Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: hidrocefalija
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3
Lytulyte
labas mamytes smile.gif norejau pakalbinti tas mamytes kuriu vaikuciam dare hidrocefalijos operacija. gal galit papasakoti daugiau apie ja? gali but kad mum darys, todel yra labai neramu. labiausiai domina tai ar operacija labai pavojinga, kiek laiko trunka? kas buna po operacijos? ar kai vaikas auga visa laika yra keiciamas suntas y didesni ir vaikas is naujo operuojamas? aciu uz info smile.gif
Tomute
Nauja temele, aciu 4u.gif mes su suntu jau gyvename metai ir keturi men. Kol ji prieme mano vaiko organizmas, ilgai laukem, bet va dabar viskas gerai smile.gif operacija nera labai ilga, bet kai zinai kad pjausto tavo vaika, nori nenori prisigalvoji visokiu nesamoniu doh.gif jei po operacijos viskas gerai, t. y., nekyla komplikaciju, infekciju, ir visokiu kitokiu baisybiu, tai po savaites isima siulus ir paleidzia namo 4u.gif
Lytulyte
QUOTE(Tomute @ 2012 01 25, 17:22)
Nauja temele, aciu 4u.gif    mes su suntu jau gyvename metai ir keturi men. Kol ji prieme mano vaiko organizmas, ilgai laukem, bet va dabar viskas gerai  smile.gif    operacija nera labai ilga, bet kai zinai kad pjausto tavo vaika, nori nenori prisigalvoji visokiu nesamoniu doh.gif    jei po operacijos viskas gerai, t. y., nekyla komplikaciju, infekciju, ir visokiu kitokiu baisybiu, tai po savaites isima siulus ir paleidzia namo 4u.gif
*

Na as dar tikiuosi, kad nereikes mums sunto. po dvieju savaiciu vaziuosim pas neurochirurga ir tada spres. dabar geriam didziausia doze diakarbo, galvyte atrodo nedideja kiek matuoju, bet neaisku kaip ten kas vidui. labai jaudinuosi.
Tomute
QUOTE(Lytulyte @ 2012 01 25, 20:42)
Na as dar tikiuosi, kad nereikes mums sunto. po dvieju savaiciu vaziuosim pas neurochirurga ir tada spres. dabar geriam didziausia doze diakarbo, galvyte atrodo nedideja kiek matuoju, bet neaisku kaip ten kas vidui. labai jaudinuosi.
*

Na jeigu galvyte nedideja, tai gal ir padeda vaistai. O kiek jusu vaikui amziaus? Labai gerai jauciasi ir per momeneli jei dar yra pas vaika smile.gif
Lytulyte
QUOTE(Tomute @ 2012 01 25, 20:28)
Na jeigu galvyte nedideja, tai gal ir padeda vaistai. O kiek jusu vaikui amziaus? Labai gerai jauciasi ir per momeneli jei dar yra pas vaika smile.gif
*

mums 2,5 menesiuko. mano matavimu tai nedideja, bet penktadieni eisim pas gydytoja, kad pamatuotu. o kaip turi jaustis per momeneli? as tai tik matau kaip jis pulsuoja. ir nera toks iskiles kaip anksciau.
Tomute
QUOTE(Lytulyte @ 2012 01 25, 23:48)
mums 2,5 menesiuko. mano matavimu tai nedideja, bet penktadieni eisim pas gydytoja, kad pamatuotu. o kaip turi jaustis per momeneli? as tai tik matau kaip jis pulsuoja. ir nera toks iskiles kaip anksciau.
*

Vajei kokie jus dar mazi... 4u.gif Aisku, as negydydtoja biggrin.gif bet jei momenelis nepakiles tai manau kad bus geros zinios is gydytoju mirksiukas.gif Ir siaip, turbut aiskino gydytojai kokie pozymiai, kai jau tie vandenukai spaudzia ten galvytej?
Lytulyte
QUOTE(Tomute @ 2012 01 26, 08:21)
Vajei kokie jus dar mazi... 4u.gif Aisku, as negydydtoja biggrin.gif  bet jei momenelis nepakiles tai manau kad bus geros zinios is gydytoju    mirksiukas.gif  Ir siaip, turbut aiskino gydytojai kokie pozymiai, kai jau tie vandenukai spaudzia ten galvytej?
*

Yra pakiles bet ne tiek kiek anksciau. O mum tokiu pozymiu kokius pasakojo nebuvo. Bet vistiek sake kad gali operuot.
Tomute
QUOTE(Lytulyte @ 2012 01 26, 18:07)
Yra pakiles bet ne tiek kiek anksciau. O mum tokiu pozymiu kokius pasakojo nebuvo. Bet vistiek sake kad gali operuot.
*

Na nera cia ko svarstyti ir spelioti smile.gif laikas parodys. Bet tikekime, kad viskas bus gerai 4u.gif
Lytulyte
QUOTE(Tomute @ 2012 01 26, 17:25)
Na nera cia ko svarstyti ir spelioti smile.gif  laikas parodys. Bet tikekime, kad viskas bus gerai 4u.gif
*

na taip smile.gif o kaip su sunto keitimu? jis keiciamas tik tada jei uzsikemsa ar ir tada kai vaikas auga nes reikia didesnio to vamzdelio?
Tomute
QUOTE(Lytulyte @ 2012 01 26, 19:17)
na taip smile.gif o kaip su sunto keitimu? jis keiciamas tik tada jei uzsikemsa ar ir tada kai vaikas auga nes reikia didesnio to vamzdelio?
*

Keicia jei uzsikemsa ir kazkaip prailgina jei isauga, bet sako prailgina tik pilvo dalyje, nelenda i galvyte. Kol kas tikiuos nereiks mums keisti 4u.gif
Mažulėlė
QUOTE(Lytulyte @ 2012 01 26, 18:17)
*

Šuntas keišiamas, kai vaikutis išauga šunto šlangutės ilgį. Pvz., maniškei jau greitai bus 5 metai, kai gyvename su tuo pačiu šuntuku, kurį įdėjo, kai jai buvo 5 mėn. Dar žinau atvejų, kai keičia dėl vožtuvo, būna reikia įdėti mažesnio/didesnio slėgio ir pan. Nors gal dabar jau visiems programuojamus deda, net nežinau. g.gif
Tomute
QUOTE(Mažulėlė @ 2012 01 26, 20:26)
Šuntas keišiamas, kai vaikutis išauga šunto šlangutės ilgį. Pvz., maniškei jau greitai bus 5 metai, kai gyvename su tuo pačiu šuntuku, kurį įdėjo, kai jai buvo 5 mėn. Dar žinau atvejų, kai keičia dėl vožtuvo, būna reikia įdėti mažesnio/didesnio slėgio ir pan. Nors gal dabar jau visiems programuojamus deda, net nežinau.  g.gif
*

Mums dejo neprogramuojama, bet didesnio slegio, todel tikiuos neisaugsim greit, nors va jei sakot kad po penkiu ar sesiu metu jau reikia keisti tai kas jau cia beliko doh.gif
Jurga77
Sveikos,

Seniai berašiau, bet noriu paklaust mamų turinčių daugiau patirties su šuntais. Ar kam buvo keistas šuntas dėl to, kad buvo pernelyg susiaurėję (nusidrenavę) skilveliai (dėl netinkamo šunto pralaidumo?). Gal ką girdėjot apie tai ar pernelyg siauri skilveliai turi kokios nors įtakos vaiko raidai ir bendrai savijautai?
Tomute
Labas rytas, apie skilveliu susiaurejima mums gydytojas nieko nesake, bet pas mus galvyte neasuga, o tai irgi nera gerai, ir kaulai jau sukauleje, per anksti, todel gali reiketi daryti dirbtinas siules galvos kaukolej, kad butu kur smegenim augti. Manau, kad buna ir tokiu atveju kaip jusu, nes pamenu kai mum idejo sunta, tai kaulai visi susikeite galvytej, tai gydytojai pamenu sako, kazi ar nebus per didelis slegis, ar ne per daug to skyscio nutekes. Bet va nieko, paskui kazkaip susireguliacvo matyt smile.gif
Jurga77
QUOTE(Tomute @ 2012 01 29, 11:35)
Labas rytas, apie skilveliu susiaurejima mums gydytojas nieko nesake, bet pas mus galvyte neasuga, o tai irgi nera gerai, ir kaulai jau sukauleje, per anksti, todel gali reiketi daryti dirbtinas siules galvos kaukolej, kad butu kur smegenim augti. Manau, kad buna ir tokiu atveju kaip jusu, nes pamenu kai mum idejo sunta, tai kaulai visi susikeite galvytej, tai gydytojai pamenu sako, kazi ar nebus per didelis slegis, ar ne per daug to skyscio nutekes. Bet va nieko, paskui kazkaip susireguliacvo matyt smile.gif
*

Pas mus taip pat susikeitė kaulai galvytėj ir jau metai kaip jie "neatsikeičia"... man taip pat vis kelia nerimą mintis, kad tik nereiktų daryti dirbtinių siūlių kaukolėje, nes buvo tokios dvejonės. tik dabar atsirado ir kitų problemų, tai kol kas apie kaukolės siūles nekalbam, o aš vis pamirštu paklaust.. nors galvytė vos vos pastebimai, bet lyg tai auga... o gal kiekvieną kart vis kitaip pamatuoju... ot ir nežinau.. bet tas augimas tai gal per metus koks 1cm. oi kiek šitie mažuliai mums rūpestėlio kelia..
na, o dėl skilvelių esu viena ausim girdėjus, kad kai per siauri,- irgi nėra labai gerai, bet ir nelabai blogai... taip pat pamirštu pasiiaiškint, o kartais mūsų gydytojas vis mėgsta "numuilinti" atsakymą smile.gif tai vat ir teiraujuos, gal kas žinot ką daugiau? P.s. Vilniečiai neurochirurgai tai sako, kad reikia keist šuntuką, bet mes dar nuo pavasario sėkmingai gyvenam, tik vis dvejonės kankina, kad gal su mažesnio pralaidumo šuntu jaustumėmės geriau? (pas mus nereguliuojamas)
Tomute
QUOTE(Jurga77 @ 2012 01 29, 22:43)
Pas mus taip pat susikeitė kaulai galvytėj ir jau metai kaip jie "neatsikeičia"... man taip pat vis kelia nerimą mintis, kad tik nereiktų daryti dirbtinių siūlių kaukolėje, nes buvo tokios dvejonės. tik dabar atsirado ir kitų problemų, tai kol kas apie kaukolės siūles nekalbam, o aš vis pamirštu paklaust.. nors galvytė vos vos pastebimai, bet lyg tai auga... o gal kiekvieną kart vis kitaip pamatuoju... ot ir nežinau.. bet tas augimas tai gal per metus koks 1cm. oi kiek šitie mažuliai mums rūpestėlio kelia..
na, o dėl skilvelių esu viena ausim girdėjus, kad kai per siauri,- irgi nėra labai gerai, bet ir nelabai blogai... taip pat pamirštu pasiiaiškint, o kartais mūsų gydytojas vis mėgsta "numuilinti" atsakymą smile.gif  tai vat ir teiraujuos, gal kas žinot ką daugiau? P.s. Vilniečiai neurochirurgai tai sako, kad reikia keist šuntuką, bet mes dar nuo pavasario sėkmingai gyvenam, tik vis dvejonės kankina, kad gal su mažesnio pralaidumo šuntu jaustumėmės geriau? (pas mus nereguliuojamas)
*

As kazkuria cia diena irgi apsidziaugiau pamatavusi galvyte, pasirode kad paaugo, bet paskui vel matavau, tai matyt blogai gal pamatavus buvu, nes lyg ir nepaaugusi, nors jau tikrai turetu kazkiek augti, nes jau virs metu mes su ta pcia apimtim, sako kad matyt yra dar vietos tom smegenim ten augti, bet kazi ar taip ilgai gali buti...nu zodziu, gyvenam ir laukiam 4u.gif balandy vyksim pas gydytoja, matysim ka jis sakys g.gif
hi :)
QUOTE(Tomute @ 2012 01 26, 19:28)
va jei sakot kad po penkiu ar sesiu metu jau reikia keisti tai kas jau cia beliko doh.gif
*

Tai kad nesako kiek matau g.gif , sako, kad tiek laiko jie su juo. O visa kita turbūt labai indvidualu. smile.gif Antra vertus na sparčiai gi auga tie maži žmogiukai, tai gal logiška, kad ne iki pilnametystės...
Tomute
smile.gif+2012 02 02, 23:55-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 02 02, 23:55)
Tai kad nesako kiek matau g.gif , sako, kad tiek laiko jie su juo. O visa kita turbūt labai indvidualu.  smile.gif Antra vertus na sparčiai gi auga tie maži žmogiukai, tai gal logiška, kad ne iki pilnametystės...
*

Ai, gal cia ir nesako blush2.gif bet kalbejau su kita mama, tai sake vis tie isauga... Bet svarbu, kad labai daznai nesikistu. O as dar norejau paklausti, kas is vaikuciu turejo tik hidrocefalija, ar labai atsilikinejo nuo bendraamziu? nes va maniskiui jau tuoj du metukai, o mes dar nevaikstom verysad.gif ir siaip, kai nuvaziuoji i tuos raidos centrus, tai taip pasako, kad vos nenaujagimio lygio tie musu vaikai...
Jurga77

Kiek žinau, tai jei su šuntu viskas tvarkoj, tai keičia tik pilvinį galą, o šunto nejudina.
Tomute
QUOTE(Jurga77 @ 2012 02 03, 15:53)
Kiek žinau, tai jei su šuntu viskas tvarkoj, tai keičia tik pilvinį galą, o šunto nejudina.
*

ta dalyka tai ir as lyg girdejau,tik va sakau, kazi kada tas metas mum ateis ax.gif
extazi_
gal kas gali parasyti kur Kaune galima atlikti mokamai vaiko smegeneliu echo?

dekui uz ats.
Lytulyte
QUOTE(extazi_ @ 2012 02 05, 11:50)
gal kas gali parasyti kur Kaune galima atlikti mokamai vaiko smegeneliu echo?

dekui uz ats.
*

o kam jum mokamai? uzsiregistruokit i klinikas su siuntimu ir atliks nemokamai smile.gif o be siuntimo man atrodo priimtu bet kada ir mokamai butu.
extazi_
QUOTE(Lytulyte @ 2012 02 07, 20:38)
o kam jum mokamai? uzsiregistruokit i klinikas su siuntimu ir atliks nemokamai smile.gif o be siuntimo man atrodo priimtu bet kada ir mokamai butu.
*

tai turiu siuntima pas neurologe kovo 7 dienai, o dar kai is jos gausiu ir uzsiregistruosiu tyrimui, dar menesi kita lauksiu...
norejau greiciau pasidaryt, atlykau siandiena motina ir vaikas, lyk viskas gerai, nors gydytojas nekalbus buvo, sunku jam per plaukus buvo matyt, bet ismatavimus ir su geru atsakymu gavau...
Jurga77
QUOTE(extazi_ @ 2012 02 08, 20:03)
tai turiu siuntima pas neurologe kovo 7 dienai, o dar kai is jos gausiu ir uzsiregistruosiu tyrimui, dar menesi kita lauksiu...
norejau greiciau pasidaryt, atlykau siandiena motina ir vaikas, lyk viskas gerai, nors gydytojas nekalbus buvo, sunku jam per plaukus buvo matyt, bet ismatavimus ir su geru atsakymu gavau...
*

Džiaugiuosi dėl Jūsųsmile.gif
mes tai siuntimus gaunam tiesiai pas echokopuotoja, registruojames tiesiai ir nesukam galvos smile.gif
extazi_
QUOTE(Jurga77 @ 2012 02 09, 22:55)
Džiaugiuosi dėl Jūsųsmile.gif
mes tai siuntimus gaunam tiesiai pas echokopuotoja, registruojames tiesiai ir nesukam galvos smile.gif
*

na mus siunte pas neurologa su rekomendacijos siam tyrimui, bet tiesiai pas echoskopotojus nesiunte, manau pats neurologas db turetu siusti.
Tomute
labas vakarelis mamytes 4u.gif kaip besilaikot? kaip Jusu hidrocefaliukai biggrin.gif mano jau miega, uzvakar atsventem dvieju metuku gimmtadieni, o atrodo vakar tik pagimdziau... doh.gif
vikutuke
QUOTE(Tomute @ 2012 01 26, 20:23)
Keicia jei uzsikemsa ir kazkaip prailgina jei isauga, bet sako prailgina tik pilvo dalyje, nelenda i galvyte. Kol kas tikiuos nereiks mums keisti 4u.gif
*

Keista, man Matukevičius sakė, kad nieko neilgina, o keičia visą g.gif . Nors mes irgi turim reguliuojama, jo kaip ir suaugusiam užtektų. Sakė įvedė į pilvą gal 25 cm, tai kai tiek paaug - reiks keisti.Nors, mes vistiek dar tikimės kad iki to laiko kas nors pasikeis į gerą pusę.
O dėl per mažų skilvelių, tai mums sakė nelabai gerai, nes didesnė tikimybė kad kimšis šuntas. Nors pas mus atvirkštinė situacija, mūsų skilveliai nei kiek nepamažėjo, net bandė numažinti slėgį, bet mergaitė mano labai pasyvi pasidarė, tai vėl pakėlė,gyvensim su tokiais skilveliais kolkas.
Tomute
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 11, 14:59)
Keista, man Matukevičius sakė, kad nieko neilgina, o keičia visą  g.gif . Nors mes irgi turim reguliuojama, jo kaip ir suaugusiam užtektų. Sakė įvedė į pilvą gal 25 cm, tai kai tiek paaug - reiks keisti.Nors, mes vistiek dar tikimės kad iki to laiko kas nors pasikeis į gerą pusę.
O dėl per mažų skilvelių, tai mums sakė nelabai gerai, nes didesnė tikimybė kad kimšis šuntas. Nors pas mus atvirkštinė situacija, mūsų skilveliai nei kiek nepamažėjo, net bandė numažinti slėgį, bet mergaitė mano labai pasyvi pasidarė, tai vėl pakėlė,gyvensim su tokiais skilveliais kolkas.
*

Malonu Jus cia vel matyti 4u.gif
Lytulyte
na va, buvome vakar pas gydytojus. skilveliai nesiplecia daugiau, bet ir nesiaureja. tai si menesi dar paliko ant vaistu, o kita menesi ziures ar operuoti ar ne. ir vel visa menesi sedet ant nezinios.
Tomute
QUOTE(Lytulyte @ 2012 02 14, 20:33)
na va, buvome vakar pas gydytojus. skilveliai nesiplecia daugiau, bet ir nesiaureja. tai si menesi dar paliko ant vaistu, o kita menesi ziures ar operuoti ar ne. ir vel visa menesi sedet ant nezinios.
*

Na bet kokios geros zinios 4u.gif o gal nereiks operacijos, gal pades vaistai ax.gif smagu isgirsti geru ziniu, aisku nerimas yra, bet jis visada jau bus doh.gif
rozete
o mes šiandien po daugiau nei mėnesio diakarbo gėrimo važiuosim echoskopuotis, žiūrėsim ar gerėja kasnors, jaudinuos nerealiai unsure.gif
Tomute
QUOTE(rozete @ 2012 02 15, 11:19)
o mes šiandien po daugiau nei mėnesio diakarbo gėrimo važiuosim echoskopuotis, žiūrėsim ar gerėja kasnors, jaudinuos nerealiai  unsure.gif
*

laikom kumstukus, kad nutu viskas liuks 4u.gif
ritavi
Sveikos 4u.gif , buvau pametusi temukę doh.gif Kaip laikotės?
Vikutuke, kaip mažė? Pagal avatarą sprendžiu, kad šventę turėjot? bigsmile.gif
vikutuke
QUOTE(ritavi @ 2012 02 15, 21:01)
*

Šventė dar prieš operaciją buvo, nutarėm pakrykštyti. 4u.gif
Laikomės neblogai, raida lėtai bet juda pirmyn. Norėjau paklausti mamų, kada jūsų leliukai sedėjo jau, nes maniškė nei iš tolo , net parėmus pagalvėm nenori sedėti, virsta. Ir aplamai jokio noro sėstis nerodo, nesikimba į pirštus kai keliu, sakyčiau net pykteli.Nesivarto,nei ant pilvo nei nuo pilvo,tik ant šonų. g.gif Labai bijau kad nestovėtumėm ant vietos. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(rozete @ 2012 02 15, 11:19)
o mes šiandien po daugiau nei mėnesio diakarbo gėrimo važiuosim echoskopuotis, žiūrėsim ar gerėja kasnors, jaudinuos nerealiai  unsure.gif
*

Kažin kaip jums sękėsi?
ice-tee
Sveikos 4u.gif
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 20, 11:27)
Šventė dar prieš operaciją buvo, nutarėm pakrykštyti.  4u.gif
Laikomės neblogai, raida lėtai bet juda pirmyn. Norėjau paklausti mamų, kada jūsų leliukai sedėjo jau, nes maniškė nei iš tolo , net parėmus pagalvėm nenori sedėti, virsta. Ir aplamai jokio noro sėstis nerodo, nesikimba į pirštus kai keliu, sakyčiau net pykteli.Nesivarto,nei ant pilvo nei nuo pilvo,tik ant šonų. g.gif Labai bijau kad nestovėtumėm ant vietos. verysad.gif

Jei gerai pamenu, tai sėstis ir tvirčiau sėdėjo 8-9 mėnesių, bet maniškis gimęs 32 savaičių. Galbūt Jūsų mergaitė tinginukė ir nenori sėsti. (Tik prašau nesupykit 4u.gif ). Man atrodo, kad turėtų greitu metu jau sėstis Jūsų mergytė. Jei turite galimybę galbūt nuvažiuokit pas neurologą ir jis Jums daugiau paaiškins. Sėkmės augant ir labai tikiu, kad greitai Jūsų mergina ne tik sėsis, bet ir stosis, eis lovos pakraščiu ir bėgios 4u.gif
vikutuke
QUOTE(ice-tee @ 2012 02 20, 13:15)
Sveikos 4u.gif

Jei gerai pamenu, tai sėstis ir tvirčiau sėdėjo 8-9 mėnesių, bet maniškis gimęs 32 savaičių. Galbūt Jūsų mergaitė tinginukė ir nenori sėsti. (Tik prašau nesupykit 4u.gif ). Man atrodo, kad turėtų greitu metu jau sėstis Jūsų mergytė. Jei turite galimybę galbūt nuvažiuokit pas neurologą ir jis Jums daugiau paaiškins. Sėkmės augant ir labai tikiu, kad greitai Jūsų mergina ne tik sėsis, bet ir stosis, eis lovos pakraščiu ir bėgios 4u.gif
*

Nei kiek nepykstu, mano mergina ne tinginiukas, o visiškas lodyrius,čia taip kineziterapeutė "lopšelyje" sakė - jokios motyvacijos atlikti rimtesnius fizinius pratimus, aš suprantu kad čia hidrocefalijos pasekmė, todėl vaikų vystymosi kalendorių jau seniai neskaitau kad nervų nesigadinti. Tiesiog įdomu,kaip vystėsi vaikiukai su ta pačia problema. ax.gif
Eisim pas vietinę neurologę penktadienį, kad paskirtų užsiėmimų, pailsėjom porą savaičių ir gana. smile.gif
O žinokit dėl stojimosi,tai mes jau tvirtokai stovim(na čia gal mamai taip atrodo smile.gif ) ,o sėdėti visitek nenorim schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(ritavi @ 2012 02 15, 21:01)
*

Kaip jūsiškė laikosi??
Tomute
[quote=vikutuke,2012 02 20, 12:27]
Šventė dar prieš operaciją buvo, nutarėm pakrykštyti. 4u.gif
Papildyta:

Labas vakaras 4u.gif maniskis sedet pradejo desimties menesiu, po lopselio mankstu, uz tai esu dekinga tik sios istaigos darbuotojoms smile.gif bet tik pasodintas sedejo, aisku is pradziu netvirtai. Paskui po truputi, bet laaabai po truputi visa kita pradejo daryt, bet va jam ka tik du suejo, o jis tik nesenai ropot tepradejo, bet jau mandravoja kaip ismano, jau ir ant keliu eina iskibes, bet va ant kojyciu eina tik isikibes i baldus arba i abi rankas, niekaip neina pats. bet as tikiu kad eis. Todel tikrai nepergyvenkit labai stipriai, nors aisku tas yra istikruju neimanoma doh.gif tik viena yra aisku, reikia laabai daug dirbti, mankstinti, tikrai sedes jusu panele thumbup.gif
ritavi
Sveikos 4u.gif
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 20, 16:05)
Kaip jūsiškė laikosi??
*

Emai ką tik suėjo 10 mėn., bet dar savarankiškai nesėdi. Džiaugiuosi, kad dabar po reabilitacijos jau kėdėj pririšta arba ant kelių prilaikoma sėdi tiesiai, galva netabaluoja. Tikiuosi, kad iki pirmojo gimtadienio jau sėdės, o iki antrojo jau ir vaikščioti pradės. Daug tikiuosi iš ateinančios vasaros, kai tikrai daug laiko praleisim kaime, galės mokytis su sese varinėti ant smėlio, žolės biggrin.gif. Šiaip dėl to sėdėjimo mums dar kita situacija - kadangi Emos rankytės ir kojytės trumpos ir silpnos, jai natūraliai nėra tinkamos atramos, dėl to ir griūna. Bėda, kad vartytis tingi, net per mankštą jai reikia į užpakalį gnybti arba žaislais papirkinėti, kad apsiverstų doh.gif
rozete
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 20, 11:27)
Kažin kaip jums sękėsi?
*

sekėsi visai neblogai smile.gif nors visada norisi geriau blush2.gif skaičiukai kad ir ne daug bet mažesni, matyt padėjo didesnė dozė vaistukų. toliau gersim ir po mėnesio vėl eisim pasirodyt.
bet klinikose ta kur echoskopu žiūri kažkokia keista, kai ateini toks nepageidaujamas pasijauti doh.gif
ice-tee
Sveikos 4u.gif
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 20, 16:05)
Nei kiek nepykstu, mano mergina ne tinginiukas, o visiškas lodyrius,čia taip kineziterapeutė "lopšelyje" sakė - jokios motyvacijos atlikti rimtesnius fizinius pratimus, aš suprantu kad čia hidrocefalijos  pasekmė, todėl vaikų vystymosi kalendorių jau seniai neskaitau kad nervų nesigadinti. Tiesiog įdomu,kaip vystėsi vaikiukai su ta pačia problema. ax.gif
Eisim pas vietinę neurologę penktadienį, kad paskirtų užsiėmimų, pailsėjom porą savaičių ir gana.  smile.gif
O žinokit dėl stojimosi,tai mes jau tvirtokai stovim(na čia gal mamai taip atrodo  smile.gif ) ,o sėdėti visitek nenorim  schmoll.gif

Na jei tvirtai stovi, tai nėra ko pergyventi, kad nesėdi, gal mergina atsistos ir nueis, nėra ko sėdėti. Čia juokauju. Tai Jūs dar pasikonsultuokite su neurologe, gal daugiau skirs mankštelių ir pradės sėdėti. Maniškiui jau beveik 4 metai, o operacija ir visos ligos beveik pamirštos, aišku vėl prisiminsim kai reikės ilginti šuntą. Bet labai tikiu, kad viskas bus gerai wub.gif Stiprybės mamyte 4u.gif
laurinukai
QUOTE(ice-tee @ 2012 02 21, 12:38)
Sveikos 4u.gif

Na jei tvirtai stovi, tai nėra ko pergyventi, kad nesėdi, gal mergina atsistos ir nueis, nėra ko sėdėti. Čia juokauju. Tai Jūs dar pasikonsultuokite su neurologe, gal daugiau skirs mankštelių ir pradės sėdėti. Maniškiui jau beveik 4 metai, o operacija ir visos ligos beveik pamirštos, aišku vėl prisiminsim kai reikės ilginti šuntą. Bet labai tikiu, kad viskas bus gerai wub.gif Stiprybės mamyte 4u.gif
*

Labukas Ice-tee ,mano berniukui 4 su trupuciu,bet kalbame nelabai aiskiai.Noriu paklausti kai jus turite sunta ar jusu vaikutis viska graziai kalba?Mes be sunto,kalba viska jis , aisku kalba po truputi aiskeja bet vistiek ne taip graziai kalba kaip noretusi.Siaip tai tirai be galo gudrus,protingas berniukas tik kad jautrus be ir ta kalbele stringa doh.gif
Tomute
QUOTE(rozete @ 2012 02 21, 12:03)
sekėsi visai neblogai smile.gif nors visada norisi geriau  blush2.gif skaičiukai kad ir ne daug bet mažesni, matyt padėjo didesnė dozė vaistukų. toliau gersim ir po mėnesio vėl eisim pasirodyt.
bet klinikose ta kur echoskopu žiūri kažkokia keista, kai ateini toks nepageidaujamas pasijauti  doh.gif
*

oj apie ta moteriskaite tai visi panasia nuomone susidaro iskart, nes kitaip ir buti negali biggrin.gif ji visiem nekoki ispudi padaro, o ir pamato daznai tai ko net nera doh.gif
ice-tee
QUOTE(laurinukai @ 2012 02 21, 12:38)
Labukas Ice-tee ,mano berniukui 4 su trupuciu,bet kalbame nelabai aiskiai.Noriu paklausti kai jus turite sunta ar jusu vaikutis viska graziai kalba?Mes be sunto,kalba viska  jis , aisku kalba po truputi aiskeja bet vistiek ne taip graziai kalba kaip noretusi.Siaip tai tirai be galo gudrus,protingas berniukas tik kad jautrus be ir ta kalbele stringa  doh.gif
*

Kas nežino, kad operuotas mano sūnus, niekada nepasakytų, kad taip yra. Jis yra visiškai toks pat kaip kiti 4 metų vaikučiai. Kalba gerai pagal jo amžių. Ir apskritai, jei ne prisiminimai ir pjūviai, tai pati abejočiau, kad kažką jam darė.
O dėl Jūsų vaikelio, galbūt tiesiog jam sunkiau sekasi kalbėti, bet manau logopedų pagalba Jūsų vaikutis kalbės geriau. Maniškis daugiau pradėjo kalbėti kai išėjo į darželį, atsirišo kalba. Ir šiaip ne visada galima vaikus tarp savęs lyginti, vieni anksčiau pradeda vaikščioti, kiti anksčiau kalba ir pan. Nepergyvenkit labai, ateis laikas ir kalbės nesustodamas. O visada galite pasitarti su gydytojais ar logopedu. 4u.gif
vikutuke
QUOTE(rozete @ 2012 02 21, 12:03)
sekėsi visai neblogai smile.gif nors visada norisi geriau  blush2.gif skaičiukai kad ir ne daug bet mažesni, matyt padėjo didesnė dozė vaistukų. toliau gersim ir po mėnesio vėl eisim pasirodyt.
bet klinikose ta kur echoskopu žiūri kažkokia keista, kai ateini toks nepageidaujamas pasijauti  doh.gif
*

QUOTE(Tomute @ 2012 02 21, 14:36)
oj apie ta moteriskaite tai visi panasia nuomone susidaro iskart, nes kitaip ir buti negali biggrin.gif  ji visiem nekoki ispudi padaro, o ir pamato daznai tai ko net nera doh.gif
*

Vaje tos vištos negaliu pakęsti, ypač jos komentarus. Kiek kartų iš jos esu girdėjusi - jūsų šuntas neveikia. Nu norisi galvon užvažiuoti, neturi žalio supratimo tai tylėk, ne kartą esu susikabinusi su ja.Kartą atvežė mus daryti echo,kai su išoriniu drenažu buvo, tai irgi sako - jūsu šuntas neveikia, aš sakau - mes šunto neturim,mes su drenažu - tai pradėjo man aiškinti kad čia tas pats ir viskas mums labai blogai,nes skilveliai nemažėja. Vnž apsižliumbiau besiginčydama, paskui Matukevičius paaiškino kad ir turi jie būti dideli, nes nėra pastovaus spaudimo su tuo drenažu.Žodžiu,kai pas ją eini,geriau visiškai neklausyti ką sako,o laukti gudutojo komentaro.
Papildyta:
QUOTE(ice-tee @ 2012 02 21, 14:37)
Kas nežino, kad operuotas mano sūnus, niekada nepasakytų, kad taip yra. Jis yra visiškai toks pat kaip kiti 4 metų vaikučiai. Kalba gerai pagal jo amžių. Ir apskritai, jei ne prisiminimai ir pjūviai, tai pati abejočiau, kad kažką jam darė.
O dėl Jūsų vaikelio, galbūt tiesiog jam sunkiau sekasi kalbėti, bet manau logopedų pagalba Jūsų vaikutis kalbės geriau. Maniškis daugiau pradėjo kalbėti kai išėjo į darželį, atsirišo kalba. Ir šiaip ne visada galima vaikus tarp savęs lyginti, vieni anksčiau pradeda vaikščioti, kiti anksčiau kalba ir pan. Nepergyvenkit labai, ateis laikas ir kalbės nesustodamas. O visada galite pasitarti su gydytojais ar logopedu. 4u.gif
*

Kaip aš laukiu kad maniškė ūgteltu ir susilygintu su kitais vaikais, galu gale galėtų bent aiškiai pasakyti kur skauda, o dabar - dėl kiekvieno šūdniekio drebu.Taip norisi džiaugtis kasdieniais rūpesčiais, kaip ir kitos mamos, bet neišeina man nors tu ka... verysad.gif
Tomute
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 21, 19:32)
Vaje tos vištos negaliu pakęsti, ypač jos komentarus. Kiek kartų iš jos esu girdėjusi - jūsų šuntas neveikia. Nu norisi galvon užvažiuoti, neturi žalio supratimo tai tylėk, ne kartą esu susikabinusi su ja.Kartą atvežė mus daryti echo,kai su išoriniu drenažu buvo, tai irgi sako - jūsu šuntas neveikia, aš sakau - mes šunto neturim,mes su drenažu - tai pradėjo man aiškinti kad čia tas pats ir viskas mums labai blogai,nes skilveliai nemažėja. Vnž apsižliumbiau besiginčydama, paskui Matukevičius paaiškino kad ir turi jie būti dideli, nes nėra pastovaus spaudimo su tuo drenažu.Žodžiu,kai pas ją eini,geriau visiškai neklausyti ką sako,o laukti gudutojo komentaro.
Papildyta:

Kaip aš laukiu kad maniškė ūgteltu ir susilygintu su kitais vaikais, galu gale galėtų bent aiškiai pasakyti kur skauda, o dabar - dėl kiekvieno šūdniekio drebu.Taip norisi džiaugtis kasdieniais rūpesčiais, kaip ir kitos mamos, bet neišeina man nors tu ka... verysad.gif
*

Jo jo, jos geriau nesiklausyti ir nieko neklausineti, nes ji tikrai tikrai nieko neppasakys, geriau sulaukti gydytojaus mirksiukas.gif
susilygins, ugtels, tik reiks daug daug kantrybes tetukams blush2.gif maniski dar nesusilygines del vaiksciojimo, del kalbos, bet ka padarysi, vis tiek susilygins smile.gif
o mes eisim turbut nuo kitos savaites i savi ligonine mankstu ir pas logopede, o kai tik atsils lauke, vyksim i lopseli smile.gif
ice-tee
Sveikos 4u.gif
QUOTE(vikutuke @ 2012 02 21, 18:32)
*

Žinau tą jausmą unsure.gif Bet Jūsų dukrytė dar maža. Bet patikėkik, tikrai ateis tas laikas kai susilygins ir kai pasakys viską kas širdelėje neramu vaikučiui. wub.gif Stiprybės Jums 4u.gif
guapita
Sveikos mamytes 4u.gif prisijungiam ir mes prie jusu burelio:) mano mergytei si liga yra igimta. Jai dabar 2m. ir 7 men. Norejau paklausti ar gali del sios ligos (raidos velavimo) mergyte nedaryti ant puoduko? As jau nezinau ko griebtis ir ka galvoti...niekaip nesusitvarkom su siuo reikalu schmoll.gif
ritavi
QUOTE(ice-tee @ 2012 02 21, 11:38)
Sveikos 4u.gif

*

Aš ir pati kartais pagalvoju, kad pirmiau vaikščioti pradės, nei sėdėti biggrin.gif O dėl mankštų tai mes dabar tokią intensyvią programą turim, kad dar didinti jau nei per kur, jau ir taip panelė pervargsta biggrin.gif

QUOTE(vikutuke @ 2012 02 21, 18:32)
*

Laikykitės, mergaitės 4u.gif
ice-tee
QUOTE(guapita @ 2012 02 22, 20:13)
Sveikos mamytes 4u.gif  prisijungiam ir mes prie jusu burelio:) mano mergytei si liga yra igimta. Jai dabar 2m. ir 7 men. Norejau paklausti ar gali del sios ligos (raidos velavimo) mergyte nedaryti ant puoduko? As jau nezinau ko griebtis ir ka galvoti...niekaip nesusitvarkom su siuo reikalu schmoll.gif
*

Manau, kad čia labiau su vaiko psichologija susiję, o ne su šia liga. Bet tai yra mano asmeninė nuomonė.

QUOTE(ritavi @ 2012 02 22, 23:42)
Aš ir pati kartais pagalvoju, kad pirmiau vaikščioti pradės, nei sėdėti biggrin.gif O dėl mankštų tai mes dabar tokią intensyvią programą turim, kad dar didinti jau nei per kur, jau ir taip panelė pervargsta biggrin.gif

Tai tuomet manau, kad pagererėjimas turėtų buti po mankštų kurso. O jei pirmiau vaikščios nei sėdės irgi nėra taip blogai. mirksiukas.gif
Tomute
ir mes vargstam su puodu, bet as irgi manau, kad cia ne del ligos, na gal salyginai ir nuo jos kazkiek, nes pvz manisksi dar nevaiksto, tai jam ir atsisesti nepavyksta paciam, as sodinu, atrodo labai jau atsargiai, bet bijo nors tu ka, bet as tikiuos per vasara kaip nors su tuo susidorosim 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.