Merginos, atsiliepkit, jei pavyko pastoti su aukštu FSH. Pasidalinkite patirtimi, patarimais kaip šį hormoną sumažinti. Na, gal atsiras tokių
Ar vis gi vyksta tie stebuklai
Rizikuoju: skelbiu naują temą. Jei nebus populiari, manau bus kam ją ištrinti.
Merginos, atsiliepkit, jei pavyko pastoti su aukštu FSH. Pasidalinkite patirtimi, patarimais kaip šį hormoną sumažinti. Na, gal atsiras tokių Ar vis gi vyksta tie stebuklai
Atsakau, tik noredama pratesti tema.
Bandziau akupunktura, laikinai padejo. Kazkas siule zenseni. Nusipirkau, bet kol kas negeriu, nes stimuliuojuosi. Pagalvojau, kad gonalis ir turi kelti FSH, tai kam ji paskui dar mazinti? Dar Svajuke minejo kazkokius vaistukus (ar tai vitaminus, ar maisto papildus, gal ir pati nezino). Savaitgali vaziuosiu i kaimynine sali, jei rasiu, paimsiu daugiau. Beje, Svajuke, ju Rusijoje mano saltinis negavo, tai uzsake, kada bus, dar neaisku. Bandysiu kitus kelius. Apskritai, jei del amziau kyla FSH, logiskai galvojant, gali tik pristabdyti procesa, bet ne sustabdyti, ar atgal pasukti. Tokiu atveju kazkas gautu Nobelio premija ir moteriskes 60 metu vis dar naturaliai vaiku susilauktu
Dėl amžiaus tai taip...bet jei metai dar ne tie, sakau gal įvyktų stebuklas...ir organizmas atsistatytų...Užsienyje forumuose daug tokių merginų. Jos taip pat darosi akupunktūrą, geria įvairius papildus.
Kiek aš žinau, sumažina KT, bet ne tiek kiek reikia... Chiara, tada akupunktūrą reikėtų darytis profilaktiškai pastoviai, jei padeda... Sako ją galima darytis kol reikia. Kiniečiai vieni daro su pertraukomis, o kiti pertraukų nedaro, gydo kol reikia. Lauksiu, gal čia Lietuvoje atsiras merginų kurios pastojo. Gal yra kokių būdų sumažinti šį hormoną, išjundinti kiaušides, tik mes dar nežinome. Labai norėčiau, kad atsilieptų kas nors.
Man Kaune Z sake, kad pas juos konkreciai viena su FSH 17 pastojo. Stai tau ir pavyzdys. Ir B sake, kad FSH 17 - dar ne nuosprendis.
Gintarija, apie šią temą ir aš galvojau. Juk nesam mes tokios dvi ar trys ant Lietuvos.
O priemonės pamažinti, pristabdyti tą procesą juk yra, tik informaciją susisteminti reikia. Mano FSH buvo 30, nuo KT nenukrito, po akupunktūros liko 9. Aš geriu Ženšenį Moterims, dar agnukaston laisvais ciklais. Tikrai būtų įdomu jei atsilieptų pastojusios su aukštu FSH. Laikoma, kad aukštas FSH yra nuo 10-12, kai aukščiau 12 stimuliuotis nerekomenduoja. Tokioj situacijoj griebiesi visų įmanomų būdų. Chiara, kas per vaistai?
Chiara, kas per vaistai?
[/quote] Nezinau, dar neradau, kur nusipirkti. Bet nemanau, kad veiksmingesni negu koks nors zensenis. Apskritai, pasaulyje yra ir teigiamu naujienu del FSH. Ka tik konsultavausi, mane nuramino, kad iki FSH 20-25 dar galima pakovoti uz folikulus. Ir kad apskritai, tai dar ne kriterijus. Ju yra ir daugiau. Med. m. dr. parase mokslini darba apie tai, gavo net tarptautine premija. Pirma pati suvirskinsiu informacija, pasikonsultuosiu su gydancia gydytoja ir parasysiu.
Gerai, susivirškink.
Gal nuorodą įdėk apie tą mokslinį darbą, aš ir noriu pasiskaityt.
Sveikos, man gydytoja yra liepusi numušti FSH iki 20, tada būtų galima stimuliuotis.
Chiara ir aš lauksiu tos informacijos
75
Lieka tik "sėst ant dietos", akupunktūros, papildai ir kitokie briedai... Gal kuri kelionių agent. dirbat? Išlėkt kur pailsėt gal? Pinigų pritaupiau IVF, tai dabar galima pasitaškyt. Dėkui Jums
jolma, aš dirbu kelionių agentūroj.
Bet žinok man čia kažkas nerealu ir neįtikėtina. dar nesitaškyk pinigais ir nenukabink nosies, eik tirkis per naujo, ar nėra čia kokios nors klaidos
Nea Agut, ne klaida.
Prieš metus buvo 30, bet numušiau iki 10 su dieta, akupunktūra. Po to bandžiau stimuliuotis CLO ir gonaliu, bet nepavyko. Tai turbūt ir nusekino viską. Apmaudu, kad ir pati gyd. leido taip žaisti su stimuliacijom, nors aš klausiau, gal IVF daryt. 2 k. iš vis bereikalo gėriau clo, cistos buvo likę, net ir netikrino ar O buvo įvykus. Pykstu, bet dabar nieko nepakeisi. Aga, gal turi kelionę kokią 7,8,9 dienai, tik ne į Turkiją. AŽ
Jolma, zinau, deja, ka reiskia 75....taciau man visgi kelia itarimu tai, kad tokiais niekais (sorry) kaip akupunktura ir papildai ji buvo pavyke numusti. Gal visgi yra dar kokiu priezasciu, nesusijusiu su vaisingumu, su menopauze, del kuriu tas fsh auga
Man tai irgi kyla įtarimų, gal tikrai dar kažkokie veiksniai įtakoja???
Gal reiktų pasidomėti labiau QUOTE(Daiva @ 2006 08 06, 15:29) Jolma, zinau, deja, ka reiskia 75....taciau man visgi kelia itarimu tai, kad tokiais niekais (sorry) kaip akupunktura ir papildai ji buvo pavyke numusti. Gal visgi yra dar kokiu priezasciu, nesusijusiu su vaisingumu, su menopauze, del kuriu tas fsh auga Gyd.M kai klausiau, tai ji kitų variantų nepateikė, o U labai ir nesigilino, nespėjo. patarė KT gert del sveikatos. Gerai, kad pati užsimaniau FSH pasitikrint, ot tai būtų "geras" IVF Padidejęs FSH p/l laboratorinių tyrimų interpretacijas: Pirminis lytinių liaukų nepakankamumas, kiaušidžių agenezė, Kleifenterio sindromas, kastracija, alkoholizmas, menopauzė, orchitas, gonadotropinius hormonus, gaminantis hipofizės navikas. Dar kazkur buvau radus: plaučių vėzys. Kas mane suneramino Gyvas į žemę nelysi Papildyta: QUOTE(zaneta1 @ 2006 08 06, 15:41) Nu blyn, kaip gaila del jolmos. 32 metai, nu vis tiek nesitiki kad nieko nebegalima padaryt. Nenuleisk ranku, mergyt Nenuleisiu Papildyta: Deja, ne aš viena tokia, tokiuose metuose... Kartais gyvenimas iškrečia pokštų
Jolma, gal verta del sventos ramybes atmesti kitas diagnozes
Jo, nenorėčiau, sužinoti dar blogesnių naujienų...
Jolma, tikrai labai baisu sužinoti tokią diagnozę, bet manau, kad vistiek galima kaip nors šią situaciją pataisyti. Gal yra kokių nors vaistų ir galima tai atstatyti. Laikykis, mergyt!
Man irgi jau 35m. Reikės man irgi šį tytimą pasidaryti, gal ir su manim kas netvarkoj.
Jolma, buvo ir man panašus atvejis. Prieš daugybę metų (tada man buvo 28) kai pradėjau rimtai tirtis dėl nevaisingumo ir pasidariau lytinius hormonus tai pas mane FSH buvo berods 68 ar dar ten kažkiek daug. Aš nieko nesupratau, tai paskambinau Kazanavičiui, o jisai man tiesiai šviesiai jums klimaksas. Aš į paniką, kaip gi gi man net 30 nėra. Darė ciklo pabaigoje progesterono tyrimą ir ką gi parodė, kad ovuliacija įvyko. Kazanavičius skėsčiojo rankomis ir aiškino kad tai ne vadovėlinis atvejis ir visko gyvenime būna. Ir ką gi kitą ciklą FSH jau buvo 12 ar 14. Na pas mane gerai tai kad gerai viskas baigėsi. Pastojau, pagimdžiau, turiu niostabią dukrytę. o šitą FSH užkilimą Kazanavičius aiškino kaip psichologinę būseną, kai laaabai moteris užsimano leliuko ir nuo to didelio noro pradeda hipofizė kvailioti. Jolma, nenuleisk rankų, kartok tyrimą, aiškinkis priežastis. tai dar nebūtinai klimaksas.
Rugiagėle, o dabar geras tavo FSH ir tik tuo metu buvo pakilęs?
QUOTE(gintarija @ 2006 08 07, 13:32) pas mane policistinės kiaušidės. visa tai buvo mano rimto gydymo pradžioje. po to sekė 2 laparaskopijos, stimuliacijos, inseminacijos. dar pas vyrą problemos. Vyro gydymas. žodžiu ilga gydymosi istorija su laiminga pabaiga. Po gimdymo gėriau KT. Taupiau savo policistines kiaušides. Nuo lapkričio nebegeriu KT bet antras leliukas nesibeldžia. tiesa pasakius nieko daugiau ir nedarau nei tyriuosi nei meldžiuosi, tiesiog laukiu ir tiek.
Man gyd. buvo sakiusi, kad jaunoms moterims būna, kad nugrybauja FSH, bet pavartojus vaistus atsistato. O vyresniame amžiuje tikriausiai nebeatsistato. Nu bet taip pat tikriausiai visokių cirkų pasitaiko, nes spaudoje tenka skaityti, kad ima ir netikėtai susilaukia kūdikio kai kurios vyresnės moterys.
Nesigąsdinkit Musmiryte, Nuotaika ir kt. Tai reti atvejai.
Bet atidėlioti tikrai neverta... Rugiagėle, labai įdomi tavo istorija. O tau savaime susitvarkė, ar gėrei kita ciklą KT, jei pameni? Geras cirkas čia man... QUOTE(jolma @ 2006 08 07, 20:37) Nesigąsdinkit Musmiryte, Nuotaika ir kt. Tai reti atvejai. Bet atidėlioti tikrai neverta... Rugiagėle, labai įdomi tavo istorija. O tau savaime susitvarkė, ar gėrei kita ciklą KT, jei pameni? Geras cirkas čia man... Tas susitvarkymas tai negali sakyti, kad visiškas, nes vistiek FSH buvo pakankamai aukštas. Bet po trupučiuka po trupučiuka jisai mažėjo. Nežinau gal man padėjo Kazanavičiaus paskirtas Thybonas? Dar pamenu gėriau dexsametazoną, nes testorteronas taip pat buvo užkilęs. bet keisčiausia tai, kad ir progesteronas ir echoskopijos rodydavo, kad ovuliacija vyksta. pamenu, kai Gudonavičius su Tvarijonavičiene darė echoskopija antroje ciklo pusėje pasidėję mano FSH, LH tyrimų atsakymus ir gūžčiojo pečiais. Ir dar Kazanavičius minėjo, kad jeigu FSH nemažės tai reikės galvos kompiuterinę tomografiją daryti ir pasižiūrėti kaip atrodo hipofizė. Sėkmės tau, Jolma
Kiek zinau, padidejes FSH nerodo kitu dideliu problemu, isskyrus hormoninius sutrikimus, bet jei jis pasidaro mazesnis negu 2, tai tada skiriama galvos tomografija su visais priklausomais tyrimais. Nors kai man buvo nukrites FSH iki 2, tai vienas prof. labai del to nesusijaudino. Buna ir laboratorijos klaidu, ir momentinis pakilimas-nukritimas ir pan. Reikia kita cikla pasidaryti tyrima is naujo ir stebeti kitimo kreive.
QUOTE(Chiara @ 2006 08 08, 09:07) Kiek zinau, padidejes FSH nerodo kitu dideliu problemu, isskyrus hormoninius sutrikimus, bet jei jis pasidaro mazesnis negu 2, tai tada skiriama galvos tomografija su visais priklausomais tyrimais. Nors kai man buvo nukrites FSH iki 2, tai vienas prof. labai del to nesusijaudino. Buna ir laboratorijos klaidu, ir momentinis pakilimas-nukritimas ir pan. Reikia kita cikla pasidaryti tyrima is naujo ir stebeti kitimo kreive. Vat būtent, kadangi pas mane FSH po truputį mažėjo ir per kelis ciklus nukrito iki būdingo policistinėms kiaušidėms tai ir visi tie įtarimai dėl hipofizės savaime atkrito. QUOTE(Chiara @ 2006 08 07, 21:11) Aš bandžiau. Prieš metus. Ir padėjo. Nuo 30 iki 9. Manau laikėsi pusę metų. Ir dabar vėl užkilo. Chiara, matau, kad esi pasidomėjusi šiuo klausimu. Jei turi kokių minčių, tai pamesk... Rugiagėle, jei dar ką prisiminsi, parašyk būtinai Gal man pas endokrinologą nueit Būsiu balta varna kovojanti su vėjo malūnais Agut, perkelk viską į temą " Aukštas FSH ". Ypač tinka Rugiagėlės istorija. O vyras tai vos neparlėkė visą biznį metęs, nes nesikalbėjau visai, dabar kelionę abu planuojam
[quote=jolma,2006 08 08, 19:44]
Chiara, matau, kad esi pasidomėjusi šiuo klausimu. Jei turi kokių minčių, tai pamesk... Nieko stebuklingo. Kadangi A la Feng-Shui idejos trikdo mango feng shui
Jolma, man visą tą reikalą tvarkė endokrinologas Kazanavičius. Apsilankyk pas jį. Kitoms moterims jisai keistokas, na bet man jisai tikrai padėjo ir kaip gydytojas ir kaip žmogus. Labai gražiai su manimi bendravo, esant sunkesnei finansinei padėčiai (kažkaip prasitariau) ir nuolaidas darė, ir tyrimų atsakymus paštu atsiųsdavo, kad nereikėtų važiuoti pasiimti, na žodžiu tikrai šiltas žmogus ir tikrai išmano ką daro (bent jau mano atveju). Sėkmės tau.
Jau užsirašiau pas jį kitoj savaitėj. O maž kų padės?
Skydliaukės ehoskopiją dariausi gal prieš 2 m., TTH ir testo buvo normose, bet va toks tyr. kaip SHBG, FT4 tai nedaryti, hm... QUOTE(jolma @ 2006 08 09, 20:44) Jau užsirašiau pas jį kitoj savaitėj. O maž kų padės? Skydliaukės ehoskopiją dariausi gal prieš 2 m., TTH ir testo buvo normose, bet va toks tyr. kaip SHBG, FT4 tai nedaryti, hm... SHBG daromas kartu su T ir tada pagal formulę skaičiuojama LAI (laisvų androgenų indeksas) ar nėra organizme laisvo T (testosterono). Esant organizme laisvam testosteronui jisai pridaro visokių negerumų ir tada buna sunku pastoti, išnešioti. Turėjau tą problemą, bet su Thybono pagalba SHBG padidėjo ir su gydytojų, dievo ir dar kažkieno pagalba pastopjau.
Kažin, ar man iš anksto pasidaryt šiuos tyrimus, ar vistik vietoj, jau kokius paskirs?
Dėkui Rugiagėle už rūpestėlį
Paiduke
Dar liko mažytė mažytė viltis...
Gersiu Thybon. Pridariau krūvą tyrimų, iš jų SHBG padidėjęs ( norma 26-110) FSH didelis, LH dar didesnis ( daryti 17 c.d., mano atveju galima daryti bet kokią c.d. ), galbūt net ir O buvusi. Prof. Kazanavičius tikrai O kaip Rugiagėle pastojai, kai susitvarkė FSH, stimuliuotam c., ar natūraliai? Labai didelė
Jolma kaip gera girdeti, kad yra vilties
Jolma, smagu matyti tave gerai nusiteikusią ir pilną optimizmo
Tikrai, jei ne šis forumas, tai net nebūčiau sugalvojus pas endokrinologą dar nueit...
QUOTE(jolma @ 2006 08 22, 21:39) Dar liko mažytė mažytė viltis... Gersiu Thybon. Pridariau krūvą tyrimų, iš jų SHBG padidėjęs ( norma 26-110) FSH didelis, LH dar didesnis ( daryti 17 c.d., mano atveju galima daryti bet kokią c.d. ), galbūt net ir O buvusi. Prof. Kazanavičius tikrai O kaip Rugiagėle pastojai, kai susitvarkė FSH, stimuliuotam c., ar natūraliai? Labai didelė Jolma, pamatytsi viskas bus gerai. mano atveju buvo ilgas gydymas manęs, mano vyro ir po laparaskopijos, vyro operacijos, stimuliacijų ir t.t ir pan. pastojau natūraliame cikle, kai buvom nusprendę pailsėti nuo visų gydymų ir vaistų. Sėkmės tau
Vis tik neleisiu šitam skyreliui nusėsti į dugną...
Mano FSH 7,36 O paskutį karta kai pas gyd. Kazanavičių buvau, tai buvo 83. Gėriau Thybon, mmm vos išsišaukiau, tada 1 mėn. PHT, o dabar- vobana ( labai geras žodis, Euromergele) Įdomu, kaip galima būtų paaiškinti tokį stiprų svyravimą?
Tai ir daryk IVF, jei pagavai tą momentą.
Man taip pat sakė, kad su PHT gali nukristi, bet tas nukritimas gali būti tik vieną mėnesį. Nu nenoriu gąsdinti, bet aš vietoj tavęs dabar nesnausčiau. O gal jau ką nors darai? stimuliuojiesi? Papildyta: Och, Jolma, net man akyse prašviesėjo, kai perskaičiau naujienas. Sėkmės tau QUOTE(jolma @ 2006 10 12, 19:11) Vis tik neleisiu šitam skyreliui nusėsti į dugną... Mano FSH 7,36 O paskutį karta kai pas gyd. Kazanavičių buvau, tai buvo 83. Gėriau Thybon, mmm vos išsišaukiau, tada 1 mėn. PHT, o dabar- vobana ( labai geras žodis, Euromergele) Įdomu, kaip galima būtų paaiškinti tokį stiprų svyravimą? Šaunuolė! Džiaugiuosi už tave. O ką sako gydytojai? Ar gali jau daryti IVF? Mano FSH dabar gerai neatsimenu , bet lyg tai apie 12. Aš jau planuoju IVF.
Deja, nieko šį ciklą nedarysiu, nes neturiu su kuo. Vyras išvažiavęs toli toli...Grįš tik gruodį. O skrist pas jį ir bandyt natūraliai, tai sveikas protas to neleidžia daryt...nes šansų turbūt 0. Teks laukt kito laimingo mėnesio...
Vis tik pas gyd. nueisiu pasikonsultuot, ką mano apie tokį šokinėjimą. Dar gal kokius tyrimėlius pasidarysiu...bus matyt...
Na, reikia tikėti, kad viskas tau susitvarkė savaime, ko aš taip pat laukiu ir vis tikiuosi.
Ir tas gruodis jau ne už kalnų, gera pradžia pusė darbo. Ruošk save vyro sutikimui. Na, vis tiek mus aplankys ta netikėta sėkmė
jolma, tikrai VOBANA
Džiaugiuos už tave, reiškia viskas įmanoma
Jolma, šaunuolė, kad nenuleidai rankų. Sėkmės tau
QUOTE(tiesiog aš Atleiskit bet parašyti ankščiau negalėjau. Kažko internetas striginėjo. Taip, Tiesiog aš, nebesidarysiu daugiau aš IUI. Jau pasidariau 4 ir nusprendžiau, kad užteks čia žaisti. Eisiu tiesiai prie IVF. O dar man ir gydytoja pritarė. Pas mane viskas lyg ir neblogai, tik FSH jau ant ribos ir metelių nemažai. Taip, kad nusprendžiau, nėr čia ko laukt ir tiesiai einu prie IVF. |