Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Natūralus nuskausminimas gimdymo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
egliuke
Atrodo neradau panašios temos, o labai norėtųsi patyrusių mamyčių paklausti, kokius natūralius nuskausminimo būdus naudojote per gimdymą, kokie jums labiausiai padėjo? rolleyes.gif Aš žinau keletą masažiukų, dar vanduo vonioje biggrin.gif .Ir atrodo viskas g.gif O neseniai šitam forume perskaičiau ir apie eterinius aliejus, aromaterapiją.
Norisi kuo daugiau informacijso susirinkt artėjant tai lemtingai dienai, nors kas ten žino kaip bus, vis ramiau laukti susitikimo su 2.gif
marieana
manau, kad geriausias naturalus nuskasminimo budas - sukurti ta aplinka, kurioje jausis saugi ir tikra: tvirta vyro ranka, rami muzika, gal bet delfino garsai:), del eteriniu alieju pasiteirauk daugiu, nei maza kokima gali buti alergiska; smilkalai ir pan., man pvz., per gimdyma nesinorejo, kad mane kas nors liestu, o tuo labiua masazuotu... smile.gif
Mew
Na, as cia priesingai stovyklai paatstovausiu ... ziuriu nieks nekalba sita tema.

Mano muset fiziologija yra tokia - kai neskauda, tai neskauda mazdaug iki 6 cm, o paskui kai pradeda, tai nesinori nei voniu, nei kamuoliu, nei kitokiu pribambasu... Gerai, kad tada jau greitai... Per pirma gimdyma akusere bande pamasazuoti (tada jau oksitocina buvo pradeje lasinti, tai dar saldizau), ale man tik vieno norejos - nagus susileisti, kad atitrauktu demesi nuo pagrindinio dalyko...
Antra syki, kai gimdymas ejosi nesunkiai, geriausiai padejo plepeti su gydytoja smile.gif

O aplinka... nu, jei cia nekelsime senos temos apie gimdyma namie - t.y. kalbame apie gimdyma ligoninej... nu neisivaizduoju Klaipedos gimdykloj aromatines lempos, ar zvakiu kokiu... juokingai man atrodytu... tas jaukumas tokioj gimdykloj - kaip kiaule papuosta kaspinu smile.gif

Bet kiekvienai kitaip.

Miau
marieana
mew, pazystu ne viena pora, kuri sugebejo lygonineje susikurto tokia atmosfera, kurios jiems reikejo, viskas aisku priklauso nuo pacios moters, nuo jos noru, pojuciu, aisku nuo gymdymo eigos ir pan. Ir jokiu stovyklu nereikia kurti, visos norime si ivyki pasitikti kiek imanoma graziau, lengviau ir pan. Sekmes:)
Lexana
QUOTE (Mew @ 2004 07 02, 22:04)
O aplinka... nu, jei cia nekelsime senos temos apie gimdyma namie - t.y. kalbame apie gimdyma ligoninej... nu neisivaizduoju Klaipedos gimdykloj aromatines lempos, ar zvakiu kokiu... juokingai man atrodytu... tas jaukumas tokioj gimdykloj - kaip kiaule papuosta kaspinu smile.gif

Prietariu, Klaipedos gimdymo namuose gimdyklos baisios! Sienos aptrupeje, salta, lovos braska. Na zodziu, baisu. Bet kita vertus, ne i sienas vaziuoji ziureti. As pasigimdziau, vaikas sveikas, skausmai pamirsti ir tiek. Antraji, tikriausiai, ten pat gimdysiu. wink.gif
Juku
Zinau viena buda kaip nejausti skausmo, o ir laikas greiciau eina, be to, nereikia nieko nestis i gimdykla - nei kvapu, nei zvakiu rolleyes.gif . Reikia duoti smegenims darbo, t.y.uzimti jas kuo kitu, kad neturetu kada justi kaip skauda. As intensyviai skaiciavau grindu plyteles visokiais isivaizduojamais ornamentais smile.gif . Tiesa, tai ne toks jau ir sudetingas darbas smegenims biggrin.gif ...noreciau tiketi laugh.gif , bet suveike super thumbup.gif
egliuke
nu neisivaizduoju Klaipedos gimdykloj aromatines lempos, ar zvakiu kokiu... juokingai man atrodytu... tas jaukumas tokioj gimdykloj - kaip kiaule papuosta kaspinu smile.gif

Man ir teks gimdyti Klaipėdos ligoninėj sad.gif Bet labai teisngai pastebėta - prie sovietinių n metų neremontuotų gimdyklų tos aromatinės lempos ar žvakės visai netinka biggrin.gif
zanet
Siandien suzinojau viena buda, kaip pagreitinti gimdyma ir sumazinti skausmus. Reikia taikyti "reflexology", lietuviskai turbut butu refleksologija. Tai masazavimas tam tikru tasku koju pedose. Kol kas nezinau, kokie tie taskai, bet tyrimai rodo, kad gimdymo trukme gali buti sutrumpinta iki 3-5 valandu ar maziau (cia turiu omeny pirmo gimdymo). Gal kas girdejo apie si metoda?
happy
Man per gimdyma nesinorejo, kad kas nors mane liestu
ar masazuotu, bet moraliskai tai labai padejo tai, kad vyras
buvo kartu. Nieko jis nedare, tik salia buvo-bet man daugiau
nieko ir nereikejo. smile.gif
Ir kazkieno auksine mintis issakyta cia forume, man taip pat
padejo:- isivaizduok, kad kiekvienas saremis
ar stanga yra paskutine ir tereikia tik ja iskesti.., kiekvienas skausmas
priartina prie maziaus gimimo. Kai tai zinojau ir suvokiau, nebebijojau
tu skausmu, suvokiau, kad greit viskas baigsis ir isvysiu savo mazyly.
Sekmes heart.gif ir ramaus laukimo
šilka
Na, as cia priesingai stovyklai paatstovausiu ... ziuriu nieks nekalba sita tema.

Mano muset fiziologija yra tokia - kai neskauda, tai neskauda mazdaug iki 6 cm, o paskui kai pradeda, tai nesinori nei voniu, nei kamuoliu, nei kitokiu pribambasu...  Gerai, kad tada jau greitai... Per pirma gimdyma akusere bande pamasazuoti (tada jau oksitocina buvo pradeje lasinti, tai dar saldizau), ale man tik vieno norejos - nagus susileisti, kad atitrauktu demesi nuo pagrindinio dalyko...
Antra syki, kai gimdymas ejosi nesunkiai, geriausiai padejo plepeti su gydytoja smile.gif

Bet kiekvienai kitaip.

Miau

Sutinku su Mew 100proc., ne aromatinės žvakės tada galvoj. Mano vyrui ir akušerė pasiūlė mane pamasažuoti, sakaiau, nereikia, nes tik erzino, o nepadėjo tas masažas.
Papildyta @ [mergetime]1089017756[[b]*šilka rgetime] [/b]
Beje dėl aplinkos, aš gimdžiau palatoj, kur sienos buvo kreminės spalvos,, švietė saulutė, todėl palata buvo super jauki. Kai vyras vedė į tualetą unsure.gif , spėjau akį užmesti į kitas palatas, tai buvo tokių, kur labai nemaloniai atrodė-melsvai žalios ir sieno plytelėmis, brrrr, o jei dar gimdykla, kur nėra saulės?
Bet čia tik šiaip, dabar mąstau, o tuo metu, tai buvo dzin, kad tik skausmas kuo greičiau baigtųsi
zozo
Man nepadėjo kamuoliai, vonia, o masažas tiko tik tada kai masažavo akušerė. Labiausiai lengvino skausmą taisyklingas kvėpavimas, būtent susikaupi kaip čia įkvėpti, tai nors tuo momentu mintys atitrūksta nuo skausmo. Padėjo saviįtaiga, kad neskauda, ar skauda žymiai mažiau.
O taškai, per kursus sakė, kad gimdymo skausmus mažina , kai masažuojamas kojos pirštas, bet neprisimenu kuris, tai visus masažuokit, gal padės.

Jei viskas vyksta normaliai , be komplikacijų, tai patikėkit, visai nebaisu, ir nėra tas skausmas labai jau didelis. Gimdžiau be epidūro, ir vėl taip daryčiau.
baibokiukas
Labai daug diskutuojame apie epiduro pasirinkima per gimdyma, taip pat apie pasirinkima cezario operacijos, man idomu butu, ar teko kuriai vartoti homeopatinius vaistus per gimdyma?
Per savo nestuma lankausi Dublino ligoninej, ten gavau pora zurnaliuku, isleitu pacios ligonines apie nestuma ir gimdyma, juose yra aptariami nuskausminimo budai ne tik paremti tradiciniais vaistais (ir epiduru), bet ir akupunktura, akupresūra, homeopatija.
Taip pat, gal mamytes pasidalintu patirtimi ir kokius homeopatinius vaistus vartoja palengvinti gimdymui.Airijoje yra parduodami vaistu rinkinukai skirti gimdymui.O kaip yra Lietuvoje?
traliabum
Lietuvoje tokiu homeopatiju neteko girdet, kiek zinau saremio skausmus nuskausmina masazais ir silta vonia (dusu) rolleyes.gif
Žiogelis
Žinau, kad yra tokie homeopatiniai vaistukai, kuriuos reikia vartoti kelias savaites prieš numatomą gimdymą gimdančioms pirmą kartą - jie minkština ir paruošia gimdymo takus, kaklelis greičiau atsivėrinėja. Tik nepamenu, kaip jie vadinasi. Ir pati jų nevartojau, ir taip labai sėkmingai pagimdžiau smile.gif
delfinas
Gimdymo metu nieko nenaudojau, o po gimdymo kažkiek laiko vartojau Arnica homeopatinius žirniukus. Arnica padeda greičiau atslūgti esamiem patinimam, nubrozdinimam, kraujavimą stabdo. Dar didelė atgaiva man po gimdymo buvo medetkų tinktūra - plaudavausi ja (smarkiai skiesta su vandeniu) "apačią" ir purkšdavau jos ant įklotų, paskui juos sušaldydavau šaldiklyje ir dėdavausi. Labai ramino skausmą ir nemalonius pojūčius. Tiesa, Pauliaus bambutę irgi valiau medetkų tinktūra smile.gif.
baibokiukas
QUOTE(Žiogelis @ 2005 09 11, 20:52)
Žinau, kad yra tokie homeopatiniai vaistukai, kuriuos reikia vartoti kelias savaites prieš numatomą gimdymą gimdančioms pirmą kartą - jie minkština ir paruošia gimdymo takus, kaklelis greičiau atsivėrinėja. Tik nepamenu, kaip jie vadinasi. Ir pati jų nevartojau, ir taip labai sėkmingai pagimdžiau smile.gif
*

Cia rekomenduoja vartoti likus 10 dienu iki numatytos gimdymo dienos :
7 dienas vakare pries miega Caulophyllum 30C;
3 dienas t.p. pries miega Caulophyllum 200C-ji galima vartoti iki savaites po numatytos datos, jei veluoja gimdymas.
Caulophyllum , kaip ir rasei, paruosia gimdymo takus.
mammamia
As gimdziau Londone, va pries pora savaiciu.. ir pries ir per pati gimdyma vartojau homeopatinius:
gimdymui-
Arnica 30x - po doze kas puse val. nuo tada kai saremiai tampa skausmingi;
Chamomilla 30x - 'skausmai nebepakenciami' suirzimas;
Pulsatilla 30x - 'daugiau nebegaliu', lengvai pasiduodanti, verkslenanti, reikalinga kompanija ir konsultacija;
Aconite 30x - atsiradus baimem ir perdetam jauduliui;

Nezinau kaip kitom bandziusiom homeopatija, asmeniskai labai ja pasiklioviau ir nenusivyliau! Nuo pat gimdymo pradzios vartojau arnica, neprireike jokiu nuskausminamuju, buvau stebuklingoj ramybej (kas 4val. suciulpdavau aconite) o vaikutis atejo pasaulelin l. greitai ir lengvai smile.gif Ta pacia arnica gavo ir musu naujagimis, o pati vartojau dar tris dienas po gimdymo (po 2 zirniukus 3x dienoj) kad palengvintu soka organizmui.. ir apmazintu skausmelius, o belladona 6x pirmas tris dienas po gimdymo kad pagelbetu su persipildziusiom krutim - tfu tfu tfu, jokiu komplikaciju! mirksiukas.gif
provansas
oj, kaip išsamiai čia aprašėte thumbup.gif

O kokie homeopatai paskyrė šiuos žirniukus? Turbūt užsienyje, ne Lietuvoje? g.gif

Baibokiuk, kas dar gero tame žurnale aprašyta?
baibokiukas
QUOTE(Wajda @ 2005 09 15, 15:28)
oj, kaip išsamiai čia aprašėte  thumbup.gif

O kokie homeopatai paskyrė šiuos žirniukus? Turbūt užsienyje, ne Lietuvoje?  g.gif

Baibokiuk, kas dar gero tame žurnale aprašyta?
*

mammamia pakankamai issamiai papasakojo, kita kuria diena pasiimsiu zurnalus ir pabandysiu papildyti, jeigu idomu. Internete yra nemazai homeopatu patarimu, kokius vaistus vartoti per gimdyma( aisku ne lietuviskose svetainese).Tiesiog as cia pirma karta isgirdau apie homeopatijos taikyma per gimdyma ir man idomu pasidare, kokia patirtis bandziusiu mamu, juk turetu buti ir tokiu tarp supermamos nariu, juk tai alternatyva galbut epidurui, cezariui rolleyes.gif
Atra
QUOTE(baibokiukas @ 2005 09 15, 20:10)
mammamia pakankamai issamiai papasakojo, kita kuria diena pasiimsiu zurnalus ir pabandysiu papildyti, jeigu idomu. Internete yra nemazai homeopatu patarimu, kokius vaistus vartoti per gimdyma( aisku ne lietuviskose svetainese).Tiesiog as cia pirma karta isgirdau apie homeopatijos taikyma per gimdyma ir man idomu pasidare, kokia patirtis bandziusiu mamu, juk turetu buti ir tokiu tarp supermamos nariu, juk tai alternatyva galbut epidurui, cezariui  rolleyes.gif
*

labai įdomu blink.gif nenorėčiau aš gimdyti su nuskausminimu, epidiuru, o vat homeopatija pats tas 4u.gif
Dyna
Man homeopatiniai vaistai - tas pats kaip placebo efektas. smile.gif
Bonno
QUOTE(Dyna @ 2005 09 17, 21:40)
Man homeopatiniai vaistai -  tas pats kaip placebo efektas. smile.gif
*

Čia gal atsakysiu nelabai į temą, bet ar prieš pasakydama savo nuomonę, patikrinai praktiškai? smile.gif, ar vieną kartą sučiulpei "Infliucido" tabletelę ir nusprendei? smile.gif
Dyna
QUOTE(cisarTyela @ 2005 10 13, 08:46)
Čia gal atsakysiu nelabai į temą, bet ar prieš pasakydama savo nuomonę, patikrinai praktiškai? smile.gif, ar vieną kartą sučiulpei"Infliucido" ir nusprendei? smile.gif
*

Na gimdyme nebandžiau homeopatnių vaistų, bet prie nemažo šūsnies rimtų ligų (bronchinė astma, piktybinias auglys, išsėtinė sklerozė, miomos, opaligė) tiek sau, ties vaikams, kitiems artimiesiems esu išbandžiusi ohoho kiek homeopatinių priemonių, ir jokio efekto. sad.gif Žinoma, jei ligos nesunkios, o žmogus tikrai tiki šių vaistų efektyvumu (saviįtaiga) - homeopatiniai vaistai kaip tik. smile.gif Todėl ir susidariau nuomonę, kad prie gimdymo skausmų homeopatiniai vaistai ne ką pagelbėtų.
Gerbera
sveikos

noreciau ispudziu tu kurios gimde naturaliai be nuskausminimo, ir kaip pavyko, del ko pavyko ir panasiai. smile.gif
gytulka
gimdziau be nuskausminamuju ir nesigailiu. Pagimdziau greitai ir nesunkiai ax.gif
zinoma skaudejo, bet tokia jau musu mamyciu dalia. Kita karta taip pat gimdysiu be nuskausminamuju, jei nebus kokiu komplikaciju doh.gif
Didziausias jegu saltinis buvo tai vyras, kuris nesitrauke nuo manes ne minutei, as jam labai dekinga wub.gif
Nledi
Aš savo vyresniuosius gimdžiau be nuskausminamųjų, tai labai padėjo masažinės vonios, tačiau po gimdymo jaučiau didelį nuovargį, todėl trečią gimdžiau su nuskausminimu ax.gif
tinosiukas
O aš gimdžiau be nuskausminimo vos prieš penkias dienas smile.gif Beje gimdžiau jau antrą kartą, šįkart sąrėmiai truko trumpiau, tai nelabai jaučiau to skausmo, nes vis laukiau kol skaudės labiau smile.gif Tik va kai jau reikėjo stumti, tai truputį supanikavau, bet gal tai tik į naudą - jei būčiau išstūmusi per porą skausmų, kaip pranašavo akušerė, didesnė tikimybė, kad būčiau suplyšusi, o kadangi stūmiau po truputį, tai mergytę pagimdžiau be plyšimų. O ji svėrė net 4150g! Po pirmo gimdymo sakiau daugiau niekad nebegimdysiu, o šįkart tokių drąstiškų pareiškimų nebuvo, vos po penkių minučių galvojau, kad galėčiau gimdyti dar smile.gif Taip kad tas skausmas nėra toks jau baisus (nors iki gimdymo pati velniškai bijojau... biggrin.gif )
Gerbera
tinosiuk, o kodel supanikavai pries stumima? ir dar jei galit pasakykit ar tas saremiu skausmas panasus i menesiniu? ir kaip paskui jau kai kakalelis daug atsiveres ar speji pailseti tarp saremiu ir kuri vieta sunkiausia iskest? smile.gif
Špoka
As irgi gimdziau be nuskausminimo ax.gif Tikejau, kad viskas bus gerai, taip ir buvo.tikras skausmas truko gal truputi daugiau, nei 3 valandas.Labiausiai per gimdyma man padejo vyras wub.gif Nesakyciau, kad labai pavargau- vos tik po gimdymo nuveze i palata, tai nudumiau i dusa doh.gif
Paskui atnese dukryte, tai is tos laimes dar panesiojau flirt.gif smile.gif Labai norejau valgyt...Seseles atejusios klausiu- o valgyt galiu? Pradejo aiskint, kaip vaikuti maitint.. hihihi.gif Sakau, sita as zinau, bet AS valgyt noriu blush2.gif Tai juokes, kad taip nera buve...(nors netikiu irnesakyk.gif )
tinosiukas
QUOTE(Gerbera @ 2006 06 11, 15:41)
tinosiuk, o kodel supanikavai pries stumima? ir dar jei galit pasakykit ar tas saremiu skausmas panasus i menesiniu? ir kaip paskui jau kai kakalelis daug atsiveres ar speji pailseti tarp saremiu ir kuri vieta sunkiausia iskest? smile.gif
*

Labai bijojau skausmo, tai sakiau negimdysiu, einu namo biggrin.gif Akušerė sako gerai, eik biggrin.gif Ir nestumdavau kai sąrėmis užeidavo, arba stumdavau labai trumpai, o reikia kiek įmanoma ilgiau. Bet paskui jau pati norėjau kuo greičiau išstumt, nes žinojau, kad kai išstumsiu - nebeskaudės biggrin.gif Pradžioj sąrėmių skausmas tikrai panašus į mėnesinių, tik kuo toliau - tuo stipresnis, o per stūmimus jau nebepanašus smile.gif Pailsėt per stūmimą laiko užtekdavo, beveik ir per daug - juk jei leliaus galvytė jau pradėjusi lysti, tai per tą laiką kai nėra sąrėmio visąlaik jauti įsitempusius tarpvietės raumenis, o tai nėra labai malonu...
kiri111
Abu vaikus pagimdziau be nuskausminimo. Gimdymai buvo labai greiti, lengvi ir be komplikaciju. Vaikiukai gavo po 10balu is 10. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kazkaip baimes, nei pries pirma, nei pries antra gimdyma nebuvo. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Langoza
as irgi be nuskausminimu pagimdziau drucke pana tongue.gif svere 4700gr!!! blink.gif
neplysau, nekirpo thumbup.gif
pries gimdymo labai bijojau gimdymo, saremiu - visko. bet kai atejo ta akimirka - kazkaip viskas po truputi ejosi ir sakyciau, nebuvo nei taip skausminga, nei taip baisu kaip tikejausi! mirksiukas.gif
tarp saremiu net nusnusdavau, nes gimdziau visa nakti ir jau nebeturejau jegu. bet kai pasake stumt, tai kazkaip susikaupiau is paskutiniuju ax.gif nes zinojau, kad kuo labaiu stengsiuos, tuo viskas greiciau baigsis...
jei kada nors dar gimdyciau, tikriausiai vel be nuskausminamuju g.gif
Meka Pinavija
Aš irgi be nuskausminamųjų pagimdziau, nors visą nėštumą galvojau, kad gimdysiu su epiduru. Atvažiavau gimdyti jau su 7 cm atidarymu, tai jau neleido daryti jokio epiduro... Gimdymas buvo labai greitas, lengvas ir be komplikacijų thumbup.gif
Gulia
undetinosiukas Paskelbta 2006 06 11, 15:16
  QUOTE(Gerbera @ 2006 06 11, 15:41)
tinosiuk, o kodel supanikavai pries stumima? ir dar jei galit pasakykit ar tas saremiu skausmas panasus i menesiniu? ir kaip paskui jau kai kakalelis daug atsiveres ar speji pailseti tarp saremiu ir kuri vieta sunkiausia iskest?

Labai bijojau skausmo, tai sakiau negimdysiu, einu namo  Akušerė sako gerai, eik  Ir nestumdavau kai sąrėmis užeidavo, arba stumdavau labai trumpai, o reikia kiek įmanoma ilgiau. Bet paskui jau pati norėjau kuo greičiau išstumt, nes žinojau, kad kai išstumsiu - nebeskaudės  Pradžioj sąrėmių skausmas tikrai panašus į mėnesinių, tik kuo toliau - tuo stipresnis, o per stūmimus jau nebepanašus  Pailsėt per stūmimą laiko užtekdavo, beveik ir per daug - juk jei leliaus galvytė jau pradėjusi lysti, tai per tą laiką kai nėra sąrėmio visąlaik jauti įsitempusius tarpvietės raumenis, o tai nėra labai malonu...
fined

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Du vaikus pagimdziau be nuskausminimo,nors su antru uzejo toks momentas,kad jau prasiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,bet nespejo
pince
QUOTE(Gerbera @ 2006 06 10, 23:25)
sveikos
noreciau ispudziu tu kurios gimde naturaliai be nuskausminimo, ir kaip pavyko, del ko pavyko ir panasiai. smile.gif
*

Aš gimdžiau be nuskausminimo,nors buvau įsitikinus,kad man jo reikės ir tariausi su gyd,bet pasirodo tokių dalykų negali planuot;pagimdžiau per valandą,kai gyd pasakė,kad tuoj gimdysiu jau skaudėjo,sakau,kur nuskausminimas,sako neverta leisti nes pradės veikti tik po valandos.Visada bijojau skausmo,galvojau.kad gimdymas labai skausmingas,bet pagimdžiau lengvai,mano mėnėsinės būdavo labai skausmingos,sienom lipdavau iš skausmo,sako tada lengvai gimdosi g.gif
chriss
As irgi gimdziau be nuskausminamuju ir esu visiskai tuo patenkinta.Aisku skaudejo,bet tai nebuvo toks skausmas kurio negalejau istverti.Viskas vyko greitai ir sklandziai.Aisku padejo dar ir tai kad per visa gimdyma vyras buvo salia,ir noras kuo greiciau pamatyti savo leliuka biggrin.gif

Neffertite_
QUOTE(pince @ 2006 06 14, 21:35)
Aš gimdžiau be nuskausminimo,nors buvau įsitikinus,kad man jo reikės ir tariausi su gyd,bet pasirodo tokių dalykų negali planuot;pagimdžiau per valandą,kai gyd pasakė,kad tuoj gimdysiu jau skaudėjo,sakau,kur nuskausminimas,sako neverta leisti nes pradės veikti tik po valandos.Visada bijojau skausmo,galvojau.kad gimdymas labai skausmingas,bet pagimdžiau lengvai,mano mėnėsinės būdavo labai skausmingos,sienom lipdavau iš skausmo,sako tada lengvai gimdosi g.gif
*

Tikrai??? Na, mano mmm irgi buvo žiauriai skausmingos. Tikiuosi, kad gimdymas bus kitoks. Ramiau biškį pasidarė... blush2.gif
Meka Pinavija
QUOTE(Neffertite_ @ 2006 06 15, 14:15)
Tikrai??? Na, mano mmm irgi buvo žiauriai skausmingos. Tikiuosi, kad gimdymas bus kitoks. Ramiau biškį pasidarė...  blush2.gif
*

Man mėnesinės irgi buvo košmaras... Kurioms irgi tas pats, tai supras mane, bet pagimžiau lengvai ir greitai. smile.gif
*#Orinta#*
Gimdziau ir as be nuskausminamuju ir 1 ir 2 karta.Bet as taip pat lengvai gimdziau thumbup.gif tai man ju ir nereikejo ax.gif
Urartu
Na aš irgi abu kartus pagimdžiau be nuskausminamųjų. Tiesą sakant, kai pirmąjį gimdžiau, tai visi epidūriniai nuskausminimai buvo visiška naujovė tik tik pradedama taikyti, tai nelabai dar ir žinojome kas tai per daiktas. Ir nieko. Nors gimdžiau apie 12 valandų ir gimdymas buvo komplikuotas. Antrąjį pagimdžiau greit ir lengvai (visos detalės išguldytos "Gimdymo istorijose")...
Nenoriu čia pasirodyti bjauri cinikė, tai pasakysiu tik tiek, kad šiaip jau gimdymas yra fiziologinis procesas. Per ilgus amžius gamta nieko tobulesnio nesugalvojo. Ir dar neteko girdėti, kad kuri gimdydama iš skausmo būtų numirusi. Svarbiausia nereikia įsibaiminti iš anksto. O po gimdymo - pamatysit savo angelėlius ir visi skausmai pasimirš (jei ne iš karto - tai po savaitės tikrai biggrin.gif).
indrutee
aciu mergytes thumbup.gif paskaiciau jusu pasisakymus ir pasidare ramiau...
tik va idomu kaip bus nes mano mmm buvo visai neskausmingos...
Giorgia
as irgi gimdziau naturaliai,nors buvau ir esu didele baile sakiau imsiu epidurini tik paskutiniu atveju.. blink.gif ir ka jus manot is tos dideles baimes tas skausmas mazesnis nei ta baime buvo thumbup.gif bet as gimdziau airijoj nes siuo metu ten esu apsistojus,tai kol prasivere gimdos kaklelis gulejau siltoje vonioje labai gerai nuima skausmus thumbup.gif tai iki gimdymo jutau tik silpnus saremio skausmus,labai padejo.po to airijoj gimdymo metu visos gimdyves naudoja duju ir deguonies kauke tai neisimtis buvau ir as....jos ikvepus apsvaigsti,jautiesi kaip gerai isgerus drinks_cheers.gif tad to skausmo beveik ir neprisimenu,pagimdziau gerai ir be komplikaciju biggrin.gif pati esu labai smulki o vaikutis gime didelis 4.150kg tad sunkiau buvo isstumimas tongue.gif tad tau linkiu didziausios sekmes nebijok ir gimdyk tik naturaliai.... 4u.gif
Hmmm...
Irgi be nuskausminimo gimdžiau, laukiau, kol bus blogiau hihihi.gif Nieko, nors skaudėjo (viso 10 val), bet pakenčiama... pasimiršo jau tą pačią dieną ax.gif Tikriausiai labiau bijojau dūrio į nugarą ir galimų komplikacijų, nei to skausmo smile.gif
Erina
QUOTE(Ievius @ 2006 06 20, 19:12)
Irgi be nuskausminimo gimdžiau, laukiau, kol bus blogiau hihihi.gif Nieko, nors skaudėjo (viso 10 val), bet pakenčiama... pasimiršo jau tą pačią dieną ax.gif Tikriausiai labiau bijojau dūrio į nugarą ir galimų komplikacijų, nei to skausmo smile.gif

Aš irgi laukiau kol bus blogiau. O kai sulaukiau, atsidarymas buvo jau 7 cm ir apie nuskausminamus gydytojas jau liepė pamiršt. Nu ir pagimdžiau be nuskausminamų. Skaudėjo, bet skausmas labai greit pasimiršo. Antą, galvoju, irgi gimdyčiau be epidūro.
Neringučia 777
as planavau darytis epidura su abiem vaikais, bet planai nuejo suniui ant uodegos doh.gif teko gimdyt be nuskausminamu,nes i ligonine nuvaziavau su 8 cm ir dar paprasiau gyd kad kavos padarytu tai ji i mane blink.gif blink.gif blink.gif tipo gimdyt laikas ,kokios dar kavos biggrin.gif
bulba
Pirmaji karta gimdziau be nuskausminamuju (vienintele medicinine "pagalba"kuria gavau - priemime pamatavo kraujospudi). Tik labai nerimavau, del tu nervu turbut greit isvargau, gimdymas truko 16 valandu, tai pries pat gala tarp saremiu isigudrinau nusnausti posma kita. Bet gimdymas praejo lengvai, akuserei tereikejo pagauti leliuka. Daugiau buvo isgascio nei skausmo, gal del to kad viena buvau. Po tokio gimdymo autoritetingai kitoms nestuke.gif aiskindavau, kad pagimdyti vieni niekai, ir tik isdvesusios kates praso nuskausminamuju... Uz tokius zodzius mane Dievulis nubaude - antras gimdymas buvo komplikuotas, epiduro daryti nebuvo galima, o paprasti nuskausminamieji neveike. Gimdyme visko i prieki nesuplanuosi, reiketu ruostis blogiausiam, o tiketis, kad bus lengviausias atvejis.
žalia
Pirma pagimdziau be nuskausminimo, nelabai ir buvo tada tik po dideliu "blatu",
o dabar nors ir yra galimybe bet nenoriu. Tiksliau noreciau gimdyti be epidiuro, bet ka gali zinoti, kiekvienas gimdymas kitoks.
grazina37
abu vaikucius gimdziau be nuskausminamuju,su dukra tai labai trumpai skaudejo ,tai su suneliu galvojau bus irgi mazai skausmo,bet skaudejo zymiai stipriau ir ilgiau ,vis tikejausi kad tuoj gims ir nereikes jokiu vaistu
Mikė
Aš taip pat gimdžiau be nuskausminimo. Pirmiausia man bemiegant pradėjo bėgti vandenys, po to pradėjo mausti pilvą, po poros valandų nuvažiavau į ligonin. Ten priėmime kokią valandą užtrukom ir kai persirengus nuvedė į gimdyklą jau kaip reikiant skaudėjo. Tada pati prašiau epidūro, nor ir buvau jo visai neplanavusi. Akušerė vis sakė dar nelaikas, dar bus skaudžiau, tada ir suleisim. I pati nustebo kai pasakiau, kad jau noriu stumti. per 2 stūmimus ir mergytė atėjo į šį pasaulį. Tad akušerė pasakė, kad aš gimdymam sutverta, o kai antrą gimdysiu, tai epidūrą dar namuose turiu pasidaryti, nes kitaip ir vėl nėspėsiu biggrin.gif . Nežinau ar ji specialiai delsė, ar kaip... Visas gimdymas užtruko 4valandas, tai koks dar čia epidūras. clap.gif
O dabar nežianu, kaip čia bus. Žiūrėsiu pagal situaciją. nestuke.gif
giedree_grey
as gimdziau be nuskasusminimo,saremiai truko visa nakti,buvau labai pavargus,todel jie taip ilgai truko ir sunku buvo man juos iskesti,gerai,kad salia buvo vyras wub.gif taciau,kai jau atejo metas stumti,nuovargis kazkur dingo ir pajutau nauja jegu antpludi biggrin.gif pats stumimas nebuvo labai skausmingas,isskyrus paskutiniji mano stumima,kadangi teko stumti be saremio,nes vaikiukui deguonies truko,buvo virkstele apsisukus. beje,mane ir kirpo del tos pacios priezasties,kad greiciau pagimdyciau,del pavojaus vaikui verysad.gif
antra galvoju gimdysiu ik su epiduru,nebenoriu buti tokia nuvargus nuo tu saremiu verysad.gif bet matau,kad nevisada iseina suplanuoti epidura doh.gif taigi kaip bus taip thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.