Įkraunama...
Įkraunama...

Isbere veideli

Nebežinau ką daryti... Labai prašau patarti, nes jau visai pasimečiau. Nebuvo jokių bėdų mums anksčiau, bet dabar tai jau visai neaiškūs dalykai vyksta

Iki šešių mėnesių dukrytę maitinau vien tik savo pienu. Valgiau ką tik panorėjusi, dukrytei neskaudėjo pilvelio ir jokių bėrimų nebūdavo. Nuo šešių mėnesių kas savaitę pradėjau įvedinėti bulvę (iš tėvų sodo), morką. Viskas buvo gerai. Tačiau:
1) Praeitą savaitę antradienį dukrytei iš pat ankstyvo ryto pakilo temperatūra iki 38,5. Atėjusi gydytoja apžiūrėjo ir nenustatė jokios priežasties. Gerklė neraudona, kosulio nėra, bėrimų nėra. Beje, tik pamačius jog yra temperatūra, ją numušiau paracetamolio žvakute. Atsibudusi po poros valandų dukrytė buvo jau sveika. Tačiau ties jos kakliuku buvo labai mažų spuogiukų. Gydytoja paaiškino, jog tai prakaitinė. Vasara, labai karšta, todėl ties raukšlytėmis gali paberti. Norint išgydyt reikia plauti tik su švariu vandenuku. Suklusau, nes tikrai labai kruopščiai dukrytę prižiūriu: kasdien maudau, aptrinu drėgnesniu rankšluosčiu jai suprakaitavus, velku tik medvilninius rūbelius, plaunu tik su Ringuvos milteliais, guldau tik ant vystykliuko, valau seilytes tik su marliuku ir t.t.
2) Penktadienį įvedžiau dar vieną produktą – kopūstą. Daviau pirmą kartą ir šaukštelį pagremžto obuolio. Ir kopūstą ir obuolį pirkau parduotuvėje. Valgį gaminu pati, nes dukrytė pirktinių tyrelių nevalgo. Beje, dar kartais duodu dukrytei pagraužti, paseilėti kietos barankos.
3) Šeštadienį jokios reakcijos nebuvo, tai vėl daviau per pietus daržovienės – bulvės, morkos, kopūsto. Primaitinu visada tik vieną kartą per dieną, toliau – griežtai tik mano pienas.
4) Sekmadienį apie pietus vyras davė dukrytei 40 ml mišinuko Tutelli (miltelių pavidalo), nes aš buvau išvykusi. Jai dar bevalgant smakriuką išmušė tamsiomis raudonomis dėmelėmis – lopinėliais. Po kiek laiko šios dėmelės pašviesėjo, bet atsirado daug mažų spuogiukų baltomis viršūnėlėmis.
5) Pirmadienį išbėrimų padaugėjo ant veidukų. Ant kūnelio yra tik keli balti spuogeliai. Nuvažiavome pas gydytoją. Ji pasakė, jog tai – alergija maistui. Išbėrimas nestiprus ir jokių vaistų nedavė. Per pietus daviau daržovienę tik bulvę su morka, nes seniau nuo jų nebėrė.
6) Šiandien iš ryto spuogiukų smulkių su baltomis viršūnėlėmis padaugėjo. Iš ryto temperatūra – 38 laipsniai. Tai kas čia darosi?

Abejoju ar tai alergija, nes raudonų šerpetojančių dėmelių nėra. Odelė nešiurkšti. Dukrytė visai nesikaso ir veido netrina. Spuogeliai labiau panašūs į inkštirus ir visai nešlapiuoja. Man labiau šis bėrimas primena stiprią prakaitinę. Nusprendžiau daržovienės visai nebeduoti. Maitinu tik savo pienu. Nors dukrytė visa karšta, bet mano krūtį valgo godžiai. Šiaip linksma, dūksta ir jaučiasi gerai. Kas tai galėtų būti? Manau jog sualergizuoti galėjo tik nuo pirktų obuolių, kopūsto ir gal nuo mišinuko (nors jį anksčiau irgi duodavom 20-40ml. Kiekiais, bet jokios reakcijos nebūdavo)? Beje, gal tai gali būti raudonukės, dilgėlinės, karštinės požymiai? Labai pykstu ant gydytojos, nes ji nepatikrino limfmazgių, tik apžiūrėjo gerklę ir paklausė plaučius.
O šiandien vėl numušėme temperatūra Eferalgam paracetamolio žvakute. Paraudimas nuo veidelio nyksta. Lieka tik spuogiukai skaidriom viršūnėlėm, o ant skruostuku spuogu viršūnėlės darosi tamsiai geltoni i ruduma (kai sudžiūna spuogelio viršus). Kai kur virūnėlės kaip inkštirų, su tamsiu juodu galiuku? Kas čia galėtų būti?

Labai prašau pagelbėti Kur man kreiptis? Gal alergologui ar dermatologui parodyti? Ar dar palaukti, juk anksčiau pusę metų problemų neturėjome? Kiek laiko laukti? Kuo tepti? Ka valgyti duoti?
Dabar tik savo pienu maitinu Bijau net ka duoti

Beje, mamos drauge medike aiskina man, jog vaikams, kurie buvo ilgai maitinami vien tik mamos pienu pradejus primaitinti organizmas sureaguoja, prasideda kazkokie procesai, jis valosi ir taip turi buti. Sako,geriau ismusa tegu dememis, negu vaikas veliau acetonini vemima aptures, prisirinkus visokiems sss... organizme. Neusprantu ka ji cia vapalioja mad.gif

O musu veidelis atrodo taip:
--Resize_Images_Alt_Text--
--Resize_Images_Alt_Text--
--Resize_Images_Alt_Text--
--Resize_Images_Alt_Text--
--Resize_Images_Alt_Text--



Atsakyti
Karščiavimas ir alergija neturi nieko bendro. Todėl manau, kad karščiavimas buvo kokios tai virusinės ligos požymis. Jei kūdikis 3-4 dienas iš eilės karščiuoja, bet nepablogėja bendra jo būklė ,o po to išberia smulkiai visą kūnelį, tai yra tridienės karštinės požymiai.
Tas bėrimas, kuris atsirado bevalgant Tuttelį, leistų įtarti alergiją pieno mišiniui (jeigu tai nesutapo su kokiu kitu maistu). Jeigu tai alergija karvės pieno baltymui, tuomet jei reiks primaitinti, pasirinkite hidrolizuotą mišinį (tiktų HiPPHA2)
Bėrimas nuo obuolio ir kopūsto irgi galėjo būti, nes tikriausia išbėrė nuo chemikalų. Todėl reikėtų valgyti tik kūdikiams pagamintas tyreles ir košes.
O prie papildomo maisto kūdikis jau turi būti pratinamas ir jau 7 mėn. turėtų valgyti ir daržovių su mėsa tyreles ir jau palaipsniui įvesti kruopų košes.
heart.gif
Atsakyti