Būtų labai fain paplepėt su 'kaimietėm', nes šakės kaip liūdna man išsikrausčius iš Kauno į provinciją, norėtūsi pasidalinti savo vargais ir džiaugsmais.
Niekur neradau temų "Gyvenimas kaime pratęsimo", tikiuosi gerai ieškojau, jei ne - nukreipkit
Būtų labai fain paplepėt su 'kaimietėm', nes šakės kaip liūdna man išsikrausčius iš Kauno į provinciją, norėtūsi pasidalinti savo vargais ir džiaugsmais.
Sveikute
O žiūriu ne viena aš čia tokia ''tremtinė'' Kokios priežastys ,kad keitete gyvenamaja vieta? QUOTE(uoga 3 @ 2011 12 30, 11:12) Sveikute O žiūriu ne viena aš čia tokia ''tremtinė'' Kokios priežastys ,kad keitete gyvenamaja vieta? Labukas Ne viena, ne viena Iš kokio Jūs krašto? QUOTE(Fliu @ 2011 12 30, 10:26) Labukas Ne viena, ne viena Iš kokio Jūs krašto? Tai ir mes savanoriai Tai va ir turim dabar. O gyvenome Klaipedoje visą gyvenimą,dabar persikrausteme i Raseinių rajoną.
Pas mus tas pats, neturim čia nei draugų, nieko. Bet naujos veiklos manau pamažu kažką naujo įneš.
Visas blogybes man atperka tokie laukiniai vaizdai ir nei gyvos dvasios: Išeini pasivaikščiot ar pabėgiot ir išsivalo siela, vėl viskas gerai. Kažkaip pagalvojom, kad paliekam mieste didžiasias perpsektyvas, esam jauni, vaikų taip pat neturim. Bet sutapo interesai. Kad dėl sielos ramybės verta. O ir ne piniguose mums laimė.
Fliu,o kur apsigyvenote dabar?
Nebijot i vienkiemį?
Man tai kažkaip iki šiol(gyvename name 8 men) nejauku būna naktį. QUOTE(uoga 3 @ 2011 12 30, 12:03) Nebijot i vienkiemį? Man tai kažkaip iki šiol(gyvename name 8 men) nejauku būna naktį. MB nebijo, aš tai... Bijočiau, jei jo naktį nebūtų, irgi nemiegočiau. Bet taip pat būtų ir daugiabutyje, niekada neleidau jam eit į naktines. O šiaip sakėm įsigysim šunį apsaugai, apsidresuosim ir manau pakankamai saugiai jausiuos. Stengiuosi nežiūrėti kriminalų ir neprisigalvot. Kaifas man atrodo vienkiemis. Vasarom vaikystėj išvis būdavau viena ir nebijodavau, išleidavau tėvus kaunan ir ūki prižiūrėdavau kaip dera. QUOTE(uoga 3 @ 2011 12 30, 12:29) Šunį ir mes isigijome,tik ,kad jis uždarytas voljere,nes miestelyje gyvename,o ir tvoros dar neturim.Bet sakau ,jei tektu vel vienai nakti buti,tai šunį i kambarį parsivesčiau. Niekada nesupratau kokia nauda iš šuns voljere O ką šiaip laisvalaikiu veikiat? Mes dabar dar kol daugiabutyje gyvenam tai kaip nėra kas veikt. Turiu šiokio tokio savanoriško darbo kartą per savaitę, o daugiau.. Trūksta labai veiklos. Nesulaukiu kada susitvarkysim sodybą. duosiuos tada po kiemą, daržuose, gražindama aplinką. QUOTE(Fliu @ 2011 12 30, 11:34) Niekada nesupratau kokia nauda iš šuns voljere O ką šiaip laisvalaikiu veikiat? Mes dabar dar kol daugiabutyje gyvenam tai kaip nėra kas veikt. Turiu šiokio tokio savanoriško darbo kartą per savaitę, o daugiau.. Trūksta labai veiklos. Nesulaukiu kada susitvarkysim sodybą. duosiuos tada po kiemą, daržuose, gražindama aplinką. Del šuns voljere visiškai pritariu.Bet ...Yra kaip yra...Vyras užsivertes darbais buvo ir dabar dar yra,nebespejo.Na bet kitais metais tvora butinai bus. Sakot laisvalaikis....Na kai namie 3 bernai ir dar plius vyras,tai kažkaip ir to laiko nelabai lieka. Tai dabar va kažiek to laisvo laiko atsirado,kai mažių pradejome leisti daržiuką. Gerai,kad yra visokiu palengvinimu buityje,kaip skalbenkes,indaploves,o tai jauciu užsikuisčiau visai.
o aip galvojat apsaugoti savo namus vienkiemyje nuo isilauzimu. jei kur isvaziuoti kad ir kokiam savaitgaliui ar keliom dienom kaip palikti tokius namus kur nera arti kaimynu, kurie pasaugot galetu? idomu ka kitos galvoja siuo klausimu, kokiu minciu turi
Negrazu pavydeti, bet... kaip jums faina... Kaip man isiede didmiestis. Mauciau i kaima neatsisukdama, jei vyras bent truputi daugiau noro parodytu. Bet jam ir ant sofkutes bute gerai
Man dar tik klausimas o kaip pragyvenimas kaime, kaip darba susirasti, is ko gyventi?
as taip pat mielai skuosciau i kaima..et.. esu kaimo zmogus, bet prisitaikau visur.. kadanors
tik gaila darbo pobudis neleistu kazkuo uzsiimti kaime.. nors lb myliu gyvunus..gal su jais kazka galvociau..aisku ne mesos prasme QUOTE(Mazgelis @ 2012 01 18, 12:39) as taip pat mielai skuosciau i kaima..et.. esu kaimo zmogus, bet prisitaikau visur.. kadanors tik gaila darbo pobudis neleistu kazkuo uzsiimti kaime.. nors lb myliu gyvunus..gal su jais kazka galvociau..aisku ne mesos prasme O, jus irgi vilniete
As irgi noriu i kaima, ir laukiu nesulaukiu, kada issikraustisim is miesto. Radom kompromisa del darbo ir kitu dalyku. Musu namas prie pat Traku, kaime, bet salia Vilnius
QUOTE(Pakalnučių Pieva @ 2012 01 08, 22:25) o aip galvojat apsaugoti savo namus vienkiemyje nuo isilauzimu. jei kur isvaziuoti kad ir kokiam savaitgaliui ar keliom dienom kaip palikti tokius namus kur nera arti kaimynu, kurie pasaugot galetu? Mes galvojam, kad specialiai paruoštas šuo apsaugai pagelbės. QUOTE(Azija @ 2012 01 18, 13:29) Negrazu pavydeti, bet... kaip jums faina... Kaip man isiede didmiestis. Mauciau i kaima neatsisukdama, jei vyras bent truputi daugiau noro parodytu. Bet jam ir ant sofkutes bute gerai Man dar tik klausimas o kaip pragyvenimas kaime, kaip darba susirasti, is ko gyventi? Jei esat pratę gerai uždirbt, gerai komfortiškai gyvent, tai jaučiu ne kažką kaime perspektyvos. Sėdim mes su paprasčiausiais darbais. QUOTE(Mazgelis @ 2012 01 18, 13:39) as taip pat mielai skuosciau i kaima..et.. esu kaimo zmogus, bet prisitaikau visur.. kadanors tik gaila darbo pobudis neleistu kazkuo uzsiimti kaime.. nors lb myliu gyvunus..gal su jais kazka galvociau..aisku ne mesos prasme hm. mes tai galvojam daug ką sau užsiauginti darže: daržovių visokių, kas gerai sumažins išlaidas, o kartu ir sveikai užauginta. Aš dar apie vištų būrelį galvoju, kur atokiau pastačius joms bakūžę net nežinom ką dar, žemės ten nemažai. QUOTE(Fliu @ 2012 01 18, 14:15) Jei esat pratę gerai uždirbt, gerai komfortiškai gyvent, tai jaučiu ne kažką kaime perspektyvos. Sėdim mes su paprasčiausiais darbais. hm. mes tai galvojam daug ką sau užsiauginti darže: daržovių visokių, kas gerai sumažins išlaidas, o kartu ir sveikai užauginta. Aš dar apie vištų būrelį galvoju, kur atokiau pastačius joms bakūžę net nežinom ką dar, žemės ten nemažai. As kaime gyvenus, praejusia vasara kaime praleidau, tad zinau, kad tikrai noriu buti kaimiete Bet ir kaime kazkoki pajamu saltini reikia tureti. Nes bent mano zinomam kaime su darbais laabai sunku.. O jus jei daug zemes turit, ir jei linksta sirdis galit pagalvoti apie ukininkavima, pasiziureti, gal imanoma dar su kokia veikla is ES paramos gauti. As tai turbut irgi vistu laikyciau ir ne tik del kiausiniu. QUOTE(Azija @ 2012 01 18, 13:29) Atkreipkite demesi, kaimuose nera bomzu Musu vieni draugai, daugiavaike seima, prarado darbus mieste, o paskola butui dar kabejo. Ir stai jie pardave buta, atsikrate paskolos, uz likusius pinigelius nusipirko kaime vienkiemi su 5ha zeme. Pirmais metais tai metesi, ir to norejo, ir ano, nesisek niekas, o jau kitais metais apsodino visa plota ivairaus ankstyvumo bulvemis ir prasigyveno Mano vyresnieji berniukai vasara eina pas juos padirbeti, o ka-jokio sunkaus fizinio darbo(ravejimas, kasimas su kasamaja-cia daugiau nugaros lenkimas), ukininkai pazistami Kiti ukininkai(bet as ju nepazistu), maciau, kad didziausius plotus braskynams uzleide-darbas sezoniskas ir trumpas, paskui visa ziema laisva, jei neturi gyvuliu, gali keliauti, kur nori. O siaip prasome prisijungti prie bendraminciu sioje temoje: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=806173 "sodybos" savokon ieina ne tik vasaros sodyba, bet ir siaip moteru gyvenimai ir darbai kaimuose, vienkiemiuose, jos daugiau pasidalins patirtimi QUOTE(Azija @ 2012 01 18, 15:45) As kaime gyvenus, praejusia vasara kaime praleidau, tad zinau, kad tikrai noriu buti kaimiete Bet ir kaime kazkoki pajamu saltini reikia tureti. Nes bent mano zinomam kaime su darbais laabai sunku.. O jus jei daug zemes turit, ir jei linksta sirdis galit pagalvoti apie ukininkavima, pasiziureti, gal imanoma dar su kokia veikla is ES paramos gauti. As tai turbut irgi vistu laikyciau ir ne tik del kiausiniu. O va būtent. Mes mieste dirbom ant buto ir ant maisto, visai nepasitaupydavom. O čia jau kas kita ir dar laiko lieka. Kaip rašė sena pažįstama kaime nėra bomžų QUOTE(sena pažįstama @ 2012 01 18, 14:46) Tikra tiesa, ne vienas kaime ant plyno lauko nemiega, ir is bado nemirsta. Bet musu atveju pradet ner nuo ko- kur gyvenam butas ne nuosavas.. Matyt per didele baile esu kraustytis nezinia kur ir dar imti paskola, kad ir keliasdesimt tukstanciu Ir dar yra dilema- traukia gimtasis krastas nors pasiusk, bet ten zymiai dregniau, salciau nei rytu, pietu Lietuvoj. Butinai uzeisiu pas jus i bendramincius
mano mama kai buvo bedarbe uzsiveise mesiniu vistu pulkeli. Kai ateina pjovimo metas (brr..) aisku sunku buna. Bet suskaiciavus menesio islaidas ir pajamas, suma gaunasi ta pati kaip kad dirbtu sedima darba kuri ir dirba jau siai dienai
Sveikos merginos ir as noriu prie jusu prisijungti
Smagu, kad yra daugiau bendraminciu
QUOTE(Fliu @ 2012 01 18, 17:40) Taip, jus teisi, bet kai reikia nuspresti uz visa seima, kuriai ir cia gerai, tai prasideda visokios dvejones.. QUOTE(Mazgelis @ 2012 01 19, 13:37) mano mama kai buvo bedarbe uzsiveise mesiniu vistu pulkeli. Kai ateina pjovimo metas (brr..) aisku sunku buna. Bet suskaiciavus menesio islaidas ir pajamas, suma gaunasi ta pati kaip kad dirbtu sedima darba kuri ir dirba jau siai dienai Aha, siais laikais, kai populiareja ekologija, galima neblogai suktis- auginti triusius, vistas, zasis- jiems daug nereikia. Auginti ekologiskas darzoves- taip bandyti susirasti nuosava pirkeju rateli. Uzsiimti zuvininkyste- issikasei pruda, veiskis kokius karpius, paskui pardavinek ivairiai apdorojes. Taip tai atrodo paprasta, idomu kaip is tikro atrodo gyvenimas kai neturi valdisko darbo ir zinai, kad nustatyta diena neikris alga i saskaita. Kai vaikai yra ir esi atsakingas uz juos, tai ir prasideda galvojimai o gal? QUOTE(Azija @ 2012 01 19, 15:17) Taip tai atrodo paprasta, idomu kaip is tikro atrodo gyvenimas kai neturi valdisko darbo ir zinai, kad nustatyta diena neikris alga i saskaita. Kai vaikai yra ir esi atsakingas uz juos, tai ir prasideda galvojimai o gal? Zinokit, kas gyvena kaime-ipranta tvarkytis pinigus taip, kad kas menesi butu konkreti suma Tie draugai ukininkai, kurie bulvemis uzsiima, irgi gauna dazniausiai fiksuota pinigu suma, sake, kad pasilieka menesinems islaidoms(pramogoms, maistui, pragyvenimui, vaistams) kazkokia suma, o kita, pertekline, tai isleidzia ar dzipo pirkimui, ar namo renovavimui. QUOTE(sena pažįstama @ 2012 01 19, 14:44) Zinokit, kas gyvena kaime-ipranta tvarkytis pinigus taip, kad kas menesi butu konkreti suma Tie draugai ukininkai, kurie bulvemis uzsiima, irgi gauna dazniausiai fiksuota pinigu suma, sake, kad pasilieka menesinems islaidoms(pramogoms, maistui, pragyvenimui, vaistams) kazkokia suma, o kita, pertekline, tai isleidzia ar dzipo pirkimui, ar namo renovavimui. Ohoho kokios sumos
oi patikekit, siuolaikiniai ukininkai gerai uzdirba
sveikos 'kaimietukes'
pas mus uz tvoros dar yra ukininko pievos kur visada ganosi buliai arba karves...tai as isejus neatsiziuriu i juos QUOTE(Azija @ 2012 01 19, 13:17) mes pradejom pries metus triusiu auginti QUOTE(Azija @ 2012 01 19, 19:10) Jo, su tais melžimais idomiai būna Papildyta: QUOTE(reduxe @ 2012 01 19, 18:35) pas mus uz tvoros dar yra ukininko pievos kur visada ganosi buliai arba karves...tai as isejus neatsiziuriu i juos Kaip faiiiinai, norėčiau to vaizdelio foto Papildyta: QUOTE(sena pažįstama @ 2012 01 19, 15:44) Zinokit, kas gyvena kaime-ipranta tvarkytis pinigus taip, kad kas menesi butu konkreti suma oho, neblogai, išties idomu iš kiek čia žemės Laukinis vaizdelis prie mūsų sodybos, kur karts nuo karto praliuoksi grakščios stirnos ir elniai. Tuos krūmus kairėje artimiausiu metu genėsim. O tie nulūžę medžiai (jau ne mūsų žemėse) bet priduoda man savito žavesio bendram vaizdui. Vaikštai ir kaifuoji.
QUOTE(Fliu @ 2012 01 19, 19:11) Jo, su tais melžimais idomiai būna Papildyta: Kaip faiiiinai, norėčiau to vaizdelio foto Papildyta: oho, neblogai, išties idomu iš kiek čia žemės Laukinis vaizdelis prie mūsų sodybos, kur karts nuo karto praliuoksi grakščios stirnos ir elniai. Oras panasiai kaip Vilniuj, tik mieste del dumu taip pilka Grazus vaizdai... Nakti net sapnavau kaip kraustausi kazkur
Nu va, iskele temute ir nieks neberaso
Aha ir aš buvau nustebusi,kad temutę uždarė.
Nesupratau tiesa sakant kuo norincios gyventi kaime Namu forume pradejo trukdyti
QUOTE(Azija @ 2012 01 20, 15:09) Nesupratau tiesa sakant kuo norincios gyventi kaime Namu forume pradejo trukdyti Vat BŪTENT QUOTE(Fliu @ 2012 01 20, 14:37) Vat BŪTENT Jei moderatore gautu daugiau parasymu grazinti tema i vieta, gal taip ir padarytu. As ryte jai rasiau, kad ta tema bendraminciuose visai ne tai apie ka rasome Gyvenimas kaime, tai bent atrakino ja.. O kad patogiau butu, galima sia tema itraukti i Favorites QUOTE(Azija @ 2012 01 20, 18:57) Jei moderatore gautu daugiau parasymu grazinti tema i vieta, gal taip ir padarytu. As ryte jai rasiau, kad ta tema bendraminciuose visai ne tai apie ka rasome Gyvenimas kaime, tai bent atrakino ja.. O kad patogiau butu, galima sia tema itraukti i Favorites ačiū, kad parašėt, nes kai užrakino jau maniau viskas prarasta. O katra čia moderatorė? Tikrai galėtų gražint atgal.
Sveikos kaimietukės
Sveikos
Man tai tikrai gaila būtų triušiuką...
Šiandien galvoju reiks jau šiemet daržą darytis. Niekad neesu to darius - bus išbandymas. Tuo pačiu pagalvojau apie vištas, per kiek jos laiko užauga, kad būtų tinkamos mėsai? Nes mes sodyboj būsim pastoviai manau tik vasarą dar kolkas, turbūt neužaugs taip greit. hm
Labas
Uzaugs vistos per vasara laisvai.Pernai 2 menesiu pjoviau pirmasias.Tai svere beveik 2 kg. QUOTE(blackmustang @ 2012 01 20, 18:34) Liudnokas postas, ir verciantis susimastyti QUOTE(Fliu @ 2012 01 22, 19:42) Man tai tikrai gaila būtų triušiuką... Šiandien galvoju reiks jau šiemet daržą darytis. Niekad neesu to darius - bus išbandymas. Tuo pačiu pagalvojau apie vištas, per kiek jos laiko užauga, kad būtų tinkamos mėsai? Nes mes sodyboj būsim pastoviai manau tik vasarą dar kolkas, turbūt neužaugs taip greit. hm Uzaugs vistos per vasara, dar jeigu mesinius visciukus pirksit, tai dideles uzaugs
O mėsiniai irgi deda kiaušinius ar ne?
Aha, pas mus kaime kai perka mesinius visciukus, ir augina tik iki rudens, o kiausiniams det perka tuos smulkiuosius visciukus, gaidzius pjauna, vistytes laiko. Tik nebepamenu kaip jie vadinas
|