Gaudvilė
2012 02 08, 16:28
Pomidorų sėjos laikas: kovo pradžia (auginti šildomame šiltnamyje), kovo vidurys (nešildomas šiltnamis), kovo pabaiga (auginti lauke); Daigų augimo vieta: šildomas arba nešildomas šiltnamis, palangė; Optimali dygimo temp.: 22-25 laipsniai pagal Celsijų; Dienų skaičius iki sudygimo: 5-8 Daigų amžius, dienos perkeliant į nuolatinę augimo vietą - 45-55; Daigų lapų skaičius, vnt., perkeliant į nuolatinę augimo vietą - 7-8. (pagal straipsnį Rasų žurnale) Ankstesnė tema
lolita1960
2012 02 08, 16:36
*Inga:)
2012 02 08, 16:45
Ir aš jau čia
juste10
2012 02 08, 17:24
Aciu uz nauja tema Siandien skaitinejausi Jusu ankstesnes temas ir kilo klausimas koks santykis turi buti misinio-jodas+pienas+vanduo ir kam jis naudojamas?ar tinka parduotuvinis pienas? Cia ruosiuos proilaktiskai pomidorams purskalus Kiek isskaiciau Jus naudojat profilaktiskai 1)su kalio permanganatu(laistyti) 2)su asiukliu ir baziliku(purksti) 3)su jodu +pienas+vanduo (purksti) 4) kks misinys yra su soda ir muilu,kaip ir kam naudojamas? Aciu
amarrile
2012 02 08, 18:01
Tai,ką nusirašiau iš pernai metų Dar bandyk purkšt sodos ,vandens ir muilo mišiniu:10l vandens,40gr muilo,apie trečdalis gabaliuko ir pilnas su kaupu valgomas šaukštas sodos,čia iš pomidorininkių temukės,kitom padeda nuo maro apsaugot,bent likusius žalius lapus ir pomidorus 00ml H2O; O realiai, tai maždaug trečdalis gabalėlio ūkinio muilo ir kupinas valgomas šaukštas sodos Šis receptas nuo amarų ir kitu kenkejų
100gr maltų čili pipirų; 40ml augalinio aliejaus; ir berods 25ml muilo (be jokių kvapiklių, minkštiklių) ar žalio muilo. Palaikyti 12-24val, nukošti ir 15ml skiesti 1l H2O. A, tik reiktų nepamiršti, kad vieno nupurškimo neužteks, reiktų 2-3 kartus kas 7-10dienu pakartot ir po paskutinio purškimo turėtų praeiti mažiausiai 3 dienos, jei pomidorai auginami šiltnamy. Lauke auginamus taip nupurškus reiktų pralaukt 5 dienas. Dirvinių asiūklių nuovirasTuri daug silicio rūgšties. Jis stiprina augalų audinius, todėl grybelio sporoms sunku prasiskverbti. 1 kg šviežių arba 150 g džiovintų asiūklių užpilkite 10 l vandens ir palaikykite parą. Po to antpilą pavirkite pusę valandos. Nuovirą atvėsinkite ir sumaišykite su 5 dalimis vandens. Nupurkškite augalus. Nėra griežtų, tikslių proporcijų. Tai yra žolė, galim improvizuoti. Aš į trilitrinį stiklainį prikemšu dirvinio asiūklio, truputį pasmulkinu jį, dar įdedu pora šakelių baziliko, irgi pasmulkinu, užpilu vandeniu kad apsemtų, palaikau parą laiko, nukošiu, užverdu ir paverdu apie 15 min ant silpnos ugnies. Atvėsinu, gautą nuovirą (apie du litrai man gaunasi) supilu į kibirą, dapilu beveik iki viršaus vandens, t.y. atskiedžiu ir drožiu purkšti savo pomidorų. Šitas mixas saugo nuo grybinių ligų. Va ir visas mokslas Pomidorų atsparumą ligoms galite sustiprinti keletą kartų palaistę augalus kalio chlorido ir jodo tirpalu (30 g kalio chlorido ir 40 lašų jodo reikia 10 l vandens). Šio tirpalo kiekvienam augalui skirkite po 0,5 l. Receptas su pienu ir joduMano 40vnt. pom.daigų.Imu pusę ltr. pieno nepast. ir 1ltr. vandens,įlašinu 2-3 lašus jodo ir nupurškiu.Purkštuvas rankinis 2ltr,bet jūsų atveju patarčiau kas savaitę nupurkšti iki derėjimo pabaigos.Kažkur esu skaičiusi,kad labai gerai su rūgusiu pienu atskiestu vandeniu ir įlašinti jodo,bet nebandžiau. Perku kalio permanganatą vaistinėje,buteliukas 10gr,apytiksliai imu apie 3gr ir pasidarau 20lt kibire tirpalą,tirpalo 2ltr pilu į 10ltr laistytuvą ,dapilu vandens ir vienu laist. palaistau 5-6 daigus.Pirmąkart,praėjus dviem savaitėms po pasodinimo, antrą kartą žydint antrai kekei{aukštaūgiams}.
Gaudvilė
2012 02 08, 18:17
QUOTE(amarrile @ 2012 02 08, 18:01) 100gr maltų čili pipirų; 40ml augalinio aliejaus; ir berods 25ml muilo (be jokių kvapiklių, minkštiklių) ar žalio muilo. Palaikyti 12-24val, nukošti ir 15ml skiesti 1l H2O. A, tik reiktų nepamiršti, kad vieno nupurškimo neužteks, reiktų 2-3 kartus kas 7-10dienu pakartot ir po paskutinio purškimo turėtų praeiti mažiausiai 3 dienos, jei pomidorai auginami šiltnamy. Lauke auginamus taip nupurškus reiktų pralaukt 5 dienas. ačiū, kad išsisaugojai, pati jau spėjau ir pamest receptą  Tik noriu perspėti, kad čia ne nuo ligų, o nuo graužiančių, čiulpiančių vabalų, kirmėlių. Ir jei naudojat žalią ( kalio) muilą ar ūkinį, vaisių, uogų, daržovių negalima valgyti 5 dienas, šiltnamy - 3. Vėliau būtina nuplauti po tekančiu vandeniu!
lolita1960
2012 02 08, 18:45
Dekui amarrilei  uz tokia puikia informacija vienoje vietoje ,susikonspektavau i uzrasus ,kad but po ranka,kai reikes...
 valio . pomidoriukai turi naujus namus..dėkui
juste10
2012 02 08, 19:07
Aciu,Ammarile uz info,konspektuojuos is anksto. Dar noriu paklaust recepte su pienu ir jodu pomidorus purkst nuo maro ar ir nuo kitu ligu tinka?Ir profilaktikai tinka kas savaite purkst?(ar nebus per daznai) Pienas tik naminis?(parduotuvinis netinka)
Noriu pasidalinti receptais, kuriuos radau; Su pienu (šį radau forum house forume): 10 l vandens; 1 l pieno (nepasterizuoto); 20 lašų jodo. Purkšti nuo grybinių ligų. (Taip pat šis purškalas tinka, norint gauti greitesnį derlių, tada jodo užtenka 5-6 lašų, tinka ir paprikom, baklažanam). Pernai atsimenu buvom radę derliaus paankstinimui purkšti reikia pušų pumpurų nuoviru (negarantuoju, kad čia išskaičiau, bet kažkur išskaičiau ir užsifiksavo). Šiuos receptus radau knygoje "Ekologinė daržininkystė" (kažkaip panašiai vadinasi), surašau, kuriuos nusirašiau: Galima daryti ne tik dirvinio asiūklio nuovirą, bet ir srutas: 1 kg džiovintų arba 10 kg šviežių asiūklių užpilti 100 l vandens ir palikti stovėti 3 savaites. kiekvieną dieną pamaišyti. Perkošti, skiesti 1:20 ir purkšti, veikia kaip nuoviras nuo grybelinių ligų ir erkių. (Dariau pernai panašiai, gal tik skiedžiau iš akies ir kiekis buvo kibiras, o ne 100 litrų, tikrai gerai veikia, maras neužpuolė, o rūdys apmažėjo) Nuo amarų ir voratinklinių erkių puršti dilgėlių srutomis. Ąžuolų lapų srutos: 1 kg šviežių arba 150 gr džiovintų lapų užpilti 10 l šalto vandens, palikti 2-3 savaites. Skiesti 1:10, purkšti nuo graužiančių ir siurbiančių kenkėjų ir nuo skruzdžių. Česnakai su skystu muilu: 150 gr smulkinto česnako sumaišyti su 2 šaukšteliais parafino ir palikti stovėti 24 h. 100 gr skysto muilo įmaišyti į 10 l vandens, visus ingredientus sumaišyti, nufiltruoti, naudoti neskiestą. Nuo bakterinių ligų. (Mes su kaimyne, pasirauginam česnako bamblių ir tuo smirdalu nupurškiam arba česnaką pasmulkinam, užpilam vandeniu, palaikom kokią dieną ir nupurškiam). Samanų ekstraktas nuo visų rūšių grybelinių ligų: 50 gr sausų samanų iš pievelės užpilti 10 l vandens ir palikti stovėti 24 h, naudoti neskiestą. Svogūnų lukštų nuoviras nuo pomidorų maro: 20 gr svogūnų lukštų užpilti 1 l vandens ir palikti stovėti 5 dienas. Naudoti neskiestą. Dar vienas svogūnų lukštų purškalas: 500 gr svogūnų lukštų užpilti 5 l vandens ir palikti stovėti 5-7 dienas. Skiesti nuo 1:10 iki 1:20. Nuo braškių pilkojo puvinio, degulių, bulvių maro ir morkinių musių. Tai va tiek prisirašiau receptų, kuriais dalinuosi su jumis gal kam pagelbės, o dabar planuokit į kokias bačkutes kokį raugaliuką raugsit, pirmiausia reikia užsiraugti dilgėlių, kai tik tos pasirodys, po to asiūkliai, po to česnakai ir taip toliau, ir joks maras neįveiks mūsų pomidorų. Vat kiek prirašiau
juste10
2012 02 08, 20:33
[quote=irid,2012 02 08, 20:44] Noriu pasidalinti receptais, kuriuos radau; Samanų ekstraktas nuo visų rūšių grybelinių ligų: 50 gr sausų samanų iš pievelės užpilti 10 l vandens ir palikti stovėti 24 h, naudoti neskiestą. Si galesiu isbandyt,nes pievelej tai labai samanos veisiasi Aciu
Ačiū Gaudvilei už pastangas kuriant informatyvias pomidorų temas Betgi žiūriu, kiek čia išsigandusių ir susirūpinusių savo pomidorų būsima sveikata  Šaunu, o tai dažniausiai kai jau būna šaukštai po pietų, tada gedulingom krokodilo ašarom aplieja visą temą, suzgrimba daigus purkšt ir tuo, ir anuo... Šiaip tai atklibikščiavau pasigirt mažmožiu, kad vistik sudygo mano likusios dvi Olos Polkos sėklytės  vienas daigiukas gal kiek klišas, matyt ilgesnis tupėjimas žemėse jam galvą per daug nuspaudė Aš čia giriuosi savo pomidorų embrionais, a mažu pas kurią jau noksta?  pvz., pas Blakstieną... ji ten mėgsta gruodžio mėnesį pasisėt...
Lady Dy
2012 02 09, 08:27
Vakar pasėjau kelis Betaliuxus,na prie to pačio paprikų ir čiliukų sėjimo.Ankstyvesnių neturėjau,bus ir tie gerai.
Aš vakar susilaikiau dėl trečiadienio  kad niek neapgraužtu  šian pasiruošusi sodinti ale žiū kad pilnatis
QUOTE(egute @ 2012 02 09, 09:57) Aš vakar susilaikiau dėl trečiadienio  kad niek neapgraužtu  šian pasiruošusi sodinti ale žiū kad pilnatis  Be reikalo susilaikei  : jau jei bus pirktinėj žemėj kirminas  , grauš jis nesvarbu, ar trečiadienis, ar sekmadienis
Lady Dy
2012 02 09, 09:23
QUOTE(egute @ 2012 02 09, 08:57) Aš vakar susilaikiau dėl trečiadienio  kad niek neapgraužtu  šian pasiruošusi sodinti ale žiū kad pilnatis  Nu ir mokyti kirminai,pagal dienas griaužia,maniškiai dundukai,kada nori tada griaužia,jokių grafikų nesilaiko  o galėtų
amarrile
2012 02 09, 09:28
Mano šeši spagečiai buvo persodinti su pirminiais lapukais gelbejimo vardan,dabar sekmingai formuoja skiauteres. Labai džiaugiuosi patenkinus daugiametį nora turet didesnį diegelį ant palanges,sužinojau apie staigu diegelių šokima į viršų vos išdygus,ir kad reikia griežčiau prižiūreti tuo laiku,bet antrieji irgi apgavo  Iš po naktis radau pratysusius.... Veislių nežinau.tiesiog pasirinkau iš Lolitos atsiųstų ir pasejau bendrai Dar išlindusios kmicis ir olka polka,irgi gamta atsirinks ir akys,kai prades derėti Aš tinginiukė Tai tiek iš mano lentynos,kuriai atidaviau stalinę lempą ir nupirkau vakar stipresnę .30w lempute. !900 lium. Gyvenimo sąlygos pagerintos ir gelytems,ir paprikoms
as vakar isigyjau trukstamas seklytes, negavau tik "MENHIR ". Tai mano sarasas veisliu trumpeja iki 12rusiu  . Gal kas siemet ji isbandis  , kitais metais bus atsiliepimu
sambuka**
2012 02 09, 10:08
QUOTE(amarrile @ 2012 02 09, 11:28) ,sužinojau apie staigu diegelių šokima į viršų vos išdygus,ir kad reikia griežčiau prižiūreti tuo laiku,bet antrieji irgi apgavo O kaip reikia griezciau priziureti?Gal galit paaiskit.
amarrile
2012 02 09, 12:29
QUOTE(sambuka** @ 2012 02 09, 10:08) O kaip reikia griezciau priziureti?Gal galit paaiskit. Dažniau apžiuret daigykla,kad laiku nuimt apdangalus,nuo radijatoriaus perkelti ant palanges,gal iškart vesiau,tiksliai nežinau,gal kas patars tiksliau Kartais pasijaučiu kaip vienos ar kitos temos stabdis Rankinis
vasarema
2012 02 09, 12:50
QUOTE(amarrile @ 2012 02 09, 12:29) Kodėl stabdis, sakyčiau, varomoji jėga. Taip gražiai, aiškiai, kantriai paaiškinat. Juk ne visi Žemės ūkio akademijoje studijavo. Augaliukų visi nori, ir ne profai... Kartais galvoji, kad žinai, pasirodo, kitaip yra... O tas pasigyrimas, kas ką pasėjo, kas kam sudygo - super.  Tik kas po to ravės...
QUOTE(vasarema @ 2012 02 09, 12:50) Tik kas po to ravės...
... tie, kurie nemulčiuos (tiesiog perskaičius iš karto į galvą šovė toks atsakymas. atleiskit už nukrypimą nuo temos  )
diana7777
2012 02 09, 13:06
Tikrai ,kad DIDELIS ACIU,uz naudingus patarimus !Ola-pola as pasisodinau sausio 6d.,tai jau po du tikruosius lapelius turi,kai kurie ir po trecia leidzia.Zinoma gal ir ankstokai pasodinau,bet taip jau norejosi,kad pamaniau reik paeksperimentuoti,ar verta buvo taip anksti sodinti?
vasarema
2012 02 09, 13:31
QUOTE(diana7777 @ 2012 02 09, 13:06) Tikrai ,kad DIDELIS ACIU,uz naudingus patarimus !Ola-pola as pasisodinau sausio 6d.,tai jau po du tikruosius lapelius turi,kai kurie ir po trecia leidzia.Zinoma gal ir ankstokai pasodinau,bet taip jau norejosi,kad pamaniau reik paeksperimentuoti,ar verta buvo taip anksti sodinti?  Ir mano panašiai 3-4 lapelius turi, verkiant pikiuoti reikia, o čia dienos netinkamos. Vistiek, pikiuosiu. Esu įsitikinusi, jeigu normali žemė, pakankamo dydžio vazonėlis, vieta ant pietinio (nors rytinio lango), kai paaugs, nebus labai susiglaudę, gegužės mėn. į šiltnamį perkelsim su žiedeliais ir užsimezgusiais vaisiais. Iki birželio 1 d. jau kokius 7 metus turėjau pomidorų. Vėlyvesnių aukštaūgių dar net neplanuoju sėti - neturiu tiek vietos.
sambuka**
2012 02 09, 13:56
QUOTE(amarrile @ 2012 02 09, 14:29) Kartais pasijaučiu kaip vienos ar kitos temos stabdis  [/color] aciukas uz paaiskinima.Kartais taip nedrasu buna naujoj temoj klausineti  . QUOTE(vasarema @ 2012 02 09, 15:31) Ir mano panašiai 3-4 lapelius turi, verkiant pikiuoti reikia, o čia dienos netinkamos. O kur jus ziurite tinkamas dienas seti,pikiuoti?
diana7777
2012 02 09, 14:00
Ir man reik pikuoti,bet ant palanges dar bijau deti,kad nesusaltu,tuo labiau,kad pranesa vel didelius salcius.Maniau,kad siais metais i seklas, parduotuvese neziuresiu,bet kur tau,matyt jau liga pas mane,nuejau i z.s.,o ten pamaciau juoduosius seriukus "BLACK CHERRY" ir zinoma neatsilaikiau ir nusipirkau,pardaveja sake,kad tik siemet juos pirma karta gavo,tai bus idomu paziureti,kaip jie deres,o prie ju ,dar ir PERUN geltonus pirkau ir MASKOTKA!
Gaudvilė
2012 02 09, 14:03
QUOTE(diana7777 @ 2012 02 09, 13:06) Zinoma gal ir ankstokai pasodinau,bet taip jau norejosi,kad pamaniau reik paeksperimentuoti,ar verta buvo taip anksti sodinti?  labai sąlyginis dalykas yra anksti-vėlai. Galima sėti ir rugpjūtį, rugsėjį, spalį, lapkritį, gruodį. Jei tik yra tinkamos sąlygos auginimui: šildymas, papildomas apšvietimas. Tai ir papasakosi pavasarį, ar verta buvo eksperimentuot
vasarema
2012 02 09, 14:04
QUOTE(sambuka** @ 2012 02 09, 13:56) aciukas uz paaiskinima.Kartais taip nedrasu buna naujoj temoj klausineti  . O kur jus ziurite tinkamas dienas seti,pikiuoti? Metų pradžioje buvo Sėjos kalendoriaus temutėje nuoroda įdėta Vedeteros sėjos kalendoriui. Po to, dar nuorodų buvo ir mamytės dalinosi patirtimi dėl bendrų principų sėjos pagal mėnulį. Šiandien morkas siūlo kalendorius sėti ir burokėlius. O aš pomidorus pikiuosiu. Gerai, kad baudos nereiks mokėti
QUOTE(vasarema @ 2012 02 09, 15:04) Metų pradžioje buvo Sėjos kalendoriaus temutėje nuoroda įdėta Vedeteros sėjos kalendoriui. Po to, dar nuorodų buvo. Šiandien morkas siūlo kalendorius sėti ir burokėlius. O aš pomidorus pikiuosiu. Gerai, kad baudos nereiks mokėti   tai kad morkos ir burokėliai būtent gaminami tomis dienomis , kurios kitoms daržovėms -vaisinėms netinka , nes su šakniavaisiais yra kitaip...alia gal tikrai nebus skirtumo ...nepatikrinsim Papildyta:QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 09, 15:03) labai sąlyginis dalykas yra anksti-vėlai. Galima sėti ir rugpjūtį, rugsėjį, spalį, lapkritį, gruodį. Jei tik yra tinkamos sąlygos auginimui: šildymas, papildomas apšvietimas. Tai ir papasakosi pavasarį, ar verta buvo eksperimentuot   aš laukiu ant vatos tie mano antikvariniai rutuliai prasikals ar ne...ir pradėjau galvoti- nu bus gaila tada gyvybę tokią išmesti...o ką daryt , kur aš paskui tokius išlaikysiu tiek laiko...užaugs medžiai iki reiks sodinti
Gaudvilė
2012 02 09, 14:17
QUOTE(diuni @ 2012 02 09, 14:13) ir pradėjau galvoti- nu bus gaila tada gyvybę tokią išmesti...o ką daryt , kur aš paskui tokius išlaikysiu tiek laiko...užaugs medžiai iki reiks sodinti  kai jau tikrai sudygs, tai galima bus pristabdyt augimą. Viršūnę nugnybus iki iš pažasties užaugs naujoji praeis kokios 2 savaitės, į vėsesnę patalpą - dar kokiai savaitei. Pasigirk, jei tik antikvariatas nepasididžiuos
diana7777
2012 02 09, 15:03
Gaudvyle ,butinai parasysiu,ar vertejo taip anksti sodinti.
mamadonata
2012 02 09, 16:10
QUOTE(diana7777 @ 2012 02 09, 16:00) Ir man reik pikuoti,bet ant palanges dar bijau deti,kad nesusaltu,tuo labiau,kad pranesa vel didelius salcius.Maniau,kad siais metais i seklas, parduotuvese neziuresiu,bet kur tau,matyt jau liga pas mane,nuejau i z.s.,o ten pamaciau juoduosius seriukus "BLACK CHERRY" ir zinoma neatsilaikiau ir nusipirkau,pardaveja sake,kad tik siemet juos pirma karta gavo,tai bus idomu paziureti,kaip jie deres,o prie ju ,dar ir PERUN geltonus pirkau ir MASKOTKA!  Mums Black cherry labai patiko, labai skanūs, saldūs  , dauguma šitoj temoj besilankančių juos jau išbandžiusios
saulyte525
2012 02 09, 16:17
mergaitės, o kurioje vietoje Kalvarijų turguje (Vilniuj) pardavinėja rusiškas sėklas pakeliuose - buvau vakar ir neradau, ne visi kioskai buvo atidaryti, gal reikia per išeigines ieškoti ?
amarrile
2012 02 09, 16:34
QUOTE(vasarema @ 2012 02 09, 12:50) Kodėl stabdis, sakyčiau, varomoji jėga. Taip gražiai, aiškiai, kantriai paaiškinat. Juk ne visi Žemės ūkio akademijoje studijavo. Augaliukų visi nori, ir ne profai... Kartais galvoji, kad žinai, pasirodo, kitaip yra... O tas pasigyrimas, kas ką pasėjo, kas kam sudygo - super.  Tik kas po to ravės... Patarimi ne mano,tai Ex, Gaudviles ,kitu moterų patarimai,mano tik kopy-paste padaryta,kad pačiai po visa interneta nereiktu ieškot .Gerbiu ju laiką ir geranoriškumą,kad nereiktų poteriaut joms,greituoju budu nukopinau,ką turejau susigraibiusi ir išsisaugojusi.O naudosiuos patarimais,išbandysiu tik šiais metais Papildyta:QUOTE(vasarema @ 2012 02 09, 14:04) Metų pradžioje buvo Sėjos kalendoriaus temutėje nuoroda įdėta Vedeteros sėjos kalendoriui. Po to, dar nuorodų buvo ir mamytės dalinosi patirtimi dėl bendrų principų sėjos pagal mėnulį. Šiandien morkas siūlo kalendorius sėti ir burokėlius. O aš pomidorus pikiuosiu. Gerai, kad baudos nereiks mokėti  Pas mane kartais Sodo spalvos buna namu puslapis. Ten buna laikotarpio darbai nurogyti Kopijuoju Šaknų diena. Šiltnamiuose sodinkite šakniavaisinius augalus. Persodinkite senus medžius. Tręškite, persodinkite kambarinius augalus, daržovių daigus. Taigi,puolat visos į darba Papildyta:QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 09, 14:17) kai jau tikrai sudygs, tai galima bus pristabdyt augimą. Viršūnę nugnybus iki iš pažasties užaugs naujoji praeis kokios 2 savaitės, į vėsesnę patalpą - dar kokiai savaitei. Pasigirk, jei tik antikvariatas nepasididžiuos  Nu bet ir yra žiaurių žmonių  Aš voriukus vonioj auginu,pavasario laukiu  Kad šiltai išnešt galečiau.Sprigiu nepasetu gaila,kad bus nepanaudotos,suges.Nieks nenori dykai  O ,jaučiu,teks pelargonijų rudenį išmest,jau dabar verkti pradėsiu
Gaudvilė
2012 02 09, 16:46
QUOTE(mamadonata @ 2012 02 09, 16:10) Mums Black cherry labai patiko, labai skanūs, saldūs  , dauguma šitoj temoj besilankančių juos jau išbandžiusios  čia kaip ir nauji Black cherry, dar nieks nesigyrė žemaūgius auginusios  QUOTE(amarrile @ 2012 02 09, 16:34) Nu bet ir yra žiaurių žmonių visada jūsų paslaugoms Jei ne į temą, tai jau dabar pirštus niežti - rausiu, iškasiu lauk daaaaug daaaug svetimų augalų. Kvietkai gražūs, bet visiškai be proto pasodinti. Taigi, teks įvest tvarką. Pačiai šeimininkei gaila, man - nea
blakstiena5
2012 02 09, 17:08
QUOTE(Ex @ 2012 02 09, 06:58) pvz., pas Blakstieną... ji ten mėgsta gruodžio mėnesį pasisėt...  blakstiena5 tinginiauja siemet  neturiu su vaisiais  vasario 2 seti, be jokiu cackinimu,nudrebti ant palanges,ten pratupejo per salcius tai snd ziuriu vienas galva geltonas svyrantis jau iskises ir bazilikai kisa galvas...tiek pakolkas siometinio eksperimento
saintlina
2012 02 09, 17:34
et, pasivažinėjau po sėklų parduotuves vakar.. Įsigijau beveik viską, ko norėjau, tik vienų neradau. Užtat papildomai paėmiau - biesas sugundė, ne kitaip - Ravello F1. Namo parvažiavusi pasiskaičiau atidžiau ir galvoju - kuriems velniams aš tas blusas ėmiau  Aukštaūgis, bet pomidoriukų svoris nurodytas vos 25 g  Na, a vdrug labai geri vistik pasiodys, pabandysiu
 niu , gražūs-slyvutės tokios...man atrodo bus šaunūs
saintlina
2012 02 09, 18:58
tikiuosi
QUOTE(saintlina @ 2012 02 09, 18:58) tikiuosi  Keistos mintys man į galvą šiandie lenda, bet pagal vaisių svorį įsivaizduoju, kad pavyktų padaryti gražius džiovintų pomidorų karolius. su čili gražiai atrodytų. einu gal kokio vyno įkalsiu, bo temperatūra aiškiai per smegenis kirto. Bus man sirgti.
QUOTE(Dzhine @ 2012 02 09, 22:43) Keistos mintys man į galvą šiandie lenda, bet pagal vaisių svorį įsivaizduoju, kad pavyktų padaryti gražius džiovintų pomidorų karolius. su čili gražiai atrodytų. einu gal kokio vyno įkalsiu, bo temperatūra aiškiai per smegenis kirto. Bus man sirgti.  o ką...būtų skirti drąsiai moteriai...kuri drįstų su jais gatvėje vaikščioti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 09, 15:17) kai jau tikrai sudygs, tai galima bus pristabdyt augimą. Viršūnę nugnybus iki iš pažasties užaugs naujoji praeis kokios 2 savaitės, į vėsesnę patalpą - dar kokiai savaitei. Pasigirk, jei tik antikvariatas nepasididžiuos   mano antikvariniai Rutuliai gyvi...jau pas pusę yra uodegėlės...gal bus ir ant kitų...bet tikrai dalis gera daigios...na reik dabar žemės tupdyt
AUSRONE
2012 02 10, 11:01
Vakar jau užmačiau visų vazoninių išlindusius kablikus, kurie pasėti vasario 4 d.  , tik Ola Polka nenori dar lyst... nežinau kam aš ją pasisėjau taip anksti, bet jeigu išdygs, tai teks rūpintis
saintlina
2012 02 10, 12:42
ir mano vazoniniai sudygę stypso. Pasėjau su atsarga, tai tikriausiai visi ir išlindo. 6 Aztek ir 6 Black cheriai. Liks ne tik palangėms, bet žąsinų džiaugsmui arčiau vištidės pasodint Turbūt neužilgo jau reiks pirmuosius ankstyvuosius bandyt sodint. Nusipirkau Esmeralda. Pažiūrėjau, kad labai ankstyvi, visai eilei ligų atsparūs. Kad ir žemaūgiai, pabandysiu kelis pasisodint.
QUOTE(saintlina @ 2012 02 10, 12:42) ir mano vazoniniai sudygę stypso. Pasėjau su atsarga, tai tikriausiai visi ir išlindo. 6 Aztek ir 6 Black cheriai. Liks ne tik palangėms, bet žąsinų džiaugsmui arčiau vištidės pasodint Turbūt neužilgo jau reiks pirmuosius ankstyvuosius bandyt sodint. Nusipirkau Esmeralda. Pažiūrėjau, kad labai ankstyvi, visai eilei ligų atsparūs. Kad ir žemaūgiai, pabandysiu kelis pasisodint. Aš pernai Esmeralda auginau ir likau labai patenkinta. Ant krūmo pomidorų buvo tiek, kad teko rišti, ant vieno buvau suskaičiavus 74 Normalaus dydžio apie 100-120g, bet ne 140-160, kaip rašo ant pokelio.
Gaudvilė
2012 02 10, 13:39
et, likau kaip koks paskutinis Mohikanas. Teks partizanaut pasislėpus
saintlina
2012 02 10, 13:54
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 10, 13:39) et, likau kaip koks paskutinis Mohikanas. Teks partizanaut pasislėpus  pomidorus žadi atiminėt?
Gaudvilė
2012 02 10, 14:11
QUOTE(saintlina @ 2012 02 10, 13:54) pomidorus žadi atiminėt?  pasislėpus augint  Svetimi pomidorai nedomina
saintlina
2012 02 10, 14:17
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 10, 14:11) pasislėpus augint  Svetimi pomidorai nedomina  o tai koki stebukla auginsi, kad pasislept reiks?
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 10, 15:11) pasislėpus augint  Svetimi pomidorai nedomina  Tu moki augint  Pasėsi mėnesiu vėliau, o valgysi pirmoji
|
|