Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar dovanojate vaikams dovanas be progos?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
pukuotukas
Buna nuperkam bet nedarom to pastoviai , nes taip greitai ragiukai mano manymu uzauga smile.gif
ragnez
QUOTE(nePadori @ 2010 03 07, 07:25)
Bet is esmes stengiames tuo nepiknaudziauti, nes "prie gero greit iprantama wink.gif"
*

aha, cia taip MB sako, kai paklausiu, kodel jis man ypatingai retai dovanoja geliu... tongue.gif

o siaip vaikams dovanas be progos dovanoju - siaip sau. tai gali buti ir saldainis ar siaip kokia smulkmena (pvz., gana daznai eidama i parduotuve klausiu, ar jie ko nors noretu sau), knygutes, piestukai ir kitos dailes priemones, zaislai ir zaidimai - pagal amziu ir metu laika. zodziu, ivairus dalykai, kurie nebutini (ir dazniausiai - nebrangus), bet gali suteikti malonumo ir dziaugsmo gavejams.
ingridukas
as tai savo sunui nuolat staigmenas darau,gryzus is darbo visad sakau-paziurek kas pas mane rankinuke smile.gif na o ten tai jo megstama bandele ar saldainiukai,knygute,zurnaliukas ar koks zaisliukas.O siaip jam perkam viska ka jis nori,ypac daug zaislu parsivezam is kelioniu.Gal tai ir lepinimas,bet man vaikui nieko negaila smile.gif Kol yra galimybe,tegu vaikas dziaugiasi.
Lesia
kai vyras grizta po darbo-maziukas visada klausia-ka atnesei ir visada randa kiseneje ka nors-ar saldainiuka,ar ciupa ciupsa ar tic tac ir visada 2vnt-sau ir broliuj ir niekada ne 'pamirsta' pasidalintis.Ir siaip sau jei bunu kur nors parduotuveje galiu nupirkti koki zaisla nebrangu,knigute,burbulu bonkute.ir kas cia tokio?jokio cia lepinimo bigsmile.gif kaj jum vyras be progos geliu ar rafaelo atnesa-gi smagu?Tai vaikam dar labiau!
1naste
g.gif gal per daug lepinu..buvo liga masinytems,nors mergyte,Dabar lupdaziai..zurnaliukai su visais priedais..jau eina i parduotuve ir butinai turi nusipirkti ,, doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ingridukas @ 2010 03 11, 18:47)
as tai savo sunui nuolat staigmenas darau,gryzus is darbo visad sakau-paziurek kas pas mane rankinuke smile.gif na o ten tai jo megstama bandele ar saldainiukai,knygute,zurnaliukas ar koks zaisliukas.O siaip jam perkam viska ka jis nori,ypac daug zaislu parsivezam is kelioniu.Gal tai ir lepinimas,bet man vaikui nieko negaila smile.gif Kol yra galimybe,tegu vaikas dziaugiasi.
*

PRITARIU mirksiukas.gif
zverelis2
QUOTE(ingridukas @ 2010 03 11, 16:47)
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Pas mus lygiai taip pat, as labai jums pritariu, juk savam vakui nieko negaila, jei leidzia galimybes kodel ne? Man paciai malonu, kai mano mazoji dziaugiasi 4u.gif vienu ar kitu pirkiniu thumbup.gif . Kai dziaugiasi ji - dziaugiuosi ir as bigsmile.gif .
Karėja
kartais palepinu ir nuperku, bet dabar, kai finansinė krizė pas mus tai beveik nebeperku
Skambanti tyla
Mes dažniausiai dovanojame be progos, kai reikia kažko, norisi kažko , kai akcija būna žaislams brangesniems. Pamatau- galiu tuo metu tai leisti- nuperku, būna puikus prizas/siurprizas, ir džiaugsmas dar didesnis nei gavus lauktą dovaną. Netikėtos dovanos - puiku, tai parodo jog ne iš prievolės , jog reikia perki, o todėl , kad galvoji apie tą žmogų. (žmogutį/-čius wub.gif )
aureelka
Karts nuo karto nuperku,koki niekuti,nuvaziavus apsipirkt i parduotuve,bet tai buna nedaznai.Didesnes dovanas gauna tiktais ypatingom progom,gimtadieniui,Kalediniu metu ir kai atvaziuoja ilgai nematyti dedes ir tetos aplankyti su pilnais krepsiais dovanu.
Laimės_mazgas
Jei tai kabama apie dovaną, ne apie ledus ar kokį žurnaliuką, retkarčiais nuperkamą prekybcentryje, tai turbūt ir neperku. O kam? Kitaip proginė dovana neteks vertės...
dvynuke85
mes pro reta nuperkam knygute ar piestukus kokius,bet tai tikrai pro reta buna.dar is keliones parvezam kazka,bet tik tokius daiktus kas vaika lavina 4u.gif
*Harpija*
Mano mama brolui kuriam 2,8 wub.gif .Kekviena diena atnesa ''dovanele'' tai yra kinder siurprizas.. 4u.gif
Kekvienas toks niekutis jam jau didziausia dovanele 4u.gif
rasiux-
Na mes be progos dovanėlių neperkam, o ypač saldumynų (kurie kažkaip mums ir neaktualūs). Lavinamieji žaislai ar knygos mūsų šeimoje nelaikytinos dovanomis- tai lavinimo priemonės, kurios reikalingos- aišku su saiku. O ir dovanas, bent jau didįjį , bandom neakcentuoti, kaip meilės išraiškos- va močiutė atveža kokį niekutį ir jau džiaugiasi vaikai, nes nuo močiutės. To įpročio atsikratėm, kai didysis kiekvieną kartą nuėjęs į parduotuvę vis pradėjo užsigeisti kokio nors daikto- ir nesvarbu, kad namie jau tokių 5 milijonai- svarbu ką nors nusipirkti. Tada nusprendėm, kad pirkinius reikia dozuoti biggrin.gif
Kidman
Mes kartais ir be progos pradziuginame savo mazyte kokiu zaislu...Ir, zinoma, dazniausiai turbut daugiau dziaugsmo buna mums patiems nei musu vaikui.. blush2.gif Matyt per daug jau islepinom, kad neipatingai reaguoja i dovanas.. g.gif blush2.gif
Roxaniuke
Aš tai nuperku kartais kokį žaislą,ar žaidimą,knygą,bet visada atsižvelgiu į vaiko elgesį per dieną.O šiaip dar nepažinojau tokių tėvelių kurie nei karto be priežasties nedovanojo vaikui ko nors... mirksiukas.gif
raketa
Mes irgi retsykiais be jokios progos nuperkame jam zaisla ir tikrai nuo to jis neislepo ar nepasidare godus visais zaislais dalinasi ir su visais zaidzia, aisku turi kazkokius brangius daiktus kuriuos saugo labiau nei kitus ir jais nelabai linkes dalintis, bet siaip manau tai, kad be progos dovanoji zaisla tai tikrai nera blogai mirksiukas.gif
widute
laba 4u.gif
dazniausi pirkiniai buna,koks zurnaliukas. o ziaslai. juos visad pastebi parduotuvej,sakau bus gimtadienis tada... ir ar nepamirsi ko nori? tongue.gif
solnisko...
Nu mes daznai perkam zaislus,knygutes be progos smile.gif
natuliona
Taip karts nuo karto nuperku koki zaisla ir be progos, bet tai nebuna brangus zaislai smile.gif
snaiga
Perku vaikui. bet neskaitau tai dovanomis. Nes dažniasuiai tai būna kažkas nedidelio ir ne per dažnai: pvz. knygelė, knygelės su lipdukais, kinder siurprizai ar kitos rūšies kiaušinukai, kartais palepinu dėlionėmis (nebrangiomis), ar kokia tpiginta lėlyte, žaislų rinkinukais (pvz. daktarų), lipdymo reikmėmis (modilinu, formelėm). Ir pan. Tai nėra labai brangūs dalykėliai, ir tokiems vaiko poreikiams tenkinti esu skyrusi sumą į mėnesiuką, kurios stengiuosi neviršyti. Dažniausiai, tai būna paskatinimas, už norą eiti į darželį, už miegojimą darželyje ( nes priešinasi miegojimui) ir pan.
O kiti dalykai (stambesni ir brangesni), tai tik per šventes.
Tiesa, dar ją dovanomis palepina ne švenčių metu, seneliai. Jie mano mergaitei negaili dovanų. tai jų dėka jos žaislų garderobas neatrodo tuščias smile.gif
tigriuke
Na mano dukra dar nelabai reiskiasi kad to ar ano nori, bet jai kas man papuola tai as nuperku ir nelaikau iki kokios nors progos manau kol as galiu leisti sau kazka nupirkti be progos tai ir perku. gal ateiti reikes ryboti zaislu pirkima kas gali zinoti 4u.gif
Lediine
Kartais, bet ne per dažniausiai pradžiuginu nauja spalvinimo knygute, ar šokoladuku. Pas mus jau kaip ir tradicija yra, kiekvieną penktadienį, prie penktadienio filmo ką nors skanaus nusipirkti, pavakaroti. biggrin.gif Dažniausiai tai būna sultys, pyragaitis ar traškučiai, bet į tai dukrytė žiūri rimtai ir nuo to nėra išlepusi. mirksiukas.gif Algos proga būna ir pačią nusivežu į parduotuvę, leidžiu ką nors skanaus išsirinkti, ar kokį žaisliuką. Bet ne visada.
Laurencijan
Gimimo dienos proga perkame proginę monetą, kad liktų ateičiai..., o lavinamuosius žaisliukus, knygutes perkame pagal poreikį, na o sekmadienis-pas mus šeimos diena, tai visi palepiname save skanumynais bigsmile.gif
SIVERIJA
Kartais ir be progos nudžiuginam vaikus nedidelėmis dovanėlėmis.
Iš pradžių su vyru laikėmės nuomonės, kad dovanos- tik per šventes ir gimtadienius arba dar nebet kažkoks apdovanojimas už kažką tikrai svarbaus: va, nori to ir to, tai turi elgtis taip ir taip ir pan. Mes rinkdavome pliusus ir surinkus tam tikrą iš anksto sutartą skaičių gaudavo trokštamą dovanėlę.
Ir kartą vaikas sako ( buvo gal tik 3 metukų)- o jūs mane mylit? pasimetėm, puolėm aiškinti kaip labai mylim ir t.t. O tada ji ir sako: o jūs man galit ką nors nupirkti šiaip sau, už nieką? biggrin.gif va taip ji mus pamokė. Daugiau tokių klaidų nedarom- gi kiekvienam malonu gauti kažką šiaip sau, be progos biggrin.gif
__snowflake
Taip.
Donyy
butinai 4u.gif juk vaikui kaip ir suaugusiajam yra malonu gauti dovanelia be progos mirksiukas.gif pvz. dukryte daznai gauna dovaneliu uz tai kad susitvarko kambari biggrin.gif gauna ir uz tai kad visa diena buna gera mergaite biggrin.gif na dovanos nera dideles bet gauti lipduku, saldaini, kinder kiausini, baliona, saguti ji visa labai nuosirdziai dziaugiasi... blush2.gif
vejune
QUOTE(Donyy @ 2010 11 11, 14:34)
butinai  4u.gif juk vaikui kaip ir suaugusiajam yra malonu gauti dovanelia be progos mirksiukas.gif pvz. dukryte daznai gauna dovaneliu uz tai kad susitvarko kambari  biggrin.gif gauna ir uz tai kad visa diena buna gera mergaite biggrin.gif na dovanos nera dideles bet gauti lipduku, saldaini, kinder kiausini, baliona, saguti  ji visa labai nuosirdziai dziaugiasi... blush2.gif
*

drinks_cheers.gif ir pas mus taip pat 4u.gif
deiritta
QUOTE(Donyy @ 2010 11 11, 16:34)
butinai  4u.gif juk vaikui kaip ir suaugusiajam yra malonu gauti dovanelia be progos mirksiukas.gif pvz. dukryte daznai gauna dovaneliu uz tai kad susitvarko kambari  biggrin.gif gauna ir uz tai kad visa diena buna gera mergaite biggrin.gif na dovanos nera dideles bet gauti lipduku, saldaini, kinder kiausini, baliona, saguti  ji visa labai nuosirdziai dziaugiasi... blush2.gif
*

taikliai pasakyta drinks_cheers.gif as taip pat savaja sitaip daznai palepinu thumbup.gif
barborytė009
Aišku, kad dovanojam.
vesta:6
drinks_cheers.gif pas mus yrgi panasiai.Beto man patinka pirkt kiek savam,kiek kriksto dukrai blush2.gif taip pat nerealus tas momentas,kai vaikas dziaugias kazka gaves,labai sildo 4u.gif
donatingr
na kadangi as visa diena prabunu tik su maziuku, o teti vaikas mato mazai tai jis kiekviena diena vis kazka atveza lauktuviu. kartais pikta kai vaikas net nebezidzia su tais zaislais nes per daug jau ju turi, tik ismeto po kambari ir nezaidzia. vyras to nemato, jis mato tik kaip blizga vaiko akutes pamacius nauja zaisla, todel daznai del to pykstames blush2.gif
Wild Pearl
žinoma, palepiname vaikučius, bet didesnėmis dovanomis per tam tikras šventes ir progas... ax.gif mirksiukas.gif
Meilė
Taip
Laurencijan
Kaip apsipirkinėjame sau, kažkokį gražesnį rūbelį ar kokį kitą vertingą daiktą, ta progą ir dukrytę palepinam pageidaujamu žaisliuku.
O šiaip kai einam į parduotuvę nuperkam ir "kinderį", ir čiulpinuką ar dar kokį skanėstą smile.gif
angelface
Pamenu, kai buvau maža, mama kas mėnesį nupirkdavo po naują pasakų knygelę (būdavo tokios plonytės su viena pasaka) tai labai laukdavau ir kartu skaitydavom smile.gif
manau savajam taip pat kažką tokio sugalvosiu wub.gif
supervaikas@gmail
kur nors kai bunu išvažiavus kad ir vienai dienai parvežu vaikams smulkių dovanėlių
orchideja@
daznai uperkam knyguciu, kompaktu muzikeliu kokiu, ar siaip filmuka ar ziasliuka, vat dabar nupirkau kompiuteriuka su pele, kazkaip labai pigiai uztikau, tai labai patenkinta zaidzia, raideles ir skaiciu mokinasi, bet tik pagalvojau kad reikejo kaledu seniu palikti g.gif na bet jau saukstai po pietu. norejau kazka nupirkti, nes maziuke serga verysad.gif
Renata_Bo
Taip dovanojam, knyguciu, flomasteriu ir taip toliau. Kartais pasivazinejima masinyte priekybos centre.Kartais kai papraso nuperkam zaisliuka. Kartais duodu netiketai koki skanesta kai pvz. kambari sutvarko. Arba siaip be priezasties.
Rrasytia
Mes taip pat nuperkame kaska be progos, ne kiekviena savaitgali, bet kas antra tai gaunasi. Tai mazesni daikteli tai didesni,si savaitgali labai norejo barbes naujos ir puzles,buciau gal ir nepirkus abieju,bet tikrai graziai paprase, tiesog neatsispyriau blush2.gif
Almutė+
Taip, būtinai. Bet ne kasdien mirksiukas.gif
ErikaAlgirdasSkaiste
man tik yra proga ir perku tongue.gif svarbu papuolu y parduotuve,ir vis kazka nuperku,kad nustebinciau savo mazule... thumbup.gif
Tecum
Kai turėjom tik vieną vaikutį dažniau pirkdavome kažką be progos. Dabar turime jau du, tad ir išlaidos didesnės. Perkam be progos taipat, bet jau mažiau.
O be to vaikai turi begalę žaisliukų, pykstasi dėl vieno kokio niekučio, nesvarbu kad jų pilna.
Ir nebeperkam kokių stambių žaislų, užtenka spalvinimo knygelės, flomasterių ar mašinėlės (sūnui) ir jau akytės žiba.
Akvilchikas
Jeigu isvykusi bunu, kad ir i kita miesta, visada parvezu kokia malonia smulkmena, jeigu kur i uzsieni, tai tada jau kazka rimciau. Nuvaziavus apsipirkti i parduotuve nori-nenori kazka nuperki, nes kai akytes mato, tai vaikiukui labai norisi nusipirkti kad ir koki nieka uz 5lt, o jau kai gaunam algele....va tada tai buna svente biggrin.gif
ingusemac
Savo krikstasuniams tai visada kokia smulkmena ar zaisliuka atnesu, kai susitinkam (nuo kinder siurprizo iki masinytes). Bet cia gaunasi zymiai reciau susitikt negu su savo vaikais, tai atitinkamai stengiuosi vaiku per duag neislepint, kad dziaugtusi ir smulkmenom.

Be to ir finansai neistemptu, kasdien vis pirkaliot kazka, dar priedo kai du namie. Stengiuosi ka nors nebrangaus parnest. Dar situo atzvilgiu padeda bendradarbes thumbup.gif Tai ziurek koki zaisliuka is makdonaldo atnesa, tai magnetuka... Vakar parnesiau namo spalvota padekliuka ant stalo su daugybos lentele (bendradarbe sake, kad gavo kai pirko margarina), tai apsidziauge mazoji, tyrinejo:) Pasidejom po kompiuteriu thumbup.gif
Cukraus pudra
Taip, dovanoju.
save irgi pamaloninu be progos biggrin.gif
Jauna_mamaite
QUOTE(ingusemac @ 2011 11 08, 10:38)
Vakar parnesiau namo spalvota padekliuka ant stalo su daugybos lentele (bendradarbe sake, kad gavo kai pirko margarina), tai apsidziauge mazoji, tyrinejo:) Pasidejom po kompiuteriu thumbup.gif
*

As irgi jau apdovanojau vaika siuo pusryciu padekliuku, beje yra galimybe ji ir laimeti smile.gif Puslapyje http://www.seimospusryciams.lt
ingusemac
QUOTE(Jauna_mamaite @ 2011 11 08, 16:00)
As irgi jau apdovanojau vaika siuo pusryciu padekliuku, beje yra galimybe ji ir laimeti smile.gif Puslapyje http://www.seimospusryciams.lt
*

o geras..reikes pabandyti thumbup.gif
AJIRA
Knygutes, zaislus perkam gan daznai ir be progos, ypac jei pamatai kazka grazaus.
galika
QUOTE(Donyy @ 2010 11 11, 16:34)
*

mes irgi panasiai thumbup.gif
Foto4You
Stengiames nepirkti be progos.. bet kartais neatsilaikai ir ka nors nuperki. Dovanas turi vertinti, manau jei per daznai vaika lepinsi naujais pirkiniais, jis nejaus ju vertes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.