QUOTE(Ingrė @ 2006 11 14, 12:42)
aciux
QUOTE(Ingrė @ 2006 11 14, 12:42) aciux
Per pirmąjį nėštumą jaučiausi
Ir ko tik neiškenčiam vardan vaikų...
tai jei skaudena tuštinantis ir yra truputį kraujo, vadinasi tikrai jau turiu hemarojų?
QUOTE(ingutera @ 2007 01 03, 15:31) greiciausiai, kad taip!! as, zinok, po kokiu geru 2 men supratau, kad pas mane tas prakeiktas hemarojus issigandus iskart nulekiau pas daktara 'ano galo' RK, paziurejo, tai sake, kad po nestumo laukia operacija
o kas paskatina hemorojaus atsiradima? ar yra kazkokios priemones jo ishvengti?
Geras klausimas... As pastebejau, kad paastreja nerviniu pagrindu, po alkoholio vartojimo...
sveikutes
man irgi tokia pat problemyte Reikia tiesiog ant mazgelio daryti "slapimo kompresa" dalyte pabandyk ir jokiu operaciju nereikes
As patarciau po kiekvieno tustinimosi nupilti ta vietele vesiu vandeniu, po to nuplauti muilu. O tada patepti spec. tepaliuku. (Jau buvau rasiusi- yra gaminamas labai geras tepaliukas: ir skausma nuima, ir gydo., bet gali buti ir kitas tam reikalui tinkantis
Man hemorojus islindo gal kokia 30-35 sav.
O kas daresi po gymdymo tai net graudu prisimint, guzas buvo kiausinio dudzio o skausmas neapsakomas Dabar vel laukiosi turiu pora uzsilikusiu mazu mazgeliu Labai bijau kad laukia vel tas pats QUOTE(liseklis @ 2007 01 25, 19:17) Man hemorojus islindo gal kokia 30-35 sav. O kas daresi po gymdymo tai net graudu prisimint, guzas buvo kiausinio dudzio o skausmas neapsakomas Dabar vel laukiosi turiu pora uzsilikusiu mazu mazgeliu Labai bijau kad laukia vel tas pats Visai nebutinai... Maitinkis teisingai, kad viduriai butu tvarkingi, nesinervink ir viskas bus gerai! QUOTE(tanitausa @ 2007 01 25, 02:28) daznas viduriu uzkietejimas Papildyta: QUOTE(liseklis @ 2007 01 25, 18:17) Man hemorojus islindo gal kokia 30-35 sav. O kas daresi po gymdymo tai net graudu prisimint, guzas buvo kiausinio dudzio o skausmas neapsakomas Dabar vel laukiosi turiu pora uzsilikusiu mazu mazgeliu Labai bijau kad laukia vel tas pats as irgi su siaubu laukiu, kas po gimdymo bus
Parasysiu labai gero vaistinese gaminamo tepaliuko recepta, kad nebekiltu klausimu. Ji gavau is gydytojo.
Sudetis: zinci oxydi 12.5 anaesthesini 3.0 natri hydracarb. 10.0 lanolini anh. 88.0 aq.destill. 37 ml vaselini 125.0 Gydykites i sveikata!
SVEIKOS MERGUZELES.
Girdejau daug is savo draugiu apie hemoroju.Net nezinojau kad jis gali jau atsirasti nestumo metu. Visa ta laika daug svarsciau ar gymgyti paciai ,ar cezari daryti. Viena is priezasciu -buvo baime hemorojaus atsyradimo .Tipo stumimo metu daug sansu kad jis islys. O dabar dar pasiskaiciau ,kad ir nestumo metu buna,ta jau visai prigazdinot. Drauge po gimdymo operavosi ta prakeikta hemoroju. Del viduriu uzketejimo -tai buvo pries nestuma.O dabar tai atvirksciai laisvi viduriai ir po keleta kartu i diana kalstau
Nei nestumas, nei gimdymas, nera tiesioginiai hemorojaus sukelejai. Svarbiausia cia- mityba. O gimdymo metu- teisingas stumimas. Bijoti tikrai nereikia. Vaikai- gyvenimo dziaugsmas!
man jau 27saw turiu hemoroju kraujo nera bet skauda buwau pas hirurga israse wajstukus atrodo padejo bet ar ilgam ginekologe pasake kad galima operuoti bijau kad napakienktu wajkialiuj
Sveikutes
net nustebau, kiek temu daug yra apie sia liga forumiuke... Man bedele tik tokia kol kas - mazgeliai ir uzkieteje viduriai.. Tai vaistinen vakar issiziojus begau. Dave vaistininke tepala procto-glyvenol (nestukem nuo 3io nestumo men galima vartot parasyta) ir patare pasidaryt nuovira is azuolu zieves arbatos ir praplaut ten. Zinokit arbatele tikrai sutraukia tuos mazgelius, jauciasi O kam del viduriu beda, tai vienos forumietes (nepamenu nick, sorry 400g dziovintu slyvu 200g dziovintu datuliu 200g dziovintu abrikosu 200g figu 200g medaus vaisius malti mesmale ir gerai ismaisyti su medum. Viska i stiklaini suverst ir pires miega kasdien po valgomaji sauksta suvalgyt. Naudoti kas tris men (cia kaip suprataau, kad baigus viena stiklaini, kita gamintis tik po 3 men galima). As vakar pasidariau, tik b figu (neradau parduotuvej), bet zinokit efektas Jau snd lakstau kaip zmogus i tualeta
Labutis
Man hemorojus prasidėjo praeitą savaitę, viduriai nebuvo užkietėję, bet vis tiek mazgelis skausmingas iškilo... Po 4 dienų jis pratrūko, nemažai kraujo nutekėjo... Dabar jau beliko mažas šašiukas, net nežinau, ar dėl to kreiptis į gydytoją...
Man taip pat atsirado hemorojaus požymiai: pradžioj pradėjo niežėti, po to atsirado toks skausmas lyg būtų nubrozdinta, o dabar išlindo mažas mazgelis. Čia perskaičiau, kad reikia pasidaryti ąžuolo žievės voneles. Ryt būtinai pabandysiu, nes labai nenoriu dabar vartoti jojių tepalų, o ypatingai eiti pas gydytoją. Tikiuosi, kad padės
Aš galų gale išsigydžiau
O padėjo man žvakutės "hemorol", jos yra ir žolelių, bet padeda Ir nebrangios tikrai (aš mokėjau 6,60 Lt kažkur..) QUOTE SVEIKOS MERGUZELES. Girdejau daug is savo draugiu apie hemoroju.Net nezinojau kad jis gali jau atsirasti nestumo metu. Visa ta laika daug svarsciau ar gymgyti paciai ,ar cezari daryti. Viena is priezasciu -buvo baime hemorojaus atsyradimo .Tipo stumimo metu daug sansu kad jis islys. O dabar dar pasiskaiciau ,kad ir nestumo metu buna,ta jau visai prigazdinot. Man dabas 37 sav. -kol kas nieko nejauciu. Bet gymdyti dar labiau bijau. Drauge po gimdymo operavosi ta prakeikta hemoroju. [CODE] Blemba, as irgi taip bijau gimdyti QUOTE(krevete6 @ 2007 06 11, 19:46) [CODE] Blemba, as irgi taip bijau gimdyti Aš dar trigubai bijau, nes va tik baigiau kovot su šia bėda... O skaičiau, kad kas pireš gimdymą jį turėję, tai gimdymo metu ar esant QUOTE Aš dar trigubai bijau, nes va tik baigiau kovot su šia bėda... O skaičiau, kad kas pireš gimdymą jį turėję, tai gimdymo metu ar esant tas "gėris" su dviguba jėga grįžta... [CODE] eik sau, nebegasdink, as irgi turejau pries nescia net budama QUOTE(krevete6 @ 2007 06 12, 11:37) [CODE] eik sau, nebegasdink, as irgi turejau pries nescia net budama Nu aš skaičiau, kad tipo skausmingesnis, sunkesne forma atsikartoja... Tai gal jei nėštumo metu netasiranda, po to tik neteisingai stumiant gali jis atsirast... Aš kažką skaičiau, kad dažniausiai gimdymo metu atsiranda neteisingai stanginantis (nežinau, ar teisingai parašiau, gal kaip kitaip vadinas)... A kad jau išvengt, tai pastoviai jau reik keist gyvenimo būdą, žiūrėt maistą, judėt ir t.t... QUOTE Nu aš skaičiau, kad tipo skausmingesnis, sunkesne forma atsikartoja... Tai gal jei nėštumo metu netasiranda, po to tik neteisingai stumiant gali jis atsirast... Aš kažką skaičiau, kad dažniausiai gimdymo metu atsiranda neteisingai stanginantis (nežinau, ar teisingai parašiau, gal kaip kitaip vadinas)... A kad jau išvengt, tai pastoviai jau reik keist gyvenimo būdą, žiūrėt maistą, judėt ir t.t... [CODE] O kaip ismokti gerai stangintis? Parasei berods teisingai QUOTE Vat šitą ir aš norėčiau sužinot... gal kokiuose kursuose nėščiosioms moko... logiškai mąstant, tai turėtų mokyt.. [CODE] as kaip tik pradejau kursus lankyti
Niu va, kaip gerai kad suradau sia tema. As hemoroju pirma karta apturejau kai mano suneliui buvo 1.5m Skausmingas be galo buvo.. Nors neturejau problemu su uzkietejusiais viduriais. Bet kadangi vaikas buvo maziuliukas, gi nesiodavausi ji ant ranku .Tai ir buvo pagrindine priezastis hemorojaus atsiradimui. Kai issigydziau, po keliu metu vel 'uodegyte' islindo.. Butent panesiojus sunkumu. Taigi, zinau, kad kelti unkiai negaliu, nes...
Dabar laukiuosi antro leliuko, problemike atsirado apie 20 sav. Si karta neskausminga, gydytojas prirase tepaliuko, bet nieko jis man nepadeda.. tie mazgeliai taip ir yra. Galvoju kad reiks uzsiimti ligos demaskavimu po gimdymo QUOTE(krevete6 @ 2007 06 13, 12:02) [CODE] as kaip tik pradejau kursus lankyti tai ne tas, kad išgimdyt ką nors, bet aš įsivaizuoju, kaip sunku būtų.. Čia neišsimiegi per naktis, nuvargus ir plius da tokie "džiaugsmai" kankina
jei isgimdytum kokia venos atauga, tai ir turetum ta malonuma
Aisku, irgi gerai darom, nusiteikiam cia baisiausiam Reikia tik issiaiskint kaip galima rizika sumazint Papildyta: QUOTE Niu va, kaip gerai kad suradau sia tema. As hemoroju pirma karta apturejau kai mano suneliui buvo 1.5m Skausmingas be galo buvo.. Nors neturejau problemu su uzkietejusiais viduriais. Bet kadangi vaikas buvo maziuliukas, gi nesiodavausi ji ant ranku .Tai ir buvo pagrindine priezastis hemorojaus atsiradimui. Kai issigydziau, po keliu metu vel 'uodegyte' islindo.. Butent panesiojus sunkumu. Taigi, zinau, kad kelti unkiai negaliu, nes... Dabar laukiuosi antro leliuko, problemike atsirado apie 20 sav. Si karta neskausminga, gydytojas prirase tepaliuko, bet nieko jis man nepadeda.. tie mazgeliai taip ir yra. Galvoju kad reiks uzsiimti ligos demaskavimu po gimdymo [CODE] as kai turejau sita liga, tai issigydziau su kremu 'troxevazin'. tik matau, kad tu irgi ne lt, tai nezinau ar cia toks yra QUOTE(krevete6 @ 2007 06 13, 13:28) jei isgimdytum kokia venos atauga, tai ir turetum ta malonuma Aisku, irgi gerai darom, nusiteikiam cia baisiausiam Reikia tik issiaiskint kaip galima rizika sumazint [ Tai man irgi baisiai vien plyšimai skamba, a čia dar išskaičiau apie antrą gimdymo "malonumą" QUOTE Tai man irgi baisiai vien plyšimai skamba, a čia dar išskaičiau apie antrą gimdymo "malonumą" tam, kad tikrai reik kiek įmanoma daugiau išsiaiškint apie tai, gal pavyks išvengt.. O šiaip tai negerai tas neigiamas nusiteikimas, reik galvot, kad viskas bus ok, optimizmo reik [CODE] Nugalesim mes ta bjaurybe QUOTE(krevete6 @ 2007 06 13, 10:28) jei isgimdytum kokia venos atauga, tai ir turetum ta malonuma Aisku, irgi gerai darom, nusiteikiam cia baisiausiam Reikia tik issiaiskint kaip galima rizika sumazint Papildyta: [CODE] as kai turejau sita liga, tai issigydziau su kremu 'troxevazin'. tik matau, kad tu irgi ne lt, tai nezinau ar cia toks yra Man gyd skyre ANUSOL. O kokioj tu saly? QUOTE Man gyd skyre ANUSOL. O kokioj tu saly? [CODE] Nezinau nieko apie ANUSOL O as UK, netoli Londono
o man Hemoral vaistinėj nepardavė, pasakė vaistininkė, kad gali paskatinti gimdos susitraukimus. bet tas džiaugsmas kažkaip praėjo savaime be vaistų...
Sveikutes
Man irgi hemorojus dar nuo pirmo vaiko , o dabar laukiuosi antrojo. Jau penki metai, kai buvau pas hirurga israse tepaliuka ir zvakuciu. Naudojau, bet taip ir neisgidau, man nieko neskauda ir nekraujoju. Daktaras sake, kad jeigu nepraeis reikes operuoti, bet kol kas diskomforto jokio nejauciu, tai neskubu su operacija QUOTE(Julla @ 2007 06 22, 13:28) Sveikutes Man irgi hemorojus dar nuo pirmo vaiko , o dabar laukiuosi antrojo. Jau penki metai, kai buvau pas hirurga israse tepaliuka ir zvakuciu. Naudojau, bet taip ir neisgidau, man nieko neskauda ir nekraujoju. Daktaras sake, kad jeigu nepraeis reikes operuoti, bet kol kas diskomforto jokio nejauciu, tai neskubu su operacija vat aš kažkur čia (gal kitoj temoj) skaičiau, kad po operacijos nežmoniški skausmai būna...
sveikutes dar galiu patarti, labai padeda susisaldyti medetku arbata gabaliukuose ir kas vakara ar kai jauciat guzeli ikiskit puse to leduko istraukit ir vel ikiskit kad nenusaldytumete isanges odeles , labai padeda nes nuima guziukus, ir skausma.taip pat gerkite po sauksta kasdien alyvuogiu aliejaus jis padeda nuo viduriu kietejimo nereikia nei slyvu jokiu.
ar yra nestukiu,kuriom nestumo metu pasireiske hemorojus? ka darete? kaip gydytis?
man gydytoja dar ir žvakučių buvo išrašius ir tepaliuką.Gerai dar vyšnevskis,bet jo galima gauti tik iš rusijos kas parveža,bet l.gerai padeda ir skausmą nuima
atsirado ir pas mane i nestumo pabaiga
Jurgiukste,tik po gimdymo neužlaikyk ,stenkis išsituštinti,nes po gimdymo kaip tik gali pasireikšti ir tada tikrai bus skausmingiau.Tik neišsigąsk,man gydytoja tą patį sakė,bet nieko baisaus nebuvo
QUOTE(Julla @ 2007 06 22, 13:28) Sveikutes Man irgi hemorojus dar nuo pirmo vaiko , o dabar laukiuosi antrojo. Jau penki metai, kai buvau pas hirurga israse tepaliuka ir zvakuciu. Naudojau, bet taip ir neisgidau, man nieko neskauda ir nekraujoju. Daktaras sake, kad jeigu nepraeis reikes operuoti, bet kol kas diskomforto jokio nejauciu, tai neskubu su operacija man irgi tokia pati situacija po pirmo nestumo kaip atsirado tai iki siol as jis turiu. naudoju krema su zvakutem, atrodo padeda, bet pokazkiek laiko atsinaujina. dabar laukiuosi antro, net nezinau ka reikes daryti jeigu paumes
Aš po pirmo nėštumo irgi įsigyjau šitą "gėrį", bet jokių nepatogumų jis man nekėlė. O dabar, kad surietė
Kažkurią operavo, gal galit papaskot kaip ten ta operacija vyksta? Nuskausmina?Ar labai nemaloni procedūra? Kiek laiko po to gyja? Xux , nors tikiuos gal su žvakutėm ir tepaliukais dar išsiversiu QUOTE(Žiogienė @ 2007 09 02, 12:36) Aš po pirmo nėštumo irgi įsigyjau šitą "gėrį", bet jokių nepatogumų jis man nekėlė. O dabar, kad surietė Kažkurią operavo, gal galit papaskot kaip ten ta operacija vyksta? Nuskausmina?Ar labai nemaloni procedūra? Kiek laiko po to gyja? Xux , nors tikiuos gal su žvakutėm ir tepaliukais dar išsiversiu sita "gėrį" tai kas cia?cia apie "lepicol" |