Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Vištienos kotletai ant cinamono lazdelių

Jums reiks:
cinamono lazdelių
vištienos krūtinelės faršo 400 gr.
1/2 čili pipiro
petražolių
2 skilt. česnako
1 nedidelis svogūnas
citrinos žievelės nutarkuotos nuo pusės citrinos
šviežiai malti pipirai,druska pagal skonį

Svogūną susmulkiname ir pakepiname ant sviesto.
Čili pipirą, česnaką ir petražolės smulkiai supjaustome.
Imame faršą, dedame apkepintą svogūną, čilį pipirą,česnaką,petražolės ir citrinos žievelę.Paskaniname druska,pipirais ir gerai išmaišome.Dedame į šaldytuvą 1-2 val.
Imame cinamono lazdelę ir ant jos formuojame kotletą.Gerai paspaudžiame.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Arba orkaitėje 200 C maždaug 20 min.

Garnyrui bulvių košė.

Skanaus!


user posted image

user posted image






Atsakyti
Paprastas receptukas

Kalakutienos kepsnys

user posted image

Reikės

1 kg kalakuto kulšies
1 v.š. skysto medaus ( galima pakeisti auksaspalviu sirupu)

Marinatui

2 v.š. garstyčių su grūdeliais
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. aliejaus
1/2 a.š. džiovinto rozmarino
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
druskos, pipirų


Pirmiausia iš kalakutienos kulšies išėmiau kaulą. Mėsą šiek tiek pamušau mėsos plaktuku, ties odą padariau kelias įpjovas. Visus marinavimui skirtus produktus sumaišyti ir gerai įtrinti kalakutieną. Geriausia taip pamarinuoti ryte, o vakare kepti.
Pasimarinavusią mėsą susukti į vyniotinį ir surišti maistiniu siūlu. Taip bekepanti mėsa išlaikys savo sultingumą, mėsa nebus sausa.
user posted image
Orkaitę įkaitinti iki 190 temp ir kepti apie 1 val 10 min., praėjus laikui, mėsą ištraukti, nuimti siūlus ir aptepti medumi. Kalakutieną vėl pašauti į orkaitę 5 min., kol gražiai paruduos ir viršus karamelizuosis.
user posted image

Skanaus !!!
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 05 09, 09:22)
Vištienos kotletai ant cinamono lazdelių


Labai įdomus receptas smile.gif norėjau paklausti ar cinamono lazdelė dėl vaizdo ar kepdama duoda kotletukui savo skonio?Jeigu taip ar ne per intensyvus?Ir dėl citrinos žievelės,ji duoda aromatą ar ir skonį kažkokį?Dar niekada nedėjau į mėsą citrinos žievelės būtų labai įdomu pabandyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytė23: 11 gegužės 2012 - 08:03
QUOTE(mamytė23 @ 2012 05 11, 09:02)
Labai įdomus receptas  smile.gif norėjau paklausti ar cinamono lazdelė dėl vaizdo ar kepdama duoda kotletukui savo skonio?Jeigu taip ar ne per intensyvus?Ir dėl citrinos žievelės,ji duoda aromatą ar ir skonį kažkokį?Dar niekada nedėjau į mėsą citrinos žievelės būtų labai įdomu pabandyti smile.gif



Citrinos žievelės į vištienos patiekalus dažnai dedu 4u.gif

O cinamono lazdelės jos čia ir dėl grožio ir dėl aromato...aišku jeigu patinka cinamonas mirksiukas.gif
Nepasakyčiau kad tas skonis labai jau intensyvus..bet jaučiasi 4u.gif
Atsakyti
Blynai su mascarpone

user posted image

200 gr. miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
3-4 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
keli lašai vanilės esencijos
100 ml. pieno
190 gr. mascarpone sūrio



Dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi, įmaišyti vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilti į miltus ir atsargiai išmaišyti kol gausis vientisa masė.
Geroje keptuvėje galima kepti be riebalų.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 05 12, 09:10)
Blynai su mascarpone

...


niam, niam... thumbup.gif



 ! 
save* , atidžiai perskaitykite temos taisykles : nuotraukos yra NECITUOJAMOS!


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 14 gegužės 2012 - 08:24
Pasakiški naktipiečiai thumbup.gif MB šaunuolis lotuliukas.gif
Šviežutėlė puiki lašiša, šlakelis liejaus, druskos, grūstų juodųjų pipirų ir šviežių daržovių. Atpjaunam lašišos, 2min. ant vienos pusės, 2min. ant kitos pusės, išjungiam, uždengiam dangčiu minutę palaikom ir ta-dam..labai skanu thumbup.gif gal nevien todėl, kad iš spektaklio grįžau išbadėjus doh.gif biggrin.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JJ_M: 13 gegužės 2012 - 22:12
QUOTE(JJ_M @ 2012 05 13, 22:07)
Pasakiški naktipiečiai thumbup.gif MB šaunuolis lotuliukas.gif
Šviežutėlė puiki lašiša, šlakelis liejaus, druskos, grūstų juodųjų pipirų ir šviežių daržovių. Atpjaunam lašišos, 2min. ant vienos pusės, 2min. ant kitos pusės, išjungiam, uždengiam dangčiu minutę palaikom ir ta-dam..labai skanu thumbup.gif gal nevien todėl, kad iš spektaklio grįžau išbadėjus doh.gif  biggrin.gif

Tikriausiai vien del to ,kad vyro gaminta smile.gif)
Atsakyti
Šoninės juostelės su raudonėliu

user posted image

Patiekalas labai paprastas, tiek, kad mėsos marinavimui pasirinkau šviežias žoleles, kurios patiekalui suteikė neapsakomą aromatą ir labai gerą skonį. Kai darže užderi prieskoninės žolelės, nuodėmė būtų jų nenaudoti.


Reikės

600 gr šoninės ( rinkausi liesą, kur mėsos daugiau, nei lašinuko)
geros saujos kapoto šviežio raudonėlio
pusė saujos salierų lapų
6 skiltelės česnako
druskos, pipirų

Šoninę supjaustyti juostelėmis. Ant mėsos berti smulkiai kapotus raudonėlius ir saliero lapus, galiausiai kapotą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai įtrinti į šoninę. Palikti valandėlei pastovėti.
Šią šoninę kepiau kepimo rankovėje, galima ją kepti ir paprastai, jei norisi apskrudusios mėsos, galima troškinti. Paruošimo būdas ne toks svarbus, šviežių žolelių aromatas ir jų suteikiamas skonis nenukentės.
Orkaitę įkaitinau iki 190 temp ir kepiau apie valandą laiko, kartu su bulvėmis. Skonis nepakartojamas. Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
user posted image
user posted image
Reikia:

Vištienos krūtinėlės;
Stiklinės ryžių;
Sojos padažo;
Druskos;
Pipirų;
Ryžių prieskonių;
Krakmolo;
Miltų;
Aliejaus kepimui.

Padažui:
1 paprikos;
2 morkų;
4 riekelių konservuotų ananasų;
Česnako skiltelės;
3 šaukštų aliejaus
3 šaukštų sojos padažo;
3 šaukštų medaus;
4 šaukštų citrinos sulčių;
0,5 šaukšto krakmolo.

Eiga:
Ryžius išvirti kaip įprasta, išvirus pagardinti ryžių prieskoniais.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti pailgais šiaudeliais, pamarinuoti kelias valandas druskoje, pipiruose ir sojos padaže.
Miltus ir krakmolą sumaišyti 50/50 ir apvolioti mišinyje pamarinuotus vištienos gabalėlius, kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Jeigu norisi dar traškesnės vištienos, galima prieš voliojant miltuose ir krakmole, apvolioti dar kiaušinio baltymo plakinyje.
Kol kepa vištienos gabalėliai, galima pasiruošti padažą:
Susmulkinti česnaką, pakepinti keptuvėje kelias minutes. Tada sudėti riekelėmis supjaustytas morkas ir kvadratėliais supjaustytas paprikas. Patroškinti kelias minutes, ne daugiau, kad daržovės išliktų traškios. Atskirame įkaitintame and ugnies inde įpilti tris šaukštus aliejaus, sojos padažo, medaus ir 4 šaukštus citrinos sulčių (aš dėjau šviežiai spaustų). Išmaišyti. Paragauti, ar ko nors netrūksta, jeigu per saldu, įpilti dar citrinos, jeigu per rūgštu, įdėti medaus. Kai padažas užverda, sudėti morkas ir paprikas, bei kvadratėliais supjaustytas ananaso riekeles. Galima šiek tiek įpilti konservuotų ananasų sulčių į padažą, tačiau taip galima greitai sugadinti skonį, kadangi jos yra labai saldžios, tad atsargiai smile.gif kai padažas kelias minutes pasitroškina, pusę šaukšto krakmolo ištirpinti vandenyje (pusė stiklinės). Supilti į padažą ir jis sutirštėja. Atsargiai ir su krakmolu, kadangi jis tokį nedidelį kiekį padažo gali labai greitai sutirštinti smile.gif padažas užverda ir išjungiame. Galima viską ir patiekti. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gisana: 14 gegužės 2012 - 10:14
Vištienos tefteliai
user posted image
Tefteliams:
vištienos krutinėlė (arba kiaulienos faršo, kas kaip patinka)
70 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
2 šaukštai majonezo
vištienos arba mėsos prieskonių
druskos, pipirų, česnako skiltelė
Padažui:
0.7 stiklinės vandens
5 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. grietinės
3 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
truputi šviežių krapų
druska, mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krutinelę sumalame. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
Labai skanus patiekalas, tikrai rekomenduoju!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 04 19, 13:24)
Greitas sūrio apkepas
.........




superinis apkepas smile.gif nors apversti tik ant dangcio ir man pavyko bigsmile.gif

QUOTE(Elena @ 2012 04 25, 09:49)
Paprika įdaryta sūriu[/b]
.........





Labai patiko smile.gif tik,cesnako man gal daugoka buvo... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 17 gegužės 2012 - 23:07