Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kviesti auklę į namus ar vežti vaiką pas auklę?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
idida
Spalio pradzioje reiketu grizti i darba. Savaime aisku vaikas 1 metuku dar per mazas leisti i darzeli, o seneliai negali padeti. Vienintele iseitis aukle, tik yra vienas bet - nenoriu isileisti svetimo zmogaus i namus dry.gif Ar realu susirasti aukle pas kuria butu galima nuvesti vaika? Gal kuri turit tokios patirties? Kokie "+" ir "-" ?

Is anksto dekoju uz patirties pasidalijima.
mamulia
Imanoma, as buvau tokia kazkada radus, bet man tai netinka. Man vieni minusai,pvz vezt vaika kazkur,o jei serga, arba oras blogas, temti vaika kazkur is pat ryto. Pietu miega miegos svetimoj lovoj. Maistas-negi vesi jai koses, mesytes, darzoves. Ai,man per daug "maznios" wink.gif
Smurka
man atrodo, kad irgi geriau butu aukle savuos namuos.
Žydriausia
Mano drauge praktiskai taip turi. Nors taip neplanavo, bet taip gavosi. Aukle ateina is ryto ir palaukia, kol vaikas atsikels, nes kai tevai iseina i darbus, jis dar miega. per ta laika islygina pvz skalbinius thumbup.gif (uz ta pacia kaina). Tada atsikele pavalgo ir iseina pas ja. Pas aukle drauge yra nuvezusi lovyte, todel vaikas miega kaipir savo lovytej. Ten prabuna visa diena...( g.gif kazkaip del valgymo net nezinau kaip ten ) ten miega, pas aukle prie namo i kiema eina ir po darvo vienas is tevu pasiima. Nu jie patenkinti, bet vis tiek gaunsi, kad aukle kazkiek pas juos pabuna, Nu kaip tu isivaizduoji ryte vaika zadint, kad nuivezt ps aukle? Nu tada gal geriau pvz koki kambari uzrakint, kad aukle neitu, jei nepatinka ir skirti jau virtuve ir koki viena kambari, kad butu... Nu galvoju dar kokia aukle, kita dar paprasys pinigeliu uz tai, kad pas ja ir indus po vaiko valgymo tenka plauty ir vaikui burna nuplaut ir uzpakali g.gif
nu man atrodo, kad patogiau aukle i namus
idida
Aciu uz patarimus. Tikrai, apie kaikuriuos niuansus net nepagalvojau. Itariu, kad jau teks atsisakyti tos minties ir samdyti normalia ateinancia aukle arba tiesiog paciai negrizti i darba. g.gif
Žmogė
Na, matai, as kaip tik norejau, kad i musu namus ateitu- manau mazam zmoguciui sava teritorija teikia daugiau saugumo jausmo...ypac kai serga ir buna zyzius- pati juk zinai sad.gif Bet dabar, ziuriu aukle pamego vestis juos pas save- dar ir savo reikalu speja susitvarkyti. Bet mano, paliginus, jau dideli (mazajai- 4m.)
O ieskojau- tai paprasciausiai apklausinejau kaimynus. Tai jau pries priimdama, turejau vilties, kad saziningas zmogus ir nenusivyliau - kambariu nerakinu... smile.gif
Kalinka
Buvo metas, kai teko vesti pas aukle ir jokiu nepatogumu nejauciau, kaina juk sutari ir to vandens kazin kiek neisleidzia serveteles galima naudoti jei ka, o del nuvezimo ir kelimo ryta- tai buvo gera pradzia pries darzeli...tuo lab kai toks mazas, mieganti aprengi nuvezi ir viskas. Aisku, jei yra galimybe tai patogiau ateinanti aukle, bet jei tokjios nera- auksciau bambos neissoksi. wink.gif arba nuolat jausi itampa del galimo aukles nesaziningumo...na bet jei baisu del turto, tai kaip tokiam zmogui patiketi vaika?? g.gif
Žemaitė
Visos kalbat daugiau tik apie savo ar auklių nepatogumus, o man pirma mintis buvo sovus - kaip nutarabanyciau visus vaiko zaislus - pilna deze pirmyn, dar n+1 vaiko drabuziu - nezinia koks oras bus - tai man vos ne puse namu ryte isvezti, o vakare parvezti...
Selena
Man atrodo,kad reikia ieskoti tik patikimo zmogaus ir,kad ateitu i namus.Kitu atveju,tik sunkumai tevams,nepatogumai vaikiukui.Lai bent issimiega mazius.Juk miegelis-sventas reikalas.
Arinva
mamytes pasidalinkit patirtim apie vaiko prieziura aukles namuose. ar lengva susirasti aukle kuri sutiktu vaika priziureti savo namuose?
Agu
QUOTE(inga888 @ 2004 11 29, 22:08)
mamytes pasidalinkit patirtim apie vaiko prieziura aukles namuose. ar lengva susirasti aukle kuri sutiktu vaika priziureti savo namuose?
*

Kiek pamenu jau buvo diskutuota sia temacia.
Bet ar tikrai noretum savo maziu palikti svetimuose namuose? Gerai pagalvok.
ramuneb
man tai nepatinka kai auklė kartais vedasi mano vaiką pas save namo(ji gyvena visai netoli), nes pas ją yra duktė, kuri kartais nakvoja su kavalieriais jos namuose, tai man nemalonu kai mano vaikas trinasi apie jų lovas.
Lukutis
as tai buciau kategoriskai pries jei aukle vestusi mano vaika i savo namus.
Lona
Aš irgi prieš vaiko buvimas auklės namuose. Vaikas turi būti savo namuose.
Arinva
na o ka daryti jei namuose yra didelis suo? nemanau kad atsiras aukle kuri nores tokiomis salygomis priziureti vaika sad.gif nors tada butciau 100 procentu tikra kad aukle mano vaiko neskriaus nes suo ja priziuretu biggrin.gif
na nejaugi jau taop blogai kai vaikas aukles namuose?
Šmigija
Jau geriau rask aukle, kuri suns nebijotu.
Ir aplamai galvok apie vaika , o ne aukle saugok nuo suns, pagalvok kas svarbiau.
Arinva
QUOTE(*Drambliukas* @ 2004 12 16, 09:45)
Jau geriau rask aukle, kuri suns nebijotu.
Ir aplamai galvok apie vaika , o ne aukle saugok nuo suns, pagalvok kas svarbiau.
*

na jus cia visos kaip susitare "varot" jei nebutu tokia didele problema tai ir neieskociau cia patarimo, bet patarimu kol kas nesulaukiau o tik begale priekaistu ir moralu
tai gi negaliu as imti ir ismesti suns i gatve sad.gif o aukliu kurios priziuretu vaika kai namuose yra suo ne tiek daug (kol kas man neteko sutikti)
galvojat man sirdies neskauda jau vien nuo minties kad savo vaikeli reiks palikti su svetimu zmogumi pykinti pradeda ir asaros akyse o cia dar jus su savo "kas svarbiau "
ech..... sad.gif
gitulia
Mano vaika aukle priziurejo savo namuose. Man buvo gerai, patogu, vaikui manau taip apt neblogiau nei savo namuose. Nuvezem puoduka, jo zaislu tase, aukle turejo kate kuri labai patiko mano vaikinui. Vaziuodavo ne pas aukle, o pas kate biggrin.gif Pliusu daug, minusas mano akim ziurint musu situacijoj buvo tik vienas, vaika reikedavo zadint rytais. wink_3.gif
Nepergyvenk, jei tau kitaip neiseina, tai daryk taip kaip tau geriau, tik svarbu pazinti zmogu su kuriuo paliksi vaika, nuvaziuoti i svecius pas ja is anksto, apsiziureti kaip gyvena ir apsispresti. Ir nematau as cia jokios tragedijos ir priezasciu moralams.
Paulina1
Pavyzdziu, mes irgi vezame savo mazuti pas aukle, mums taip geriau, nes pirmiausia, mes patys toli gyvename, auklei iki musu toli atvaziuoti. Kitas dalykas - jie irgi gyvena nuosavame name, todel musu Smarkuolis gali buti ilgai lauke, nuosavas kiemas, suo, katinas ir kiti privalumai. Paskui ten gyvena ne tik aukle, bet ir aukles vyras, o Diedukas yra tapes sunaus dziaugsmu, nes jis skaldo malkas, dirba darze, kala su plaktuku ir dirba visokius sunui idomius darbus. Nuvezu zaislu, sauskelniu ir viskas. Ji verda jam valgyti - esame sutare, kad sumoku papildomai uz jo maista. Buna dienu, kai aukle dar ir man ideda veztis namo blynu ar siaip ko nors. Nematau nei vieno minuso. Keletas vaizdeliu: atvaziuoju vasara, mano Ziogas basas, nuogas, baseiniuke vanduo pripiltas, bet aukle sedi salia ir nuolat dar siltesnio vandens ipila, o Diedukas serbentus maziui skina, tas toks patenkintas rasko... Kitas: vakaras, lauke tamsu, uzeinu i kambari, o Diedukas su armonika groja, mociute saukstais skambina, mano vaikas su ukininko kepure ir kad pucia i lupine armonikele, kad pucia... Vaziuoju misku pas aukle ir matau: Diedukas tempia roges, mano mazis apklotas, tik nosis kyso, paskui abu i pusnis igriuna... Tikriausiai nuo zmoniu priklauso, nes tfu tfu tfu - jie man kaip anyta su sesuru...
Čili
Kol mokiausi, auklei vaika nunsdavau pas ja i namus.Visu pirma, ja labai pasitikiu.Be to,maniske labai ilgai miega, tai auklei nereikia "budeti" prie jos lovos neturint ka veikti.Pripazinsiu,nespedavau rytais susitvarkyti kambariu, islekti i paskaitas ir dar suruosti viska vaikui atimdavo daug laiko anksti ryte..Tai labai patogu-isnesi auklei vaika, o ji nemato viso bardako namie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Savo namuose aukle zino kur kas padeta-savi namai jai yra savi.Ateinu kazkada po paskaitu-mazoji privalgius aukles isvirtos darzovienes,miega sau apsipatenkinus ramybeje...(pas mus suo, tai ramybes kaip ir nebudavo jos miegui..)
nu as tai tik uz,kad vaikas islystu is tu savo namu sienu ir priprastu prie kitu zmoniu,kitos aplinkos - ir man patogu,ir auklei smile.gif gryzus is paskaitu dar pas ja ikalu kavos puodeli thumbup.gif liuks moteriske biggrin.gif
Lemur
As esu susidurus su aukle kuri priziuri vaikus savo namuose 4u.gif ir tikrai nematau nieko blogo! Tuo labiau jei ten yra keli vaikai , galima juk pasikalbeti su ju mamulem ir jos tikrai pasakys savo nuomone 4u.gif Obe to ir aplinka kur buna vaikai daug ka pasako ,atejus matosi ar sudarytos salygos vaiku prieziurai. 4u.gif
Laisvė
Jei pasitiki žmogumi, t.y. jei tas žmogus vertas tavo pasitikėjimo, nematau nieko blogo, jei veši vaiką į auklės namus. Mano auklė kartais parsivesdavo mergučę į savus namus. Netikėtai atėjusi rasdavau akiai ir širdžiai mielų vaizdelių: auklė groja pianinu, o auklius (jos vyras) su maniške šoka ir dainuoja. Arba visi trys vaidina šešėlių teatrą - uždegta lempa, ištempta paklodė...
*penelope*
Žinoma kiekviena mama galvoja kitaip, pagal save ir susidariusią situaciją. Labai gerai, kad yra tokių žmonių (auklių), kurios žiūri mažiukus pas save namie ir ne tik žiūri, bet ir rūpinasia jais kaip savais vaikais.Ir puiku kai mamos pasitiki auklėmis, bet kaip byloja patarlė "davirei, no pravirei", tai patikrinti kaip auklė auklėja tavo vaiką jos namuose nėra šansų schmoll.gif Aš tai niekada nesutikčiau, kad mano vaiką prižiūrėtų ne mūsų namuose, nes vaikutis mažas, jam svarbi saugi, sava, pažystama aplinka, reikalinga ir jo lovelė, kurioje gali ramiai miegoti ir pan.
O auklė jau didelė ir gali prie daug ko prisitaikyti , jeigu tikrai nori dirbti tai šuo neproblema mirksiukas.gif
jovana
Mes irgi savo mažylę vežame pas auklę į namus, nes ryte atsikėlus 6 val, ir išvažiavus 7 val, nelabai yra laiko lovą pasikloti. Tuo labiau mažylė pati 7 val prabunda, taip kad kelti problemos nėra, o ir į lopšelį reiks tokiu laiku keltis, taip kad jau režimą turim. O pas auklę laibai jauku ir anūką iš darželio parsiveda abidvi nuėję, tai su anūku kaip su broliu žaidžia, smagu abiems lauke (yra kas kamuolį atneša, jam 5 m.). o ir man smagu, kad nereikia raudonuoti dėl neklotos lovos ar netvarkigai sudėtų rūbų.Aš tai įžvelgiu tik pliusus.
*Urte*
Noriu ir as pasisakyti sia tema, kadangi jau beveik metai, kai vezu savo mergyte pas uakel i namus nuo 6men. Jeigu atvirai, jei ir atetityje reiketu rinktis, tai tik aukles namuose. Pa smus tokia situacija susikloste tada, kai maziuke suprato, kad atejsu auklei pas mus, mama iseina, tuomet pakeldavo siaubinga skandala, po ilgu diskusiju ir apsilankymu aukles namuose, nutareme pabandyti varianta - mergaite nuvezte pas aukle. Nuo pirmos dienos viskas puikiai sekesi, mergaite matydavo per diena daugiau zmoniu, negu kad uzsidarius namuose su aukle. Kitas dalykas, kas labai krito i akis, kad mergaite namo grizta ir vel su dziaugsmu griuna i savo zaislu kruva, per diena ju pasiilgusi ir vel savo namus atranda naujai:) Ir visokie kitokie pliusai: man nereikia galvoti, kaip mano namai atrodys ryte, kai ateis aukle, man patinka, kad mano namuose niekas nesikuicia, nelandzioja ir nams randu tokius,kokius palikau. Man patinka tai, kad nereikai galvoti, ka palikti uaklei valgyti, ar per daug suvalge, ar per mazai, ar lindo kur jai nereikia, ar nelindo. Vienintelis rupestis - nuvezti iki aukles. Ir dabar, kaimano mergaitei 1m 2men. ir as po darbo atvaziavus jos pasiimti niekaip negaliu "iskrapstyti" namo, nes ten jai irgi namai:), tuomet as galiu tik pasidziaugti ir pasakyti viena: Mamos, nebijokite aukliu, priziurinciu vaikucius savo namuose!
Ir jei kas nors apie tai susimastys, galesiu savo aukle parekomenduoti nuo kitos vasaros mirksiukas.gif
Čili
QUOTE(LUXOTTICA @ 2005 08 05, 16:13)
galesiu savo aukle parekomenduoti nuo kitos vasaros mirksiukas.gif
*

tai ką, luxottica, jau antrą planuoji kitai vasarai, kad nebereiks auklės? biggrin.gif biggrin.gif
Ajuss
Na aš irgi tik už vaiko priežiūrą auklės namuose, kol kas man tik vos kelias dienas reikėjo pasinaudoti auklės paslaugomis (mes nuo 1,4 metų lankom lopšelį), bet, kai reikia, tai visuomet vedam pas auklę. Be to, ir ji pati nenori eiti pas mumis, o ir man nesinori, kad po namus šmirinėtų svetimi žmonės, kai manęs nėra namie.
Kitas pliusas, jei ketinat vėlaiu savo atžalėlę leisti į darželį, tai savotiška disciplina - kol mažas - pas auklę, kai paaugs - į darželį. Tuomet vaikui nėra tokios traumos išeinant į darželį, nes namai asocijuojasi su tėvais, o darželis - su aukle smile.gif
Ups...
QUOTE(Ajuss @ 2005 08 09, 09:18)
Na aš irgi tik už vaiko priežiūrą auklės namuose, kol kas man tik vos kelias dienas reikėjo pasinaudoti auklės paslaugomis (mes nuo 1,4 metų lankom lopšelį), bet, kai reikia, tai visuomet vedam pas auklę. Be to, ir ji pati nenori eiti pas mumis, o ir man nesinori, kad po namus šmirinėtų svetimi žmonės, kai manęs nėra namie.
Kitas pliusas, jei ketinat vėlaiu savo atžalėlę leisti į darželį, tai savotiška disciplina - kol mažas - pas auklę, kai paaugs - į darželį. Tuomet vaikui nėra tokios traumos išeinant į darželį, nes namai asocijuojasi su tėvais, o darželis - su aukle smile.gif
*

O jei aukle pasirodys bloga,tai vaikui darzelis irgi pasirodys negeras.Kas tada?
*Urte*
QUOTE(lineba @ 2005 08 09, 11:32)
O jei aukle pasirodys bloga,tai vaikui darzelis irgi pasirodys negeras.Kas tada?
*

*Urte*
Lineba, bloga aukle ir tavuosiuose namuose gali buti bloga aukle. ne koks tamstos argumentas mirksiukas.gif
Chilli, i darzeli bandysim vesti, net jei ir apie antra galvosime:)Nors kai pasakiau vakar savo auklei, kad jau dabar ji turi paklausa Supermamoje, tai ji net asara nubrauke, sako, man Urte kaip mano vaikas, kai ateis vasara, as jums ja galiu "uz dyka" priziureti, tik neatimkit jos is manes:) biggrin.gif
Ups...
QUOTE(LUXOTTICA @ 2005 08 09, 13:19)
Lineba, bloga aukle ir tavuosiuose namuose gali buti bloga aukle. ne koks tamstos argumentas mirksiukas.gif
*

Bet vis delto savi namai yra savi.Ir kaip ten bebutu vaikas jauciasi juose saugus.
*Urte*
nesigincysiu, keik zmoniu, tiek nuomoniu. Tik is savo patirties sakau, kad jei aukle gera ir jos namai silti, tuomet vaikuciui neprosali pakeisti aplinka ir nebuti kiaura para tarp tu paciu sienu. Kas tai isbande, pritars man 100%.
Ups...
QUOTE(LUXOTTICA @ 2005 08 09, 15:22)
nesigincysiu, keik zmoniu, tiek nuomoniu. Tik is savo patirties sakau, kad jei aukle gera ir jos namai silti, tuomet vaikuciui neprosali pakeisti aplinka ir nebuti kiaura para tarp tu paciu sienu. Kas tai isbande, pritars man 100%.
*

As nesiginciju ir niekam nepriekaistauju.Tas postas buvbo tik siaip pamastymui
Fanta
*

Pritariu sitai tavo minciai 100 proc. drinks_cheers.gif Musu aukle salia gyvena, tai ryte sulaukia, kol Vilte atsikels ir pavalgiusios iseina pas aukle i namus. Man asmeniskai sis dalykas labai patinka. Vaikas nebuna uzsidares tarp tu paciu sienu, auklei ne taip nuobodu sedet svetimuose namuose, vadinasi, nuotaika visai kitokia, kas atsiliepia jos bendravimui su musu dukryte. Taip sneku is patirties, nes kazkada pati dirbau aukle. Nejaukiai jausdavausi, jei prireikdavo kokio daikto ir tekdavo knaisiotis po svetimus namus ax.gif Oi kaip nejauku doh.gif Musu aukle gera, nors is pradziu buvau kitokios nuomones. Su laiku pazinau si zmogu ir esu labai patenkinta.
*Urte*
Fanta drinks_cheers.gif
Planuoju dar kokius 4 vaikus ir visiems jiems ieskosiu aukles tik jos namuose!:) Leiskite savo vaikams matyti daugiau negu savu namu sienos mirksiukas.gif
jurguse
Savo dukrele irgi vezioju pas auklyte. Pries tai turejau dvi aukles, kuri vaika priziurejo mano namuose. Su pirmaja - niekas nekliuvo, o su antraja doh.gif bedu kike turejau - zmogelis nuo tarybiniu laiku priprates, kad kas valdiska - viska galima imti ir nieko uz tai nebus (uzsimirso, matyt, kad mus namai privati nuosavybe).. Tai va. Man dabar bent jau ramu del savo namu, - nereikia grizus namo kaip pamisusiai sniukstineti ar kas nedingo ir pan. Be to, pas auklyte kartais atsiveza is tevu savo dukra (skirtumas 0.6 metu), tai kaip ir savomtiskas min darzelis gaunasi. Manau, didelis pliusas, nes vaikas bent jau soko negaus, kai pradesim vaikscioti i tikra darzeli. thumbup.gif
Michaska
*

drinks_cheers.gif
QUOTE(LUXOTTICA @ 2005 08 10, 09:48)
Fanta drinks_cheers.gif
Planuoju dar kokius 4 vaikus ir visiems jiems ieskosiu aukles tik jos namuose!:) Leiskite savo vaikams matyti daugiau negu savu namu sienos mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif

Dekui mamoms, pasidalinusioms savo patirtimi thumbup.gif Tai labai padejo man apsisprendziant thumbup.gif As taip pat UZ vaiko prieziura aukles namuose ir dabar intensyviai tokios aukles ieskausi. thumbup.gif Tik manau radusi tinkama kandidate pirmiausiai pasikviesiu ja pas save i svecius, kad vaikas apsiprastu ir as susipazinciau su zmogumi. Ir jeigu isitikinsiu, kad zmogus vertas pasitikejimo ir vaikas ji priima, tikrai leisiu auklei priziureti mazyli jos namuose.
Pagrindinai argumentai: 1. as irgi turiu suni, net visa vilksuni doh.gif 2. nekenciu kai kas nors kuiciasi mano namuose 3. vaikui bus nauja aplinka. 4. auklei jaukiau savo namuose.

Kas del saugumo tai manau jeigu yra pasitikejimas zmogumi, tai vaikui visur su juo bus saugu. O ka manote jei palikot aukle su vaiku pas save namie tai tikrai viskas 100% saugu? Ir grizusi rasite vaika? O jei rasite tik uzdarytas jusu buto duris ir nieko daugiau??? blink.gif
Atleiskit uz tokias kraupias mintis blush2.gif Tiesiog pati save itikineju, kad svarbiausia yra pasitikejimas zmogumi. Tik jis garantuoja sauguma biggrin.gif

Beja buciau dekinga mamos, kurios turejo auklytes, priziurincias ju mazylius savo namuose uz rekomendacijas ir pasiulymus ax.gif gal kuriai jau nebereikia tokios auklytes ax.gif Mes is Grigiskiu, aukle gali buti is bet kurio Vilniaus rajono. blush2.gif
Shanti
Samdėm auklę, kuri gyveno netoliese, ir ji vis nusiveždavo vaiką pas save. Kai savaitę ištisai veždavo ir net prašydavo, kad ryte nuvežtume mes ("labai lyja")arba pasiimtume, pasakiau NE. Paskutinį vakarą vaikas buvo irzlus ir nesukalbamas, rėkė iki 22 val., kol užmigo. Manau, 1 m. vaikas dar per mažas visai dienai būti nepažįstamoj aplinkoj su pusiau pažįstamu žmogum (auklė buvo padirbus maždaug 1.5 mėn. pas mus), be to, juk tempdavosi jį tam, kad savo darbus nudirbtų, t.y., spėju, jį pasodindavo prieš TV, nes kai diskutavom apie tokios priežiūros kainą, sakė, kad "jis elektrą naudoja". Aš kelias dienas vis galvojau, kaip toks vaikas gali NAUDOTI ELEKTRĄ, kol supratau, kad jį, ko gero, prieš teletabius pasodina. Tokios priežiūros minusas - nežinai ir niekada nesužinosi, ką daro su tavo vaiku. Gali tik nujaust - nuojautos vedama aš ir uždraudžiau jį vedžiotis. O netrukus ryte vietoj auklės sulaukiau SMS, kad ji jau dirba kitoj šeimoj... biggrin.gif
*laimuze*
Siuo metu priziuriu savo namuose ,tik laikinai,vazuleli ir galiu drasei sakyti kad turint daug vietos galima ziureti vaikuti savo namuose.Jei jos maziau ar vyksta kokie darbai-nesamone.O ir aplamai,labai sunku kazko atsisakyti nepadaryti namie.Visa tai stengiuosi padaryti kol atvaziuoja vaikutis,juk gaunu pinigus uz jo prieziura ir bendravima,sunku.Geriau vaziuoti i vaiku namus,o aplinka galima pakeisti isejus i lauka!
Pitija
Aš taip pat nuo kito mėnesio pradėsiu vežioti savo mažylę pas auklę į namus. Bet tokio varianto ieškojau tik dėl to, kad žiemą turėsime antrą vaikelį, o būti viename bute visame "taborui", dar kartu su aukle, manau, tikrai nelogiška...
Buvome prieš tai pas auklę svečiuose, butas ir man, ir mažylei labai patiko - didelis ir erdvus, bus vietos bėgioti biggrin.gif Be to, man labai didelės reikšmes turėjo, kad aukle labai tvarkinga moteris, nes pati esu pedantė smile.gif
Aišku, minusų tokiame pasirinkime yra. Pvz. mes vežiosime dukrytę vos ne į kitą miesto galą. Dėl benzino problemų kaip ir nėra, bet laiko sugaišime, o dar Vilniaus kamščiai... verysad.gif
Dar labai pergyvenu, kad mažylė "nesuvestų" šių aplinkybių - aha, gimė kita "lialia" ir mane jau kažkur išveža, atseit esu nereikalinga... Todėl auklę pasamdėmę keletą mėnesių prieš kito vaikelio gimimą.
Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai unsure.gif
*laimuze*
Zinoma kad viskas bus gerai,tik to reikia noreti!Linkiu sekmes!
Shanti
Pitija, duokdie, kad viskas būtų gerai. Priklauso ir nuo mažylės amžiaus. Kiek pažįstu savąjį, jis tikrai pasijustų išmestas už borto, nesvarbu, dėl kokių priežasčių. Jūsų atveju gerai būtų, kad auklė prižiūrėtų daugiau vaikučių, savo ar kitų - vaikas būtų kaip mini darželyje. - O gal geriau būtų leisti į darželį? Ten daugiau veiklos, ugdymas ir pan.?
Pitija
QUOTE(Shanti @ 2006 10 08, 15:02)
Pitija, duokdie, kad viskas būtų gerai. Priklauso ir nuo mažylės amžiaus. Kiek pažįstu savąjį, jis tikrai pasijustų išmestas už borto, nesvarbu, dėl kokių priežasčių. Jūsų atveju gerai būtų, kad auklė prižiūrėtų daugiau vaikučių, savo ar kitų - vaikas būtų kaip mini darželyje.  - O gal geriau būtų leisti į darželį? Ten daugiau veiklos, ugdymas ir pan.?
*

Ačiū visoms už supratimą...
Mažylei bus metukai ir keturi mėnesiai. Pirmą mėnesį noriu, kad auklė būtų su ja mūsų namuose, pamatytų, kaip ją prižiūriu, kaip ji elgiasi savoje aplinkoje. Dukrytė nėra "mamyčiukė", todėl tikiuosi, kad adaptuosis neskausmingai.
Pirmą kartą pamačius būsimą auklę, aikšu, "tempė lūpą", nes truputį bijo nepažįstamų. Bet jau po pusvalanduko, kai auklė pradėjo ją užiminėti, kalbėti ir rodyti žaislus, darė man "atia atia" - suprask, man ji patinka, o tu, mama, gali ir važiuoti biggrin.gif
Įsivaizduoju, kaip sunku mamytėms, kurių mažiukai labai prie jų prisirišę ir kiekvienas išsiskyrimas prilygsta dramai. Tokiu atveju tikriausiai neleisčiau sau dar samdyti kito žmogaus, bandyčiau auginti abu vaikiukus pati...
Shanti
Manasis anaiptol nėra prisirišęs prie manęs, augintas tai močiutės, tai senelio, bet mūsų NAMUOSE, po to turėjo 2 aukles ir prie abiejų gan greit pritapo. Pirmoji iš jų ir norėjo jį žiūrėt namie. Na, gal ji mažai juo užsiimdavo, nežinau, kas ten buvo, bet nebuvo gerai - tas buvo akivaizdu.
Patarčiau tik stebėt vaikutį ir nedelst, jei ims atrodyt, kad "kažkas ne taip".
Pitija
QUOTE(Shanti @ 2006 10 08, 15:02)
Jūsų atveju gerai būtų, kad auklė prižiūrėtų daugiau vaikučių, savo ar kitų - vaikas būtų kaip mini darželyje.  - O gal geriau būtų leisti į darželį? Ten daugiau veiklos, ugdymas ir pan.?
*

Beje, dėl darželių. Turėjau ir tokią mintį, tačiau perskaičiau kelių vaikų psichologų komentarus, kad iki trejų metukų mažylis dar nėra pasirengęs integracijai į "sociumą". Ir net žaisti su kitais vaikiukais jis dar nemoka, tiesiog žaidžia ne KARTU, o ŠALIA ir suvokia kitą mažą žmogutį ne kaip savo bendravimo partnerį, o tiesiog kaip šalia egzistuojantį subjektą biggrin.gif Todėl į lopšelį patariama leisti tik tuomet, jei nėra galimybių pačiai auginti mažiuką iki trejų metukų (tam tikromis išimtimis iki dvejų su puse) arba samdytis auklės... verysad.gif
O dėl stebėjimo tai sutinku, pirmi mėnesiai tikriausiai bus man kaip po padidinamuoju stiklu, stebėsiu visus mergytės elgesio pokyčius.
Nicke
Man taip dabar iškilo problema, greitai gryšiu į darbą ir 1 m. savo mergaitę reikia kažkam palikti. Tai su vyru niekaip nesutariam, aš noriu samdyti auklę ir kad vaiką prižiūrėtų tik mano namuose, o jis piestu stojasi kad svetimas žmogus vaikščios po mūsų namus ir nori, kad aš vežiočiau pas jo tėvus į visai kitą miesto galą. Man jo mintis visai nepatinka, nes vaiką reikia anksti kelti, aprengti mažąją, surošti sušukuoti didesnę mergaitę, susodinus į mašiną vežti vieną į darželį, kitą per visą miestą pas senelius ir vėl gryšti į centrą į darbą. Man vien jau nuo tos minties plaukai šiaušiasi. Vakare scenarijus tas pats, o dar ir į parduotuvę reikia. Užtat nežinau ką daryti niekaip su vyru nesusitariam, jam atrodo kad jo tėvai gerai prižiūrės, nors aš esu priešingos nuomonės, tuo labiau kad seneliai jau beveik po 70 m. turi ir uošvenė ne geležinės sveikatos. verysad.gif
nobody
QUOTE(Žemaitė @ 2004 09 13, 08:52)
Visos kalbat daugiau tik apie savo ar auklių nepatogumus, o man pirma mintis buvo sovus - kaip nutarabanyciau visus vaiko zaislus - pilna deze pirmyn, dar n+1 vaiko drabuziu - nezinia koks oras bus - tai man vos ne puse namu ryte isvezti, o vakare parvezti...
*

pusę žaislų palieki namie, pusę išveži ten biggrin.gif su rūbeliais praktiškai tas pats biggrin.gif o vaistus aš vežiojuosi kasdien pirmyn atgal, ir nematau jokios problemos ax.gif

QUOTE(Nicke @ 2006 12 01, 12:36)
Man taip dabar iškilo problema, greitai gryšiu į darbą ir 1 m. savo mergaitę reikia kažkam palikti. Tai su vyru niekaip nesutariam, aš noriu samdyti auklę ir kad vaiką prižiūrėtų tik mano namuose, o jis piestu stojasi kad svetimas žmogus vaikščios po mūsų namus ir nori, kad aš vežiočiau pas jo tėvus į visai kitą miesto galą. Man jo mintis visai nepatinka, nes vaiką reikia anksti kelti, aprengti mažąją, surošti sušukuoti didesnę mergaitę, susodinus į mašiną vežti vieną į darželį, kitą per visą miestą pas senelius ir vėl gryšti į centrą į darbą. Man vien jau nuo tos minties plaukai šiaušiasi. Vakare scenarijus tas pats, o dar ir į parduotuvę reikia. Užtat nežinau ką daryti niekaip su vyru nesusitariam, jam atrodo kad jo tėvai gerai prižiūrės, nors aš esu priešingos nuomonės, tuo labiau kad seneliai jau beveik po 70 m. turi ir uošvenė ne geležinės sveikatos.  verysad.gif
*

o tau geriau samdytis svetimą žmogų? g.gif Mes kas rytą vežiojam savo mažių taip pas senelius, pirmą savaitę buvo sunku, vėliau viskas susidėliojo į vėžes - vaikas atsikelia pats, labai noriai važiuoja pas senelius, labai šauniai ir noriai ten leidžia laiką smile.gif gerai ir mums, ir vaikui, ir seneliams thumbup.gif
#Mia#
QUOTE(Pitija @ 2006 10 09, 09:28)
Beje, dėl darželių. Turėjau ir tokią mintį, tačiau perskaičiau kelių vaikų psichologų komentarus, kad iki trejų metukų mažylis dar nėra pasirengęs integracijai į "sociumą". Ir net žaisti su kitais vaikiukais jis dar nemoka, tiesiog žaidžia ne KARTU, o ŠALIA ir suvokia kitą mažą žmogutį ne kaip savo bendravimo partnerį, o tiesiog kaip šalia egzistuojantį subjektą  biggrin.gif Todėl į lopšelį patariama leisti tik tuomet, jei nėra galimybių pačiai auginti mažiuką iki trejų metukų (tam tikromis išimtimis iki dvejų su puse) arba samdytis auklės...  verysad.gif

Nu maniske isejo i lopseli 2,1m. Isejo, nes pati nusprende, kad nebenori buti namie doh.gif (kodel visi turi darbelius, o as ne. O Gabija (kaimyne bendraamze) irgi turi, kaip jai gerai). Ir butent norejo zaisti su kitais vaikais, o ne buti su aukle.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.