Sveikos.Turiu tokia problema,negaliu nuryti kapsuliu.Gal kai kam ir juokinga tokia mano problema gali atrodyti,bet man tai kelia siauba.Vyro senelis irgi turejo tokia problema,kankindavosi. Gal yra turinciu tokia problema? Patarkit!
Sveikute,
ir man laaabai sunku nuryti didelę kietą kapsulę. Aš visada stengiuosi nusipirkti to pačio vaisto, bet kitą formą. Pvz. tirpstančias arba kramtomas tabletes. Vaistininkės visada mielai pataria QUOTE(Vidulė @ 2006 04 23, 15:49) Sveikute, ir man laaabai sunku nuryti didelę kietą kapsulę. Aš visada stengiuosi nusipirkti to pačio vaisto, bet kitą formą. Pvz. tirpstančias arba kramtomas tabletes. Vaistininkės visada mielai pataria as taip pat susiduriu su sia problema
Aciu uz patarimus,bet dabar kaip tycia reikia gerti kapsules kur negalima perkasti, nes viduj skystis.
QUOTE(dominyka3 @ 2006 04 25, 16:59) Aciu uz patarimus,bet dabar kaip tycia reikia gerti kapsules kur negalima perkasti, nes viduj skystis. Tai tu tada isipilk ta skysti y saukstuka ir nuryk QUOTE(Astrėja @ 2006 04 25, 21:29) Tai tu tada isipilk ta skysti y saukstuka ir nuryk kapsuliu turinio negalim a pilti kaip tu sakai i gerti, nes kapsules ir padarytos butent tam, kad istirptu kapsules apvalkalas skrandyje. kapsules turinys isleistas is jos kenkia dantims ir stemplei kol patenka iki skrandzio. del nuryjimo as taip pat turiu problema. todel kapsuliu vengiu. didesnes tabletes skeliu i 4 dalis. QUOTE(Astrėja @ 2006 04 25, 21:29) Tai tu tada isipilk ta skysti y saukstuka ir nuryk Katyte 1977 teisi - jokiais būdais negalima pažeisti kapsulių
Man labai padeda stai toks dalykas:
reikia deti i burna kasni kokio nors iprasto maisto ir kramtyti, kramtyti, labai smulkiai sukramtyti, bet bekramtant stengtis ne kiek nenuryti. Kai jau bus sunku neryti (gi pas zmogu naturalus rijimo refleksas), tada staigiai dedu burnon vaista (tablete, kapsule) ir ryti viska. Pabandykit, tikrai labai labai padeda, geriau nei uzsigerti. Tiesa, uzsigerti vistiek po to (prarijus) reikia
As irgi turiu tokia problemele
Negaliu nuryti net mazutes tabletes pvz.valerijono. Vis bandau nuryti ir save prisiversti, bet is karto tarytum gerkle uzsirakina ir susiaureja
Pas mane tokia pati problema
Turint tojią bėdą, sunku pagalvot, kaip reiktu skrandį persišviesti, juk žarną reikia ryti QUOTE(šneider @ 2010 12 12, 19:26) Pas mane tokia pati problema Turint tojią bėdą, sunku pagalvot, kaip reiktu skrandį persišviesti, juk žarną reikia ryti Pabandykit tabletę ar kapsule aliejum patept augaliniu.Turėtų lengvai nusiryti. O dėl žarnos ryjimo..abejoju,kad tai susiję,nes tabletes nuryt normaliai galiu (nors ir 10 vienu metu),o žarnos įkišt man neina QUOTE(Magnifique @ 2010 12 12, 23:04) Pabandykit tabletę ar kapsule aliejum patept augaliniu.Turėtų lengvai nusiryti. O dėl žarnos ryjimo..abejoju,kad tai susiję,nes tabletes nuryt normaliai galiu (nors ir 10 vienu metu),o žarnos įkišt man neina Ačiū už patarimą, kada reiks pabandyt. Net nupurtė šleikštulys, kaip aprašėt paty procesą žarnos ryjimo QUOTE(Lina O. @ 2009 06 27, 23:41) Man labai padeda stai toks dalykas: reikia deti i burna kasni kokio nors iprasto maisto ir kramtyti, kramtyti, labai smulkiai sukramtyti, bet bekramtant stengtis ne kiek nenuryti. Kai jau bus sunku neryti (gi pas zmogu naturalus rijimo refleksas), tada staigiai dedu burnon vaista (tablete, kapsule) ir ryti viska. Pabandykit, tikrai labai labai padeda, geriau nei uzsigerti. Tiesa, uzsigerti vistiek po to (prarijus) reikia Ir aš taip darau! dažniausiai su duona.
O mes tokių problemų neturim, nes vartojam purškiamus vitaminus su puikia sudėtim ir rezultai geri. Tai kam jūs kankinat savę, juk galima rinktis kitokio pavidalo. O tirpinti tabletes žymiai geriau, tik aišku reikia laukti kol ištirps. Nes ne vios jos tirpstančios. Dariau tokį bandymą iš vaistinė turėjau papildų ir bandžiau juos ištirpinti, tai žinokit kai kurie net po paros neištirpo ir ko ten prideda. Tai kokia nauda gali būt iš jų nesuprantu. Tai mes ieškojom pasirinkimo, gerai kad tų naujovių kažkas pasiųlo o taip ir reiktų su tom kapsulėm, tabletėm kankintis ir mėtyti pinigus į klozetą. Aš skeptiškai žiūrėjau iš pradžiū, bet vien dėl vaikučių susigundžiau, jau jų kankinti tikrai nesinori.
Man per nėštumą, kai pykino, negalėjau gert jokių, net mažiausių tablečių. Ir taip liko gana ilgam laikui.
Aš taip pat negaliu normaliai nuryti tablečių. Ypač vitaminų - dydis tai nenormalus būna
Šiaip jeigu reikia išgerti kokią tabletę ir sunku man ją nuryti, aš ją susmulkinu šaukštelyje, sudrėkinu vandeniu ir ryju. Bet kokį nors citramoną šitaip išgerti ne kas...toks kartumas
Karcias tabletes galima sutrinti i jogurta
QUOTE(agnite @ 2011 08 01, 11:18) Šiaip jeigu reikia išgerti kokią tabletę ir sunku man ją nuryti, aš ją susmulkinu šaukštelyje, sudrėkinu vandeniu ir ryju. Bet kokį nors citramoną šitaip išgerti ne kas...toks kartumas |