Patarkit. As vilniete. Aciu!
Turiu klausima stomatologei: mano vaikui bus trys metukai, valytis dantukus labai megsta (is serijos- as viska pats!), taciau du virsutiniai (ne priekiniai, o sekantys) yra visiskai nukirmije, liko tik sakneles. Taip jau atsitiko. Beje, pas vyra labai kirmijantys dantys, ir visos jo gimines
Patarkit. As vilniete. Aciu!
Čia turbūt "buteliuko kariesas". Eikit į Žalgirio kliniką pas vaikų odontologą... Ten ir su judriais vaikais sugeba susitarti : tam jie ir vaikų gydytojai...
Taip, ir man ta pati sake del "buteliuko karieso"... buteliuka griauze iki 1,5 metu, o va ciulptuko tai nuo 2 men. grieztai atsisake... turbut teks eit...
Svarbiausia , nebijok pati...
"buteliniams" yra didesne tikimybe...bet visai sutinku, kad viskas priklauso nuo genu- pvz mano vyrui, jo sesei ir mamai iskirmije tie patys dantys toj pacioj vietoj (du priekiniai). kol buvo nesusitvarke, shakes kaip juokingai atrode visi trys!!!
Jei ten like bent kiek auksciau dantenu ir sakneles nesupuliave, jas neblogai butu pravalyti ir padengti speciale medziagele, kad nesikauptu mikrobai. Jei sakneles zemiau danteneliu tada ka nors uzdeti sunku. Jei vaikutis judrus nieko baisaus, svarbiausia, kad bendrautu su stomatologu.
Jei jau buteliuko neina atimti, bent jau naudokite fiziologini ciulptuka. Bet labai labai labai negerai jei mergyte taip uzmiega su nevalytais dantukais! Jei nenorit po to bedu siulyciau vakarais truputi pasipykt.
Atejo vasara su ja kartu ir traumu laikas.Mano sunelis "gyvas sidabras" per viena diena sugebejo nusibrozdinti abu kelius, alkunes.O traumu puokste uzbaige dantuko nuskelymas.Vaikui beveik 3 m.Dantuko jam neskauda.Vesti taisyti ar palikti taip?Is anksto dekoju uz atsakyma.
Aš ne stomotologė
Jei kas įtartino geriau siūlau nueit pas stomotologą jug nuo pirmųjų dantukų priklauso ir jų pamaina
o mums blogiau baigesi visas dukimas. sunus i kede sugebejo issimusti danti - dar kazkiek jisai laikesi burnyteje, bet nuvaziavom i zalgirio ligonine ir tenai mums ji istrauke, tik dabar neaisku, ar nebus kokiu problemu, kai nuolatiniai prades dygti
Man gerokai per anksti isrove pienini danti, tai pries pora metu nuolatinis dygti tepradejo
Aisku pirmiausia reiketu pasirodyti stomatologui.
O siaip nesibaiminkite, nieko baisaus nenutiko. As tokio atveju, jei imanoma dantuko saknele padengiu plombyte, o jei ne galima ja ir taip palikti, kad uzlaikytu vietele nuolatiniam dantukui. Traukti saknele reiketu tik jei si prades puliuoti, arba jei iki dantuko isdygimo liko maziau nei puse metu. Siuo aveju butu gerai saknyte issaugoti iki 5 metuku.
taigi, kaip mums baigesi....patino tos danteneles, jam biski skaudejo, tai nuvaziavom i Zalgirio pol. Kosmaras!!!! nieks priimt negalejo!!!!ar nenorejo.
o kai neatstojau, apziurejo, padare nuotrauka, nusprende, kad reiks salinti tas sakneles (uzregistravo tik uz menesio!ka daryt, jei vel skaudes, ka?), galiausiai susimokejau 50, 6 Lt. ir isejau. tikrai nemaniau, kad bus tokia betvarke. ir uz apziura tiek daug sumokejau, ir dar maldaujanciu snukuciu ten stovejau kaip antrarūšė, kad tik teiktusi apziuret ta mano vaikeli... nezinau nezinau.visai ne to tikejausi.
...ten tikrai geri gydytojai , tačiau jie nekalti , kad tokia "tvarka" - dėl to reikėtų aiškintis su administracija... O jei iki to laiko skaudėtų , duokit pagal amžių pvz.: "Ibufen" . Aišku , jei skauda stipriai , vaikas verkia , o ypač , jei patinsta ir pakilusi temperatūra , tai būtinai lėkit pas gydytoją... Tikrai nuoširdžiai norėjau gero
taip, gydytoja paliko tikrai gera ispudi, tik sesele mandra buvo, bet viskas tvarkoj.
Blogiausia, kad prasitrynem ten 5 val., ir tvarkos ner!
Susiduriau su tokia problema: Pries koki men. pastebejau, kad pas mano maziu nuskiles nedidelis dantuko kamputis. Maniau, kad tai nuo kokio kritimo (vaikas be galo judrus), vakar radau nuskilusi (labai nezymiai) kita dantuka.
Pries pat pastodama vartojau vaistus doksiciklin. Kiek zinau si tie vaistai gali tureti itakos vaiko dantu formavimuisi
Tikrai nepakenktu pagerti kalcio pries tai pasitarus su pediatru. Taciau turetumete zinoti, jog pieniniai dantukai vos ne tris kartu minkstesni uz nuolatinius, o tuo labiau ka tik isdyge.
Man buvo iltinis gerokai sugedes, bande ji rauti, bet taip nutrupino, kad nebebuvo kaip su replem uzkabinti, tai pasieme kazka panasaus i plokscia atsuktuva ir islupo siaip ne taip ta danti lauk. O as tada gal 6-7 metu tebuvau, sokas tai ziaurus buvo, skausmas irgi ne ka geresnis, turbut iki kokios 8-9 klases bijojau stomatologu (aisku, ir iki to rovimo bijojau, bet po to is viso baisu eiti budavo), kol i suaugusiuju poliklinika neperejau.
Jeigu beteliuky vanduo ar nesaldinta arbata, nieko baisaus
Dabar nuskausmina
Mano berniukas gere saldzius gerimus is bonkutes iki 2 su puses metu.Nu ir aisku dantukai isgedo.Kai jis persalo jo zandukas istyno, nuejom pas dantista ir liepe istraukt dantukus, nes ten jau buvo infekcija kuria galima apgydit su antibijotikais, bet pilnai neisgydoma.Finalas toks, kad maniskiui dabar 4 metai ir pries pora menesiu dare dantuku operacija.Uzmigde su narkoze ir istrauke 4 priekinius dantukus.O, dabar laukiam nauju dantuku
Mano 1.5 metu suneliui nuluzo priekinio danties gabaliukas. Bet ne kampukas, o per pati danties viduri. Ar cia siaip "nelaimingas atsitikimas", ar galima itart kazkokiu medziagu trukuma/pertekliu? Ir ar reikia ka nors daryti su tuo dantuku?
Ir dar, apatine iltis isdygo ne savo vietoje, o labai prisiglaudusi prie gretimo dantuko, iki kruminio danties liko didelis tarpas. Ar tai reiskia kad ir nuolatiniai dantys bus kreivi?
Jau rašiau, kad pagal pieninių dantukų padėtį dar nelabai galima spręsti ar taisyklingai digs nuolatiniai. Dėl dantukų susilpnėjimo gali būti kaltas kalcio trūkumas. Gaila, bet pieniniai priekininai dantukai labai mėgsta "mėtyti" plombytes. Na galima surizikuoti, jei atsiklo labai nedaug. Jei vaikutį eitų pražiodinti būtų gerai bent papoliruoti nuskilusį dantuką, kad nebūtų aštru.
Vakar senelis nesužiūrėjo vaiko, ir jis griuvo ant metalo...Galvojom, kad tik prasiskėlė lūpytę, tačiau šiandien pastebėjau keistą priekinį dantuką. Čia. dantuko nuotrauka -ar tikrai nuskilęs dėl traumos, ir ką daryti?
Kiek metų vaikučiui? Nes pagal tokią nuotraukėlę sunku suprasti ar čia nuolatinis ar pieninis. Ko gero bus nuolatinis, nors jei iltinukas tai gali būti ir pieninis (jie geriausiai išsilaiko). Taip, tai yra traumos pasekmė. Jei dantukas pieninis, tokį defektą užtenka tik papoliruoti, o jei nuolatinis tai reikėtų paplombuoti heliu. Ir emalis bus apsaugotas ir estetiškai bus vėl kaip naujas dantukas.
Vaikui 2 metukai, matyt, užteks tik papoliruoti. Dėkui už atsakymą
3 metų sūnus įsimušė dantį į vidų-3mm. Stomotologė jį ištraukė, bet ar nebus kokių nors pasėkmių? Ar nenukentės nuolatinis dantukas? Ar nebus kreivas? Ar reikia imtis kokių nors priemonių? O gal vertėtų kokį dantuką įstatyti, kad dar 5 metus bedantis nebūtų(man labai vėlai dantys nuolatiniai dygo).
Ačiū už atsakymą.
Kelintas dantukas?
Viršutinis priekinis.
Teoriškai galima dėti išimamą vieno dantuko plokštelę. Bet ar jos iš tikrųjų reikia ir ar vaikutis ją nešios- čia jau kitas klausimas. Kadangi pieninuko jau nėra- didelė tikimybė, kad ir nuolatinis išdygs greičiau. Dėl ištraukimo odontologė pasielgė teisingai, nes įmuštas dantukas galėjo sutrikdyti nuolatinio dantuko užuomazgos vystymąsi.
Ačiū už atsakymą
Lauksim dantuko O ar gali būti, kad dantukas bus kreivas dėl to?
Nemanau, kad tai gali įtakoti
Mano keliu kruminiu dantu plombos yra iskritusios, like tik aptrupeje krastai, o viduryje matosi nezinai kaip tai pavadinti, bet zodziu ,,mesos" matosi. stomatologe pasiule tik deti protezus arba implanta, taciau negi nera kitokio budo sutvarkyti tu dantu, esu is kazkieno girdejusi, kad deda i saknis kazkoki geleziuka ir ant jo mauna danti, manau jei taip, tai butu geriau, juk nesigadintu nuslifuoti salia dantys ir visa kita. Ka man patartumete apart implantu ir protezu?
Jei labai stipriai nekliba, traukti nereikia, nebent jau pradėtų trukdyti valgymui.
Taip įmanoma, jei šaknys tvirtos, nesupūliavę ir neatsiskyrusios. Tam išsiaiškinti reikia ro nuotraukėlės.
O ar jis tvirtai laikysis taip sutvarkytas? Nes man tai irgi pasiūlė protezavimą.
O tai gal iseitu deti kazkoki tai uzklota ar iklota ant to aptrupejusio danties, nes esu apie tokius girdejusi, tik nelabai zinau kas tai yra?
QUOTE(EZUIKA @ 2005 01 26, 12:18) O tai gal iseitu deti kazkoki tai uzklota ar iklota ant to aptrupejusio danties, nes esu apie tokius girdejusi, tik nelabai zinau kas tai yra? Jei su šaknimis viskas tvarkoje-galima dėti įklotą ir ant jo- vainikėlį. Kitas variantas- bandyti atstatinėti helio plomba. Čia jau viską lemia jus gydančio odontologo taktika.
Norejau paklausti gerbiamos odontologes, pries keleta menesiu nuskilo truputi kruminio danties, siandien apsiziuriu, kad ir virsutinio kruminio dalele nuskilus, nors nieko kieto ir nevalgiau. Ar tai gali buti del kalcio trukumo. Kokus vitaminus rekomenduotumet ir kiek laiko juos vartoti kad butu poveikis. Be to siuo metu geriu vitaminus YourLife Multi-vitamin with Herbs ar galima prie siu vitaminu gerti ir kalcio preaparatus. Aciu.
Tikrai nepamaišys pagerti kalcį. Firminis pavadinimas nėra toks svarbus, atkreipkite dėmesį į sudėtį. Labai gerai kai kalcis yra kartu su vit. D
Mano dukrai 4,5 metų, krisdama ji išmušė dantuką(viršutinį kandį), jis neišlūžo, tačiau buvo kraujo ir jis kliba. Ką man daryti? Ar dantuką reikia pašalinti? Ar tai nepakenks būsimam dantukui?
septynmetei nuskilo priekinis nuolatinis dantukas, nuskilo mažau nei pusė. ar bus galima pilnai jį atstatyti?Kaip tai daroma?
Gerbiama gydytoja,
prasau informacijos ar patarimo, tik labai neisgasdinkit... Mano 2 priekiniai dantukai yra suskile. Kai ziuriu pries sviesa, matosi ruozai tiesiai per datuku viduri (isilgai danties, danti padalija i dvi dalis). Man atrodo, kad tokie jie jau senokai, nuo paauglystes (gal kazkada susitrenkiau), taciau nesu tuo tikra Sakykit, kuo visa tai gali baigtis ir kaip to isvengti?Ar daznai pasitaiko sitokiu situaciju? Ka man daryti??? Labai dekui uz patarima. QUOTE(Pupiuks @ 2005 05 31, 12:39) Gerbiama gydytoja, prasau informacijos ar patarimo, tik labai neisgasdinkit... Mano 2 priekiniai dantukai yra suskile. Kai ziuriu pries sviesa, matosi ruozai tiesiai per datuku viduri (isilgai danties, danti padalija i dvi dalis). Man atrodo, kad tokie jie jau senokai, nuo paauglystes (gal kazkada susitrenkiau), taciau nesu tuo tikra Sakykit, kuo visa tai gali baigtis ir kaip to isvengti?Ar daznai pasitaiko sitokiu situaciju? Ka man daryti??? Labai dekui uz patarima. Sveika, jei supranti angliškai manau praverstų paskaityti šį puslapįMy Webpage Tai gali būti natūrali būsena, kai dėl staigaus temperatūrų pokyčių įskyla emalis, bet tai nėra danties įskilimas
Taip. Jį labai gražiai galima atstatyti helio plomba.
QUOTE(lekstenas @ 2005 06 04, 22:08) Sveika, jei supranti angliškai manau praverstų paskaityti šį puslapįMy Webpage Tai gali būti natūrali būsena, kai dėl staigaus temperatūrų pokyčių įskyla emalis, bet tai nėra danties įskilimas Ačiū už pagalbą |