Su vaikų akiniais nuo saulės reikia labai atsargiai. Kadangi mano sūnelis dar mažas, tiksliai nesidomėjau, nuo kada galima nešioti, bet žinau, kad tai daugiau gamintojų pasipelnymas negu nauda vaikui. Vaiko akies tinklainė nėra susiformavusi ir formuojasi gan ilgai, todėl nešiojant akinius nuo saulės tinklainė "nesuvoks" realios šviesos stiprumo ir gali būti didelių problemų su regėjimu ateityje.
Vaikui esam nupirke polaroid akinukus nuo saules, bet jis juos labai retai uzsideda
Kaune, Pramonės Maximos 2 aukšte esančioj Optikoj (išparduotuvė) šiuo metu visiems akiniams nuo saulės 40 proc. nuolaida
QUOTE(cicyte @ 2009 05 02, 21:35) pasižiūrėk čia: poliarizacija Kuo skiriasi poliarizuoti ir paprasti akiniai nuo saulės? Paprasti akiniai nuo saulės (tiek brangūs, tiek ir pigūs) tik pritemdo saulės šviesą ir atspindžius, kartu pritemdydami ir visą vaizdą. Poliarizuoti akiniai sugeria spindesius neužtemdydami bendro vaizdo ir paryškindami jį. QUOTE(Briediene @ 2009 05 27, 20:54) Su vaikų akiniais nuo saulės reikia labai atsargiai. Kadangi mano sūnelis dar mažas, tiksliai nesidomėjau, nuo kada galima nešioti, bet žinau, kad tai daugiau gamintojų pasipelnymas negu nauda vaikui. Vaiko akies tinklainė nėra susiformavusi ir formuojasi gan ilgai, todėl nešiojant akinius nuo saulės tinklainė "nesuvoks" realios šviesos stiprumo ir gali būti didelių problemų su regėjimu ateityje. nemanau, kad tai tiesa! pagalvokime iš kitos pusės, kad vaiko akis formuojasi iki ~7m., o ji sugeria daugybę UV spindulių! na iš tikrųjų suintrigavo mane ši žinutė - pasiklausiu gydytojų!
Maniškis, kai buvo mažylis, tai nenaudojom jokių akinių nuo saulės.. uždėdavau kepurę su ilgesniu snapuku ir, manau, kad visai apsisaugodavom akytes nuo saulės..
Tik va dabar, kai jau beveik keturi metukai, tai nupirkom ir žinokit mielai vaikščioja.. bet manau, kad jei pirkti, tai pirkti jokiu būdu ne tuos, kur po 20 Lt, nes jie tai tikrai žinau, kad kenkia akims.. čia kaip ir su įprastais suaugusiųjų akiniais.. QUOTE(Briediene @ 2009 05 27, 20:54) Su vaikų akiniais nuo saulės reikia labai atsargiai. Kadangi mano sūnelis dar mažas, tiksliai nesidomėjau, nuo kada galima nešioti, bet žinau, kad tai daugiau gamintojų pasipelnymas negu nauda vaikui. Vaiko akies tinklainė nėra susiformavusi ir formuojasi gan ilgai, todėl nešiojant akinius nuo saulės tinklainė "nesuvoks" realios šviesos stiprumo ir gali būti didelių problemų su regėjimu ateityje. as irgi apie tai kaskada skaiciau straipsni,kad jokiu budu negalima turginiu akinuku deti,tu pigiu
Maciau Panoramoje Chicco parduotuveje akinukus vaikams ir kudikiams nuo saules, tai kaina ju 50lt. tai jeigu jau pirkti, tai kokybiskus arba visai nepirkti. nes turguje vien kinu gamybos
Turejom, bet jis juos nusiimdavo ir mesdavo zemen
Mano panele nuo 2 metuku nesioja akinius nuo saules, priprato ir kitaip negali, ne dieneles be akiniu, visur kartu, ir perku tik gerus, kokybiskus, nera ne karto sulauzius, tik vienus kazkur palikom ir teko pirkti kitus
Apžiūrėjome su dukryte (2,3 metukai) šiandien Polaroid akinukus Optika Vizija salone. Praėjusių metų kolekcijai taikoma iki 40 proc.nuolaida. Kadangi dukrytės veidelis smulkus, tai tiko tik vieni. Kaina su nuolaida - 59 Lt. Dar galvoju...bet ko gero nieko tinkamesnio ir nerasim. Tikriausiai eisim rytoj ir nupirksim akinukus
Matuotis labai patinka, nebenori ir nusiimti
O mes tai is viso nenaudojame akiniu.
Papildyta: Mes taip ir galvojome, kad bus problemu su tais akiniais. Papildyta: O jeigu kokiu dar kinisku plasmasiniu nupirksi, kur issiskleidzia nuodingos medziagos... tai galas. QUOTE(viltuse @ 2009 08 06, 01:06) kaip man aiskino akiu gydytoja, kad nuo tu pigiu, prastu akiniu akies vyzdys dar labiau issiplecia, kaip tamsoje, tai cia tas pats, ir taip daugiau patenka i aki tu spinduliu, o geri akiniai veikia priesingai. Būtent. Todėl ir vengiu pirkti tuos pigius, o geriems gaila pinigų kol kas, nes esu tikra, kad tarnaus tik max savaitę... Tai kol kas be akinių gyvena nors labai nori.
ir maniskis labai nori, bet nezinau ar pirkti....ir ar neatsibos greit...
isparduotuviu parke optikoj ir maciau po 50-60 lt, ten nuolaidos polaroidui. reik ir mum mergykei pirkti, nes atsirado pigmentiniu demiu
Mano vaikui nustate alergija saulei
QUOTE(Žibuoklė @ 2010 07 22, 14:00) Mano vaikui nustate alergija saulei Sveiki,norejau padeti,tiksliau suteikti info,kad akiniai9apie paprastus sneku,GADINA REGEJIMA,reikia daryti atitinkamus pratimus http://tfile.ru/forum/viewtopic.php?t=180069,o sito reiktu mokytis okulistams,bet kai tai rupi kai pinigai is to daromi+ oeracijos visokios,kur yra nevisiem prieinamas Taigi sekmes tikiuosi pades kamnors,ir vertetu apie tai garsiai kalbet,o ne kaip zvoke su mija nagus susilauze,aciu uz demesi
Nupirkom šią vasarą, bet taip ir nesidėjo..Noras tik didelis pirkt buvo..
Ar jau perkate šiems metams akinukus nuo saulės vaikams?
Pasidalinkite, kur geriausia ieškoti vaikiškų
gal kas bandete akinukus kudikiams, kazkaip nelabai tikiu kad net 1-1,5 mazylis nesios juos
Mes ir jau pagalvojame, reikės ieškoti. Kur Vilniuje akcijos kokios "Poloroid" ams žiūrėsime
QUOTE(viltuse @ 2009 08 06, 02:06) Mano panele nuo 2 metuku nesioja akinius nuo saules, priprato ir kitaip negali, ne dieneles be akiniu, visur kartu, ir perku tik gerus, kokybiskus, nera ne karto sulauzius, tik vienus kazkur palikom ir teko pirkti kitus Pritariu jeigu pirkti akinukus nuo saulės ir dar vaikui tai tik pačios geriausios kokybės. Bet gal kas žinote kokios firmos saulės akiniai apsaugo nuo beta ir gama spinduliuotes? Gal kur galima patikrinti juos kiek jie tos apsaugos turi? Nes esu girdėjusi kad ir labai prabangaus vardo skiniai ne visada 100 proc apsaugo nuo UV. QUOTE(nijole_pakalnyte @ 2011 04 06, 10:57) Pritariu jeigu pirkti akinukus nuo saulės ir dar vaikui tai tik pačios geriausios kokybės. Bet gal kas žinote kokios firmos saulės akiniai apsaugo nuo beta ir gama spinduliuotes? Gal kur galima patikrinti juos kiek jie tos apsaugos turi? Nes esu girdėjusi kad ir labai prabangaus vardo skiniai ne visada 100 proc apsaugo nuo UV. Beta ir gama spinduliuotės atsiranda tik po radioaktyvių medžiagų išsiveržimo į aplinką (čia jau atominės katastrofos ir nuo jų jokie akiniai nesaugos http://www.farmapedia.lt/index.php/nauji/a...nuo-saules.html
Gal kas jau kur pirkote gerus vaikiškus akinius nuo saulės?
Butinai dedu akinius nuo saules vaikams, pirkau optikoje.
QUOTE(Will @ 2011 03 16, 16:33) Pasidalinkit, jei rasite Radau optiko pasaulyje perkant bet kokius, vienus saulės akinius, kitus gauni nemokamai. Vaikui nupirkau o sau gavau nemokamai, jau atostogom esam pasiruošę
svarbu, kad pro akinuku virsu nepraeitu saules spinduliai
ne i tema, bet apie akinius:)
radau facebooke, kad birzelio 1 diena Fielmann'as daro akcija atrakcija - pirmieji 10 vaikų ateje i ju optikas gaus akinius nemokamai.Tik ne nuo sales:) normalius:) tik ten recepta reikia galiojanti atsinesti, tad jei kuriam vaikiukui reikia akinuku - galima bandyt laime patekt i laiminguju desimtukus:) nes tipo kiekvienoj optikoj po 10 duos Sekmes, kas nepatinges ir bandys laime!
Vaikams neperku,nes nemanau,kad reikia ir nemanau,kad nešios juos vaikai
Mano vaikas turi ir su malonumu juos nešioja. Vaikui 3 metai.
QUOTE(*Svajone* @ 2011 06 18, 12:24) Kaip tai gali vaikam akiniai but nuo saules nereikalingi,jei tikriausiai tau paciai jie reikalingi,beto pirma pabandyk tada sakyk kad nenesios,as ir galvojau nenesios,bet ka tu be akiniu dabar is namu niekur
Manau, jog vaikui akiniai nuo saulės būtini taip pat kaip ir suaugusiajam, jau nuo mažens reikia akis saugoti nuo kenksmingų UV saulės spindulių, kurie silpnina regėjimą, gi daugelio žmonių akys silpti pradeda dar vaikystėje ar paauglystėje, vaikų akys jautresnės kenksmingiems aplinkos poveikiams nei suaugusiųjų, tad gal vertėtų uždėti tuos akinukus ir vaikučiui, kaip sakoma, atsarga gėdos nedaro.
QUOTE(zebriukeee @ 2011 07 06, 03:16) Manau, jog vaikui akiniai nuo saulės būtini taip pat kaip ir suaugusiajam, jau nuo mažens reikia akis saugoti nuo kenksmingų UV saulės spindulių, kurie silpnina regėjimą, gi daugelio žmonių akys silpti pradeda dar vaikystėje ar paauglystėje, vaikų akys jautresnės kenksmingiems aplinkos poveikiams nei suaugusiųjų, tad gal vertėtų uždėti tuos akinukus ir vaikučiui, kaip sakoma, atsarga gėdos nedaro.
ar verta vaikams iki 5 metų pirkti akinius nuo saulėS???
patarkit/
Manau, jog vaikui akiniai nuo saulės būtini taip pat kaip ir suaugusiajam, jau nuo mažens reikia akis saugoti nuo kenksmingų UV saulės spindulių, kurie silpnina regėjimą, gi daugelio žmonių akys silpti pradeda dar vaikystėje ar paauglystėje, vaikų akys jautresnės kenksmingiems aplinkos poveikiams nei suaugusiųjų, tad gal vertėtų uždėti tuos akinukus ir vaikučiui, kaip sakoma, atsarga gėdos nedaro.
Anksčiau apsiribodavom kepure nuo saulės, bet gal jau laikas pagalvot ir apie akinius
Kepurė nuo saulės irgi labai geras dalykas, bet manau, jog jinai tikrai neužtikrina pilnavetės apsaugos nuo kenksmingų UV saulės spindulių, akiniai yra akiniai, jie pilnai uždengia ir apsaugo akis
Akinukai nuo saulytės būtini, o ir nešioja juos mažiai labai noriai. Mano panelė nuo 2,5 metų nešioja, ir beje paprašė nupirkti pati. Patys pirmi buvo ale žaisliniai, o vasarai atsisiuntėm keletą su 100 apsauga. Ir eidama į lauką net nepamiršta pasiimti, ne tik pasiimti bet nešioja kaip suaugęs žmogus. Priklauso ir nuo vaikučio, jei vaikui nepatinka, per prievartą nešiot neversčiau. Bet vaikas greitai pats pajaučia skirtumą - kaip smagu žiūrėti į pasaulį plačiai atmerktomis akytėmis.
Na mes šią vasarą irgi įsigijome akinukus, mūsų dukrytei 2,4m. pirmiausiai todėl, kad ji jų aišku laabai norėjo, o ir šiaip būna, kad veži su vežimėliu, o saulė tiesiog plieskia į akytes ir kepurė šiuo atveju nepadeda, todėl nusprendžiau, kad reikia. Dabar jie ir žaislas ir būtina priemonė saulėtą dieną. Tiesa, mano mergytė smulkaus veidelio ir lt kiek ieškojom, tai jie visi buvo per platūs ir krisdavo nuo ausyčių, bt dabar įsitaisėm tinkančius puikiai.
gal kas Kaune pirkote Polaroid vaikiskus akinus, isduokite paslapti - kur?
vyresnėlis irgi turi, tikrai gerai jei tik vaikas juo nešioja
norim ir mes isigyti akinukus nuo saules,gal kas uzmatet neblogu nuolaidu
Beje, o UV kiek turi but vaikams?
Sveikos, savo mažiui pirkau kokybiškus, ispaniškus internetinėje parduotuvėje www.eoptika.lt .
vyresnesnelis ju nenori
mes perkam akinius nuo saules svarinej mokam 1 svara ir dukrytei labai gerai jie yra vaikiski kartais uzsideda ...bet beveik nenaudojam..dar vienus pirkom matalane:)
|