Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kengūros
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3
spanguoliuks
Ar nesiojate vaika "kenguroje"? Jei taip, tai ar patogu? Ar nenuvargsta peciai ir nugara? Jeigu vaikuti nesates priekyje, ar nespaudzia krutines, ar nesutrikdo viso "pieno eismo"? Gal patogiau vaika nestis specialiame salyje nei tokiose idekluose kaip "Bjorn" ir pan.? Ir kaip vaikas jauciasi nesiojamas?
Vilsen
aš turėjau tą kengūra,bet man asmeniškai buvo nepatogu,o ir mažylis mano laabai jos nemėgo,todėl numečiau į šoną ir nenaudojau...pečius tai tikrai skauda,o ir pienukas bėgo upeliais
Stigma
maniskiui kengura patikdavo- galedavo ir pasizvalgyt ir pamiegot,bet as ja greit meciau salin. mano maziukas dickis,tai maximum esu 2 val kenguroj ji pranesiojus.ziauriai pradedavo skaudet peciai verysad.gif
Austre 123
Šiaip patogus daikčiukas tik paskausta pečius bet vyrui tai gerai jam patogu ir galim daugiau kur nueiti
avieciuks
o nuo keliu jus dedat i kengura mano maze dar nesedi bet an kenguros parasyta nuo 0men bet as dar bijau ja det ten blush2.gif
Baltike
O maniškiai kengūrose praleido daug laiko. Man tai - labai patogus ir tiesiog nepakeičiamas daiktas, kai reikia važiuoti viešuoju transportu į kitą miesto galą, greitai nubėgti iki parduotuvės, banko ar kur tvarkytis reikalus (kad ir tas pačias pašalpas, darytis pasą).

Nešiojau kengūrose vaikus nuo 1mėn. (gulimoje padėtyje) iki tol, kol patys pradėjo vaikščioti po lauką (11-12mėn.) Nugarai ir pečiams krūvis, žinoma, nemažas. Bet aš vaikus nešiodavau reguliariai, po kelis kartus per savaitę, be didesnių pertraukų. Nugara palaipsniui trenuiravosi, priprato prie svorio. Ant rankų nešioti tokius atstumus būtų buvę daug sunkiau. Be to naudojant kengūrą rankos laisvesnės, lengviau atsidaryti duris, prisilaikyti lipant.

Kokybiškose nešynėse diržai reguliuojasi, todėl juos galima pareguliuoti taip, kad vaikas būtų saugiai įtvirtintas, o mamai krūtinės nespaustų. Vyresnėlius maitinau ilgiau nei nešiojau nešynėse, jaunėlis irgi maitinamas MP, tik prieš kelias savaites pirmąsyk gavo kito maistelio, bet neturėjau ir neturiu jokių problemų dėl krūtinės spaudimo, varvančio pieno naudojant nešynę.

"Kengūroje" stengiuosi vaikus (ypač jaunesnius nei pusmečio) laikyti kuo trumpiau, jei yra proga (pvz. važiuojant autobusu ar kur laukiant eilėje) "kengūrą" atsisegu, vaiką pasisodinu ant kelių (mažesnį tiesiog pasiguldau ant rankų). Šaltuoju metų laiku "kengūrą" seguosi po viršutiniu drabužiu (striuke, paltu). O vasara, ypač karštosios jos dienos, vienintelis laikas, kai nešynės stengiuosi nenaudoti - per karšta ir man, ir vaikui. Abu tiesiog varvame nuo prakaito.
ievast
Mano tai vaikiukui labai patinka kengura, nes cia gali pasidairyt smile.gif O kai einam i kokia parduotuve tai labai patogu bigsmile.gif Aisku as pati ja tik kartais namuos naudoju kai maziukas buna labai jau neramus, o mieste visur tetis nesioja tai jam labai patogu thumbup.gif
Rituxx
Ir mums kengūra labai praverčia jei reikia kur nors nueiti thumbup.gif maniškis tai ir užmiega kartais kengūroj kol iki namų ateinu rolleyes.gif
Austre 123
QUOTE(avieciuks @ 2006 04 09, 22:41)
o nuo keliu jus dedat i kengura mano maze dar nesedi bet an kenguros parasyta nuo 0men bet as dar bijau ja det ten  blush2.gif
*

Nebijok juk yra specelus geležiukas galvytei
vikute30
Sveikos mamos.[FONT=Arial]Mes kengūroje nuo 3 mėn. Kažkur skaičiau, kad anksčiau nelabai sveika vaikelio stuburiukui. O labiausiai patinka būti atsuktam į priekį, tada vaikinas dalyvauja eisme, viską mato ir patenkintas ilgai išsėdi... Tik vat bėda - aš ilgai neišlaikau, paskausta nugara. Na gal 1-1,5 val. Sekmės.
prienukai
aš taip pat galvojau, kad bus labai patogu, bet mano dukrytė visai jos nemėgo. O gal "kengūra" prasta buvo? g.gif maniškė "kengūra"taip ir stovi nepanaudota.
taniai
Mes kenguroj sedim jau nuo 1 menesiuko, o mums jau beveik 6. Kasdiena su kengura iseinam pasivaiksciuoti, nes man su vezymeliu per sunku vienai nes gyvename 5 aukste. Na pirma buvo problemu del uzsegimo, o dabar jau igudau smile.gif
Mazyle jauciasi patuogiai. Visada uzmiega. Dabar kai orai jau pasitaise tai pabunam lauke kokias 2 val. Patogu ir tuo, kad visur ji yra salia, galima ir i parduotuve uzsukt ir i vaistine ir nereikia niekur palikti. Na nugara biskiuka paskauda juk vaiko svoris auga. O krutines tai neverze man.
Labai geras ir praktiskas daiktas
Nataliukas
Maniske visai nenori kenguroj tupeti verysad.gif tai ant ranku tenka tampyti doh.gif
Inera
Maniskis kengura labai megsta thumbup.gif Naudoti pradejom neseniai ir tai tik namuose.Kai man reikia ka nors pasidaryti,isisodinu ir rankos laisvos, ir vaikui idomu stebeti ka mama daro biggrin.gif
Nordex
As tai namie jos nenesioju, bet kur sveciuose tai labai geras ir patogus dalykas
thumbup.gif Vaikas salia, jaucia mama ar tete - saugus ir ramus gali sau stebeti aplinka.
amžinybė
Aš už kengūras tik kad manajai greitai joje pabosta
astinija
o as skaiciau kad negalima i kengura deti be puses metuko tai as ir nededu g.gif
majule
Mum taip pat labai patinka su kengūra vaikštinėt thumbup.gif . Mažylė pasidairo pasidairo ir paprastai nuo to supimo užmiega biggrin.gif . Užtat kengūra suteikia man savarankiškumo - kad ir iki Sodros troleibusu pačios nuvažiuojame (nevairuoju). Tai va. Galų gale patogu nes gyvename senamiestyje ir su vežimuku toli gražu ne visur betelpam ax.gif
Guggy
Mes turim Baby Bjorn Active thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Skiriasi nuo paprasto tuo kad turi specialia atrama nugarai. Sako daug maziau skauda g.gif Pradejom naudoti kai mano merginai buvo pora savaiciu. Is pradziu atsukta i mane ir su specialia atrama galvai. Uzmigdavo per kokias pirmas desimt minuciu ten mirksiukas.gif O dabar jau naudojam atsukta isoren, tai jai labai patinka dairytis ax.gif Daug greiciau susipakuoji kur nors eit, nei su vezimuku ax.gif
ladybird20
mes vaikščiojam jau nuo 3men iki dabar ir jam ir man labai patogu biggrin.gif
Kristina26
Mes taip pat turim Baby Born kengūra. Pradėjom naudoti 2 savaičių, bet nelabai "prigijo". Bet šiaip super daiktas. Kelios mamytės rašė, kad savo leliukus migdo kengūrose. Manau, kad negerai. Kengūros skirtos trumpam panešiojimui, kai reikia nueiti į parduotuvę ar pan. Juk ir pačios nuvargstat, ir leliukus nuvarginat.
tarataika
savo klecka ''kenguroj'' nesiojau nuo 2men iki puses metuku,nes dabar jau per sunkus smile.gif nesiodavau ir namie,kai reikdavo pasidaryti kanors, ir lauke..visada maniskis uzmigdavo thumbup.gif nors pecius paskausdavo,jei ilgokai tekdavo panesioti g.gif
nikitak
Mano 3 mėn. sūneliui pabandžiau kengūrą, tačiau joje labai verkia, gal dar įprasim? fear.gif
rena
Teko karta eiti i parduotuve su "kengura", tai galvojau, kad nuo proto nusoksiu, nes maniskis muistesi, reke ne savo balsu. Uz tai buvome paziuros objektai tongue.gif tik nuvargome, dabar numesta(kengura) gal kai paugesime, pabandysime dar karta schmoll.gif
Baltike
Man vaiko, ypač mažesnio nei 4-5 mėnesių, buvimas (nešimas) "kengūroje" praktiškai nesiskiria nuo nešimo ant rankų. Taip pat prisiglaudusį jį laikau, tik ,kad retkarčiais nebijodama mažylį pamesti galiu vieną ar net abi rankas paleisti: atidaryti parduotuvės duris, prisilaikyti lipdama į autobusą ar laiptais, paimti prekę ar išsitraukti pinigus. Be to prie nešynės pratinamės namie - pradžioje po kelias minutes per dieną tik. Ne tik vaikui, ir man prie jos reikia priprasti - ir nugarai adaptuotis, ir diržus tinkamai suvaržyti, ir greitai bei saugiai užsidėti išmokti.
Mariposa
QUOTE(astinija @ 2006 04 14, 18:50)
o as skaiciau kad negalima i kengura deti be puses metuko tai as ir nededu  g.gif
*

po puses metu nebeilgai ta kengura pasidziaugtum, ypa jei vaikelis storuliukas smile.gif

Mano kengura buvo parvezta is uzsienio, tai net nzn kokios firmos. Bet maniske tai tiesiog dievinoje joje buti. Del patogum tai tikrai, jei reikia kur nors greit nueiti ir nesinori vezimo tempti... Bet teko mesti ta kengura, nes labai jau pecius skaudedavo. Mamai, tai ne koks konfortas.

Nors pvz afrikoj kiek zinau mamos savo vaikus visur taip tamposi ir sako, kad jie beveik niekad neverkia.
optiimiste
mes irgi turim Baby Bjorn ir labai tuom džiaugiamės, nes dėl to spec įtvaro nugarai net ir aš galiu kokią valandą laisvai pasivaikščiot..ir mažajai labai patinka - dairosi, viską mato.. po to užmiega biggrin.gif labai smagu išeit vakarop pasivaikščiot į senamiestį - greičiau susiruoši, ir vaikui nepabosta, ir prieš miegą labai gerai orelio pakvėpuot 4u.gif
Taide
Man tai labai patogu buvo nešynė, nugara, ačiū dievui, nepaskausdavo, diržai patogūs ir pakietinimai vaikeliui nugarytei ir galvytei buvo, ir pasidairyti vaikelis galėjo. Eidavom ir į polikliniką, ir pasivaikščioti, kai vyras būdavo darbe, o pati nepajėgdavau vežimėlio iš penkto aukšto nusinešti. Ir svečiuose mažyliui saugu su mama, o man nors viena ranka laisva. Tik gaila jau išaugo, nes tik iki 9kg vaikams skirta, o pavasarį norėtusi gamtoje jį pasinešioti, kur vežimėlis nepravažiuoja.
nique
o as tai maniau, kad kengūra ir nešiokle-tas pat blush2.gif turim nesiokle ir tai tikrai nepamainomas dalykas thumbup.gif tiesa,daugiau naudodavom, kai mažylė buvo lengvesnė, nes dabar sveria virs 10 kg.bet ir dabar neblogai, kai nugara įpranta unsure.gif tik kažko kartais būna nepatenkinta. o pradėjau ją nešioti kžkur nuo 3 savaičių.
Matelyk
turim ir mes kengūrą, bet iš jos naudos mažai. nors ir rekomendavo gyd nusipikti, kad vaiką nešioti būtų lengviau, betman tai nepadėjo schmoll.gif jei užsidedu ant priekio, taireikia tsilošti, kopasekoje žiauriai skauda nugarą, pati viena ant nugaros neužsidėdavau. tai kartais vaikį panešiodavo vyras ax.gif
mucka
QUOTE(Baltike @ 2006 04 10, 09:15)
O maniškiai kengūrose praleido daug laiko. Man tai - labai patogus ir tiesiog nepakeičiamas daiktas, kai reikia važiuoti viešuoju transportu į kitą miesto galą, greitai nubėgti iki parduotuvės, banko ar kur tvarkytis reikalus (kad ir tas pačias pašalpas, darytis pasą).

Nešiojau kengūrose vaikus nuo 1mėn. (gulimoje padėtyje) iki tol, kol patys pradėjo vaikščioti po lauką (11-12mėn.) Nugarai ir pečiams krūvis, žinoma, nemažas. Bet aš vaikus nešiodavau reguliariai, po kelis kartus per savaitę, be didesnių pertraukų. Nugara palaipsniui trenuiravosi, priprato prie svorio. Ant rankų nešioti tokius atstumus būtų buvę daug sunkiau. Be to naudojant kengūrą rankos laisvesnės, lengviau atsidaryti duris, prisilaikyti lipant.

Kokybiškose nešynėse diržai reguliuojasi, todėl juos galima pareguliuoti taip, kad vaikas būtų saugiai įtvirtintas, o mamai krūtinės nespaustų. Vyresnėlius maitinau ilgiau nei nešiojau nešynėse, jaunėlis irgi maitinamas MP, tik prieš kelias savaites pirmąsyk gavo kito maistelio, bet neturėjau ir neturiu jokių problemų dėl krūtinės spaudimo, varvančio pieno naudojant nešynę.

"Kengūroje" stengiuosi vaikus (ypač jaunesnius nei pusmečio) laikyti kuo trumpiau, jei yra proga (pvz. važiuojant autobusu ar kur laukiant eilėje) "kengūrą" atsisegu, vaiką pasisodinu ant kelių (mažesnį tiesiog pasiguldau ant rankų). Šaltuoju metų laiku "kengūrą" seguosi po viršutiniu drabužiu (striuke, paltu). O vasara, ypač karštosios jos dienos, vienintelis laikas, kai nešynės stengiuosi nenaudoti - per karšta ir man, ir vaikui. Abu tiesiog varvame nuo prakaito.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif maniškis iki kokių 8 mėn. tiesiog gyveno kengūroje, dabar jau nebepatogu, nes sunkus ir kengūra buvo iki 8 kg. smile.gif Bet mums tai nepamainomas daiktas buvo, naudojom tikrai daugiau nei vežimėlį smile.gif
Šiaip dar priklauso ir nuo pačios kengūros ar ji patogi ar nea.
QUOTE(astinija @ 2006 04 14, 18:50)
o as skaiciau kad negalima i kengura deti be puses metuko tai as ir nededu  g.gif
*

blink.gif aš dėjau nuo 6 savaičių, bet nešiodavau trumpus atstumus. Nuo 2,5 mėn. į atstumus jau nežiūrėjom. NUo 1 mėn. lankėmės pas ortopedus ir visi kaip vienas tvirtino - kuo daugiau nešioti kengūroje, tik neleisti ilgai miegoti joje smile.gif
amelijaž
Aš pradėjau nešioti nuo dviejų mėnesių. Labai geras daiktas ir dukrelei labai patinka.Bet dažniausiai pavaikščiojus puse valandos užmiega. Ir nenori būti į mane atsisukus mėgsta stebėti kas vyksta. Skaičiau kad taip nešiojami vaikai laisviau bendrauja, būna komunikabilesni nei gulintys vežimėliuose. O nugaros neskauda nes labai patogūs diržai tolygiai paskirsto svorį, tik nereikia pirkti tų pigių kus dedasi ant pečių. Labai gerai pas daktarus eiti ar mokesčių susimokėt (nereikia eilėje stovėti visi užleidžia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif )
NoAngel
Sveikutės...Turiu tokią dilemą... blush2.gif Gyvenu aktyviai tad su vežimu ne visada norisi ir yra laiko sukiotis po miestą, parduotuves ir kt.Vyras nupirko kengūra iki 10 kg, bet ar galima joje nešiot mėnesio vaikiuką?
Julija
Nu tikrai NE GALIMA. Mum gydytoja jeido tik 3 su puse men.
vaivora
I tokia nesykle tikrai negalima dar deti schmoll.gif
bet yra kitokios nesykles slingais vadinasi. I jas galima leliuka ir nuo menesio laiko deti rolleyes.gif
xantia
Man sakė,kad galima tik tada,kai jau visai tvirtai laiko galvytę.
Ledas
Mes gal nuo pusantro mėn. dėdavom dukrytę, bet tik labai trumpam. Iki kokia 10min. O vaikščiot po miestą su tokiu mažiuku, galnelabai gerai, kad neiškryptų stuburiukas. Juk jie vistiek šiek tiek būna įsmukę.
satyrra
Aš savo dukrytę nešiojau kengūroje nuo mėnesio, nes esam aktyvios pasivaikščiotojos. Bet kasdien nedėdavau, ir tai tik po keletą minučių. Augant vis daugiau, ir daugiau. Nelauk, kol pradės tvirtai laikyti nugarą, nes tada jau bus per maža. Kengūrą naudojom pusę metų, nes dukrytė jau per sunki.
maxiulle
mums gydytoja grieztai neleido iki 3men i kengura deti. isvis as kenguros uzsinorejau kai atsilo, bet kad vaikas jau per didelis buvo, 4men svere 8kg, tai kiek cia su tokiu svoriu privaiksciosi;-)
mucka
Aš nešiojau, bet neilgiau kaip 15 min. tokį mažą. tačiau kengūra turi būti pritaikyta - su pakietinimu galvytei ir pan. Mes turėjom chicco nuo 0 iki 8 kg.
Ortopedai mums netgi rekomendavo kuo daugiau nešioti kengūroje (ne slinge), nes turėjom problemų dėl klubukų ax.gif
Kažkur nuo 2,5 mėn. vaikščiodavom su kengūra ilgai smile.gif vaikui labiau patiko kengūra nei vežimas smile.gif Tik negalima ilgai nešioti miegančio vaiko ax.gif
Natuke
QUOTE(mucka @ 2006 05 15, 14:37)
Ortopedai mums netgi rekomendavo kuo daugiau nešioti kengūroje (ne slinge), nes turėjom problemų dėl klubukų  ax.gif
Kažkur nuo 2,5 mėn. vaikščiodavom su kengūra ilgai  smile.gif  vaikui labiau patiko kengūra nei vežimas smile.gif Tik negalima ilgai nešioti miegančio vaiko  ax.gif
*

Aš kaškrur skaičiau, kad slinge sedimoj padety yra geriau klubams, nes vaikas yra geriau palaikytas, sedi ant klubų, o kenguroje jam nera taip patogu cool.gif
lanaa
mes kengura naudojom nuo menesio. tik teisingai kazkas rase, kad tokia kengura turi buti su pakietinimu galvytei ir tureti gulima padeti smile.gif man asmeniskai kengura patogiau uz slinga. kazkaip vaikas kniumba tam slinge... zodziu man slingas nepatiko schmoll.gif
Guggy
Mes kengura pirma kart ismeginom kai maze buvo poros savaiciu. Iki kol gerai laike galvyte nesiojom veiduku i save ir su specialia atrama, o po to atsukta isoren 4u.gif

Jei nera specialio atramos galvytei tada reikia palaukti iki 3-4 men. ax.gif

Bet man ta kengura naudingiausia buvo pirmais menesiais. Dabar maze jau sunki ir didele, ilgiau kaip pusvalandi as jos nebepanesioju doh.gif
Irjuda
kiek prirašyta literatūroje, tai nešioti galima nuo 3-4 mėnesių, dar viskas priklauso ir nuo vaiko pajėgumo. jei tvirtas, laiko galvytę. ir tai iš pradžių tik po kokių 10 min, po to galima ir ilgiau. mes saviškę pradėjome nešioti nuo 4 mėn, bet labai retai. dažniausiai sukiojamės su vežimu. smile.gif
mucka
QUOTE(lanaa @ 2006 05 15, 19:03)
mes kengura naudojom nuo menesio. tik teisingai kazkas rase, kad tokia kengura turi buti su pakietinimu galvytei ir tureti gulima padeti  smile.gif man asmeniskai kengura patogiau uz slinga. kazkaip vaikas kniumba tam slinge... zodziu man slingas nepatiko  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif man irgi tas pats, nors aš tik vieną kartą buvau įdėjus į slingą - nepatiko nei man, nei vaikiukui (iškart pradėjo rėkt), o turiu draugę, kuri nešiojo tik slinge ir jiems buvo thumbup.gif , čia viskas nuo vaikiuko ir tėvelių priklauso - kiekvienas renkasi kas jam patogiau ax.gif su kengūra viskas buvo thumbup.gif tik reikia paieškot su patogiais, lengvai užsegamais diržais ir gerai pritaikytos mažutėliui wub.gif
Dar kažkas minėjo, kad klubukams slinge geriau - mes lankėmės pas 3 ortopedus ir visi pabrėžė, kad geriau nešiot kengūroj nei slinge ax.gif nors ir aš esu skaičius, kad ir slingas gerai ax.gif gal priklauso nuo to, kokia klubų problema ax.gif Pas mus buvo nesusiformavęs kampas blush2.gif
Natuke
Pritariu, kad tai labai nuo mamos ir vaiko priklauso ax.gif

Aš turiu ir kengurą ir slingą-juostą. Bet kengūroje nešioti negaliu - man yra per sunku, skauda nugara. O su slingu - juosta manau dar ilgai galėsiu nešioti, net gi važiavom į polikliniką, kai reikėjo ir paeiti ir su autobusu važiuoti - visai neblogai jaučiausi smile.gif. Tikrai gailiuosi, kad su kitais vaikas tokio daikto neturėjau.

Tiesa, o Lietuvoje kokybišką slingą yra įmanoma įsigyti, ar slingus tik privačios siūvėjos parduoda?
Mikėtukas
Musu mazius 2 menesiu, bet pahal ugi ir svori kaip 3 maziausiai smile.gif. Neseniai isigijom fvipuse 'kengura'. Kazkur skaiciau kad 1-2 val per diena joje nepakenktu.
Taciau ant pakuotes nurodyta kad nesyne skirta nuo 3 men. Musu vaikas galvute jau laiko tvirtai. Ar galime 'kenguroje" pasivaikscioti po lauka? ax.gif
Kutuliukas
Matyt reikia žiūrėti konkrečios kengūros, mums ortopedė jau nuo 2 mėn rekomendavo (per pirmą apsilankymą pas ją) - dėvėjom freiko pagalvėlę, tai ir tas vaikučiui labai į temą buvo. Tik aišku reikia, kad nugarėlė būtų tvirta. Na ir kad tiktų vaikučiui - į pernelyg didelę gi nedėsi.
Mikėtukas
Idejus neatrodo per didele. Jo, nugarele tvirta
Papildyta:
o tu pagalveliu kazkur galima nusipirkti?
Kutuliukas
Nereikia pirkti tų pagalvėlių biggrin.gif - jas išrašo gydytojas, kai vaikutis turi problemų su klubukais(mes turėjom, tai mėnesį teko dėvėt). Šiaip niekam jų daugiau nereikia smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.