Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ilgai lauktas dičkis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
lolima
Kol buvau nėščia su nerimu ir džiaugsmu skaitydavau gimdymo istorijas, linksmas ir liūdnas...trumpas ir ilgas...ir sunerimu laukiau savo išsvajoto pirmagimio...
Abu su vyru dar draugstės pradžioje labai norėjome turėti mažylį, todėl nusprendėme pirma pradėti gyvybę, o tik po to susisaistyti santuoka smile.gif . Nors giminės buvo ir labai nustebusios, kai pranešėme naujieną, nes su vyru buvome draugavę tik penkis mėnesius, bet abu jautėme, kad esame vienas kitam skirti, todėl mum nauja gyvybė buvo kažkas nauja mūsų santykiuose ir slaptos svajonės išsipildymas... Tai gi šių metų balandį mūsų jaukų lizdelį tyliai sudrumstė žinia, kad laukiuosi, vyras ir aš buvome labai laimingi, nes turėsime mažylį, kurio laukėme rolleyes.gif ...Ir prasidėjo varginantis laukimas, aišku, jis buvo jaudinantis ir stebuklingas, bet nuotaikas gadino pykinimas, dažna nuotaikų kaita..., bet kai būdavo dienų, kurios praeidavo lengvai, tada būdavau labai laiminga ir vis laukiau kada tas pilvukas pradės augti... ir tai neužilgo prasidėjo: vieną savaitę telpi į džinsus kitą jau ne, atrodė ištampytas megztinis buvo didelis, o dabar kaip tik g.gif . Bet visus šiuos nepatogumus nustelbdavo mažiaus judesėliai , pabaksnojimai pakutenimai...vėliau geroki paspardymai ir varinėjimai dažnai į tualetą cool.gif ...Mano nėštumas nebuvo lengvas, nes pora kartų sirgau peršalimo ligomis ir teko pagulėti ligoninėse, nuolat lydėdavo pykinimas ir daug ko negalėjimas valgyti. Iš pradžių džiaugiausi, kad mažai priaugau svorio, bet trečiajame trimestre pradėjau labai kaupti skysčius ir prieš gimdymą svėriau trisdešmt kilogramų daugiau nei prieš nėštumą, paskutinį mėnesi labai sutino kojos ir sunkiai bepaėjau, todėl daugiau laiko praleidau lovoje... bet visą tai niekis kai ypatingai vakare pajusdavau "šokį" pilve (labai mėgo klausytis "Kelias į žvaigždes" dainų dar iki šiol jas prisimena ir jas išgirdęs nusiramina). Tai labai malonu, nors paskutinį mėnesį buvo ir skausmingų judesių...
Gydytojai man buvo nustatę, kad gimdyti turiu per naujus metus, bet praėjo nauji metai ir trys Karaliai, bet mažylio kaip nėra taip nėra. Aštuntame mėnesyje sužinoja, kad bus berniukas, nors aš jau žinojau anksčiau, paprasčiausiai nujaučiau, labai džiaugiausi, nes širdies gilumoje labiau norėjau sūnaus. Ir praėjus naujiems metams atrodė, kad tie devyni mėnesiai greičiau prabėgo, nei tos dienos, kurias dabar nekantriai su vyru skaičiavome ir vis bandydavome spėti kada jis gims. Ir pagaliau jau neištvėrusi paprašiau savo gydytojos pas kurią susitariau gimdyt dar kartą paskaičiuot gimdymo datą ir ji mielai sutiko. Visko manęs išklausinėjusi nusprendė, kad man gimdyt reikia ne anksčiau kaip sausio keturioliktą, tai gi vėl laukiam ir ne tik mes bet visa giminė jau nesukantrumu laukia mažylio. Praėjo ir nustatyta data ir vėl nieko, bet sausio aštonioliktą gydytoja nusprendė ilgiau nelaukti ir paguldyti į ligoninę. Pasižiūrėje echoskopu pasakė, kad teks daryti cezarį, nes vaisius didelis ir dar "diplomatas"-sėdi. Tai gi devynioliktą dieną susipažinau su operacijos eiga ir vakare pasimeldžiau, kad viskas būtų gerai, bet labiausiai prašiau, to kad mažylis pats norėtų pamatyti pasaulį būtent dvidešimtąją dieną. Iš vakaro užmigau anksti bet nuo pirmos nakties pradėjau tik snausti darėsi neramu, nes man atrodė kad kažkas vyksta, dar raminau save, kad tai jaudulys, juk ryte įvyks toks įvykis gims mano mažylis, kažkodėl keistai labai norėjau į tualetą, todėl pusę nakties kas pusvalandį vis bėgdavau... ir staiga penkta valanda ryto pajutau malonų skausmą dar bandžiau užmigti, bet skausmas vis pasikartodavo ir gana dažnai, pasiėmiau laikrodį ir pasekiau kas kiek laiko..., o gi kas dvi minutes iš laimė snet apsiašarojau supratusi, kad mano mažylis pats pradėjo belstis į šį pasaulį... pusę septynių pasakiau sesutei, kad man sarėmiai kas pusantros minutės, ji ramiai suregavo i pasakė, kad puiku. Paskambinau vyrui, kad greičiau atvažiuotų, nors skausmas ir buvo bet jį galėjau pakęsti. Atvažiavo vyras, pasikeitė pamaina ir atėjusi nauja sesutė pasakė, kad eime užsirašyti tonų, dar prieš tai padarė klizmą, atsiguliau užsirašyti tonų ir pajutau kaip perkojas pradėjo sunktis vandenys ir priimamasis paplūdo žalsvu skysčiu, pamačiusi sesutė greitai pradėjo skambinti visais telefonais ir kviesti gydytojus, nes su manimi delsti nebuvo kada nes mažylis galėjo bet kada nusileisti ir būtų sunku padaryti cezario pjūvį, todėl buvau skubiai išvežta į operacinę. Nuvežta į operacinę najaučiau nei saremių, kojos tik drebėjo, turbūt iš baimės... suleido vaistus ir netekau pusė kūno bigsmile.gif įdomus jausmas truputėlį jaučiau, kad pilve kažkas vyksta... ir tada išgirdau savo mažlio pimą įkvėpimą ir riksmą taip jis pasveikino pasaulį savo žemu stipriu balsu, visi gydytojai su džiaugsmu pranešė, kad gimė sūnus didelis sūnus... nušluostę mažylį nuogą parodė man pamačiau savo rubuiliuką mielą rausvą jo veidelį ir putlų kūnelį po to jį suvyniojo į vystyklą davė pabučiuoti ir išnešė likę gydytojai pradėjo spėlioti kiek toks dičkis svers, tačiau nei vienas neatspėjo, o jis gimė 4950g. Kai mane susiuvo išvežė į palatą ir kartu su tėčiu laukėm mažylio, bet taip jo mums ir neatnešė pasirodo jo kraujyje buvo mažas kiekis cukraus, todėl jam lašino gliukozę. Antrą dieną mažylis paragavo mamos pienuko, trečią parą jau sveikas buvo kartu su manimi smile.gif buvau be galo laiminga laikydama ant rankų mažylį, kuris buvo ir į mane ir tėtį panašus, tiesiog širdyje netilpo emocijos užplūdę jausmai į antrą planą nustūmė pooperacinį skausmą ir dėl to patirtus nepatogumus. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Visos mielosios būsimos mamytės nebijokite gimdyti savų pirmagimiųnes gimdymas tokios baimės baimės ir nerimo nesukelia kaip sukelia tai kai pirmą kartą vaikutis verkia ir niekas jo negali nuraminti, tada būna baisu ir ne tik mažyliui būna blogai, bet mamai plyšta širdis iš nežinomybės kaip jam padėti, ir prieš šį "skausmą" gimdymo skausmas atrodo kaip lengvas štilis. sėkmės jums , mes esame sveiki ir sparčiai augame...Ir dar mano vyras dar prieš gimdymą nusprendė, kad jei gims berniukas jį pavadinsime Ąžuolu man šis vardas taip pat patiko, tad dabar turime tikrą Ąžuolą, o gydytoja išlydėdama iš ligoninės pasakė, kad musų vyrukas bus diplomatas... tad pagyvensim ir pamatysim, kuo gi jis bus...
Langoza
sveikinu 4u.gif nu ir didelis gi diplomatas gime tongue.gif
ir vardeli labai taikliai parinkot - dideliam vyrui reikia didingo vardo!
aukit dideli, sveiki ir grazus! thumbup.gif
meduoliukas
Graži jūsų gimimo istorija wub.gif kai kuriose vietose beskaitydama susigraudinau iš susijaudinimo, o paskui iš laimės 4u.gif
Aukitite sveiki ir gražūs wub.gif 4u.gif
Joalin
Kaip gerai, kad viskas baigesi laimingai 4u.gif Aukit sveikuciai ir diduciai wub.gif
Raganiute
sveikinimai 4u.gif
o jau vaikiuko didumas blink.gif kaip reiktų tokį natūraliai išgimdyti? unsure.gif
aukit, stiprėkit dar labiau, sėkmės Ąžuolui galiūnui cool.gif
vvandene
graži istorija bigsmile.gif
aukit sveiki....
mergyte23
ech,kaip grazu..susigraudinau is karto.jei mano vaikas verks,kartu verksiu ir as biggrin.gif sekmes jums ateity 4u.gif
Ikulia
Linkiu mamytei ir Azuolui stiprybes ir daug sveikatos! 4u.gif
Aurėja
Sveiki, lolima,

Jei norėtumėte dalyvauti su šiuo pasakojimu "Gimdymo istorijų" balandžio mėn. konkurse, labai kviečiame užsirašyti į dalyvių sąrašą štai čia: . Ten tiesiog reikia parašyti komentarą, kad norite dalyvauti konkurse, ir aš įtraukiu į sąrašą. Iki!
Jolitele
Puiki istorija... Sveikinu 4u.gif Sveikatos ir kuo maziau asaryciu mirksiukas.gif
lauricinaa
labai miela istorija tongue.gif
silver 27
Aukit sveikučiai 4u.gif
Zuikiosaulute
Aukit dideli ir sveiki 4u.gif
rena
Viskas gerai kas gerai baigiasi thumbup.gif Dickiui sekmes ir sveikatikes 4u.gif 4u.gif
alex
Kaip gerai, kad viskas baigesi laimingai 4u.gif Aukit sveikuciai ir diduciai smile.gif

SERPIENTE
labai miela istorija 4u.gif aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif
Sunline
oho koks didžiulis vaikas:)sekmės jums augant 4u.gif
still_magic
sveikinu 4u.gif mano maziukas gime pora dienu vieliau ir irgi raudonajame kryziuje bigsmile.gif
krisiune
labai graži, šauni istorija sveikinu susilaukus galbūt tikro diplomato. Aukite sveikučiai ir dideli. Sėkmės smile.gif
lolima
labai aciu uz grazius zodzius ir sveikinimus thumbup.gif
daluzenik
Tiesiog saunu, kaip graziai viska papasakojai. thumbup.gif
Saunuole mamyte mirksiukas.gif
lolima
QUOTE(daluzenik @ 2008 02 09, 20:10)
Tiesiog saunu, kaip graziai viska papasakojai. thumbup.gif
Saunuole mamyte mirksiukas.gif
*

Aciu uz sveikinimus ir jums visoms linkiu greitai augti ir buti sveikiem thumbup.gif
auksine
super vyrukas tongue.gif
Aryvle
Didelis gi diplomatas. ir vardas labai grazus 4u.gif
Galway_girl
Beveik 5 kg ! bigsmile.gif Tikras Azuolas wub.gif 4u.gif
vi78
saunuole mamyte mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.