Nueinu i vone, o ten sklinda vaiko verksmas. Man vis atrodo, kad jis verkti pradejo, nors man iseinant buvo kietai imiges
Kas man? padekite, nes tikrai vaziuoja stogas nuo tu minciu
Kiekviena diena ateina i galva negeros mintys, kad kas nors atsitiks mano maziukui
Nueinu i vone, o ten sklinda vaiko verksmas. Man vis atrodo, kad jis verkti pradejo, nors man iseinant buvo kietai imiges Kas man? padekite, nes tikrai vaziuoja stogas nuo tu minciu
tiesiog gimus kudikiui visas pasaulis nutolsta, lieka tik jis vienintelis, gleznas, trapus, kuris be taves negaletu,
Jus buvot kartu 9 menesius, tu jaudinaisi del blogu judesiuku, ar dar neaiskiu pozymiu, visos tavo mintys jau seniai tik apie ji sukasi. Stai turbut todel po issiskyrimo (gimimo) tu tapai paranojiska riksmui jis tave persiakioja, tu pajutai, kad nebegali visa laik uztikrinti geroves savo vaikuciui, pradejo persiokioti mazos blogos mintys apie mirti, kuo toliau tuo labiau jos tave uzpuola Kaip su tuo kovoti nezinau, pabandyk atsigulti salia
MANAU KAD TAU POGIMDYVINE DEPRESIJA, GAL PER DAUG BUNI VIENA SU MAZIUKU, TAU REIKIA ATSIPALAIDUOTI, YPAC GERAI BUTU, KAD TAVE SUPRASTU IR PALAIKYTU VYRAS, MANAUY, KAD VISOS SIOS MINTYS ISNYKS PO KURIO LAIKO, BEABEJO TAI NENURAMINIMAS, BET NIEKO NEPADARYSI REIKIA LAIKO....
Dar maziulis tavo sunus, normalu tie "vaidenimaisi":)
man irgi taip buna: nakti, uzmigdzius vaiki, atsigulu, ir, atrodo, vel tuoj reiks kelt -tuoj reks ir nores valgyt:)) Bet suprantu, kad mano nuotaikos ir baimes labai priklauso nuo issimiegojimo dabar. Ar taviskis duoda tau pamiegot? Jei pamiegu ilgiau nei 3-4 val. per para, ir vaikas atrodo, nuostabus, ir vyras geras, ir pasaulis grazus. jei trumpiau - blogai, kas bebutu, reik sulaikyt savo reakcijas dedant nemazas pastangas. Tikiuos, tai baigsis, kai vaikiuks leis ilgiau pamiegot:) Normalu, kad dabar kyla visokiu baimiu, atrodo, absurdisku. Teisingai mamos pataria - kuo daugiau ilsetis bandyk ir iseik is namu. Su suneliu ar be jo - vis tiek i nauda. neklausyk namisedu! Vakar Valakampiuose pietavom ir zaidem tenisa - kiek ten poreliu su vezimeliais!
Buvo ir man taip
Man tai vaidendavosi,kad nebealsuoja,keldavausi žiūrėti.Ištisai sapnuodavau,kad vaikas serga,sušąlęs,neaprengtas ir t.t.Miegodama girdėdavau tik vaiko kiekvieną niurzgėjimą,kai tuo tarpu negirdėdavau didesnio triukšmo.Su laiku tai praėjo.Tik verkti dėl to neverkiau
Man dar pries gimstant maziukei labai baisu atrode Staigios kudikiu mirtys. Daug skaiciau apie tai. Gimus maziukei i viska reagavau l.jautriai. Netikro jos verksmo negirdedavau, gal del to, kad ji buvo gana ramus vaikutis. Daug padejo tevai, daznai aplankydavo. Pirma menesi bijodavau net i vonia nueit, nes dukryte juk gali pravirkti. Dabar, pagalvoji, jei kelias minuteles paverks, juk nieko neatsitiks, o tada zaibo greitumu atsirasdavau prie jos.
Daugiau pasitikek savimi, domekis, skaityk literaturos, visko klausk gydytoju, kas tau kelia nerima. Kai viska zinai - tikrai ramiau. Kudikiai yra daug stipresni ir atsparesni nei mums atrodo! Nepajusi, kai praeis keli menesiai ir sis nerimas jau bus praeity! Sekmes!
Superbaba, tai, kas su jumis vyksta, daugiau ar mažiau būna visoms mamoms. (per mažai informacijos, kad galėčiau "pripaišyti" jums pogimdyvinę depresiją
Beje, kaip sakė forumietės, ne tokie jau tie vaikiukai lepšiai, kaip mums atrodo Kuo daugiau stenkitės pabūti su suaugusiais žmonėmis (vyru, draugėm, mama ar kt.). pasikalbėkit apie savo nerimą dėl vaiko, leiskit ir vyrui daugiau rūpintis vaikeliu (ant stiprių tėčio rankų vaikelis dažnai nurimsta greičiau nei pas mamą
Aciu jums labai
Nu kas cia per mintys tokios
man tokios baimės daugmaž dingo po poros men, sakau daugmaž, nes visiskai jos turbut niekad neisnyks, laikas viska sustatys i savo vezes, sekmes
ta pastovi baime del vaiko man ir dabar nepraejusi, o jauciu ir nepraeis. vis mastau kas bus, jei man kas nutiks, kas pasirupins dukra vaiko verksmas nustojo vaidentis su laiku. cia tik is pradziu taip buna
O man iki siol (nors mano leliui jau metukai) tokios baimes uzeina ir gan daznai. Gal kas nors galetu paaiskinti viena toki man niekaip nesuprantama dalykeli. Nakti ar diena, kai lelius miega ir as miegu salia jo (tam paciam kambari, bet skirtingose lovose), as beveik visada (iskyrus kartais nakti, kai labai pavargusi bunu ir kietai miegu) prabundu ir pagalvoju, kad Domukas verks ir jis visada is karto pradeda verkti. Mane net ir vyras jau yra pora kartu pagaves, kai nakti as keliuosi is savo lovos, noredama nueiti prie Domo loveles, kad speciau ideti i burnyte jam ciulptuka, kol jis dar nepradejo verkti. Vyras sako, kad as besikeldama taip prizadinu Domuka ir del to jis pravirksta. Bet tai nesamone, kartais as visai nesikeliu, tik pramerkiu akis ir guliu, jau kaip ir laukiu, nes zinau, kad tuoj tuoj lelius verks... To niekada nebuna, kai Domas miega, o as, pavyzdziui, namuose kazka tvarkausi ar pan., taip buna tik tada, kai mes abu miegame - atrodo, as prabundu pora sekundziu anksciau uz Doma, kazkaip akys pacios savaime atsimerkia, tik speju pagalvoti, kad jis jau verks, ir staiga..........
Siaip tai as nesu kokia nubludusi ir nelinkusi tiketi visokiom apraiskom ir kitokiom nesamonem, todel gal kas nors galite racionaliai paaiskinti kaip ir del ko taip gali buti?
Nieko antgamtisko cia nera - as irgi taip prabundu, nors miega mazius kitam kambario gale ir uz spintos. Stebek mieganti vaika - jis paprastai neprabunda zviegdamas. Kelias minutes pries pabusdamas pradeda muistytis, kukteli per miegus, pasikeicia kvepavimas. Musu pasamone pastebi tuos signalus, issifruoja, kad vaikas tuoj prabus ir pazadina. Miau
Man irgi taip buvo. Ojojojoi vienu metu kaip stogas pavaziaves buvo. Naktimis negaledavau miegoti...vis atrodydavo, kad mazyte verkia, nors is tiesu ji ramiai miegodavo. Kartais pabusdavau ir puldavau jos ieskoti...buvo ir taip, kad vyro ranka pradejau ciuciuoti
O del tu "blogu minciu", tai kuo toliau tuo reciau jos mane aplanko. Pacioj pradzioje buvo labai sunku kam nors mazaja patiket...ko tik mano galvele neprisigalvodavo tada, bet su laiku apsiramino. Nors tas nerimas del vaiku manau lydes visa gyvenima, tik gal ne toks paranojiskas
O as maniau, kad mudvi su dukryte sieja ypatingas rysys |