nauji namuciai,tesiam toliau
Su naujais namučiais
Aš vis dar neprarandu vilties pabandyti įsiskiepyti citrusiuką (rūšis netaip ir svarbu) - gal kas Kaune netoli TEO auginate ir galėtumėte pasidalinti šakele? Atsilydinčiau šokolado plytele ar pan. QUOTE(lekstina @ 2012 01 09, 23:00) Su naujais namučiais Aš vis dar neprarandu vilties pabandyti įsiskiepyti citrusiuką (rūšis netaip ir svarbu) - gal kas Kaune netoli TEO auginate ir galėtumėte pasidalinti šakele? Atsilydinčiau šokolado plytele ar pan. as taip pat labai labai noreciau,maniskiui apie metus.ydomu butu o kada jau per velu skiepyt?iki kokio amziaus ?
Skiepyti niekada nevėlu. Galima ir į seną citrusą įskiepyti jauną šakelę.
Na dėl amžiaus nežinau, bet kai sulauksit koto pieštuko storio, tai pataria ir skiepyti tada. Tereik tik šakelę panašaus storio rasti. Maniškis metų senumo, bet kotas dar toli nuo pieštuko storio.
O pas mane kaip tik - tinkamas skiepui
Vyras mėgsta sėklų prikaišiot, tai auginu. Kartą nukirpau, galvojau, kad šakosis, bet vėl tik vieną ūglį išleido ir auga sau aukštyn. Tad norėčiau įsiskiepyti.
Sveikos, o ar neskiepyta citrina gali vest vaisius? Mano medziui jau apie 20m. Kai sodinau,skaiciau,kad neskieoyti zydi po 10m. bet taip ir nesulaukiau. O kokiu budu skiepijama? Paliekamas tik senasis kamienas,visas sakas reiketu nupjaustyti ir formuot vainika is iskiepio? Kazkaip gaila man tu 20metu pjaustyt.
Kiek skaitinėjau, tai visaip su tais citrusais būna. Šiaip žydėti iš sėklos medelis priverčiamas jį formuojant, kad būtų kuo daugiau horizontalių šakų, ant kurių ir būna vaisiai. Taip pat sudaroma galimybė patirt metų laikų kaitą, t.y. žiemoja medeliai vėsiai. Vienu žodžiu citrinmedis turi pasijust senas ir subrendęs, kad pražystų.
Dar vienas būdas, kuris kiek drastiškesnis, tai užveršti šaką viela ir palaikyti. Medelis neva turėtų išsigąsti, kad atėjo galas, ir pradėt palikuonis gaminti. Regis dar skaičiau, kad ir padžiovinti galima, bet gal jau susipainiojau, tai šito geriau nebandyti nepaieškojus detalesnės info. O dėl skiepijimo tai nežinau, bet vargiai ar išeitų paskiepyti prie pat apačios kotą nupjovus, jug reikia panašaus storio skiepo, tai reiktų jau žydėjusio medžio praktiškai kamieną pjauti. Nebent jūsų medžio kotas nestoras. Gal yra ir koks kitas skiepijimo būdas, kuriam nereik tokio pat storio šakelės, bet aš tik apie šį skaičiau. QUOTE(NIDA @ 2012 01 12, 16:40) Sveikos, o ar neskiepyta citrina gali vest vaisius? Mano medziui jau apie 20m. Kai sodinau,skaiciau,kad neskieoyti zydi po 10m. bet taip ir nesulaukiau. O kokiu budu skiepijama? Paliekamas tik senasis kamienas,visas sakas reiketu nupjaustyti ir formuot vainika is iskiepio? Kazkaip gaila man tu 20metu pjaustyt. Oho, tai didelis medelis turėtų būti Gal į jį galima šakomis skiepyti, o ne visą kamieną
Kadangi tema retokai kyla į viršų, tai jei atsirastų galinčių pasidalinti skiepui šakele Kaune, brūkštelkit į až
Galiu laukti kelis mėn.
o kažin, Kauno botanikos sode neaugina citrusinių vaisių medelių? gal ir kokį skiepą būtų imanoma tada gauti
O nupirkus maksimoj citrusiuka,ar tinka nuo jo sakele skiepui? Ar jie kokie nors "modifikuoti" ir tam netiknka?
QUOTE(NIDA @ 2012 01 18, 20:23) O nupirkus maksimoj citrusiuka,ar tinka nuo jo sakele skiepui? Ar jie kokie nors "modifikuoti" ir tam netiknka? Jei jie su vaisiais buna, tai gal ir tinka
mano citrina žydi
kaip elgtis, juk žiema, tamsu.
Pabandyk palikti kelis žiedus, kokius 2-3
Mano apelsinai tai žiemai visada lapus numeta, gerai, kad ne visus QUOTE(Enija @ 2012 01 21, 14:01) mano citrina žydi kaip elgtis, juk žiema, tamsu. QUOTE(Gintariuxt @ 2012 01 21, 14:06) Tegul žydi ta citrina, kam skint tuos žiedus?.. Išskinsi vaisingus, paliksi niekam tikusius, tuščius... Tegu augalas pats nusprendžia kuriuos žiedus jam numest, kam ten kištis į gamtos reikalus. Žiema nešalta, tai ir pažadino augalėlius. Ir pas mane žydi, jau užmezgė vaisiukus, netrukdau augalui.
dėkui. Elgtis kaip suprantu reikia taip kaip vegetacijai prasidėjus, nes gi prasidėjo jau.
Sveikos visos
Sveika, turi omeny sėti sėklą, ar šakelę bandyti įšaknydinti, ar tiesiog persodinti citrusą?
Na dėl sėklos tai manau dabar pats metas sėt. Aš visą žiemą daiginau jas ir kuo puikiausiai dygo. Šviesos tiesa aš papildoma lempa duodavau augantiems, bet iki kol išaugs, tai kaip tik turėtų saulės jau būti. Aš tai daiginu vatoje ant radiatoriaus, taip šaknelė per savaitę prasikala, o jei laikyti vazone žemėje 20 C temperatūroje, tai man daugiau nei mėnesį dygo. Juk sėklyčių negaila, tiek ir tekainuoja tas citrusas.
Bet iš sėklos žinot, jog be skiepo vaisius duos arba labai negreit, arba išvis neduos, nebent sėsit laimą. QUOTE(Lolgimante @ 2012 01 23, 16:32) Na dėl sėklos tai manau dabar pats metas sėt. Aš visą žiemą daiginau jas ir kuo puikiausiai dygo. Šviesos tiesa aš papildoma lempa duodavau augantiems, bet iki kol išaugs, tai kaip tik turėtų saulės jau būti. Aš tai daiginu vatoje ant radiatoriaus, taip šaknelė per savaitę prasikala, o jei laikyti vazone žemėje 20 C temperatūroje, tai man daugiau nei mėnesį dygo. Juk sėklyčių negaila, tiek ir tekainuoja tas citrusas. Bet iš sėklos žinot, jog be skiepo vaisius duos arba labai negreit, arba išvis neduos, nebent sėsit laimą. Ačiū labai už informaciją.
kuo išnaikinti šimtakojus?
Mano citrinos vazone išsiperėjo pirktinėje žemėje maži šimtakojukai. Papurškiau nuodų kandims, tai tik sulėkė pasivaišint ir paskiau girti slankiojo, o kitą dieną vėl žvalūs. Tie kurių nenurinkau. Ar veiks juo actara?
[quote=Gintariuxt,2012 01 21, 12:06]
Pabandyk palikti kelis žiedus, kokius 2-3 nesamones jokiu ziedu nuo citrinos nereikia nuskinti pas mane medelis antra karta jau turi citrinas bet jos dar zalios ir vel zydi plius kai kurie ziedai patys paruduoja ir nukrenta ir nieko tokio QUOTE(Enija @ 2012 01 31, 20:47) kuo išnaikinti šimtakojus? Mano citrinos vazone išsiperėjo pirktinėje žemėje maži šimtakojukai. Papurškiau nuodų kandims, tai tik sulėkė pasivaišint ir paskiau girti slankiojo, o kitą dieną vėl žvalūs. Tie kurių nenurinkau. Ar veiks juo actara? reikia pakeisti zeme,persodinti augala
Keliu tema į viršų su klausimu
Ar kas nors bandėt augint greifruktą Pamelo?
sveikos
Valentino dienos proga gavau citrinmedi citrinmedis QUOTE(drauguze5 @ 2012 02 22, 22:18) sveikos Valentino dienos proga gavau citrinmedi citrinmedis lapai gali kristi del aplinkos pasikeitimo arba gal kol pateko pas jus susalo
Per šventes buvau grįžusi pas tėvus namo, aplankiau savo apelsinus
Bandysiu daigint Pamelo greifruktą
Sveikos, mergaitės
Papasakokit kaip paržydinti citrusiuką? Jau antrą pavasarį laukiu ir nieko. Vis naujus lapukus išleidžia, bet nežydi. Pirktas parduotuvėj, buvo su vaisiais, bet naujų nesiruošia užaugint. Šiandien apkarpiau šakeles, nes kažkoks beformis jau buvo. Kaip jį pražydint? Auga ant palangės pietvakarių pusėje, pakankamai dideliam vazone, persodintas į naują žemę pernai pavasarį. QUOTE(Gintariuxt @ 2012 02 23, 16:41) Per šventes buvau grįžusi pas tėvus namo, aplankiau savo apelsinus Bandysiu daigint Pamelo greifruktą vat man su pamelo nesiseka.. buvo pridyge galkoki 15, bet vis nyksta nyksta ir jau beliko tik pora.. o mandarinai auga sau toliau puikiausiai turiu gal apie 10 ju..
Pasisodinau prieš koius du mėnesius kelias citrinas ir mandarinus, niekas neišdygo.. Bandysiu sėti iš naujo, gal per šalta buvo..
vakar nusipirkau fantastishka Chinotto (Citrus myrtifolia)
![]()
mano pirktas papigutis nunyko...
QUOTE(evers @ 2012 03 02, 18:00) nenusimink Va mano tokia citrina ish numirusio kalamondino jau trechia karta vaisius uzhmezge
sveiki, pries pora m. pasodinau citrinos kauliukus. dabar turiu 2 medelius,apie 50cm. vienas turi sakele, bet ji sulig zeme islindo, ji dabar su 6 lapais. o kitas tiesus. noreciau kad jie sakotus bet nezinau ka darit, gal kas pagelbiste. isanksto dekoju.
O apelsinai turi būti su spygliais? nes kai buvau grįžusi namo, žiūriu, kad turi spygliukų ir tokių neblogų
Sveikutes, si rugpjuti mano citrinai bus 4metai. Nemenkas pats augaliukas, taciau ziedeliu nekrauna ir visi sako, kad reikia skiepyti - pati to tikrai nemoku
QUOTE(Dandelion fuzz @ 2012 03 03, 16:53) O apelsinai turi būti su spygliais? nes kai buvau grįžusi namo, žiūriu, kad turi spygliukų ir tokių neblogų aha, tie kurie nekryžminti tai turi. Kažkoks citrinos variantas matyt irgi turi, nes mano kalamondino apačia- poskiepis turi savo vieną šakelę tai ji labai spygliuota irgi.
sveikos citrusiuku augintojos
as budavo seniau pasivaidendavau, auginu is seklos citrinuka ir greifruta, dar turiu is turkijos parsivezta apelsina.. o vakar tokia laiminga buvau nusipirkus limonella.cia kaip suprantu dekoratyvine citrinuke vedanti vaisius.. visada vis norejau tokio augalelio su vaisiais , bet vis pinigu pagailedavau, vakar geliu bazej uzmaciau kad nuolaida, ten kaina rase kazkur apie 15lt, susiruosiau pirkt, o pardaveja sako, jei pirksit du po 5 lt atiduosiu dabar norejau paklaust gal aks turi toki augaleli, kaip ji reik priziuret? ka reiktu pirmiausia daryt.persodint? i koki dirvozemi? gal trasu kkiu reik jau pavasarejant? ir isviso kaip [avasari su augaliuku prieziura po ziemos..? ar persodinat ar tresiat?
Kaip tau, Daisiuke, pasiseke
Ash pavasariais savo citrusus tiesiog daugiau treshiu. Persodint tai jau zhiurek pagal poreiki. Teorishkai reiketu persodint,- pirkti citrusai (dazniauisiai) buna susodinti i transportine zheme,- lengva durpiu mishini, bet bent jau man o citrusai ir joj gerai auga QUOTE(uups @ 2012 03 10, 10:15) Kaip tau, Daisiuke, pasiseke Ash pavasariais savo citrusus tiesiog daugiau treshiu. Persodint tai jau zhiurek pagal poreiki. Teorishkai reiketu persodint,- pirkti citrusai (dazniauisiai) buna susodinti i transportine zheme,- lengva durpiu mishini, bet bent jau man o citrusai ir joj gerai auga dekui, jo panasu kad cia tos durpes ir yra..ir vazonelio didesnio reiktu, nes jis cia taip tik tik.. o del pasisekimo, tai kaunietes kurios nori limonellos tai dar ju ten liko toj bazej kokios 5 berods tai tikrai beje ar gerai supratau, limonella vaisiai valgomi?
pernau rudeni prikaisiojau visokiu citrinu, greipfrutu, laimu seklu i zeme, uzdengiau plevele ir palikau. aisku saules nebuvo, nieko ten nevyko, paskui jau palikau viska savigeigai, kartas nuo karto palaistydavau.. vakar emiausi kambariniu geliu persodinimo, ziuriu mano tam eksperimentiniam vazonely pilna kazkokiu samanu zaliu ir tarp tu samanu vienas toks isstypes daigelis, man tai ne itin panasus i piktzole
Ech tai ar niekas nezino kokiu budu man prazydinti ir priversti mano citrinuka vesti vaisius?
Kur čia tokia gėlių bazė yra, kur limonellos po 15 Lt
QUOTE(evaldas5211 @ 2012 03 11, 21:14) nu cia kur pries pramones senukus..kaip cia paaiskinus kai pravaziuoji senukus ir vaziuoji toliau..dabar ten yra kazkoks teniso centras naujas (nepamenu kokia ten gatve skaitosi, pramones gal)..ir kitoj gatves pusej yra kakzokia firma trinkelem kur prekiauja ir salia toks "tik geles" cash and carry"...ten geliu kaip baze..is ten visokias geles perka pardutuves, kioskai visokie..tai man ten patinka nes ir nuolaideliu duoda ir siaip galima labai graziu svieziu augaliuku nusipirkt..tai va ir limonellu yra..jos numete vaisius uztat atpigintos..vakar dar pasitikslinau, pasirodo ne 15 o 12 lt berds kainuoja
Aaa, bet tai čia Kaune, gaila...
|