Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Plėmuoti pieniniai dantukai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
ringa
11 mėn mergaitei ant dantukų atsirado baltos dėmės prieš kokį mėnesį. Kai dantys dygo buvo vientisos spalvos. Dantukus valau vakare su marliuku. Naktį mergaitė kelis kartus valgo MP. Ar tai negali būti emalio pakitimas prieš sugendant?
Man pačiai labai anksti sugedo pieniniai dantys, 3 metų beveik visas pieninių dantų emalis buvo nugedęs verysad.gif
grida1
QUOTE(ringa @ 2006 04 02, 23:09)
11 mėn mergaitei ant dantukų atsirado baltos dėmės prieš kokį mėnesį. Kai dantys dygo buvo vientisos spalvos. Dantukus valau vakare su marliuku. Naktį mergaitė kelis kartus valgo MP. Ar tai negali būti emalio pakitimas prieš sugendant?
Man pačiai labai anksti sugedo pieniniai dantys, 3 metų beveik visas pieninių dantų emalis buvo nugedęs verysad.gif
*

Papildyta:
QUOTE(ringa @ 2006 04 02, 23:09)
*

patarčiau nuvesti dukrelę pas odontologą dėl šventos ramybės. mano sūneliui taip pat iš pradžių buvo dėmelės, kai parodėme savo pediatrei, pasakė nieko tokio,čia tik minkštos apnašos, kurios nusivalys. Dabar jam 3,5 metų ir visų dantukų emalis išgedęs.
linute1979
SVEIKI AS TAI PAT NOREJAU PAKLAUST MANO MAZYLIUI METUKAI IR TURIM 6 DANTUKUS BET BUTENT VIRSUTINIAI YRA GRIOVELIAIS GELTONI ATRODO KAIP SUKIRMIJE DANTUKUS VALOM KIEKVIENA DIENA TAD NEBEZINAU KA DARYT
meridė
Mums irgi buvo tos baltos dėmelės. Viena gydytoja sakė nieko čia tokio, nusiraminau, tačiau vėliau pastebėjau, kad vietoj baltų dėmelių tokie lyg ir grioveliai. Pasikonsultavau su dantų gyd. Finalas - plombuoti priekiniai dantukai. Taigi manau, kad kai tik pastebėsite baltas dėmeles belskitės į stomatologo kabineto duris.
UnknownUser
Deja, tai yra arba pradine karieso stadija, arba kokia nors nekariozine liga. Antras variantas yra geresnis, mano nuomone. Jusu atveju, greiciausiai, tai paprasciausias buteliuko kariesas.
Pirmyn pas stomatologa, kol dar baltos tos demes, nes jei tokiame amziuje jau yra pradine stadija, tai per metus kitus dantu neliks.
(Agnieska)
QUOTE(ringa @ 2006 04 03, 00:09)
*

SOS. Jau nuo 2 metuku savo suneliui taisom dantukus, tiksliau plombuoja privaciam stomotologiniam kabinete. Bet net tas plombavimas nepadeda. Vieno dantuko virsuj jau net puse jo beliko. Geltoni dantys, kaip kad kariesas, stomotologai kaltina mane kad per ilgai maitinau savo pienu. Cirkai. Nuo kada kenkia vaikui mamos pienas??? Valom kiekviena vakara, bet ir tai nepadeda. Jau 6 plombas turim, stebiu kiekviena karta valydama dantukus, jau ir apatiniai geltonuot pradeda. Esu girdejus kad kazkuom apipurkst galima, kad neplistu i kitus dantukus. Bet mane patikino kad nieks nieko nepurskia ir nepadeda. Duodu vitaminu su kalciu. Beje, jis alergiskas pienui, kiausinimas, varskes produktams, gal del to mazai gavo kalcio? Rupinuos savo mazyliu ir tikrai labai pergyvenu del jo dantuku. Tik isaugo ir sugedo Patarkit ka daryt? Kaip juos issaugoti?
ringa
Buvom pas odontologą, sakė ne kariesas. Valom, kol kas nesugedo dantys.
QUOTE((Agnieska) @ 2006 10 18, 15:54)
Duodu vitaminu su kalciu. Beje, jis alergiskas pienui, kiausinimas, varskes produktams, gal del to mazai gavo kalcio? Rupinuos savo mazyliu ir tikrai labai pergyvenu del jo dantuku. Tik isaugo ir sugedo Patarkit ka daryt? Kaip juos issaugoti?
*

Mano sūnus irgi buvo alergiškas tokiem pat produktams. Dantys jo vis tik stiprūs, tačiau dėl kalcio trūkumo yra kitų bėdų verysad.gif
Eureka
O kaip, ar maisto papildas "Basica" padeda dantukams?
Jurgytė
Ant mano dukros pirmųjų apatinių dantukų btaip pat buvo baltos dėmelės. 6 mėn. vedžiau pas dantistę biggrin.gif Nieko daryti nreikėjo. Dėmelės vėliau dingo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.