saules_spindulelis
2004 06 30, 23:18
Sveikos mielosios kulinares! Na as saves neskaitau super kulinare. Kiek kartu dariau varsketukus. Nu man niekada skaniai nesigaudavo. Arba kieti, ikast neimanoma. Imanoma, bet man vis kazkas ne to. Gal miltu per daug pridedu. Ne karto skaniai nesigaudavo. Gal pasidalintumet apie tai? Mano receptas paprasciausias: 2 pakeliai liesos varskes 1 kiausinis 2 stiklines miltu. Truputis druskos. Viska suminkau iki kol ant ranku neprikimba. Iskepu keptuvej. Kartais net patroskinu. Padazui naudoju grietine ir sviesta. Kiek kartu dariau nu nesigauna, nors tu ka. Net paciai neskanu...ir dar kitiems kisu.
as kartais kepimo milteliu ipilu tai tada jie ne tokie kieti. Ir gal miltu tiek daug nededu
Makarska
2004 07 01, 07:18
Kad nebutu varskeciai kieti, i tesla dedu mazai miltu. Po to kai suformuoju tokius pasisiaususius varskecius, juos apvolioju miltuose ir tuomet kepu. Be to, as dar i tesla dedu cukraus ir vaniles, kad kvapnesni butu.
nouvelle
2004 07 01, 07:23
Jo, miltu reikia nedaug. Praktiskai pakeliui varskes sauksto pakanka. As kepimo milteliu nededu. Dedu mazdaug viena kiausa dviem pakeliam varskes. Kruopa druskytes. Skaniau, kai varske riebesne Ir apvolioju miltuose, o lipdau slapiom rankom
Mano babulyte visada itrina virta bulve i varshketukus... O miltu tikrai perdaug pas tave. as tai darydavau ne tokia kieta teshla, kabindavau shaukshtu ir apvoliodavau miltuose, kad neprarastu formos verdant. tai tirpdavo burnoj
Aha, varskeciu kietumas tiesiogiai proporcingas miltu kiekiui. Ir butinai ideti cukraus. Bet as keptu irgi nemoku daryti, tik virtus. Man jie kazkaip svyla  O gal 2 pok. varskes reiktu 2 kiausiniu?
cukraus??? man tai saldus nepatinka. as tik surius megstu su grietine ir sviestu. O shiaip tikrai, 2 pokeliams varskes deciau 2 kiaushinius ir kokius 3-4 shaukshtus miltu.
Siaip kas megstat morkas, skanus ir grazus varskeciai su morkytem. Virtas morkas reikai sutarkuoti ir imaisyti i tesla. Visa kita standartiskai. Ir kaip jau buvo mineta, miltu tikrai reikia nedaug.
Aistulė
2004 07 01, 08:48
| QUOTE (bea @ 2004 07 01, 08:38) | | cukraus??? man tai saldus nepatinka. as tik surius megstu su grietine ir sviestu. O shiaip tikrai, 2 pokeliams varskes deciau 2 kiaushinius ir kokius 3-4 shaukshtus miltu. |
Bea paminetos proporcijos grynai pagal mano mamos recepta - gaunasi niam niam T.y. 2 pok varskes, 2 kiausiniai, 4 saukstai miltu (po 2 saukstus varskes pakeliui, jei varske labai skysta butu, tada dar koki sauksta miltu papildomai), truputi druskos, sauksteli cukraus. Man dar labai skanu sauja nuplikytu razinu iminkyti. Aisku, teslos neminkai rankomis, o maisai su saukstu. Paskui po kranu susidrekini rankas ir formuoji varsketukus-"kotletukus" (paslapinus prie ranku nelimpa tesla). Kas valge, visiems patiko ... o ir gaunasi visada skaniai Tikiuosi, sikart pasidarysi super varsketukus-juk tiek buvo geru patarimu
nouvelle
2004 07 01, 09:04
| QUOTE (nerile @ 2004 07 01, 08:36) | Aha, varskeciu kietumas tiesiogiai proporcingas miltu kiekiui. Ir butinai ideti cukraus. Bet as keptu irgi nemoku daryti, tik virtus. Man jie kazkaip svyla O gal 2 pok. varskes reiktu 2 kiausiniu? |
Visai pakanka 2 pok. 1 kiausinio. Man tai neruksta. Tokius gana plonus slapiom rankom padarau, apvolioju miltuose ir kepu gerai ikaitintuose riebaluose (paskui primazinu karsti), kol apskrunda. Taigi is principo jie vistiek neiskepusiai viduje atrodo, tai ne pyragas. Kiausinis susitraukia, susyla viskas, virsus apskrunda ir viskas. O i verdamu nevolioju miltuose, o kad neisskystu dedu krakmolo. Labai verdami skanu su manais ir krakmolu.
| QUOTE (nouvelle @ 2004 07 01, 09:05) | O i verdamu nevolioju miltuose, o kad neisskystu dedu krakmolo. Labai verdami skanu su manais ir krakmolu. |
O cia kaip  Krakmola dedi i tesla, o manus irgi? Papasakok prasom placiau
nouvelle
2004 07 01, 10:30
| QUOTE (mamusiuka @ 2004 07 01, 10:24) | | QUOTE (nouvelle @ 2004 07 01, 09:05) | O i verdamu nevolioju miltuose, o kad neisskystu dedu krakmolo. Labai verdami skanu su manais ir krakmolu. |
O cia kaip  Krakmola dedi i tesla, o manus irgi? Papasakok prasom placiau |
Nu taip. Pakeliui varskes dedu po saujele manu ir krakmolo (nu kaip saujele - apie pora saukstu). Ir kiausinis dar. Tokia poskyste tesla, bet slapiom rankom surideni ir meti iverdanti vandeni. Jie taip biski pasipucia, issilygina pavirsius. Tiesa, jei padaugini krakmolo, tai net tokie girgzdantys iseina. Ne visiems patinka. Pabandyk
Kuo maziau miltu i keptus varskecius tuo skaniau, o kad neliptu prie ranku as jas aliejum patepu.
As varsketukus visada darau saldzius  Visada dedu kepimo milteliu, man jie tada puresni gaunasi, ir nedaug miltu. Ir valgau su grietine ir uogiene!
| QUOTE (bea @ 2004 07 01, 08:38) | | cukraus??? man tai saldus nepatinka. as tik surius megstu su grietine ir sviestu. O shiaip tikrai, 2 pokeliams varskes deciau 2 kiaushinius ir kokius 3-4 shaukshtus miltu. |
man irgi saldus nepatinka. suresni geriau. as tai dar toki padaziuka is rukytu lasinuku ir grietines megstu su varsketukais.... niam niam...gaila kad jau koldunus isvyriau..
Tai va kodėl mano varškėčiai kieti  , oaš nesusipratau kad miltų reikia mažai  .Labai visoms ačiū, nuo visos mano šeimynos, nes kietų niekas nevalgo
daivaja
2004 07 29, 11:55
Labai visoms ačiū  Prikepiau varškėčių, tai visi net apsilaižydami valgė  tokio vaizdelio seniai nebuvau mačiusi
Naglica
2004 08 10, 21:32
| QUOTE (daivaja @ 2004 07 29, 03:56) | As daznai, kai tingiu prie keptuves stivet, kepu varsketukus orkaitej--receptas pan.--2pok.varskes, kiausinis, saukstas ar 2 sviesto(ar aliejaus), truputi kepimo milteliu(jei nepamirstu), truputi cukraus ir vaniles, keli saukstai miltu.Viska sumaisau ir dedu slapiu saukstu i skarda(ant kepimo popieriaus) tokius "teplepukus" ir kepu .Dzn darau ryte, tai kol maudausi duse, iskepa Seimynai tai patinka--sako-iskepk teplepuku |
Kokioje temperaturoje kepti? Labai faina ideja, jau du kartus taip kepiau, bet vis kazko pritraukia prie folijos... gal temperatura per zema ar per auksta  O gal as per greitai bandau juos atplesti
vabalas
2004 08 18, 13:13
pas mus varskeciai sestadienio pusryciu patiekalas, megstam saldzius keptus, as su grietine, vyras su uogiene. super lengva daryti  kaip nekeista, kieti man niekad nebuna  , as "ant varskeciu jau ranka gerai atmusiau" 2 pok varskes (reikia , kad varske butu rugsti ir ne perdaug sausa, netinka maiseliuose, netinka bariunu gamybos) 1 kiausinis (tikrai uztenka  ) druskos, cukraus (pagal skoni) ir miltu (kiekviena karta imu tiek, kad varske jau neliptu prie ranku ir butu galima formuoti varsketukus, bet kaip raset svarbu ne padaugint, nes bus miltu skonio ir kieti varskeciai  ) suminkau tesla, iskocioju desra ir supjaustau , tuomet dar truputelyje miltu apvoliuoju ir kepu ant nedideles ugneles. iskepa greit, visas procesas (su indu plovimu  ir arbatos uzkaitimu) man uzima 15-20 min.
nuobodi
2004 08 18, 13:29
| QUOTE (nouvelle @ 2004 07 01, 10:31) | . Pakeliui varskes dedu po saujele manu ir krakmolo (nu kaip saujele - apie pora saukstu). Ir kiausinis dar. Tokia poskyste tesla, bet slapiom rankom surideni ir meti iverdanti vandeni. Jie taip biski pasipucia, issilygina pavirsius. |
va tuos su krakmolu pūkuotukais vadinam 1 pak varškės , šaukštas, miltų, šaukštas krakmolo,kiaušas, druska, cukrus
| QUOTE (bea @ 2004 07 01, 08:38) | | O shiaip tikrai, 2 pokeliams varskes deciau 2 kiaushinius ir kokius 3-4 shaukshtus miltu. |
Gera tetulė pasirūpino, kad pas mus netrūktų šviežios varškės. Taigi reikia kažkaip ją "naikinti". Gal galite parašyti kokį varškėčių receptuką?
Na va, prisiskaičiau šiandien jūsų patarimų ir pagaminau labai skanius varškėčius. Tarp kitko greitinės neturėjome, tai valgėme su braškių uogiene
Raideles
2004 12 22, 14:55
Mano vaikas megsta "eziukus", tai as tada daugiau miltu dedu, kad galeciau juos padaryti. O jei paprastus - tai maziau miltu.
babouziuke
2005 07 19, 11:11
Mamkos, o gal kuri žinote koks yra varškės kukulių virtų puode receptas? Būčiau labai dėkinga, nes man jie labai patinka, o gaminti nemoku  .
QUOTE(babouziuke @ 2005 07 19, 11:11) Mamkos, o gal kuri žinote koks yra varškės kukulių virtų puode receptas? Būčiau labai dėkinga, nes man jie labai patinka, o gaminti nemoku  . Pasižiūrek šitam pačiam skyrely pirmam puslapy apatinę (12) žinutę - ko gero bus tai, ko nori
O as kartais dedu i varsketukus smulkiai tarkuota morka, tada jie buna tokie geltoni ...
Aš gaminu varškės kukulius įprastai:varškė,druska,kiaušinis,miltai.Tik į vidų įdedu džiov. papajos gabalėlių.Labai skanu
varškės kukuliai 1 pakelis varškės, kiaušinis, 2 šaukštai krakmolo. į vidų dedu braškę formuoju kukulį ir verdu kai iškyla į paviršių kokias 7 min.
Papugele
2006 06 26, 15:37
QUOTE(Arinva @ 2006 06 26, 16:01) varškės kukuliai 1 pakelis varškės, kiaušinis, 2 šaukštai krakmolo. į vidų dedu braškę formuoju kukulį ir verdu kai iškyla į paviršių kokias 7 min. Virsiu  .Kaip tik ir braškių turiu  Ar miltų nė trupučio nereikia?Nors iš lauko apvoliot?
Aš verdu taip pat(1 pak.varškės, 1 v.š. krakmolo, 1 kiaušinis), tik dar dedu 1-2 v.š. manų kruopų. Paprasta, greita, skanu.Gaunasi tada labai purūs.
QUOTE(Papugele @ 2006 06 26, 15:37) Virsiu  .Kaip tik ir braškių turiu  Ar miltų nė trupučio nereikia?Nors iš lauko apvoliot? aš nededu  na vieną kart tokią poskystę varškę nusipirkau tai dėjau tada dar šaukštą miltų bet tik tam kad eitų kukulius formuoti. o šiaip tai krakmolas gi suklijuoja juos tikrai neištyšta vėtre reiks pabandyt su manais
Ne_gera
2006 06 27, 17:15
Nu visai aš nebesigaudau apie kokius jus čia varškėtukus kalbat Kai tešla prie rankų nelimpa ir kuriuos kepti reikia, nu visai nežinau Aš tai jei darau, tuos kur tešlą prie rankų nelimpa, tai verdu juos (tinginiukai) O jei kepu varškėtukus, tai tešla būna panašiai grietinės tirštumo Nu visai aš jau čia
starbee
2006 09 04, 11:45
QUOTE(Aistulė @ 2004 07 01, 08:48) Bea paminetos proporcijos grynai pagal mano mamos recepta - gaunasi niam niam T.y. 2 pok varskes, 2 kiausiniai, 4 saukstai miltu (po 2 saukstus varskes pakeliui, jei varske labai skysta butu, tada dar koki sauksta miltu papildomai), truputi druskos, sauksteli cukraus. Man dar labai skanu sauja nuplikytu razinu iminkyti. Aisku, teslos neminkai rankomis, o maisai su saukstu. Paskui po kranu susidrekini rankas ir formuoji varsketukus-"kotletukus" (paslapinus prie ranku nelimpa tesla). Kas valge, visiems patiko ... o ir gaunasi visada skaniai Tikiuosi, sikart pasidarysi super varsketukus-juk tiek buvo geru patarimu  tikrai gaunasi niam niam, tik ką išbandžiau  aš dar tiesa obuolį įtarkavau
Kažką ne taip padariau  mano varskėtukų-virtinukų skonis nekoks, valgai, o burnoje jauti žalių miltų skonį. Ėmiau 1 pak. varškės ir porą šaukštų miltų, tam, kad prie rankų neliptų ir galėčiau iškočioti juostelę, o po to pjaustyti ir virti.
aš gaminu taip: 2 pakeliai varškės, 2 kiaušiniai, druskos ir cukraus iš akies, miltų dedu tiek, akd tešla prie rankų neliptų. Kočioju juostelėm ir supljaustau gabaliukais. Juos per tarką taip perritinu ir gaunas tokie "ežiukai", tarka tai toki neburokine, net nežinau kaip vadinas
QUOTE(cosma @ 2006 09 05, 07:49) Kažką ne taip padariau  mano varskėtukų-virtinukų skonis nekoks, valgai, o burnoje jauti žalių miltų skonį. Ėmiau 1 pak. varškės ir porą šaukštų miltų, tam, kad prie rankų neliptų ir galėčiau iškočioti juostelę, o po to pjaustyti ir virti. Jei zaliu miltu skonis jauciasi, gal but per trumpai virei. Kitaip paaiskinti negaleciau . Jis tada jausis ir valgant nepakankamai virta kolduna, makarona ar zacirkos klecka...Mano babyte, virdama miltinius patiekalus, pakelusi dangti kisdavo nosi pauostyti, ar miltais nebekvepia - reiskia, isvire. Mums vaikams budavo daug dziaugsmo , nes kaskart jos akiniai aprasodavo, ir ji nebepataikydavo dangcio vel uzdeti...Gali teslon deti mairuno, jis daznai dedamas i varskes patiekalus. Tada tikrai nebejausi miltu skonio - gal Tau paprasciausiai jis nepatinka, jei pakankamai virta Isila, ka Tu gamini, gaminu lygiai taip pat ir as. Tarka naudoju bulvine, o produktas vadinamas birbizais, svilpikais, eziukais - priklausomai nuo regiono. Sunaus draugas italiukas juos pavadino gnocchi ir dar pasake, kad skanesni, negu jo mamos.
Pavirk šiek tiek ilgiau ir viskas gausis  , tik nepervirk-subyrės
Anksciau varsketukams tesla darydavau tokia, kad prie ranku nekibtu ir galeciau kocioti (cia apie tuos, kur verdami vandeny). Bet vakar sumaniau isbandyt receptukus, pateiktus pradzioj temos: 2 pakeliai varskes, 4 saukstai miltu ir t.t. Bet miltu dejau vistiek siek tiek daugiau, nes tesla ir taip skysta gaunasi (tikrai ne kociojimui). Tai bandziau juos virti - pavire kokias 3 minutes ir vel viskas i tesla pavirto!  Tai dabar ir galvoju - kas buvo ne taip? Arba vis delto miltu reikia daugiau, arba tai tinka tik keptiems varsketukams, arba galbut tai, kad teslos neapvoliojau miltuose, pries dedama i verdanti vandeni?
vyvukas
2006 09 13, 16:00
Dar dedasi sodos saukstelis, kuri reikia nugesinti su kefyru. Varsketukai tada issipucia.
QUOTE(elva @ 2006 09 13, 11:34) Tai dabar ir galvoju - kas buvo ne taip? Arba vis delto miltu reikia daugiau, arba tai tinka tik keptiems varsketukams, arba galbut tai, kad teslos neapvoliojau miltuose, pries dedama i verdanti vandeni?  Na, kiek suprantu, receptas su 4 šaukštais miltų tai kepamiems. Gal panos verdamiems ima sausą varškę, tai geriau gaunasi, negu su šlapvarške (pas mus Vokietijos tik tokia ir tėra), su ta tai tikra katastrofa. Jei verdamus gamini, kad neišsileistų, nelabai varškės ir jaučiasi, gaunasi kleckai, tik kad minštesni, negu vien iš miltų (rašiau, kad ežiukus taip verdu, kokie jau ten varškėčiai  ) Dėl kepamų - vakar svečiuose išmokau naują receptą . Kam įdomu - varškė maišoma ne su miltais, o su džiovintos bandelės trupiniais - pokeliui varškės pora šaukštų (vokitkos su jais daug ką daro), ir deda tik kiaušinio trynius (pokeliui varškės - du). Kepti vieną pusę apie tris minutes. Valgyti su kisieliumi. Vaikams patiko.
*Sindi*
2006 12 22, 17:52
QUOTE(Isila @ 2006 09 05, 11:15) aš gaminu taip: 2 pakeliai varškės, 2 kiaušiniai, druskos ir cukraus iš akies, miltų dedu tiek, akd tešla prie rankų neliptų. Kočioju juostelėm ir supljaustau gabaliukais. Juos per tarką taip perritinu ir gaunas tokie "ežiukai", tarka tai toki neburokine, net nežinau kaip vadinas  O TARKA VADINASI BULVINE!!!!!!!!!!
QUOTE(vėtrė @ 2006 06 26, 15:57) Aš verdu taip pat(1 pak.varškės, 1 v.š. krakmolo, 1 kiaušinis), tik dar dedu 1-2 v.š. manų kruopų. Paprasta, greita, skanu.Gaunasi tada labai purūs. Varsketukus gaminau pagal si recepta ir nieko nesigavo.  Mase tokia skysta, skysta gavosi.Neisivaizduoju kaip is tokios mases formuoti varsketukus?
GeraSima
2007 05 29, 15:57
QUOTE(nuobodi @ 2004 08 18, 14:29) va tuos su krakmolu pūkuotukais vadinam 1 pak varškės , šaukštas, miltų, šaukštas krakmolo,kiaušas, druska, cukrus  sie pukuotukai tai labai skanus, minkstuciai, skanuciai Tik daryt nemokejau. Bandysiu pagal si recepta. violet, jie tesla skystoka ir turi but, kiek pamenu kaip sesuo dare.
QUOTE(daivaja @ 2004 07 29, 12:55) Daivaja tau varškinė Nobelio premija nuo mūsų šeimos!  Turbo varškėčiai, superminimalios laiko sąnaudos, 4 pakeliai varškės - trys su puse valgytojo - neliko nieko  Kadangi mano vaikų meilė visokiems blyneliams ir varškėčiams atvirkčiai proporcinga mano norui stovėti prie keptuvės, tai mums šie 'teplepukai'- idealus patiekalas. Ir visi laimingi: ir kepėja, ir valgytojai
QUOTE(Amalia @ 2006 09 13, 14:19) Na, kiek suprantu, receptas su 4 šaukštais miltų tai kepamiems. Gal panos verdamiems ima sausą varškę, tai geriau gaunasi, negu su šlapvarške (pas mus Vokietijos tik tokia ir tėra), su ta tai tikra katastrofa. Jei verdamus gamini, kad neišsileistų, nelabai varškės ir jaučiasi, gaunasi kleckai, tik kad minštesni, negu vien iš miltų (rašiau, kad ežiukus taip verdu, kokie jau ten varškėčiai  ) Dėl kepamų - vakar svečiuose išmokau naują receptą . Kam įdomu - varškė maišoma ne su miltais, o su džiovintos bandelės trupiniais - pokeliui varškės pora šaukštų (vokitkos su jais daug ką daro), ir deda tik kiaušinio trynius (pokeliui varškės - du). Kepti vieną pusę apie tris minutes. Valgyti su kisieliumi. Vaikams patiko. Vakar kepiau varsketukus pagal vokitkas  super skaniai gavosi, nors as keptu varskeciu nemegeja. Pokeliui varskes dejau visa viena kiausa, apie 3 saukstus dziuveseliu ir dar apvoliojau pries kepant, su svieziai trintom braskem mano vaikas pasigardziuodamas valge  Dekui Amalia, nuo siol kepsiu tik taip, jokiu miltu
daivaja
2007 06 29, 14:48
Vija Kaip smagu kazkam palengvinti gyvenima... Po keliu metu uzsuku i varsketuku tema--o pasirodo ir maniskius kazkas kepa
ingakyca
2007 06 30, 19:59
Na aš visada darau tokius varškėtukus, kad jie būtų pjaustomi,t.y. kietą tešlą darau ir minkštučiai minkštučiai išverda burnoj leidžiasi ir jokių miltų nesijaučia  ir kaip skanu valgyti su grietine, sviestu ir cukrumi.
Bransha
2007 07 01, 17:48
Va, bandem ir mes siryt varsketukus, pagal anksciau nurodyta cia recepteli: 2pakeliai verskes, 2 kiausiniai, 2 v.s. krakmolo ir 1 v.s. manu.. Dar dejom gera sauksta kokosu drozliu.. Tesla tokia su saukstu kabinama gavosi.. nei kocioti nei pjaustyt.. Zodziu fiasko
|
|