Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Morkos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
meduksi
brangiosios gal zinot kokiu receptu ir siaip ivairiu valgiu is morku,nes jas labai megstu,bet nelabai zinau ka galima pagaminti sad.gif zinau,kad galima kepti kotletus,bet kaip nezinau blink.gif gal man pagelbesit wink.gif
Happymother
Imusk kiausini , pakepink morkas supjaustyk idek manu ir gausis kotletai.
amrisa
mano drauge per sventes visada atvaro su savo firminiu morku pyragu,paklausiu pas ja recepto cool.gif
Mumm
O as darau a la zemaitiskus blynus, kur idaras, ne mesa, o morkos thumbup.gif Siek tiek cesnakelio, druskytes, pipiru, labai skanu wink.gif
besiba
o as kepdavau taip: sutarkuotos bulves+sutarkuotos morkos+pjaustytas svogunas+kiausinis+pipiriukai. Bulviu ir morku imti apyligiai. Druska barstydavau jau apkepus. Valgyti su giretine ar pomidoru padazu - cia kaip kam skaniau thumbup.gif
Elena
MORKŲ PYRAGAS
1 stiklinė tarkuotų morkų
1 stiklinė cukraus
1 kiaušinis
puse šaukštelio sodos
1 stiklinė miltų

Tarkuotas morkas sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais. Miltus sumaišyti su soda ir suberti į morkas. Viską išmaišyti. Tešlą sudėti į gilesnę kepimo formą ir kepti 20 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepus pyragui išimti jį iš formos ir atvėsinti. Pyragą galima aplieti šokoladiniu glajumi.
MORKOS TEŠLOJE
4 morkos
3 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
5-6 šaukštai miltų
4-5 šaukštai aliejaus
pagal skonį kmynų arba petražolių lapelių
druskos

Morkas apvirti pasūdytame vandenyje, nulupti ir išilgai supjaustyti vidutinio storio juostelėmis. Iš kiaušinių, grietinės ir miltų užmaišuti tešlą, įberti šaukštą smulkiai supjaustytų petražolių lapelių arba pusę šaukštelio kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti. Morkas pavolioti tešloje, dėti į gerai įkaitintus riebalus ir iškepti.
MORKŲ BLYNELIAI
500 g morkų,
0,5 stiklinės pieno,
5 šaukštai manų kruopų,
2 kiaušiniai,
truputis druskos, 0,5 šaukšto cukraus

Morkas nuplauname ir išverdame. Išvirusias morkas nulupame ir permalame per mėsmalę. Į morkų masę supilame manų kruopas, pieną, druską, sudedame išplaktus kiaušinius ir palaikome 15 - 20 min. Apvolioję džiūvėsėlių miltais, kepame aliejuje arba svieste.

MORKOS SU OBUOLIAIS

300 g morkų,
300 g obuolių,
2 citrinos,
2 šaukštai cukraus

Nuplautos, nuskustos morkos sutarkuojamos rupia trintuve, pridedama supjaustytų obuolių, citrinos sulčių, smulkiai tarkuotų citrinos žievelių, cukraus. Viskas gerai išmaišoma. Vietoje citrinų galima vartoti ir apelsinų sultis bei žieveles. Tai puikus užkandis, tinka ir su antraisiais patiekalais.

Kaja
[B]Morkų ir bananų apkepas

500 g morkų
2 bananai
100 g cukraus
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
1 šaukštelis cinamono
100 g migdolų
džiuvėsėlių

1. Morkas virti, kol suminkštės
2. Morkas ir bananus sutrinti, įdėti cukraus, miltų, kiaušinį, cinamoną.
3. Kepimo indą ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais. Sukrečiam masę ir kepam 150 laipsnių temp., 30 min.
4 Kepimo pabaigoje apibarstyti viršų migdolais.

bea
Morkų pyragas

2 stiklinės cukraus
1 stiklinė tarkuotų morkų (bulvinė tarka)
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
3 šaukštai tirpinto margarino
3 šaukštai grietinės
kepimo milteliai, žiupsnelis malto kardamono, žiupsnelis maltų gvazdikėlių

Atskirti trynius nuo baltymų. Visas sudėtines dalis sumaišyti, tik baltymus išplakti atskirai ir tada įmaišyti. Dėti į formą išteptą margarinu. Kepti iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.

Papildyta @ [mergetime]1089213856[[b]*bea rgetime] [/b]
<!-- ALIGN begin --><div align="center">Obuolių-morkų pyragas

600 g obuolių (geriausia rūšis auksis) – apie 5-6 obuolius
200 g morkų
100 g cukraus (4 valgomieji šaukštai su kaupu)
100 g margarino kepiniams
50 g miltų, 50 g krakmolo
30-40 g skaldytų migdolų (parduodama maišeliuose, kaina apie 10 Lt. Užtenka 5-6 kartams)
4 kiaušiniai
pora šaukštų citrinos sulčių
3 šaukštai apelsinų džemo (parduodama VP market parduotuvėse mėlynuose kibirėliuose, kaina apie 7 Lt)
pusė pakuotės kepimo miltelių
pora šaukštų cukraus pudros pabarstymui

4 trynius išsukti su margarinu ir visu cukrumi. Tada įmaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Po to įmaišyti smulkiai (bulvine tarka) tarkuotą morką ir vieną sutarkuotą obuolį bei migdolus. Baltymus išplakti ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į kepimo formą (geriausia uždaroma per šoną) išteptą margarinu. Likusius obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gražiomis skiltelėmis, kurias išdėlioti ant tešlos vainikėliu ir pašlakstyti citrinos sultimis. Pyragą kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 45 min. Dar karštą pyragą aptepti apelsinų džemu ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!</div><!-- ALIGN end -->

Papildyta @ [mergetime]1089214131[/mergetime]
Be to, man labai patinka vishtienos su morkomis patiekalas: reikia vishtienos file, supjaustyti plonais pagaliukais, taip pat supjaustyti morkas, poru stiebus supjaustyti griezineliais. Tada apkepus vishtienos pagaliukus, sudeti morkas ir porus, ipilti shiek tiek soju padazo ir troskinti. Valgyti su ryziais.
Morku salotos: zalios morkos+obuoliai+majonezas+krienai. arba morkos+majonezas+cesnakas.
meduksi
oi kiek skaniu morku patiekaliuku!aciu jums labai wink.gif
bea
Morkų keksiukai

110 g nesūdyto sviesto
110 g cukraus pudros
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
110 g miltų
1 morka, smulkiai sutarkuota

Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Sviestą išsukame su cukrumi. Tada sudedame kiaušinius, kepimo miltelius ir miltus, išsukame. Įmaišome morką. Tešlą sudedame į paruoštas keksiukų formeles. Kepame 12-14 min. Valgome šiltus arba šaltus.

Šaltinis: www.bbc.co.uk/food/
P@nter@
O mano drauge dar daro taip morkas sutarkuoja ne barstine tarka, bet ta smulkesne ideda cesnakiuko majonezo druskytes ir viska ismaiso nu tokia kaunasi ale misraine smile.gif bet kas skaniausia pakepina batona tada ta misraine tepi an to kepinto batona nu kaip skanu mmmmmmmmmm ir labai fainai kai darai svediska stala smile.gif
konfiguracija28
O as va kazkur kazkada valgiau marinuotu morku nu dalykas nerealus, dabar noreciau pasidaryti ju nes matau kad iki pavasario neistoves... o ir siaip gerai prei kokio kepsniuko istraukei ir kramsnoji....

tai gal zinot kuri konservavimo receptuka? buciau dkeinga blush2.gif
mexica
Oi zinau skanumyna is morku (na aisku gal cia tik mano seimai patinka) tongue.gif
Tai va: sutarkuojat morkas,idedat daugmaz proporcingai olandisko surio(na to,kuris lydosi) cesnako pagal skoni ir prieskoniu pagal skoni,tepat ant duonos(yra tokia sumustinuku duona,tokia kaip sumustiniu tik mini) ir kisat orkaiten.Kepat kol suris issilydis ir graziai paruduos(paaukses nelietuviskai sakant) mirksiukas.gif skanau
Mally
Aš iš vaikystės pamenu, mūsų giminėj buvo pupuliaru daryti tokius sumuštinius. morkos sutarkuojamos, įdedama česnako, majonezo, druskos (tik nepamenu ar morkos virtos ar žalios), sumaišoma viskas. tada pakepamas batonas, perpjovus riekeles per pusę ir ant kepto dedama tos morkų košės. ant viršaus kiek pamenu šprotą reikėdavo uždėti, na ant kiekvieno sumuštinuko po šprotą.

o dar man skanu, kai žalios morkos sutarkuotos, sutarkuotas salieras ir majonezas. niam niam.
taza
O mes kepam lietinius su morkom. Tam reikia išvirti morkas, jas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti kartu su pjaustytais svogūnais. Kepam kol svogūnai iškepa. Kepant sudedame prieskonius (aš dedu vegeta), druska. Pasakui šį įdarą vyniojam į iškeptus lietinius, juos apkepam ir valgom su grietine. Mums skanu thumbup.gif
ramirėja
Morkiukų salotos thumbup.gif

Morkos
Fermentinis sūris
Obuolys
Džiovintos slyvos
Česnakas
Majonezas
Viską nedideliais gabaliukais supjaustyti, morkas sutarkuoti ir viskas thumbup.gif thumbup.gif
Skanaus thumbup.gif
Rigedora
Morkų salotos mėgstančioms aštriau wink.gif

sutarkuoji morkas šiaudeliais
išspaudi pusę citrinos sulčių
porą šaukštų aliejaus
ir svarbiausia-KORIEJIETIŠKŲ MORKŲ PRIESKONIAI -tokie kur būna raudonuose pakuotėse-rytietiški, kinietiški ir pan. -tik su jais atsargiai, nes jie turi savybę pastovėjus aštrėti. salotas geriau padaryti iš vakaro ir palikti suspaudus šaldytuve pastovėti. Tinka ir saulėgrąžų sauja į jas . SAKANAUS
zirzliuke
morku salotos
morkas sutarkuoji per burokine tarka, idedi saulegrazu ir razinu (pries tai jas pamirkius) ir viska sumaisai su majonezu. toks neiprastas skonis, bet man labai patinka thumbup.gif
Burbulytis
PUPELIU IR MORKU PASTETAS
Stikline pupeliu (isvirti)
Trys morkos (isvirti)
Isvire darzoves sumalame per mesmale (kazkas minejo blenderi tai gal irgi tiks?), tada imaisome druskytes pagal skoni, ir mairuno bei pipiriuku, siek tiek kecupo galima, bet as nededu, tada visa mase siek tiek susaldome ideje i indeli (suspaude) saldytuve, galima tada tepti kur nori, ant ko nori, labai skanu
Gabri
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 05, 15:05)
PUPELIU IR MORKU PASTETAS
Stikline pupeliu (isvirti)
Trys morkos (isvirti)
Isvire darzoves sumalame per mesmale (kazkas minejo blenderi tai gal irgi tiks?), tada imaisome druskytes pagal skoni, ir mairuno bei pipiriuku, siek tiek kecupo galima, bet as nededu, tada visa mase siek tiek susaldome ideje i indeli (suspaude) saldytuve, galima tada tepti kur nori, ant ko nori, labai skanu
*

Sito pasteto skoni labai pagerina malti linu semenys. Tik juos reikia butinai sumalti. Galima deti daug.
Linda
Morkų pyragas - greitukas smile.gif
Reikia: 500 ml sutarkuotų morkų, 300 ml kvietinių miltų, 1a.š. kepimo miltelių, 100 ml cukraus, 1a.š vanilinio cukraus, 1a.š. cinamono, 2 kiaušinių, 50 ml susmulkintų riešutų, 120 ml aliejaus.
Visus komponentus sumaišykite, supilkite i inda, tinkanti kepimui mikrobangineje krosnele (geriausia silikonine forma) ir kepkite neuždengę 12 min prie 850W. Pyragui pravėsus, išimkite jį iš indo.
Gintare Gintarine
sveikos,

norejau paklausti gal zinot kaip reikia pasidaryti morku salotas su razinkomis ir riesutais!

Aciu
Kriss
o kaip daromas morkų apkepas (kiek supratau tai ne tas pats, kas pyragas, nes priskiriamas prie dietinių patiekalų)?
miig
po mokyklos baigimo dirbai vienam Vilniaus pub'e padavėja, tai ten labai poluliaru buvo morkų sultys irlikdavo krūvos tarkių. Tai virtuvės meistrai buvo sugalvoję kepti blynelius. Kažkaip su laiku tapo tiek pat populiarūs kaip ir sultys thumbup.gif Imdavo tuos tarkius dėdavo kiaušinį, grietinėles, druskytės.. tik nepamenu ar reikia miltų ar manų kruopyčių (sorry ax.gif biskį tada ne virtuvė galvoj buvo blush2.gif ) patiekiami su grietine mmmmmm...
Kriss
QUOTE(miig @ 2007 07 14, 21:43)
po mokyklos baigimo dirbai vienam Vilniaus pub'e padavėja, tai ten labai poluliaru buvo morkų sultys irlikdavo krūvos tarkių. Tai virtuvės meistrai buvo sugalvoję kepti blynelius. Kažkaip su laiku tapo tiek pat populiarūs kaip ir sultys  thumbup.gif  Imdavo tuos tarkius dėdavo kiaušinį, grietinėles, druskytės.. tik nepamenu ar reikia miltų ar  manų kruopyčių (sorry  ax.gif  biskį tada ne virtuvė galvoj buvo  blush2.gif ) patiekiami su grietine mmmmmm...
*

skamba skaniai rolleyes.gif thumbup.gif
Marmuozelė
QUOTE(mexica @ 2005 03 18, 18:13)
Oi zinau skanumyna is morku (na aisku gal cia tik mano seimai patinka)  tongue.gif
Tai va: sutarkuojat morkas,idedat daugmaz proporcingai olandisko surio(na to,kuris lydosi) cesnako pagal skoni ir prieskoniu pagal skoni,tepat ant duonos(yra tokia sumustinuku duona,tokia kaip sumustiniu tik mini) ir kisat orkaiten.Kepat kol suris issilydis ir graziai paruduos(paaukses nelietuviskai sakant) mirksiukas.gif skanau
*

Aš vakar tokiu kepiau, tik majonezo dar įdėjau, nu kaip skanu buvo essen.gif
forta
QUOTE(leduke @ 2004 07 07, 00:27)
brangiosios gal zinot kokiu receptu ir siaip ivairiu valgiu is morku,nes jas labai megstu,bet nelabai zinau ka galima pagaminti sad.gif zinau,kad galima kepti kotletus,bet kaip nezinau blink.gif gal man pagelbesit wink.gif
*

labai idomus receptas naujame"vasaros gerybes"numeryje:

1,2kg morku
200ml.pieno
90gr manu kruopu
1 kiausinis
50gr miltu
100gr margarino ar aliejaus

morkas supjaustyti plonais siaudeliais,uzpilti nedideliu kiekiu karsto vandens(po 10min. virimo vandens neturi likti)Supilti piena ir dar pavirti,kai morkos bus beveik isvirusios,pilti letai manu kruopas ir maisant ant mazos ugnies mazdaug 15 min. pavirti,po to atausinti.tada imusti kiausini,iberti druskos ir gerai ismaisyti...suformuoti kotletukus,apvolioti miltuose ir kepti kol graziai pagels. ax.gif
Miss_Lumholdt
QUOTE(mexica @ 2005 03 18, 18:13)
Oi zinau skanumyna is morku (na aisku gal cia tik mano seimai patinka)  tongue.gif
*

Išbandžiau šitą receptą pusryčiams. Tik dar lašiuką majonezo įdėjau. Skanumėlis aciuks.gif
Bransha
o gal kas verdat cukiniju ir morku uogiene? bigsmile.gif
redau receptuka, tik neisivaizduoju aks per skonis.. ax.gif
villyte
Man tai patinka morkiniai blynai arba bulviniai-morkiniai blynai. Sutarkuoji morkas, arba gali puse morku, puse bulviu deti , prieskoniu, druskos, kiausini imusi ir kepi kaip bulvinius blynus. Man tai patinka, nors kitiems jie keistoki, bet man tai thumbup.gif ...
Dar darau kartais kotletus su morku idaru. I kotletu farsa idedu su bulvine tarka (arba su labai smulkia morkine tarka) sutarkuotas morkas sumaisytas su cesnaku, aliejum ir dziovintom slyvom. mano seimynai tai thumbup.gif thumbup.gif
Dar spaudziu sultis vaikams gert, taip pat su majonezu ir cesnaku kaip salotas, paskui grybai skanu su morkom pakepintom, svogunu, obuoliais ir pomidorais - viska lygiom dalim sukepini, sumaisai su grybais, dedi druskos, pipiru pagal skoni ir gali valgyt dabar arba uzsidaryt ziemai ax.gif
Schroedingers Cat
Morkų pyragas:

4 kiaušiniai
1,25 stiklinės aliejaus
2 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai sodos
3 stiklinės tarkuotų morkų (aš tarkuoju pusiau burokine tarka, pusiau smulkesne)
1 stiklinė smulkintų riešutų arba saulėgrąžų arba razinų (ar dar ko nors, ko tik norit biggrin.gif)
truputis vanilinio cukraus
cinamono
druskos

Viską sumaišyti (aš jokios tvarkos niekada nesilaikau ir visada viskas išeina gerai). Supilti į skardą, išteptą riebalais. Kepti 175 laipsnių karštumo (iš anksto įkaitintoje) orkaitėje apie 40-50 min.

Išėmus paruošti aptepimą. Paimti 1/2 stiklinės minkšto sviesto, 225g Philadelphia tepamo sūrio (be priedų), 4 stiklines cukraus, truputį vanilinio cukraus. Viską išmaišyti, kol gausis vientisa masė ir aptepti atšaldytą morkų pyragą. Iš esmės galima daryti ir be aptepimo, tačiau su juo dešimtkart skaniau biggrin.gif
sema
Esu nestuke.gif tai kai dar turejau savo kaimo morku spausdavau sultis.Gerem kartu su vyru,tad buvo daug isspaudu .Tai mes juokavom ,kad is kart turim pusrycius ir pietus,nes is tarkiu gamindavau pietus.
Kepdavau kotletukus ,plokstaini ,darydavau trintas sriubas ar tiesiog ipilus aliejaus darydavau salotas.
Muscade
Noriu Jusu patarimu biggrin.gif
Kepiau sendiena morku pyraga, bet gavosi man jis slapias. Ar jis toks ir turi buti? Pirma karta kepiau nelabai zinau blush2.gif
>>agnute<<
o man is morku tai skaniausias patiekalas morku salotos su cesnaku! thumbup.gif o daugiau nk nevalgau is morku blink.gif
mergaiciukas1
As vakar spaudziau morku sultis ir buvo gaila ismesti tarkius, galvoju juk vistiek galima mazka pasidaryt is ju. Ir kepiau mokru pyraga thumbup.gif Proporciju nelabai laikiausi kazkokiu, bet paemiau tarkius (gal kokie 2 puodeliai), tike pat cukraus, paskui grietines pora saukstu, trys kiausimiai, po sauksta vanilinio cukraus, cinamono ir kepimo milteliu. Ir tada dejau miltus. Tiesiog dejau ir maisiau kol atrode jau gana. Gavosi toks kaip meduolis. Vyras siaip morku nemegsta, tai tik kai suvalge pasakiau, kad is morku. Buvo nustebes. Dabar kepsiu ir kepsiu thumbup.gif thumbup.gif
pašnekutė
Nuo vaikystės mama darydavo (dažniausiai KŪČIOMS) morkų ir silkių mišrainę. Pritarkuoja stambia tarka morkų, smulkiai supjaustų svogūnų nemažai ir pakepina aliejuje didelėje ir gilioje keptuvėje. Padruskina, įdeda kvep pipirų nemaltų, lauro lapelių. Kai viskas apsitroškina - įverčia pomidorų padažo ir dar šiek tiek pakepina. Kai viskas gerai atvėsta - sudeda gabalėliais pjaustytas silkes. Man būdavo nerealiai skanu. Ir nors visą vaikystę ir paauglystę jokios žuvies nė į burną neėmiau, bet šiai mišrainei buvo išimtis (ai, dar būdavo kartais, kad silkę išrenku ir palieku, sušveičiu tik morkas hihihi.gif )
O va šią vasarą vis pasigaminu tokios morkų mišrainės be silkės. Pridedu dar konservuotų pomodorų be odelės - išverčiu su visomis sultimis ir susmulkinu pomidoriukus, pakepinu dar ir - ant batono ar k.t. duonelės essen.gif
regna
Aš,iš morkų daug ką darau.
Pastaruoju metu labai pamėgau tokias salotas.
Sutarkuoji morkas,įberi razinų, riešutų,salėgrąžų ir apslakstai šviežiu medučiu.
niam-niam. 4u.gif
LORIAL
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 05 11, 14:31)
Morkų pyragas:

4 kiaušiniai
1,25 stiklinės aliejaus
2 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai sodos
3 stiklinės tarkuotų morkų (aš tarkuoju pusiau burokine tarka, pusiau smulkesne)
1 stiklinė smulkintų riešutų arba saulėgrąžų arba razinų (ar dar ko nors, ko tik norit biggrin.gif)
truputis vanilinio cukraus
cinamono
druskos

Viską sumaišyti (aš jokios tvarkos niekada nesilaikau ir visada viskas išeina gerai). Supilti į skardą, išteptą riebalais. Kepti 175 laipsnių karštumo (iš anksto įkaitintoje) orkaitėje apie 40-50 min.

Išėmus paruošti aptepimą. Paimti 1/2 stiklinės minkšto sviesto, 225g Philadelphia tepamo sūrio (be priedų), 4 stiklines cukraus, truputį vanilinio cukraus. Viską išmaišyti, kol gausis vientisa masė ir aptepti atšaldytą morkų pyragą.  Iš esmės galima daryti ir be aptepimo, tačiau su juo dešimtkart skaniau biggrin.gif
*

Pyragas labai skanus gaunasi, tik aptepime labai jauciasi cukrus, jis ten neistirpsta, galvoju kad vietoj cukraus reikia deti cukraus pudra g.gif
regna
QUOTE(LORIAL @ 2009 10 06, 11:50)
Pyragas labai skanus gaunasi, tik aptepime labai jauciasi cukrus, jis ten neistirpsta, galvoju kad vietoj cukraus reikia deti cukraus pudra  g.gif
*

LORIAL, 4u.gif
Jeigu jūs kalbate apie to pyrago užpila,tai tegul kolege,raso davinius proporcingus 4u.gif
nereikia klaidingų proporcijų,siaube,toks kiekis cukraus.
Labai ydomu,ydomu 4u.gif
smirnoff
Aš gaminu silkę su morkomis : morkas reikia sutarkuoti burokine tarka, kubeliais supjaustyti kelis svogūnus (maždaug tiek pat, kiek morkų) ir visa tai pakepti ant aliejaus. Tada uždengti dangčiu ir troškinti, kol suminkštės. Atvėsinus sumaišyti su sūdytos silkės gabaliukais, nakčiai palikti šaldytuve wub.gif
anastazas
Man labai patinka morkų garnyras (labai tinka su vištiena)

virtas morkas supjaustyti kubeliais maždaug kaip mišrainei, dėti į jas svieste apkeptus svogūnus, pasūdyti, įdėti juodųjų pipirų, daug krapų ir - labai pageidautina - pora gabalėlių sutrintų džiovintų grybų (irgi tiek, kaip prieskonio). Įpilti lašelį vandens (labai nedaug) ir viską patroškinti. Valgyti šiltą 4u.gif

p.s. kartais darau ir su žaliomis morkomis, tiesiog ilgiau troškinti reikia ir tiek smile.gif
forever_strange
As tai daznai kepu karstus sumustinius su morkom: sutarkuoju morkas, ipjaustau desros, pipiru ir viska sumaisau su majonezu. Gauta mase dedu ant duonos ar batono ir kelioms minutems pasaunu i orkaite.
regna
Vakar Vilniuje teko valgyti morkų salotas.
Valgiau ir studijavau kas įeina į jų sudėtį.
Taip morkos tarkuotos+saulėgrąžos +dž. slyvos+česnakas+prieskoniai+riešutai.
Labai ydomus užpilas sakyčiau geras graikiškų riešutų aliejus+kažkas tokio su tarkuoto obuolio skoniu.
Labai ,labai patiko,bet neįsivaizduoju,su kuo sumaišytas aliejus.
Gal teko valgyti panašias salotas?pasidalinkite,prašau 4u.gif
Etama
Labai sultingos, saldzios ir dideles morkos-60ct/kg. Jei kam reikia, rasykit a.z.
Aissstute
Noriu siandien ir as iskepti morku pyraga. MB niekad neragaves, tai prase, sakiau vakare bandysiu. Bet darysiu pagal sita internete rasta recepteli, nes man patinka kad sviestas dedasi.. ax.gif kazin, kuri bandet mastau.gif

MORKU PYRAGAS
Sudėtinės dalys:
• Sviestas, 100 gramų
• Cukrus, 1 stiklinė
• Kiaušiniai, 2 vienetai
• Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
• Kepimo milteliai, 2 šaukšteliai
• Citrinos, žievelė, 0.5 šaukštelio
• Cinamonas, 0.5 šaukštelio
• Morkos, tarkuotos, 2 stiklinės
• Lazdyno riešutai, kapoti, 0.5 stiklinės
Gaminimas:
Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, miltelius, tarkuotas morkas ir viską išplakti. Suberti persijotus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą formą ir apibarstyti kapotais migdolais. labai karštoje orkaitėje apie 1 val.
ulrika
As irgi pabandziau ta isgirtaji morku pyraga thumbup.gif Labai skanu, grazi spalva. As dariau su sokoladiniu glajum. Dar nebaigus pirmojo, jau kepiau antra (vyro uzsakymu ) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aissstute @ 2010 05 05, 12:33)
Noriu siandien ir as iskepti morku pyraga. MB niekad neragaves, tai prase, sakiau vakare bandysiu. Bet darysiu pagal sita internete rasta recepteli, nes man patinka kad sviestas dedasi..  ax.gif  kazin, kuri bandet mastau.gif
*

Kaip morku pyragas?
Aissstute
QUOTE(ulrika @ 2010 06 01, 10:54)
As irgi pabandziau ta isgirtaji morku pyraga  thumbup.gif Labai skanu, grazi spalva. As dariau su sokoladiniu glajum. Dar nebaigus pirmojo, jau kepiau antra (vyro uzsakymu ) smile.gif
Papildyta:

Kaip morku  pyragas?
*

Ulrika, o koki tu cia isgirtaji morku pyraga darei? Man labai idomu db, nes mano tas gavosi, nu as pati net nezinau kaip apibudinti, kai pirma karta dariau, nesuprantu, ar toks ir turi buti mastau.gif toks labai sunkus ir slapias, niekaip nesupratau ar iskepes cia, ar ne, lyg jauciasi tesla, bet lyg ir iskepes doh.gif Siaip skanus, bet man atrodo, kad pyragas turi buti purus.. mastau.gif tai sian kepiau pagal kita recepta, dar neragau, nes noriu glaju padaryti ir tada jau ziuresiu kaip sikart.. ax.gif
ulrika
QUOTE(Elena @ 2004 07 07, 15:24)
MORKŲ PYRAGAS
1 stiklinė tarkuotų morkų
1 stiklinė cukraus
1 kiaušinis
puse šaukštelio sodos
1 stiklinė miltų

Tarkuotas morkas sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais. Miltus sumaišyti su soda ir suberti į morkas. Viską išmaišyti. Tešlą sudėti į gilesnę kepimo formą ir kepti 20 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepus pyragui išimti jį iš formos ir atvėsinti. Pyragą galima aplieti šokoladiniu glajumi.

*

Va sita, kitoj temoj ji labai gyre smile.gif
Aissstute
QUOTE(ulrika @ 2010 06 01, 15:14)
Va sita, kitoj temoj ji labai gyre  smile.gif
*

Aciu uz recepta 4u.gif as irgi db ji pabandsiu, nes man vakar vel gavosi toks lyg slapias, toks sunkus, nu lyg neiskepes doh.gif tiesa skanus labai, bet as noriu puraus tokio ax.gif bandysiu db pagal tavo recepta, jei ir sitas nesigaus, vadinasi ne receptuose beda, o seimininkeje unsure.gif lotuliukas.gif
Vidurnakcio
Vienas patarimas, jei tepate glajų, tai man skaniausia su varškės glajumi (varškytė, cukaus pudra, vanilija, truputi išspaustų apelsinų ar citrinų sulčių) ir dar į pačią tešlą dedu apelsino žievelių ir paskrudintų riešutų pagal skonį. Man morkų pyragas, apskritai, toks kalėdinis kepiniukas :}
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.