Mane asmeniskai labai jau gasdina toks didelis namas - tiek zmoniu...tiek butu...tiek aukstu
Bet labai jau patiko isplanavimas
Ka galetumet apie tuos monolitinius pasakyti
Ar patartumet pirkti buta tokiam name?
Mane asmeniskai labai jau gasdina toks didelis namas - tiek zmoniu...tiek butu...tiek aukstu Bet labai jau patiko isplanavimas Ka galetumet apie tuos monolitinius pasakyti
Mano brolis kadaise gyveno monolite, tai va menu kad labai jau idomi akustika tame name buvo: is gretimo kambario prisishaukti zmogu sunkoka, bet ka kaimynai shneka pora aukshtu zemiau ar aukshciau - tai beveik ir pasiklausyti gali.
O shiaip tai kai teko rinktis buta, i monolitus net neziurejau, visi jie man kazkokie niurus pasirode. Kazkaip neteko buti nei viename monolitiniame name, kurio pvz laiptine butu jauki....
Mes gyvenam monolitiniam name,ir viskas man patinka,tik mobilaus telefono rysys prastokas,be jokiu trukdziu susikalbam budami tualete,vonioje ir aisku balkonuose,bet ir guledama lovoj kartais kuo puikiausiai susikalbu,bet nevisada.
O visi sildymai ir kiti dalykai cia jau nuo bendriju priklauso Kaimynai ka kalba,tikrai negirdziu,o vidines sienos,tikrai nera tokios,kad neprisisauktum vyro ar dar ko nors O isplanavimai irgi neblogi,pas mus balkonas su virtuve sujungtas,ir taip beveik visi susijunge,ten pati geriausia vieta pasisedeti
Na monolitas monolitu nelygu, cia jau nuo namo projekto priklauso. Pvz as pliusus iziuriu tame, kad didelis balkonas, didele virtuve, absoliuciai nesigirdi jokiu kaimynu (gal kaimynai ramus pasitaike?), nebent vonioje per ventiliacija. Bent pas mus labai silta, nors dalis sienu isorines. Bet man didziausias pliusas tai vadinamoji koridorine sistema. Kiekviename aukste yra po keturis butus: du po kaire ir du po desine. Ir kiekviena pora butu turi po atskira koridoriu. Tiesiog pakyli liftu, atsirakini duris ir ieini i atskira savo erdvu ir dideli koridoriu, kuriuo dalijames su kaimyniniu butu. Jis tarnauja kaip priebutis, kur laikome batu deze ir kabyka kasdieniams rubams ir batams. Taip pat sociai vietos dviraciams, vaikiskam vezimui savo laiku ir kt. O paskui kitos durys - jau i nuosava buta. Taigi saugumo atzvilgiu dvejos durys - didelis pliusas (ypac kai jos abi sarvuotos). Aisku, laimes dalykas - normalus kaimynai.
atleiskit, tundrai,
O kuo skiriasi blokiniai nuo monolitiniu
Siaip statybininkai laiko kad monolitas yra geriau nei stambiaplokstis. Siaip su garso izoliaciaj yra problemu ir stambiaploksciuose ir muriniuose. Problema tai tu namu dydis ir kaimynu kiekis. Siaip geriausia pirkti buta penkiaauksciame name, kad bent jau laiptineje butu kuo maziau kaimynu. Kai daug zmoniu daug nuomoniu, aisku daugiau ir nenormaliu bei betvarkiu kaimynu. Paprasciau priziureti ir mazesnes laiptines. Dar ka reiktu ziureti manyciau, tai kaip sildymo sistema irengta. Ar pirmiausiai siluma kyl i virsu ir paskui leidziasi, ar yra ir tiesioginis padavimas is apacios. Jei siluma paduodama pirmiau i virsu, tai gausis kad kuo auksicua gyveni tuo daugiau silumos gauni. Plius kai dar siais laikais kaimynai kaip nori kranelius prisissukineja, tai kai kuriuose 12 a namuose gaunasi taip kad pirmieji trys sedi su saltesniais nei uzpakalis radiatoriais
na tai mano toks komentaras.
Mums sake, kad moniolotas - tai tarpinis variantas tarp plytinio ir blokinio namo.
vieną ką galiu pasakyti-tai kai mes ieškojom buto-tai net nekiln, turto agentūroj mums patarė-jei turit vaikų-geriau tokio nepirkti. kaip paaiškino kodėl? todėl, kad jo sienos dūlėja ir išskiria kažkokias dulkes ar pan. -tipo kas turi problemų su astma-ten gyventi jokių būdu nepataria. Kaip sako-juose galim gyventi ir sveikatai nekenkti-kai jie jau būna virš 30metų senumo, išsidūlėję...
Mes pries puse metu pirkome 2 kambariu buta monolitiniame name. Ka as galiu pasakyti...? Man visai patinka cia gyventi, butas siltas(ziema vaikstom tik trumpom rankovem ir uz sildyma labai mazai mokam), kaimynu negirdim(girdisi tik vonioje per ventiliacija), buto isplavavimas geras(griovem viena siena ir darem svetaine kartu su virtuve), yra didelis balkonas(jame rytais galima gerti kava ir grozetis miesto panorama(gyvenam 8 aukste)). Vienintelis minusas... tragiska laiptine... daug gyventoju ir niekas nieko nesaugo. Remonto daryti nenori, nes visi matyt laukia, kol ateis rusu laikai ir suremontuos laiptine uz dyka
Isvada: Geriausiai yra murinis namas(bet jie brangoki), veliau eina monolitinis(jie pigesni uz murinius, bet brangesni uz blokinius), na ir galiausiai blokiniai(tokiam tai tikrai nepirkciau, nes kazkada vaikystej su tevais tokiam gyvenau, tai tikrai girdejau viska ka kaimynai sneka, o be to tas butas buvo labai saltas
Rigedora, pasirodo tikra tiesa parasei Vienzo kalbejau su pazistamu gydytoju, tai jis sake, kad is tikruju monolitinis labai kenkia sveikatai, ypac maziems vaikams
Itariu, kad eilinis blefas del to dulejimo - suprantu gal del aukscio gali gincytis, bet tikrai negirdejau tokios statistikos, kad monolituose vaikai daugiau sega nei blokuose ar muruose - manau is pirsto lauzta - paprastai tokie zmones buna patys nusistate pries tam tikra varianta ir be konkreciu argumentu buria.
Mano mama dirba agente ir is tikro eina pirma muras, paskui monolitas ir tik tada blokas. As pati neseniai issirinkau monolita ir kol kas tfu tfu tfu vaikai maziau serga Ir kas dar man labai patinka namo bendrija, kuri sutvarkiusi apacia, isnuomavus patalpas ir uz tuos pinigus daro remontus, samdo visa para budincius sargus. Ir kaimynu nei girdziu, nei per daug matau. Man labai patinka
Dulejimas - blefas. Cia kaip ir su dantu pastos juosteliu spalvomis. Zmones patys prisikuria mitu, kad butu kuom tiketi. "Viena boba sake..."
Pasidomekit, kaip monolitai vertinami kadastre.
Vakar teiravausi kuo skiriasi monolitinis nuo blokinio - skiriasi tik tuo, kad blokus islieja gamykloj ir paskui juos sukabina, o monolitus lieja vietoj - medziagos identiskos
O del alergines astmos tai dar didesnis blefas - ar tas kas sake zino kas tai per paukstis ir kaip ja susergama - itariu kad tik toki pavadinima tezino, nes jau tokios pievos, kad net pikta.
Jei rinktis is senesnes statybos namu, as tik uz monolitini
Tevai gyvena viename geriausiu monolitu Vilniuje, apie ji ir laikrasciai vis paraso, kaip apie pavyzdini
Mes kai rinkomes buta tai i monolitinius nei is tolo neziurejom. O ir agenturose ne vieno nesiule. Mano mieste yra tik keli monolitiniai, bet tie patys labai jau baisus. ir kas labiausia ten nepatinka, tai laiptines. Aiksteleje yra 6 butai. Trys butai vienoje puseje, trys - kitoje. Pasidaryti papildoma koridoriu su kaimynais (kaip kazkas jau minejo), tai visai neimanoma. Nes vienoje aiksteles puseje yra laiptai, o kitoje - siuksline. Taip, kad uzsirakinti ta atskira koridoriuka neiseina. Labai nepatogiai irengti laiptai, jei liftas sugeda turi lipti laiptais, kurie irengti salia bendru balkonu. Vakarais ten sviesos nedega (niekas tuo nesirupina), pritersta, gali sutikti miegancius benamius. O jei kas nors uzpultu tai pagalbos sunkiai prisisauksi.
Butu isplanavimai neblogi (tik kambariukai man pasirode mazoki). Del garso ir silumos nieko negaliu pasakyti, nes neatkreipdavau demesio. Taciau sutinku, kad kiti monolitiniai gali buti visai geri. As pasakojau apie tuos, kuriuose teko buti.
o jus zinojot kad is senesniu namu monolitiniai laikomi silciausiais namais
Ir gyvenu ilga laika tokiuose namuose, ir tikrai negirdziu nei kaimynu, nei siaip kokio triuksmo. Bet nepalyginsi, kai mes ziema po maikuciu vaikstom, o kur nuvaziuojam pas kitus i blokini, plytini nama-tai sedi ir darda nuo salcio
Man atrodo siais laikais viskas susiveda i pinigus
Geriausia siulyciau pirkti plytini nama, paskui monolitini ir tik po to - blokini. Jau vien del to, kad vini i siena gali be vyro pagalbos isikalt Jeigu pirkt monolitini ar blokini - tai turi patikt buto erdve, nes ten griauti (pjauti) yra zyyyymiai sunkiau ir kaimynu gaila O del tu kenksmingu faktoriu - juokas ima. Kiekvienas statybos gaminys siais laikais turi turet savo atitikties sertifikatus, bandymo protokolus ir t.t. Dar vienas pasiulymas - geriau pirkti brangu naujame name, negu sena uz kosmine kaina su pensininkais ir tarakonais
Gyvenam monolite tuoj 2 metai is nusiskundimu tik garsas einantis per aukstus. Daugiau tikrai nera. Daug kas nuo bendrijos priklauso. Pvz sia vasara suremontavo laiptine bent jau pirma auksta. Dabar grazu ir svaru ir isdauztas lempas visad susuka
Del monolito kenksmingumo sveikatai tai jau tikras blefas...pries pirkdami prisiklausem ne tokiu bajeriu Man labai patinka laiptine
Na aš suabejočiau naujų butų kokybe.
Aš geriau pirksiu senesnį, bet laiko patikrintą. O pensininkai amžinai negyvens.
yra tokia nuomonė kad geriausi (šilčiausi, ekonomiškaiusi, ilgaamžiškaiusi) tai plytiniai
gyvenu monolitiniame name jau 21 m.,
Gyvenau blokiniame name su tevais antrame aukste is devyniu, salom ziauriai. Dabar gyvenu tryliktame is sesiolikos. Lafa, ziema su maikute, galima ir kambarius prasivedinti. Isplanavimas patinka, nors siek tiek pakeisciau, nes virtuve labai maza, na greiciau ilga ir siaura, kiti kaimynai issigriauna bent dali sienos. Balkonas vienas is didziausiu pliusu - mes ten rytais ir vakarais valgome, geriame kava
|