Sveiki,reikia pagalbos,kaip reguliuojasi Trianos kedutes atlosas?Gamintojo puslapyje neradau.Aciu
Nugaroje ten toks kaip fiksatorius bet ten tas reguliacvimas labai jau simvolinis .
Radau,tikrai kazkoks keistas...na nieko,nugaryte bus tiesi
ot niekur nerandu, kad kas naudotųsi tokiomis kėdutėmis
ir iškilo dilema - vienos kėdutės, tokios kaip Chicco fiksuojasi diržai, o visose kitose, kiek teko apžiūrėt - ne. na turiu omeny tą vietą, kur automobilinis diržas pasiekia kėdutę diržai prie kėdutės jokiu prispaudėju nesifiksuoja, kad vaikas negalėtų per stipriai ištemt diržo į priekį, ar miegant vaikui, kad ir nestipriai stabdant, ar jis neiškrenta per stipriai pirmyn, nes diržas gi laisvas o ir šiaip, kokie patyrimai su tokio tipo kėdėm?
Jeigu jusu automobilio dirzai be fiksatoriu, tuomet rinkites kedute su dirzais.
Tiesiog visu 100 procentu uz tokias kėdutes. Nors musu panele jau ir i mokykla eina, bet sedi tokioj kedutej nė nesigynčidama. Prieš metus buvom i nemaža avarija pateke, o ji sedejo be kėdutes, smugis kaklui buvo nemažas. Po to karto sakiau daugiau nebevažiuosim be kėdutes, ir lėkiau pirkti. Pirkau Kaune, pagal Noriu laikraščio skelbimą, parvežta iš Vokietijos "Concord" firmos berods, pas ja diržai fiksuojasi kaip ir Čiko firmos, ir beje mokėjau 200 Lt, kaip parduotuvėje be 350 Lt normalios net negautum. O ir 2 metu panele retkarčiais isodinam, galvos atramos aukštis reguliuojasi. Manau kiekvienoje masinoje turetu buti tokios kedutes, jos skirtos iki 36 kg, tai praktiskai iki 3 klases vaikams.
Sekmės renkantis, mačiau forume prieš savaite viena mama nebloga pardavinejo.
Kol kas telpam i mazesne, bet tikrai naudosiu kedute nuo 15kg, kai priaugsim pagal ugi. Cia jau be jokiu kalbu - nebus jokio malimosi po galine sedyne be kedeles. Jau ir kedute issirinkau, bet manau pirksiu ja ne Lietuvoj, nes pas mus 1000 lt kainuoja. Recaro firmos.Tuutuu Kaune Megoje prekiauja. Jos su dirzais yra, labai patogios.
mes turim tokia, kokia pas tamsta didesniame paveiksliuke, tik spalva kitokia. Concord firma. viskas neblogai, tik, nesuprantu kodel, parduotuveje neturi dirzu, kuriais kedute yra pritvirtinama prie automobilio kedes. Nors instrukcijoje maciau, kad toki dirza jie rekomenduoja nusipirkti. Ir prekiu kataloge yra, bet vat parduotuveje ir nera... o kedute perjuosta tik automobiliniu dirzu kazkaip man nestabiliai atrodo...
mergyyynos reikia skubios konsultacijos ir patarimo- ryt planuoju pirkti savo dičkiui kėdutę, esu nužiūrėjusi Graco Junior plius ir Deltim Mickelangelo- tai va ir nežinau ką daryt, nes kaina tokia pati
QUOTE(mamusiuka @ 2006 06 15, 10:08) mergyyynos reikia skubios konsultacijos ir patarimo- ryt planuoju pirkti savo dičkiui kėdutę, esu nužiūrėjusi Graco Junior plius ir Deltim Mickelangelo- tai va ir nežinau ką daryt, nes kaina tokia pati Pirk Graco, patikrinta firma ir kėdutes žymiai seniau gamina nei Deltim. QUOTE(Pampani @ 2006 06 12, 14:32) mes turim tokia, kokia pas tamsta didesniame paveiksliuke, tik spalva kitokia. Concord firma. viskas neblogai, tik, nesuprantu kodel, parduotuveje neturi dirzu, kuriais kedute yra pritvirtinama prie automobilio kedes. Nors instrukcijoje maciau, kad toki dirza jie rekomenduoja nusipirkti. Ir prekiu kataloge yra, bet vat parduotuveje ir nera... o kedute perjuosta tik automobiliniu dirzu kazkaip man nestabiliai atrodo... Kodėl nestabiliai? O suaugęs, prisegtas diržu, stabiliai? Tik auomobilio diržai turi būti sutvarkyti, veikiantys. Nes autoįvykio metu jie užsifiksuoja ir viską, atlaiko: ir vaiką , ir kėdutę. Papildyta: QUOTE(mamusiuka @ 2006 06 15, 11:08) mergyyynos reikia skubios konsultacijos ir patarimo- ryt planuoju pirkti savo dičkiui kėdutę, esu nužiūrėjusi Graco Junior plius ir Deltim Mickelangelo- tai va ir nežinau ką daryt, nes kaina tokia pati Du nepalyginami dalykai Tik Graco
Mes jau turime
[quote=joljo,2006 06 15, 17:29]
Kodėl nestabiliai? O suaugęs, prisegtas diržu, stabiliai? Tik auomobilio diržai turi būti sutvarkyti, veikiantys. Nes autoįvykio metu jie užsifiksuoja ir viską, atlaiko: ir vaiką , ir kėdutę. na viskas lyg ir suprantama, bet kodėl tada instrukcijoje jie rekomenduoja kėdutę tvirtinti su specialiu diržu prie automobilio kėdės? o to diržo pirkti niekur nėra. ką gi, galvosiu, kad viskas yra taip, kaip turi būti.
Mes naudodavom kėdutę iki 36 kg (dabar jau sūnui netinka pagal svorį), tai instrukcijoje buvo parodyta, kad tvirtinama automobilio saugos diržais.
na viskas lyg ir suprantama, bet kodėl tada instrukcijoje jie rekomenduoja kėdutę tvirtinti su specialiu diržu prie automobilio kėdės? o to diržo pirkti niekur nėra. ką gi, galvosiu, kad viskas yra taip, kaip turi būti. [/quote] nelabai suprantu, apie kokį diržą kalbi Pvz prie Graco autokėdučių yra papildomas diržas, bet jis skirtas tik tada naudoti, kai nuimam nugarėlę, ir lieka tik padukas užpakaliui. Jį mes ir tvirtinam. O kai kėdė naudojama su nugarėle, tai prie mašinos kėdės tvirtinama automobilio diržais. QUOTE(renax @ 2006 10 05, 23:16) renax gal tu gali mums ka nors papasakot apie kedutes nuo 9 iki 36 kg? kaip issirinkti tinkama? i ka atkreipti demesi? 0 gal jos geriau pirkti tas kur iki 3-ju metu, o po to nuo 3-ju metu? nes as tai visai pasimeciau, o norisi tai optimaliausio rezultato.... butu didelis [BACIU[/B] jei mums padetum QUOTE(keas @ 2006 10 03, 22:56) QUOTE(jutta @ 2006 10 04, 11:36) Turim ir naudojam, kedutė mažei labai patogi QUOTE(pop_mama @ 2006 10 06, 09:23) renax gal tu gali mums ka nors papasakot apie kedutes nuo 9 iki 36 kg? kaip issirinkti tinkama? i ka atkreipti demesi? 0 gal jos geriau pirkti tas kur iki 3-ju metu, o po to nuo 3-ju metu? nes as tai visai pasimeciau, o norisi tai optimaliausio rezultato.... butu didelis [BACIU[/B] jei mums padetum Mums taippat reikalinga protingo zmogaus konsultacija siuo klausymu... Aciu
pasakykit, ar yra keduchiu iki 36kg, kuriose dar butu normali gulima padetis, patogiai padaroma?
QUOTE(Liorka @ 2006 10 11, 09:20) As pirkau Deltim Mazaji keliauninka nuo 9-36 kg. Ten yra gulima padetis, man atrodo normali, gal kitiems kitaip, nelyginau keduciu, bet kedute mazasis mano labai patenkintas ir miega labai skaniai ir per langus idomu zvalgytis. QUOTE(jonike @ 2006 10 09, 15:08) Mums taippat reikalinga protingo zmogaus konsultacija siuo klausymu... Aciu del vieno tai as tikrai apsisprenziau, kad nepirksiu kedutes nuo 9-36kg. , nes tokiose nebuna gulimos padeties.
Nupirkau mazei Deltim kedute "mazasis keliautojas". Ji nuo 9 iki 36 kg, yra pusiau gulima padetis tokia kaip kedutese iki 18 kg. Vaikui labai patinka ten sedet, kol kas ir maze ir as esam labai patenkintos
Mes tai turim Concord Trimax kedute. Ji yra nuo 9 iki 36 kg. Turi dvi padetis- miegoti ir sedeti. Mums tai ziauriai ji patinka. Kai vaikis paaugs, tai issiardys ir liks tik pasoste. Ja pirkom Vokietijoj ir mokejom apie 600 lt. Bet tikrai saugi, nes sonai tokie tiesus, o ne atvepe, kaip teko matyti kitose kedutese. Turi ir sonuose "ventiliacijos angas", kad kvepuotu ir neprakaituotu kai karsta. Zodziu viskas ciki
http://www.neckermann.de/index1.mb1?mb_f02...b_v301_ch=0c609
o ka galit pasakyt apie Maxi cosi Rodi SP?
Mes ir turim kede nuo 15-36 kg, bet as butent ieskojau ir norejau, kad ta kede dar butu pati su dirzais
QUOTE(pop_mama @ 2006 10 13, 15:03) del vieno tai as tikrai apsisprenziau, kad nepirksiu kedutes nuo 9-36kg. , nes tokiose nebuna gulimos padeties. Na dėl tos gulimos padėties, tai kaip čia pasakius Sėkmės renkantis QUOTE(happy @ 2006 10 27, 21:00) Jei trumpai, tai
noreciau patarimo.turim, kol kas , maxi cosi cabrio.bet greit isaugsim.ji iki 13 kg.o mano vaikiukas sveria 11.5kg.tai pardavejai aiskina ,kad JAU reiktu keisti.kaip jums atrodo ,ar dar galiu naudot ar jau nesaugu??sekancios kedutes noriu tos pacios maxi-cosi(sako pati saugiausia)firmos.bet kiek ziurinejau ,tai kazkaip man kg.nepatinka.nes ta kuria man visur siulo yra 9-18kg.galvoju ar man apsimoka ja pirkti.gal ziuret i didesniems kg.skirtas...BET TADA BUS NUO 15 KG.tai ka tada daryti kol nuo 13 priaugs 15?(kaip minejau 1oji musu kedute nuo 0-13,o sekanti butu nuo 15-?)...taip kad visiskai pasimetus...ka patartumet?
QUOTE(ausryle @ 2006 12 17, 02:08) noreciau patarimo.turim, kol kas , maxi cosi cabrio.bet greit isaugsim.ji iki 13 kg.o mano vaikiukas sveria 11.5kg.tai pardavejai aiskina ,kad JAU reiktu keisti.kaip jums atrodo ,ar dar galiu naudot ar jau nesaugu??sekancios kedutes noriu tos pacios maxi-cosi(sako pati saugiausia)firmos.bet kiek ziurinejau ,tai kazkaip man kg.nepatinka.nes ta kuria man visur siulo yra 9-18kg.galvoju ar man apsimoka ja pirkti.gal ziuret i didesniems kg.skirtas...BET TADA BUS NUO 15 KG.tai ka tada daryti kol nuo 13 priaugs 15?(kaip minejau 1oji musu kedute nuo 0-13,o sekanti butu nuo 15-?)...taip kad visiskai pasimetus...ka patartumet? Galit ramiai pirkti Maksi Cosi Priori 9-18kg. Kuo toliau, tuo leciau vaikucio svoris augs, nes tik per pirmuosius metus jis taip greit kyla. Ir realiai keduteje svarbu ne tiek vaiko svoris, kiek ugis. Tilps ir 20kg tokioje keduteje, tikrai sonu nespaus QUOTE(mumrikas @ 2006 12 17, 22:25) Galit ramiai pirkti Maksi Cosi Priori 9-18kg. Kuo toliau, tuo leciau vaikucio svoris augs, nes tik per pirmuosius metus jis taip greit kyla. Ir realiai keduteje svarbu ne tiek vaiko svoris, kiek ugis. Tilps ir 20kg tokioje keduteje, tikrai sonu nespaus nu aciu uz patarima(daugiau paskatinima,nes tik tiek ir tetruko iki mano apsisprendimo QUOTE(ausryle @ 2006 12 19, 01:39) ir dar ,biski ne i tema klausimas,o ta didesniaja kedute galima priekineje(keleivio)sedineje deti?neuzstos veidrodeliu?kiek pastebejau tai didesnes kedutes dazniausiai gale tvirtinamos.cia jau gal kita tema,bet jis nerealiai nemegsta masinoj vaziuot,tai kai dviese abu lekiam kur tai koshmaras kazkos Ar veidrodeliu neuzstoja ne neisivaizduoju, nes pati nevairuoju, bet vyras tokio dalyko neminejo Musu abu kol buvo mazi nemego sedet kedutej, bet nedariau jokiu isimciu. Saugumas sventas dalykas, o po keliu pasioziavimu suprato, kad vis tiek neimsiu ant ranku ir dabar abu vaziuoja su malonumu. Vyresnelis tik ilipes i masina is kart ropsciasi i kedute ir net neleidzia pajudet is vietos, kol neprisegam dirzo (dar patikrina ir mus, ar prisisege
[
Musu abu kol buvo mazi nemego sedet kedutej, bet nedariau jokiu isimciu. Saugumas sventas dalykas, o po keliu pasioziavimu suprato, kad vis tiek neimsiu ant ranku ir dabar abu vaziuoja su malonumu. Vyresnelis tik ilipes i masina is kart ropsciasi i kedute ir net neleidzia pajudet is vietos, kol neprisegam dirzo (dar patikrina ir mus, ar prisisege [/quotu mes irgi su zaisliukais keliaujam.geriausiai tinka laikrasciai ar bambalis nuo vandens
Mes turime maxi cosi rodi xp, šiaip esame patenkinti tik susidūrėm su viena bėda, dukrytė aiškina, kad ja spaudžia saugos diržai, gal kur matėte pirkti atskirai kokius paminkštinimus ar jūsų vaikiukai nesiskundžia?
Kas Lietuvoje prekiauja CONCORD firmos kėditėmis?
Norėčiau nusipirkti CONCORD Lift Evo , tačiau nežinau kur ieškoti
PRAŠAU PATARIMO!
5 metų vaikučiui kas saugiau-visa kėdutė ar jau reikia atlosą nuimt, palikti tik pasostę? ačiū! QUOTE(rupestelis @ 2007 03 02, 13:18) PRAŠAU PATARIMO! 5 metų vaikučiui kas saugiau-visa kėdutė ar jau reikia atlosą nuimt, palikti tik pasostę? ačiū! Priklaus o nuo vaiko ugio ir svorio. Jei vaiaks ne is smulkiuju, uzteks tik paduko, jei smulkutis, neauksto ugio, reiketu kedes su atlosu. Dirzai, kurie prisega vaika, turi savo vietoje.
Noriu paklausti ar kuri nors sodinant savo vaikiukus į 15-36 kg kėdutes kai dar jie nesveria tų 15 kg
aha, ten labai daug įtakos turi ūgis, nes mums dar ir dabar kiek didoka, bet mes jas turim dvi, tai ta diedsenioji tėčio mašinoj laukia priaugimo
Įdomu, kokie atsiliepimai apie Chicco Key 2-3 automobilines kėdutes?Bent jau Kotrynoj ir Vaikų mieste jas žaibiškai išperka....
Ir skirtos jos 15-36 kg kategorijai...
Kaip tik neseniai laužiau galvą kokią aut. kėdutę pirkti savo vyresnėliui. Galutiniame svarstymų rezultate liko dvi : Chicco Key ir Maxi Cosi rodi Xp. Vaikas abi šias kėdutes "pasimatavo" ir pats išsirinko Maxi Cosi. Pastaroji jam buvo patogesnė. O man ji patiko tuom kad turi tvirtinimo prie sėdynės detalę, todėl manau yra stabilesnė nei kitos kėdutės.
Mano patarimas būtų leisti vaikui atsisėsti į kėdutę, pažiūrėti ar jam joje patogu. Sėkmės renkantis.
Ačiū už nuomonę....
Bandysim ir mes matuotis... Man tai Chicco kaip privalumas - kad platinasi į šonus. Arba siaurinasi ... Patogu ir žiemą, kai vaikai būna prirengtin... Kažin, ar Maxi Cosi rodi Xp irgi platinasi į šonus?
Platinasi.
Mano sūnui tuoj penkeri. Su žiemine striuke paplatintoj kėdutėj telpa, bet matau kad nėra labai patogu. Po metų kitų tikrai nebeįsispraustų
Va Maxi cosi nemačiau, kaip platinasi... Reikės nueiti į Kotryną pažiūrėti...
Bet bent jau Chicco Key 2-3, tai gana nemažai platinasi į šonus (na, bent jau man taip pasirodė....)
kadangi rašiau apie kėdučių saugumą kt temoj, tai pakopijuosiu ir čia
Baby relax (II grupė) - ieškojom geros ir normalia kaina. Šios kaina buvo normaliausia parduotuvėj. Dar reguliavosi plotis, segėsi ir priekiu ir nugara, buvo galima migdyti vaiką. Dabar galvoju, kad tokios nebepirkčiau būtent dėl pločio reguliavimo. Tuomet rėmas - metalinis, ant jo užtempta medžiaga. Jei vaikas kiek pasikeltų ir gautų smūgį iš šono, kaži kaip ten ta galvytė, atsitrenkusi į rėmą... Ir visai neseniai radau Ramatti. Turime III grupės aut. kėdutę. Man ten iš esmės viskas tiko (ir kaina tame tarpe), ir saugumo testai ir pasirinkimas. Prabangybių mėgėjoms net odinių yra Dar viena mamytė klausia - kaip ir kodėl kėdutė tampa saugi ar nesaugi, jei iš principo, t.y. iš pažiūros jos atrodo beveik vienodai. O skiriasi medžiagos, iš kurių jos gaminamos, tiksliau - medžiagų sudėtis, nes visas gamina iš plastmasės ir priedų. Kuo mažiau į plastmasę pridėta atliekų (t.y. perdirbtos plastmasės), tuo gaminys plastiškesnis, o smūgio atveju nesubyra į šipulius, amortizuoja ir saugo vaikutį. Dar labai svarbu diržo užsegimo sistema. Vien tai, kad vaikas sėdi kėdutėj - saugumo nepriduoda O ramatti didžiausią pasirinkimą radau nete www.agu.lt parduotuvėj, ir lai mane dabar administratoriai nušauna, bet jau taip yra ir atleiskit, bet, kai nueini į "gyvą" parduotuvę, o profesionalus konsultantas yra išmokytas parduoti tik pačią brangiausią kėdutę, o apie kitas težino tiek, kad jos čia parduodamos, tai belieka už galvos susiimt, lėkt į namus, sėdėt SM ir skaityt atsiliepimus, tada susidaryti nuomonę (kartais teisingą, kartais nelabai) ir tada jau ieškot kur, ką, už kiek...
mes isigijom concord trimax kledute 9-36 kg, nor musu lialis dar tik 11 kg, bet joje jis puikiai jaucias. tikrai labai geros sitos kedutes ir nesigailim ja nu0sipirke
Labutis
Mes savo mažyliui pirkom Bebe Confort Safe Side 9-36 kg kėdutė tvirta, bet minusas vaikui užmigus nepatogu Aš tik už tai, kad vaikai turi sėdėti kėdutėje QUOTE(joljo @ 2007 04 09, 18:24) pasiziurek i Graco kedutes. Jos labai patogios. Turi E13 atitukties sertfikata. Saugios. Ir kaina labai prieinama. graco logico Mes tokią kėdutę jau antri metai naudojam
O kurioje parduotuvėje didžiausias pasirinkimas kėdučių, kad nuvažiuotum, apžiūrėtum ir nusipirktum?
QUOTE(gima @ 2007 07 08, 12:37) O kurioje parduotuvėje didžiausias pasirinkimas kėdučių, kad nuvažiuotum, apžiūrėtum ir nusipirktum? Čia priklauso nuo to kiek pinigėlių skirti esi numačiusi QUOTE(joljo @ 2007 04 09, 18:24) pasiziurek i Graco kedutes. Jos labai patogios. Turi E13 atitukties sertfikata. Saugios. Ir kaina labai prieinama. graco logico Ar inai pasiguldo kartu su sedyne priekine? Buvom siandien parduotuvej ir pamirsom Beje, kaip vaikas prisisega jei prieky kedute paguldot su visa automobilio sedyne? |