Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Meškiuko gimimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
Veitė
Nelytėta viltis

Esi mano numylėta, ryto nelytėta viltis.
Esi tu stebuklas man , tu stebuklas man - tylioj nakty.

Juk kartais būna sudėtinga
Kalbėti žodžiais paprastai.
Maža skiltelė tylumos nestinga
Ir išsiliejo, pieno jūroj, sakiniai.

Ir mes sutinkame, o dar dažniau palydim.
Geriau nors vieną kartą - negu niekada!
Kada pasaulis dar toks didelis ir neištirtas,
O man taip norisi, taip noris - pas tave!

Esi mano numylėta, ryto nelytėta viltis.
Esi tu stebuklas man , tu stebuklas man - tylioj nakty…

Žodžiai: Dariaus Pranckevičiaus

Žinia apie penkto vaikiuko užsimezgimą manyje buvo netikėta. Mūsų dvyniams dar net nebuvo dvejų, be to tai jau penktas kūdikis. Mes sutrikę. Bijom ne dėl savęs, o dėl aplinkinių reakcijos- ką pagalvos, ką pasakys…Nueinam pas gydytoją, pasikalbam, gaunam padrąsinimą, nors jau tvirtai apsisprendę gimdyti. Pradedame gyventi laukimu, seka įprastas man blogumas ir pykinimas, tikimės kad šįkart turėsime vieną vaikiuką . 2011 m. gegužės 5 - pirmasis echoskopas, pilve- vienas žirniukas, džiaugiamės, kad mūsų puslytei viskas gerai, kad atitinka laiką, - beveik 8 savaitės, gydytojos paskaičiavimu leliukas turėtų gimti 2011 m. gruodžio 19d. Džiaugiamės, kalbamės, tik tie kasdieniniai blogumai taip vargina, laimei, gelbsti žinojimas, kad jie-tik laikinas nemalonumas. 2011 m. birželio 8d. echoskopas, kūdikėlis atitinka 12 savaičių ir 5 dienas ir nuostabi žinia- trys sesės ir brolis turės mažą BROLIUKĄ!! Pranešame naujieną vaikams, jie vaikiškai džiaugiasi, kad turėsim kūdikėlį!
user posted image
Su nekantrumu laukiame kiekvieno sekančio pasimatymo su leliuku,- 2011 m.birželio 28 d echoskopas, prisiminimui gydytoja padaro mūsų stebuklėlio pėdučių nuotraukytę-tai kažkas nepaprasto, verkiu iš laimės. Džiaugiuosi mažylio judesiais, grožiuosi augančiu pilveliu, su nekantrumu laukiu, be galo myliu…Jaučiuosi puikiai, vasara, atostogų metas, su palapine važiuojam prie ežero, vėliau 2 kartus- į Latvijos pajūrį .
user posted image
Mėgaujuosi ypatinga savo būsena, jaučiuosi graži. Taip ateina rugsėjis,- permainų metas,-mūsų dvynukai pradeda lankyti darželį, o vyriausioji- mokyklą, nauji rūpestėliai, nauji džiaugsmeliai, vis didėjantis pilvukas ir vis tas pats broliuko laukimas.
user posted image
Taip ateina mūsų mėnuo- GRUODIS. Mintis, kad jau šį mėnesį namo parsivešime leliuką- be galo jaudina. Vyriausios dukros vis klausia, mama, kada pagimdysi leliuką(juk ir vardas jau išrinktas)??Mažieji pykstasi glausdamiesi prie pilvo kieno gi bus tas leliukas, vienas šaukia-mano, kitas- mano!!Žodžiu, visi laukiam.
user posted image
Aš pati, nors jau esu gan nerangi, turiu planų,- labai noriu sudalyvauti pirmojoje dvynių darželio „eglutėje“ , kuri vyks gruodžio 19(mano termino dieną) ir antragimės Kalėdinėje darželio šventėje- gruodžio 21 dieną. Į galvą lenda dviprasmiškos mintys,- kartais galvoju, kada gi,kada gi (juk šventes norisi sutikti namie), arba- viskas gerai, dar yra laiko, nereikia niekur skubėti, kol galiausiai pasakau sau- turiu tiesiog ramiai laukti ir tikėti,kad mažasis žmogutis pats pasirinks pačią geriausią gimimo dieną. Ateina mano termino diena, gruodžio 19-oji, išleidusi vaikus į darželį sėdu už vairo ir važiuoju į apžiūrą, nors nejaučiu jokių artėjančio gimdymo požymių, labai įdomu, ką pasakys gydytoja, gal jau nepaleis??? Apžiūri,- kaklelis prasivėręs per 2 pirštus , vaisiaus vandenų- užtektinai, leliukas, pasak gydytojos- 10 balų,- „erdviam bute“ sau plaukioja, toniukai- puikūs, svoris- maksimum 3800 g, gydytoja dar leidžia panešioti, tad puškuoju atgal. Apie pietus pasirodo gydytojos „pakrapštymo“ rezultatas,- pasirodo gleivių su trupučiu kraujo, skambinu gydytojai, sako, viskas gerai, laukiam. Vakare važiuojam į dvynukų šventę, ten gerokai pasitampau, dukrytė bijo Kalėdų senio, tai su ja ant rankų šoku rateliu,su įspūdžiais ir dovanomis grįžtam namo, seka rami naktis. Gruodžio 20 d. jaučiu keistą kojų maudimą, taip, kaip man jas mausdavo per mmm, galvoju ,kad čia irgi galimas vienas iš artėjančio gimdymo ženklų, bet vakarop maudimas irgi liaujasi, naktis vėl rami. Gruodžio 21 d. – šiek tiek maudžia nugarą, vėl mąstau, kad tai- ženklas, bet viskas vėl nurimsta...Šiandien nusiteikusi sudalyvauti antragimės šventėje, kurioje vėl gerokai pavargstu, šokam, einam rateliu, trypiam kartu su Kalėdų seneliu, naktis vėl rami, nors nuo vieno ant kito šono vartausi labai nerangiai. Gruodžio 22 diena, atsikeliu 7 valandą, ruošdama vaikiukus į darželį, jaučiu skausmą pilve, stebiu save, suprantu, kad tai SĄRĖMIAI!!!Džiaugiuosi,- visą nėštumą svajojau apie natūraliai prasidedančią gimdymo veiklą, nes visi mano 3 ligšioliniai gimdymai buvo sužadinti skatinamųjų pagalba. Maniau, kad mano organizmas kažkaip „stabdo“ visą procesą. Todėl tyliai džiaugiuosi, kad viskas „užsikūrė“ savaime. Skambinu gydytojai pasiteirauti apie šlapimo tyrimą,- jis prastokas, rasta baltymo, rekomenduoja nusipirkti žvakučių ir vakare įsidėti, jei nepagimdysim. Stebiu save, fiksuoju sąrėmių laiką, kurie kartojasi dažniausiai kas pusvalandį, retkarčiais- kas 20 ar 10 minučių ir taip visą dieną, iki pat 17 valandos vakaro. Su vyresnėle ruošiam pamokas, mane staiga supykina, skyp‘u „pasiguodžiu“ kaimynei, ji padrąsina- „ tai jau mergyt ruoškis tikrai, didžiausias apkabinimas!” 17 valandą paskambina kaimynė ir klausia, ar galėčiau valandėlę pasaugoti jos beveik 5 mėnesių dukrytę, pasakau jai, kad jau sąrėmiauju, bet tik kas pusvalandį ir kad drąsiai neštų man savo mergytę. Atneša ir lyg tyčia, vos jai išėjus,man pradeda skaudėti jau kas 3-5 minutes ir taip jau nejuokais! Džiaunu skalbinius,- skauda, nešioju mažylę, taip lyg lengviau sąrėmis praeina, jaudinuosi, kad jau greit, greit. Skambinu vyrui, kad jau važiuotų į darželį pasiimti vaikų. Jaučiu, kad jau reikia labai skubėti, o buvusi mūsų dvynukų auklė su kuria buvom sutarę pabūti su vaikais, kol gimdysiu, namie bus tik 18.40. Tad organizuojamės pagalbą- grįžta vyras, kaimynė ateina pabūti su visais 4 mūsų vaikais ir kaimynės mergyte, kol kitas kaimynas atveš mūsų auklę. Labai jiems dėkinga už pagalbą. Rengiuosi,- palengva, nes jau labai skauda, atsisveikindamos su kaimyne- susigraudinam ir prieš pat 18 valandą išvažiuojam iš namų, žinodami, kad sugrįšim jau su sūneliu ant rankų. Sėdu į mašiną, aš visa- skausmuose, važiuojam, o sąrėmis toks ilgas, kad, regis, niekad nesibaigs, ačiū Dievui, baigiasi, palengvėja,- maldauju mažiuko neskubėti taip, bijau, kad nepagimdyčiau automobilyje...Kol pasiekiam gimdymo namus, seka 3 skausmingi sąrėmiai, vyras keikia raudonas šviesaforo šviesas...Laimė, atvažiuojam. Priėmime pasirodom 18.20 - toniukai, popieriai, atėjusi gydytoja džiaugiasi, kad vaikukas tikriausiai gims „su marškinėliais“, nes vandenys-nenubėgę, o panašu, jog tuoj tuoj. Gydytoja komentuoja tonų parodymus- kūdikiui kol kas jokio streso dėl dažnų sąrėmių, tarp skausmų rengiuosi ligoninės naktiniais, einam į gimdyklą.
user posted image
Čia reikia įstatyti kateterį, skauda, sėdėti nepatogu, atsigulu, akušerė bando jį įvesti į kairės rankos veną delno apačioje, be galo skaudžiai duria, tiesiog jaučiu kaip adata skrodžia mano venos sienelę, skausmas nežmoniškas, verkiu krokodilo ašarom, akušerė stebisi, kad taip skauda, atsiprašo ir bando kitą ranką, čia jau viskas tvarkoje. Gimdymo stalas paruoštas, atsidarymas- pilnas, laukiam sąrėmio, ateina, bet nestiprus, ir be jokio noro stumti, laukiam kito, stebiuosi, kodėl jie kaip tyčia aprimo, gydytoja ramina, kad viskas gerai, pagaliau- vėl sąrėmis, bet ir vėl be noro stangintis, štai sulaukiam trečio, per kurį išstumiu galvytę, o sekančio vėl nėra, sunerimstu ir klausiu gydytojos, kodėl neužeina, ir kas bus, jei neužeis, gydytoja ramina, sakydama, kad tuo pasirūpinta( man pastatyta lašinė su trupučiu vaistukų) ir štai paskutinis sąrėmis po kurio 19.05 užgimsta ir su pasauliu garsiai pasisveikina mūsų IGNAS. Jis toks gražus berniukas- nuostabus, tiesiog tobulas, negaliu patikėti, kad jis jau su mumis, dėkoju Dievui!! Taip greitai viskas įvyko, nepraėjus nei valandai nuo mūsų atvažiavimo ligoninėn. Dvi valandas būnam gimdykloje- kūnas prie kūno, tokie neapsakomai artimi, o tas saldus mažiuko kvapas, taip gera vėl jį užuosti, kokia palaiminga gyvenimo akimirka!! Nors jau penktą kartą tapau mama, kaskart labai giliai išgyvenu gimties stebuklą, tai kaskart taip sakralu ir nepaprasta, paprastais žodžiais nenusakoma...Po dviejų valandų mažulėlį pasveria ir pamatuoja, visi labai nustembam,- berniukas tikras meškiukas- 4106 ir 55, 9/10 pagal Apgar, ir tokia graži gimimo data 2011 12 22! Keliamės į palatą, vis negaliu į Tave atsižiūrėti, mūsų laukia ypatingos šventės. Negaliu užmigti, galvoje nenustojamai skamba Nelytėtos vilties priedainis- Esi mano numylėta, ryto nelytėta viltis.Esi tu stebuklas man , tu stebuklas man - tylioj nakty...Kūčias praleidžiame ligoninėje, o Kalėdoms grįžtame į didžiulę mūsų šeimą, kur mažojo broliuko laukia trys sesės su broliu ir seneliais...
user posted image
TIEK DAUG MAŽŲ ŠIRDELIŲ TAVE MYLI, TIEK DAUG MAŽŲ RANKYČIŲ Į TAVE TIESIASI, TIEK DAUG MYLINČIŲ AKELIŲ Į TAVE ŽIŪRI! Sveikas atėjęs į didelę ir mylinčią šeimą, sūneli!! Tavęs čia labai trūko, Tu mums labai labai svarbus. Būk čia pats laimingiausias, visi be galo Tave mylim.
orchideja@
kaip grazu, net asara nubraukiau biggrin.gif sekmes jums visiems 4u.gif
j_m
Tai yra nepakartojama 4u.gif džiaugiuos už JUS už JŪSŲ nuostabią šeimyną 4u.gif ir nepatikėsi susigraudinau ir vėl... wub.gif
Saulyčiukas
Daug sveikatos jums visiems - laimės ir meilės turite su kaupu wub.gif
kriziukas
nuostabu wub.gif
Laimė
wub.gif gražu ir labai jaudina... Sekmės!
ana_bela
nu bet 5 vaiku mama tai labai gerai atrodo smile.gif matyt vaikai ir i sveikata ir i grozi:) labai grazi istorija thumbup.gif
KolJe
Veite, širdele nuostabu wub.gif cray.gif cray.gif thumbup.gif sveikinimai Jūsų visai šeimynelei wub.gif oro_buckis.gif
Nijoliuks
Ispudinga wub.gif sekmes jums wub.gif
lisik
Veite, esi nuostabi smile.gif sekmes visai didelei seimynai !!! 4u.gif
zebrina
Labai graži istorija smile.gif Šaunuolė mama ...5 vaikiukai thumbup.gif pas mane tik viena blush2.gif
cuoliukė
sekmes jums 4u.gif
Mangute
Kokia nuostabiai grazi mazucio Igno gyvenimo pradzios istorija.. wub.gif
Delfinna
Labai gražu... Ašaros rieda... Kokia šaunuolė mamytė 4u.gif Daug sveikatytės jūsų pabiručiams wub.gif 4u.gif
Primadona-A
Labai jautru ir silta...vis negaliu patiketi, kad tokie nedideli amziaus skirtumai Jusu vaikuciu ir toks laukimas... wub.gif Linkiu stiprybes, kantrybes auginat savo mazuosius stebuklelius ir, svarbiausia, aukite visi sveiki sveiki!!!!!
indica
Nuostabi istorija, mama ir visa seimyna!!! wub.gif
O mazylis taip ir gime "su marskineliais" ar vis delto vandenys nubego? Ir dar labai idomu, kokioj ligoninej gimdet? bigsmile.gif
another
Nuostabi istorija, net ašaros pabiro... wub.gif
Labai įstrigo, kad nuotraukose mamytė visur tiesiog spinduliuoja wub.gif
Tindirindiriuška
Super istorija....šita daina irgi tinka labai... aukit stiprūs ir sveiki vis 5 thumbup.gif
audani
Ispudinga istorija, Veite wink.gif dideles dideliausios sekmes jusu seimynai 4u.gif TU tikrai SUPERMAMA 4u.gif
*gerda*
Tikrai labai labai grazi istorija bigsmile.gif susigraudenau wub.gif
Penki vaikuciai oho - kad augtumet sveiki, tada kiekviena diena nes tik dziaugsma! Ir pritariu mama tiesiog spindi thumbup.gif wub.gif
Veitė
Ačiū, merginos, labai visoms už šiltus žodžius ir palinkėjimus 4u.gif

QUOTE(indica @ 2012 01 05, 22:31)
Nuostabi istorija, mama ir visa seimyna!!! wub.gif
O mazylis taip ir gime "su marskineliais" ar vis delto vandenys nubego? Ir dar labai idomu, kokioj ligoninej gimdet? bigsmile.gif
*

indica, taip "su marškinėlias" meškiukas gimė wub.gif O gimdžiau Kaune, Krikščioniškuose gimdymo namuose 4u.gif Įdomių sutapimų šis gimdymas atnešė- prieš 7 metus ten pagimdžiau ir savo pirmagimę(visi kiti vaikai gimė kitose ligoninėse), gulėjau netgi toje pačioje palatoje, ir pirmagimė ir Ignas gimė abu "sunkiasvoriai"- virš 4 kg(antragimė su dvynukais svėrė žymiai mažiau), be to abu po šaulio ženklu gimę, nors meškiukas vos vos į šaulį "spėjo" smile.gif
Briliantas
4u.gif
pipiriuke30
Labai šilta ir graži istorija wub.gif Sėkmės jums 4u.gif
Bespalvė
Veite, širdele, pravirkdei. Taip gražu wub.gif
c-girl
Nuostabu wub.gif susigraudinau...nubraukiau asara...Sveikunu 4u.gif Nuostabus mazylis meskiukas wub.gif Nuostabi seima wub.gif
digi
Labai šilta istorija...šaunuoliai tėveliai...daug visko geriausio jūsų šeimai... 4u.gif
*fujimi
nuostabu skaityt tokias istorijas, esat labai laimingi, ir saunuoliai nepabuge aplinkiniu reakciju thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
aukit sveiki, dideli, grazus, protingi, visiems 5-iems milijonas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
o mamai vienas didziulis 4u.gif atrodot nepakartojamai wub.gif wub.gif wub.gif bigsmile.gif
SenSai
kaip grazu wub.gif wub.gif wub.gif nuostabi seima, fantastiska istorija wub.gif wub.gif first.gif
P.Sh.
Nuostabi istorija, kaip smagu turėti didelę šeimą smile.gif Sveikinu!
brasta
Nuostabi šeima ir istorija... wub.gif
tavomazvaike
Labai graži istorija. wub.gif wub.gif wub.gif
biti atskrend
Veite, kokia grazi istorija! Ir dar su nuotraukom tokios grazios seimos.. pakvieciau MB paziuret, abu sypsomes, geri jausmai apeme jusu chebryte pamacius wub.gif

O pirmoji nuotrauka, cia ne Strazde? Labai jau panasu blush2.gif
Veitė
Ačiū, mergaitės už gerus žodžius 4u.gif

QUOTE(biti atskrend @ 2012 01 10, 00:47)
O pirmoji nuotrauka, cia ne Strazde? Labai jau panasu  blush2.gif
*

biti atskrend, Tu teisi- Strazde čia, mes čia gyvenam bigsmile.gif O Jūs- irgi gyvenat, ar svečiavotės kada bigsmile.gif ?
Stikliukė
wub.gif wub.gif wub.gif
labai gražu 4u.gif pati svajoju apie didelę šeimą, bet kokioms bėdelėms užpuolus vis pabijoju, tačiau Jūsų istorija ikvepia, sušildo ir padrąsina wub.gif
Ačiū ir sėkmės visai šeimynai ir mažajam Igniukui 4u.gif
** Svaja**
Veite -kaip graziai parasei wub.gif cray.gif O vaikuciai kokie grazuliai wub.gif omazasis tikras stebuklelis wub.gif wub.gif Sveikateles jums ir ramiu naktu 4u.gif 4u.gif

ps... nesuprantu kai kuriu mamu pasakymo.... tai nejaugi mama turedama 5 vaikus turi atrodyt baisiai?? Kodel taip isivaizduojami zmones neikertu niekaip lotuliukas.gif

Veite nuostabiai atrodai 4u.gif 4u.gif
biti atskrend
Veite, haha, geras, atpazinau nama ir supynes smile.gif Ir tu man matyta, gal netycia buvom trumpai susitike kiemely kokiais 2009 blush2.gif
Parasysiu az mirksiukas.gif 4u.gif
*Aime*
Labai gražu wub.gif Nepaprastai... Linkėjimai nuostabiai šeimynai, aukit sveiki ir laimingi 4u.gif wub.gif

Beje, gimimo data laaabai graži blush2.gif wub.gif thumbup.gif (bet aš visada laikau šią dieną jau ožiaragiu biggrin.gif matyt reikia žiūrėti pagal konkrečių metų astrologines prognozes g.gif )
JustMA
QUOTE(Veitė @ 2012 01 05, 15:06)

*** Negaliu užmigti, galvoje nenustojamai skamba Nelytėtos vilties priedainis-  Esi mano numylėta, ryto nelytėta viltis.Esi tu stebuklas man , tu stebuklas man - tylioj nakty...Kūčias praleidžiame ligoninėje, o Kalėdoms grįžtame į didžiulę mūsų šeimą, kur mažojo broliuko laukia trys sesės su broliu ir seneliais...
user posted image
TIEK DAUG MAŽŲ ŠIRDELIŲ TAVE MYLI, TIEK DAUG MAŽŲ RANKYČIŲ Į TAVE TIESIASI, TIEK DAUG MYLINČIŲ AKELIŲ Į TAVE ŽIŪRI! Sveikas atėjęs į didelę ir mylinčią šeimą, sūneli!! Tavęs čia labai trūko, Tu mums labai labai svarbus. Būk čia pats laimingiausias, visi be galo Tave mylim.
*

O jeij Veite wub.gif thumbup.gif kaip šilta, miela, jauku... iš tikro tai verkiu... ko? ... iš laimės, mes gi mamos, žinom ir suprantam be žodžių wub.gif wub.gif
Skaitytoja84
Zavinga mamyte! Sveikinimai, daug sveikatos ir laimes jums!
boruzhe
Nerealu wub.gif wub.gif wub.gif Nuoširdžiausi sveikinimai visai šauniai šeimynai wub.gif wub.gif wub.gif
kaleva
Sveikinu pirmiausia su sunelio gimimu 4u.gif 4u.gif 4u.gif labai grazus Ignukas ,burbuliukas toks wub.gif ir istorija aprasyta sauniai thumbup.gif
aistemo
kaip grazu ir jautru wub.gif wub.gif net apsiverkiau blush2.gif
man ta nuotrauka, kur visi vaikiukai su mama, tai super thumbup.gif Labai grazi seimyna wub.gif (as irgi tokios noreciau rolleyes.gif )
elviuka
Kaip graziai ir siltai papasakota wub.gif Labai grazi mamyte ir vaikuciai wub.gif Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
Veitė
Ačiū, ačiū visoms 4u.gif

QUOTE(*Aime* @ 2012 01 10, 11:46)
Labai gražu  wub.gif Nepaprastai... Linkėjimai nuostabiai šeimynai, aukit sveiki ir laimingi  4u.gif  wub.gif

Beje, gimimo data laaabai graži  blush2.gif  wub.gif  thumbup.gif (bet aš visada laikau šią dieną jau ožiaragiu  biggrin.gif matyt reikia žiūrėti pagal konkrečių metų astrologines prognozes  g.gif )
*

Ačiū už linkėjimus bigsmile.gif

Tai ožiaragis, vadinasi smile.gif
wilwute
bigsmile.gif bigsmile.gif Nu jus saunuoliai esu lengvam soke, bet labai dziaugiuosi uz jus, istorija jaudinanti, o jus visi nuostabus, zinau, kad ramus visi esat, tai ramiu nakteliu ir nelinkesiu smile.gif nu reiks i svecius atvaziuot, nes dar ir dvynuku nemaciusi realiai wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
LiVo
Šauni istorija, šauni šeima, tikrai, manau gera tokioje augti smile.gif
anaf
LAbai graži istorija wub.gif wub.gif Sveikinu sukūrus tokia gražią šeimyną thumbup.gif Laimės ir sveikatos Jums visiems 4u.gif
Erikuteee5
Niu nerealiai cia .Super seimynele ,5 vaikai,smagmelis ,linksma jiems ten.O mamyte tai visa svytinti ,taip gerai atrodo thumbup.gif
reikia imti gal pavyzdi ? smile.gif
okse0711
Didziuojuosi mamyte uz pasiryzima penktam leliukui thumbup.gif
aukite sveikuciai mirksiukas.gif
stiprybes mamytei 4u.gif
lina22
Super istorija thumbup.gif . Taip grazu buvo skaityti 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.