Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Darbdavys delsia atsiskaityti
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
gingilis
Sveiki,
papuoliau į klasikinę šių dienų situaciją:dirbau,išėjau iš darbo ir negaliu atgauti savo pinigėlių.
Nebedirbu jau nuo vasario 1 d.Pareiškimo,kad atleistų iš darbo nerašiau,nes nerašiau ir kai priiminėjo.Jokios darbo sutarties nesu pasirašiusi( darbdavys teigia,kad gal ir esu,nors garantuoju,kad nepasirašinėjau).Sodrai buvo rodomas minimumas,nuo kurio mokesčius(po 270 lt kas mėnesį atskaitydavo nuo manęs ir pervesdavo Sodrai.Minimumas tikrai buvo rodomas,nes pati pasitikrinau Sodroje.Sodros knygelėje taip pat yra įrašas dėl priėmimo į darbą).Realiai gaudavau didesnį atlyginimą.Šiuo metu nesumokėta už lapkričio,gruodžio ir sausio mėnesį.Turime(aš ir darbdavys) kompiuterinį uždarbio suderinimą,su kuriuo pilnai sutinka,bet žodžiu.Praėjusią savaitę nusiunčiau "paprastąjį vekselį" ir prašymą jį pasirašyti.Atsakymo negavau jokio.Siunčiau registruotu laišku ir įrodymą iš pašto turiu.Jų motyvacija dėl nemokėjimo paprasta-buvo sunkus periodas ir nėra pinigų.Žinau,kad sausio mėnesį pirko įrengimus.Taip pat sausio mėnesį Sodra blokavo sąskaitas,kol neįplaukė reikiama suma mokesčiams.Kitiems darbuotojams taip pat sunku gauti atlyginimą.
Kolkas esu maitinama pažadais atsiskaityti per du mėnesius,kurie jau praėjo.Paskutiniu metu žadėjo atsiskaityti iki gegužės mėnesio.
Patarkite,jeigu dar ką galite.Ar liko tik teisminis kelias?
Gedmantas Gedminas
Abejoju ar Jums sumokės "vokelio" skirtumą. Dėl darbo sutarties nutraukimo galite išsiaiškinti "Sodroje" ar Jūs dirbate ar ne ir jei ne nuo kada "atleista". Darbdaviui neatsiskaičius Jūs galėsite išreikalauti savo "popierinį" atlyginimą iki tos datos kai turėjo būti atsiskaityta. Tarkitės su darbdaviu ir bandykit gauti kokį nors rašytinį įsipareigojimą ir nesant rezultatų ruoškitės teismui. Galite dar bandyti "ieškotyi teisybės" Valstybinėje darbo inspekcijoje (bent jau atlikto patikrinimo medžiaga galėsite pasinaudoti teisme).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.