zuikispuikis
2006 04 06, 14:28
QUOTE(Blobse @ 2006 04 06, 14:37) O jeigu kas parekomenduotumėt gerą būsimų antrokėlių mokytoją netoli Pašilaičių, tikrai būčiau dėkinga ir visoms rinkliavoms pinigų tikrai duočiau.  Taip as manau,rekomendacijos labai svarbu  ,kadangi as pati mokyt,tai pries rinkdamasi,dar pasedeciau pamokose-kazkaip buna atviros pamokos pirmokeliu teveliams-bent pas mus budavo. Tikrai daug puikiu pradinukiu yra,todel neverta vest pas baisas-pabaisas,nereik traumuot vaiko. As dar ir dabar savo pradiniu mokytoja su baime atsimenu  .
lukasta
2006 04 06, 18:11
QUOTE(Noa @ 2004 07 02, 12:27) Tenkina. Kas netenkino, uz ta daviau. O uzuolaidu modernumas arba sienu spalva mano vaiko mokymosi proceso neitakoja  kasmet po 20 lt ir tai vaikų reikmėms. po 2 proc. prašo, bet nereikalauja. duodam, negi gaila.
Va matot, rinkliavas moka visi, o gerų mokytojų niekas nepažįsta.
QUOTE(Blobse @ 2006 04 12, 14:10) Va matot, rinkliavas moka visi, o gerų mokytojų niekas nepažįsta.  O gal geru vietu isduot nenori
QUOTE(uola @ 2006 04 13, 14:13) O gal geru vietu isduot nenori  turbūt
QUOTE(Blobse @ 2006 04 12, 15:10) Va matot, rinkliavas moka visi, o gerų mokytojų niekas nepažįsta.  Klaipėdoje galėčiau bent 20 rekomenduot...  . O kitur...
QUOTE(Aurute @ 2006 05 28, 14:08) Klaipėdoje galėčiau bent 20 rekomenduot...  . O kitur...  O kitur nėra, visos į Klaipėdą suvažiavo
as manau, kad surinkti is tevu yra pats lengviausias ir paprasciausias pasirinkimas. be tjuk yra ir kitu, taciau dauguma mokyklu vadovai tuo nesidomi ir tikisi, kad mokytojos ir aukletiniu ismels. juk egzistuoja ivairus fondai, remimo programos, klubai ir pan. kartais i juos tiesiog reikia kreiptis, o kartais ir siek tiek daugiau padirbeti - gera projekta parasyti. aisku ranksluosciu niekas nepirks, bet remontuo ar kompams ar langams - galima. kita vertus yra ir tai, kad mokytojams taip pat reikia sviestis, lavintis. deja is savo atlyginimo jie to negali padaryti. todel grazu jei juiems dovanojamos specialybes ar apskritai geros knygos, galbut netgi keliones ar ekskursijos su klase ar be jos. be mano galva cia yra visos socialines ir svietimo sistemos trukumai kuriuos mes patys toleruojame ir netgi palaikome. pvz. mokiniai galetu streikuoti pries ministerijoje vykstanti lesu svaistyma ar neadekvatu panaudojima ir neti i mokykla kokia savaite o gal ir daugiau juk ne mes turetume tuo rupintis - tevai, o valstybe, kuri garantuoja NEMOKAMĄ mokslą, o mas mokame jai milziniskus - vienus didžiausių europoje mokesčius
raganaa
2006 07 20, 10:55
Labai įdomu Aurute kokias geras galėtum Klaipėdoj rekomenduoti?Saviškę žadam leisti į E.Balsio menų gimnaziją.Gal galėtum ką papasakoti?
QUOTE(raganaa @ 2006 07 20, 11:55) Labai įdomu Aurute kokias geras galėtum Klaipėdoj rekomenduoti?Saviškę žadam leisti į E.Balsio menų gimnaziją.Gal galėtum ką papasakoti? Ten pažįstu visas iki vienos  . Nei apie vieną negaliu pasakyt nieko bloga  . Pas bet kurią mielai leisčiau savo vaikus  (trys mano vaikai ten ir mokėsi). Į kurią klasę leisi  ? Gal ir mokytoją jau žinai  ?
raganaa
2006 07 20, 16:21
Niurzga
2007 01 06, 09:17
Sveikos, pirmoje klasėje susimetėm tik po 10 litų grindų perdažymui. Klasės remontą atidėjome 2 klasei kadangi buvo keičiamas stogas ir langai tai buvo baisoka remontuoti, kadangi remontas galėjo nukentėti. Antroje klasėje davėm po 100 litų pilnam klasės remontui, paskui dar po 20 vertikalioms žaliuzėms. Mačiau, kad buvo nepatenkintų, bet juk mūsų vaikas mokinsis toje klasėje dar 3 metus. Klasė buvo neremontuota 8 metus, sieninės spintos durys per praeitus metus buvo iškritę net 3 kartus. O jos sunkios. Nenorėčiau, kad kristu ant mano vaiko galvos. Dabar klasėje šviesu ir jauku. 2% papra6o, bet primygtinai tikrai nereikalauja. Juos atiduodame darželiui. Metų gale iš direktorės visada gauname smulkią ataskaitą kur jie buvo panaudoti. Šiemet mažoji išeis į tą pačią mokyklą tai pradėsime 2 % vesti mokyklai. Už kitų tėvelių pervestus pinigėlius mokykloje buvo nupirkti keli kompiuteriai ir pastatyti bibliotekoje vaikams. Man tai patinka. beje ir mokytojai pas mus mokykloje geri. Mokinamės Panevėžio pradinėje mokykloje.
ZAIZA-PAIZA
2007 02 05, 18:00
Manau, kad pačiai mokytojai yra didžiausias košmaras, kai reikia rinkti pinigus pratyboms, mokyklos ar klasės fondams, todėl, jeigu būtų mano valia, uždrausčiau visas rinkliavas. Kalbu apie valstybines mokyklas, jomis turi rūpintis valstybė.
QUOTE(ZAIZA-PAIZA @ 2007 02 05, 18:00) Manau, kad pačiai mokytojai yra didžiausias košmaras, kai reikia rinkti pinigus pratyboms, mokyklos ar klasės fondams, todėl, jeigu būtų mano valia, uždrausčiau visas rinkliavas. Kalbu apie valstybines mokyklas, jomis turi rūpintis valstybė. jai tai tikrai kancia, bet kai kuriems teveliams tai tikras malonumas,., pasirodyti ../  kad turi ( ir kad be nauju langu, vaikams bus sakutes) Papildyta:QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 17:50) Kad nereikia tėvam tų priemonių. Kodėl jie turi pinigus rinkt. Jeigu direktoriui norisi prieš ką nors pasigirti gražesne mokykla, tai tegu pats ir renka. O man ir mano vaikui vienodai, kokios užuolaidos klasėje kabo, kokios durys įdėtos ir kiek metų tapetai tie patys. (Namie žmonės kas 10 metų remontuojasi). Svarbu, kad mokytoja gera būtų. O jeigu aš į darbą gėlę už savo pinigus nusipirkus nusinešu, tai ir mokytoja gali. Neliepiu gi klientams ateinantiems sumest pinigų, kad aš juos gražesnėj aplinkoj priiminėčiau.
kristukas78
2007 03 19, 00:24
QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 17:50) Kad nereikia tėvam tų priemonių. Kodėl jie turi pinigus rinkt. Jeigu direktoriui norisi prieš ką nors pasigirti gražesne mokykla, tai tegu pats ir renka. O man ir mano vaikui vienodai, kokios užuolaidos klasėje kabo, kokios durys įdėtos ir kiek metų tapetai tie patys. (Namie žmonės kas 10 metų remontuojasi). Svarbu, kad mokytoja gera būtų. O jeigu aš į darbą gėlę už savo pinigus nusipirkus nusinešu, tai ir mokytoja gali. Neliepiu gi klientams ateinantiems sumest pinigų, kad aš juos gražesnėj aplinkoj priiminėčiau. gal direktorius ir nori pasigirti, taciau tevai rinkdamiesi mokykla tp dairosi kuri naujesne ar kurios palapos graziau atrodo, taip, kad nereikia sakyti, jog isvaizda nesvarbu QUOTE(Blobse @ 2006 04 04, 21:14) Tai gerai, jei tu ar aš galim tai sau leisti, bet ką daryti mamoms, kurios negali? O dėl gėlės, tai nesirūpink, jeigu jau mokytoja neišgalės nusipirkti, aš ir pati jai nupirksiu. Tik ne tokios jau ir neturtingos tos mokytojos, palygint su kai kuriais mokyklas lankančiais vaikais. Kodėl vaikas visą laiką namie valgantis tik kruopas ir makaronus turėtų nešti pinigus į klasės fondą, kad mokytoja galėtų jaukesnėje ir gražesnėje aplinkoje dirbti?  ok, tada pakalbekim is kitos puses vaikas neatsinese knygos. kad pamokos metu dirbtu, mokytoja bega atsviesti keliu psl vaikai raso testuka. mokytoja bega atsviesti, kad butu greiciau, nes kitu atveju galima nespet parasyt per 1 pamoka jus dirbate ofise. jums tusinukus ir kt kanceliarines prekes nuperka firma. jei ne visus, tai tikrai bent dali. jus kopijuojate uz dyka. gal net ne tik darbo reikmems. jus (galbut) vazinejate firmos automobiliu. tikrai ne vien firmos tikslais. nemeluokime. tai buvo tik keletas pvz. sorry, jei ka uzrustinau.
QUOTE(kristukas78 @ 2007 03 19, 01:24) jus dirbate ofise. jums tusinukus ir kt kanceliarines prekes nuperka firma. jus kopijuojate uz dyka. gal net ne tik darbo reikmems. jus (galbut) vazinejate firmos automobiliu. tikrai ne vien firmos tikslais. nemeluokime. tai buvo tik keletas pvz. sorry, jei ka uzrustinau.  neuzrustinai, tai yra tiesa. Bet mano vadovas tai zino ir tai yra tos salygos, kuriomis as dirbu. Ir lygiai taip pat yra ir kita puse - kad ir papildomos darbo valandos, kai yra darbo kuri reikia atlikti dabar Ir kai man nebepatiks as iseisiu kitur - paprasta kaip du kart du. P.S i mokyklos isvaizda nekreipiau visai jokio demesio ir uzrasiau sunu i mokykla, kuri jam priklauso pagal gyvenamaja vieta. O toliau jau bus matyti. Laukiu birzelio, kada bus atviru duru dienos ir susipazinimas su aukletoja.
QUOTE(Blobse @ 2006 04 05, 18:32) Lanko. Vaikui yra visiškai vienodai.  Jis jausis gerai ten, kur yra malonūs, jį suprantantys ir palaikantys žmonės. Ir nežinau kur jūs tokių mokytojų randat, bet mano sūnaus mokytoja ne tokia, naujų žinių nerenka, pamokoms ruošiasi nustatytu tam darbo metu, renginių neorganizuoja, mano vaikui dėl mokslų nepadeda, nežinau kaip kitiems. Užtat visada turi laiko reklaminės medžiagos platinimui (pavaduotojos iniciatyva) ir vaiko kritikavimui, koks jis vienoks ar kitoks. Ir skundams, kad nieko nespėja (klasėje 19 vaikų) ir kad tokios klasės ji per visą savo darbo patirtį (turbūt ~30 metų) neturėjus. Ir su mokytoja darbo vietomis tai aš tikrai galėčiau apsikeisti, tik nežinau, ar su manimi ji galėtų ir sugebėtų. Manau, kad tamstos vaikui yra visiskai vienodai  , nes jo mamos toks poziuris i si reikala!  Is seimos vaikas atsinesa gyvenimo supratimo pagrindus. Tada viskas visur blogai ir jokiu teigiamu mokytojos bruozu jau nebematote. Is kur galite zinoti, kokiu laiku ir kiek laiko mokytoja ruosiasi pamokoms? Kiek mano vaikai lanke mokykla net minties nekilo, kad neprisideti prie aplinkos grazinimo ir turtinimo.juk MANO vaikas toje aplinkoje buna didele laiko dali. Ir is viso, neskaitysiu as cia pamokslo apie skonio, kulturos ir t.t. lavinima. Tai daro mokytojos, jei joms yra sudaromos salygos ir bent kiek geranoriskai padedama. O jei yra tikrai negalinciu prisideti, tai jau niekas privalomai nareikalavo. Bet dazniausiai prisideti nenori arba pamirsta pasiturimai gyvenantys ponai. Jie i tokias "smulkmenas" neatkreipia demesio. Ka ten keliasdesimt litu. Issipleciau, bet mane uzpykde tamstos poziuris. Taip jau yra. Linkiu jums sekmingesnes patirties gyvenime, arba pereiti i kita klase pas "geresne" mokytoja. Juk mokykloje ju ne viena?
Surfinija
2007 04 22, 20:31
Prabalsavau - trečiasis variantas. Bet tai tik pirmoje klasėje
Pirmoje klasėje vaikui padarėme savo rankomis klasės remontą (dažytos sienos, pašveistos lubos, gruntuota klasės lenta, sandarinti langai, nušveisti ir dažyti suolai ir kėdės)- rinkome po 70,- litų, plius užsakėme spintą per visą klasės plotį rūbams bei knygoms- rinkome po 100,- litų. Klasė dabar superinė  , bet tos rinkliavos iš pradžių truputį nervino. Kitos išlaidos- Kalėdų dovana 20,-, ekskursija 10,-, šokiai 135,-. Antrais mokslo metais rinkliavos- 135,- litai už šokius, keli litai už geriamą vandenį, keli litai spektakliams ir ekskursijoms. 2 proc. jiems nepervedu, nes direktorius labai nepatikimas ir neūkiškas... ir nemanau kad tie pinigėliai patenka ten kur reikia. Tad geriau pervedu patikimiems labdaros fondams  . Be to pasiskaičiavau, kad kai paaugs antras sūnus iki mokyklos, pirmojo sūnaus mokytoja vėl rinks pirmokų klasę... taigi jaučiu sutaupysim ant remontų ir spintų  .
QUOTE(Vidara @ 2007 03 26, 10:27) Manau, kad tamstos vaikui yra visiskai vienodai  , nes jo mamos toks poziuris i si reikala!  Is seimos vaikas atsinesa gyvenimo supratimo pagrindus. na cia tu jau per grubei pasakei, nes as tada gali irgi pasakyti, kad taip vaikas atsinesa ir toki poziuri, kad visur reik patepti kad tik jam geriau butu, visur reik moketi kad tik gyventi,.,,.NESAMONE,.,.VISUR YRA RIBA,,ir mokykla ne ta istaiga kur reik grozio ir dideles paramos, nes ta ji ir pati gali gauti, svarbu vaiko noras MOKYTIS,,ir as tai tikrai neakcentuosiu kad oi kokia klase negrazi,.,,
QUOTE(ursule @ 2007 05 21, 22:15) na cia tu jau per grubei pasakei, nes as tada gali irgi pasakyti, kad taip vaikas atsinesa ir toki poziuri, kad visur reik patepti kad tik jam geriau butu, visur reik moketi kad tik gyventi,.,,.NESAMONE,.,.VISUR YRA RIBA,,ir mokykla ne ta istaiga kur reik grozio ir dideles paramos, nes ta ji ir pati gali gauti, svarbu vaiko noras MOKYTIS,,ir as tai tikrai neakcentuosiu kad oi kokia klase negrazi,.,,  Idomu, is kur ta mokykla ir pati gali gauti grozio, jei nelabai daug finansavimo gauna, kaip ir visas svietimas, deja. Oman daug maloniau, kai vaikas eis i sutvarkyta ir suremontuota klase, negu i apgriuvusi ir baisia. O tokiu as jau esu maciusi.
QUOTE(Vidara @ 2007 05 22, 12:41) Idomu, is kur ta mokykla ir pati gali gauti grozio, jei nelabai daug finansavimo gauna, kaip ir visas svietimas, deja. Oman daug maloniau, kai vaikas eis i sutvarkyta ir suremontuota klase, negu i apgriuvusi ir baisia. O tokiu as jau esu maciusi. Mūsų mokykla pirmokus pasitiko nevalytomis lempomis.... tai apie kokį grožį gali būti kalba  . Aš sutinku remontuotis, pirkt stalus, spintas... niu bet eit valyt lempų tai nesitikėjau  , bet valiau... Ir finansavimo tam nereikia, reikia gerai į užpakalį įspirt valytojai ir direktoriui. Bet dabar tokie laikai- niekas niekam nerūpi, kas jo neliečia. Tau rūpi ta klasė- tai welcome, remontuokis, plaukis, žiūrėkis ir džiaukis  .
IngridaB
2007 05 22, 18:10
Visi remontai mokyklos priklauso nuo jos vadovo.  Sūnūs mokėsi,ar dar mokosi miesto geriausioje gimnazijoje,tai nėra jokių kalbų apie kažkokius remontus.Iš rudens skiriame tik 10-15 litų,tualetiniams popieriui,higieninėms priemonėms.Ir kas gali perveda 2 procentus.  Visi super remontai nuopelnas-direktoriaus ir aišku mokytojų.Buvo rašomi projektai ,laimimi konkursai.Mokytojai ir toliau rašo projektus,važiuoja stažuotis į užsienius.  Apie jokius šimtus ,skiriamus tėvų negali būti nė kalbos. Mažoji mokosi kitoje mokykloje.Pernai pasikeitė direktorė,tai irgi laimėjo konkursus milijonams,mokykla gražėja sulyg kiekviena diena.  O prie senos direktorės kažkada darėme remontą klasės,tai aplopėme,apdažėme,bet vistiek -ne tas.  Viskas priklauso tik nuo mokyklos vadovo,kokią komandą sudarys aplinkui,toks darbas ir bus.
Visiškai pritariu IngidaiB  . Kadangi pažįstu vaiko direktorių, tai jų mokyklai net 2 procentų nuo savo pajamų mokesčio neskiriu  .
QUOTE(Soul @ 2007 05 23, 11:18) Visiškai pritariu IngidaiB  . Kadangi pažįstu vaiko direktorių, tai jų mokyklai net 2 procentų nuo savo pajamų mokesčio neskiriu  . Dziugu, kai direktoriai puikiai tvarkosi mokyklose. Bet jei to nera, negi leisi, kad vaikai mokytusi klaseje, kurioje net lempos nevalytos? Tenka tevams pasirupinti tuo, kuo turetu rupintis direktoriai ar dar kas. Arba vesti savo vaika i kita mokykloje, kurioje tvarka geresne.
ziedune
2007 06 23, 20:12
O mes nuo rudens pradesime lankyti pradine mokykla, tai jau per pirma susirinkima mokytoja paminejo, kad kiekviena laida ka nors "gero" padaro klasei. Tai musu vaikiuku laidai priejo keisti lenta, nes senoji, tai dar tu laiku, kai siena tamsiai rudai buvo nudazoma ir tik lentos remai uzdedami. Baisoka. O jau paciu teveliu iniciatyva bus pakeisti ir visu vaiku suolai, nes senieji, tai dar gal mano mokyklos laiku. Taip, kad teveliai neblogai pasipurtem, beveik po 250 lt
peledda
2007 06 27, 14:44
Mielos mamytės, Pati dirbu mokykloje ir dažniausiai atsiduriu kaltinamųjų pusėje...  Suprantu visų Jūsų nuogastavimus: visi gyvenam, visi skaičiuojam, tačiau, man patiko vienos mamytės, sorry nepasakysiu tiksliai niko  , mintis: jei savo vaiko gerbuviui - tai ko neduot. Kalbate, kad tai brangu. Deja, realybė tokia... Ar žinot, kad mokymo priemones galima pirkti tik iš tam valstybės skirtų priemonių, o jos kiekvienai mokyklai, priklausomai nuo vaikų skaičiaus, yra skirtingos.Apie 5000 - 13 000 litų.Visiems metams, visai mokyklai. Norint gauti didžiausią sumą mokykloje turi būti apie1500 mokinių... Tad pagalvokim, ką už tokią sumą galima nupirkti? Pv. Mikroskopas 1 vnt. kainuoja apie 850 Lt., demonstracinis skeletas - 1500 Lt., CD grotuvas - pačios matot ir t.t., ir t.t. Jūs net neįsivaizduojat, kaip skauda širdį, kai mokiniams negali nupirkti tinkamų priemonių, ir turi juos mokyti su caro maro laikų priemonėmis.... Už aukas mokyklai galiu tik padėkoti tėvams. Antra vertus, jei negalite - neturi būti jokios prievartos (tą apibrėžia ir istatymai, ir su mokykla sudaromos sutartys, paskutiniu metu jos itin griežtai tikrinamos ir mokykla gauna įspėjimą jei toks punktas yra įtrauktas).Taigi - negalit - neduokit. NUO TO JŪS TIKRAI NETAPSITE BLOGESNI TĖVAI. Ir vaikai mato realią situaciją šeimoje, ir jei kartais neužtenka duonai, tai iš kur ir toms priemonėms...O jei ant Jūsų vaiko užsisėda, tada verta garsiai pasamprotauti apie mokytojo kompetenciją (nevarau ant savų, bet viskam yra ribos). Mokykla ir tėvai yra tos dvi institucijos, kurios privalo bendrauti ir bendradarbiauti: o tai reiškia tartis ir kartu ieškoti sprendimo būdų. Niekas už Jus ir Jūsų mokytoją nenuspręs ko Jūsų vaikui reikia. Tik komandoje dirbdami pasieksite gerų rezultatų, tik tada vaikas vienodai vertins mokytojų ir tėvų nuomonę, tik tada, mažai augančiai širdelei, negirdinčiai rietenų, bus gera augti... O juk visų mūsų tikslas ir yra užauginti dorą žmogų...  Nenuskriauskit savęs, savo vaikų ir drąsiai kalbėkite su mokytojais. O dėl 2 % - Jums tai nieko nekainuoja (vis tiek valstybė juos atskaito), o mokyklai tai yra gera parama, tačiau, jei Jūs galvojate, kad šios lėšos naudojamos neskaidriai - pareikalaukite ataskaitų.Štai tiek. Sėkmės Jums visoms. Sėkmės bendradarbiaujant!
krissste
2007 07 01, 21:57
PAS MUS RINKDAVO PO 5 LITUS I MENESI O GALE METU UZ SURINKTUS PINIGELIUS KLASE TVARKYDAVO. PER KETURIS METUS KLASE TIKRAI TAPO JAUKESNE IR GRAZESNE.
QUOTE(peledda @ 2007 06 27, 16:44) Mielos mamytės, Ar žinot, kad mokymo priemones galima pirkti tik iš tam valstybės skirtų priemonių, o jos kiekvienai mokyklai, priklausomai nuo vaikų skaičiaus, yra skirtingos.Apie 5000 - 13 000 litų.Visiems metams, visai mokyklai. Norint gauti didžiausią sumą mokykloje turi būti apie1500 mokinių... Tad pagalvokim, ką už tokią sumą galima nupirkti? Pv. Mikroskopas 1 vnt. kainuoja apie 850 Lt., demonstracinis skeletas - 1500 Lt., CD grotuvas - pačios matot ir t.t., ir t.t. Jūs net neįsivaizduojat, kaip skauda širdį, kai mokiniams negali nupirkti tinkamų priemonių, ir turi juos mokyti su caro maro laikų priemonėmis.... nieko asmeniško, tiktai vis dar niekaip nesuprantu šio dalyko: gerai, mikroskpas kainuoja 850 litų. Tai ar kiekviena klasė kasmet perka po mikroskopą? Ar mikroskopas susidėvi? Nu gal galima sudaužyt, netyčia... Bet jau SKELETAS tai gali būti amžinas Be to, mokyklos nesusikūrė vakar ir šiandien. Turi gi turėt bent jau skeletų iš praeities  . Nu bet aš tai žinokit, vieno dalyko nesuprantu... Gal dar suprasiu, nes vaikai dar neina į mokyklą. Kai paklausau, kaip JAV vaikai 3-4 metus eina į mokyklą tik su dviem trim popieriaus lapais ir pora nudrožtų pieštukų  Nei jie velka kuprines po 10 kg, nei jie rašale pirmoj klasėj rankas mirko, nei kažkokius pratybų sąsiuvinius perka. Ir nieko, užauga, univeras baigia O va, sesuo leido į pirmą klasę  guašai akvarelės rašalai plunksnos dūdelė metalofonas... reikia tašės ant ratukų
snickers
2007 09 09, 09:54
QUOTE(naitas @ 2007 07 05, 17:54) Kai paklausau, kaip JAV vaikai 3-4 metus eina į mokyklą tik su dviem trim popieriaus lapais ir pora nudrožtų pieštukų  Nei jie velka kuprines po 10 kg, nei jie rašale pirmoj klasėj rankas mirko, nei kažkokius pratybų sąsiuvinius perka. Ir nieko, užauga, univeras baigia O va, sesuo leido į pirmą klasę  guašai akvarelės rašalai plunksnos dūdelė metalofonas... reikia tašės ant ratukų  Ane?  O skaityti dauguma išmoksta tik trečioj klasėj......  Ne iš piršto laužiu, čia pernykščių metų tyrimai kažkurioje valstijoje rytų pakrantėje. Bet ne apie tai čia................ Mes rinkome po 100lt, metams, na tokiam neįpatingai reikalingam mano akims dalykui. Kartais truputį pikta, kai per pirmą susirinkimą patys tėvai nori pademonstruoti savo "piniginę", dairosi po klasę, maždaug '"ką čia dar pakeitus/nupirkus?" . Na pasakykit, ar normalu rinkti už remontą po 1500lt iš kiekvieno mokinio?  Na mokykla turbūt geriausia tame mikrorajone, bet ....  Kažkoks absurdas.  Kartais net ne mokytoja užsimano euroremontų (nors būna ir tokių), o patys "kiečiausi" tėveliai. Kiti tėvai, nenorėdami atsilikt (nes gi sugebėjo vaiką įkišt į prestižinę mokyklą) pritaria, o mažuma pasiduoda. Ir nesakykit, kad jums bais rūpi estetinis vaiko auklėjimas. Jei taip, tai kur ta estetika dingsta perėjus į pagrindinę/vidurinę mokyklą?  Kažkaip negirdėjau, kad tėvai rautųsi kasmet po klasę atremontuot. Visame kame turi būt saikas ir iš tėvų , ir iš mokytojų pusės. Čia kai ir su gydytojais: vienas padėkodamas nuperka gėlytę, "gudresnis" 50lt paduoda, dar "gudresnis"- 100lt. ir taip toliau  stavkės didėja. O po to patys verkiam , ojoi kaip brangu.
kakadudelta
2007 09 18, 18:45
QUOTE(uola @ 2004 07 02, 12:02) Kodel duodate tuos pinigus, jei nuo to jums jau bloga? Kam jie renkami? Klases remontui? Kas toje klaseje sedes? Kas naudosis priemonemis? Jei jus tenkina tai kas duodama valstybes, tai neduokit pinigu. Nematau reikalo liudet. Kai as nenoriu duoti tai neduodu ir issakau priezastis. Jei matau, kad duodu naudingam reikalui duodu ramia galva. Ko cia keiksnotis?  As pritariu jum! Man irgi labai svarbu , kad vaikui aplinka butu miela , jauki , o bent jau Vilniuje , tai as apakus kaip miesto valdzia nesirupina nei mokyklomis nei darzeliais.....  vasara teko pravaziuoti Kelmes , Silutes , Klaipedos rajonu mokyklas - grazu paziureti! langai plastikinai , fasadai atnaujinti! Nezinau kas dedasi viduje , bet ka maciau ta pasakau!Todel , kad mano sunui butu aplinka mokykloje grazesne musu visos klases teveliai surinko po 400 lt , istateme naujus langus , ir visoje 120kvadratiniu metru pradinuku klaseje padareme grazu remonta , 4 metus vaikas ten mokysis - negaila , aisku nesmagu ,kad valstybei tai nei motais , tad patys kiek galejome , tiek padejome .Itariu , kad daug kas pasakys , ar nuo to pageres zinu kokybe, suprantu pati , bet man ir visos klases tevam , kazkap net nekilo klausimu "kodel mes , o ne mokykla" . Kai pagalvoji , kas mano gyvenime pasikeistu , jei nebuciau davusi tu pinigeliu? O vaikui tikrai smagiau ! Nesmerkiu galvojancius kitaip , tiesiog kiekvienas renkasi !
Lalique
2007 10 11, 09:24
Mes rinkom po 50 lt. Cia jau turbut bus metams, nes klaseje remonto daryti nereikia, kadangi mokykla po kapitalinio remonto, nauji baldai. Tai pinigelius rinkom vandeniui (Zaliagirio, dideliose buteliose) kad vaikai visada galetu atsigerti, stendui nusipirkti ir kt.
kakadudelta
2007 10 11, 11:35
QUOTE(Lalique @ 2007 10 11, 10:24) Mes rinkom po 50 lt. Cia jau turbut bus metams, nes klaseje remonto daryti nereikia, kadangi mokykla po kapitalinio remonto, nauji baldai. Tai pinigelius rinkom vandeniui (Zaliagirio, dideliose buteliose) kad vaikai visada galetu atsigerti, stendui nusipirkti ir kt. jums pasiseke, kokia jusu mokykla?as manau , kad kai musu mazas baigs pradine mokykla sekantiems pirmokams irgi nereikes remontuoti ! pas mus pati mokykla labai grazi irgi ir tv kambari jie turi ir labai jaukia valgyklele ir klase is dvieju kambariu , vienas su sofa , foteliukais , kilimu - zaidimams , poilsiui . O kitoje klaseje turi kompiuteri , graziai moka pasidalinti , laisvalaikiu gali kiek tai pazaisti . Tikriausia dar daug laiko praeis kol valstybe tuo rupinsis , o mano vaikas auga dabar , taigi kiek galesim tiek padesim
argi gaila skirti pinigeliu klasei,kurioje mokosi musu vaikai,man tai ne.Aisku jei reiketu duot 500Lt,tai nelabai tiek pinigu tureciau
kakadudelta
2007 10 21, 13:47
Tiesa, pas mus buvo gal keletas teveliu , kurie neturejo pinigeliu , niekas taip ir neviesino kurie turejo , kurie ne, tiesiog tie , kurie negalejo prisidejo savo darbu , o tai irgi labai svarbu . Gal tik ta mamyte kuri rinko pinigelius zino kas nedave. Taip ir turi buti , juk jokios prievartos ir nagali buti . Man ta suma irgi nesimete , bet juk tai del mano vaiko geroves !
advokate
2007 11 02, 14:36
Kadangi mokomės privačioje Saulės mokykloje, nuo rinkliavų kaip ir esame "atlaisvinti", nors realiai stojamasis 1000 Lt, priemonėms 300 Lt ir kas mėn. 430 Lt yra ta pati rinkliava Nesigilinau, kuriam reikalui renka mokykla pinigus, bet tikrai galiu pasakyti, kad ne materialinei - techninei bazei gerinti, nes būklė mano akimis vertinant labai ir labai prasta, iš privačios tikimasi žymiai daugiau... Neesu mačiusi daug mokyklų Vilniuje, todėl galbūt mūsų situacija dar ne pati blogiausia, bet prieš gerą mėnesį dalyvavau savo mokyklos garbingame jubiliejuje (rajone tai pagal reitingą nėra pati pati geriausia) ir buvau labai maloniai nustebinta akivaizdžių teigiamų pasikeitimų. Manau, kad mokyklos vaizdas didžiausia dalimi priklauso ne nuo tėvų jai skiriamos sumos dydžio, o nuo mokyklos vadovų noro ir sugebėjimų.
mes rinkome po 100 litu, is ju 70 lt buvo skirta pratyboms ir knygelems, bei priemonems tiki jiems. remontus padare pati mokykla, kas liko bus panaudota kaledu seniui ir t.t
Juozelija
2007 12 16, 21:20
Mes rinkome po 250 Lt. Už tai padarė remontą: išdažė sienas ir lubas klasėje, rūbinėje, tualete ir žaidimų kambaryje, pagamino 1,20 m aukščio spintą su lentynomis, pakeitė unitazą ir kriaukles, nupirko kilimą, pakabino roletus. Suolus ir kėdes, medinę sienelę mokinių tėveliai perlakavo patys. Plastikinius langus sudėjo mokykla. Dabar renkame po 20 Lt/mėn. ūkio reikalams. Tuos pinigus naudoja ir spektakliukų bilietams, simbolinėms dovanėlėms gimtadienio proga. Kalbinsiu direktorę, kad už pervestus 2 proc. pakeistų suolus ir kėdes, nes vyras griežtai atsisako kitą vasarą vėl lakuoti (vaikai paaugs - suolus keisti reikės).
loret30
2008 01 14, 11:42
Rinkom tik pratyboms,mokykla pukiai suremontuota...čia kaimo mokykla...plastikiniai langai,išdažytos sienos,apšiltinta iš lauko,naujas stogas,nauja katilinė...
steponavičienė
2008 01 21, 13:31
Žinote aš irgi mokėjau rinkliavas darželyje ir mokykloje, bet šiemet perėjome į gimnaziją ir jau iš įpratimo paklausiau kiek reikės klasės fondui, už stogą ir t.t į mane klasės auklėtoja pažiūrėjo kaip į baltą varną ir pasakė kad ir kalbos būt negali apie rinkliavas bei fondus o 2 proc. irgi jiems nereikia. Tiesa ir dabar dar nesuprantu gal aš ko nesupratau.
Juozelija
2008 01 21, 17:58
steponavičienė
2008 01 25, 09:28
Mes mokomės Pranciškonų gimnazijoje
mama333
2008 02 10, 14:40
mokėjau pradinėse klasėse.kai perėjo į vidurinę baigėsi visi įnašai
As ir isleidau savaji i mokykla,tai teko palyginus nemazai pasipurtyti-rugsejo pirma surinko po 160 litu.120litu-pratyboms,20 litu-klases fondui,20 litu-mokyklos fondui.Ir cia ne visiems mokslo metams  .Klase labai grazi su naujais suolais,suremontuota,tai neisivaizduojukur des tuos pinigelius,o be to kita savaite susirinkimas,tai vel turbut teks pasipurtyti
Pas mus nieks neprašė jokių pinigėlių  tik už pratybas susimokėjom  žiurėsim toliau , gal dar paprašys
QUOTE(Heida @ 2008 09 08, 09:54) Pas mus nieks neprašė jokių pinigėlių  tik už pratybas susimokėjom  žiurėsim toliau , gal dar paprašys  Pinigu sudeti i klases fonda nusprende patys teveliai susirinkimo metu. Nebuvo tokiu, kurie nenoretu duoti savo vaiko reikmems.
QUOTE(Vidara @ 2008 09 08, 13:59) Pinigu sudeti i klases fonda nusprende patys teveliai susirinkimo metu. Nebuvo tokiu, kurie nenoretu duoti savo vaiko reikmems. Nebuvo pas mus susirinkimo  mokytoja sakė kad bus po pirmo trimestro, o kokios reikmes mokykloje  juk viską supirkome pagal sąrašą, čia nereikia nei popieriaus tualetinio, nei kokių ploviklių, valiklių, nelabai išmanau aišku dar mokylos gyvenimo
QUOTE(Heida @ 2008 09 08, 14:53) Nebuvo pas mus susirinkimo  mokytoja sakė kad bus po pirmo trimestro, o kokios reikmes mokykloje  juk viską supirkome pagal sąrašą, čia nereikia nei popieriaus tualetinio, nei kokių ploviklių, valiklių, nelabai išmanau aišku dar mokylos gyvenimo  Pinigu papildomai prireikia daznai. Mokytoja atsviecia vaikams dalomosios medziagos, be to bendrai perkamas ivairus popierius: spalvotas, baltas. didesnio formato, kartonas ir t.t. Gal pas jus sarasas labai ispudingai didelis?
QUOTE(Heida @ 2008 09 08, 14:53) čia nereikia nei popieriaus tualetinio, nei kokių ploviklių, valiklių, nelabai išmanau aišku dar mokylos gyvenimo  o kodel nereikia? Yra atskiros kriaules,tualetas klaseje.
QUOTE(Silvute @ 2008 09 08, 20:04) o kodel nereikia? Yra atskiros kriaules,tualetas klaseje. Pas mus nera tokių patogumų Papildyta:QUOTE(Vidara @ 2008 09 08, 19:31) Pinigu papildomai prireikia daznai. Mokytoja atsviecia vaikams dalomosios medziagos, be to bendrai perkamas ivairus popierius: spalvotas, baltas. didesnio formato, kartonas ir t.t. Gal pas jus sarasas labai ispudingai didelis?  Dėl sąrašo dydžio nežinau, didelis jis ar mažas  einam į mokyklą pirmą kartą ir neturim su kuo lyginti, tuos visus popierius ir kartonus tai reikėjo atsinešt patiems  bet tikrai nemanau kad taip ir liksim nedavę pinigėlių, labiau keista kad niekas neprašo jų
|
|