Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Efektingas lieknėjimas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Puikute
QUOTE(olé @ 2005 12 04, 09:57)
merginos, nuo badavimo arba per mažo kaloringumo dietos lėtėja medžiagų apykaita, užtat jums ir stovi vietoj svoris arba eina kiekvienas kąsnis paskui į kūną, be to oprganizmas gali nusilpti. pritariu akvilytei, kalorijų būtinai turi būti ne mažiau kaip 1200, o jei sportuoji, tai tikrai daugiau...  4u.gif
*

as sutinku su Ole pati turiu numesti keleta kilogramu bet kuo maziau valgydavau, pirma savaite numeciau kokius 2 kg po to svoris nekrito o stovejo vietoje o po to vel kilti pradejo...matai sako badavimu letini medziagu apykaita ir tai yra tiesa kadangi kiek ilgai tu nepavalgius isbusi (savaite , dvi) o po to spjausi i visas dietas ir i saldytuva drinks_cheers.gif po to ziuri kad daugiau sveri negu sveriai pries pradedama dieta doh.gif tai ir buna paskaiciusi visu komentarus taip ir matau...To isvengti reikia nusiteikti moraliskai kad pradesiu valgyti maziau sunaudosiu maziau riebalu ir angliavandeniu....tuo labaiu kad sportuosiu...
Kazkuri mergina pasake kad turi per diena sunaudoti maziausiai 1200 , tai yra paskaiciuojama pagal tavo kuno sudejima, ugi, aktyvuma... kiekvienai skirtingai...
Lietinga Diena
Iš tikrųjų, tas gyvenimas pusbadžiu tai tikrai neįtakoja lieknėjimo. Pagal tai kiek aš valgau, jau turėčiau būti kaip smilga, bet......O valgau visai ne daug, nes pietų sau asmeniškai negaminu, tai gaunasi tik, kad ryte pavalgau ir vakare kartais, dažnai taip būna, kad iš vis visą dieną tik kavos kokius du puodus išgeriu ir viskas. Žinoma žinau, kad organizmui tai kenkia, bet jau toks mano įprotis. Ateina "sezonas"kai ryju viską kas papuola, bet po to prasideda badavimas pas mane, ir taip jau daug metų. Gyvenu pagal sezonus, žiemą nevalgau, pavasarį valgau ir pan. doh.gif
venita
QUOTE(kucikė @ 2005 12 01, 10:54)
taip ir numečiau- skaičiuoju kcal (suvartoju apie 1500) nesportuoju (tik tiek kiek su lelium išeinu pasivaikščiot blush2.gif ) nebevalgau bandelų (na laaabai retai) neberyju šokolado tokiais kiekiais kiek valgydavau ankščiau.... kartais pasilepinu.... kartą per saveitę- iškrova... maždaug kartą per savaitę gaunas ir apsiryjimas blush2.gif bet svarbiausia kad negraužiu savęs už tai jog va prisivalgiau schmoll.gif  svarbiausia atsikelt ryte ir vėl kibt į darbą mirksiukas.gif  valgau 5k per dieną....
stengiuos nevalgyt po 6-7... bet nelabai gaunas blush2.gif  o pradėjau mest svorį rugpjūčio 20 dieną mirksiukas.gif  dal atrodo kad per greit numesta tiek svorio, bet pas mane ir viršsvoris laaabai didelis.... pirmi 10kg nuprito per mėnesį kažkur... o dabar stabiliai krenta po 1-2 kg per 2sav thumbup.gif  mane tas tenkina, nes tikrai buvau išbandžius galybę dietų... kai greit numeti bet paskui jie pareina ir dar draugų parsiveda blink.gif
beje kai pradėjau mest svorį aš dar maitinau blush2.gif  nes per 2-3 žindymo mėnesisu priaugau 10kg blink.gif  doh.gif
*

as kazkada irgi taip laikiausi: (1200 kcal + bodyflex)*5men = -12 kg. Kai svoris pradejo siek tiek stoviniuoti, nusprendziau dar ir aerobika pradet lankyt. Po poros savaiciu mano dietai buvo sakes, nes po treniruociu taip isalkdavau, kad apie jokias kalorijas ir galvot nebenorejau. Per du menesius visas pusmecio darbas nuejo niekais. Svoris gryzo ir dar kartu su draugais. sad.gif Tai buvo pries 4 metus. Milijona kartu po to bandziau gryzt prie kaloriju dietos, taciau geriausiu aveju issilaikydavau 3-4 dienas. O rezultatas toks, kad dabar sveriu 15 kg daugiau negu tada, dar pries pradedant laikytis. Va tau ir sportuok... Va tau ir mesk po truputi... Va tau ir skaiciuok kalorijas... aggressive.gif
-Linda-
Venita, Labai labai labai skaudu, kai pradedi patikti sau-na sportas, subalansuota(daugiau-mažiau) mityba, kai gali drąsiai sau nusišypsoti veidrodyje ir staiga..........kažkas gal psichikoje pasikeičia, pasiektas tikslas gal ir viskas. Kg grįžta pasišokinėdami, tu tai supranti, bet nieko negali sau padaryti...O grįžti atgal į doros kelią sunku, oi kaip sunku... unsure.gif Matyt nėra to stebuklingo recepto, kaip mylėti save ir gražėti, o vėliau tą grožį palaikyti...

M.Pjuzo, nors knyga apie mafiją, bet yra super frazė- "Stenkis būti šventuoju, bet ne kankiniu''. Tai vat, kaip prižiūrėti save ir nebūti kankine, bet ir šventąja..? 4u.gif
olé
QUOTE(venita @ 2005 12 19, 02:07)
as kazkada irgi taip laikiausi: (1200 kcal + bodyflex)*5men = -12 kg. Kai svoris pradejo siek tiek stoviniuoti, nusprendziau dar ir aerobika pradet lankyt. Po poros savaiciu mano dietai buvo sakes, nes po treniruociu taip isalkdavau, kad apie jokias kalorijas ir galvot nebenorejau. Per du menesius visas pusmecio darbas nuejo niekais. Svoris gryzo ir dar kartu su draugais. sad.gif Tai buvo pries 4 metus. Milijona kartu po to bandziau gryzt prie kaloriju dietos, taciau geriausiu aveju issilaikydavau 3-4 dienas. O rezultatas toks, kad dabar sveriu 15 kg daugiau negu tada, dar pries pradedant laikytis. Va tau ir sportuok... Va tau ir mesk po truputi... Va tau ir skaiciuok kalorijas...  aggressive.gif
*

tikriausiai pradėjus smarkiai sportuoti, tau buvo per mažai 1200 kcal, todėl organizmas vėliau ir atsiėmė savo. bet nenusimink, viskas yra įmanoma, galbūt tau galėtų padėti dietologas, o gal tau reikia atrasti savo lieknėjimo būdą, kuris tau bus idealiausias ir tada mesti svorį nebebus kančia
4u.gif
akvilyte
QUOTE(venita @ 2005 12 19, 01:07)
. Va tau ir skaiciuok kalorijas...  aggressive.gif
*

na aš tikiuos kad skaičiuodama kcal priprasiu valgyt mažesniais kiekiais mirksiukas.gif ir pasiekus tiksla neberysiu vėl visko iš eilės bigsmile.gif
venita
QUOTE(olé @ 2005 12 19, 10:49)
tikriausiai pradėjus smarkiai sportuoti, tau buvo per mažai 1200 kcal, todėl organizmas vėliau ir atsiėmė savo. bet nenusimink, viskas yra įmanoma, galbūt tau galėtų padėti dietologas, o gal tau reikia atrasti savo lieknėjimo būdą, kuris tau bus idealiausias ir tada mesti svorį nebebus kančia
4u.gif
*

Kazkada, kai buvau dar beveik vaikas, mama nuvede pas dietologe. Tai tada dietologais taip nusivyliau, kad apie tokia galimybe ir galvoti nematau prasmes. Kaip siandien prisimenu konsultacija. Ka valgau paklause ir dave du lapelius: viena su kazkokia varskes dieta, kita su bulviu. Abieju principas tas pats : valgyk viena produkta kiauras dienas ir sulieknesi. Net pigiuose zurnaluose geresniu dietu galima rasti... verysad.gif Dar nusiunte mane tada i sanatorija, kur atseit turejau sveiko gyvenimo budo ismokti, ismokti sportuoti ir taip toliau.... Bet kas is to... prabuvau tris savaites, numeciau 2 kg, gryzau, o namie vel mamos kotletai, vel seni iprociai... O sportuoti tai visada sportuodavau. Na bent jau kol i univera neistojau. Net specialia mokykla tokia lankiau, kur kasdien mankstos minimum po 40 min, triskart savaiteje plaukimo pamoka + iprasta kuno kultura karta per savaite. O kadangi buvau stambi, tai pati, savo iniciatyva eidavau ar tai paplaukiot papildomai, ar tai i sporto kluba koki... Ir nieko. Kaip buvau visa gyvenima storule, taip ir likau. verysad.gif
olé
QUOTE(venita @ 2005 12 19, 13:58)
Kazkada, kai buvau dar beveik vaikas, mama nuvede pas dietologe. Tai tada dietologais taip nusivyliau, kad apie tokia galimybe ir galvoti nematau prasmes. Kaip siandien prisimenu konsultacija. Ka valgau paklause ir dave du lapelius: viena su kazkokia varskes dieta, kita su bulviu. Abieju principas tas pats : valgyk viena produkta kiauras dienas ir sulieknesi. Net pigiuose zurnaluose geresniu dietu galima rasti...  verysad.gif Dar nusiunte mane tada i sanatorija, kur atseit turejau sveiko gyvenimo budo ismokti, ismokti sportuoti ir taip toliau.... Bet kas is to... prabuvau tris savaites, numeciau 2 kg, gryzau, o namie vel mamos kotletai, vel seni iprociai... O sportuoti tai visada sportuodavau. Na bent jau kol i univera neistojau. Net specialia mokykla tokia lankiau, kur kasdien mankstos minimum po 40 min, triskart savaiteje plaukimo pamoka + iprasta kuno kultura karta per savaite. O kadangi buvau stambi, tai pati, savo iniciatyva eidavau ar tai paplaukiot papildomai, ar tai i sporto kluba koki... Ir nieko. Kaip buvau visa gyvenima storule, taip ir likau.  verysad.gif
*

dietologas liepė laikytis vienproduktės dietos?! blink.gif siaubas... kažkoks šarlatanas tau pasitaikė... g.gif
venita, nenusimink. jei tik tavo apkūnumas yra ne dėl hormonų sutrikimo, tu tikrai gali sulieknėti. jei nepatinka skaičiuoti kalorijas, neskaičiuok jų. pabandyk dalį produktų pakeisti sveikesniais (pvz. batoną - duona su grūdais, saldumynus palaipsniui - džiovintom datulėm (jos natūraliai labai saldžios). maistą rečiau kepk, o dažniau virk arba garink. pabandyk valgyt dažniau, bet mažesnėm porcijom (taip nespėsi išalkti, o medžiagų apykaita pagreitės). svarbiausia - tikėk savim, nemenkink savęs ir nepasiduok, tu gali tai padaryti 4u.gif
venita
QUOTE(olé @ 2005 12 20, 20:29)
dietologas liepė laikytis vienproduktės dietos?!  blink.gif siaubas... kažkoks šarlatanas tau pasitaikė...  g.gif
venita, nenusimink. jei tik tavo apkūnumas yra ne dėl hormonų sutrikimo, tu tikrai gali sulieknėti. jei nepatinka skaičiuoti kalorijas, neskaičiuok jų. pabandyk dalį produktų pakeisti sveikesniais (pvz. batoną - duona su grūdais, saldumynus palaipsniui - džiovintom datulėm (jos natūraliai labai saldžios). maistą rečiau kepk, o dažniau virk arba garink. pabandyk valgyt dažniau, bet mažesnėm porcijom (taip nespėsi išalkti, o medžiagų apykaita pagreitės). svarbiausia - tikėk savim, nemenkink savęs ir nepasiduok, tu gali tai padaryti  4u.gif
*

Na ir nektyvi sita tema lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Del lieknijimosi. Kazkada, kai gydziausi pas Tulcina, man padare vega testa. Ten tipo nuo visu ligu, taip pat ir del hormonu. Tai daktare pasake, kad tokio sveiko zmogaus gyvenime nemate, bet va apie dietas pagalvot tai jokias jau nebegaliu. Bandziau ir truputi pakeisti produktus, bet labai jau neskanu buvo... Daug kartu po truputi man valgyt nelabai iseina, nes dazniausiai buna taip, kad as ryte kaip iseinu 7 rytoj, tai gryztu po 8 vakare. Ir tai, geriausiu atveju. Buna kad ir po 10, tad apie joki virima ar siaip maisto gaminimasi sau ir kalbos buti negali... O siaip tai tikiu, kad dietos kazkiek svorio galima numesti. Man paciai tai net du sykius pavyko. Viena 12, kita 13 kg, tik, deja, sugryzo atitinkamai 21 ir 20. Ir per kurkas greitesni laika, nei nutirpo. Galeciau turbut ir darsyk kokius desimt numesti, bet kas is to, jei numesti man ju reikia minimum 40 cray.gif
Lietinga Diena
QUOTE(venita @ 2005 12 21, 00:16)
Na ir nektyvi sita tema  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Del lieknijimosi. Kazkada, kai gydziausi pas Tulcina, man padare vega testa. Ten tipo nuo visu ligu, taip pat ir del hormonu. Tai daktare pasake, kad tokio sveiko zmogaus gyvenime nemate, bet va apie dietas pagalvot tai jokias jau nebegaliu. Bandziau ir truputi pakeisti produktus, bet labai jau neskanu buvo... Daug kartu po truputi man valgyt nelabai iseina, nes dazniausiai buna taip, kad as ryte kaip iseinu 7 rytoj, tai gryztu po 8 vakare. Ir tai, geriausiu atveju. Buna kad ir po 10, tad apie joki virima ar siaip maisto gaminimasi sau ir kalbos buti negali... O siaip tai tikiu, kad dietos kazkiek svorio galima numesti. Man paciai tai net du sykius pavyko. Viena 12, kita 13 kg, tik, deja, sugryzo atitinkamai 21 ir 20. Ir per kurkas greitesni laika, nei nutirpo. Galeciau turbut ir darsyk kokius desimt numesti, bet kas is to, jei numesti man ju reikia minimum 40 cray.gif
*

Papasakok, kaip tau pavyko numesti tuos 12 ir 13 kg?
olé
QUOTE(venita @ 2005 12 21, 01:16)
Na ir nektyvi sita tema  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

*

puiku, kad tau nieko nėra su hormonais ir esi sveikutėlė smile.gif

aš pati irgi bijojau dietų, nes dukart po jų svoris grįžo dar didesnis, bet taip atsitiko todėl, kad jos buvo per mažo kaloringumo - viena 700 kcal, kita - 1000 kcal. tuo metu nežinojau, kaip tokios dietos kenkia organizmui ir kad jos prišaukia jo-jo efektą. todėl trečiąkart tiesiog valgau dažniau mažesnėm porcijom ir stengiuosi pakeisti savo mitybos įpročius ir valgyt sveiką maistą, nes jis man patinka. kitos merginos valgo įprastinį maistą mažesnėm porcijom ir sportuoja, ir svoris joms krenta. tiesiog kiekvienai priimtinesnis savas lieknėjimo būdas, svarbiausia, kad jis nekenktų sveikatai.

dėl tavo mitybos - suprantu, kad tavo dienotvarkė įtempta, bet tikiu, kad tikrai įmanoma šį tą pakeisti. tikiuosi, tu valgai pusryčius? o ten kur visą dieną būni, negi nėra galimybės nueiti papietauti? jei ne, tada pasiimk maisto su savim, juk vis tiek būna kažkokios petraukos tiek darbuose, tiek moksluose.

beje, vakar įsigijau elektronines svarstykles (senosios mechaninės buvo visiškai išsiderinusios) ir sužinojau, kad visąlaik matydavau 3 kg mažesnį skaičių. taigi iš viso man reikia numesti 37 kg, ir didesnę dalį jau pavyko numesti. tai rašau todėl, kad patikėtum, jog ir tu gali tai padaryti... svarbiausia labai norėti, stengtis (savęs nekankinant), nesustoti, jei ištinka nesekmė. dar svarbu, kad būtų žmonės, kurie tave palaikytų. forume mes tai ir darom - palaikom viena kitą, o taip lieknėti lengviau.

savo žinutėmis nesiginčiju su tavim, o tiesiog noriu tau truputį optimizmo įkvėpt smile.gif
geros dienos!
venita
Aciu uz palaikyma 4u.gif

Na del gincijimosi, tai as taip ir nepamaniau. Tiesiog as pati esu labai jau nusiteikus pries visokias dietas, o sporto paprasciausiai nebekenciu. Kazkada sportavau gan nemazai, bet nepadejo, o dabar - koks malonumas, kai padarius 10 pritupimu pradedi dusti... verysad.gif Bet sitie forumai mane tikrai ikvepia vel ko nors imtis rolleyes.gif Vien beskaitant jau nukrito 3 kg, bet turbut tik del te, kad pirma kart sveriaus soti, o paskutini - ne tik nieko nevalgius, bet ir vandens net negerus irnesakyk.gif

Ole: o per kiek laiko tau sitaip pavyko? ax.gif Saunuole Tu biggrin.gif 4u.gif

jurate84: tuos 12 ir 13 kg numeciau skirtingais budais. Pirmasyk tai dar mokykloj, 10 klasej. Is pradziu keli kilogramai nukrito patys, nes taip jau nutiko, kad mama atsigule i ligonine operacijai, tetis gamintojas nekoks, o ir man paciai egzaminai. Be to, pati vasaros pradzia, prie namo darzas, o ten visokie ridikeliai, saloteles.... thumbup.gif (dabar gyvenu kaune, bute). be to, dar kuris laikas pries tai buvau pradejus lankyti bodyflex treniruotes. Veliau treniruotes meciau, bet pati kasryt saziningai darydavau pratimus. Kai gryzo mama, pareiskiau, kad nuo siol skaiciuosiu kalorijas. Is karto pasakiau 700-1000 kcal, bet mama issiderejo iki 1000-1200 kcal biggrin.gif O ir issidereti nebuvo sunku, nes pati jauciau, kad man tu 700 neuztenka (na viena diena galiu ir nevalgyt, bet po to kita norisi vis labiau).Mazdaug kas 5 dienas darydavau 'apsirijima', kada valgydavau visko ko noriu ir kiek noriu (nors siaip apsirijima rekomenduojama daryti siuloma kas dvi savaites). Taciau pamazele ties 'apsirijimai' pradejo 'issigimti', nes per juos pradejau jau nebe valgyti, o tiesiog viska sluote sluoti, vos ne iki apsivemimo. Bet niekaip negalejau susilaikyti verysad.gif O kazkur lapkricio menesi drauge ikalbejo pradet lankyt aerobika. Jai kompanijos labai truko, tad as, nors ir ne itin noredama, nors ir bijodama, kad tai mane ismus is veziu, sutikau... verysad.gif O tada ir prasidejo... cray.gif Kiekviena diena tapo apsirijimu, nes del padidejusio kruvio sukilo ir alkis. Dar stengiausi laikytis, bet kai jau matydavau, kad jau suvartojau 1200 kcal, o valgyt dar baisiai noriu, numodavau ranka, ir slamsdavau viska is eiles. Taip per pora menesiu ataugo puse mano svorio. Persigandus truputi stabtelejau. Meciau aerobika, bandziau gryzti prie savo dietos, taciau nepavyko ir po kiek laiko svoris vel ataugo ir dar draugu parsivede...

O kita karta tiesiog tevai pasiule nueit pas Tulcina. Iskart spyriojausi, bet pamacius, kad pati nieko nebegaliu padaryti sutikau. Deja, ten rezultatas buvo greitas, bet laikinas. Bent jau fizinis. O emocinis rezultatas toks, kad vien pagalvojus apie kai kuriuos tada vartotus produktus (tas buvo pries pusmeti) dar ir dabar vos ne bloga darosi.... Pvz mandarina ryzausi suvalgyti tik pries savaite verysad.gif
Kita
O ka tau pas ta Tulcina dare ir kodel mandarinus nebegali ziureti?
venita
QUOTE(Kita @ 2005 12 21, 17:30)
O ka tau pas ta Tulcina dare ir kodel mandarinus nebegali ziureti?
*

Daug ka padare. Visu pirma kraujo testa. Ten ta, toleravimo. Paasikejo, kad is 110 gali valgyt tik 13 ptoduktu. Sudare valgiarasti (ne pati Tulcina, toks kitas gydytojas pas ja dirbantis) keturioms dienoms. Po to kas keturias dienas jis tipo turi kartotis. Kadangi labai ne daug produktu galejau valgyt, o rotacija butina, tai kai leido keleta, kurie ne taip baisiai kenkia. Po to dare zarnyno valymus, kepenu valyma, vega testa (issiaiskint kodel tokia esu)... Is pradziu dietos laikiausi grieztai ir netgi noriai. Jau trecia diena jutau energijos antpludi, nu super viskas buvo. Bet po poros menesiu nebegalejau paziuret i daugeli produktu... schmoll.gif Apie tokia kukuruzu ar mieziu kose dar dabar pagalvojus feeeee...... Nezinau kodel, bet taip jau yra. Prisimenu, ir slykstu darosi verysad.gif
Kita
Ir kiek pavyko numesti pagal Tulcinos receptura per ta pora men. kol laikeisi?
venita
[quote=Kita,2005 12 21, 22:15]
Ir kiek pavyko numesti pagal Tulcinos receptura per ta pora men. kol laikeisi?
*

[/quot

13 kg. Bet po to priaugau 20. Zinoma, tai ir mano pacios kalte. Buciau toliau laikiusis buciau tikrai nepriaugus, o as slamsciau viska ir dar kaip tycia tai, kas man netinka. Nes i tai kas man tinka paziureti nebegalejau schmoll.gif
olé
QUOTE(venita @ 2005 12 21, 15:13)
Na del gincijimosi, tai as taip ir nepamaniau. Tiesiog as pati esu labai jau nusiteikus pries visokias dietas, o sporto paprasciausiai nebekenciu. Kazkada sportavau gan nemazai, bet nepadejo, o dabar - koks malonumas, kai padarius 10 pritupimu pradedi dusti...  verysad.gif Bet sitie forumai mane tikrai ikvepia vel ko nors imtis  rolleyes.gif Vien beskaitant jau nukrito 3 kg, bet turbut tik del te, kad pirma kart sveriaus soti, o paskutini - ne tik nieko nevalgius, bet ir vandens net negerus  irnesakyk.gif
Ole: o per kiek laiko tau sitaip pavyko?  ax.gif Saunuole Tu  biggrin.gif  4u.gif
*

ačiū už gerus žodžius 4u.gif lieknėju jau beveik 9 mėn. (nuo šių Velykų)

suprantu tave, man seniai išnykusi meilė sportui (ypač prie to prisidėjo fizinis lavinimas mokykloj) irgi dar neatsirado. bet kadangi judėti reikia, tai stengiuosi daugiau vaikščioti, visur kur galiu, jei tik yra laiko, vaikštau pėsčia.

šiaip labai liuks, kad jau 3 kg pametei, gal tikrai šitas forumas stebuklingas lotuliukas.gif
Lietinga Diena
Seni ištirps lyg vandeny,
Ateis Kalėdos, Nauji ateis - ir girs, ir teis,
Ir skausmo bus, ir džiaugsmo bus,
Ir vis tik laikas - nuostabus ...

user posted image
Kita
o kur rasti sios temos ankstesniaja dali?
Soda
pamaniau, įkišiu ir aš savo trigrašį blush2.gif

dabar, pagalvojus kiek aš iššvaisčiau laiko, nervų ir ašarų laikydamasi visų tų dietų, kurių pilnas internetas, net graudu pasidaro verysad.gif

jeigu tada būčiau žinojusi apie svorį ir kūdinimąsį tiek, kiek žinau dabar, gyvenimas būtų žymiai paprastesnis g.gif
nors gal visi tie eksperimentai ir buvo bent jau šioks toks progresas...link pažinimo doh.gif

taip norėčiau jums viską papasakoti, kaip ir ką žinau, ka reikėtų daryti ir ko ne, bet nerandu nuo ko pradėti ax.gif

oj mamulės, dabar turiu lėkti į bažnyčią, bet kai gryšiu būtinai papasakosiu viską apie mūsų kūnus - žinoma, jeigu kažkam bus įdomu cool.gif
Mija23
QUOTE(Soda @ 2005 12 25, 12:14)
pamaniau, įkišiu ir aš savo trigrašį  blush2.gif

dabar, pagalvojus kiek aš iššvaisčiau laiko, nervų ir ašarų laikydamasi visų tų dietų, kurių pilnas internetas, net graudu pasidaro  verysad.gif

jeigu tada būčiau žinojusi apie svorį ir kūdinimąsį tiek, kiek žinau dabar, gyvenimas būtų žymiai paprastesnis  g.gif
nors gal visi tie eksperimentai ir buvo bent jau šioks toks progresas...link pažinimo  doh.gif

taip norėčiau jums viską papasakoti, kaip ir ką žinau, ka reikėtų daryti ir ko ne, bet nerandu nuo ko pradėti  ax.gif

oj mamulės, dabar turiu lėkti į bažnyčią, bet kai gryšiu būtinai papasakosiu viską apie mūsų kūnus - žinoma, jeigu kažkam bus įdomu  cool.gif
*

idomu idomu g.gif laukiam 4u.gif
Lietinga Diena
QUOTE(Soda @ 2005 12 25, 12:14)
pamaniau, įkišiu ir aš savo trigrašį  blush2.gif

dabar, pagalvojus kiek aš iššvaisčiau laiko, nervų ir ašarų laikydamasi visų tų dietų, kurių pilnas internetas, net graudu pasidaro  verysad.gif

jeigu tada būčiau žinojusi apie svorį ir kūdinimąsį tiek, kiek žinau dabar, gyvenimas būtų žymiai paprastesnis  g.gif
nors gal visi tie eksperimentai ir buvo bent jau šioks toks progresas...link pažinimo  doh.gif

taip norėčiau jums viską papasakoti, kaip ir ką žinau, ka reikėtų daryti ir ko ne, bet nerandu nuo ko pradėti  ax.gif

oj mamulės, dabar turiu lėkti į bažnyčią, bet kai gryšiu būtinai papasakosiu viską apie mūsų kūnus - žinoma, jeigu kažkam bus įdomu  cool.gif
*

Na iš ties labai įdomu būtų sužinoti. Tai nekantriai laukiam pasakojimo thumbup.gif
Soda
pagaliau prisedau cool.gif

is karto atsiprasau, bet rasysiu be lietuvisku raidziu, nes esu ne prie savo kompiuterio o sitame jos nesuzymetos, tad labai ilgai uztrukciau rolleyes.gif

manau, kad mano patarimai nebus nauji. ir nebus jie jums negirdeti ir nematyti. bet manau, kad musu galveles jau yra taip prikistos visokiu dietu ir patarimu (is kuriu 60% yra gryni marazmai), kad pacios nebezinome ko norime ir ka mes turime daryti.

patarimas Nr.1
pamirskite viska, ka kada nors skaitete, girdejote, ar bandete. visokios dietos ir milijonai patarimu jau seniai yra jus nutoline nuo realybes. pvz.: nesuprantu, kodel moterys (tame tarpe ir as) susimaste, kad svoris turi buti numestas staigiai, per kelias dienas (lyg tai butu taip paprasta padaryti) dietu pavadinimai kaip "per 5 dienas numesk 5kg" ir pan. dabar kelia juoka nes tai - neimanoma doh.gif
tiesiog nebeskaitykit tu kvailysciu. juk mes - MOTERYS! mes ir pacios geriau zinom, ko reikia musu organizmui. tiesiog is didelio dziaugsmo,kad pamesim 5kg, pametam galva. vienu zodziu grieztai sakau : PAMIRSKIT visokius straipsniukus, ir patarimelius "mano drauges bobutes sese sake..." ir panasiai. mastykime savo galva!

patarimas Nr.2
labai geras patarimas cool.gif
zinot kas labiau trukdo numesti svorio? ogi tai, kad kasdiena sau kaip sizofrenike kartoji: "negalima", "draudziama", "oi kaip storai atrodau" ir t.t. ir t.t.
net tokie dalykai, kaip moteriskaites pasikabina ant saldytuvu savo nuotraukas, kaip priminima, kad meta svori, yra didziausia klaida. kodel mes turime save terorizuoti? vis tiek visos viena diena viska metam apsiryjam o po keliu dienu tokio "proto nusokimo" vel maunam dietintis, tik si karta susirandam kita dieta, kuri "sto pduovai pades numesti tuos 5kg" lotuliukas.gif
pasaka be galo. siaubas! as nesistebiu, kad paskui gyvenimas pasidaro streso kamuolys, asaru jura ir skausmo kalnas.
tai sis patarimas vadintusi taip (nebijokit, istarkit garsiai drinks_cheers.gif lotuliukas.gif ) :
AS NEMETU SVORIO! AS VISISKAI NEMETU JOKIO SVORIO, NES MAN TO NEREIKIA!!!
va. kokia laisve!!bet pala, sakot, tai ka as cia darau? o cia jau kiekviena sau galit kitokia priezasti susigalvot. as pvz sau pasakiau : AS NEMETU SVORIO. AS GREITINU SAVO MEDZIAGU APYKAITA (METABOLIZMA), O KAI JA IGREITINSIU IKI MAKSIMUMO TAS SVORIS PATS NUKRIS ax.gif . taigi, as emiausi visai kitokiu priemoniu. as nustojau galvoti apie tai, kaip numesti svori. as susitelkiau i medziagu apykaitos greitinima. ir kaip smagu! juk kazkas naujo, nepatirto. susiradau viska apie mane dominancia tema ir isanalizavau. tas ir yra svarbiausia, kad as tiesiog apgavau save, kad nemetu svorio, todel neatsirado jokio streso ir galejau ramiai sau viska daryti.ir jus apgaukit save.niekada daugiau nebegalvokit kad reikia, privaloma, butina kazka daryti. neprivaloma - kas cia per naujove? netikit? na treciam patarime gal siaip taip pavyks isaiskinti, kodel neprivaloma g.gif

patarimas Nr.3
stai, susimastem tiksla : as greitinu savo medziagu apykaita. pala, pala, pala. kazkas man cia vis tiek nepatinka. vis tiek kazka turiu daryt...bet as tingine! as nenoriu nieko daryt! oh tu velnias, bet taip norisi numesti tuos kilogramus....
asmeniskai as vel sumasciau save apgauti (tai tik improvizacija, bet kokia efektinga bigsmile.gif ) : AS NEGREITINU SAVO MEDZIAGU APYKAITOS. JI PATI TA PADARYS. BET TIK SU MANO PAGALBA. TAI AS JAI PADESIU!!DVIESE MES TA PADARYSIM! tiesiog savo smegeninei (kuri jau nusikalus nuo tu dietu ir nebenori nieko girdeti) pasakai, kad tau beveik nieko nereikes daryt, na, tik trupuciuka padeti isibegeti medziagu apytakai 4u.gif

dabar tiek prirasiau ir issigandau - o jeigu tai kitam zmogui bus visai neefektinga? unsure.gif todel sekite toliau

patarimas Nr.4
NEBIJOKIM IMPROVIZUOTI. juk musu kunai yra iki paskutines lasteles unikalus ir nepakartojami, todel kas tinka vienam, gali visiskai netikti kitam. gal as jums cia siulysiu gert piena vakarais, o jus jo nekenciat? tad eksperementuokit, ziurekit viska pagal save - jus sau pacios semininkes, todel visada turit elgtis taip, kaip jums atrodo geriausia drinks_cheers.gif (oj kruopelyte feminizmo pasireiske lotuliukas.gif )

patarimas Nr.5
NESKUBEKIT!!!
jus juk turit visa gyvenima priesaky. nesakykit sau tokiu dalyku pvz.: "iki savo gimtadienio numesiu tiek ir tiek kilogramu " ir pan. juk tai vel tik varo i stresa, kurio pasekoje viska mesit. ir ne del to, kad nera valios. o del to, kad neatlaiket itampos (naturalu! cool.gif ) vel duosiu pavyzduka is savo menko gyvenimelio. as sau nestaciau jokiu reikalavimu, kiek kg reik numest ir iki kada. tiesiog kartais sau pamislydavau : kazi, kaip as atrodysiu per naujuosius metus? jeigu ir toliau padesiu savo medziagu apykaitai, tai jos deka atrodysiu fantastiskai. valio valio valio thumbup.gif

ehei. zinot, tiek prirasiau o dar nepasakiau ne penktadalio to, ka norejau pasakyt doh.gif

pratesiu veliau

Lala
Labai teisinai rasai Soda drinks_cheers.gif reikia klausyti savo kuno
Kita
Nikeaip nerandu tos senos temos, man reikia kai ka pasiskaitineti. Kur galeciau rasti?
Lietinga Diena
QUOTE(Kita @ 2005 12 26, 23:40)
Nikeaip nerandu tos senos temos, man reikia kai ka pasiskaitineti. Kur galeciau rasti?
*

Aš vakar taip pat ieškojau, bet neradau, gal moderatorė ištrynė ? g.gif
madlen
QUOTE(kucikė @ 2005 12 19, 11:36)
na aš tikiuos kad skaičiuodama kcal priprasiu valgyt mažesniais kiekiais mirksiukas.gif  ir pasiekus tiksla neberysiu vėl visko iš eilės bigsmile.gif
*

g.gif As irgi tikejausi,ale taip visko pasiilgau...tai kai pripuolau viena grazia diena... doh.gif doh.gif doh.gif
Lietinga Diena
QUOTE(madlen @ 2005 12 28, 15:50)
g.gif As irgi tikejausi,ale taip visko pasiilgau...tai kai pripuolau viena grazia diena... doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Na kad vieną dieną prisivalgei tai čia manau nieko blogo. Aš tai per šventes jau sau leidau daugiau, o rytoj planuoju iškrovos dieną. biggrin.gif
venita
I ilga Sodos laiska atsakysiu trumpai:

1. Lengva mastyti 'as nemetu svorio', kai to virssvorio kokie 5 kg, o gal jis net is vis isivaizduojamas (daug moteru, kuriu kmi <25, t.y. visiskai normalios, vistiek nori atsikratyti svorio) Visai kas kita taip save isitikinti, kai tau reikia numesti 40 kg, kad tas nelemtas kmi butu bent jau lygus 25.

2. Bandziau. Priaugau mazdaug nuo 5 iki 10 kg.... Tai ka man daryt, jei mano organizmas, kaskart paklausys, ko jis nori, atsako 'valgyt'?
Terija:)
Labu smile.gif Dietos,dietos,o ka daryt jei maitinu dar savo mazaja mergyte ir apie jokias dietas net pagalvot negali g.gif g.gif ir atrodo nekemsi atsisedes, o ir su vaiku to laiko,kad pasedet,patinget ner kada,jei nori susitvarkyt,valgyt padarytir visi kita....lasinys ne tai,kad traukiasi,bet vis dideja mad.gif mad.gif mad.gif
Lietinga Diena
QUOTE(venita @ 2005 12 29, 01:23)

1. Lengva mastyti 'as nemetu svorio', kai to virssvorio kokie 5 kg, o gal jis net is vis isivaizduojamas (daug moteru, kuriu kmi <25, t.y. visiskai normalios, vistiek nori atsikratyti svorio) Visai kas kita taip save isitikinti, kai tau reikia numesti 40 kg, kad tas nelemtas kmi butu bent jau lygus 25.

2. Bandziau. Priaugau mazdaug nuo 5 iki 10 kg.... Tai ka man daryt, jei mano organizmas, kaskart paklausys, ko jis nori, atsako 'valgyt'?
*

Na visiškai su tavimi sutinku. Kai antsvoris didelis ir matomas, tai mylėti save yra labai sunku, įtariu per tą laiką kurį skirsi tam, kad save pradėtum mylėti tokią kokia esi, greičiau atsikratysi tų nelemtų kg laikydamasi kokios dietos ir vėl galėsi džiaugtis gyvenimu.
Lietinga Diena
QUOTE(Sandriuks @ 2005 12 29, 01:58)
Labu smile.gif Dietos,dietos,o ka daryt jei maitinu dar savo mazaja mergyte ir apie jokias dietas net pagalvot negali  g.gif  g.gif ir atrodo nekemsi atsisedes, o ir su vaiku to laiko,kad pasedet,patinget ner kada,jei nori susitvarkyt,valgyt padarytir visi kita....lasinys ne tai,kad traukiasi,bet vis dideja mad.gif  mad.gif  mad.gif
*

Na šiuo atveju gal padėtų koks sportas, kad ir elementari rytinė mankšta ir pan. Na manau maitinant tikrai nereikia valgyti kakžkokio sunkaus maisto, juk galima apsieiti be saldumynų, sviestas, batonas, dešros yra nebūtinos. Rinkis troškintą arba garuose virtą maistą, daržoves, vaisius, žuvį, pieno produktus... Aš manau, kad kaip tik, kai maitini, prisilaikai su maistu, kad vaikučio neišbertų, o tas maistas, kurį gali valgyti nėra labai koloringas ir tikrai neturėtų eiti į kūną, jei pakankamas fizinis krūvis.

Va butent gadina gyvenima saldumynai blush2.gif O dar sventes ir vaiko nuo ju neberia tongue.gif bertu tai but labai lengva ju atsisakyt biggrin.gif
Lietinga Diena
QUOTE(Sandriuks @ 2005 12 29, 02:17)
Va butent gadina gyvenima saldumynai blush2.gif  O dar sventes ir vaiko nuo ju neberia tongue.gif bertu tai but labai lengva ju atsisakyt biggrin.gif
*

Na tai šiuo atveju jau reikia pasirinki, arba graži figūra ir normalus svoris, arba saldumynai. bigsmile.gif
:)renkames tik va tos sventes blush2.gif gerai ,kad nors yra kam kalte suverst mirksiukas.gif
Lietinga Diena
QUOTE(Sandriuks @ 2005 12 29, 02:26)
:)renkames tik va tos sventes  blush2.gif  gerai ,kad nors yra kam kalte suverst mirksiukas.gif
*

Na aš irgi taip pat viską suverčiau toms šventėms ir leidau sau pasilepinti ax.gif
Nuo nauju metu smile.gif mesim saldumynu ataka ax.gif
vaipra
Sveikutės, pleputės mirksiukas.gif Visų pirma sveikinu su praėjusiom ir ateinančiom šventėm newyear.gif
Per tas apsivalgymo šventes valgiau tik žuvį. Ir ką jūs manot, nors valgiau tikrai ne mažai, nepriaugau nieko thumbup.gif . Tai va, tokia mano išvada, kad norint numesti svorio, reikia atsisakyti mėsos ( čia aš taip nusprendžiau ). O antrą, mano mielosios, jeigu jaučiat potraukį saldumynas, vadinasi organizmui trūksta chromo
Soda
QUOTE(venita @ 2005 12 29, 02:23)

*

lengva kritikuoti dar net neišgirdus iki pabaigos. kol kas rašiau ka turėtumėm padaryti savo galvelėse. jeigu iš karto skeptiškai nusistatom kad niekas nepavyks tai 10000% niekas ir nepavyks.

jeigu tavo organizmas reikalauja valgyt - tai visada ir reikia valgyt.
ne karo metas, kad badauti. o apie tą ir kalbame, kad reikia įsiklausyti į savo kūną

o pirmas patarimas ir buvo kad nereikia mąstyti apie tai, kaip tau bus sunku numesti tuos 40kg - bet jeigu užsiciklinai, tai galima ir visą gyvenimą galvoti ir nieko gero nenuveikti. pati save įbaugini. o tiesiog paiūliau save apgauti, kad nevarytum streso organizmui. man tai padėjo ir tai tebuvo patarimas o ne primetimas - tam šis skyrelis ir yra?

ir ka tu bandei taip ir nesupratau... blush2.gif greitinti medžiagų apykaitą? tai kaip tada gali nepavykti? jeigu nusistatai tikslą įgreitinti savo medžiagų apykaitą (o tą padarai tik VALGYDAMAS) tai ir įgreitini ją. o tu tikriausiai ir toliau "metei svorį", todėl nieko ir nepavyko. tai gal bandymas buvo iš kitos operos
Soda
QUOTE(vaipra @ 2005 12 29, 08:23)
Sveikutės, pleputės  mirksiukas.gif  Visų pirma sveikinu su praėjusiom ir ateinančiom šventėm  newyear.gif
Per tas apsivalgymo šventes valgiau tik žuvį. Ir ką jūs manot, nors valgiau tikrai ne mažai, nepriaugau nieko  thumbup.gif . Tai va, tokia mano išvada, kad norint numesti svorio, reikia atsisakyti mėsos ( čia aš taip nusprendžiau ). O antrą, mano mielosios, jeigu jaučiat potraukį saldumynas, vadinasi organizmui trūksta chromo
*

Sveikut 4u.gif
labai šaunu, kad atradai žuvį drinks_cheers.gif
tai iš tiesų puikus maistas - tikriausiai mažai kas žino, kad žuvis turi 0 gr angliavandenių - mūsų riebalų "augintojų" - todėl ją valgant, (geriausia virtą ir be riebių padažų) tikrai nestorėjama. vakarais valgau tik žuvį, nes norint numesti svorį, nuo 6h reikia ne badauti, o nevalgyti kompleksinių angliavandenių (ryžių,duonos, grikių ir pan.)
pvz imu skarba tuno sumaišau su pomidoriu, svogūnu ir salotom - puki vakarienė, ir neina į kūną, ir esu soti. valgau ir lieknėju biggrin.gif thumbup.gif
Lietinga Diena
QUOTE(Soda @ 2005 12 29, 09:55)
Sveikut  4u.gif
labai šaunu, kad atradai žuvį  drinks_cheers.gif
tai iš tiesų puikus maistas - tikriausiai mažai kas žino, kad žuvis turi 0 gr angliavandenių - mūsų riebalų "augintojų" - todėl ją valgant, (geriausia virtą ir be riebių padažų) tikrai nestorėjama. vakarais valgau tik žuvį, nes norint numesti svorį, nuo 6h reikia ne badauti, o nevalgyti kompleksinių angliavandenių (ryžių,duonos, grikių ir pan.)
pvz imu skarba tuno sumaišau su pomidoriu, svogūnu ir salotom - puki vakarienė, ir neina į kūną, ir esu soti. valgau ir lieknėju  biggrin.gif  thumbup.gif
*

Gal gali papasakoti ką valgai pusryčiams, pietums...Apskritai kokius maisto produktus vartoji, o kokių atsisakai?

Soda
4u.gif

aš maitinuosi baltymų pagrindu. mačiau yra internete primesta Montiniako(ar kažkaip panašiai) dietų - tai labai panašu
na šitas Montiniakas pagrindinę dietos mintį - baltymų vartojimą - pavogė iš sportininkų, nes taip maitinasi visi kultūristai, fitneso atstovai ir šiaip gražiai norintys atrodyti žmonės blush2.gif

mano mityba atrodytų taip :

1 valgymas 7:00 (puryčių didelių valgyt negaliu, nes netelpa, bet juos valgyti BŪTINA)
košė (musli, kiaušiniai, ryžiai - kaitaliojat kaip norit) arba duona (geriausia -"rugelis") su sūriu

2 valgymas 10:00

kokia nors lengva užkanda.kadangi tuo metu būnu darbe tai atsinešu ką nors maistingo iš namų
dažniausiai tai būna 50gr riešutų, galima kokių nors salotų, ar kiaušinio, ar sūrio gabalėlio, jogurtas, vaisiai, (tiktų tie džiovinti vaisių mišiniai, bet aš jų nemėgstu schmoll.gif ), varškė, jogurtas.

3 valgymas 13:00

vištiena (žuvis) + ryžiai (kas mėgsta gali būti grikiai, duona) + daržovės

4 valgymas 16:00

varškė su vaisiais, jogurtas, jeigu esu labai alkana tai mielai pasipjaustau kiaušinio į daržoves.

5 valgymas 19:00
jau mažinu angliavandenių kiekį, todėl nebevalgau duonos, ryžių, grikių ar košių ir visko, kas turi daug angliavandenių.
man sunkiausia yra ištverti vakarais be angliavandenių - žiauriai norisi ko nors skanaus,turinčio daug angliavandenių wub.gif
dažniausiai valgau tuną su daržovėm (truputis majonezž visai nekenkia drinks_cheers.gif )
arba kokią kitą žuvį. kartais pakeičiu kiaušiniais, mėsa.

6 valgymas 22:00

jeigu esu alkana (o vakare tokia VISADA būnu) nestresuoju, ir suvalgau kokį kiaušinį, ar gabalėlį žuvies ar vištytės - angliavandenių šiame maiste vis tiek nėra thumbup.gif galima lieso jogurto, kefyro. žinoma viskas savo ribose

na pasižiūrėkime ko aš atsisakiau nelaužydama savęs, o tik todėl, kad gaila gadinti sunkiai pasiektus rezultatus cool.gif
baltos duonos, visokių bandelų ir pyragų skonį jau ir pamiršus. esu smaližė, bet nebevalgau saldumynų, šokoladų ir skanėstų. nors noras jų prisivalgyti niekada nedingsta verysad.gif
nebevalgau sviesto - tiesiog nebesinori ax.gif
vaisių tiesą sakant nevalgau - man jie neskanūs, išimtį darau tik citrusiniams vaisiams (mandarinai, greipfrutai) ir skanu, ir celiulitą mažina thumbup.gif
na va visai nedaug aš ir atsisakiau! drinks_cheers.gif
na žinoma, kai pastebi, kad tavo pastangos neina per niek, tai nustoji maistą kepti, pradedi virti ir pan. bet nieko prievartą!

valgau kaip matote labai dažnai - kas 3 valandas. bet būtent tai man ir padeda mest svorį. niekada nesuprasdavau, kodėl taip sveika valgyti pusryčius - pasirodo, per naktį mūsų medžiagų apykaita laaabai suletėja, ir kai rytą pavalgome vėl ja išjudiname. taip ji po kiekvieno valgymo išsijudina, o paskui pradeda vėl lėtėt, todel ir reikia nuolatos, kas 2-3 valandas ko nros užkąsti, kad ji neužmigtų. 3 zuikiai vienu šūviu : ir išjudiname medžiagų apykaitą ir nesijaučiame alkanos ir organizmas neskelbia bado ir nebūna "jojo" efekto. rolleyes.gif

na, kad nepadauginti riebalų tai tikriausiai sakyti nereikia smile.gif
nors vienas kitas šauktas aliejaus į salotas atneš tik naudos - riebalai mūsų organizmui tikrai reikalingi, nesibaidykite jų. aš visada į salotas dedu truputį grietinės, aliejaus ar majonezo. ax.gif

o metant svorį visą dėmesį reikėtų skirti angliavandeniams - jeigu pastebite, kad jūsų svoris nekrenta, tai mažinkite jų kiekį ( gal pvz. liesesnį jogurtą gerkite, ar mažiau cukraus į kavą dėkite, o gal porą obuolių iš valgiaraščio išbraukite ) jeigu nuolat jaučiatės alkana suvalgykite to, kas turi mažai angliavandenių : žuvis, mėsa, kaiušiniai, sūris (tik atsargiai - jis riebus!), daržovės, varkškė ir t.t.

čia gal ir juoksitės, kad 6 kartus valgant dar jaučiamas alkis, bet kai įgreitinsit savo medžiagų apykaitą, pamatysite pačios

visą valgiaraštį galima ir netgi būtina pareguliuoti pagal save. drinks_cheers.gif

Soda
aj tiesa dar apie kiaušinius pamiršau pasakyti. aš jų suvalgau gana daug, bet tik baltymų, nes vartojant daug trinių, didėja cholesterolio kiekis kraujyje.
na sakykim aš išsiverdu 3 kiaušus. iš ju 2 trinius išėmu, o vieną supjaustau su baltymais.
kiaušais atsidžiaugt negaliu : ir yra, kas užkiša skrandį, ir skanu su daržovėm, ir beveik nėra angliavandenių ir daug baltymų, tiesiog super thumbup.gif

ir dar apie vandenį pamiršau. reikia daug skysčių. tikrai daug. bet nepatartina gerti prieš ar po maisto, nepraėjus bent 30min, nes sako, kad maistas skrandyje pradeda pūti unsure.gif

o šiaip jeigu kažką labai mėgstate ir nežadate to atsisakyti vien dėl dietos, tai ir neatsisakinėkite - tieisiog pabandykite sugvendinti ir dietą ir silpnybes smile.gif
pvz.aš negaliu gerti kavos be cukraus ir pieno. ir išvis negerti kavos. tiesiog negaliu. todėl geriu. ir su pienu ir su cukrum lotuliukas.gif doh.gif

ir dar cigaretę po valgymo supešu... cool.gif

nežinau ar kam čia pravers mano rašliava, bet jeigu iškils klausimų - visada pasiruošus padėt 4u.gif blush2.gif
vaipra
Soda
Puiku thumbup.gif būtinai pritaikysiu. Man patiko
Rimukas
QUOTE(Soda @ 2005 12 29, 14:29)
aj tiesa dar apie kiaušinius pamiršau pasakyti. aš jų suvalgau gana daug, bet tik baltymų, nes vartojant daug trinių, didėja cholesterolio kiekis kraujyje.
na sakykim aš išsiverdu 3 kiaušus. iš ju 2 trinius išėmu, o vieną supjaustau su baltymais. 
kiaušais atsidžiaugt negaliu : ir yra, kas užkiša skrandį, ir skanu su daržovėm, ir beveik nėra angliavandenių ir daug baltymų, tiesiog super  thumbup.gif

ir dar apie vandenį pamiršau. reikia daug skysčių. tikrai daug. bet nepatartina gerti prieš ar po maisto, nepraėjus bent 30min, nes sako, kad maistas skrandyje pradeda pūti  unsure.gif

o šiaip jeigu kažką labai mėgstate ir nežadate to atsisakyti vien dėl dietos, tai ir neatsisakinėkite - tieisiog pabandykite sugvendinti ir dietą ir silpnybes  smile.gif
pvz.aš negaliu gerti kavos be cukraus ir pieno. ir išvis negerti kavos. tiesiog negaliu. todėl geriu. ir su pienu ir su cukrum  lotuliukas.gif  doh.gif

ir dar cigaretę po valgymo supešu... cool.gif

nežinau ar kam čia pravers mano rašliava, bet jeigu iškils klausimų - visada pasiruošus padėt  4u.gif  blush2.gif
*

O kokie dar yra medziagu apykaitos greitinimo budai be dazno valgymo ir sporto 4u.gif
Gudrute as cia... tongue.gif
Rimukas
Turiu issisaugojusi is ankstesnio forumo vienos supermamos patarimus (sorry nepamenu nic'o ax.gif ). Jie siek tiek panasus. Jei niekas nesupyktu, galeciau perkopijuoti.... 4u.gif
Garbanélé
QUOTE(Soda @ 2005 12 29, 15:27)
4u.gif

aš maitinuosi baltymų pagrindu. mačiau yra internete primesta Montiniako(ar kažkaip panašiai) dietų - tai labai panašu
na šitas Montiniakas pagrindinę dietos mintį - baltymų vartojimą - pavogė iš sportininkų, nes taip maitinasi visi kultūristai, fitneso atstovai ir šiaip gražiai norintys atrodyti žmonės  blush2.gif
*

Noreciau pataisyt...Montignac nieko nevoge schmoll.gif bigsmile.gif ,ir baltymu dieta nieko su montignacu neturi! unsure.gif
Montignaco metodas remiasi 2 paciais svarbiausiai dalykais: smile.gif
1.maisto derinimas
2. GI

yra 2 valgymo atvejai:

kuomet valgoma riebesni baltyminiai produktai su mazo GI produktai (maziau nei 35)
ir antras kuomet valgoma neriebus produktai su maistu kurio GI apie 55

cool.gif
Soda
QUOTE(Hellené @ 2005 12 29, 17:22)
Noreciau pataisyt...Montignac nieko nevoge  schmoll.gif  bigsmile.gif ,ir baltymu dieta nieko su montignacu neturi!  unsure.gif
  Montignaco metodas remiasi 2 paciais svarbiausiai dalykais:  smile.gif
1.maisto derinimas
2. GI

yra 2  valgymo atvejai:

kuomet valgoma riebesni baltyminiai produktai su mazo GI produktai (maziau nei 35)
ir antras kuomet valgoma neriebus produktai su maistu kurio GI apie 55

cool.gif
*

drinks_cheers.gif

Soda
QUOTE(Rimukas @ 2005 12 29, 17:16)
O kokie dar yra medziagu apykaitos greitinimo budai be dazno valgymo ir sporto  4u.gif
Gudrute as cia... tongue.gif
*

iš dalies greitina vandens procedūros,plaukiojimas, kai kurios arbatos, periodiniai masažai. bet taip jeigu nevalgysi normaliai ir nesportuosi tai gali kad ir visa diena mirkti vandeny ar darytis masažą - nepagreitės, nors tu ką. lotuliukas.gif blush2.gif
Soda
radau seną temą apie medžiagų apykaitos greitinimą thumbup.gif

MEDŽIAGŲ APYKAITA
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.