Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Noriu auginti plukes
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2
staselė
Pamačiau plukių svogūnėlių, patarkite kaip jas auginti
Tippa
Aš mirkiau 1-2 paras vandenyje, pasodinau į durpes ir jos jau sėkmingai ir smagiai sudygo. Ketinu vėliau persodinti į žemę lauke. Kitos dar maišelyje laukia pavasario.. Į durpes gumbelius sodinau šonu , nes nesupratau iš kurios vietos turi šaknys dygti. Klausiau patarimo, bet neatsirado žinančių, todėl užsiėmiau saviveikla, kuri atrodo pasiteisino. smile.gif
staselė
Na, gerai, o kaip jas paskui persodinsi į žemę , per žiemą jas reikia iškasti ar ne?
Tippa
QUOTE(staselė @ 2006 04 03, 15:28)
Na, gerai, o kaip jas paskui persodinsi į žemę , per žiemą jas reikia iškasti ar ne?
*

Teoriškai pridengus durpėm ar eglišakiais galima palikt, bet tokią žiemą kaip buvo ši - su -30 be sniego, pavasario nesulauktų nei vienas paliktas žiemoti svogūnėlis.

Aš ketinu juos rudenį susirinkti (išsikasti), ne tiek daug jų turiu, kad neturėčiau namie kur priglaust, tai ne kanų gumbai, per pusę kambario išsikėpestoję bigsmile.gif

Beje, ne į temą biski, mačiau nelaipiojančių kvepiančių žirnelių sėklų, tipo krūminių, tinkamų auginti loveliuose, nusipirkau pakelį, bet paskui supratau, kad ko gero bus nušiurę, žiedai tik nuotraukoj paprastai gražiai atrodo. Ir ryškiai raudonos lobelijos man kaip nematytas stebuklas, žiūrėsim kaip iš tikro žydės.

staselė
Ačiū už informaciją.
O kvepiančiųjų žirnelių nesu auginusi, nes sode nėra daug vietos, pasisėju daržovių , o gėlytes stengiuosis daugiau auginti tokias, kuriomis ne tik džaiugtis galėčiau , bet kai noriu ir nusiskynus pasimerkti.
melsva
Stasele, dar nezinia kokiu plukiu nusipirkai, gal kokiu egzotiniu biggrin.gif
o apie lauko parasyta cia
staselė
Ačiū už nuorodą , o užsisakiau iš Florexlit pilnavidurių plukių.
Dasha
QUOTE(staselė @ 2006 04 05, 17:51)
Ačiū už nuorodą , o užsisakiau iš Florexlit pilnavidurių plukių.
*

oj jos ir mano aki buvo patraukusios, papasakosi kaip sekes. gal kitais metais ir as ju nusipirksiu mirksiukas.gif siemet jau ir teip visokiu gelyciu turiu, uzteks biggrin.gif
staselė
QUOTE(Dasha @ 2006 04 06, 11:56)
oj jos ir mano aki buvo patraukusios, papasakosi kaip sekes. gal kitais metais ir as ju nusipirksiu  mirksiukas.gif  siemet jau ir teip visokiu gelyciu turiu, uzteks biggrin.gif
*

Štai jau ir gavau savo užsakymą ,kuriame yra ir mano pilnavidurės plukės. Tokie
sudžiūvę gumbeliai, gerai, kad parašėt, kad reikia mirkyti, o tai parduotuvėje pamačiusi tokius gumbelius galvočiau, kad jie yra perdžiūvę ir nebetinkami.

O kada plukes galima jau lauke pasodinti?
staselė
Kokiame gylyje tas plukes riekia sodinti? Šiandien užsimerkiau plukes, pirmadienį jau galvoju sodinti sode , ar ne per anksti?
staselė
Tikrai labai įdomios gėlytės plukės. Sukinėjau pamirkiusi gumbelius ir niekaip nesupratau iš kur auga šaknys, tai aš irgi šonu pasukau gumbelius ir pasodinau vakar sode.
staselė
Atsiliepkite, kas auginate šias gėlytes. Po kiek laiko pasodinus jos pradeda dygti?
staselė
Na, kur dingo plukių augintojos. Tikriausiai nedaug kas jas ir augina, tai po kiek laiko jos sudygsta. Gegužės 1 d. pasodinau, bet dar neišdygo.
Lenora
QUOTE(staselė @ 2006 05 11, 19:08)
Na,  kur dingo plukių augintojos. Tikriausiai nedaug kas jas ir augina, tai po kiek laiko jos sudygsta. Gegužės 1 d. pasodinau, bet dar neišdygo.
*

Aš irgi panašiai pasodinau. Išdygo tik vienas svogūnėlis. Kiti nesirodo.
staselė
QUOTE(Lenora @ 2006 05 11, 23:25)
Aš irgi panašiai pasodinau. Išdygo tik vienas svogūnėlis. Kiti nesirodo.
*

O kiek laiko vandeny mirkėte, aš mirkiau vieną parą. Bet mano joks daigelis dar nesirodo.
Lenora
QUOTE(staselė @ 2006 05 12, 18:40)
O kiek laiko vandeny mirkėte, aš mirkiau vieną parą. Bet mano joks daigelis dar nesirodo.
*

Mirkiau ir aš parą laiko. Neiškenčiau ir pažiūrėjau, kaip tie svogūnėliai po žeme laikosi. Buvau labai nemaloniai nustebinta. verysad.gif Visi supuvo, išskyrus tą vieną sudygusį.
Siūlyčiau pasižiūrėti ar dar gyvi.
staselė
QUOTE(Lenora @ 2006 05 15, 12:28)
Mirkiau ir aš  parą laiko.  Neiškenčiau ir pažiūrėjau, kaip tie svogūnėliai po žeme laikosi. Buvau labai nemaloniai nustebinta. verysad.gif  Visi supuvo, išskyrus tą vieną sudygusį.
    Siūlyčiau pasižiūrėti ar dar gyvi.
*

Aš irgi parausiau žemę, bet atrodo lyg kalasi šaknelės, gumbeliai sveiki,nesupuvę.
staselė
Vakar buvau sode, tai pradėjo mano plukės jau dygti. Dešmt jų pasodinau, bet kelios ten sudygusios taip ir nesupratau,nes parausus žemę prie kito gumbelio keli tie ūgliukai. Įdomios gėlytės, bus matyt kaip toliau jos augs.
staselė
Jau sudygo visos mano plukės, gražiai auga bus matyt ,kaip čia man seksis su jomis. Taip įdomu būtu padiskutuoti su kitomis augintojomis, bet kada ar niekas neaugina, ar visos tingi parašyti...
Lenora
QUOTE(staselė @ 2006 06 01, 20:13)
Jau sudygo visos mano plukės, gražiai auga bus matyt ,kaip čia man seksis su jomis. Taip įdomu būtu padiskutuoti su kitomis augintojomis, bet kada ar niekas neaugina, ar visos tingi parašyti...
*

Aš parašysiu. Neturiu kuom pasigirti. Sudygo tik vienas svogūnėlis iš septynių. Pasodinau į žemę. Lapeliai smulkučiai. Vyras juokiasi, kad sode laukinės plukės žymiai didesnės ir riebesnės už manasias. Oras šaltas ir kažkaip sunkiai auga. Turėtų pagal paveiksliuką labai gražiai atrodyti. Kaip čia bus pamatysiu. Tai kol kas tiek.
staselė
[quote=Lenora,2006 06 01, 22:06]
Aš parašysiu. Neturiu kuom pasigirti. Sudygo tik vienas svogūnėlis iš septynių. Pasodinau į žemę. Lapeliai smulkučiai. Vyras juokiasi, kad sode laukinės plukės žymiai didesnės ir riebesnės už manasias. Oras šaltas ir kažkaip sunkiai auga. Turėtų pagal paveiksliuką labai gražiai atrodyti. Kaip čia bus pamatysiu. Tai kol kas tiek.
*

Lenora, o iš kur jūs pirkot gumbelius? Aš parsisiunčiau iš Florexlit, iki šiol neteko šios firmos kokybe nusivilti, tik kad siuntiniai vėluoja.
siaudukes
mano plukes jau ir po kelis lapelius turi ax.gif matyt jom vieta patiko (aš taip pat šiais metais sodinau)ziedpumpurių dar nesimato...
staselė
QUOTE(siaudukes @ 2006 06 03, 08:42)
mano plukes jau ir po kelis lapelius turi ax.gif matyt jom vieta patiko (aš taip pat šiais metais sodinau)ziedpumpurių dar nesimato...
*

Siauduke, aš pilnavidures pasisodinau plukes, o kokias jūs?
siaudukes
ne mano paprastutės smile.gif
staselė
QUOTE(siaudukes @ 2006 06 03, 19:22)
ne mano paprastutės smile.gif
*

Tiek, paprastos, tiek pilnavidurės, nuotraukose abejos labai gražios atrodė, na o kaip iš tikrųjų, bus matyti kai pražys. O jos ar ne birželio mėnesį turi žydėti?
siaudukes
aš susivėlinau jas pasodint,o dar tokia vasara doh.gif tai nezinau kada prazys g.gif senoj vietoj prie balos auginau tai tikrai zydėjo anksti.buvo toks variantas kad po ziemos atidengiau eglišakius o ten ziedelis bigsmile.gif net nezinau ar pavasarinis buvo ar per ziemą kazkokiu būdu išbuvęs unsure.gif
Lenora
Lenora, o iš kur jūs pirkot gumbelius? Aš parsisiunčiau iš Florexlit, iki šiol neteko šios firmos kokybe nusivilti, tik kad siuntiniai vėluoja.
*

[/quote]

Pirkau pavasarį Maxsimoj, iš stendo kur visokių svogūninių gėlių prikabinta.
staselė
Bet keista ,kodėl jums beliko viena, o kitos supuvo. Nes juk nupirkus gumbelius jie tokie perdžiūvę, juos mirkome prieš sodinimą. O gal labai šlapioje vietoje pasodinote, gal plukėms tai nepatiko?
staselė
Pasidalinsiu savo džiaugsmu, vakar pražydo mano pirmoji plukė. bigsmile.gif Toks gražus, pinaviduris, šviesiai violetinis žiedelis. Na ir kitos plukės jau sukrovusios žiedelius laukiu, kda pražys.
Lenora
QUOTE(staselė @ 2006 06 27, 20:33)
Pasidalinsiu savo džiaugsmu, vakar pražydo mano pirmoji plukė.  bigsmile.gif Toks gražus, pinaviduris, šviesiai violetinis žiedelis. Na ir kitos plukės jau sukrovusios žiedelius laukiu, kda pražys.
*

Kur pasodinta jusų plukė? Ar saulėje, ar pavėsyje? Mano niekaip nesiruošia žydėti. Augo saulėje, bet pradėjo degti, todėl perkėliau į pusiau pavėsį. Dabar lapų daugybė, bet žiedų nematyti.
staselė
QUOTE(Lenora @ 2006 06 27, 22:18)
Kur pasodinta jusų  plukė? Ar saulėje, ar pavėsyje? Mano niekaip nesiruošia žydėti. Augo saulėje, bet pradėjo degti, todėl perkėliau į pusiau pavėsį. Dabar lapų daugybė, bet žiedų nematyti.
*

Mano plukės yra dalinai pavėsyje, nes kaiminystėje auga juodųjų serbentų krūmas, tik kotelis nėra ilgas kaip ,kad rašo, kad apie 30 cm. Gal ši gėlytė drėgmę mėgsta, o aš ne per daugiausiai laisčiau.
staselė
Dar pražydo ir balta plukė, kitos krauna žiedus.
staselė
Kai pradėjau palaistyti, kartas nuo karto, tai ir plukių koteliai pasidarė ilgesni. Jau žydi penkios plukės, labai gražūs žiedai.
Lenora
QUOTE(staselė @ 2006 07 06, 16:00)
Kai pradėjau palaistyti, kartas nuo karto, tai ir plukių koteliai pasidarė ilgesni. Jau žydi penkios plukės, labai gražūs žiedai.
*

Aš savo plukę ištisai laistau, bet tik dabar išleido tris žiedelius. Bus violetinė. Kol dar žydės, preis truputį laiko.
staselė
Mano žydi visos 10 plukių.
Papildyta:
Gėlytės gražios, bet matyt jas reikia vis laistyti, nes kitaip joms ta sausra labai kenkia
Lenora
QUOTE(staselė @ 2006 07 11, 18:03)
Mano žydi visos 10 plukių.
Papildyta:
Gėlytės gražios, bet matyt jas reikia vis laistyti, nes kitaip joms ta sausra labai kenkia
*

Perkėliau savo plukę i trečią vietą ir pataikiau. Pagaliau!!! Pražydo ir mano plukė. Išleido keturis stiebus ir sužydėjo skaisčiai rausva spalva. Kasdien stiebai tįsta ir ilgėja.
staselė
QUOTE(Lenora @ 2006 07 17, 16:24)
Perkėliau savo plukę i trečią vietą ir pataikiau. Pagaliau!!! Pražydo ir mano plukė. Išleido keturis stiebus ir sužydėjo skaisčiai rausva spalva. Kasdien stiebai tįsta ir ilgėja.
*

Džiaugiuosi, kad ir jūsų plukė pražydo. Tai kokioje vietoje dabar auga jūsų plukė gal pavėsyje? Nes pradėjau galvoti, kad laukinės plukės auga pamiškėse, kur drėgnokos vietos. Medžiai užstoja saulę, tai jos teisiog pavėsyje auga. Tai ir šitoms dekoratyvinėms galbūt panašios pačios augimo sąlygos reikalingos.
staselė
Mano plukės jau nužydėjo. O kada plukes reikia iškasti?
Lenora
QUOTE(staselė @ 2006 07 17, 20:00)
Džiaugiuosi, kad ir jūsų plukė pražydo. Tai kokioje vietoje dabar auga jūsų plukė gal pavėsyje? Nes pradėjau galvoti, kad laukinės plukės auga pamiškėse, kur drėgnokos vietos. Medžiai užstoja saulę, tai jos teisiog pavėsyje auga. Tai ir šitoms dekoratyvinėms galbūt panašios  pačios augimo sąlygos reikalingos.
*

Mano plukė dabar auga sode ir pusiau pavėsyje. Žydėjo gražiai ir gausiai. Dar nebaigė žydėti, nes vėl matau belendantį naują žiedą. Iškasti, manau, reikėtų rudenį.
staselė
QUOTE(Lenora @ 2006 08 03, 23:15)
Mano plukė dabar auga sode ir pusiau pavėsyje. Žydėjo gražiai ir gausiai. Dar nebaigė žydėti, nes vėl matau belendantį naują žiedą. Iškasti, manau, reikėtų rudenį.
*

Tai gal plukes tuo pačiu laiku kasti kaip ir kardelius?
staselė
Ar dar ne laikas išsikasti plukes?
staselė
Deja, plukių nebeturiu. Gėlytės gražios. Per žiemą buvau išlaikiusi, bet kai pavasarį pasodinau, deja, jokių daigelių nesulaukiau. Paskui pasirausus žemę net šaknų neberadau, gal kas suėdė, nes supūti negalėjo? verysad.gif
Erdve
Paskaiciau tema, bet nelabai supratau.. kokiu butent metu sodinat Plukes i dirva? ar jus pirma namie pasodinat, o paskui perkeliat?
staselė
QUOTE(Erdve @ 2008 03 30, 15:34)
Paskaiciau tema, bet nelabai supratau.. kokiu butent metu sodinat Plukes i dirva? ar jus pirma namie pasodinat, o paskui perkeliat?
*

Plukes sodinau tiesiai į dirvą, tik prieš sodinant apie parą jas reikia pamirkyti vandeny, nes jos yra labai sudžiūvusiosi. Sodinu į lauką gegužės pradžioje.Ir sodinkit jas šonu,, nes labai jau įdomūs tiejų gumbeliai neina suprasti, kur viršus kur apačia.
Erdve
aciu uz atsakyma smile.gif
jolita123
merginos plukes nusipirkau siandien uz 0.99 cnt taip sakant atseit gelbeju kas toliau raso kad iskasti nereikia
staselė
QUOTE(jolita123 @ 2008 06 27, 18:28)
merginos plukes nusipirkau siandien uz 0.99 cnt taip sakant atseit gelbeju kas toliau raso kad iskasti nereikia
*

Tai pamirkykit vandeny apie parą ir sodinkit, tik į pavėsį ir jas reikia vis palaistyti, sėkmės jas auginant. smile.gif
jolita123
ačių ačių Stasele taip ir padarysiu, bėgu užmerksiu. Kaip ten viskas toliau eisis parašysiu 4u.gif
staselė
QUOTE(jolita123 @ 2008 06 28, 08:55)
ačių ačių Stasele taip ir padarysiu, bėgu užmerksiu. Kaip ten viskas toliau eisis parašysiu 4u.gif
*

Tai lauksim ziedu!
staselė
Įdomu, kaip sekasi plukių augintojoms, tikiuosi jau sulaukėte nuostabių žiedų? ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.