"Dviratis... Hmm... Normalesnis dviratis žmogui iki 180cm ir 80kg nuo 600 Lt, aukštesniam ir sunkesniam - nuo 1200 Lt. Jei žiūrėti į lietuviškus, tai rekomenduočiau tik Panther. Nors jie rėmus velniai žino iš kur ima, bet visas kitas dalis sudeda gan neblogas. Beje, jei norėsit MTB dviračio (kalnų), tai Panther nelabai juos sekasi gaminti. Jiems iš jų daugiau gaunasi tik pavadinimas, nei patvarus MTB dviratis. Visi kiti - ok. Maximos dviračiai... Na Maximos dviračiai kaip iš Maximos. Kažkas jau minėjo, kad daug broko, o ir surinkti tingi normaliai. Tad tokį dviratį nusipirkus nereikia iškarto ant jo sėsti ir važiuoti. Pirma jį reikia paruošti (susukti normaliai) važiavimui, nes vėliau greit viskas byrėti pradės (jei dar nebuvo brokuota). Maximos dviračiai paprastai būna geležiniais rėmais ir velniai žino iš kokių detalių pagaminti. Tie rėmai kartais būna blogai suvirinti ir per suvirinimo siūles išyra. Geležinis rėmas - sunkus rėmas. Dėl to dviračiu sunkiau įsibėgėti, jį sunkiau nešti ir t.t. Kartais maximiniuose dviračiuose pasitaiko ir Shimano detalių, bet ne visi Shimano yra Shimano. Beje, jų ir sėdynės labai nepatogios. Tikrai norėsi pasikeisti, tad įskaičiuok tai iškarto į išlaidas.
Koks dviratis yra normalus ?
Rėmas: Na, pirma jo rėmas turi būti bent jau aliumininis. Geras rėmas turi aliuminio žymą 6061. Kuo tas skaičius mažesnis, tuo geresnis aliuminis panaudotas rėmo gamybai. Nenusipirkit dviračio per mažu rėmu, bus nepatogu važinėti. Kaip parinkti dviračio rėmo dydį? Geriausia yra apžergti dviratį. Stovint pilnom pėdom ant žemės, nuo rėmo iki klyno turi likti maždaug 10 cm. Mažesnis rėmas - bus nepatogu, nes sumažės tarpas tarp sėdynės ir vairo (teks labiau riestis). Didesnis rėmas - vyrukai, gal geriau nuo tokio dviračio sėdynės nenuslyskit...
Ratai: Na mūsų dviračių takai dar nėra idealūs ir kartais taip tingisi nulipti nuo dviračio ir užkeltį jį ant bortelio, kad nesusilankstytų ratai. Dėl to perkant reikėtų atkreipti dėmesį į ratlankius. Jie turi būti dvigubi ir, žinoma, geriau aliumininiai (vėl tas svoris). Mačiau dviračių dvigubais diskais ir Maximoje.
Vairas: žiūrėkit, kad būtų patogios rankenos. Patogiau kai jos minkštesnės, ne taip rankos pavargsta.
Bėgių perjungėjai: Shimano yra gerai, bet maximiniuose dviračiuose tokių retai pasitaiko. Man asmeniškai yra patogiau, kai bėgiai perjunginėjami svirtelėmis, o ne pasukant ratuką. Kas nesupratot apie ką aš, tai kai pamatysit tokius ir tokius perjungėjus, tai tikrai suprasit.
Bėgių sistema: Vėl gi, Shimano yra gerai. Maximiniai kartais gale turi Shimano bėgių sistemą ir labai retai ją turi priekyje. Visas mechanizmas turi būti patvarus, o Shimano vardas tai daug maž užtikrina (pasikartosiu, ne visuomet Shimano yra Shimano ). Pernai su draugu per Vingio parką nuo kalniuko palenktyniavom. Jam iškart subyrėjo galinio rato mechanizmas. Nors jis ir nekainavo daug (15 ar 25 Lt, nepamenu), bet tam vistiek reikėjo sugaišti laiko. Keletas Shimano sistemų nuo blogesnių iki geresnių: Acera, Alivio, Deore. Maximiniuose tokių nebūna.
Sėdynė: maximiniuose ji labai jau kieta. Po to savą sėdynę skauda.
Nuo ko priklauso dviračio kaina ? O ji remiasi į rėmo lengvumą, bei komplektuojančių dalių kokybę. Kuo lengvesnis ir kokybiškesnis rėmas, tuo dviratis brangesnis. Dar gan didelę dalį kainos atsiriekia visokie amortizatoriai t.y. geri amortizatoriai.
Optimalus dviratis: Manau, kad tai būtų Baltik Vairo Panther dviračiai. Pasivažinėjimams mieste (t.y. nelaužant ir nevažinėjant visokiais laiptais) jie net labai geri, nors rėmus ir iš kažko iš Taivanio perka. Kam įdomu, jų katalogą rasite čia: http://www.baltikvairas.lt Malsit tokį dviratį kelis metus, ir dar po to padovanosti kam nors. O Maximiniai dviračiai nėra tokie blogi (kai negenda ). Tik viskas priklauso kaip juo važinėtis ruošiamasi. Vaikams labai tinka, o tokiam meiteliui kaip aš (189cm, 85kg), tai kiek silpnoki būtų. Jei nori nusipirkti dviratį tam, kad įsitikintum ar tikrai juo tiek važinėsi, kiek galvoji, tai gal geriau rinkis pigesnį. Jei užsikabliuosi, tai norėsi geresnio, tada jau žinosi pagal ką rinktis ir ko tau ištiesų reikia, o brangūs dviračiai nepasirodys tokie jau ir brangūs. "www.banga.ltP.s. man paciai patiko sis dviratukas "Rondo" - su begiais, geras remas, + kaina nedidele (329 Lt). Gal tiktai ratai mazoki ...
giedrulka
2004 07 05, 18:36
Cia kiek suprantu sudedamas dviratis. Pirko man vyras toki. O paskui nese keisti  Begiai "levi", sunkus, kreivai suvirintas, todel tiesiai nevaziuoja. Zodziu, pirkom Gariunuose. Bet matem ir Maximoje. Irgi tokie patys - kreivi. Tai va koks "geras" sitas dviratis. Tik nesugalvokit pirkti!!!!!!!!
Mes su vyru pirkom dviračius kažkokius nefirminius,bet buvom nusiteikę ,kad reiks padirbėt.Tai brangiausiasis krapštės krapštės, kol viską sutvarkė ,o dabar rieda kaip firminiai.Įveikė jau nemažą atstumą. Jei važiuosit gerais keliais ,tai labai smagu važiuot su siaurom padangom,bet jei nuklysit į kaimo ar miško keliukus,tai storesnės pats tas.
Mes praeita pavasari nusipirkom dviracius. Pirkom lietuviskus ir "Baltikvairo" ir uz abu paklojom beveik 2000 Lt. Vyras pirko brangu, nes planavo daug su juo vazineti i darba, o as is principo, kad manasis negali buti pigesnis nei jo  Finalas: vyras pradejo dirbti Vilniuje ir dviratis tam tiksluin jau neberaikalingas, as su juo vazinejau ne daugiau kaip 20 kartu, o si pavasari, kai suzinojau, kad laukiuosi, net neuzsedau ant jo. Bet ka, nesigailim, nes pirkom gera daikta
Mes tai pirkom nebrangius dviračius, mokėjom po 450 už vnt. Aš pirkau tokį kuris man gražesnis, o vyras - kuris jam patogesnis. Specialiai nusprendėm brangių ir superinių nepirkti, nes tik labai retai vakarais išvažiuojam kokį ratą apsukti. Kam pirkti brangų daiktą ir juo pasinaudoti kelis kartus per metus (čia mūsų atveju). Sako pigus daiktas nelaikys, o mums per du metus dar nesulūžo, todėl kad beveik nevažinėjam Aišku, jei dviračiu kasdien važinėti, tada jau reikia pirkti gerą, o jei tik nusipirkti, kad turėti, tai užtenka paprastesnio.
giedrulka
2004 07 08, 09:52
| QUOTE (viksrelis @ 2004 07 07, 16:50) | Aciu uz patarima ...
Vyras sako, kad su mazais ratais daugiau minti teku... Teks vel ioeskoti patinkancio |
Viksreli, pasiziurek toki - MATRIX NEXUS, vengriskas, lengvas remas, vidiniai begiai Shimano, plastikiniai sparnai, 26 dydzio ratai, geros gumos, sustiprinti ratai, isvedziotos lemputes ir kaina 500 Lt Geda prisipazinti, bet as dar nelabai moku vaziuoti dviraciu, ka tik pradejau mokytis  Bet su situo dviraciu mokytis tai visai nebaisu ir tikras kaifas. Kad jau isrinko vyras, tai isrinko
Venecija
2004 07 09, 16:01
Mes tai jau trys menesiai kaip vazinejames "Rock Machine" firmos dviraciais.  Pirkom is specializuotos dviraciu parduotuves, mokejom po 630 litu uz viena. Mano ir vyro dviraciai visiskai vienodi, skiriasi tik spalva. Pries perkant buvome visiskai "zali", zinojom tik tiek, kaip jis turi atrodyti (isoriskai). Apie jokias detales nenusimanem (as ir dabar nenusimanau). Taciau savais dviraciais tikrai nesigailime. Vazinejame daug ir ivairiais keliukais (misko, pajurio ir t.t.)
vaivina, o jums parduotuvej konsultantas nepatarinejo i ka atkreipti demesi perkant ?
Venecija
2004 07 12, 17:08
| QUOTE (viksrelis @ 2004 07 09, 18:02) | vaivina, o jums parduotuvej konsultantas nepatarinejo i ka atkreipti demesi perkant ? |
I ka atkreip demesi jis nepatarinejo, nebent as negirdejau, nes dviraciu pirkimu labiau rupinosi mano vyras. Konsultantas mums tik vardino buten tu dviraciu, kurie mums tiko, privalumus. Mes dviraciu ilgai neiskojom: nusprendem, kad norim dviraciu ir jie mums labai reikalingi, tada aptarem leistina suma, kiek gali kainuoti dviratis. Ir vaziavom po parduotuves. O ten pasirodo pasirinkimas nera jau labai didelis.
Linaiva
2005 03 25, 00:01
Turim ir mes dviračius, tik dabar jie pas draugus sklepe...nes susidūrėm su kita problema - neina vaikiškos kėdutės pritvirtint, nes bgaažinės nėr ir t.t. tai jaučiu teks šią vasarą dar vieną pirkt, o savąjį vyresniajam padovanot
Mano dviratis pakankamai pigus 380 lt ( pasakyciau zinau kur pirkt  ) .Bet toli grazu neprastas , priekiniai galiniai amortikai (rimti ) shimano tikri mechanizmai , aliuminio tvirtinti ratai , kalnu skaitomas ( todel padangos placios protektorius zveriskas ) , nera lengvas ( bet as viena ranka nusinesu ) , kazkodel man lengvi nepriesirdies , uztat kely patogus , isvaizdus ( cia man kaip moteriskos gimines atstovei ).Dabar turiu beda reik vyra dvirati nauja ikalbet pirkt o tai jam senutik baltikvairas tinka ,amzinas kazkoks Laukiu pavasario kada galima prisikabint priekaba ir i gamta
Mano vyras pirko iš baltic vairo, gavom didelę nuolaidą. Baltic vairas visiems darbuotojams leidžia kiekvienais metais pirkti po 1 dviratį su 20 procentų nuolaidą. tai vyro draugas ten dirbantis mums suorganizavo tą nuolaidą. aš turiu dviratį iš parvežtų iš vokietijos, naudotas, bet labai geras, pegasus firmos, pirkau už 200 litų prieš kokius 5-6 metus. ir labai patenkinta
QUOTE(renax @ 2005 03 25, 09:48) Mano dviratis pakankamai pigus 380 lt ( pasakyciau zinau kur pirkt  ) .Bet toli grazu neprastas , priekiniai galiniai amortikai (rimti ) shimano tikri mechanizmai , aliuminio tvirtinti ratai , kalnu skaitomas ( todel padangos placios protektorius zveriskas ) , nera lengvas ( bet as viena ranka nusinesu ) , kazkodel man lengvi nepriesirdies , uztat kely patogus , isvaizdus ( cia man kaip moteriskos gimines atstovei ).Dabar turiu beda reik vyra dvirati nauja ikalbet pirkt o tai jam senutik baltikvairas tinka ,amzinas kazkoks Laukiu pavasario kada galima prisikabint priekaba ir i gamta  Renax, tai gal pašnabždėtum kut tokius puikius dviračius taip pigiai galima pirkt
QUOTE(renax @ 2005 03 25, 09:48) Mano dviratis pakankamai pigus 380 lt ( pasakyciau zinau kur pirkt  ) .Bet toli grazu neprastas , priekiniai galiniai amortikai (rimti ) shimano tikri mechanizmai , aliuminio tvirtinti ratai , kalnu skaitomas ( todel padangos placios protektorius zveriskas ) , nera lengvas ( bet as viena ranka nusinesu ) , kazkodel man lengvi nepriesirdies , uztat kely patogus , isvaizdus ( cia man kaip moteriskos gimines atstovei ).Dabar turiu beda reik vyra dvirati nauja ikalbet pirkt o tai jam senutik baltikvairas tinka ,amzinas kazkoks Laukiu pavasario kada galima prisikabint priekaba ir i gamta  Būtų gerai, jei išduotum, kur tokį galima nusipirkti..
renax, o man pasnibzdek kokia ten priekaba? Tokia zema,mazyte, kur telpa susesti 2 vaikai, uzhdaroma? Jei taip, tai kiek tokia kainuoja? (LT nemaciau, beje). O kas del dviracio, tai pirmiausia reikia pamastyt kur vaziesi ir rinktis tipa,- sportini, miesto, hobby ar kalnu. Veliau ,- moterishka/vyrishka, universalu. Tada pamastyt kiek pinigu galesi tam skirt ir skirt didziausia 'leidziama' suma. Ir nepamirst "investuot" i geras spynas, jei palikinejat gatvej ar prie namu. Galima ir apdrausti Turejau labai gera hobby dviratuka, bet pavoge
Mūsų šeimynėlės be dviračių neisivaizduoju  nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens  o per žiemą sporto klube spiningą lankydavau  daiktas  Niekas taip lašinukų nedegina kaip dviratukas...Vienai nuobodu,bet su kompanija,o ypač su savo  laika praleidžiam...O dviratukų jau daug pakeitėm,pradėjom nuo MAXiminių (tik nepirkit is prekybos centrų,neilgai tarnaus,patikėkit  ) Dabar turiu dviratuką,kuris pats važiuoja  o kainuoja nei daug nei mažai,kažkur 700- 800 lt,- Vaikai taip pat su gerais važinėja,nes pirktus už 300 lt,- ( Fort lygtais) nespėdavom tas pavaras reguliuot
Ruošiuosiu pirkti dviratį, laukiu prasidėsančių akcijų. Kaunietės patarkit kur Kaune geraiusia pirkti dviratį?
Frosted
2005 08 05, 11:53
O as irgi noriu pirkti, bet ne ka nusimanau apie dviracius, ir neturiu, kas man patartu.  O konsultanto Senukuose, kol ziurinejau dviracius, klausinejau, kuris cia geresnis, tai tokia nuomone susidare, kad visi ten geri  Ir isejau tusciomis. Maniskis dvirati jau turi, bet nevazineja, nes vienam neidomu, o as neturiu
Vilniuje tai tikrai parekomenduočiau parduotuvę "2 ratai" - jinai yra Antakalnio gatvėje, neries stotelėje. Dirba labai fainas vyriškis, kuris kantriai ir tikrai profesionaliai pataria, koks dviratis reikalingas pagal kiekvieno poreikius. Bent jau man tai tikrai patiko
va taip atrodo mano dviratis: http://www.2ratai.lt/index.php?id=1&pid=10&cid=22&itemid=18esu juo labai patenkinta o siaip dar trumpai pasidalinsiu savo ziniomis 1. Lietuvoje pristatytos firmos : Garsiausios: Giant,Trek,Corratec,Scot,Merida Vidutines klases:Mongoose,Rock Machine,Panther, Kelly's,Fuji Jei isgirsite, kad dviratis vokiskas uz 500lt, tai visa ka girdesite toliau irgi bus melas. 2. Kuo maziau detaliu prie kuriu limpa magnetas, tuo dviratis geresnis.Taip galite patys tikrinti dviracius
pasaulio stebuklas
2005 08 05, 21:12
QUOTE(Gauda @ 2005 08 04, 13:50) Ruošiuosiu pirkti dviratį, laukiu prasidėsančių akcijų. Kaunietės patarkit kur Kaune geraiusia pirkti dviratį? Aš parduodu dviratį! Moterišką Jaguar. Labai mažai važinėjau. Pirkau uz 600 Lt, bet dabar gyvenimas prispyrė, tenka išsipardavinėti Maniškis su Shimano bėgių perjungimų svirtele, 21 bėgis. Rinktas Baltic vaike, Tourney dalys. Ratukai nedideli, 26. Didelių nereikia, vaikus pamesite  Yra priekinis amortizatoriu, dantys nebarška nelygiu keliu važiuojant. Pavažinėjus be amortizatoriaus ir sėdus ant dviračio su amortiku - kaifas. Juodas, elegantiškas. Savaitgaliui paskelbiau akcija - 430 Lt. Tikrai nerekomenduoju žiūrėti maximiniuis dviračius. Draugams jis atlaikė tik vieną žygį, apie 50 km. Jei sudominau, pasukit 8612 21010.
Frosted
2005 08 06, 07:39
QUOTE(pasaulio stebuklas @ 2005 08 05, 22:12) Aš parduodu dviratį! Moterišką Jaguar. Labai mažai važinėjau. Savaitgaliui paskelbiau akcija - 430 Lt. Rezervuoju
QUOTE(Gabutė @ 2005 08 05, 17:50) Vilniuje tai tikrai parekomenduočiau parduotuvę "2 ratai" - jinai yra Antakalnio gatvėje, neries stotelėje. Dirba labai fainas vyriškis, kuris kantriai ir tikrai profesionaliai pataria, koks dviratis reikalingas pagal kiekvieno poreikius. Bent jau man tai tikrai patiko  Jei pirkai, tai kokį ir už kiek? Dabar mačiau nuolaidos pas Umarą. Įdomu, o kaip čekiški dviračiai  . Mačiau lyg ir neblogų už 500 -600 Lt. Ar čia prasti?
Pirkom prieš du metus - vyras čekišką Kellys (artai slovakiškas) - mokėjo apie 600, o aš - pretty - čekiškas atrodo. Jau trečius metus važinėjam, jokių nusiskundimų neturim. Mano padanga buvo prakiurusi, bet čia jau ne dviračio kaltė
O kur gauti Vilniaus m. dviračių trąsų žemėlapį  Internete radau, bet labai jau painus
Pati paklausiau, pati ir atsakysiu. Pasiėmiau šiokį tokį žemėlapį Verkių regioninio parko direkcijoj. Žemėlapis apima senamiestį ir Verkių parką.
O gal dabar kas nors perkate dviračius ir žinote kur neblogas nuolaidas geriems dviračiams taiko?
Laimuxė
2006 03 31, 14:16
Jau beveik atėjo pavasaris, laikas dviratį pirkti  Gal yra čia nusimanančių, kad galėtų patarti  Norėčiau nusipirkti normalų dviratį, grynai laisvalaikiui. "Maksiminiais" nelabai pasitikiu  Ar įmanoma už kokius 500-600 Lt nupirkti "padorų"?
neaiski
2006 03 31, 17:46
Pirkom pernai papigiaiskus kazkokius Taivanio ar Kinijos- tas pats didelis S... Suluzo beveik iskart... Sykstus moka 2 kartus-auksine patarle...
perkant dvirati reiketu atkreipti demesi,kad detales butu Shimano,garantuoju -dviratis tada laikys
neaiski
2006 03 31, 21:59
Tai va butent-mums pardaveja sake, kad detales Shimano, apgavo , vadinasi. Arba tai buvo kinietiskos Shimano
QUOTE(Laimuxė @ 2006 03 31, 15:16) Jau beveik atėjo pavasaris, laikas dviratį pirkti  Gal yra čia nusimanančių, kad galėtų patarti  Norėčiau nusipirkti normalų dviratį, grynai laisvalaikiui. "Maksiminiais" nelabai pasitikiu  Ar įmanoma už kokius 500-600 Lt nupirkti "padorų"? Manau, jei pridėtum kokius pora šimtukų, tai jau tikrai neblogą nusipirktum. Kelly, Giant ir pan.
rupestelis
2006 04 10, 12:31
QUOTE(Laimuxė @ 2006 03 31, 14:16) Jau beveik atėjo pavasaris, laikas dviratį pirkti  Gal yra čia nusimanančių, kad galėtų patarti  Norėčiau nusipirkti normalų dviratį, grynai laisvalaikiui. "Maksiminiais" nelabai pasitikiu  Ar įmanoma už kokius 500-600 Lt nupirkti "padorų"? už 500-600 nelabai  geri dvirkiai-giantas  vilniuje prie banginio yra pardė-jei ką į až, gal padėčiau su nuolaida
Kerinti
2006 04 21, 21:26
Solopgang
2006 04 24, 10:44
o mes turime dviracius STINGER. sake kad vokiski  kaip istikro tai nezinau  bet tikria neblogi, vazinejam jau du metai  o kaina tai nedideli, nes pirkom rudeni, kai buvo akcijos. tai uz abu kazkur 1000 lt isejo
Kaip tik praeita savaitgaly Aleksoto turguj pirkom dvirati tik uz 400 Lt. Matosi, kad dviratis nepriziuretas, grandines aprudijusios. Bet....turejom apsieme dviraciu speca, sako, jog toks naujas kelis tukst kainuoja Tai mes iskart ir griebem ta dvirati net nesidereje Dabar jis pas meistrus, nuvezem, kad suteptu, perrinktu, pakeistu pedalus, grandine... Ir tikimes, kad uz visa ta "varga" tik kokius 50 Lt sumokesim
Tiesa, pats dviratis vyriskas, padangu skersmuo 28 cm, rankena lenkta, dengta porolonu, stabdziai geri, + elektros instaliacija jau yra... Vien zodz gerai cia tam vyrui nuskilo
Dabar reiks dairytis ir man kazko naujesnio. Nes su tuo Maximiniu jau baigiu uzpakali nukratyt, jau kaip ir traska braska, nors jam tik 0.5 meteliu dar
QUOTE(etsia @ 2006 04 24, 12:44) o mes turime dviracius STINGER. sake kad vokiski  kaip istikro tai nezinau  bet tikria neblogi, vazinejam jau du metai  o kaina tai nedideli, nes pirkom rudeni, kai buvo akcijos. tai uz abu kazkur 1000 lt isejo  Vat ir pas mus tokie patys
Ba_Bochka
2006 06 29, 15:15
Kadangi daug pinigėlių dviračiams skirti negaliu (o reikėtų iš karto dvejų) dairausi pigesnio varianto, sakykit ką manot apie šios:
MIESTO DVIRAČIAI (CTB, ATB) / Stinger / 100 ATB (2006) Modelis :100 ATB (2006) Rėmas: 26x17'', klasikinis, plieninis Pavaros: 18 Ratlankiai: Ratlankiai: aliuminiai, juodos spalvos Galinis permetėjas: Shimano TY-18 Pavarų perjungimo rankenėlė: Shimano gripshift SL-RS- 31 Garantija: Dviračio rėmui ir šakei taikoma 2 m. garantiją, originalioms detalėms ir mazgams, tarp jų priekiniam ir galiniam amortizatoriui, taikoma 6 mėn. KAINA:299Lt
MIESTO DVIRAČIAI (CTB, ATB) / Stinger / 1000 ATB moteriškas (2004) Atgal Modelis :1000 ATB moteriškas (2004) Rėmas: 26''x18'', klasikinis plieninis, 2004 m Pavaros: 18 Ratlankiai: aliuminiai paaukštinti Priekinis permetėjas: Shimano TY-18 Pavarų perjungimo rankenėlė: Shimano gripshift SL-41 Garantija: Dviračio rėmui ir šakei taikoma 2 m. garantiją, originalioms detalėms ir mazgams, tarp jų priekiniam ir galiniam amortizatoriui, taikoma 6 mėn. KAINA: 389 Lt
LEDINE20
2006 07 10, 12:30
man atrodo geriau pirkti mazai naudota dvirati bet jis bus geresnis negu parduotuvej naujas uz ta pacia kaina. Siaip labai daug dviraciu yra Rietavo turguj, ten tikrai labai geru galima rasti ir uz gera kaina
duokanka
2006 07 26, 12:23
O gal kas pirkote lenkiska dvirati Clasic? Idomu butu suzinoti nuomone geras jis ar nelabai. Mes su vyru jam isrinkom Senukuose uz 279lt. Rinkomes pigesni, nes daug nevazinesim, na keleta kartu per metus..  Ir apskritai tikiuosi, kad lenkisku dviraciu kokybe gal kiek geresne nei kinietisku
QUOTE(Ba_Bochka @ 2006 06 29, 16:15) Kadangi daug pinigėlių dviračiams skirti negaliu (o reikėtų iš karto dvejų) dairausi pigesnio varianto, sakykit ką manot apie šios: MIESTO DVIRAČIAI (CTB, ATB) / Stinger / 100 ATB (2006) Modelis :100 ATB (2006) Rėmas: 26x17'', klasikinis, plieninis Pavaros: 18 Ratlankiai: Ratlankiai: aliuminiai, juodos spalvos Galinis permetėjas: Shimano TY-18 Pavarų perjungimo rankenėlė: Shimano gripshift SL-RS- 31 Garantija: Dviračio rėmui ir šakei taikoma 2 m. garantiją, originalioms detalėms ir mazgams, tarp jų priekiniam ir galiniam amortizatoriui, taikoma 6 mėn. KAINA:299Lt MIESTO DVIRAČIAI (CTB, ATB) / Stinger / 1000 ATB moteriškas (2004) Atgal Modelis :1000 ATB moteriškas (2004) Rėmas: 26''x18'', klasikinis plieninis, 2004 m Pavaros: 18 Ratlankiai: aliuminiai paaukštinti Priekinis permetėjas: Shimano TY-18 Pavarų perjungimo rankenėlė: Shimano gripshift SL-41 Garantija: Dviračio rėmui ir šakei taikoma 2 m. garantiją, originalioms detalėms ir mazgams, tarp jų priekiniam ir galiniam amortizatoriui, taikoma 6 mėn. KAINA: 389 Lt Idomu ,Ba_Bochka, ar nusipirkai tuos du dviracius uz tokia kaina?Ash pamaciau tokia kaina ineto pusl."Dviratis+",atseit akcija,bet kaip paaishkejo ta kaina nieko bendro neturi su kaina kuria yra pard."dviratis+".Kai telefonu pradejau aishkintis,kodel cia tokia painiava,jie nusijuoke ir pasake,kad uz tokia kaina ir patys nusipirkt noretu,o del kainu painiavos jie nieko nezinuojo. Tai idomu,kur ta teisybe yra?
Mes galvojam prikti dviračius laisvalaikiui (pasivažinėjimui gamtoje).. Tik va nežinau, nuo ko pradėti rinktis.. Pasiskaičiau patarimus "Geras dviratis" svetainėje, bet vis tiek nelabai supratau... MB irgi kol kas nelabai žino, pagal ką rinktis. Gal žinot, kur geriau pirkti Kaune dviračius? O gal apskritai geriau į Šiaulius važiuoti (į firminę Vairo parduotuvę)?
Mes jau irgi pradejom ziuret dviracius Tik nezinom, kokius pasirinkti
Linuska Z.
2007 04 04, 09:47
Gal kas turit parduot dvirati 7 metu berniukui?  Musiski pavoge, o mazasis dar to net nezino, skaudes sirdele, tai ieskom kito...Lauksiu pasiulymu i az, is anksto labai aciu
QUOTE(Linuska Z. @ 2007 04 04, 10:47) Gal kas turit parduot dvirati 7 metu berniukui?  Musiski pavoge, o mazasis dar to net nezino, skaudes sirdele, tai ieskom kito...Lauksiu pasiulymu i az, is anksto labai aciu  Turiu labai faina tik 2 metus naudota Baltik-Vairo dvirati Master. Stovis idealus, su 3 vidiniu begiu pavaru mechanizmu. Nezinau, gali buti didokas, nes ratai 24 coliu, bet 10 metu vaikui tai idealiai tinka. Kaina 250 Lt, nes uz nauja buvo moketa beveik 600 Lt.
litavkasam
2007 04 25, 12:10
O gal žinot, ar yra kokiam turguj Vilniuje naudotų dviračių? Nes naujo kažkaip neįpirktume, o norisi neblogo  ištįsusiam vienuolikos metų berniukščiui
politika
2007 04 26, 10:17
Ambrozijos 2006 05 09, 11:40 citata: Kaip tik praeita savaitgaly Aleksoto turguj pirkom dvirati tik uz 400 Lt. Matosi, kad dviratis nepriziuretas, grandines aprudijusios. Bet....turejom apsieme dviraciu speca, sako, jog toks naujas kelis tukst kainuoja Tai mes iskart ir griebem ta dvirati net nesidereje Dabar jis pas meistrus, nuvezem, kad suteptu, perrinktu, pakeistu pedalus, grandine... Ir tikimes, kad uz visa ta "varga" tik kokius 50 Lt sumokesim Na ka gali pasakyti po metu? Pasiteisino sendaiktis?
Rimukas
2007 04 26, 14:47
Sveiki Man ir būtų labai įdomu sužinoti kur galima įsigyti gerų padėvėtų dviračių Ne būtinai Vilniuj. Dėl tokio reikalo, galėčiau ir nuvažiuoti kur... Ir kadangi nieko apie juos nenutuokiu (koks labai geras, koks ne), tai klausimas, ar gali būti kas nors dviratyje, ko negalima pakeisti-suremontuoti (jei nusipirkčiau blogą) ir kas labai brangiai kainuotu?  Na ta prasme, į ką labiau reiktų atkreipti dėmesį?
mantioras
2007 04 26, 17:56
Ieskoti per skelbimus, sendaikciu turguose, salia automobiliu turgu buna panasus kromeliai. Aisku reik kuo labiau uzsitikrint kad perki ne vogta. Bet geriau devetas geras, rimtos firmos (aisku ir bukles pakenciamos), nei naujas uz ta pacia kaina surinktas belekur is bileko. Nesvarbu, jei zadat naudoti nedaug - vis tiek su geru nepalyginamas vaziavimo malonumas, o pigiena nusipirke pasikankinsit ir trenksit i sona. Sakykim, jei renkantis nauja, tai smagus dviraciai prasideda nuo ~1,3-1,5kLt - gerai riedantys, normalaus svorio ir kokybiski. Detales keiciamos visos, bet pigiu dviraciu buna prasti/mazi/nepatogus remai, taigi net jei ir viska ten pakeistumet, pinigai butu i bala. Pats pirkau Panther uz 1,5kLt, tai per 3 metus ir 2000km (nedaug cia, aisku) visa prieziura buvo grandines tepimas. Ir toliau jis vaziuoja tyliai ir sklandziai, jokiu cypimu, girzdejimu, grandines metymu ir t.t. Rieda pats, kaip daznai pastebi tie, kas pabando po no-name kledaru is senuku ar taupos.
|
|