Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip susitvarkyti visus "popierinius" reikalus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Lali
Mano tėvai pagaliau nusprendė gražiuoju išsiskirti. Tik va nuo ko pradėti? Kur kokius popierius pildyti, kiek tai kainuoja?
Lali
na, papasakokit kur kreipėtės kai pradėjot tvarkyti savo skyrybas...
Viga
Susiradau advokate, ji viska sutvarke smile.gif pasake, koki dokumentu reikia, pati byla atidave i teisma o po menesio gavau saukima. Teismo tokio ir nebuvo, kabinete susedom- as, ex ir teiseja. Viskas vyko gal 10 min ir vsio- as laisva biggrin.gif
mamulia
QUOTE(Viga @ 2006 04 05, 21:59)
Susiradau advokate, ji viska sutvarke smile.gif  pasake, koki dokumentu reikia, pati byla atidave i teisma o po menesio gavau saukima. Teismo tokio ir nebuvo, kabinete susedom- as, ex ir teiseja. Viskas vyko gal 10 min ir vsio- as laisva biggrin.gif
*

Identiškai ir man buvo mirksiukas.gif
Lali
g.gif o mano mama isireme rankas sau i stenas ir aiskina, kad jei skyrybos graziuoju ir be jokiu dalybu ir vaikai uzauge, tai ir be advokatu apsieinama... g.gif pinigu skregina advokatams doh.gif
mamulia
Jei ji pati ieškinį teismui susirašys tai tada pirmyn wink.gif
brangute
QUOTE(Viga @ 2006 04 05, 21:59)
Susiradau advokate, ji viska sutvarke smile.gif  pasake, koki dokumentu reikia, pati byla atidave i teisma o po menesio gavau saukima. Teismo tokio ir nebuvo, kabinete susedom- as, ex ir teiseja. Viskas vyko gal 10 min ir vsio- as laisva biggrin.gif
*

Ir man taip buvo, viskas taip pat, tik mums dar davė trijų mėnesių susitaikymo laikotarpį, nes leliuką mažą turėjom, bet be reikalo davė, nes nuostatos skirtis nepasikeitė
Paulute
Jei klausimas tik finansuose, siūlau kreiptis į Vilniaus Universiteto Teisės Kliniką. Pati kreipiausi (reikia iš ankto užsirašyt, bet priima tą pačia dieną). Konsultavo nemokamai, bet kaip dėl sutarties, dėl santuokos nutraukimo pasėkmių surašymo- sunku pasakyt. Reikia skambint. Nes bent jau manęs advokatas už tokio pobūdžio sutarties surašymą paprašė 500,00 Lt
lotta
QUOTE(Paulute @ 2006 04 07, 13:28)
Nes bent jau manęs advokatas už tokio pobūdžio sutarties surašymą paprašė 500,00 Lt
*

Oho kiek daug, geriau tada pabandyti paciai surasyti pagal LR CK normas. Ten tikrai nera sudetinga, tik reikia, kad butu susitarta del turto pasidalinimo... mirksiukas.gif
Lali
Tai, kad ten jie nieko is dalintis nenori... Viskas lieka mamai (ji visa turta ir sukrove, tevas tik svente visus tuos metus smile.gif ), tevas sutinka...
Papildyta:
Siaubas, kodel apsivesti taip paprasta, o issituokti sudetinga g.gif g.gif smile.gif
nerkasa
QUOTE(Lali @ 2006 04 06, 22:01)
g.gif  o mano mama isireme rankas sau i stenas ir aiskina, kad jei skyrybos graziuoju ir be jokiu dalybu ir vaikai uzauge, tai ir be advokatu apsieinama...  g.gif  pinigu skregina advokatams  doh.gif
*

Sako kai rašai pati, teismui niekada netinka. Reikia perrašinėt ir perrašinėt.

QUOTE(Paulute @ 2006 04 07, 15:28)
Jei klausimas tik finansuose, siūlau kreiptis į Vilniaus Universiteto Teisės Kliniką. Pati kreipiausi (reikia iš ankto užsirašyt, bet priima tą pačia dieną). Konsultavo nemokamai, bet kaip dėl sutarties, dėl santuokos nutraukimo pasėkmių surašymo- sunku pasakyt. Reikia skambint. Nes bent jau manęs advokatas už tokio pobūdžio sutarties surašymą paprašė 500,00 Lt
*

O dieve kiek daug. Negi ir manęs tiek paprašys? Aš kaip tik su visom pažymom jau ruošiuos eit pas advokatę.
Nu ir nuskaptuoja tuos žmogelius
zingara
QUOTE(Paulute @ 2006 04 07, 13:28)
Nes bent jau manęs advokatas už tokio pobūdžio sutarties surašymą paprašė 500,00 Lt
*

nezinau, is kur jus tokias sumas istrauket, as uz tokia sutarti mokejau 110 lt.
Gal priklauso nuo advokato. g.gif O nuo 500 lt kainuoja advokato dalyvavimas teisme
nerkasa
Va apie 100litų ir aš girdėjau. Kitaip į bankrotą nuvestų dar ir skyrybos. Negana kad mokėjau už vestuves pati. (Tikrai nesuprantu dabar kaip aš galėjau tekėti už tokio asilo)
Aaukse
nesuprantu - iš karto reikia eiti pas advokatą? maniau, kad pirma į metrikacijos biurą reik kažkokius popieirukus susitvarkyt, tik paskui pas advokatą g.gif
o kaina gal priklauso ir nuo advokato, ir dar nuo sumos, apie kokią kalba eina? g.gif 500 lt - per daug. schmoll.gif Tokiu atveju daug žmonių persigalvotų ir nesiskirtų smile.gif
Paulute
QUOTE(zingara @ 2006 04 09, 14:51)
nezinau, is kur jus tokias sumas istrauket, as uz tokia sutarti mokejau 110 lt.
Gal priklauso nuo advokato. g.gif  O nuo 500 lt kainuoja advokato dalyvavimas teisme
*

Rimtai tiek užsiprašė, dėl ko galiausiai surašiau ieškinį (prašyma) skirtis pati, dėl vieno sutuoktinio kaltės. Nors ilgą laiką įkalbinėjau vyra skirtis abiejų sutikimu. Iš pirmo karto pačios rašytas ieškinys, be abejo, į teismą nepraėjo, bet.... bigsmile.gif
cobriuke
nezinau net nuo ko pradet as nusprendziau skirtis o mano wyras nesutinka tai kas tada bus nuo ko mna pradet? unsure.gif mane gasdina kad pasisamdys gera advokata ir atims man waika nors gywena pas mane bute doh.gif as jau nebezinau nuo ko pradet kaip atsikratyt man wyru jis nesitraukia net is mano gywenimo as ji warau is namu o jis net nesiruosia eiti wiena karta net iskwieciau is pykcio polivija bet ji man nieko nepadejo schmoll.gif tik eilini karta mane izede wyras verysad.gif
bedugne
QUOTE(cobriuke @ 2006 04 10, 14:07)
  mane gasdina kad pasisamdys gera advokata ir atims man waika nors gywena pas mane bute  doh.gif 
*

Jis neturi jokiu sansu atimti vaika schmoll.gif .
Nebent turetu irodymu, kad tu vaiko nepriziuri, girtuokliauji ir pan. g.gif smile.gif
O pradek nuo advokato.Arba teisines informacijos bent pas ji.
Vyro negali ismesti is namu?
Paprasyk kokio giminaicio, draugo pagalbos.
lotta
QUOTE(cobriuke @ 2006 04 10, 13:07)
As ji warau is namu o jis net nesiruosia eiti wiena karta net iskwieciau is pykcio polivija bet ji man nieko nepadejo  schmoll.gif  tik eilini karta mane izede wyras  verysad.gif
*

Cobriuke, gaila, bet pas mus jau tokie istatymai. Kaip suprantu butas priklauso tau (ar tavo giminaiciams), taigi, tau reiktu nueiti i teisma ir paduoti ieskini del vyro iskeldinimo, tada, jei teismo nutarciai isigaliojus vyras ateitu i tavo namus, tu drasiai galetum kviestis policija ir ji galetu suimti tavo vyra uz teismo nutarties nevykdyma ar bent jau isvaryti is namu...
Tokia relaybe pas mus... doh.gif
O istatymas gina visu teises....taigi ir ju...del to tokia sudetinga sistema ir padaryta...
nerkasa
QUOTE(Aaukse @ 2006 04 10, 10:27)
nesuprantu - iš karto reikia eiti pas advokatą? maniau, kad pirma į metrikacijos biurą reik kažkokius popieirukus susitvarkyt, tik paskui pas advokatą g.gif
o kaina gal priklauso ir nuo advokato, ir dar nuo sumos, apie kokią kalba eina?  g.gif 500 lt - per daug. schmoll.gif  Tokiu atveju daug žmonių persigalvotų ir nesiskirtų smile.gif
*

Taip, Aaukse, iškart pas advokatą, nors jei esi tikrai apsisprendusi išsiskirti ir abiejų sutikimu, galite abu pasiimti iškart pažymas iš Nekilnojamojo turto registrų centro apie turimą abiejų nekilnojamąjį turta, iš bankų apie turimus indėlius, iš Regitros apie turimas transporto priemones, tegu notaras arba savivaldybė patvirtina atšviestus vaikų gimimo ir santuokos liudijimus.
Su šiais dokumentais gali eit pas advokatą, jis surašys ieškinį, jis bus perduotas teismui, maždaug už mėn.įvyks teismas ir...
Kaip mano drauge sako:" Jūs laisvi kaip snargliai(atsiprašau, bet man patiko)
Aaukse
oho kokia ilga ceremonija doh.gif išsiskirti kur kas sunkiau nei susituokti doh.gif visom prasmėm rolleyes.gif
gekoniuke
kiekvienas advokatas turi savo ikainius. manasis tai 2000lt paprasytu, bet kausis uz mano interesus ir eis su manim iki galo. gyne mano teises dviejose bylose, ir nesigailiu ne cento, nes teko stebet kaip "pigesni"advokatai atstovauja savo klientu interesus.
Nissalija
QUOTE(gekoniuke @ 2006 04 14, 14:37)
kiekvienas advokatas turi savo ikainius. manasis tai 2000lt paprasytu, bet kausis uz mano interesus ir eis su manim iki galo. gyne mano teises dviejose bylose, ir nesigailiu ne cento, nes teko stebet kaip "pigesni"advokatai atstovauja savo klientu interesus.
*

OGO kaip brangiai doh.gif . Reik vyra snekint graziuoju issiskirt!!!
Vilsen
sveikos,
tikrai kainos labai skirtingos ir yra 500lt..pati visai neseniai viskuo domėjausi..pigiausia ką pasiūlė santuokos rūmuose advokatas sėdintis tai buvo 350lt už viena teisma doh.gif O įsivaizduokite ėjome abu su vyru tipo abipusiu sutarimu..na ir kas iš to...liepė susirinkt visas pažymas ir jam ir man tas pačias/o jos irgi kainuoja/man vyras nepadėtu finansiškai/reiktu apsimokėt už vaiko 93lt/
Gal daug ką davė tai kad vyras buvo pareiškes,kad nesutinka,jog mūsų sūnus su manim gyventu doh.gif nežinau kaip ten kas...
Mano draugė prieš pora mėnesiu išsiskyrė tai sakė kainavo 300lt
nerkasa
Dieve, o kažkada girdėjau kad advokatas 100lt. Tai ką man ten pasakojo?
Dabar su vyru paliaubos, su skyrybom apstojom, tai tiksliai net negaliu pasakyt kiek mūsų advokatė užsiprašys. O pažymas jau visas susirinkę...
MaxMara
Mums tai pazistama teisininke visus prasymus surase (ikalbejau vyra skirtis abipusiu susitarimu), bet ir tai reikejo dar pataisymus daryt. Bet uztat nekainavo kol kas nieko smile.gif. Uztat su banku tai vienos problemos: turiu pasiemus nedideli kredita, kuri dabar reikia perrasyt mano vienos vardu. Tai bankas be teismo nutarimo neperraso, o teismas be banko nutarimo perrasyt paskolos sutarti ant manes neisskiria... Juokinga. Tai galu gale teiseja liepe issiust bankui dokumentus reikiamus registruotu pastu ir atsinest i teismo posedi registruoto laisko saknele - jai to uzteks (kad banka informavom apie sntuokos nutraukima). Posedis jau uz 2 sav...kazkaip ir baisu, ir liudna biski... verysad.gif
gekoniuke
QUOTE(nerkasa @ 2006 04 21, 09:35)
Dabar su vyru paliaubos, su skyrybom apstojom, tai tiksliai net negaliu pasakyt kiek mūsų advokatė užsiprašys. O pažymas jau visas susirinkę...
*

Žyminis mokestis duodant į teisma yra 100lt. o advokatui mokėsit kaip susitarsit + teismo išlaidos kurias iš jūsų išsireikalaus teismas uz tokią"paslaugą" čia ne daugiau 300lt.
nerkasa
Na va, siandien beveik issiskyriau su vyru abipusiu susitarimu, bet kiek man tai sveikatos ir nervu kainavo. Viena diena pasiemiau dar silta is draugo, o siandien noredama viska iki galo uzbaigti, vaziavau jo net pas kazkokia merga atsivezti.
Nusizeminau juodai, bet...gal kada susitvarkysiu savo gyvenima.
Advokate kainavo 300lt. Bet man jau daugiau nieko nereiks daryt, ji visus popierius, visus reikalus tvarkys pati.
gekoniuke
QUOTE(nerkasa @ 2006 05 23, 14:53)
Na va, siandien beveik issiskyriau su vyru abipusiu susitarimu, bet kiek man tai sveikatos ir nervu kainavo. Viena diena pasiemiau dar silta is draugo, o siandien noredama viska iki galo uzbaigti, vaziavau jo net pas kazkokia merga atsivezti.
Nusizeminau juodai, bet...gal kada susitvarkysiu savo gyvenima.
Advokate kainavo 300lt. Bet man jau daugiau nieko nereiks daryt, ji visus popierius, visus reikalus tvarkys pati.
*

console.gif Sakai pas mergą važiavai pasiimt g.gif O tu viena buvai, gal nufotkinai?
Nesibaigtu geruoju manajam tokiu atveju schmoll.gif Dar neišsiskyrę oficialiai, o jau kuiliuojas gun_rifle.gif gun_rifle.gif
Viga
QUOTE(gekoniuke @ 2006 05 23, 15:03)
console.gif Sakai pas mergą važiavai pasiimt g.gif O tu viena buvai, gal nufotkinai?
Nesibaigtu geruoju manajam tokiu atveju schmoll.gif Dar neišsiskyrę oficialiai, o jau kuiliuojas gun_rifle.gif  gun_rifle.gif
*

Sakai kuiliuojas? smile.gif Mano ex, dar oficialiai neissiskyre buvom, jau vaika merguzelei tokiai uzstates buvo. Uz menesio gimdys panicka. biggrin.gif
nerkasa
QUOTE(gekoniuke @ 2006 05 23, 16:03)
Nesibaigtu geruoju manajam tokiu atveju schmoll.gif Dar neišsiskyrę oficialiai, o jau kuiliuojas gun_rifle.gif  gun_rifle.gif
*

kas iš to kad dar buvom neišsiskyrę, jis jau seniai su mumis negyveno, bet skyrybų niekaip nesutiko duoti. O kartu važiavo tuntas jo draugų. Matot, pakėliau visus ant kojų ryte kai niekur neradau, niekas nesakė adreso, tai kai sumaniau vistiek važiuot, liepė sustot per kokius 5namus nuo ten, kur jis nakvojo. Tik įsėdus į mašiną, prie visų išrėžiau viską ką apie jį manau, visą kelią nei vienas nei žodžio nepralemeno.
Skaudu labai

QUOTE(Viga @ 2006 05 23, 17:05)
Sakai kuiliuojas?  smile.gif Mano ex, dar oficialiai neissiskyre buvom, jau vaika merguzelei tokiai uzstates buvo. Uz menesio gimdys panicka. biggrin.gif
*

Dieve, kokie jie kiaulės. tai kam tada tuos mažus žmogelius į pasaulį paleisti. Man dabar labiausiai gaila jam paaukotų gražiausių metų ir savo angeliuko, kuris tėvui rūpi tikrai mažiau nei naujos meilės.
Lisa
QUOTE(Paulute @ 2006 04 10, 09:28)
Rimtai tiek užsiprašė, dėl ko galiausiai surašiau ieškinį (prašyma) skirtis pati, dėl vieno sutuoktinio kaltės. Nors ilgą laiką įkalbinėjau vyra skirtis abiejų sutikimu. Iš pirmo karto pačios rašytas ieškinys, be abejo, į teismą nepraėjo, bet.... bigsmile.gif
*

Gal aš ir ne į temą verysad.gif bet ar yra ieškinio forma, kurią reikia užpildyti? Iš kur žinoti, ką rašyti ieškinyje?
gekoniuke
QUOTE(Lisa @ 2006 05 23, 21:24)
Gal aš ir ne į temą  verysad.gif bet ar yra ieškinio forma, kurią reikia užpildyti? Iš kur žinoti, ką rašyti ieškinyje?
*

tik pas teisininką rasi, netaupyk, jei gali skolinkis, bet netaupyk.
nerkasa
Aš ir patariu kreiptis į advokatą. Jis žino kaip rašyti, nes kitaip rašinėsi metus laiko. Kažin ar rasi tokią formą, kuria rašyti ieškinį. Tiesa, aš buvau radus teisės klinikos adresą, į kurią internetu nusiunti visus duomenis, 100lt ir atsiunčia surašytą ieškinį. Tai aišku pigiau, bet žinok kad pavyzdžiui vaiko lankymą reikia rašyti su visomis smulkmenomis( kiek savaitgalių per mėnesį, kuriom dienom, pas ką, kuriom valandom), viską rašyk su smulkmenom.
Tačiau...o jei tau kas netiks, vėl mokėsi pinigus? Advokatė dar gali viską pataisyti, o čia///
Sėkmės tau
Austutes Mamyte
O nuo ko reikia pradeti norint issiskirti? Abipusiu susitarimu tikriausia neiseis. Ar advokate viska sutvarkys, ar dar reikia pries tai paciai pateikti prasyma skirtis kazkur? Visai as zalia tokiuose reikaluose ax.gif Gal dar kas galetu parekomenduoti kokia gera ir patikrinta advokate Kaune? g.gif
nerkasa
Susirask pirma advokatę, o ji tau viską išaiškins pagal tavo situaciją. Pirmiausia susirask advokatę.
Štai man teismas jau ryt. Nuo ieškinio pateikimo praėjo pusantros savaitės. Net netikėjau kad taip greitai. Šaunu. Bus viskas oficialiai baigta.
Sėkmės ir jums tuose nemaloniuose reiklaluose.
Jei kas, parašykite ir klauskite
Austutes Mamyte
QUOTE(nerkasa @ 2006 06 01, 08:46)
Susirask pirma advokatę, o ji tau viską išaiškins pagal tavo situaciją. Pirmiausia susirask advokatę.
Štai man teismas jau ryt. Nuo ieškinio pateikimo praėjo pusantros savaitės. Net netikėjau kad taip greitai. Šaunu. Bus viskas oficialiai baigta.
Sėkmės ir jums tuose nemaloniuose reiklaluose.
Jei kas, parašykite ir klauskite
*

Kaip saunu kad taip greitai! O tavo vyras sutinka skirtis kad taip greitai teismas?
JOGUNNDA
QUOTE(nerkasa @ 2006 04 21, 10:35)
*

Nu tikrai mielosios, as kaip skyriausi nuvaziavome su vyru pas advokata, susirinko visus popierius, paklause del turto, del vaiku ir vsio. Mes turta pasidalinome draugiskai, vaiku nesusilaukeme, tai vyras sumokėjo 100.00 Lt. ir laisvi - menesiui laiko. O po menesio reikejo nueiti pasiimti teismo sprendima, kad jau isskirti bye1.gif Aisku, jeigu butu reikeje dalytis turtą, butu kiti reikalai, kiti pinigai ir kiti popieriai....
O as dar dabar bandau ir baznytine santuoka nutraukti. Paziurėsiu ar iseis g.gif
nerkasa
QUOTE(Austutes Mamyte @ 2006 06 01, 12:10)
Kaip saunu kad taip greitai! O tavo vyras sutinka skirtis kad taip greitai teismas?
*

Taip, mano vyras sutinka skirtis, jis net parašė tokį raštą kad teismas vyktų be jo, bet....manęs šiandien teisėja neišskyrė. Aš taip susinervinai salėje, vos nepradėjau ant jos šaukti, o ji, išklausius mano argumentus, paskyrė 6mėn. laikotarpį susitaikymo. O ji tai argumentavo tuo, jog buvęs manęs su vaiku nemušė. Kur tai girdėti? Liepos mėn. aš vėl atnaujinsiu ieškinį, tik man taip šlykštu vėl viskas iš pradžių. O dar jam viską aiškinti.

QUOTE(JOGUNNDA @ 2006 06 02, 16:05)
Nu tikrai mielosios, as kaip skyriausi nuvaziavome su vyru pas advokata, susirinko visus popierius, paklause del turto, del vaiku ir vsio. Mes turta pasidalinome draugiskai, vaiku nesusilaukeme, tai vyras sumokėjo 100.00 Lt. ir laisvi - menesiui laiko. O po menesio reikejo nueiti pasiimti teismo sprendima, kad jau isskirti  bye1.gif Aisku, jeigu butu reikeje dalytis turtą, butu kiti reikalai, kiti pinigai ir kiti popieriai....
O as dar dabar bandau ir baznytine santuoka nutraukti. Paziurėsiu ar iseis  g.gif
*

Ir mes neturėjom ką dalintis, bet man tai kainavo 300lt. Nieko, svarbu išskirtų, ir dabar ji viską toliau tvarkys nemokamai.
O dėl bažnytinės santuokos nutraukimo, čia tu gerai sugalvojai.
Parašyk kaip sekėsi ir kaip vyko ta procedūra.
Constansa
QUOTE(nerkasa @ 2006 06 02, 19:32)
Taip, mano vyras sutinka skirtis, jis net parašė tokį raštą kad teismas vyktų be jo, bet....manęs šiandien teisėja neišskyrė. Aš taip susinervinai salėje, vos nepradėjau ant jos šaukti, o ji, išklausius mano argumentus, paskyrė 6mėn. laikotarpį susitaikymo. O ji tai argumentavo tuo, jog buvęs manęs su vaiku nemušė. Kur tai girdėti? Liepos mėn. aš vėl atnaujinsiu ieškinį, tik man taip šlykštu vėl viskas iš pradžių. O dar jam viską aiškinti.
Ir mes neturėjom ką dalintis, bet man tai kainavo 300lt. Nieko, svarbu išskirtų, ir dabar ji viską toliau tvarkys nemokamai.
O dėl bažnytinės santuokos nutraukimo, čia tu gerai sugalvojai.
Parašyk kaip sekėsi ir kaip vyko ta procedūra.
*

Nerkasa, o jūs teikėt prašymą, kad teismas išskirtų, ar rašei ieškinį?
atsiprašau, jei buvo kur minėta, turbūt praleidau blush2.gif
mes parengėm prašymą ir teisinių pasekmių sutartį. kadangi norim skirtis bendru sutarimu, tai prašyme nurodėm, kad neskirtų laiko susitaikyti, nes šeimos jau kaip ir neliko.
noriu paklausti, ar jūs tokį punktą įtraukėt? ir visviena skyrė? ar skyrė dėl to, kad ieškinys?
nerkasa
QUOTE(Rutele24 @ 2006 06 12, 22:11)
Nerkasa, o jūs teikėt prašymą, kad teismas išskirtų, ar rašei ieškinį?
atsiprašau, jei buvo kur minėta, turbūt praleidau  blush2.gif
mes parengėm prašymą ir teisinių pasekmių sutartį. kadangi norim skirtis bendru sutarimu, tai prašyme nurodėm, kad neskirtų laiko susitaikyti, nes šeimos jau kaip ir neliko.
noriu paklausti, ar jūs tokį punktą įtraukėt? ir visviena skyrė? ar skyrė dėl to, kad ieškinys?
*

Mes rašėm ieškinį (lyg tais), bet ten tikrai nebuvo punkto kad neskirtų laiko susitaikyti.
Bet primesk, teisėja, mes jau net parašėm kad iškart po vaiko gimimo jis su mumis negyvena, kad vaiką lanko kartą per mėn, advokatė jai pripasakojo kad jis jau turi kitą šeimą, o ji ne, ir viskas.
man čia kažkas nežmoniška. O jei neišskirs ir liepos mėn - nežinau.
Constansa
QUOTE(nerkasa @ 2006 06 17, 23:42)
Mes rašėm ieškinį (lyg tais), bet ten tikrai nebuvo punkto kad neskirtų laiko susitaikyti.
Bet primesk, teisėja, mes jau net parašėm kad iškart po vaiko gimimo jis su mumis negyvena, kad vaiką lanko kartą per mėn, advokatė jai pripasakojo kad jis jau turi kitą šeimą, o ji ne, ir viskas.
man  čia kažkas nežmoniška. O jei neišskirs ir liepos mėn - nežinau.
*

nu blyn, užjaučiu.
šį savaitgalį mano tėvai vežė dokumentus vyreliui, kad pasirašytų. buvo du variantai skyrybos ir separacija. prieš tai jis sakė, jokios separacijos tik skyrybos. o šeštadienį skyrybų nepasirašė. nu bet bandysim tvarkyti separaciją
nerkasa
Kas ta separacija? Čia neišprusimas mano
Constansa
QUOTE(nerkasa @ 2006 06 27, 19:57)
Kas ta separacija? Čia neišprusimas mano
*

tai nėra neišprusimas. jei tu nesi šeimos teisės specialistė, gal ir nebūūtina žinoti tokių dalykų. bet manau jūsų advokatė tikrai turėjo patarti.
kažkur plepaliukuose bandžiau paaiškinti liaudiškai kas ta separacija. kitaip tai vadinasi gyvenimas skyriumi. tai panašiai kaip ir skyrybos. byla keliama per teismą. pasirašoma separacijos sutartis, kurioje taip pat numatomi tokie dalykai kaip turto padalinimas, vaiko išlaikymas ir lankymai. separacija tęsiasi ne trumpiau nei metus. gali tęstis ir 20 metų. bet tarkim po metų keliant jau skyrybų bylą viskas daug paprasčiau, nes turtas jau būna padalintas, kiti klausimai aptarti ir termino susitaikymui paprastai neskiria, nes jau kaip ir šeimos nebėra.
jei tave domintų labiau teisinė pusė, pasiskaityk Civilinio kodekso 3.73-3.80 straipsnius
mikke
Hmm, o kam ta separacija reikalinga g.gif ?? Kokie jos privalumai?? Kodel negalima paprasciausia issiskirti, ir tiek?? Juk, jei nebesiruosi gyventi su tuo zmogum, tai kam dar kazkokie rysiai reikalingi?? Juolab, kad viskas yra pasidalinama ir aptariama taip, kaip skyrybu byloje.
Constansa
QUOTE(mikke @ 2006 06 28, 21:22)
Hmm, o kam ta separacija reikalinga g.gif ?? Kokie jos privalumai?? Kodel negalima paprasciausia issiskirti, ir tiek?? Juk, jei nebesiruosi gyventi su tuo zmogum, tai kam dar kazkokie rysiai reikalingi?? Juolab, kad viskas yra pasidalinama ir aptariama taip, kaip skyrybu byloje.
*

nenoriu sau prisikarksėti, juolab, kad posėdžio dar nebuvo ir net nėra paskirtas, nors dokumentai jau teisme unsure.gif separacija turi savų privalumų. jei skaitei aukščiau esančius Nerkasos postus, matei, kad skyrybos, kada yra mažamečiai vaikai, taip lengvai gali ir nepraeiti. jiems skyrė terminą susitaikyti dėl to, kad vyras nei jos nei vaiko nemušė. ir vėl viską reikia kartoti, nervintis. po separacijos tikėtina to neskirs. kitas variantas (gana naivus, bet...) vyras susigribs, kad skyrybos nėra tušti grasinimai ir susiims ką nors keisti į gerają pusę. trečias variantas (dar naivesnis, bet ...) gal aš pati po pusės metų susivoksiu (kai jausiuos vieniša ir niekam nereikalinga), kad tai buvo vienintelis, nepakartojamas vyras ir visa kita nesvarbu mirksiukas.gif ir norėsiu būti geriau su juo nei viena mirksiukas.gif
tai čia tiek liaudiškų privalumų. o dėl teisinių, tai geriau pasiskaityti CK straipsnius mirksiukas.gif
nerkasa
Aciu Rūtele už paaiškinimus, bet manau kad skyrybos vistik patogiau. Jei žmogus nenori būti kartu, jam ir separacija nepadės, o jei nori-nedaleis iki skyrybų.
mikke
Aciu Rūtele už paaiškinimus, bet manau kad skyrybos vistik patogiau.

Va, as irgi galvoju, kad skyrybos visada geriau, viska vienu metu nutrauki, maziau nervu ir pan. Bet gal separacija galima butu pasinaudoti nesutinkanciam skirtis vyrui apgauti. Na, is pradziu pazadi jam nesiskirti, atseit, tik separacija, o po to gal jau ir skirtis lengviau bus.
Nesupykit, as ne siaip sau cia kabinejuosi, mano viena drauge jau 2 metus kankinasi, negaledama issiskirti, tai mes visokius planus ir kuriam mirksiukas.gif

Tiesa, o gal tas Civilinis Kodeksas online kur nors yra??
Constansa
QUOTE(mikke @ 2006 06 29, 15:30)
Va, as irgi galvoju, kad skyrybos visada geriau, viska vienu metu nutrauki, maziau nervu ir pan. Bet gal separacija galima butu pasinaudoti nesutinkanciam skirtis vyrui apgauti. Na, is pradziu pazadi jam nesiskirti, atseit, tik separacija, o po to gal jau ir skirtis lengviau bus.
Nesupykit, as ne siaip sau cia kabinejuosi, mano viena drauge jau 2 metus kankinasi, negaledama issiskirti, tai mes visokius planus ir kuriam mirksiukas.gif

Tiesa, o gal tas Civilinis Kodeksas online kur nors yra??
*

išsakei dar vieną privalumą, kurį aš nutylėjau.
niekas ir nesiruošia pykti, kabinėkis biggrin.gif kiek nori. juk visos viena prie kitos kabinėjames, bet manau ne blogų ketinimų vedinos mirksiukas.gif
o Civilinis Kodeksas online yra www.lrs.lt , ten rasi, kur teisės aktų paieška. gali būti suskirstyta knygomis, tai šeimos teisės yra trečioji knyga
sekmės 4u.gif
mikke
Aciu 4u.gif
mikke
Vilniske!!!!!!!!!!!!!!!! Vis noriu taves paklausti - ar tu buvai dar neissiskyrus, kad tavo vaiko teciu tavo ex'a pripazino?? Ar tu tik po vaiko gimimo skyrybas tvarkeisi?? Ar pirma tevyste jus cia gincyjate dabar ir isvis dar oficialiai neissituoke esat?? g.gif
As, mat, nezinau, nuo ko man paciai sitas skyrybas-dalybas-tevystes narplioti pradeti doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.