Norisi kuo daugiau informacijso susirinkt artėjant tai lemtingai dienai, nors kas ten žino kaip bus, vis ramiau laukti susitikimo su
Atrodo neradau panašios temos, o labai norėtųsi patyrusių mamyčių paklausti, kokius natūralius nuskausminimo būdus naudojote per gimdymą, kokie jums labiausiai padėjo?
Norisi kuo daugiau informacijso susirinkt artėjant tai lemtingai dienai, nors kas ten žino kaip bus, vis ramiau laukti susitikimo su
manau, kad geriausias naturalus nuskasminimo budas - sukurti ta aplinka, kurioje jausis saugi ir tikra: tvirta vyro ranka, rami muzika, gal bet delfino garsai:), del eteriniu alieju pasiteirauk daugiu, nei maza kokima gali buti alergiska; smilkalai ir pan., man pvz., per gimdyma nesinorejo, kad mane kas nors liestu, o tuo labiua masazuotu...
Na, as cia priesingai stovyklai paatstovausiu ... ziuriu nieks nekalba sita tema.
Mano muset fiziologija yra tokia - kai neskauda, tai neskauda mazdaug iki 6 cm, o paskui kai pradeda, tai nesinori nei voniu, nei kamuoliu, nei kitokiu pribambasu... Gerai, kad tada jau greitai... Per pirma gimdyma akusere bande pamasazuoti (tada jau oksitocina buvo pradeje lasinti, tai dar saldizau), ale man tik vieno norejos - nagus susileisti, kad atitrauktu demesi nuo pagrindinio dalyko... Antra syki, kai gimdymas ejosi nesunkiai, geriausiai padejo plepeti su gydytoja O aplinka... nu, jei cia nekelsime senos temos apie gimdyma namie - t.y. kalbame apie gimdyma ligoninej... nu neisivaizduoju Klaipedos gimdykloj aromatines lempos, ar zvakiu kokiu... juokingai man atrodytu... tas jaukumas tokioj gimdykloj - kaip kiaule papuosta kaspinu Bet kiekvienai kitaip. Miau
mew, pazystu ne viena pora, kuri sugebejo lygonineje susikurto tokia atmosfera, kurios jiems reikejo, viskas aisku priklauso nuo pacios moters, nuo jos noru, pojuciu, aisku nuo gymdymo eigos ir pan. Ir jokiu stovyklu nereikia kurti, visos norime si ivyki pasitikti kiek imanoma graziau, lengviau ir pan. Sekmes:)
Prietariu, Klaipedos gimdymo namuose gimdyklos baisios! Sienos aptrupeje, salta, lovos braska. Na zodziu, baisu. Bet kita vertus, ne i sienas vaziuoji ziureti. As pasigimdziau, vaikas sveikas, skausmai pamirsti ir tiek. Antraji, tikriausiai, ten pat gimdysiu.
Zinau viena buda kaip nejausti skausmo, o ir laikas greiciau eina, be to, nereikia nieko nestis i gimdykla - nei kvapu, nei zvakiu
Man ir teks gimdyti Klaipėdos ligoninėj
Siandien suzinojau viena buda, kaip pagreitinti gimdyma ir sumazinti skausmus. Reikia taikyti "reflexology", lietuviskai turbut butu refleksologija. Tai masazavimas tam tikru tasku koju pedose. Kol kas nezinau, kokie tie taskai, bet tyrimai rodo, kad gimdymo trukme gali buti sutrumpinta iki 3-5 valandu ar maziau (cia turiu omeny pirmo gimdymo). Gal kas girdejo apie si metoda?
Man per gimdyma nesinorejo, kad kas nors mane liestu
ar masazuotu, bet moraliskai tai labai padejo tai, kad vyras buvo kartu. Nieko jis nedare, tik salia buvo-bet man daugiau nieko ir nereikejo. Ir kazkieno auksine mintis issakyta cia forume, man taip pat padejo:- isivaizduok, kad kiekvienas saremis ar stanga yra paskutine ir tereikia tik ja iskesti.., kiekvienas skausmas priartina prie maziaus gimimo. Kai tai zinojau ir suvokiau, nebebijojau tu skausmu, suvokiau, kad greit viskas baigsis ir isvysiu savo mazyly. Sekmes
Sutinku su Mew 100proc., ne aromatinės žvakės tada galvoj. Mano vyrui ir akušerė pasiūlė mane pamasažuoti, sakaiau, nereikia, nes tik erzino, o nepadėjo tas masažas. Papildyta @ [mergetime]1089017756[[b]*šilka rgetime] [/b] Beje dėl aplinkos, aš gimdžiau palatoj, kur sienos buvo kreminės spalvos,, švietė saulutė, todėl palata buvo super jauki. Kai vyras vedė į tualetą Bet čia tik šiaip, dabar mąstau, o tuo metu, tai buvo dzin, kad tik skausmas kuo greičiau baigtųsi
Man nepadėjo kamuoliai, vonia, o masažas tiko tik tada kai masažavo akušerė. Labiausiai lengvino skausmą taisyklingas kvėpavimas, būtent susikaupi kaip čia įkvėpti, tai nors tuo momentu mintys atitrūksta nuo skausmo. Padėjo saviįtaiga, kad neskauda, ar skauda žymiai mažiau.
O taškai, per kursus sakė, kad gimdymo skausmus mažina , kai masažuojamas kojos pirštas, bet neprisimenu kuris, tai visus masažuokit, gal padės. Jei viskas vyksta normaliai , be komplikacijų, tai patikėkit, visai nebaisu, ir nėra tas skausmas labai jau didelis. Gimdžiau be epidūro, ir vėl taip daryčiau.
Labai daug diskutuojame apie epiduro pasirinkima per gimdyma, taip pat apie pasirinkima cezario operacijos, man idomu butu, ar teko kuriai vartoti homeopatinius vaistus per gimdyma?
Per savo nestuma lankausi Dublino ligoninej, ten gavau pora zurnaliuku, isleitu pacios ligonines apie nestuma ir gimdyma, juose yra aptariami nuskausminimo budai ne tik paremti tradiciniais vaistais (ir epiduru), bet ir akupunktura, akupresūra, homeopatija. Taip pat, gal mamytes pasidalintu patirtimi ir kokius homeopatinius vaistus vartoja palengvinti gimdymui.Airijoje yra parduodami vaistu rinkinukai skirti gimdymui.O kaip yra Lietuvoje?
Lietuvoje tokiu homeopatiju neteko girdet, kiek zinau saremio skausmus nuskausmina masazais ir silta vonia (dusu)
Žinau, kad yra tokie homeopatiniai vaistukai, kuriuos reikia vartoti kelias savaites prieš numatomą gimdymą gimdančioms pirmą kartą - jie minkština ir paruošia gimdymo takus, kaklelis greičiau atsivėrinėja. Tik nepamenu, kaip jie vadinasi. Ir pati jų nevartojau, ir taip labai sėkmingai pagimdžiau
Gimdymo metu nieko nenaudojau, o po gimdymo kažkiek laiko vartojau Arnica homeopatinius žirniukus. Arnica padeda greičiau atslūgti esamiem patinimam, nubrozdinimam, kraujavimą stabdo. Dar didelė atgaiva man po gimdymo buvo medetkų tinktūra - plaudavausi ja (smarkiai skiesta su vandeniu) "apačią" ir purkšdavau jos ant įklotų, paskui juos sušaldydavau šaldiklyje ir dėdavausi. Labai ramino skausmą ir nemalonius pojūčius. Tiesa, Pauliaus bambutę irgi valiau medetkų tinktūra
QUOTE(Žiogelis @ 2005 09 11, 20:52) Žinau, kad yra tokie homeopatiniai vaistukai, kuriuos reikia vartoti kelias savaites prieš numatomą gimdymą gimdančioms pirmą kartą - jie minkština ir paruošia gimdymo takus, kaklelis greičiau atsivėrinėja. Tik nepamenu, kaip jie vadinasi. Ir pati jų nevartojau, ir taip labai sėkmingai pagimdžiau Cia rekomenduoja vartoti likus 10 dienu iki numatytos gimdymo dienos : 7 dienas vakare pries miega Caulophyllum 30C; 3 dienas t.p. pries miega Caulophyllum 200C-ji galima vartoti iki savaites po numatytos datos, jei veluoja gimdymas. Caulophyllum , kaip ir rasei, paruosia gimdymo takus.
As gimdziau Londone, va pries pora savaiciu.. ir pries ir per pati gimdyma vartojau homeopatinius:
gimdymui- Arnica 30x - po doze kas puse val. nuo tada kai saremiai tampa skausmingi; Chamomilla 30x - 'skausmai nebepakenciami' suirzimas; Pulsatilla 30x - 'daugiau nebegaliu', lengvai pasiduodanti, verkslenanti, reikalinga kompanija ir konsultacija; Aconite 30x - atsiradus baimem ir perdetam jauduliui; Nezinau kaip kitom bandziusiom homeopatija, asmeniskai labai ja pasiklioviau ir nenusivyliau! Nuo pat gimdymo pradzios vartojau arnica, neprireike jokiu nuskausminamuju, buvau stebuklingoj ramybej (kas 4val. suciulpdavau aconite) o vaikutis atejo pasaulelin l. greitai ir lengvai
oj, kaip išsamiai čia aprašėte
O kokie homeopatai paskyrė šiuos žirniukus? Turbūt užsienyje, ne Lietuvoje? Baibokiuk, kas dar gero tame žurnale aprašyta? QUOTE(Wajda @ 2005 09 15, 15:28) oj, kaip išsamiai čia aprašėte O kokie homeopatai paskyrė šiuos žirniukus? Turbūt užsienyje, ne Lietuvoje? Baibokiuk, kas dar gero tame žurnale aprašyta? mammamia pakankamai issamiai papasakojo, kita kuria diena pasiimsiu zurnalus ir pabandysiu papildyti, jeigu idomu. Internete yra nemazai homeopatu patarimu, kokius vaistus vartoti per gimdyma( aisku ne lietuviskose svetainese).Tiesiog as cia pirma karta isgirdau apie homeopatijos taikyma per gimdyma ir man idomu pasidare, kokia patirtis bandziusiu mamu, juk turetu buti ir tokiu tarp supermamos nariu, juk tai alternatyva galbut epidurui, cezariui QUOTE(baibokiukas @ 2005 09 15, 20:10) mammamia pakankamai issamiai papasakojo, kita kuria diena pasiimsiu zurnalus ir pabandysiu papildyti, jeigu idomu. Internete yra nemazai homeopatu patarimu, kokius vaistus vartoti per gimdyma( aisku ne lietuviskose svetainese).Tiesiog as cia pirma karta isgirdau apie homeopatijos taikyma per gimdyma ir man idomu pasidare, kokia patirtis bandziusiu mamu, juk turetu buti ir tokiu tarp supermamos nariu, juk tai alternatyva galbut epidurui, cezariui labai įdomu
Man homeopatiniai vaistai - tas pats kaip placebo efektas.
QUOTE(cisarTyela @ 2005 10 13, 08:46) Čia gal atsakysiu nelabai į temą, bet ar prieš pasakydama savo nuomonę, patikrinai praktiškai? Na gimdyme nebandžiau homeopatnių vaistų, bet prie nemažo šūsnies rimtų ligų (bronchinė astma, piktybinias auglys, išsėtinė sklerozė, miomos, opaligė) tiek sau, ties vaikams, kitiems artimiesiems esu išbandžiusi ohoho kiek homeopatinių priemonių, ir jokio efekto.
sveikos
noreciau ispudziu tu kurios gimde naturaliai be nuskausminimo, ir kaip pavyko, del ko pavyko ir panasiai.
gimdziau be nuskausminamuju ir nesigailiu. Pagimdziau greitai ir nesunkiai
zinoma skaudejo, bet tokia jau musu mamyciu dalia. Kita karta taip pat gimdysiu be nuskausminamuju, jei nebus kokiu komplikaciju Didziausias jegu saltinis buvo tai vyras, kuris nesitrauke nuo manes ne minutei, as jam labai dekinga
Aš savo vyresniuosius gimdžiau be nuskausminamųjų, tai labai padėjo masažinės vonios, tačiau po gimdymo jaučiau didelį nuovargį, todėl trečią gimdžiau su nuskausminimu
O aš gimdžiau be nuskausminimo vos prieš penkias dienas
tinosiuk, o kodel supanikavai pries stumima? ir dar jei galit pasakykit ar tas saremiu skausmas panasus i menesiniu? ir kaip paskui jau kai kakalelis daug atsiveres ar speji pailseti tarp saremiu ir kuri vieta sunkiausia iskest?
As irgi gimdziau be nuskausminimo
Paskui atnese dukryte, tai is tos laimes dar panesiojau QUOTE(Gerbera @ 2006 06 11, 15:41) tinosiuk, o kodel supanikavai pries stumima? ir dar jei galit pasakykit ar tas saremiu skausmas panasus i menesiniu? ir kaip paskui jau kai kakalelis daug atsiveres ar speji pailseti tarp saremiu ir kuri vieta sunkiausia iskest? Labai bijojau skausmo, tai sakiau negimdysiu, einu namo
Abu vaikus pagimdziau be nuskausminimo. Gimdymai buvo labai greiti, lengvi ir be komplikaciju. Vaikiukai gavo po 10balu is 10.
Kazkaip baimes, nei pries pirma, nei pries antra gimdyma nebuvo.
as irgi be nuskausminimu pagimdziau drucke pana
neplysau, nekirpo pries gimdymo labai bijojau gimdymo, saremiu - visko. bet kai atejo ta akimirka - kazkaip viskas po truputi ejosi ir sakyciau, nebuvo nei taip skausminga, nei taip baisu kaip tikejausi! tarp saremiu net nusnusdavau, nes gimdziau visa nakti ir jau nebeturejau jegu. bet kai pasake stumt, tai kazkaip susikaupiau is paskutiniuju jei kada nors dar gimdyciau, tikriausiai vel be nuskausminamuju
Aš irgi be nuskausminamųjų pagimdziau, nors visą nėštumą galvojau, kad gimdysiu su epiduru. Atvažiavau gimdyti jau su 7 cm atidarymu, tai jau neleido daryti jokio epiduro... Gimdymas buvo labai greitas, lengvas ir be komplikacijų
QUOTE undetinosiukas Paskelbta 2006 06 11, 15:16 QUOTE(Gerbera @ 2006 06 11, 15:41) tinosiuk, o kodel supanikavai pries stumima? ir dar jei galit pasakykit ar tas saremiu skausmas panasus i menesiniu? ir kaip paskui jau kai kakalelis daug atsiveres ar speji pailseti tarp saremiu ir kuri vieta sunkiausia iskest? Labai bijojau skausmo, tai sakiau negimdysiu, einu namo Akušerė sako gerai, eik Ir nestumdavau kai sąrėmis užeidavo, arba stumdavau labai trumpai, o reikia kiek įmanoma ilgiau. Bet paskui jau pati norėjau kuo greičiau išstumt, nes žinojau, kad kai išstumsiu - nebeskaudės Pradžioj sąrėmių skausmas tikrai panašus į mėnesinių, tik kuo toliau - tuo stipresnis, o per stūmimus jau nebepanašus Pailsėt per stūmimą laiko užtekdavo, beveik ir per daug - juk jei leliaus galvytė jau pradėjusi lysti, tai per tą laiką kai nėra sąrėmio visąlaik jauti įsitempusius tarpvietės raumenis, o tai nėra labai malonu... fined Du vaikus pagimdziau be nuskausminimo,nors su antru uzejo toks momentas,kad jau prasiau QUOTE(Gerbera @ 2006 06 10, 23:25) sveikos noreciau ispudziu tu kurios gimde naturaliai be nuskausminimo, ir kaip pavyko, del ko pavyko ir panasiai. Aš gimdžiau be nuskausminimo,nors buvau įsitikinus,kad man jo reikės ir tariausi su gyd,bet pasirodo tokių dalykų negali planuot;pagimdžiau per valandą,kai gyd pasakė,kad tuoj gimdysiu jau skaudėjo,sakau,kur nuskausminimas,sako neverta leisti nes pradės veikti tik po valandos.Visada bijojau skausmo,galvojau.kad gimdymas labai skausmingas,bet pagimdžiau lengvai,mano mėnėsinės būdavo labai skausmingos,sienom lipdavau iš skausmo,sako tada lengvai gimdosi
As irgi gimdziau be nuskausminamuju ir esu visiskai tuo patenkinta.Aisku skaudejo,bet tai nebuvo toks skausmas kurio negalejau istverti.Viskas vyko greitai ir sklandziai.Aisku padejo dar ir tai kad per visa gimdyma vyras buvo salia,ir noras kuo greiciau pamatyti savo leliuka
QUOTE(pince @ 2006 06 14, 21:35) Aš gimdžiau be nuskausminimo,nors buvau įsitikinus,kad man jo reikės ir tariausi su gyd,bet pasirodo tokių dalykų negali planuot;pagimdžiau per valandą,kai gyd pasakė,kad tuoj gimdysiu jau skaudėjo,sakau,kur nuskausminimas,sako neverta leisti nes pradės veikti tik po valandos.Visada bijojau skausmo,galvojau.kad gimdymas labai skausmingas,bet pagimdžiau lengvai,mano mėnėsinės būdavo labai skausmingos,sienom lipdavau iš skausmo,sako tada lengvai gimdosi Tikrai??? Na, mano mmm irgi buvo žiauriai skausmingos. Tikiuosi, kad gimdymas bus kitoks. Ramiau biškį pasidarė...
Gimdziau ir as be nuskausminamuju ir 1 ir 2 karta.Bet as taip pat lengvai gimdziau
Na aš irgi abu kartus pagimdžiau be nuskausminamųjų. Tiesą sakant, kai pirmąjį gimdžiau, tai visi epidūriniai nuskausminimai buvo visiška naujovė tik tik pradedama taikyti, tai nelabai dar ir žinojome kas tai per daiktas. Ir nieko. Nors gimdžiau apie 12 valandų ir gimdymas buvo komplikuotas. Antrąjį pagimdžiau greit ir lengvai (visos detalės išguldytos "Gimdymo istorijose")...
Nenoriu čia pasirodyti bjauri cinikė, tai pasakysiu tik tiek, kad šiaip jau gimdymas yra fiziologinis procesas. Per ilgus amžius gamta nieko tobulesnio nesugalvojo. Ir dar neteko girdėti, kad kuri gimdydama iš skausmo būtų numirusi. Svarbiausia nereikia įsibaiminti iš anksto. O po gimdymo - pamatysit savo angelėlius ir visi skausmai pasimirš (jei ne iš karto - tai po savaitės tikrai
aciu mergytes
tik va idomu kaip bus nes mano mmm buvo visai neskausmingos...
as irgi gimdziau naturaliai,nors buvau ir esu didele baile sakiau imsiu epidurini tik paskutiniu atveju..
Irgi be nuskausminimo gimdžiau, laukiau, kol bus blogiau
QUOTE(Ievius @ 2006 06 20, 19:12) Irgi be nuskausminimo gimdžiau, laukiau, kol bus blogiau Aš irgi laukiau kol bus blogiau. O kai sulaukiau, atsidarymas buvo jau 7 cm ir apie nuskausminamus gydytojas jau liepė pamiršt. Nu ir pagimdžiau be nuskausminamų. Skaudėjo, bet skausmas labai greit pasimiršo. Antą, galvoju, irgi gimdyčiau be epidūro.
as planavau darytis epidura su abiem vaikais, bet planai nuejo suniui ant uodegos
Pirmaji karta gimdziau be nuskausminamuju (vienintele medicinine "pagalba"kuria gavau - priemime pamatavo kraujospudi). Tik labai nerimavau, del tu nervu turbut greit isvargau, gimdymas truko 16 valandu, tai pries pat gala tarp saremiu isigudrinau nusnausti posma kita. Bet gimdymas praejo lengvai, akuserei tereikejo pagauti leliuka. Daugiau buvo isgascio nei skausmo, gal del to kad viena buvau. Po tokio gimdymo autoritetingai kitoms
Pirma pagimdziau be nuskausminimo, nelabai ir buvo tada tik po dideliu "blatu",
o dabar nors ir yra galimybe bet nenoriu. Tiksliau noreciau gimdyti be epidiuro, bet ka gali zinoti, kiekvienas gimdymas kitoks.
abu vaikucius gimdziau be nuskausminamuju,su dukra tai labai trumpai skaudejo ,tai su suneliu galvojau bus irgi mazai skausmo,bet skaudejo zymiai stipriau ir ilgiau ,vis tikejausi kad tuoj gims ir nereikes jokiu vaistu
Aš taip pat gimdžiau be nuskausminimo. Pirmiausia man bemiegant pradėjo bėgti vandenys, po to pradėjo mausti pilvą, po poros valandų nuvažiavau į ligonin. Ten priėmime kokią valandą užtrukom ir kai persirengus nuvedė į gimdyklą jau kaip reikiant skaudėjo. Tada pati prašiau epidūro, nor ir buvau jo visai neplanavusi. Akušerė vis sakė dar nelaikas, dar bus skaudžiau, tada ir suleisim. I pati nustebo kai pasakiau, kad jau noriu stumti. per 2 stūmimus ir mergytė atėjo į šį pasaulį. Tad akušerė pasakė, kad aš gimdymam sutverta, o kai antrą gimdysiu, tai epidūrą dar namuose turiu pasidaryti, nes kitaip ir vėl nėspėsiu
O dabar nežianu, kaip čia bus. Žiūrėsiu pagal situaciją.
as gimdziau be nuskasusminimo,saremiai truko visa nakti,buvau labai pavargus,todel jie taip ilgai truko ir sunku buvo man juos iskesti,gerai,kad salia buvo vyras
antra galvoju gimdysiu ik su epiduru,nebenoriu buti tokia nuvargus nuo tu saremiu |