Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šimtalapis (Totoriškas pyragas)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3
rugiagele26
"Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos”
R. Chaleckas

1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema

Cipciuko simtalapis

user posted image

500g. miltu
25g. mieliu
125 ml pieno
2 su puse kiausiniu
1 stikline aguonu
500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82%
300g cukraus
razinu ( pora saujeliu)

Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla).
Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles .
Uzminkome tesla .
Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais.
Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ).
Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu.
Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo .
Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo).
Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams).
Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti .
Vel pilamas sviestas ir t.t.
Taip istampomi visi gabaleliai teslos .
Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis .
Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ).
Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto).
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo ( tik vaizdas)
Pakildinama.
Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija .
Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu
SKANAUS!
user posted image

Siek tiek gamybos vaizdziai(Cipciukas)

! Pastabeles:

1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) !
2.Nepadaugint miltų!
3.Rekomenduojami miltai 405D.
4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta.
5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų

Bea receptas
si179 receptas su gaminimo procesu vaizdžiai

Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių! mirksiukas.gif
drugelis.
Ateinu su pirmu bandymu kepti šimtalapį wub.gif Viską darėm kartu su MB, mano manymu, pavyko puikiai, netikėjom, kad šitaip gerai gausis. thumbup.gif Atnešu visą fotoreportažą, komentaras ir pastabos apačioj smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Skanumėlis neapsakomas wub.gif wub.gif Lakštus tampyti sekėsi neblogai - geriausiai tampėsi pats pirmas - kol tešla buvo neperkilus ir šilta, kiti lapeliai prasčiau - nes jau buvo gerokai iškilę ir ataušę ( išėmiau iš orkaitės, bijodama, kad dar labiau išpamps) unsure.gif
Tešlą minkiau su Malsenos 550D ( tas žalias pokas), tešla nuo pat pradžių nelipo prie rankų, kas gerokai išgąsdino... unsure.gif g.gif
Sekantį kartą dėsiu bent porą šaukštų cukraus į aguonas ir gal dar kokį trynį kiaušinio, nes truputį birios buvo, nekibios g.gif Sviesto dėjau ne 500g, o 400g. - netrūko - gavosi nei sausa, nei per riebu.
Kepiau 200laipsn. su karštu oru tik 35min. , nors rašo valandą, pusantros g.gif
Skonis nuodėmingas wub.gif thumbup.gif Kažkaip netikėjau, kad iš pirmo karto taip gerai viskas pavyks, prašom kritikos merginos 4u.gif
dangiuk
QUOTE(drugelis. @ 2012 01 15, 20:10)
Ateinu su pirmu bandymu kepti šimtalapį  wub.gif 

Kažkaip netikėjau, kad iš pirmo karto taip gerai viskas pavyks, prašom kritikos merginos  4u.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif labai skaniai atrodo drinks_cheers.gif

Vienas pastebėjimas: iškepęs gražiai, bet apačioje nesimato karamelės sluoksnio? ar jis buvo? kažkodėl atrodo, kad tų kelių minučių ir pritrūko jai atsirasti... (aš kai išimu anskčiau, paprastai karamelės ir būna mažiau)... nors gal ten viskas gerai, tik nuotraukoje nesimato... 4u.gif
drugelis.
QUOTE(dangiuk @ 2012 01 15, 20:14)
thumbup.gif  thumbup.gif labai skaniai atrodo  drinks_cheers.gif

Vienas pastebėjimas: iškepęs gražiai, bet apačioje nesimato karamelės sluoksnio? ar jis buvo? kažkodėl atrodo, kad tų kelių minučių ir pritrūko jai atsirasti... (aš kai išimu anskčiau, paprastai karamelės ir būna mažiau)... nors gal ten viskas gerai, tik nuotraukoje nesimato...  4u.gif
*

Buvo tas sluoksniukas, bet nestoras. Būčiau ilgiau pakępusi, bet kad viršus pradėjo negražiai juoduoti, nors ir folija buvau pridengus, gal per vėlai tą foliją uždėjau, jau buvo gerokai apskrudę...
*Karamelia*
Labas vakaras,prisiruosiau ir as mokintis kepti simtalapi prisiskaicius jusu ir pagailejus tu dideliu pinigeliu per kiekvienas didesnes sventes biggrin.gif
Skonis(kadangi tikrai zinau,ta tikraji),tai buvo beveik identiskas,tik kazkodel man gavosi per riebus,karameles gavosi vos ne iki puses pyrago,sviesto net ir sustingus buvo matyti sonuose,manau padariau kelias klaidas:
kiausinius dejau naminius 3,bet jie buvo ypac mazyciai,tuomet man niekaip nesusidejo visi miltai,liko kazkur 180gr.manau,kad is tu 500gr sviesto reikia naudoti ir ranku tepmui ir stalui,viskam,o as tepiausi rankas is kitur,o tuos 500gr naudojau grynai laistymui.Dar manau,kad as per plonai istampiau,tiesiog stalas persisviete pilnai ar ir jus tiek plonai istampot,gal reikia proto ribose biggrin.gif tada tikrai super gausiai sulaisciau,pyragas tiesiog vire riebaluose,siandien skonis geresnis,bet tikrai per daug riebus,tiesog nesimato teslos geltonos,o visas tarsi rudas karamelizuotas blush2.gif idesiu nuotrauka,gal bus aikiau,ko cia man taip isejo,bet tikrai nenuleisiu ranku,nes skoni isgavau,liko tik kazkaip pataisyti tekstura biggrin.gif
user posted image
o cia dar siltas
user posted image
drugelis.
Karamelia, man atrodo kad jūs jį perkepėt, reikėjo trumpiau kepti g.gif Bet gal "profės" daugiau ką pakomentuos. Aš sviestą mažinau, naudojau laistymui 400g., stalo tepimui imiau kitą sviestą, o rankas aliejum tepiau.
dangiuk
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 01 15, 22:34)
man niekaip nesusidejo visi miltai,liko kazkur 180gr.

tuos 500gr naudojau grynai laistymui.

Dar manau,kad as per plonai istampiau,tiesiog stalas persisviete pilnai ar ir jus tiek plonai istampot,gal reikia proto ribose biggrin.gif

*

Va čia pagrindinė bėda - jis gavosi per plonas, reikėjo mažint kepimo laiką, nes perkepėt 4u.gif

Jie tam ir yra, stalui ir rankoms naudoju aliejų drinks_cheers.gif

Per plonai nebūna mirksiukas.gif kaip jau sakiau bėda kitur- pagal tokį kiekį sviesto per mažai tešlos, ji jums permirko kiaurai....

O man kitas klausimas kilo, peržiūrėjau kitus čia keliamus receptus, o ten kg miltų siūloma 400g sviesto, bet tai dvigubai mažiau nei pagal cipciuką, kažin, kaip gaunasi? gal kas bandėt? g.gif
Belle_fleur
Aš savaitgalį irgi pirmą kartą kepiau šimtalapiuką (taip sakau, nes mažinau porcijas per pus, kaip pirmam kartui buvo baisu), bet pranoko mano lūkesčius. Net neturiu nuotraukos, nes jo jau nebėra. Dariau visiškai pesimistiškai nusiteikusi ir vos ne bet kaip, net nustebau, kad man tamposi ta tešla, nes jau tikėjausi visiško fiasko, bet kaip pirmam kartui pavyko neblogai, sluoksnelių ne šimtas, bet potencialo buvo. Tešlą minkiau pasitepdama rankas aliejumi. Tik vat patarimas pirmąjį lapą ant sviestuoto stalo dėti man pasirodė žiaurus, nes atlupti buvo tikrai sunku. Būtinai kepsiu kitą kartą jau iš normalios normos. Tik mane domina, kokio dydžio lakštai jums išeina? Nes pavyzdžiui, kai dabar kepiau man nelabai aišku buvo kiek labai juos ten tampyti. Mano kaip šiek tiek mažesnio lapai buvo beveik standartinės orkaitės skardos dydžio. O kokie jums gaunasi? Bent jau maždaug?
*Karamelia*
QUOTE(Belle_fleur @ 2012 01 16, 12:46)
Tik mane domina, kokio dydžio lakštai jums išeina? Nes pavyzdžiui, kai dabar kepiau man nelabai aišku buvo kiek labai juos ten tampyti. Mano kaip šiek tiek mažesnio lapai buvo beveik standartinės orkaitės skardos dydžio. O kokie jums gaunasi? Bent jau maždaug?
*

Saunu,kad pavyko:)
Man gavosi daugiau nei puse valgomojo stalo,bet as nesudejau visu miltu,kaip minejau,reikes kita syki taisyti sita reikala:)
As stala tepiau aliejumi,man lengvai visiskai vyniojosi,rankas tepiau sviestu,nes kazkas cia rase,kad aliejus lyg ir kenkia tampymui teslos,tai nerizikavau smile.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
Kas nors, darydamas šimtalapį, padarykit pirmo lapelio foto blush2.gif Ar ten stalas persišviečia ar ne biggrin.gif

MAno tai ir toks svilėsisi gavos g.gif
dangiuk
čia sukloti jau du lapai, bet stalas vis dar šviečia...
user posted image
va tokio plonumo mano lapai...
user posted image
Belle_fleur
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 01 16, 13:55)
Saunu,kad pavyko:)
Man gavosi daugiau nei puse valgomojo stalo,bet as nesudejau visu miltu,kaip minejau,reikes kita syki taisyti sita reikala:)
As stala tepiau aliejumi,man lengvai visiskai vyniojosi,rankas tepiau sviestu,nes kazkas cia rase,kad aliejus lyg ir kenkia tampymui teslos,tai nerizikavau smile.gif
*

Aš alyvuogių aliejų naudojau, na kaip ir viskas gerai, tikrai tampėsi gerai. Bet reiks pabandyti su sviestu gal kitą kartą. Man gavosi tokie permatomi. O kaip jūs kraštelius išploninat? Pakočiojat? Nes man truputėlį per stori gavosi. Šiaip man tešla tokia faina, jau iš karto paėmus į rankas tas bandutes jos ten taip tįsta biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 01 16, 16:53)
Kas nors, darydamas šimtalapį, padarykit pirmo lapelio foto  blush2.gif Ar ten stalas persišviečia ar ne  biggrin.gif

MAno tai ir toks svilėsisi gavos  g.gif
*

Aš pastebėčiau, kad kepti pusantros valandos yra per daug. Aišku priklauso nuo orkaitės, todėl manau reikia ne aklai vadovautis rekomendacijomis, o žiūrėti, kas vyksta orkaitėje smile.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
Ačiū Dangiuk 4u.gif
Nesigavo man taip schmoll.gif Plyšo viskas doh.gif O čia net pakeltas netrūksta, kur paslaptis g.gif
*Karamelia*
mano tai plonesnis lapas gaunasi,gal todel ir taip tas sviestas persigere ir sukepe,per daug plonas,na visiskai padejus ant stalo atrodo,kad nieko nera,kita syki reikes kitaip daryti ir tikrai svarbiausia neperkildinti,nes poto nebesitampe bent man.

as krastus nupjoviau smile.gif
drugelis.
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 01 17, 11:52)
mano tai plonesnis lapas gaunasi,gal todel ir taip tas sviestas persigere ir sukepe,per daug plonas,na visiskai padejus ant stalo atrodo,kad nieko nera,kita syki reikes kitaip daryti ir tikrai svarbiausia neperkildinti,nes poto nebesitampe bent man.

as krastus nupjoviau smile.gif
*

Jau gi merginos jums sakė, perkepėt jūs savo šimtalapį, o ne per plonas buvo. Kuo ploniau, tuo geriau.
dangiuk
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 01 17, 11:52)
visiskai padejus ant stalo atrodo,kad nieko nera
*

atidžiau skaitykit - ten du lapai sukloti, ir jie šviečia kiaurai... ne plonume esmė, o perkepime doh.gif

Kraštus nupjaunu ir aš, jei ne sau kepu.
Papildyta:
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 01 17, 11:44)
Ačiū Dangiuk  4u.gif
Nesigavo man taip  schmoll.gif Plyšo viskas  doh.gif O čia net pakeltas netrūksta, kur paslaptis  g.gif
*

Sąžiningai - nežinau... unsure.gif būna dienų, kai keikiuos kaip vežikas, nes plyšta kiekvienas, ir skylių gausybė, nors dažniausiai va tokie gaunasi elastingi... tiesa, su vandeniu maišyta tešla man patinka labiau, jei kalbėtume apie elastingumą.
Belle_fleur
Ak vat kaip... nupjaunat kraštus doh.gif biggrin.gif gudruolės. O aš ir galvoju kaip juos ten išplonint, nes vis tiek storiau gaunasi.
dangiuk
QUOTE(Belle_fleur @ 2012 01 17, 15:16)
Ak vat kaip... nupjaunat kraštus  doh.gif  biggrin.gif  gudruolės. O aš ir galvoju kaip juos ten išplonint, nes vis tiek storiau gaunasi.
*

nea, gudraujam biggrin.gif nors galima ir su pirštais tempt, išsitempia...
Belle_fleur
Kepiau ir šį savaitgalį, tai šįkart gavosi tikras bulkienojus biggrin.gif kitaip jo nepavadinsi. Ir suprask, kad nori. Tešla siaubingai lipo, sunkiai tampėsi. Produktai tie patys, matyt per trumpai minkiau.
Coccinela
Kaip džiaugiuos šitą temą atradus bigsmile.gif
Bandysiu kept tongue.gif

Va, tik paklaust norėjau, ar galima kept iš "paprastų" miltų, net nežinočiau kur čia ieškot Karališkųjų atitikmens g.gif
Ir apie tuos nupjaustomus kraštelius, o kur tą atpjautą tešlą dėt, nieko tokio ją riebesnę į naują blyną įminkyt ar jau išmetimui tos nuopjovos?
dangiuk
QUOTE(Belle_fleur @ 2012 01 23, 21:39)
Kepiau ir šį savaitgalį, tai šįkart gavosi tikras bulkienojus  biggrin.gif  kitaip jo nepavadinsi. Ir suprask, kad nori. Tešla siaubingai lipo, sunkiai tampėsi. Produktai tie patys, matyt per trumpai minkiau.
*

Nieko, per kančias į žvaigždes mirksiukas.gif man irgi būna visaip, keikiuos, ir amtinkau, nu kaip šššš, taip ššš... ir nežinia, kodėl taip...

QUOTE(Coccinela @ 2012 01 23, 22:58)

Va, tik paklaust norėjau, ar galima kept iš "paprastų" miltų, net nežinočiau kur čia ieškot Karališkųjų atitikmens  g.gif

Ir apie tuos nupjaustomus kraštelius, o kur tą atpjautą tešlą dėt, nieko tokio ją riebesnę į naują blyną įminkyt ar jau išmetimui tos nuopjovos?
*

bandykit imt bet kokius su atitinkamomis raidelėms 4u.gif

iškepu bandelių biggrin.gif
Grainė
Laba diena. Gundausi ir as kepti sita skanesta ir vyras vis padejuoja, kad viska kepu, o to niekaip neprisiruosiu ax.gif , pasakykit jus man ar labai sudetinga ji iskepti?
Coccinela
QUOTE(dangiuk @ 2012 01 24, 06:08)
bandykit imt bet kokius su atitinkamomis raidelėms  4u.gif

iškepu bandelių  biggrin.gif
*

Pas mus (Vokietijoj), nerašo jokių raidelių unsure.gif yra vieni paprasti, 405.

O, gera mintis su bandelėm bigsmile.gif

Jurga29, nors aš šimtalapio nekepus dar, bet man atrodo svarbiausia mielinę tešlą mylėt ir viskas pavyks mirksiukas.gif
NerLin
QUOTE(Coccinela @ 2012 01 24, 23:34)
Pas mus (Vokietijoj), nerašo jokių raidelių  unsure.gif yra vieni paprasti, 405.

*

Pas mus irgi nerašo. Aš kepiau ir iš 405, ir iš 550.
Belle_fleur
QUOTE(jurga29 @ 2012 01 24, 11:34)
Laba diena. Gundausi ir as kepti sita skanesta ir vyras vis padejuoja, kad viska kepu, o to niekaip neprisiruosiu  ax.gif , pasakykit jus man ar labai sudetinga ji iskepti?
*

Jei aš iškepiau, vadinasi, visi gali biggrin.gif iš pirmo karto man geriau pavyko, nei antru bandymu, bet vis tiek labai skanu. Tiesiog laikaisi recepto ir žingsnelis po žingsnelio darai viską.
Grainė
Nu bandysiu gal savaitgali smile.gif
dangiuk
QUOTE(jurga29 @ 2012 01 25, 17:18)
Nu bandysiu gal savaitgali  smile.gif
*

Lauksim rezultatų mirksiukas.gif
Shnekorka
Laba diena, ateinu su klausymais.

Mano simtalapis gavosi labai skani bulka biggrin.gif
Liko daug sviesto, tai speju del to ir gavosi bulka.

Dar turiu klausimu.
Na pvz kaip minkot? ta teshka jum ir toliau limpa prie ranku? ar vis tepat aliejum ar sviestu? tada kiek dar papildomai jum susinaudoja sviesto. Nes man man tai daug. puse stiklines dar suejo.
Tada bandziau su miltais. Tai irgi nemazai suejo (i teshla 450g miltu ir dar minkant suejo 100g).

minkiau ~45min su 2 pertraukom po keleta minuciu (teko maziuka isirekusi ramint)

kildinosi ir kociojosi bent man atrodo puikiai, nes gavosi lakstai plonyciai vietomis paplysho. kad paplysho tai blogai?

tada atrodo pakankamai sutepiau sviestu, bet man liko turbut trecdalis sviesto. ispyliau ax.gif

Tada man gavosi bulka, tik vietomis gavosi tokie prasluoksniavimai kaip tikrame shimtalapyje.

Kodel taip gavosi? per mazai sviesto? laktai plysho? per mazai minkyta?

Jei mazai sviesto, o itariu kas tikraisuaii svieste bus esme. Tai kaip ishtept kad ten viskas gerai butu. Gal tada pabandyt dali sviesto netirpdyt o tarkuot ant lakstu g.gif Nes kur radus buvau filmuka tai atrodo as tiek pat pridejau to sviesto, tik ten vietomis gabalai buvo.

Bet kad ir gavosi bulka, bet buvo skani bulka.
pasta222
QUOTE(Shnekorka @ 2012 01 30, 13:24)

Dar turiu klausimu.
Na pvz kaip minkot? ta teshka jum ir toliau limpa prie ranku? ar vis tepat aliejum ar sviestu? tada kiek dar papildomai jum susinaudoja sviesto. Nes man man tai daug. puse stiklines dar suejo.
Tada bandziau su miltais. Tai irgi nemazai suejo (i teshla 450g miltu ir dar minkant suejo 100g).
minkont reika pasitepti rankas, jei tesla per skista dadeti miltu jei per kieta ipilti truputeli pieno, bet pagal recepta turetu gautis gerai g.gif
minkiau ~45min su 2 pertraukom po keleta minuciu (teko maziuka isirekusi ramint)
man uztenka apie15min.
kildinosi ir kociojosi bent man atrodo puikiai, nes gavosi lakstai plonyciai vietomis paplysho. kad paplysho tai blogai?
kartais plista kartais ne biggrin.gif na jei persistengi su tampimu biggrin.gif
tada atrodo pakankamai sutepiau sviestu, bet man liko turbut trecdalis sviesto. ispyliau ax.gif
as dedu maziau sviesto apie 400gr.
Tada man gavosi bulka, tik vietomis gavosi tokie prasluoksniavimai kaip tikrame shimtalapyje.
nevienodai istampyta tesla g.gif , nemacius sunku pasakyti g.gif
Kodel taip gavosi? per mazai sviesto? laktai plysho? per mazai minkyta?
gal kiek macijau rolleyes.gif
*

Shnekorka
pasta222. Speju kad kalciausias yra sviestas. Truko man jo. Na dabar kepsiu valentino dienai izureisu kaip gausis.
pasta222
QUOTE(Shnekorka @ 2012 01 31, 01:07)
pasta222. Speju kad kalciausias yra sviestas. Truko man jo. Na dabar kepsiu valentino dienai izureisu kaip gausis.
*

turi kepti, burbuluioti svieste rolleyes.gif
bairida
Sveikos visos šimtalapių kepėjos ir bandytojos. Jau 3 kartus kepiau šimtalapį, pagal cipciuko receptą. Ir kuo toliau tuo geresnis gaunasi. Tik gaila kad net nespėju nufotografuot, per skaniai atrodo tongue.gif . Aš minkydama tešlą rankas visada tepu aliejumi, tada nesusinaudoja daug sviesto.Sviesto dedu truputį mažiau nei recepte, nes man per riebus gaunasi. Bet šimtalapis gaunasi vistiek drėgnas, bet ne per šlapias, ir karamelės sluoksnis susidaro.
Nebijokite, bandykite, kepkite ir tikrai pavyks. Aš keletą metų vis pasvajodavau apie šio skanėsto kepimą namuose, ir pagaliau išbandžiau per Kalėdas, po to dar kepiau 2 k., ir dar kepsiu ir kepsiu.

Ačiū jums už puikius patarimus.
keno
na mergickos smile.gif uzsiminkiau PIRMAJI gyvenime simtalapi bigsmile.gif viskas vyko labai sklandziai,tesla gavosi,kaip silkine,atitiko gramas i grama visu produktu pagal Cypciuka smile.gif dabar laukiu,kol pakils,laikykite savo graziasias spygas,kad gautusi pirmas blynas lotuliukas.gif
keno
jau kepa biggrin.gif ziuresim,kokia bulka gausis lotuliukas.gif ale,kaip visa trioba skaniai kvepia,net seile varva rolleyes.gif
idomiai man gavosi su tampymu,kocelo visiskai nenaudojau,o tampiau "ore"kaip pica kad tamposi lotuliukas.gif svelniai paplojau tarp delnu,ir pradedi sukti aplinkui,o ji vis tyso,tyso laugh.gif
kaip irmam kartui,esu patenkinta "tampymu"ziuresim koks bus 2 kartas(o,jis tikrai bus thumbup.gif )
lioness.
Mes nesenai kepėm su draugėm, labai skanus. wub.gif Bet mes nedėjome razinų, nes aš jų labai nemėgstu. Ir man tik gadintu patį skonį. schmoll.gif
drugelis.
QUOTE(keno @ 2012 02 02, 18:52)
jau kepa biggrin.gif ziuresim,kokia bulka gausis lotuliukas.gif  ale,kaip visa trioba skaniai kvepia,net seile varva rolleyes.gif
idomiai man gavosi su tampymu,kocelo visiskai nenaudojau,o tampiau "ore"kaip pica kad tamposi lotuliukas.gif svelniai paplojau tarp delnu,ir pradedi sukti aplinkui,o ji vis tyso,tyso laugh.gif
kaip irmam kartui,esu patenkinta "tampymu"ziuresim koks bus 2 kartas(o,jis tikrai bus thumbup.gif )
*

Kur nuotraukos? bigsmile.gif

Šiandien jau antrą kart kepėm šimtalapį, iškeptas, vėsta thumbup.gif
pasta222
...tai nieks nekapat g.gif
tada rodau as
user posted image
su obuoliais
user posted image
keno
QUOTE(drugelis. @ 2012 02 04, 16:30)
Kur nuotraukos?  bigsmile.gif

nebus nuotrauku tongue.gif si karta smile.gif viskas gavosi gerai,ir sluoksniukai,ir visa kita-tik beda,kad per daug sukepinau tongue.gif kita kart zinosiu,kaip tiksliai daryti,kad pavyktu tobulas ax.gif
kaip MB sake,kad uz torta skaniau lotuliukas.gif nes,anie jau per gerkle lenda doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Pasta 4u.gif jums puikus jie gaunasi,tik man noretusi,labiau sukepusios apacios 4u.gif
pasta222
QUOTE(keno @ 2012 02 05, 19:40)

Pasta 4u.gif  jums puikus jie gaunasi,tik man noretusi,labiau sukepusios apacios 4u.gif
*

... o man nesinori labai sukepta tongue.gif
pradedancioji mamyte
sveikutes norejau parodyti ir savo simtalapi,bet neiseina ikelti nuotrauku g.gif
*Karamelia*
Sveikos,
Siandien vel kepiau antra karta simtalapi,skonis jau beveik toks koks is dzukijos motereles kai perkam,bet kazko apacioje permazai karameles susidare,sviesta sudejau visa,cukraus liko keli saukstai,gal to ir pritruko?Dar si karta nenupjausciau krastu,tai man atrodo,gal ir nebutina ju nupjaustyt.Kaip jums jis atrodo?
http://www.fotoz.lt/res/img/photosfaste/im...jpg?=1329150564
Belle_fleur
QUOTE(*Karamelia* @ 2012 02 13, 19:18)
Sveikos,
Siandien vel kepiau antra karta simtalapi,skonis jau beveik toks koks is dzukijos motereles kai perkam,bet kazko apacioje permazai karameles susidare,sviesta sudejau visa,cukraus liko keli saukstai,gal to ir pritruko?Dar si karta nenupjausciau krastu,tai man atrodo,gal ir nebutina ju nupjaustyt.Kaip jums jis atrodo?
http://www.fotoz.lt/res/img/photosfaste/im...jpg?=1329150564
*

Skanutis, riebutis biggrin.gif man tai liuks, labai skaniai atrodo. Oi, kaip norėčiau, bet kaip tingiu kepti, labai nemėgstu tešlos minkyti biggrin.gif
Coccinela
Šiandien kepiau šimtalapį (pirmą kartą) ir nesąmonė gavos cray.gif
Kepiau pagal Cipciuko receptą pirmam puslapy, ir ot kaip višta paskutinė ėmiau ir suverčiau visus miltus - gavos kietas guzas, o ne padori mielinė tešla. Po 10min bandymo išmaigyt neatlaikiau ir pieno mažiausiai 50ml, o gal ir net visus 100ml įminkiau, tešla vis tiek buvo pokietė, ale galvoju gal tam šimtalapiui ir reik tokios ?? g.gif nuo dūšios atminkiau 40min, gabaliukai puikiai kilo, o va plynai nė iš tolo tampytis nenorėjo, plyšo vos ne kaip kapota tešla schmoll.gif tai toliau nė nebebandžiau, paprastą cinamoninę bulką kepiau, kuri fui neskani gavo - mielės bais jautės doh.gif

Kitą kartą minkysiu pagal save arba gal kuri receptą kitą parekomenduosit?
keno
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 19, 21:47)
Šiandien kepiau šimtalapį (pirmą kartą) ir nesąmonė gavos :verkiu

Kitą kartą minkysiu pagal save arba gal kuri receptą kitą parekomenduosit?
*

pirma kart ir man nesigavo lotuliukas.gif viskas su receptu gerai thumbup.gif tiesiog meginti,ir pavyks smile.gif
Coccinela
QUOTE(keno @ 2012 02 19, 19:55)
pirma kart ir man nesigavo lotuliukas.gif  viskas su receptu gerai thumbup.gif tiesiog meginti,ir pavyks smile.gif
*

bet kaip taip, jei visus miltus sudėjus tikrai pieno/kiaušinių neužtenka minkštai tešlai? kitą kartą tiesiai tešlon bandysiu sviesto dar įpilt g.gif ir nedėsiu visų miltų iš karto unsure.gif
Nima***
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 19, 21:01)
bet kaip taip, jei visus miltus sudėjus tikrai pieno/kiaušinių neužtenka minkštai tešlai? kitą kartą tiesiai tešlon bandysiu sviesto dar įpilt  g.gif ir nedėsiu visų miltų iš karto  unsure.gif
*

Coccinela, man išvis buvo mistika, nes pirmą kartą kepant viskas išėjo labai gerai pagal receptą, o antrą kartą tešla irgi išėjo baisiai kieta, bet labai plonai iškočiojau tada ir vyniotinį iškepiau biggrin.gif Iki šiol man neaišku, kodėl pirmą kartą viskas buvo gerai, o antrą ne - juk viską dariau taip pat blink.gif
Coccinela
o kaip jūs su kiaušiniais darot, kaip tą trečią per pusę padalinat ir kokio dydžio kiaušinus imat?
Kaip tais šiandien bais nuotaiką sugadino... blush2.gif bet gi sviesto prisilydžiusi turiu ir aguonos išmirkytos, gal ryt vėl susikausiu.
dangiuk
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 19, 22:16)
o kaip jūs su kiaušiniais darot, kaip tą trečią per pusę padalinat ir kokio dydžio kiaušinus imat?

Kaip tais šiandien bais nuotaiką sugadino...  blush2.gif  bet gi sviesto prisilydžiusi turiu ir aguonos išmirkytos, gal ryt vėl susikausiu.
*

Mušu tris ir nesuku galvos mirksiukas.gif

Ramiai, per kančias į žvaigždes mirksiukas.gif visada supilu visus miltus, retais atvejais tešla būna kieta. KItąsyk siūlyčiau matuoklyje nuimt kokius 50g, sudėsit paskui, minkydama, jei reikės 4u.gif
Belle_fleur
QUOTE(Coccinela @ 2012 02 19, 22:01)
bet kaip taip, jei visus miltus sudėjus tikrai pieno/kiaušinių neužtenka minkštai tešlai? kitą kartą tiesiai tešlon bandysiu sviesto dar įpilt  g.gif ir nedėsiu visų miltų iš karto  unsure.gif
*

Aš tikrai nesu didelė specė, bet kažkaip mieliniuose kepiniuose tai neskubu iškart visų miltų sudėti, jų gi visada galima įdėti daugiau, jei reikia, o atgal neišimsi. Gi ir kiaušinis vieną kartą mažesnis, kitą kartą didesnis gali būti, tai žiūrėk kokį kartą ir bus miltų per daug, kitą - per mažai. Ir reikia neperkildinti, va kai aš kepuosi tokią duonelę, tai ten kai leidi išsprogti tešlai, tai kaip guma paskui būna lotuliukas.gif sunku net iškočioti. O, kai šimtalapį gaminau tiesiog rankose "lydosi" ir pati tempiasi gražiai.
Coccinela
Na tai jo, aš irgi niekad nededu miltų visų iš karto, dažniausiai jų nė nesveriu ir dedu iš akies, bet vakar nežinau kas sušvietė.
Užsiminkiau dabar vakare iš naujo (pagal receptą puikiai gavos, gal tik vieno šaukštu mažiau miltų dėjau), antras ir penktas blynai tragiškai tampės, plyšo unsure.gif nepasakyčiau, kad tešla "lydėsi" rankose, bet gal tikrai perkilo? g.gif tačiau aš jų šiltai nelaikiau ir mygom iškilo, negi šaldytuve reik laikyt?

Dabar įkišau kept ir kiek jaudinuos, nes nežinau kada išimt...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.