Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko reakcija į mamą
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
fleita
Sugalvojau užvesti tokią temą, nes man labai įdomu, kaip reaguoja jūsų vaikiukai į jus po išsiskyrimo. Šiaip tai mes dukrytės niekam nepalikinėjam, tėtis dirba, o mudvi leidžiam dieneles dviese. Vieną savaitgalio dieną turėjau reikalų ir palikau mamai visai dienai. Vakare atvažiavus ji puolė man į glėbį ir iš karto apsiverkė. Po kurio laiko vėl mamai ją palikau pusdieniui, tai, kai atvažiavau pasiimti, ji pas mane iš pradžių nėjo, tik skersai žiūrėjo, prisipratinau po kelių minučių verysad.gif . O va šiam savaitgaliui palikom mamai su nakvyne pirmą kartą ir, jau galvojau, kad bus labai pasiilgusi, bet ji, mane pamačiusi, pradėjo stipriai verkti, nesileido nei į rankas paiimama, sėdėjo tik pas senelį ant kelių . Ir taip visą vakarą. Vėliau atvažiavo tėtis, ir pas jį puolė į glėbį pasiilgusi, o pas mane niekaip, vos pašnekinu, pradeda verkti cray.gif . Pas mane atėjo tik grįžusi namo, kaip niekur nieko pradėjo bendrauti. Ar normali tokia vaiko reakcija, ar dar nelaikas ją kam nors palikti, nes man tai širdis pusiau plyšta, kai pasiilgusi noriu ją priglausti, o ji nesileidžia verysad.gif
Juodulys
Manau, kad taip rodo savo pyktį, kad palikai mirksiukas.gif Juk niekad nepalikdavai, o dabar... NET 2 PAROM 4u.gif Bet nieko, greit apsipras, kad karts nuo karto taip būna ir priims kaip normą thumbup.gif
lotta
O maniskis, kai isenu paduoda man rankinuka, raktus, pabuciuoja ir parodo ate thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O kai rakinu duris rekia(kad net uz duru girdziu) "mama, mama", ir man uzejus pabuciuoja thumbup.gif
saura
as kolkas nepalieku savo maziaus vieno ilgesniam laikui, na tik kai einu po parduotuves, tai mazdaug daugiausiai porai valandu, o jis tuo metu buna su teciu, jie zaidzia sau patenkinti, nors daznai pries man iseinant ir verkia, o kai griztu tai bega pasitikti ir puola i glebi biggrin.gif labai gera kai vaikas taves pasiilgsta smile.gif thumbup.gif
mutantė
doh.gif Manoji 1.8 mėn. mamytės dukrele be mamytės niekur, net su tėtčiu nenori būti doh.gif , verkia jai tėtis paima ją, nors vyras dažnai su ja buna vistiek ji nei jo nei ko kito nepripažysta tik mama ir viskas doh.gif
raganiuke86
as neisivaizduoju, jai man reiketu palikti vaika kas butu schmoll.gif greicausei pati nukvakciau verysad.gif
LARISA 74
QUOTE(raganiuke86 @ 2006 04 10, 21:12)
as neisivaizduoju, jai man reiketu palikti vaika kas butu schmoll.gif  greicausei pati  nukvakciau verysad.gif
*

Labas,mamytes 4u.gif aš tai savo vaikus galiu laisvai palikti savo močiutėms ir jokiu problėmų neturėjau nėkada sugrižus ,visada apkabina už kaklo ir pabučioja mažoji o vyrėsniojį tai net papsakoja ka darė visa diėna su močiutė ax.gif o kai išėinu tai visada irgi paaiškinu jog grišiu grėitai ir pažadu ka nors atvežti joms,taigi pamojoja rankyte ir pasako atia buna dar oro bučinuka pasiunčia per langa mirksiukas.gif
Vilsen
sveikos,
mano sūnus mane visada pasitinka atbegdamas iš kambario ir lekia išskėstom rankom thumbup.gif ,o kai gryžtu iš parduotuvės tai iš kart maišus krausto žiurėt ką skanaus parnešiau.Kažkas jau minėjo,kad vaikas pyksta,kad jį palieki ir išeini,bet tai su laiku praeis.
vija23
Kai mazei buvo 14 menesiu pirma karta ja palikau viena visai savaitei, nes teko isvaziuoti. Kai grizau is pradziu neprisileido, nejo i rankas, o paskui dar dvi dienas buvo labai nervuota ir pikta unsure.gif
-niekas-
Aš savo sūnelį pira karta visai parai palikau 9 mėn.nebuvo jokių problemų.O dabar mums jau vieneri palikau močiutei pusdieniui tai šaukė visa valanda.Po to užmigo kai pabudo tai ti ant rankų neverkė. Kai sugrįžau iš karto į mano glėbį o į močiute net negalėjo pažiūrėti.
crocus
O mano sūnelis - tai kur nors,kad tik išvažiuoti. Mamos nepasigenda. Dabar gimus sesutei ar jau truputį paaugus jau lengviau namo pas mamą grįžta. O šiaip labai gerai kur pasisvečiuoti. Tik naktimis mama reikalinga. Keliom dienom esam išsiskyrę du kartus.Tai buvo vieną kart su seneliais, kitą kart su tėčiu- buvo ašarų naktį - atsibunda ir reikia mamos ir viskas. Kai grįžau apsikabino, prisiglaudė,išbučiavo. O antą kart parsivežėm ir sesutę - tai laimės buvo. Nu kokį gerą čia dalyką mama suorganizavo thumbup.gif
adj
Aš neseniai pradėjau vėl dirbti, tai sūnus užkimba ant kaklo ir nepaleidžia kurį laiką, kai grįžtu. Kaip prilipdytas, apsikabina ir laikosi. smile.gif Po kiek laiko paleidžia...
lylu
rolleyes.gif kai palikau savo pupa viena, tai gal dar metu nebuvo...su mama-visai normaliai. jau vaiksciojo (rimtesniam pasiliekimui), tai puole man i glebi ir toki "mylu-mylu" dare, kad iki asaru...bet kai iseidavau (taip mama pasakojo), tai vaiksciojo pasimetusi, vis ieskojo manes, kol jos neuzimdavo kuom nors.
ciobrelis77
Sveikos mamytes,
mano dukrytei 11 men. As jau dirbu. I darba mane isleidzia jau normaliai. Paskutini karta net nereikejo patyliukais sprukti. Kai griztu, mosikuoja rankytemis ir kryksdama puola ant kaklo wub.gif Buvau isvaziavusi i komandiruote dviem dienom. Kai grizau, miegojo. Atsibudusi labai verke. Bet buvo velus vakaras, taigi papuka i dantis ir miegucio. Ryte viskas buvo gerai. Vasaros pabaigoje manes laukia savaites komaniduote. Dabar baisu pagalvoti, kas su ja bus, kaip reaguos, kai grisiu... unsure.gif
*ziurkyte*
maniske visada isleidzia mane be problemu jokiu, gal del to, kad gan daznai ja palikti tekdavo jau nuo 11 menesiu, tai priprato. g.gif o kai gryztu, tai pribega, apsikabina stipriai stipriai, ir ilgai nepaleidzia bigsmile.gif
lauricinaa
mes savaji buvom palike visai savaitei seneliams,kai vaziavom i egipta.kai gryzau jis labai pyko ant manes,ir klause kur as taip ilgai buvau?paskui visa savaite labai saugojo ir nesitrauke ne per zingsni,gulejo salia,sedejo,ejo koja kojon,net isejus i parduotuve 15min. stovedavo prie lango ir vos ne verkdamas klausdavo kur mano mama?o gryzus sakydavo man - tu juk neisi pas gydytoja?nes jam buvo paaiskinta kad ta savaite kol manes buvo as pas gydytoja buvau:)))
Alinute
[COLOR=purple]o mano vaikas isvis nereagoja doh.gif ,ar as esu ar manes ner jam tas pat,svarbiausei kad yra senele bigsmile.gif
giedree_grey
mes dar savo zvirblio nesam ilgam palike pas senelius,nzn kaip jis nreaguotu jei paliktume per nakti,taciau jau pratinsim palikti pas mociute kaime,ten nuosavas namas,salia daug vaiku gyvena,gyvuniuku pilna,ti gal labai nepasiilgs? unsure.gif is pradziu paliksim pusdieniui,paskui dienai,o veliau ir nakciai,nes rugseji isvaziuosiu visai savaitei,tai diena bus su mociute o nakti su tetuku,ziuresim kaip cia bus mirksiukas.gif tikimes,kad pripras mirksiukas.gif nes dabar kai iseinu,jei ne su tetuku buna,tai labai klykia doh.gif
Arijietė
Aš savo mažiaus dar ilgam nebuvau palikus. Likdavo ilgiausiai kokiom trim valandom vienas, tai kai grįžtu džiaugiasi ir puola ant rankų, o porą kartų nereagavo visai. Aš tai supratau, kad supykęs. Bet skaičiau kažkur, kad toks elgesys normalus...
giedree_grey
pirma karta ilgesniam laikui vaikiuka palikom praeita men,tikrai bijojau,kad manes arba nepazins,arba bus supykes ir neprisileis,bet nieko panasaus nebuvo thumbup.gif paprasciausiai priejo,pasieme uz rankos ir nusivede prie stalo piesti,taip lyg nei nebuciau isvykus thumbup.gif o dabar tai jau drasiai paliekam ji su mociute ir per nakti,tai kai gryztam su vyru,puola i glebi patenkintas thumbup.gif
Gulia
Kartais verkia,bet neilgai(anksciau stovejau pire duru ir negalejau iseiti),dabar vis reciau,nors irgi yra maminukas(tetis dirba uzsienyj-grizta 2-3 savaitem,tik si karta atostogauja ilgiau).Leidziam laika dviese ir dukra wub.gif
Bet kai griztam pasitinka,pasako LABAS ir pradeda listi i maisus-Ka skanaus ax.gif
giedruthele
iš pradžių kažkaip nelabai reaguodavo, palieku pas mamą savaitgaliui, tai svarbu su juo užsiima, kaip atvažiuoju pasiimt, jaučiuos kaip nereikalinga ax.gif bet dabar išsiskyrimai vis skaudesni, lekia prie durų, arba mato kad persirenginėju, tai paskui visur sekioja, ir taip skauda širdutę. bet stengiuos nebėgti, geriau aiškinu gražiai, kad tuoj grįšiu, kad suprastų visa tai 4u.gif
Redulka
Berniukas-mamyciukas, o mergaite-tetuko. Bet kai sia vasara buvom isvaziave penkiom dienom ir aisku pirma karta taip ilgai buvom palike pas mociute, tai kai grizom, mazoji ispradziu net nejo prie manes, tik veliau tyliu balseliu kazka sumurmejo ir prisiglaude. O berniukas tai puole i glebi pats pirmas.
Pries isvykstant mums visiems labai skaudejo sirdeles. Bet dabar abu kaip uodegos, nepaleidzia nei vieno is akiu, jei as iseinu, tai rekia kad manes nori, o jei tetis iseina, tai rekia kad tetes nori. Taigi ilgesnis issiskyrimas vis tik paveikia vaiko psichologija.
Dorinda
Sveikos mamytes, na pas mus seneliu nera arti verysad.gif tai nezianu kaip reguotu jei palikciau nakciai, kai maniskiui dar nebuvo metuku pas mus buvo atvaziavusi aplankyti mociute tai jis be problemu pasilikdavo ate pamojuodavo ir vaziuok kur tu nori mama lotuliukas.gif, bet dabar jau labai sunku issiskirti net su teciu nepasilieka doh.gif , o kai grystu tai puola i glebi ir labai dziaugiasi. Visai neseniai buvau palikusi amerikonu tokiam daycare centre kur vaikus priziuri tai jis sake ten tiek verke ,kad net apsiveme verysad.gif , o kai atejau pasiimti tai jis manes visa valanda nepaleido laike apsikabines. Nezinau kaip toliau bus dabar net bijau i darzeli leisti verysad.gif .
giedruthele
na sako, kad vaikai apie antrus metus pilnai susivokia kas yra mamytė ir tėvelis, tai pastebėjau ir ant savo mažiaus, kad dabar visai kitokios reakcijos. ankščiau būdavo svarbu užsiima kas nors, o dabar jau ir mamytės reikia. augam 4u.gif
kristeu
antrąjį sūnų iki metų net trumpam nebuvome palikę su niekuo, tik aš arba vyras, kai man reikdavo kur išeiti. Kai suėjo metai, man reikėjo grįžti į darbą, tai truputį buvo neramu, kaip mažius reaguos į svetimą žmogų. Turiu labai gerą auklę, su kuria be jokių problemų vaikas pasilieka ir man išeinant dar atia padaro. Jei kurį rytą išeinant pradeda prašytis pas mane ant rankų, tai auklė labai gražiai nušnekina ir nusiveda, mane vaikas išleidžia be jokių ašarų.
linmauric
iki darbas mano mažius visą laiką buvo su manimi bet prieš tris dienas nuvedžiau į darželį ir jam nepatiko. labai norėjo manęs verysad.gif
mamyteRasyte
Kai mes su vyru grįžom iš komandiruotės, po savaitės, vaikui buvo metukai, ji taikė mums ignorą. Lyg ir pažino, bet nenorėjo eiti ant rankų, glaudėsi prie močiutės, su kuria ir buvo visą laiką, bet po truputį atsileido, be to, tuomet dar pati maitinau. Spėju, dėl papulio ir nebepyko lotuliukas.gif
Stebiuosi, kad šito gero daikto ji nepamiršo, nors tą laiką, kai mūsų nebuvo, gėrė mišinuką.
Galvojau, kad daugiau vaikas mūsų niekur neišleis, bet mano nerimas buvo be pagrindo. Su seneliais jai gera, tad drąsiai moja ate.
Išvada: svarbu, su kuo palieki savo vaiką.
0jura
nu, fleita, man buvo tas pats - palikom savaitei pas močiutę, kai grįžom - pas tėtį ėjo, o manęs vengė. širdis plyšo, bet po dienos, kai grįžom namo, viskas susitvarkė. na, dar, kaip čia kažkas rašė, pora dienų ožius rodė pirmą kartą, bet paskui - 'auksinis kiaušinis' biggrin.gif
*Jura*
Mano mažiukė nenori būt paliekama, nuvedus į darželį širdis plyšta, nes ji labai ima verkti verysad.gif , o kai ateinu pasiimt, tai dažniausiai ima vaidinti, rodyti ką moka ir tik po viso to puola į glėbį wub.gif
rozarija
QUOTE(*Jura* @ 2006 09 23, 21:33)
Mano mažiukė nenori būt paliekama, nuvedus į darželį širdis plyšta, nes ji labai ima verkti  verysad.gif , o kai ateinu pasiimt, tai dažniausiai ima vaidinti, rodyti ką moka ir tik po viso to puola į glėbį  wub.gif
*

Man baisu kas bus nes irgi ruošiuosi mažiuka vestis į daržėli,šiaip jau ramus buna kai palikinėju.O kai bus daug nepažystamu aplink kas bus? g.gif
Chikipiki
QUOTE(rozarija @ 2006 09 27, 11:28)
Man baisu kas bus nes irgi ruošiuosi mažiuka vestis į daržėli,šiaip jau ramus buna kai palikinėju.O kai bus daug nepažystamu aplink kas bus? g.gif
*

Manau viskas bus gerai, kaip tik, gal net gi lb patiks, jug ten vaikuciai, suras pirma geriausia drauga. Nesijaudink. mirksiukas.gif
As tai sausio menesiui esu priversta pas tevus (500 km nuo manes) vaikuti nuvezt (visam menesiui).. uh, irgi tos pacios baimes. Ziuresim kaip bus, paskui parasysiu.
Dolores
Savo mažylę nuo pusės metų karts nuo karto palikdavau porai valandų su močiute - savo mama. Jokių problemų nebuvo. Kai jai suėjo 11 mėnesių išvykom su vyru savaitei, o mažylė pasiliko su abiem močiutėm. Kad grįžus mažylė nepuls mums į glėbį mes to ir tikėjomes. Todėl iš karto neėmėm jos ant rankų (nors labai širdis plyšo). Apie pusvalandį aš ją vis pašnekindavau, žaisliukus paduodavau, paskui periodiškai porai minučių "dingdavau iš jos akiračio". Po geros valandos paėmiau ją ant rankų . Ji tai glaudėsi prie manęs, tai vėl stūmė mane. O kai pamiegojo pietų miegelį močiutės jau buvo išvažiavusios ir vėl mes buvom paaaaaačios geriausios draugės bigsmile.gif
olantukas
Mano dukrytei jau du metukai, tuoj.... thumbup.gif Daznai yra paliekama mociutei. Pirma karta palikau 4men., keliom valandom. Mociute mama vadina, o kai mane pamato, sako : enam mamo! Pora kartu buvo palikta savaitei pas kriksto tevus, kai nuvaziavom puole rodyti zaislus ir nuo mamos -ne pap!
Kajune
Mes savo suneli buvom palike ilgiausiai 2d. pas mano mama, kai grizom vos tik isgirdes mano balsa labai apsidziauge ir mielai ejo ant ranku, siaip retai kada paliekam kam nors, tik ekstra atvejais, stengiames imt kartu arba buna su kuriuo nors is musu.
Merlote
Taip isejo kad kai gimdziau antraji sunu teko nebuti namuose visa savaite, tik porai valandu buvome susitike, tai pirmajam tuomet buvo 2,2m. ir kai grizau namo tai jis labai ilgai i mane reagavo kaip i "šapią skudurą" kaip as sakau. Budavo tiktai tete ir tete, nereikejo jam manes visai, nors i broliuka reakcija buvo thumbup.gif . prisijaukinau gal tik po savaites. trauma man buvo juodai. gal ir jam g.gif
Kai palieku keliom valandom ar net visai dienai tai viskas buna normaliai, nei per daug dziugauja, nei verkia.
Hebe
Mano mergina jokios reakcijos nerodo net po ilgesnio issiskytimo schmoll.gif
Mamushiukas
tikiuosi bus gera, nes jau ilgai mes issikire verysad.gif laukiu nesulaukiu, kada vel apkabinsiu savo mazaji wub.gif wub.gif wub.gif
Joruciomama
As irgi neseniai pradejau dirbti, tai maniskis kai griztu apsikabina mane ir myluoja, jei buna tik pabudes tai verkia gal pusvalandi ir nuo ranku nenulipa, o po to viskas normaliai. O kartais tai isvis neprieina, stovi atokiau ir stebi, matau kad nori prieiti, bet turbut rodo charakteriuka atseit supykes, bet praeina kelios minutes ir kariasi ant kaklo. Saunus tie musu vaikai. tongue.gif
ingridukas
Savo suneli paliekam retai kada ir trumpam.kai grystam tai pradeda juoktis ir bega man ant ranku,glaudziasi..
puciuko mamyte
Visada sunelis buna su manimi, nes dar nedirbu, o ir seneliu cia nera, jie Lietuvoj. Palieku dazniausiai tik sestadieniai su teciu, nes iseinu i mokslus, tai kai gryztu, pamates labai dziaugiasi:krykstauja, sako ma-ma ir bega pas mane, prisiglaudzia... wub.gif
rutitela
Mano pypliukas puola i glebi,buciuoja,nepaleidzia...nors kartais tik ir 20min.teiseinu i parduotuve. 4u.gif be proto malonu...o po ilgesnuo issiskyrimo lygiai tas pats 4u.gif 4u.gif 4u.gif
kristinka
na maniskis pribega,garsiai pasako ,kad mama parvaziavo,paklausia kur buvau ir lenda i tase,paziuret ka jam parveziau bigsmile.gif o mazoji tai visa spurdet pradeda sypsosi ir tiesia mazas rankutes op-pa-pa mirksiukas.gif
Margarita 25
Mano berniukas, tai kai išeinu neilgal į parduotuvę, tai kai pareinu prašosi ant rankų, duodą bučkį, o poto žiūrį į maišiuką ką parnešiau. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
nnn
neseniai mes savo mazyle buvom palike beveik 2 savaitem. Tai, kai grizom, ji pirma diena net nesisypsojo ir tik ant ranku norejo buti. Aisku, labaiu jai norejosi tevelio, bet ir mamos siek tiek. Normalus santykiai nusistovejo, tik baigiantis 3 parai. Tkriausiai tada jau patikejo, kad ji daugiau tokiam ilgam laikui viena nebus palikta.
errrn
mane i parduotuve kai pasakau kad einu pirkt valgyt ir paklausiu ka jam skanaus parnest isleidzia labai lengvai, o gryzus tai maisu labiau reikia nei mamos biggrin.gif
o kai palieku pas tevus su nakvyne tai daznai skambinu, pasisnekam ir buna gerutis, kai gryztu visada parvezu lauktuviu, tada pasakoja ka veike su mociute ir dieduku thumbup.gif
Gyvačiukas
Aš kai pareinu iš darbo,mažoji nuo rankų gerą pusvalandį nenulipa wub.gif
Anai'D
maniskei uztenka ir pusvalandzio nematyt manes,o kai pamato juokiasi,rekia mama ir kokiu 15min.nuo ranku nelipa wub.gif
giedree_grey
tokios vaiko sypsenos ir apsikabinimu nebuvau patyrus, kol ilgeliau neissiskyrem wub.gif jau meilumas buna neispasakytas, bent koki 30min maziausiai wub.gif
oxygen
Aš tai vasarai palikus pas senelius provincijoje, tai savaitgaliais tekina lekiu, tai iš džiaugsmo krykštauja, apkabina smarkiai smarkiai wub.gif , prisiglaudzia, buciuoja, o teti dar labiau biggrin.gif o tada visi susiglaudžiam ir buciuojames blush2.gif
po to iki nakties vis kazka pasakoja, klausineje, praso su juo zaisti.
pasiilgstu nerealiai, bet prie namu, gamtoj geriau, negu vesti i darzeli, kur net vasara didziausia sloga gavo, o ejo tik 4 dienas blink.gif
Linkiu visom buti kuo ilgiau su savo maziukais, nes laiko neatsuksi atgal.... wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.