Pas mane astigmatizmas, viena akis zenkliai silpnesne uz kita. Gimdant pirma kalbos apie CP nebuvo, nuo itampos kelios smulkios kraujagysles sutruko, bet su paciu regejimu lyg pablogejimu nebuvo. Dabar vel gavau siuntima okulisto rekomendacijoms, deja, tinklaines bukle nenudziugino - silpnesneje akyje rado keleta zidiniu, viena "skylute" giliai ir nemaza. Kazka kalbejo apie glaukoma (mano tetis ja turi, nors dar gan jaunas), nusiunte papildomai konsultacija i lazeriu kabineta. Po atidzios apziureos ten visgi rekomendavo lazeriu "apsaudyti" zidinius, nes stangu metu didele tikimybe, kad per juos gali atsokti visa tinklaine  procedura nelabai ilga, kiek nemaloni, veliau keleta dienu regejimas buvo abai prastas, akys jautrios. Uz 3 savaiciu liepe ateiti dar karta ir pagal bukle spres del naturalaus gimdymo ar CP.
Pas mane yra minus 5 ir mano gine sako, kad del akiu tikrai nereiketu daryti CP. Kai mane apziurejo okuliste ji pasake, kad mano tinklaines labai labai plonos ir yra didele tikimybe, kad gimdymo metu jos gali atsokti. Bet nuramino, kad viskas yra pataisoma Nors man geiciausiai darys CP...  Del kitu sveikatos problemeliu
Nomadica
2010 01 27, 00:37
Pas mane irgi abi akys po -6, bet gyd. sake nieko tokio, galėsiu pati gimdyt. Tai net nežinau pagal ką ten jos sprendžia.. Na bet jei sake, tai gal zino
as dar pas viena gyd.akis pasitikrinau ir leido paciai gimdyti. bet zaizdeliu yra ir po gimdymo reiks pasitikrinti pakartotinai, kad esant pakitimams, butu laiku sutvarkyta lazeriu.. bet net gyd. norejau isbuciuoti, kai pasake, kad pati galesiu gimdyt
mamakarolina
2010 01 28, 13:04
aš abu savo vaikučius gimdžiau su lęšiais, nieko neatsitiko, nors gimdymai nebuvo paprasti  esu trumparegė, viena akis -4,5, kita -3,75
O man idomu ar yra dar kam nors taip kad su tuo aparatu randa didesni minusa nei kad realiai akinukai reikalingi? Nes likau biski sokiruota siandien-pas mane akinukai -5 ir iskoreguoja idealiai, tikrai nera per silpni, o su aparatu KMUK rado -7, tai likau visiskai nieko nesupratus ir pasimetus
QUOTE(Puma84 @ 2010 02 25, 13:05) O man idomu ar yra dar kam nors taip kad su tuo aparatu randa didesni minusa nei kad realiai akinukai reikalingi? Nes likau biski sokiruota siandien-pas mane akinukai -5 ir iskoreguoja idealiai, tikrai nera per silpni, o su aparatu KMUK rado -7, tai likau visiskai nieko nesupratus ir pasimetus  Va va, aš irgi likau šokiruota po vizito į KMUK... realiai mano regėjimas -6, ir nepastebėjau kažkokio baisaus pablogėjimo, o klinikose nustatė jog turiu -8  Nejaugi tos dvi dioptrijos taip nesijaustų?????
mano viena akis -8 kita -9 pirmo vaiko neleido paciai gimdyti, dare cezari ir del to esu labai patenkinta, dabar laukiuosi antro ir vis svarstau, o jei pateksiu pas kita gydytoja kuri nuspres kad galiu gimdyti ir pati ? va kur klausimas, nors gine nuramino, kad tikrai dvi gydytojos negali matyti skirtingai...
QUOTE(juodoji_nasle @ 2010 02 25, 15:04) Va va, aš irgi likau šokiruota po vizito į KMUK... realiai mano regėjimas -6, ir nepastebėjau kažkokio baisaus pablogėjimo, o klinikose nustatė jog turiu -8  Nejaugi tos dvi dioptrijos taip nesijaustų????? O su akinukais tau tikrino kiek matai? nes as tai maciau vienetui, tai realiai jeigu mano akiniai tikrai butu per silpni ant 2 dioptriju, tai manau nei puses lenteles nebuciau macius su tokiais O tai kaip tau gine kazkur irase tuos duomenis is to israso apie dioptrijas ar tiesiog jai uzteko pamatyt kad gali gimdyt pati? Nes as tai visai nenoriu kad i mano poliklinikos kortele tokie nesamoningi skaiciai butu rasomi
QUOTE(Puma84 @ 2010 02 25, 15:17) O su akinukais tau tikrino kiek matai? nes as tai maciau vienetui, tai realiai jeigu mano akiniai tikrai butu per silpni ant 2 dioptriju, tai manau nei puses lenteles nebuciau macius su tokiais O tai kaip tau gine kazkur irase tuos duomenis is to israso apie dioptrijas ar tiesiog jai uzteko pamatyt kad gali gimdyt pati? Nes as tai visai nenoriu kad i mano poliklinikos kortele tokie nesamoningi skaiciai butu rasomi  Mane patikrino su lešiais, po to be jų ir galiausiai su aparatu. Išdavė lapeliuką su atsakymu ginei, va kaip tik trečiadienį eisiu, tai žiūrėsiu ką ginė pasakys.. nemanau, kad tą lapuką kur nors dės, nebent į nėščiosios kortelę, bet tikrai ne į bendrą... ai man tai dar suskėlė, kad na, jeigu gimdymo metu kils komplikacijų tai tada žiūrės ką čia daryt.... Kada žiūrės??? ar gimdymo metu dugną plės???  Neteko girdėti, kad prie kurios nors okulistas būtų budėjęs... Keisti man tie KMUK okulistai... kolegei tai pasakė - oi pas tave plona tinklainė, tu turbūt žinai, kad tau sunkiai kilnot negalima? Tačiau parašė, kad gimdyti gali pati... nu ką aš žinau... Papildyta:QUOTE(kretaa @ 2010 02 25, 14:23) mano viena akis -8 kita -9 pirmo vaiko neleido paciai gimdyti, dare cezari ir del to esu labai patenkinta, dabar laukiuosi antro ir vis svarstau, o jei pateksiu pas kita gydytoja kuri nuspres kad galiu gimdyti ir pati ? va kur klausimas, nors gine nuramino, kad tikrai dvi gydytojos negali matyti skirtingai... Kaip bebūtų, juk kartą gimdžius su cezariu antrą kartą leidžia rinktis kaip norėtum. Ar tau neleido?
DiJuKe*
2010 02 25, 16:33
Mano trumparegyste -6, bet pirma gimdziau pati, nes tinklaine stipri, pagimdziau, nieko, o kitus du dare cezario pjuvi, bet pati susiveikiau pazymas, kad del akiu, na pasinaudojau proga, nes nenorejau gimdyti pati
QUOTE(Egle75 @ 2010 02 25, 17:33) Mano trumparegyste -6, bet pirma gimdziau pati, nes tinklaine stipri, pagimdziau, nieko, o kitus du dare cezario pjuvi, bet pati susiveikiau pazymas, kad del akiu, na pasinaudojau proga, nes nenorejau gimdyti pati  kaip tau faina, man nepavyko... tipo visi okulistai įsibaiminę, jog juos gali kaip nors patikrinti  Tik neįsivaizduoju kaip
nieko dar nezinau, nes esu nescia tik 6,4 sav. Visas grazumelis dar pries akis  Bet manau, jog darys CP . Butu l keista jei nedarytu
Dratiene
2010 03 15, 13:12
Sveikos, susiduriau su tokia problema. esu 18 savaite  ir esu trumparege. ginekologe siuncia pas okulista. bandziau registruotis poliklinikoje Pylimo, o ten be menesio nepriima.. visur kitur brangu - 100 lt. Radau, kad Fielmann yra otolmalogas ir tikrina akiu dugna. bandysiu eiti ten, bet dabar neramu ar jis gali man pasirayti ant to lapelio ar cia tik poliklinikoje gali, ar verta isviso ten eiti, gal kuri ejote?
Grazhke
2010 03 15, 16:58
QUOTE(Dratiene @ 2010 03 15, 13:12) Sveikos, susiduriau su tokia problema. esu 18 savaite  ir esu trumparege. ginekologe siuncia pas okulista. bandziau registruotis poliklinikoje Pylimo, o ten be menesio nepriima.. visur kitur brangu - 100 lt. Radau, kad Fielmann yra otolmalogas ir tikrina akiu dugna. bandysiu eiti ten, bet dabar neramu ar jis gali man pasirayti ant to lapelio ar cia tik poliklinikoje gali, ar verta isviso ten eiti, gal kuri ejote?  nemanau kad pas okulistą yra labai skubu, gali ir po mėnesio akis apžiūrėti, juk niekas nepasikeis. Išrašą duoti gali bet kuris patikrinęs akis gydytojas. Mano regėjimas -7,5. Pirmąjį gimdžiau pati su linzėm jokių nepatogumų neiškilo, tao antrąjį lygiai taip pat planuoju.
Supermamuke
2010 03 15, 23:11
QUOTE(Dratiene @ 2010 03 15, 14:12) Sveikos, susiduriau su tokia problema. esu 18 savaite  ir esu trumparege. ginekologe siuncia pas okulista. bandziau registruotis poliklinikoje Pylimo, o ten be menesio nepriima.. visur kitur brangu - 100 lt. Radau, kad Fielmann yra otolmalogas ir tikrina akiu dugna. bandysiu eiti ten, bet dabar neramu ar jis gali man pasirayti ant to lapelio ar cia tik poliklinikoje gali, ar verta isviso ten eiti, gal kuri ejote?  Manau, kad drasiai gali palaukt menesiuka, juk dar daug grazaus laiko iki gimdymo  as va 33 sav sulaukiau, o manes gydytoja vis dar nesiuncia pas okulista, nors as pas ja su akiniais ateinu, tai turetu matyt, kad turiu problemu su regejimu. Mano viena akis -1,75, kita -2,75. Nezinau ka daryt, ar cia nesirupint del to, ar cia prasytis tos savo gydytojos, kad siustu mane pas okulista?
Dratiene
2010 03 18, 10:28
Nu as pabandysiu nueiti i Fielmann salona, paziuresiu ar ten gydytoja normali dirba, ar reikes visgi eiti i poliklinika  kaip sakot laiko dar turiu
čiaudanti bitė
2010 03 18, 10:53
Aš irgi trumparegė. Pirmą kartą gimdžiau be linzių, tiesiog tuo metu kažkaip nerūpėjo jas įsidėti. Antrąjį su linzėm, jau gimdykloj būdama jas išsiėmiau nusiploviau makiažą tada atgal įsidėjau - pasiruošiau veiksmui  Trečiąjį irgi gimdysiu su linzėm, nes norisi viską matyti. Dratiene regėjimą patikrinti ir pasirašyti gali bet kuris okulistas
aurytee2583
2010 03 20, 22:36
Sveiki mano trumparegyste irgi didele -9.5, tai gimdysiu irgi pati, okulistas leido. I r planuoju su kontaktiniais gymdyti, kazkaip pripratau prie ju.
Wild Pearl
2010 03 29, 07:16
QUOTE(čiaudanti bitė @ 2010 03 18, 11:53) Aš irgi trumparegė. Pirmą kartą gimdžiau be linzių, tiesiog tuo metu kažkaip nerūpėjo jas įsidėti. Antrąjį su linzėm, jau gimdykloj būdama jas išsiėmiau nusiploviau makiažą tada atgal įsidėjau - pasiruošiau veiksmui  Trečiąjį irgi gimdysiu su linzėm, nes norisi viską matyti. Dratiene regėjimą patikrinti ir pasirašyti gali bet kuris okulistas  butent ,nes kitaip kaip galima gimdyti nematant beveik nieko  kosmaras butu
QUOTE(Dratiene @ 2010 03 15, 15:12) Sveikos, susiduriau su tokia problema. esu 18 savaite  ir esu trumparege. ginekologe siuncia pas okulista. bandziau registruotis poliklinikoje Pylimo, o ten be menesio nepriima.. visur kitur brangu - 100 lt. Radau, kad Fielmann yra otolmalogas ir tikrina akiu dugna. bandysiu eiti ten, bet dabar neramu ar jis gali man pasirayti ant to lapelio ar cia tik poliklinikoje gali, ar verta isviso ten eiti, gal kuri ejote?  Pas mane buvo panaši situacija, kad reikėjo, o poliklinikoje be šansų. Tai nuėjau privačiai su siuntimu į Pelėdos optiką ar pan. (netoli CocaCola Plaza kino teatro, toj pacioj gatvej). Ten su siuntimu dalį išlaidų padengia ligonių kasos.  Ir man labai patiko apžiūra: viską parodė, paaiškino
Dratiene
2010 06 10, 09:44
Fielmane, Tilto g., vilniuje, as pasitirkinau, sekancia diena nuo registravimosi, kainavo tik 23 litus, atliko ta pacia paziura kaip poliklinikoj ar Peledoj.. taip kad neapsimoka nei laukti eilese, nei moketi ten dideliu pinigu
Aš irgi nematau: po minus 4,5 pas mane abi akys. Pirmąjį gimdžiau su akiniais. Kažkaip netrukdė jie man. Manau, kad nesutrukdys ir antrą pagimdyt.
vaidulek
2010 07 02, 20:27
sveikos mamytes pas mane trumparegyste -10.5 ir 12.5 tai iskart rekomendavo cezari,tai manau,kad ten leis ir su akiniasi buti
Zimbabve2010
2010 09 03, 22:12
Ech, tos akys. tik problemas kelia. Pati nesilaukiu, bet domiuosi ir nestumu ir akytemis, vaikiukais. mano akytes ir labai prastai mato. ar yra kazkokia tikimybe, kad vaikiukui nereikes nuo pat kudikystes akinuku nesioti, jei abieju tevu akytes prastai mato, yra didokas minusas? Nors ir taip aisku, kad jam ir lemta turet prasta regejima. bet ar yra tikimybe kazkokia, kad akinuku prireiks tik jau belankant mokykla? gal kas nors yra su tuo susidure? mano ir draugo regejimas pradejo silpneti mokykloje, mazdaug 5-7 klasej.
vanesa9
2010 09 05, 13:48
QUOTE(Zimbabve2010 @ 2010 09 03, 22:12) Ech, tos akys. tik problemas kelia. Pati nesilaukiu, bet domiuosi ir nestumu ir akytemis, vaikiukais. mano akytes ir labai prastai mato. ar yra kazkokia tikimybe, kad vaikiukui nereikes nuo pat kudikystes akinuku nesioti, jei abieju tevu akytes prastai mato, yra didokas minusas? Nors ir taip aisku, kad jam ir lemta turet prasta regejima. bet ar yra tikimybe kazkokia, kad akinuku prireiks tik jau belankant mokykla? gal kas nors yra su tuo susidure? mano ir draugo regejimas pradejo silpneti mokykloje, mazdaug 5-7 klasej. kadangi abieju regejimo sutrikimai yra igyti, o ne igimti tai leliui galbut niekada neprireiks akiniu as planuoju su lesiais gimdyt, nes su akiniais tai isivaizduoju kaip turi but nepatogu  as ir taip ju nekenciu, o ka kalbet apie gimdyma, nesamone manau butu, manau nesinesi i gimdykla skudurelio jiems valytis, o su nesvariais stiklais negaliu but
audrytė
2010 09 05, 16:53
QUOTE(vanesa9 @ 2010 09 05, 14:48) kadangi abieju regejimo sutrikimai yra igyti, o ne igimti tai leliui galbut niekada neprireiks akiniu as planuoju su lesiais gimdyt, nes su akiniais tai isivaizduoju kaip turi but nepatogu  as ir taip ju nekenciu, o ka kalbet apie gimdyma, nesamone manau butu, manau nesinesi i gimdykla skudurelio jiems valytis, o su nesvariais stiklais negaliu but  as i gimdykla su akinukais ejau, labai nepatogu, slenka labai prakaituojant jie...neistveriau ir nusiemiau as juos
elemyte
2011 02 16, 20:15
Pas mane minusas lb didelis.pirmaji gimdziau su akiniais,antraji su kontaktiniais.bet kas pikciausia ginekologe nesiunte pas akiu gydytoja,sako ko tau ten reikia.aisku as pati apejau kelias privacias gydytojas,ju nuomones skyresi.viena sena gydytoja pasake kad buna taip kaip lemta,kad kitas gali galva susitrenkti ir apakti,o kita su dideliu minusu penkis vaikus laimingai pagimdo.dziaugiuosi kad abu vaikai mano akiu nepaveldejo.
Mano minusas taip pat didelis ir gimdziau su lesiais. Tiesa, mano gydytoja net nusijuoke, kai paklausiau ar nepakenks, sake, maziau klausytis bobuciu pasaku, nebe tie laikai. Gimdziau ir jokiu problemu.
Sonrisita
2011 02 17, 11:34
QUOTE(elemyte @ 2011 02 16, 20:15) Pas mane minusas lb didelis.pirmaji gimdziau su akiniais,antraji su kontaktiniais.bet kas pikciausia ginekologe nesiunte pas akiu gydytoja,sako ko tau ten reikia.aisku as pati apejau kelias privacias gydytojas,ju nuomones skyresi.viena sena gydytoja pasake kad buna taip kaip lemta,kad kitas gali galva susitrenkti ir apakti,o kita su dideliu minusu penkis vaikus laimingai pagimdo.dziaugiuosi kad abu vaikai mano akiu nepaveldejo. Manęs irgi nesiuntė pas akių gydytoją, tik paminėjo, kad reikia nueiti pasitikrinti. Iš šeimos gyd. pasiėmiau siuntimą ir nuėjau, kur man patogu
MisKaprizas
2011 02 18, 12:59
QUOTE(Sonrisita @ 2011 02 17, 12:34) Manęs irgi nesiuntė pas akių gydytoją, tik paminėjo, kad reikia nueiti pasitikrinti. Iš šeimos gyd. pasiėmiau siuntimą ir nuėjau, kur man patogu  iš akių gydytojo buvau pristačius išsamią pažymą, o ginė paskutines dienas prieš gimdymą sugebėjo paklaust, ar man dėl minuso leido gimdyti natūraliai?  bet jau nebuvo laiko dar kartą lėkt pas okulistą, gimdžiau su lęšiais ir viskas normaliai buvo
Sonrisita
2011 02 18, 14:53
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 02 18, 12:59) iš akių gydytojo buvau pristačius išsamią pažymą, o ginė paskutines dienas prieš gimdymą sugebėjo paklaust, ar man dėl minuso leido gimdyti natūraliai?  bet jau nebuvo laiko dar kartą lėkt pas okulistą, gimdžiau su lęšiais ir viskas normaliai buvo  Nu va, reiks ginės užklaust, kai kitą kartą eisiu. Pačiai niekur neužkliuvo šita informacija, o nei ginė, nei akių gydytojas nieko neminėjo apie trumparegystės ir minuso ryšį gimdymui Jei ne paslaptis, koks jūsų minusas?
Beje, snekant apie trumparegiu nestuma ir gimdyma... Kaip minejau, gimdziau su lesiais, minusas gana didelis.. siurprizas gavosi, kai nuejusi pasitikrinti akiu po mazdaug puses metu po gimdymo pasirode, kad mano akys pagerejo, ko nebuvo paskutinius 5metus
Oj kaip nusiraminau paskaicius sia tema, kaip matau nei viena neapako. Pas mane visada buvo -7, o per nestuma nukrito iki -9... Tyre akiu dugna, tai lyg ir nieko blogo, tik turiu stigmatizma kazkoki, nezinau ar jis turi itakos gimdymui? O prie rekomendaciju parase: palengvinti isvarymo procedura. Irgi nezinau kaip jie cia zada lengvinti, bet kaip supratau cezario nedarys, o gimdyti ruosiuosi su kontaktiniais lesiais, tik eisiu nusipirkti pacius geriausius, nes nenoriu jokiu problemu su jais, kadangi dabartiniai kur turiu dar nemazai nelabai man patinka.
saulėdebesy
2011 03 16, 08:28
sveikutes aš du savo žmogeliukus gimdžiau su kontaktiniais lešiais Night & Day (bandžiau visokius nuo 2002m, tai kokius 6 metus renkuosi tik šiuos, naktim išsiimu) labai patogu, jokių komplikacijų.  (-4,75)
Krista25
2011 04 28, 07:59
Pirma karta gimdziau as su akinukais, bet paskui juos nusiemiau, nes tikrai buvo nepatogu, db esu vel nescia tai mastau kaip cia pasielgus? gal sikart gimdyti su lesiais, bet man nuo ju labai dziusta akys
Mano minusas irgi nemazas, nesioju vienadienius lesius. Su gyd dar nesnekejau, bet manau problemu kilti neturetu. Kazkaip nelabai isivaizduoju gimdymo su akiniais. Man cia butu nepatogumas. O gal kuri susidure jei sakykim daro CP tai kaip su lesiais tada  ?
QUOTE(Amaka @ 2011 07 04, 22:14) Mano minusas irgi nemazas, nesioju vienadienius lesius. Su gyd dar nesnekejau, bet manau problemu kilti neturetu. Kazkaip nelabai isivaizduoju gimdymo su akiniais. Man cia butu nepatogumas. O gal kuri susidure jei sakykim daro CP tai kaip su lesiais tada  ? Buvau su lešiais kai darė CP. jokių problemų.
Spalgena
2011 08 29, 00:03
Ar kas gimdėte suprišaudyta tinklaine? Supainiojo mane čia vieni pažįstami gydytojai  Buvau kaip ir rami, kad galėsiu pati. Nors po pirmo tai teko tinklainę prišaudyti  Painiojuosi ir nebežinau k ur čia kokio geresnio gydytojo ieškoti, kad dar pakonsultuotų Rizikuoti akimis irgi nesinori
kleckis
2011 09 16, 12:59
[quote=Spalgena,2011 08 29, 01:03] Ar kas gimdėte suprišaudyta tinklaine? Supainiojo mane čia vieni pažįstami gydytojai  Buvau kaip ir rami, kad galėsiu pati. Nors po pirmo tai teko tinklainę prišaudyti  Painiojuosi ir nebežinau k ur čia kokio geresnio gydytojo ieškoti, kad dar pakonsultuotų Rizikuoti akimis irgi nesinori  [/quote as ketinu gimdyti su prisaudyta tinklaine.
[quote=kleckis,2011 09 16, 12:59] [quote=Spalgena,2011 08 29, 01:03] Ar kas gimdėte suprišaudyta tinklaine? Supainiojo mane čia vieni pažįstami gydytojai  Buvau kaip ir rami, kad galėsiu pati. Nors po pirmo tai teko tinklainę prišaudyti  Painiojuosi ir nebežinau k ur čia kokio geresnio gydytojo ieškoti, kad dar pakonsultuotų Rizikuoti akimis irgi nesinori  [/quote as ketinu gimdyti su prisaudyta tinklaine.  [/quote] Man irgi prisaude, bet dar iki gimdymo 2men, nznau kaip cia bus ... O kaip jum sekesi? Ar nebuo jokiu komplikaciju jei jau gimdet?
tengena
2012 01 11, 18:24
o kaip po gimdymo suprast, kad "atsoko" tinklaine? ir koks regejimas bei akiu bukle buvo pries gimdant?
Pas mane didelis minusas (berods -6) ir dar astigmatizmas. Bet gydytojai leido paciai gimdyt ir viskas buvo gerai. Tik va dabar pradejo regejimas blogeti. 6men, po gimdymo. Nezinau, ar cia susije ar su bendra sveikatos bukle.
mamulioka
2012 01 11, 18:49
Atsokusios tinklaines simptomai - sviesos zaibavimai akyse, gali dar but regejimo lauko susiaurejimas, tarsi uzuolaida, per kuria nieko nesimato, uzdengia matomo vaizdo dali
[quote=tengena,2012 01 11, 18:24] o kaip po gimdymo suprast, kad "atsoko" tinklaine? ir koks regejimas bei akiu bukle buvo pries gimdant? Pas mane didelis minusas (berods -6) ir dar astigmatizmas. Bet gydytojai leido paciai gimdyt ir viskas buvo gerai. Tik va dabar pradejo regejimas blogeti. 6men, po gimdymo. Nezinau, ar cia susije ar su bendra sveikatos bukle. [/quot Pas mane -10 + astigmatizmas. Daznai kai didelis minusas buna isplonejus tinklaine ir yra rizika, kad gimdant nuo didelio kruvio ji atsoks ar sutrukines, nu nznau kaip tai tikslai ivardyti... Mane okuliste siunte pas lazeriste, kad ji prisaudytu tinklaine, idomu, ar kas gimde po tos proceduros ar padejo, ar buna atveju, kai ji vistiek atsoko  nes tokiu atveju jau reikia operacija daryti. O kokie tau gydytojai "leido" gimdyt? Ar buvai pas akiu ir ji tikrino tavo akis? Del to pablogejimo tai gal reiketu apsilankyti pas akiu, pasitikrinti, man kazkaip su tom akim tai ne juokas
vai2te0528
2012 01 31, 17:17
Pas mane trumparegyste, be linziu kaip kurmis  ne i ta autobusa ilipu jei iseinu be ju  siaip abi akys po -2,5. tikrino tinklaine, viskas ok, galesiu pati gimdyti  o ar su lesiais gimdysiu, nezinau... manau tada tai nebus taip svarbu.. kazin ar is viso apie tai pagalvosiu
MissMartini
2012 02 22, 05:36
Pries savaite gimdziau su lesiais! Tai galiu pasakyti zymiai patogiau nei su akiniais! Ypach kai esi per saremius esi dushe, ar nori galva i siena padauzyt  Jei yra galimybe, isimesciau lesius i "Tase", kad jei bus laiko isidet
|
|