noriu nupirkt savo zuikiui kėdutę ant dviračio. Kokią patartumėt įsigyt, į ką atkreipt dėmesį prieš perkant
Sveikutės,
noriu nupirkt savo zuikiui kėdutę ant dviračio. Kokią patartumėt įsigyt, į ką atkreipt dėmesį prieš perkant
Mes žiūrėjom, kad būtų pati kėdutė pakankamai aukšta, kad galvytė netabaluotų virš jos atkaltės. Ir, kad nebūtų labai stati sėdėjimo padėtis (kai kurias kėdeles apžiūrėjus, vizualiai atrodydavo, kad vaikutis sėdės tiesiog palinkęs į priekį). Labai ieškojom, kad būtų nors šiek tiek atlenkiama į gulstesnę padėtį, tačiau apvažiavom visus "taškus" Kaune ir neradom tokios (tiesa, tai buvo pavasarį, dar tik prasidedant dviračių sezonui). Tiek mano pastebėjimų.
Mūsų vaikis dabar tik išgirsta žodį "dviratis", tai nuo durų nesitraukia Na,maniau,parašysiu apie mūsų patyrimą,bet gavai dabar gerų patarimų,pasiskaityk diskusiją nuorodose---išsamus aprašas. Turim tokią visai paprastą,neamortizuojančią sėdynukę,tvirtinamą ant bagažinės.Keliaujame ne itin daug,tad jos mums užtenka. Jei pirktume dabar(o ne turėtume kaip palikimą nuo pirmojo vaiko)atkreiptume dėmesį į: saugos diržus---turi būti sistema panašiai kaip vežimo-per petukus ir juosmenį,aišku reguliuojamas ilgis; sėdynukės nugaros aukštis--kad tiktų vaikui,o galvytė netabaluotų,o jei dar atsilenkia sėdynukė---iš viso idealu,nes tikrai,vaiką kaip mat užmigdo tas supavimas(tada vargas vargelis,nes baisu,kad nenulūžtų kaklas); apsauga iš šoniukų ar platesnė nugarėlė irgi būtų privalumas;amortizacija svarbu,nes kam tą vaiką purtyti? šalmas yra privalomas be jokių išlygų; ![]()
Jei ieskai Kaune, tai as pati pirkau pavasari ir ten maciau kedute su siek tiek atlenkiama nugarele. Ta parduotuve yra prie Girstucio, salia yra Dujiniu prietaisu ar kazkokia parduotuve, jos pav. lyg "2 ratai" ar kazkas panasaus. Ta parduotuvele nedidele, ji Chemijos pr.
Vasara artėja. Norisi į gamta su dviračiais važiuoti, bet dar vienam keleiviui reikia surasti vietos
dviraciu parduotuvese, Senukuose buna berods--mes irgi planuojam toki daikta vasarai
O gal kuri žinot, kokia kėdutė saugesnė - tvirtinama prie rėmo (vaiks prieky) ar ant bagažinės?
Saugesne kokybiska kedute , o tvirtinimo padetis itakos neturi , cia skirtingai svorio kategorijai , priekyje maziukams , gale didesniems .
O kaip jums toks dalykas http://www.dveplusdve.cz/cts-kity.htm geriausiai atrodo ant slidziu Mes tai tokia planuojam pardavinet tik nesugalvoju kainos
Man irgi įdomu nuo kokio amžiaus tokios kėdutės tinka?
QUOTE(Baltike @ 2006 04 19, 09:33) Beje, ar kas bandėte vežioti ant dviračio metų neturinti vaikiuką? Įmanoma? Kalba eitų tik apie gerus dviračių takus ir nedidelius atstumus, nes mano atžalėlės ant tėvelių dviračių jau nebesutelpa, tad 5-mečiui tektų minti savarankiškai. Kaip tik šį savaitgalį saviškį pirmą kartą vežėm (jam 10 mėn). Viskas gerai. Šiaip ant mūsų kėdutės tik max svoris nurodytas, o min - tai net O čia dar biškį info, kaip mes pirkom, gal kam pravers dėl kedutės - nu mes prieš pirkdami 3 parduotuvėse apsilankėm, tai išsikonsultavo mus kaip reikiant, galiu pasidalint patirtim. Pirkom Žukausko (atrodo) gatvėj, į kairę nuo Žimūnų Banginio ta parduotuvė, antram aukšte, dviračių Takas ar kaip. Kainavo 132. Tvirtinasi prie rėmo (paaiškino, kad tokios yra geresnės nei tos, kurios tvirtinasi ant bagažinės). Dainius va sako - sakyk, kad šita pati geriausia Taip pat yra tokių, kur tvirtinasi ant rėmo priekyje, bet taip mažiau saugu (nors mamai gal patogiau vaikiuką prieš save turėt) ir vėjas labiau vaikui užpučia. Tų tvirtinamų ant užpakalinio rėmo yra kelių rūšių - visai paprastos (apie 100 lt), bet jos būna gana žemos, ir vaiko galva lieka neapsaugota, yra tų vidutinių (100 su kapeikom), čia kaip mes pirkom, jos biškį aukštesnės, tada mažam vaikui net šalmo praktiškai nereikia, kol galva neišlenda. Ir dar būna tokių mandrų (apie200lt), kur reguluojasi kedutės kampas - nu tada įtariu, miegot vaikui patogiau, kai labiau atlenki. Šalmų yra ir tokiems mažiems kaip mūsiškiai. Kainuoja nuo 20 iki 50 lt. Skirtingi pardavėjai įvariai sako, ar jo reikia - vieni, kad reik, kiti, kad ne, jeigu vaiko galvytė dar neišsikiša iš kedutės atlošo. Bet aš jaučiu, mes vis dėlto pirksim, kažkaip nelabai man saugiai atrodo, kai vaiką tik tie diržiukai laiko. Ten aišku, taip paprastai jų neatsegsi, bet o jeigu ką... Nu ir aišku, reiks nupasakot, koks jūsų dviratis (ar gale trosas neina, ar rėmas laisvas), kad galėtų pasakyt, ar t.t. kedutė tiks. Bje, vaikai ant tos kėdutės gana greit nulūžta, tai man jau atrodo, kad mums reikės apie kokią pagalvę galvot, nes galva taip nusvyra į priekį ![]() QUOTE(Gaziulka @ 2006 04 19, 13:02) Bje, vaikai ant tos kėdutės gana greit nulūžta, tai man jau atrodo, kad mums reikės apie kokią pagalvę galvot, nes galva taip nusvyra į priekį Tokią kėdutę ir mes turime - vyresnėlį nuo 11 mėn. vežiojome. Diržus dar patobulinę buvome, per krūtinę papildomai prisisegdavom. Bet tai negelbėjo. Aš šią kėdutę tik 1,5m. ar vyresniam vaikui naudočiau. O dabar ieškau patikimesnės - tinkančios 8-12mėn. vaikiui, kuris dar ant judančio dviračio pakankamai nestabiliai sėdi, o kartais ir nusnausti užsimano. Noriu, kad jo kelionė būtų maksimaliai saugi. QUOTE(Baltike @ 2006 04 19, 14:02) Tokią kėdutę ir mes turime - vyresnėlį nuo 11 mėn. vežiojome. Diržus dar patobulinę buvome, per krūtinę papildomai prisisegdavom. Bet tai negelbėjo. Aš šią kėdutę tik 1,5m. ar vyresniam vaikui naudočiau. O dabar ieškau patikimesnės - tinkančios 8-12mėn. vaikiui, kuris dar ant judančio dviračio pakankamai nestabiliai sėdi, o kartais ir nusnausti užsimano. Noriu, kad jo kelionė būtų maksimaliai saugi. Aš tai nesakiau, kad tai yra nesaugu, jeigu vaikas joje ir pamiegot užsimano. Gal tik mažiau patogu jam, tai ir sakau, kad gal apie kokią pagalvėlę reikia pamąstyt. O dėl saugumo tai aš visai patenkinta, ir nemanau atidėt jos naudojimo. Tik šalmiuką nupirksiu ir busiu rami tada jau. Aišku, priekaba patogiausia ir saugiausia, kaip Renax rašo, bet ir kaina kitokia, ir jau toksdidesnis daiktas, į mašiną taip paprastai neįdėsi. QUOTE(Gaziulka @ 2006 04 19, 20:46) Aš tai nesakiau, kad tai yra nesaugu, jeigu vaikas joje ir pamiegot užsimano. Gal tik mažiau patogu jam, tai ir sakau, kad gal apie kokią pagalvėlę reikia pamąstyt. O dėl saugumo tai aš visai patenkinta, ir nemanau atidėt jos naudojimo. Tik šalmiuką nupirksiu ir busiu rami tada jau. Aišku, priekaba patogiausia ir saugiausia, kaip Renax rašo, bet ir kaina kitokia, ir jau toksdidesnis daiktas, į mašiną taip paprastai neįdėsi. idesi jos susilanksto bet vaikui patogu ir siaip viska susimeti ,jei kam bus idomu kaip atrodo idesiu foto ir dar kart rasau as jos neparduodu ( nes gavau pora asmeniniu ) mes ja veliau naudosim daiktam veziotis kai keliaji . Ir dar simet merguzele sedes
Nuo priekabos mane kažkada atkalbėjo vyras. Mat mes daug turistaujame smėlėtais keliukais ir miško takeliais, dažnai prasinešame pajūrio paplūdimiais, tad jis suabejojo priekabos pravažumu. O ir manevravimas gatvėse jo nuomone su priekaba sunkesnis ir pavojingesnis. Dviračių takai, deja, net visos Klaipėdos nepadengia, ką jau kalbėti apie mažesnius miestus. Renax, jūs priekabą naudojate. Ar tai tiesa?
QUOTE(Baltike @ 2006 04 20, 05:45) Nuo priekabos mane kažkada atkalbėjo vyras. Mat mes daug turistaujame smėlėtais keliukais ir miško takeliais, dažnai prasinešame pajūrio paplūdimiais, tad jis suabejojo priekabos pravažumu. O ir manevravimas gatvėse jo nuomone su priekaba sunkesnis ir pavojingesnis. Dviračių takai, deja, net visos Klaipėdos nepadengia, ką jau kalbėti apie mažesnius miestus. Renax, jūs priekabą naudojate. Ar tai tiesa? Didele netiesa ratai juk dideli , amotrizacija , mes kaime per arimus vaziavome , mieste pastoviai manevringumas pakankamas . Priekaba yra metaliniame karkase joje vaikas segamas 5 tasku saugos dirzais ir tikrai maziau suzalotas bus nei kad dviracio kedeleje , tuo labiau yra visi atsvaitai veliaveles QUOTE(renax @ 2006 04 19, 23:57) idesi jos susilanksto bet vaikui patogu ir siaip viska susimeti ,jei kam bus idomu kaip atrodo idesiu foto ir dar kart rasau as jos neparduodu ( nes gavau pora asmeniniu ) mes ja veliau naudosim daiktam veziotis kai keliaji . Ir dar simet merguzele sedes gal gali imesti kokia foto,nes nelabai isivaizduoju kas cia per "priekaba"
O ka patartumete 4 metu vaikui?Kazin, ar buna tokio amziaus vaikams dviraciu kedutes? Jis jau sunkokas, tai ne taip lengva vezti keduteje, nors vyras dar pasiryzes ji vezti.. Kedute, kuria turejome, jau isaugo, atiteks sesei. Man imponuoja ir tas vezimaitis. Olandijoje maciau, tai daug kas vaikams vezioti naudoja. Bet LT tai takai nera sutvarkyti, neretai tenka ir saligatviu pavaziuoti, tai toki vezimeli per borta neuzkeli taip lengvai
Tikrai renax įkelk nuotraukytę, kad visi galėtų pamatyti kas per priekaba.nes aš irgi nelabai ją įsivaizuoju.
QUOTE(*EDITA* @ 2006 04 27, 23:59) Tikrai renax įkelk nuotraukytę, kad visi galėtų pamatyti kas per priekaba.nes aš irgi nelabai ją įsivaizuoju. va pavyzdys kokios jos yra http://www.burley.com/products/trailers/ Mes irgi svarstome pirkti kėdutes vaikams, bet dabar labiau linkstame link tokios priekabos - žinoma, jei kaina "kosminė", tai gali tekti susitaikyti ir be priekabos, nors po kol kas neradome kas lietuvoje jomis prekiautų.
Nugi kazkokioj pardej as ta priekaba maciau vakar ar tik ne "Senukuose", daug pervaziavom - nepamenu, bet tikrai prie dviraciu stovejo.
Aš norėjau paklausti Renax ir kitų forumiečių, gal turėtų minčių, kaip mums ispręsti tokį klaismą
Ieškau tvirtinimo detalės norvegiškai kėdutei ant dviračio "Hamax". Bandžiau ieškoti dviračių parduotuvėse, tai sužinojau, kad tokias detales ir kėdutes ankščiau importuodavo Kotryna, bet šiuo metu jomis nebeprekiauja.Kitų firmų tvirtinimai netinka.
o kokio amziaus vaikiukams tos priekabos? Shia vasara noreciau su dviraciu palakstyti, kedes vyras neleidzia pirkti (vaika uzmusi ir pati galva nusisuksi!). Sakau nesivazinesiu gatvem - vistiek savo dainele traukia. Mat kai neshcia buvau(2men) - vaziavau gelezinio vilko gatve, vos nenukepe - specialiai gasdino.
QUOTE(ppieva @ 2006 05 25, 15:06) Aš norėjau paklausti Renax ir kitų forumiečių, gal turėtų minčių, kaip mums ispręsti tokį klaismą Ieškau tvirtinimo detalės norvegiškai kėdutei ant dviračio "Hamax". Bandžiau ieškoti dviračių parduotuvėse, tai sužinojau, kad tokias detales ir kėdutes ankščiau importuodavo Kotryna, bet šiuo metu jomis nebeprekiauja.Kitų firmų tvirtinimai netinka. Kurios detales ? QUOTE Kurios detales ? Tos detalės, kuri tvirtinasi prie dviračio, i kurią įsistato kėdutės strypai. T.y. detalė, kuri kėdutę pritvirtina prie dviračio rėmo.
Perskaičiusi žinutę, pasidomėjau.Mano draugė parduoda vaikišką kėdutę ant dviračio "kettler" firmos nuo 13 iki 25 kg. Kaina 60 lt. Gyvena Klaipėdoj.
mes irgi nusipirkom kedute ant dviracio, tik dar neisbandem
Niorėjau paklausti, mes vienoj parduotuvėj klausėm, tai sakė kad ant tiokių kalnų dviračių kėdutės nesitvirtina. Ar tikrai prarasti viltį? Būčiau dėkinga jei kas ką žinot ir pasidalinsit.
As irgi nezinau ka daryti, musiskei 5 metukai, kol kas mina 4-rati, bet toli su ja nenuvaziuosi, o tokio amziaus vaikams tikriausiai nelabai ko tera .Labai noretus visai seimynai vykti
Sveikos,
mane domina galimybė kur nors pasiskolint kėdutę ant dviračio 4 metukų vaikui... Mat nusipirkau dviratį, noriu ir dukrytę pavėžint, bet žinodama jos charakterį, nenoriu rizikuoti iškart pirkti kėdutės, nes gali būti ir taip, kad ji nė už ką nesutiks joje sėdėti ir važinėtis kartu QUOTE(MaxMara @ 2006 06 20, 11:23) Sveikos, mane domina galimybė kur nors pasiskolint kėdutę ant dviračio 4 metukų vaikui... Mat nusipirkau dviratį, noriu ir dukrytę pavėžint, bet žinodama jos charakterį, nenoriu rizikuoti iškart pirkti kėdutės, nes gali būti ir taip, kad ji nė už ką nesutiks joje sėdėti ir važinėtis kartu Kėdutę galima išsinuomot dviračių parduotuvėj
kur isigyti nepasidalinsiu info
Man vis sukas sis prietaisas galvoje ![]()
Mano vaikiui du metai, bet aš pati jo vežiot nerizikuoju. Kadangi nelabai nuvairuoju dvirati, kai jo kedute pritaisyta. BEt gal čia tik aš važiuot nesugebu. Mane traukia, meta į šoną ir viskas. Dar tiesiai važiuojant, tai dar dar, bet kiekvienas posūkis yra rimtas išbandymas. Tad mažąjį pavėžina nebent tėtis.
o toks vezimelis gale tikrai idomu...bet va ar tik jei lietus ,ar slapia ,nesitaskys nuo rato vaikuciui i vezima?
QUOTE(ReginaP @ 2006 06 20, 20:53) o toks vezimelis gale tikrai idomu...bet va ar tik jei lietus ,ar slapia ,nesitaskys nuo rato vaikuciui i vezima? Tikrai ne QUOTE(Minga @ 2006 05 15, 13:13) Mes irgi svarstome pirkti kėdutes vaikams, bet dabar labiau linkstame link tokios priekabos - žinoma, jei kaina "kosminė", tai gali tekti susitaikyti ir be priekabos, nors po kol kas neradome kas lietuvoje jomis prekiautų. Aš mačiau dviračių parduotuvėj pardavinėja, Žirmūnuose Sakė, kad toj priekaboj galima vežt iki 35 kg. O kaina, berods, apie 500 Lt. Tiksliai nepamenu. Aš nusipirkau kėdutę ant dviračio, kur atsilenkia nugarėlė. Mokėjau 199 Lt., Šiaip norėjau kitos, kur 249Lt. kainavo, bet nebebuvo. Ten dar diržiukai per juosmenį buvo Galvojau ir šalmą vaikui pirkt, bet, kad pažiūrėjau, ta šalmo forma, nu nežinau, negalės vaikas normaliai atsiremt per tą šalmą. Dar mes nepraaugom nugaros atramos. Pati vežioju savo zuikį be problemų, bent jau man, tikrai nėra nieko sunkaus ar baisaus QUOTE(a79 @ 2006 06 20, 15:54) Mano vaikiui du metai, bet aš pati jo vežiot nerizikuoju. Kadangi nelabai nuvairuoju dvirati, kai jo kedute pritaisyta. BEt gal čia tik aš važiuot nesugebu. Mane traukia, meta į šoną ir viskas. Dar tiesiai važiuojant, tai dar dar, bet kiekvienas posūkis yra rimtas išbandymas. Tad mažąjį pavėžina nebent tėtis. O aš kuo puikiausiai vežioju savo mažylį QUOTE(MaxMara @ 2006 06 21, 00:13) Ačiū, būtinai pasinaudosiu šiuo patarimu Nėr už ką
Tai ar ant kalnų dviračių įmanoma uždėti kėdutę- help somebody.
Gal kas turit nebrangiai parduoti kėdutę ant dviračio 2 metukų mergaitei?Jei turit,raįšykit į a/z
Pirkom dviracio kedute Alekstoto turguj, Kaune, mokejau 30 Lt. Aisku nenauja, bet nupirkom nebloga(Vokiska), kaip nekeista. Kedute nesilanksto, bet visa kita kaip pridera. Teko truputi dar prie jos padirbet man ( ja isveisti) ir vyrui (pagaminti bagazine spec.) nes musu dviraciai su galiniais amortizatoriais, o tokia bagazine kainuoja 90 lt.
As pati bandziau vaziuot su vaiku ir ta kedute nieko neisiena meto mane i sona, su tokiu mano vaziavimu per daug pavojinga. Dabar jau pipliukas paaugo bandysim dar kart vaziuot i kelione tikiuos sekmingesne bus Va pagalvojau ir apie salma. Kur Kaune ji butu galima nusipirkti uz priimtina kaina? Vaikui nuo 1 metuku, gal kas ka nors patartumete? I ka reik atkreipt demesi, perkant salma?
o aš kitokių klausimėlių turiu:
nuo kada galima vaikutį dviračiu vežiot? jau kai pats normaliai išmoksta sėdėt ir pan, ar tik po kokių metų?? antras klausimėlis - ar kas bandėte vaikus vežiotis su motoroleriais ar mopedom?? nu, nenoriu aš antros mašinos pirkt tik todėl, kad man nuo namų iki univero, darželio ir laboratorijos didoki atstumai dviračiu važiuot.. bet dar niekad nepastebėjau, kad kas taip vežiotusi... Vaika vezti ant dviracio galima kai tik ima pats savarankiskai sedeti. O salma mes pirkom dviraciu parduotuvej uz 70lt atrodo, o gal uz 50lt ( labai jau tas 70lt daug man daba atrodo:). Bet esu maciusi devetu drabuziu parduotuvese po 2 lt O keduciu pasirinkimas tai nera labai jau didelis pas mus. Teko gyventi Olandijoj, tai ten kas kita. Turim patogia gera kedute, bet va kai vaikas uzmiega ( o taip buna beveik visada), tai jau vargas...... nors imk ir salma tvirtink prie kedutes atloso.......
Siurpau skaitydama, kad metu nesulauke vaikuciai ir dar be salmu veziojami. Mudu su vyru irgi 'baisus'' dviratininkai, ypac maniskis, bet pakentesim nevaziave kol musu mazajai metai nesueis. Ir pirksim ne kedute, o vezimaiti prie dviracio subines kabinama. Jie saugesni, stabilesni, arciau zemes. Be to, ten ir zaisliuku pora imesti galima. Salma desim net ir vezime.
Vaiko iki metu vezioti tokioje sedyneje negalima, jo stuburo linkiai dar nesusiformave, o jus ji kratot ant sedynes, joks gamintojas, o tuo labiau medicinini issilavinima turintis zmogus jums to nerekomenduotu. Antra gelezine taisykle: uzmigus vaikui butina sustoti ir niekur daugiau nejudeti, nes yra pavojus pakenkti stuburui!
Labai jau as cia grieztai, bet man irgi nugara pagaugais nuejo pamacius to uzmigusio vaiko foto. Pries naudodami kiekviena imantresni daikta pastudijuokite info internete, jos tikrai yra daug, tiesiog per puse minutes rastas vienas puslapis: http://www.helmets.org/child.htm
gal galėtumėt patart, kokius gamintojus geriau rinktis?
gal kam jau nebereikalinga kedute, pirkciau.
kad jau žiemą iš kiemo išvarėm (
jei kas turite išaugtą kėdutę, mes labai ieškome
mes irgi prigriebtume kokią kėdutę prie dviračio, jei kas norėtų parduot
Dar klausimukas, kažin ar būtina, kad kėdutė galėtų atsilenkti? Ji gi vistiek neatsilenkia taip, kad vaikas galėtų miegot
Viska perskaiciau ir uzsimaniau kedutes! Gal kas nors jau isaugot ir ruosiates
parduoti Vilniuje? Mano princesei jau metukai, o kai prasides dviraciu sezonas, tai dar ugtels |