Sveikos mamytes gal galite patarti kaip pasigaminti namuose arbateles kompotuko ar sulciu nes pirktiniu nebemeksta.
Na maniškė taip pat pirktinių sučių nemėgsta
Aš ir tarkuoju obuolius, morkas, kartais išspaudžiu ir šaldytų uogų. Natūralias sultis dar vandenuku virintu praskedžiu.
mes tai geriam sultis, labai mėgsta. kiek įpiltum, matyt, tiek ir išgertų... gudrutis, o arbatos tai ne taip. nors negaliu skųstis. mes turim obuolių sulčių. bet jos yra virintos, tad rūgštokos. kaži, ar galėtų duot atskiedus virintu vandeniu. kažko prisibijau. gal ir be reikalo.
mano panele visiskai atsisako gerti bet koki skysti.
QUOTE(briedžiukė @ 2006 04 05, 17:15) mes tai geriam sultis, labai mėgsta. kiek įpiltum, matyt, tiek ir išgertų... gudrutis, o arbatos tai ne taip. nors negaliu skųstis. mes turim obuolių sulčių. bet jos yra virintos, tad rūgštokos. kaži, ar galėtų duot atskiedus virintu vandeniu. kažko prisibijau. gal ir be reikalo. O kodėl prisibijai? Jeigu sultys, taip sakant, iš savo kaimo, o tuo labiau praskiestos? Tavo lelius jau didelis. Duok gurkšnelį paragaut, kitą dieną du... Matysi, kaip pilviukas reaguoja, o nuo poros šaukštelių tikrai nieko blogo nenutiks. Tiktai klausimas, ar jis gers nesaldžias sultis? QUOTE(Vilmamute @ 2006 03 29, 19:37) Sveikos mamytes gal galite patarti kaip pasigaminti namuose arbateles kompotuko ar sulciu nes pirktiniu nebemeksta. Mano vaikas labai daug geria ir naktį ir dieną. Aš sultis retai kada spaudžiu, nes geria tik labai smarkiai praskiestas. Tai dėl lašo sultyčiu nesivarginu. Verdu jam kompotus ir arbatas, puodais QUOTE(Jovvita @ 2006 04 08, 18:09) O kodėl prisibijai? Jeigu sultys, taip sakant, iš savo kaimo, o tuo labiau praskiestos? Tavo lelius jau didelis. Duok gurkšnelį paragaut, kitą dieną du... Matysi, kaip pilviukas reaguoja, o nuo poros šaukštelių tikrai nieko blogo nenutiks. Tiktai klausimas, ar jis gers nesaldžias sultis? tai vat, man pačiai jos neskanu tokios, tai kaip vaikas gers? ir prisibijojau duot dėl pilvuko. na, pabandysiu gal QUOTE(vitalija04 @ 2006 04 05, 22:15) mano panele visiskai atsisako gerti bet koki skysti. mano vaikinas irgi negere
Neseniai perskaičiau, kad virintas vanduo mineraliniu požiūriu nėra naudingas. Todėl geriau duoti silpnos mineralizacijos negazuoto mineralinio vandens.
Taip pat naudingas razinų kompotukas: gerai nuplautas razinas (teko girdėti, kad pirktiniai džiovinti vaisiai siekiant išvengti pelyjimo, yra purškiami kažkokiais chemikalais) užplikyti kaip arbatą arba užkaitinti termose - 1 v.šaukštui razinų pilti stiklinę verdančio vandens. Tas pats straipsnis mane ir nuramino - rašoma, kad vaikas gali nenorėti gerti, jei neperkaista. Namie esant mažesnei nei 20°C temperatūrai vaikai gali išvis atsisakyti papildomai gerti, o esant apie 24°C temperatūrai, vandens poreikis per parą yra 30 ml 1kg kūno svorio, t.y. naujagimiui - apie 100 ml.
parasykit tiksliau, kaip virti tuos kompotelius? is kokiu vaisiu? kiek ilgai galima laikyti saldytuve?
beje nesuprantu, kuom nesaldinta arbatyte kenkia vaikucio dantenoms..?
idomu, o 6 menesiu leliukui galima duoti kompotuko, ar vis dar gerti tik sultytes ir arbatytes? ( beje, pastaruju mano maziukas nelabai megsta...
|