raidos centra. Kazkas su juo negerai. Noriu isitikinti, ar tai atsilikimas ar tiesiog man nesuprantamas flegmatiskumas. g.gif
Resnichka
Labai dėkoju "senai pažistamai", kad pasidalino savo patirtimi. Gaila, kad daugiau niekas neprisijungia.
Nejaugi po 7 metų taip jau pasimiršta, koks buvo tas mažylių miegas? g.gif
Aushrine
Gerai butu-pasimirsta...Maniskei jau greit 11, o nemiega vis dar-keliasi per naktele kelis kartus-tai atsigerti, tai i tualeta, tai augintinio aplankyt...Aisku, mes atsibundam jau tikrai ne kaskart, bet...Maza budama neklyke, tiesiog nemiegojo ir vis sukavo demesio reikalaudama. Ir dabar tas pat-nors ir aktyviste, soka dainuoja piesia, mokosi puikia, bet greit pavargsta, nori kad kas nuolat guostu ir myluotu biggrin.gif , zodziu, niekas kaip ir nepasikeite biggrin.gif ... Ir charakteris nesikeicia-jei jau pasake, kad dar nemiegos, tai kaip ir anksciau-nors akys pacios merkiasi, laiksysis is paskutiniuju ir nors tu ka...
Resnichka
QUOTE(Aushrine @ 2012 01 15, 18:25)
Gerai butu-pasimirsta...Maniskei jau greit 11, o nemiega vis dar-keliasi per naktele kelis kartus-tai atsigerti, tai i tualeta, tai augintinio aplankyt...Aisku, mes atsibundam jau tikrai ne kaskart, bet...Maza budama neklyke, tiesiog nemiegojo ir vis sukavo demesio reikalaudama. Ir dabar tas pat-nors ir aktyviste, soka dainuoja piesia, mokosi puikia, bet greit pavargsta, nori kad kas nuolat guostu ir myluotu  biggrin.gif , zodziu, niekas kaip ir nepasikeite  biggrin.gif ... Ir charakteris nesikeicia-jei jau pasake, kad dar nemiegos, tai kaip ir anksciau-nors akys pacios merkiasi, laiksysis is paskutiniuju ir nors tu ka...
*

blink.gif mda, " greit 11, o vis dar keliasi" -- čia nelabai paguodžiančiai. Įdomu, kad nesikeičia taip vaikiukai nuo mažens. Man kol kas sunku įsivaizduoti savo vaikus 11 metų ax.gif
kimberley7
Sveiki ax.gif
QUOTE(Resnichka @ 2011 12 26, 14:22)
*

Mano sunus hyperaktyvus vaikas. Dabar jam jau beveik 10 metu, nuo gimimo turejome problemu su miegojimu ir iki siol niekaip neisaugo doh.gif Atidavem ji i futbola,galvojom kad sportuodamas labiau pavargs ir geriau miegos, tikrai ne schmoll.gif Tuo paciu ir as niekaip negaliu gerai issimiegot doh.gif
Nireglina
Auginu du sūnus. Pirmasis nuo gimimo buvo siaubingai neramus. Klykdavo dieną naktį. Aš buvau išsekusi nuo nemigos ir nuovargio. Maniau, kad vaikų auginimas- košmaras. Gydytojams tai atrodė normalu doh.gif Sulaukęs 10 mėn., sūnus ėmė keistis. Ramiau miegodavo, nebereikėdavo nuolat nešioti. Kuo toliau, tuo viskas buvo geriau. Labai anksti pradėjo kalbėti, vaikščioti tik nuo 13.5 mėn. Dabar jis pirmokas. Gabus, pareigingas, protingas vaikas.
Visai kitokia mažojo auginimo istorija. Buvo be galo ramus kūdikis. Valgydavo ir miegodavo. Bet bėgant laikui, ėmė mus "šokdinti". Be galo užsispyręs, viskas turi būti kaip nori jis. Isterikuodavo, mušdavosi, spjaudydavosi, krisdavo ant žemės ir t. t. Buvo metas, kai maniau, jog man nuvažiuos stogas. Dabar jau nebėra taip blogai, bet vaikas tikrai nėra toks ramuolis, koks buvo kūdikystėje.
samsam
QUOTE(Nireglina @ 2012 01 17, 16:48)
Auginu du sūnus. Pirmasis nuo gimimo buvo siaubingai neramus. Klykdavo dieną naktį. Aš buvau išsekusi nuo nemigos ir nuovargio. Maniau, kad vaikų auginimas- košmaras. Gydytojams tai atrodė normalu doh.gif  Sulaukęs 10 mėn., sūnus  ėmė keistis. Ramiau miegodavo, nebereikėdavo nuolat nešioti. Kuo toliau, tuo viskas buvo geriau. Labai anksti pradėjo kalbėti, vaikščioti tik nuo 13.5 mėn. Dabar jis pirmokas. Gabus, pareigingas, protingas vaikas.
Visai kitokia mažojo auginimo istorija. Buvo be galo ramus kūdikis. Valgydavo ir miegodavo. Bet bėgant laikui, ėmė mus "šokdinti". Be galo užsispyręs, viskas turi būti kaip nori jis. Isterikuodavo, mušdavosi, spjaudydavosi, krisdavo ant žemės ir t. t. Buvo metas, kai maniau, jog man nuvažiuos stogas. Dabar jau nebėra taip blogai, bet vaikas tikrai nėra toks ramuolis, koks buvo kūdikystėje.
*

Pas mus labai panasiai. Pirmasis klyke naktim iki 2,5 m. Su teciu isvarvejusiom akim vaiksciojom. Puse nakties jis su vaiku buna kita pus as, o anksti ryte i darba begdavome verysad.gif Velai pradejo kalbeti. Kiek gydytoju isvaiksciota doh.gif Isvada: sveikas. Vaikas isaugo ramus, sugebantis susikoncentruoti i smulkmenas. Dabar pirmokas. Mokosi kol kas puikiai. Atsakingas, paklusnus, saziningas.
O mergina musu nuo pat gimimo miegojo ir miegojo blink.gif Net neramu budavo. Vienu metu jau kalbejo, vaiksciojo be pamperso. Isaugo principinga, uzsispyrusi, reikalaujanti, kad visi soktu pagal jos dudele. Ragai dygsta ne dienom, o valandom. Sunku su ja mums doh.gif Gal kas nors pagalvojo, kad islepinom mazaja. Taciau as taip nemanau. Tiesiog skirtingi vaiku temperamentai.
Ragaina
Labukas, turiu du bernuzelius, ir su visiskai skirtingais miego ypatumais ir charakteriais smile.gif

1.gime vakare, apie vidurnakti kaip uzmigo, tai ir ismiegojom iki 7 val ryto blink.gif panasiai miegodavo ir gryzus namo. dienos miegui ar vakare uzmigdavo pats beciauskedamas loveleje, budavo ir zaislu kruvoj "luzes" .dar veliau (apie 1-3m) jei jam atejo metas miegoti- nesvarbu budavo ar jis lovoj, masinoj, ant ranku ,vezime, koncerte, pliaze, sveciuose, dideleje sventej- jis tiesiog imdavo ir uzmigdavo savo laiku pagal tikslu savo dienos grafika lotuliukas.gif

2. visiska priesingybe. gime puse 5 ryte. mane ispejo,kad 12 val bus inkubatoriuje priziurimas, todel galiu TIKRAI ramiai miegoti iki pietu. daug vaikiuku skyriuje ten girdejosi , bet kazko visvien pabudau puse 8nuo vieno ITIN "isizeidusio" mazylio balselio artejancio per kolidoriu..taip ir prasidejjo ilga kelione per kopas doh.gif iki metu mazdaug.. (gerai kad vyresneliui buvo ne motais ar jam rami naktis ar tanko pabuklai saudo tame paciame kambary biggrin.gif )
kudikeli nesiojome "pamainom" as ,vyras ir mano mama, ugtelejusi migdydavom vezimelyje, po jo ratais mesteleje kokiu rankluostuku,ar tapkiu ax.gif kitos iseities nebuvo..

taip ir augom.. vienas kaip prisautas prie pagalves, kitas kulniukais sienas ratais matuodavo "poterius" snabzdedamas iki pusiaunakcio kol uzmigdavo. bet naktele ismiegodavo visa jau nuo 1metu.

charateriai dabar-

1. visdar taip pat savo laiku uzmingantis, ir lengvai besikeliantis ryte. meniskos "tvarkos" berniokas,savo kaltes nurasantis isdykusio brolio nenaudai. besidomintis muzikos instrumentais, kalbomis, santurus, su vaikais sutaria puikiai, didesnese grupese vaiku kartais lyderiauja, kartais lieka "minios" vaidmenyje. moka nusileisti. lengvai priima "ne", nesigincija. bet ir moka apginti savo pozicija.

2.visdar tebematuojantis sienas kulniukais lotuliukas.gif labai tingiai keliasi ryte,su pabumbejimais. kartais impulsyvus vaikas, bet tikrai ne hyperaktyvus.
draugiskas,bet prisimasto ir "priesu" lotuliukas.gif siekia lyderiauti visur ir visada, sunkiai priimantis pralaimejima, visdar vaikiskai paverkti megejas biggrin.gif ginciukas musu, bet ne isterikuoja, nesokdina schmoll.gif gudrumu laimi tevu sprendimus palankius jam.mokykloje sekasi puikiai,aktoriauja spektakliukuose ,pirmaja klase startavo 6m.niekad neturejo sunkumu net ir lenkti metais vyresnius vaikus..

oj kiek.. prirasiau blush2.gif nemoku apibendrinti trumpai .. kazkaip detalems skiriu daug demesio blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Milky*
Maniskis nuo gimomo nemiegojo naktim, uzmigdavo tik nuo puses 4 iki 8 ryto, ramiau budavo kai isvesdavom i lauka, tada 4h ismiegodavo, bet man poilsio jokio, taip ir vaikstinedavau gatvej su vezimu smile.gif taip iki metuku, poto vis reciau keldavosi, o nuo 2.5 metuku ismiega visa nakti ir diena dar 4h kartais ismiega smile.gif matyt nori atsimiegot uz nemiegota laikotarpi smile.gif auga impulsyvus, kartais nervingas, daug vadovauja, bet protingas ir saikingai isdykes, kartais kaip su suaugusiu galima susikalbet ir pasitart nors dar tik ketveri :)gabus visokiem konstravimam, bet kantrybes plusti prie kokio smulkaus darbelio neturi, susinervina ir meta supykes smile.gif siaip geras vaikas, idomu kaip seksis mokykloje smile.gif
Tequila26
Mano abu sūnūs augo labai panašiai.Diegliai prasidėjo 2,5mėn ir baigėsi kažkur 8mėn.Visa tą laiką galima sakyti nemiegojom...ilgainiui viskas susitvarkė,mes to visai nesureikšminome.Nuo 2m išmiega visą naktį,nebent serga(kas būna itin retai).Abu itin aktyvūs,bet čia tikrai tevų genai pasidarbavo biggrin.gif kur paliksi tikrai nerasi biggrin.gif
Man labai įdomu,mamos kurios sako,kad jos vaikas yra hiperaktyvus tikrai turi tokią diagnozę?
margustas
nelabai suprantu ka bendro turi miegas kudikystej ir charakteris g.gif
dvyniai jau po pirmos savaites nesikele naktim valgyt,ismiegodavo nuo 22val iki 7-8val bet daba hiperaktyvus ir miegas jiem priesas.jie gali nueit miegot 3val nakties,bet ryte vistiek kelsis 8val.kas vakara kovojam kad jau laikas gult doh.gif kol maziukai buvo tik per asaras nuvarydavom gult o pietu miego jau nezmigdziau gal nuo 1,5metu.mazasis triuksmavo tik pirmaja savo gyvenimo nakti kol gavo tiute,iki dabar<neskaitant kad kartais nakti atslenka pas mus i viduriuka biggrin.gif >.ir daba budamas 5,5metu jis gali pavalges nueit pamiegot pietuku,gali vakare uzmiges 7val iki 9val po pusvalandzio vel miega nakties miega biggrin.gif ,kelionese visada uzmiega<jis didelis miegalius> bet jei yra broliai salia tai givsidabriukas o kai vienas tai flegma lotuliukas.gif
lelija...
QUOTE(Resnichka @ 2011 12 26, 13:22)
4u.gif
Sveiki. Kaip paskaitau forume, vieniems tėvams pasisekė ir jie augina vaikus, kurie nuo mažens ramiai miega, retai keliasi naktį, arba anksti ima išmiegoti visą naktį, nei supt, nei maitinti jų ne reikia. O kiti visą ankstyvąjį amžių naktį prabunda po n-kartų, užmiega tik su papuku, ar supdami vežime...
Labai įdomu sužinoti, kaip skiriasi tokių vaikų charakteriai, temperamentai, kai jie jau paaugę.

*

Mano mergina,kai gimė tai iki pusės metų turbūt ištisai rėkė,neaišku ko ir kodėl,valgydavo taip pat su savo mandrumais tik vienoj padėtį,nei ant rankų,nei gamtoj tarkim kaip kitos mamytės maitina,man nesiduodavo ji,bėgdavau visa šlapia namo biggrin.gif Anksti pradėjo vaiksčiot nepilnai 9 mėn.,šnekėt,sėdėt ant puoduko,na viskas pas ją tarsi savaime taip ėjosi,judri mergaitė,imli.Dabar va 6 metai,bet kaip ir nuo gimimo su savo charakterėliu,jautri,mėgsta pabliaut,jei užsispyrė sunkoka perkalbėt,naktį ir dabar atsikelia tai jai liūdna pasidaro,tai į tuoleta eina,tai susapnuoja ką pas mus į lovą atbėga.
O sūnus kitoks,ramesnio būdo,nors nesakyčiau,kad nejudrus,tiesiog emociškai stabilesnis ar kaip čia išsireikšt,dar tik 1,7m.,bet ir kuo puikiausiai vienas pažaidžia,kai miega gali granatas sprogdint nejaučia,patinka garsai,nėra rėksnys.Kai gimė tai man jis ištisai 2 paras išmiegojo buvau net išsigandus kas jam yra, pasirdo nu miega vaikas biggrin.gif dar galvoju,kad čia didelę įtaką turi ir mamytės besilaukiančios emocinė būsena.
deltadu
QUOTE(Resnichka @ 2011 12 26, 12:22)
4u.gif

*

AKTUALI ŠI TEMA IR MUMS. Nemiegojo mūsų bernelis iki 2 metų.. Dabar (tuoj bus 5) jua lyg geriau naktimis, bet dienomis baisus vijurkas, užsispyręs, reikalaujantis ir t.t. Nežinau, ko tikėtis ateity..
ramunele 28
Mano vyresnėlis buvo labai neramus,tad ir po šiai dienai nenusėdi vietoje.Gerai mokosi,dalyvauja olimpijadose,lanko būrelius,nes jam reikia kur išsikrauti.O mažoji yra be galo rami,tai bus matyti kokie bus jos pasiekimai?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.