Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvenimas kaime
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Bendraminčiai
Pages: 1, 2
Fliu
Niekur neradau temų "Gyvenimas kaime pratęsimo", tikiuosi gerai ieškojau, jei ne - nukreipkit blush2.gif

Būtų labai fain paplepėt su 'kaimietėm', nes šakės kaip liūdna man išsikrausčius iš Kauno į provinciją, norėtūsi pasidalinti savo vargais ir džiaugsmais. 4u.gif

user posted image
uoga 3
Sveikute 4u.gif
O žiūriu ne viena aš čia tokia ''tremtinė'' biggrin.gif
Kokios priežastys ,kad keitete gyvenamaja vieta? rolleyes.gif
Fliu
QUOTE(uoga 3 @ 2011 12 30, 11:12)
Sveikute  4u.gif
O žiūriu ne viena aš čia tokia ''tremtinė''  biggrin.gif
Kokios priežastys ,kad keitete gyvenamaja vieta? rolleyes.gif
*

Labukas 4u.gif

Ne viena, ne viena smile.gif Na, aš tai pati savo noru 'tremtinė' kaime. Norėjosi labai ramybės. Leisdavau visas vasaras kaime ir pamačiau, kad man čia tikrai geriau. Kažkaip miesto triukšmas man nelabai ir norisi pasivaikščiot kažkur kur ramiau, o mieste ir aplink jį viiisur, net glūdžiuose miškuose nebūdavo, kad nesutiktum kokio žmogelio. Savi pliusai, savi minusai.. Užknisa, kad visi mažam miestelyje visus pažįsta, o aš labai saugau savo privatumą. Ir žmonės buki. Dauguma. Bet va mes pradėsim tvarkytis apleistą sodybą, vienkiemį, tai aš sau kaifuosiu paupy apsitvėrus tvora. O nieko man daugiau ir nereikia. MB ir laisvės.

Iš kokio Jūs krašto? rolleyes.gif
uoga 3
QUOTE(Fliu @ 2011 12 30, 10:26)
Labukas  4u.gif

Ne viena, ne viena  smile.gif Na, aš tai pati savo noru 'tremtinė' kaime. Norėjosi labai ramybės. Leisdavau visas vasaras kaime ir pamačiau, kad man čia tikrai geriau. Kažkaip miesto triukšmas man nelabai ir norisi pasivaikščiot kažkur kur ramiau, o mieste ir aplink jį viiisur, net glūdžiuose miškuose nebūdavo, kad nesutiktum kokio žmogelio. Savi pliusai, savi minusai.. Užknisa, kad visi mažam miestelyje visus pažįsta, o aš labai saugau savo privatumą.  Ir žmonės buki. Dauguma. Bet va mes pradėsim tvarkytis apleistą sodybą, vienkiemį, tai aš sau kaifuosiu paupy apsitvėrus tvora. O nieko man daugiau ir nereikia. MB ir laisvės.

Iš kokio Jūs krašto?  rolleyes.gif
*

Tai ir mes savanoriai biggrin.gif Visa gyvenimą pragyvenę bute,kaip sakau ant senatves sublūdom...Užsimanem namo,nuosavo kiemo,sodo,daržo. rolleyes.gif
Tai va ir turim dabar. thumbup.gif Tik,kad visai svetimoje vietoje,nei pažystamų,nei draugų. unsure.gif Nors tiek jų mums ir tereikia,bet vistiek bendravimo kažkokio norisi. biggrin.gif
O gyvenome Klaipedoje visą gyvenimą,dabar persikrausteme i Raseinių rajoną. smile.gif
Fliu
Pas mus tas pats, neturim čia nei draugų, nieko. Bet naujos veiklos manau pamažu kažką naujo įneš. smile.gif
Visas blogybes man atperka tokie laukiniai vaizdai ir nei gyvos dvasios:

user posted image

Išeini pasivaikščiot ar pabėgiot ir išsivalo siela, vėl viskas gerai. Kažkaip pagalvojom, kad paliekam mieste didžiasias perpsektyvas, esam jauni, vaikų taip pat neturim. Bet sutapo interesai. Kad dėl sielos ramybės verta. O ir ne piniguose mums laimė. bigsmile.gif
uoga 3
Fliu,o kur apsigyvenote dabar? g.gif
Fliu
QUOTE(uoga 3 @ 2011 12 30, 11:57)
Fliu,o kur apsigyvenote dabar? g.gif
*

Šiuo metu gyvenam Jurbarke, vėliau kai susitvarkysim kelsimės 10km atokiau į miškus rolleyes.gif
uoga 3
Nebijot i vienkiemį? rolleyes.gif
Man tai kažkaip iki šiol(gyvename name 8 men) nejauku būna naktį. unsure.gif Tai dabar bent jau vyras nebedirba naktinėje pamainoje,o tai būdavo mano naktys bemiegės. doh.gif Kiekvieno krebždenimo klausydavausi.Vaikai parpia laimingi,o aš kaip lunatike. lotuliukas.gif
Fliu
QUOTE(uoga 3 @ 2011 12 30, 12:03)
Nebijot i vienkiemį? rolleyes.gif
Man tai kažkaip iki šiol(gyvename name 8 men) nejauku būna naktį. unsure.gif Tai dabar bent jau vyras nebedirba naktinėje pamainoje,o tai būdavo mano naktys bemiegės. doh.gif Kiekvieno krebždenimo klausydavausi.Vaikai parpia laimingi,o aš kaip lunatike. lotuliukas.gif
*

MB nebijo, aš tai... Bijočiau, jei jo naktį nebūtų, irgi nemiegočiau. Bet taip pat būtų ir daugiabutyje, niekada neleidau jam eit į naktines. lotuliukas.gif
O šiaip sakėm įsigysim šunį apsaugai, apsidresuosim ir manau pakankamai saugiai jausiuos. Stengiuosi nežiūrėti kriminalų ir neprisigalvot. blush2.gif
Kaifas man atrodo vienkiemis. Vasarom vaikystėj išvis būdavau viena ir nebijodavau, išleidavau tėvus kaunan ir ūki prižiūrėdavau kaip dera. blink.gif Su amžium ir baimės auga doh.gif
uoga 3
QUOTE(Fliu @ 2011 12 30, 11:13)
Su amžium ir baimės auga  doh.gif
*

Na čia jau tikrai. biggrin.gif
Šunį ir mes isigijome,tik ,kad jis uždarytas voljere,nes miestelyje gyvename,o ir tvoros dar neturim.Bet sakau ,jei tektu vel vienai nakti buti,tai šunį i kambarį parsivesčiau. bigsmile.gif
Fliu
QUOTE(uoga 3 @ 2011 12 30, 12:29)
Šunį ir mes isigijome,tik ,kad jis uždarytas voljere,nes miestelyje gyvename,o ir tvoros dar neturim.Bet sakau ,jei tektu vel vienai nakti buti,tai šunį i kambarį parsivesčiau. bigsmile.gif
*

Niekada nesupratau kokia nauda iš šuns voljere g.gif Tverkit greičiau tvorą ir duokit šuniui pareigą atlikt mirksiukas.gif

O ką šiaip laisvalaikiu veikiat?
Mes dabar dar kol daugiabutyje gyvenam tai kaip nėra kas veikt. Turiu šiokio tokio savanoriško darbo kartą per savaitę, o daugiau.. Trūksta labai veiklos. Nesulaukiu kada susitvarkysim sodybą. duosiuos tada po kiemą, daržuose, gražindama aplinką. cool.gif
uoga 3
QUOTE(Fliu @ 2011 12 30, 11:34)
Niekada nesupratau kokia nauda iš šuns voljere  g.gif  Tverkit greičiau tvorą ir duokit šuniui pareigą atlikt  mirksiukas.gif

O ką šiaip laisvalaikiu veikiat?
Mes dabar dar kol daugiabutyje gyvenam tai kaip nėra kas veikt. Turiu šiokio tokio savanoriško darbo kartą per savaitę, o daugiau.. Trūksta labai veiklos. Nesulaukiu kada susitvarkysim sodybą. duosiuos tada po kiemą, daržuose, gražindama aplinką.  cool.gif
*

Del šuns voljere visiškai pritariu.Bet ...Yra kaip yra...Vyras užsivertes darbais buvo ir dabar dar yra,nebespejo.Na bet kitais metais tvora butinai bus. mirksiukas.gif Man ir šiaip su tvora,kažkaip jaukiau,privatumo daugiau. rolleyes.gif
Sakot laisvalaikis....Na kai namie 3 bernai ir dar plius vyras,tai kažkaip ir to laiko nelabai lieka. rolleyes.gif Vien valgio gaminimas kiek užima laiko..baisuma... lotuliukas.gif O visi pavalgantys.. thumbup.gif
Tai dabar va kažiek to laisvo laiko atsirado,kai mažių pradejome leisti daržiuką. biggrin.gif O tai šen bek,ten bek.
Gerai,kad yra visokiu palengvinimu buityje,kaip skalbenkes,indaploves,o tai jauciu užsikuisčiau visai. lotuliukas.gif
Pakalnučių Pieva
o aip galvojat apsaugoti savo namus vienkiemyje nuo isilauzimu. jei kur isvaziuoti kad ir kokiam savaitgaliui ar keliom dienom kaip palikti tokius namus kur nera arti kaimynu, kurie pasaugot galetu? idomu ka kitos galvoja siuo klausimu, kokiu minciu turi g.gif mes irgi turim minciu keltis i vienkiemi gyventi tai sitas klausimas man tik ramybes neduoda vis... unsure.gif
Azija
Negrazu pavydeti, bet... kaip jums faina... Kaip man isiede didmiestis. Mauciau i kaima neatsisukdama, jei vyras bent truputi daugiau noro parodytu. Bet jam ir ant sofkutes bute gerai sad.gif
Man dar tik klausimas o kaip pragyvenimas kaime, kaip darba susirasti, is ko gyventi?
Mazgelis
as taip pat mielai skuosciau i kaima..et.. esu kaimo zmogus, bet prisitaikau visur.. kadanors smile.gif
tik gaila darbo pobudis neleistu kazkuo uzsiimti kaime.. nors lb myliu gyvunus..gal su jais kazka galvociau..aisku ne mesos prasme blink.gif
Azija
QUOTE(Mazgelis @ 2012 01 18, 12:39)
as taip pat mielai skuosciau i kaima..et.. esu kaimo zmogus, bet prisitaikau visur.. kadanors smile.gif
tik gaila darbo pobudis neleistu kazkuo uzsiimti kaime.. nors lb myliu gyvunus..gal su jais kazka galvociau..aisku ne mesos prasme  blink.gif
*

O, jus irgi vilniete smile.gif noriu i kaima, bet neisivaiduoju kaip isikuriu svetimam rajone, kaip darba reiketu susirasti. Be to pinigu namui reikia, i visiska bakuze be elementariausiu patogumu nenoriu ax.gif biggrin.gif
miskouoga
As irgi noriu i kaima, ir laukiu nesulaukiu, kada issikraustisim is miesto. Radom kompromisa del darbo ir kitu dalyku. Musu namas prie pat Traku, kaime, bet salia Vilnius biggrin.gif
Fliu
QUOTE(Pakalnučių Pieva @ 2012 01 08, 22:25)
o aip galvojat apsaugoti savo namus vienkiemyje nuo isilauzimu. jei kur isvaziuoti kad ir kokiam savaitgaliui ar keliom dienom kaip palikti tokius namus kur nera arti kaimynu, kurie pasaugot galetu?
*

Mes galvojam, kad specialiai paruoštas šuo apsaugai pagelbės. smile.gif . Taip pat žinoma signalizacija. Kažkaip nebijau. Juolab, kad neesam kažkokie materialistai - kaupikai, nėra pas mus labai didelių turtų ką plėšti, brangakmenių, aukso luitų neturim. biggrin.gif

QUOTE(Azija @ 2012 01 18, 13:29)
Negrazu pavydeti, bet... kaip jums faina... Kaip man isiede didmiestis. Mauciau i kaima neatsisukdama, jei vyras bent truputi daugiau noro parodytu. Bet jam ir ant sofkutes bute gerai  sad.gif
Man dar tik klausimas o kaip pragyvenimas kaime, kaip darba susirasti, is ko gyventi?
*

Jei esat pratę gerai uždirbt, gerai komfortiškai gyvent, tai jaučiu ne kažką kaime perspektyvos. Sėdim mes su paprasčiausiais darbais.

QUOTE(Mazgelis @ 2012 01 18, 13:39)
tik gaila darbo pobudis neleistu kazkuo uzsiimti kaime.. nors lb myliu gyvunus..gal su jais kazka galvociau..aisku ne mesos prasme  blink.gif
*

hm. mes tai galvojam daug ką sau užsiauginti darže: daržovių visokių, kas gerai sumažins išlaidas, o kartu ir sveikai užauginta. drinks_cheers.gif
Aš dar apie vištų būrelį galvoju, kur atokiau pastačius joms bakūžę blush2.gif bet tik ne mėėsai.. brrr, gaila būtų.
net nežinom ką dar, žemės ten nemažai.
Azija
QUOTE(Fliu @ 2012 01 18, 14:15)

Jei esat pratę gerai uždirbt, gerai komfortiškai gyvent, tai jaučiu ne kažką kaime perspektyvos. Sėdim mes su paprasčiausiais darbais.
hm. mes tai galvojam daug ką sau užsiauginti darže: daržovių visokių, kas gerai sumažins išlaidas, o kartu ir sveikai užauginta. drinks_cheers.gif
Aš dar apie vištų būrelį galvoju, kur atokiau pastačius joms bakūžę  blush2.gif bet tik ne mėėsai.. brrr, gaila būtų.
net nežinom ką dar, žemės ten nemažai.
*

As kaime gyvenus, praejusia vasara kaime praleidau, tad zinau, kad tikrai noriu buti kaimiete biggrin.gif o db ka uzdirbam isleidziam sildymo saskaitoms padengti, kurui kamsciuose kad uztektu, vaiku darzeliams... Ziuriu kuris laikas gyvenam, dirbam tik tam kad saskaitas padengti. O tas nesibaigiantis lekimas nuo pat ankstaus ryto iki velumos. Kartais nebepastebi ne kaip gamta keicias, ne su vaikais neberandi laiko is sirdies uzsiimt..
Bet ir kaime kazkoki pajamu saltini reikia tureti. Nes bent mano zinomam kaime su darbais laabai sunku.. O jus jei daug zemes turit, ir jei linksta sirdis galit pagalvoti apie ukininkavima, pasiziureti, gal imanoma dar su kokia veikla is ES paramos gauti.
As tai turbut irgi vistu laikyciau ir ne tik del kiausiniu.
sena pažįstama
QUOTE(Azija @ 2012 01 18, 13:29)

*

Atkreipkite demesi, kaimuose nera bomzu mirksiukas.gif Kad ir koks pijokas butu, bet visada pavalgyti tures drinks_cheers.gif
Musu vieni draugai, daugiavaike seima, prarado darbus mieste, o paskola butui dar kabejo. Ir stai jie pardave buta, atsikrate paskolos, uz likusius pinigelius nusipirko kaime vienkiemi su 5ha zeme. Pirmais metais tai metesi, ir to norejo, ir ano, nesisek niekas, o jau kitais metais apsodino visa plota ivairaus ankstyvumo bulvemis ir prasigyveno drinks_cheers.gif Taip, siltas sezonas buvo jiems parduotas, nes jei ne sodino, ravejo, vagojo, tai kase ir pardavinejo turguj, bet uz tai vesiuoju sezonu pilvus isverte, i Egiptus vazineja, po poros metu nuspirko dzipa be jokiu lizingu ar paskolu, apsitvarke namus drinks_cheers.gif
Mano vyresnieji berniukai vasara eina pas juos padirbeti, o ka-jokio sunkaus fizinio darbo(ravejimas, kasimas su kasamaja-cia daugiau nugaros lenkimas), ukininkai pazistami drinks_cheers.gif Kai baliavojam, jie juokiasi, sako, va, lietuviai lekia i uzsieni lenkti nugaru uz 1000 euru per menesi, kai tas pacias sumas galima ir Lietuvoje ramiai susirinkti,ir su seima nesiskirti.

Kiti ukininkai(bet as ju nepazistu), maciau, kad didziausius plotus braskynams uzleide-darbas sezoniskas ir trumpas, paskui visa ziema laisva, jei neturi gyvuliu, gali keliauti, kur nori.

O siaip prasome prisijungti prie bendraminciu sioje temoje:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=806173
"sodybos" savokon ieina ne tik vasaros sodyba, bet ir siaip moteru gyvenimai ir darbai kaimuose, vienkiemiuose, jos daugiau pasidalins patirtimi 4u.gif
Fliu
QUOTE(Azija @ 2012 01 18, 15:45)
As kaime gyvenus, praejusia vasara kaime praleidau, tad zinau, kad tikrai noriu buti kaimiete  biggrin.gif  o db ka uzdirbam isleidziam sildymo saskaitoms padengti, kurui kamsciuose kad uztektu, vaiku darzeliams... Ziuriu kuris laikas gyvenam, dirbam tik tam kad saskaitas padengti. O tas nesibaigiantis lekimas nuo pat ankstaus ryto iki velumos. Kartais nebepastebi ne kaip gamta keicias, ne su vaikais neberandi laiko is sirdies uzsiimt..
Bet ir kaime kazkoki pajamu saltini reikia tureti. Nes bent mano zinomam kaime su darbais laabai sunku.. O jus jei daug zemes turit, ir jei linksta sirdis galit pagalvoti apie ukininkavima, pasiziureti, gal imanoma dar su kokia veikla is ES paramos gauti.
As tai turbut irgi vistu laikyciau ir ne tik del kiausiniu.
*

O va būtent. Mes mieste dirbom ant buto ir ant maisto, visai nepasitaupydavom. O čia jau kas kita ir dar laiko lieka.drinks_cheers.gif Apie žemės ūki aš irgi pasuku galvą, tik kad MB galvoją apie šiokį tokį savo versliuką, tai sunkiai man vienai būtų ūki vest, jam nelabai laiko liks jei išdegs jo planai. Na, laikas parodys kaip čia bus. Vistiek manau tikrai lengviau bus, nei mieste.
Kaip rašė sena pažįstama kaime nėra bomžų drinks_cheers.gif
Azija
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 01 18, 14:46)
Atkreipkite demesi, kaimuose nera bomzu mirksiukas.gif Kad ir koks pijokas butu, bet visada pavalgyti tures drinks_cheers.gif

*

Tikra tiesa, ne vienas kaime ant plyno lauko nemiega, ir is bado nemirsta. Bet musu atveju pradet ner nuo ko- kur gyvenam butas ne nuosavas.. Matyt per didele baile esu kraustytis nezinia kur ir dar imti paskola, kad ir keliasdesimt tukstanciu sad.gif
Ir dar yra dilema- traukia gimtasis krastas nors pasiusk, bet ten zymiai dregniau, salciau nei rytu, pietu Lietuvoj.
Butinai uzeisiu pas jus i bendramincius drinks_cheers.gif
Fliu
QUOTE(Azija @ 2012 01 18, 15:57)
Matyt per didele baile esu kraustytis nezinia kur ir dar imti paskola, kad ir keliasdesimt tukstanciu sad.gif
*

O mes galvojam, kad gyvenimas per trumpas kažko bijoti, tereikia viską gerai apgalvoti . mirksiukas.gif
Mazgelis
mano mama kai buvo bedarbe uzsiveise mesiniu vistu pulkeli. Kai ateina pjovimo metas (brr..) aisku sunku buna. Bet suskaiciavus menesio islaidas ir pajamas, suma gaunasi ta pati kaip kad dirbtu sedima darba kuri ir dirba jau siai dienai biggrin.gif namines vistos ir kiausiniai tikrai lb gerai perkami smile.gif zodziu kaime zmogus neprapultu...
Lafe
Sveikos merginos ir as noriu prie jusu prisijungti smile.gif Ir as pabegau is Vilniaus i Kaimeli smile.gif Turim savo nama,savo soda prie namu vasara tikra pasaka buna,svarbiausia kad mazius beveik visa diena lauke praleidzia smile.gif
Azija
Smagu, kad yra daugiau bendraminciu thumbup.gif o as jau pasiziurejus kas darosi Akropoliuose, galvojau, kad man su galva nebegerai jei mases nebetraukia ax.gif
QUOTE(Fliu @ 2012 01 18, 17:40)
O mes galvojam, kad gyvenimas per trumpas kažko bijoti, tereikia viską gerai apgalvoti .  mirksiukas.gif
*

Taip, jus teisi, bet kai reikia nuspresti uz visa seima, kuriai ir cia gerai, tai prasideda visokios dvejones..

QUOTE(Mazgelis @ 2012 01 19, 13:37)
mano mama kai buvo bedarbe uzsiveise mesiniu vistu pulkeli. Kai ateina pjovimo metas (brr..) aisku sunku buna. Bet suskaiciavus menesio islaidas ir pajamas, suma gaunasi ta pati kaip kad dirbtu sedima darba kuri ir dirba jau siai dienai  biggrin.gif namines vistos ir kiausiniai tikrai lb gerai perkami smile.gif  zodziu kaime zmogus neprapultu...
*

Aha, siais laikais, kai populiareja ekologija, galima neblogai suktis- auginti triusius, vistas, zasis- jiems daug nereikia. Auginti ekologiskas darzoves- taip bandyti susirasti nuosava pirkeju rateli. Uzsiimti zuvininkyste- issikasei pruda, veiskis kokius karpius, paskui pardavinek ivairiai apdorojes. Taip tai atrodo paprasta, idomu kaip is tikro atrodo gyvenimas kai neturi valdisko darbo ir zinai, kad nustatyta diena neikris alga i saskaita. Kai vaikai yra ir esi atsakingas uz juos, tai ir prasideda galvojimai o gal? blush2.gif
sena pažįstama
QUOTE(Azija @ 2012 01 19, 15:17)
Taip tai atrodo paprasta, idomu kaip is tikro atrodo gyvenimas kai neturi valdisko darbo ir zinai, kad nustatyta diena neikris alga i saskaita. Kai vaikai yra ir esi atsakingas uz juos, tai ir prasideda galvojimai o gal? blush2.gif
*

Zinokit, kas gyvena kaime-ipranta tvarkytis pinigus taip, kad kas menesi butu konkreti suma drinks_cheers.gif Sakykim, simet(t.y. jau pernai biggrin.gif ) tevai sodino rapsus. Nu nerealiai jiems tiko zeme, tokie grazus jie buvo, o nei trasu jokiu, nei ko, pridave juos, gavo i saskaita 20000lt. Vadinasi, galejo jie nusiimti ta pinigu suma is karto(ka ir padare, panaudojo mano namelio statybai blush2.gif ) arba galejo kas menesi nusiimti po 1600lt, o tai jau gaunasi stabili suma be baimes, kad nebus kas valgyti ta menesi.

Tie draugai ukininkai, kurie bulvemis uzsiima, irgi gauna dazniausiai fiksuota pinigu suma, sake, kad pasilieka menesinems islaidoms(pramogoms, maistui, pragyvenimui, vaistams) kazkokia suma, o kita, pertekline, tai isleidzia ar dzipo pirkimui, ar namo renovavimui.
Azija
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 01 19, 14:44)
Zinokit, kas gyvena kaime-ipranta tvarkytis pinigus taip, kad kas menesi butu konkreti suma drinks_cheers.gif Sakykim, simet(t.y. jau pernai biggrin.gif ) tevai sodino rapsus. Nu nerealiai jiems tiko zeme, tokie grazus jie buvo, o nei trasu jokiu, nei ko, pridave juos, gavo i saskaita 20000lt. Vadinasi, galejo jie nusiimti ta pinigu suma is karto(ka ir padare, panaudojo mano namelio statybai blush2.gif ) arba galejo kas menesi nusiimti po 1600lt, o tai jau gaunasi stabili suma be baimes, kad nebus kas valgyti ta menesi.

Tie draugai ukininkai, kurie bulvemis uzsiima, irgi gauna dazniausiai fiksuota pinigu suma, sake, kad pasilieka menesinems islaidoms(pramogoms, maistui, pragyvenimui, vaistams) kazkokia suma, o kita, pertekline, tai isleidzia ar dzipo pirkimui, ar namo renovavimui.
*

Ohoho kokios sumos smile.gif jei ne paslaptis kiek ha zemes turi? Belieka tik dziaugtis, kad kas tikrai turi noro ir Lietuvoj puikiai sukasi ir dar kitiems duoda uzdirbti. Pagarba 4u.gif tiesa sakant as maniau, kad is zemes ukio turtingas nebusi blush2.gif arba busi remiamas ES, arba uzdirbsi minimaliai.. blush2.gif
Mazgelis
oi patikekit, siuolaikiniai ukininkai gerai uzdirba smile.gif o dar visokios paramos.. nors mano teta ir be paramos issivercia. tiesa sunku jai lb, nes viena sad.gif 10 karviu turi... bet patikekit is tu karviu ogogo kokia suma gaunasi smile.gif ir paskola nemaza turi ir du sunus islaiko..
Betce
sveikos 'kaimietukes' mirksiukas.gif jungiuosiu prie jusu. nors gyvenu ne LT, bet irgi nusipirkom nama ir issikraustem is miesto i kaima. i darba reikia nemazai vazineti, bet uztat koks kaifas kaime thumbup.gif jauciu praitam amziuj buvau ukininke,nes kaifuoju nuo visokiu darziuku, siltnamiuku ir tt.
pas mus uz tvoros dar yra ukininko pievos kur visada ganosi buliai arba karves...tai as isejus neatsiziuriu i juos biggrin.gif ziema ju nebuna tai laukiu pavasario thumbup.gif
QUOTE(Azija @ 2012 01 19, 13:17)
auginti triusius, vistas, zasis- jiems daug nereikia.
*

mes pradejom pries metus triusiu auginti doh.gif ne taip jau paprasta kaip atrodo....cia tau ne vistyte palesinti. bet istiek malonumas nerealus thumbup.gif
Azija
QUOTE(reduxe @ 2012 01 19, 17:35)

mes pradejom pries metus triusiu auginti doh.gif ne taip jau paprasta kaip atrodo....cia tau ne vistyte palesinti. bet istiek malonumas nerealus thumbup.gif
*

Bet ka auginti, priziureti, yra sunku, bet palyginimui as geriau buri triusiu laikyciau nei 1karve biggrin.gif
Betce
QUOTE(Azija @ 2012 01 19, 17:03)
Bet ka auginti, priziureti, yra sunku, bet palyginimui as geriau buri triusiu laikyciau nei  1karve  biggrin.gif
*

as ir to ir to noreciau lotuliukas.gif ir dar vistu pulko lotuliukas.gif
Azija
QUOTE(reduxe @ 2012 01 19, 18:08)
as ir to ir to noreciau lotuliukas.gif ir dar vistu pulko lotuliukas.gif
*

Mokate karve melzt? blush2.gif as vien del to karves nelaikyciau biggrin.gif
Fliu
QUOTE(Azija @ 2012 01 19, 19:10)
Mokate karve melzt?  blush2.gif  as vien del to karves nelaikyciau  biggrin.gif
*

Jo, su tais melžimais idomiai būna lotuliukas.gif Kadaise mano mama ūki nediduką turėjo ir ožkų, tai yra tekę prižiūrėt. biggrin.gif Tympt, tympt ir kaip nebėga, taip nebėga g.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(reduxe @ 2012 01 19, 18:35)
pas mus uz tvoros dar yra ukininko pievos kur visada ganosi buliai arba karves...tai as isejus neatsiziuriu i juos biggrin.gif  ziema ju nebuna tai laukiu pavasario thumbup.gif
*

Kaip faiiiinai, norėčiau to vaizdelio foto ax.gif pas mus vasarą būna panašiai
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 01 19, 15:44)

*

oho, neblogai, išties idomu iš kiek čia žemės g.gif

Laukinis vaizdelis prie mūsų sodybos, kur karts nuo karto praliuoksi grakščios stirnos ir elniai. wub.gif Ankstus rytas, gaivus oras - rojus man.
Tuos krūmus kairėje artimiausiu metu genėsim. O tie nulūžę medžiai (jau ne mūsų žemėse) bet priduoda man savito žavesio bendram vaizdui. Vaikštai ir kaifuoji.
user posted image
Azija
QUOTE(Fliu @ 2012 01 19, 19:11)
Jo, su tais melžimais idomiai būna  lotuliukas.gif  Kadaise mano mama ūki nediduką turėjo ir ožkų, tai yra tekę prižiūrėt.  biggrin.gif Tympt, tympt ir kaip nebėga, taip nebėga  g.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
Kaip faiiiinai, norėčiau to vaizdelio foto  ax.gif pas mus vasarą būna panašiai
Papildyta:
oho, neblogai, išties idomu iš kiek čia žemės  g.gif

Laukinis vaizdelis prie mūsų sodybos, kur karts nuo karto praliuoksi grakščios stirnos ir elniai.  wub.gif Ankstus rytas, gaivus oras - rojus man.

Oras panasiai kaip Vilniuj, tik mieste del dumu taip pilka biggrin.gif
Grazus vaizdai... Nakti net sapnavau kaip kraustausi kazkur ax.gif
Azija
Nu va, iskele temute ir nieks neberaso sad.gif
Fliu
QUOTE(Azija @ 2012 01 20, 14:43)
Nu va, iskele temute ir nieks neberaso sad.gif
*

Nenoriu į jokią kitą temą, kas čia per betvarkė doh.gif Negi negali užkietėjusios kaimietukės net temos savo turėt. schmoll.gif
uoga 3
Aha ir aš buvau nustebusi,kad temutę uždarė. verysad.gif Bet žiūriu vel atidarė.Toks jausmas ,kad trukdo ji kažkam. rolleyes.gif
Azija
Nesupratau tiesa sakant kuo norincios gyventi kaime Namu forume pradejo trukdyti rolleyes.gif daugybe temu turi plepesius bendraminciuose ir niekam neuzkliuna. Yra ta Sodybos tema, bet jos jau susibendrave, asmeniskus dalykus raso, man visai tai neidomu skaityti rolleyes.gif
Fliu
QUOTE(Azija @ 2012 01 20, 15:09)
Nesupratau tiesa sakant kuo norincios gyventi kaime Namu forume pradejo trukdyti  rolleyes.gif  daugybe temu turi plepesius bendraminciuose ir niekam neuzkliuna. Yra ta Sodybos tema, bet jos jau susibendrave, asmeniskus dalykus raso, man visai tai neidomu skaityti  rolleyes.gif
*

Vat BŪTENT drinks_cheers.gif Jau trečia tema tokia buvo Namų forume, iki šiol niekam netrukdė, o dabar še tau, kad nori, paėmė ir iškėlė. Dabar bus sunkiau rast mus schmoll.gif Kaip bebūtų į jokias "Sodybas" aš irgi neisiu ir liksiu "Gyvenimas kaime" drinks_cheers.gif
Azija
QUOTE(Fliu @ 2012 01 20, 14:37)
Vat BŪTENT  drinks_cheers.gif  Jau trečia tema tokia buvo Namų forume, iki šiol niekam netrukdė, o dabar še tau, kad nori, paėmė ir iškėlė. Dabar bus sunkiau rast mus  schmoll.gif  Kaip bebūtų į jokias "Sodybas" aš irgi neisiu ir liksiu "Gyvenimas kaime"  drinks_cheers.gif
*

Jei moderatore gautu daugiau parasymu grazinti tema i vieta, gal taip ir padarytu. As ryte jai rasiau, kad ta tema bendraminciuose visai ne tai apie ka rasome Gyvenimas kaime, tai bent atrakino ja.. ax.gif
O kad patogiau butu, galima sia tema itraukti i Favorites mirksiukas.gif
Fliu
QUOTE(Azija @ 2012 01 20, 18:57)
Jei moderatore gautu daugiau parasymu grazinti tema i vieta, gal taip ir padarytu. As ryte jai rasiau, kad ta tema bendraminciuose visai ne tai apie ka rasome Gyvenimas kaime, tai bent atrakino ja.. ax.gif
O kad patogiau butu, galima sia tema itraukti i Favorites  mirksiukas.gif
*

ačiū, kad parašėt, nes kai užrakino jau maniau viskas prarasta. O katra čia moderatorė? Tikrai galėtų gražint atgal. g.gif
blackmustang
Sveikos kaimietukės smile.gif Skaitinėju, skaitinėju ir nusprendžiau prisistatyti pati. Esu dzūkė, dabar gyvenanti Lietuvos viduryje, kaime. Iš savo 35 metų 10 metų gyvenau mieste, ir tai buvo patys skurdžiausi metai mano gyvenime. Šiandien tik dar kartą išgirsta istorija tai patvirtino. Skambina mama ir sako, nutiko toks dalykas (ji su mano dukrele liko gyventi bute), rado naują kilimėlį prie durų, tokį pat ir prie kaimynų durų, senasis mūsų atremtas į sieną, abi liko nesupratę, kaip čia taip. Nuėjo pas kaimynę, klausia..kaip nutiko, kad kilimėliai vienodi paliko, o toji atsakė, va radau gražų, naują, tai nupirkau..iš jūsų 16Lt. Mama neteko amo, niekas nei tarėsi, nei prašė, o ir senasis kilimėlis buvo dar kuo puikiausiai tinkamas naudoti. Va taip vat, miesto ypatumai smile.gif . Kaime bent žinau, kur mano valdos riba biggrin.gif Gyvenu trys metai čia, Kaišiadorių raj. bet nepripratau..be galo trūksta Dzūkijos miškų, pievų su dobiliukais apžėlusiais kaimo keliukais, trūksta privatumo, nes kelias prie pat, nuolatinis judėjimas. Trūksta visko, ko čia nėra. Veikla, kuria užsiimu, man labai patinka - auginu dekoratyvius medelius (pagrindinis faktorius, kodėl pirkau būtent šią sodybą), sukuosi ūkelyje viena, nes MB turi savo verslą, ir yra visiškas miestietis, kuriam kaimo malonumai ir vargai visiškai ne pakeliui, o supratimas apie žemės ūkį lygus 0. Tad visuose mano darbuose mane lydi mano šuneliai ir katinėliai smile.gif. Nepritapau šiose vietose, kad ir kaip norėjau, todėl sodybėlę keičiu į kitą, kur siela ramybę jaustų, ar parduodu ir ieškau kitos pradėti viską iš naujo. Labai norėjau kaime gyventi, bet neįsiklausiau į širdies balsą, ar tikrai tai mano vieta ir niekad nemaniau, kad tai turės tiek daug reikšmės nuolat gyvenant verysad.gif
Lafe
Sveikos smile.gif Matau kazkas su temele buvo nutike,gerai kad vel atrakino smile.gif Del triusiu auginimo tai daug darbo su jais reikia,vyro brolis laiko triusius tai su jais kaip su mazais vaikais lotuliukas.gif bet kai paglostai ta triusiuka eina sau kaip fajna bigsmile.gif Del bomzu tai tikrai su jumis sutinku,kaime ju nera visi turi savo namus ir sioki toki darza prie namu smile.gif Beje del karves melzimo tai zinokit esu bandzius melzt anyta dave pabandyti ji karve turi smile.gif Beje tikiuosi ir mes gerai ir artimai susidraugausim ax.gif
Fliu
Man tai tikrai gaila būtų triušiuką... g.gif "Kikoj" dirbau, tai triušeliai mano numylėtiniai būdavo. Aišku dekoratyviniai ir mėsai skiriasi, bet vistiek. biggrin.gif

Šiandien galvoju reiks jau šiemet daržą darytis. Niekad neesu to darius - bus išbandymas. blush2.gif Ieškausi dabar info kaip ir kas.
Tuo pačiu pagalvojau apie vištas, per kiek jos laiko užauga, kad būtų tinkamos mėsai? Nes mes sodyboj būsim pastoviai manau tik vasarą dar kolkas, turbūt neužaugs taip greit. hm
liniuxxxxx
Labas
Uzaugs vistos per vasara laisvai.Pernai 2 menesiu pjoviau pirmasias.Tai svere beveik 2 kg. doh.gif Kurius ilgiau auginsit ,bus didesni.Is pradziu vistiek reikia duot kombinuotu pasaru, kad neuzskurstu.
Azija
QUOTE(blackmustang @ 2012 01 20, 18:34)

Liudnokas postas, ir verciantis susimastyti unsure.gif Pas mane lygiai tokia pat situacija- vyrui mieste geriau, o jei ryztis kaimui, tai tik savo gimtose vietose noreciau... O kaip sakoma vienu uzpakaliu dvieju vietu neuzsesi rolleyes.gif

QUOTE(Fliu @ 2012 01 22, 19:42)
Man tai tikrai gaila būtų triušiuką...  g.gif  "Kikoj" dirbau, tai triušeliai mano numylėtiniai būdavo. Aišku dekoratyviniai ir mėsai skiriasi,  bet vistiek.  biggrin.gif

Šiandien galvoju reiks jau šiemet daržą darytis. Niekad neesu to darius - bus išbandymas.  blush2.gif  Ieškausi dabar info kaip ir kas.
Tuo pačiu pagalvojau apie vištas, per kiek jos laiko užauga, kad būtų tinkamos mėsai? Nes mes sodyboj būsim pastoviai manau tik vasarą dar kolkas, turbūt neužaugs taip greit. hm
*

Uzaugs vistos per vasara, dar jeigu mesinius visciukus pirksit, tai dideles uzaugs biggrin.gif
Fliu
O mėsiniai irgi deda kiaušinius ar ne? g.gif tik nesijuokit, kad nežinau.. doh.gif
sena pažįstama
QUOTE(Fliu @ 2012 01 23, 15:08)
O mėsiniai irgi deda kiaušinius ar ne?  g.gif  tik nesijuokit, kad nežinau..  doh.gif
*

Deda. Ir kiausiniai buna dideli, dvitryniai dazniausiai. Tik greit ir kojas pakrato, nes kai tokius didelius kiausinius deda, tai visa ju detis(vistos gimda, kitaip) lauk iseina, uzpakali isdrasko.
Azija
Aha, pas mus kaime kai perka mesinius visciukus, ir augina tik iki rudens, o kiausiniams det perka tuos smulkiuosius visciukus, gaidzius pjauna, vistytes laiko. Tik nebepamenu kaip jie vadinas doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.