Sveikos, kartais būna taip, kad viena pusė (susidarė įspūdis, kad dažniausiai toji pusė yra moteris) jau nori vaikelio, kita - ne, nes jaučiasi nesubrendusi, neturinti pakankamai lėšų išlaikyti šeimai, dar neatsilakstė ir panašiai. Kaip sakė viena ginekologė: vyrai niekuomet nesijaus subrendę vaikams, jiems vis bus per anksti ir per anksti. Jos nuomone, jei moteris jau nori vaikelio, ji turi pilną teisę imtis veiksmų (nustot vartot kontraceptikus, t.t.) norimam tikslui pasiekti. Kažkada vienam moteriškam žurnale skaičiau panašų straipsnį, kurio pagrindinė mintis yra ta, kad moteris pati renkasi, laiką kada pastoti. Galvoju, kaip tokiu atveju turėtų pasielgti moteris, stengtis įtikinti ar paruošti vyrą morališkai šeimos pagausėjimui; tiesiog nustoti saugotis ir palikti viską savieigai; galbūt moteris turėtų kantriai laukti kol vyras tam žingsniui subręs (metus, 2, 3 ... n, čia kažkuriuo momentu gali pasidaryt panašu į mazochizmą) arba ne, skirtis ir ieškoti kito vyro (nors su esamu santykiai puikūs), kt. Žinoma, galima primastyti įvairių būdų  man pačiai atrodo labiau priimtinas variantas, kai vaikelio pradėjimas yra abiejų pusių sprendimas...ką manote jūs?
Tai aisku, kad geriau kai to nori abu, cia idealus variantas, bet buna gi kartais, kad vyras nenori, nenori vaiku, o zmona pastoja, pagimdo ir jis po to staiga tiesiog dievina ta vaika  Bet buna ir atvirksciai, bet jei moteris pati save islaikanti, ir subrendusi tureti vaika, tai kodel gi ne?
sayonara
2004 07 08, 16:50
asmenishkai manau, kad nebus ishvengta atveju, kai moteris "nusprendzia ir pastoja", nes siuo atveju svertai jos puseje, bet esu shventai isitikinusi, jog vyras turi teise dalyvauti priimant sprendima.. ir mazhu mazhiausiai nesazhininga nepaisyti jo nuomones, JEIGU dar galima rinktis. t.y. jeigu tai ne netychiukas..
Zinoma, kad vyro zodis siame reikale svarbus. Tik mes, moterys, turim daug gudrybiu pakeisti jo nuomone.  Svarbu subtilumas ir niekur neskubeti. O pastoti, kai vyras nusiteikes priesiskai, manau, gana rizikinga.  Ypac, jei moteris nenusiteikusi likti viena su vaikeliu.
Ingridele
2004 07 08, 22:01
as niekada nedaryciau pries savo vyruko valia...nezinau...musu santykiai netokie...gal lengva man taip sneketi kai jis pirmas uzsimane leliuko!
Sari, gera tema retorikai Vyrai... teisinga ta mintis buvo apie jų "niekados" subrendimą... Žinoma ir ačiū Dievui, kad ne 100 % (tai liečia abi lytis). Optimalus variantas subręsti kartu naujai gyvybei, kartu pajausti orgazmą, kartu plauti indus, kartu mėgautis vienas kitu... Kaip dažnai ir ar pas daug ką TAI būna. Jei mano vyryas nenorėtų vaikų, aš manau, kad tikrai ir pati nenorėčiau nuo jo pastoti. Gal ir gyventi kartu nebenorėčiau. Kodėl? Skirtųsi mūsų tolimesni tikslai, norai. Kam kankinti vienas kitą "noru/nenoru"? O mano tikrajame gyvenime aš savo mylimajam pasakiau, kad nebevartosiu KT ir jei jis nori saugotis - teks pačiam, rinktis yra iš ko: prezervatyvas, nutraukimas, susilaikymas Šiuo istoriniu momentu abu norime vaikučio ir nenuleidžiame rankų
As kaip ir Tushka, pranesiau, kad nebegeriu KT ir tegu sprendzia pats - saugotis ar ne. Jis zino, kad esu moraliskai pasiruosusi tureti vaikiuka ir labai to noriu. Atrodo, pats jau irgi nori
 Man tai pat priimtinesnis variantas, kai dėl vaikelio nusprendžia abu. Aš savo vyrą taip pat informavau, kad jo teisė rinktis- ar mes jau norime, ar dar ne, nes aš jau pasiruošusi. Pasirinkimas buvo aiškus- dvi atžalėlės Na, o kaip jūs manote, ką daryti tiems vyrams, kurie nori vaikučių, o žmona "nepasirašo" ? Netyčiuko juk padaryti nepavyks, kaip kad gali moterys, jei vyras ir nenori?
lengvute
2004 07 09, 08:07
sari, tu teisi, aš irgi manau, kad didesnė iniciatyva dėl vaikelio dažniausiai iš moters pusės.Teoriškai turėtų abu dėl to nutart, bet praktiškai tai sunku, retai taip sutampa, todėl dažniausiai didesnė kažkurio vieno iniciatyva priartina kitą prie tos minties ir Mano 1 ir 3 vaikelis -labiausiai mano iniciatyva  (pirmo vyras dar būtų taip neskubėjęs  ), antras gavosi mums abiems neplanuotai  , o dėl trečio (jau antroj santuokoj) sprendimas priklausė faktiškai tik nuo manęs, vyras sakė, kaip nori, taip nuspręsk, man visaip tinka  , o ir mano charakteris toks-ko noriu, tą gaunu  , net jei ir grumtis ar gudraut reikia  , sunkumai dar įdomiau, būčiau vistiek kaip nors susiorganizavus  , jam nesuprantant. Man atrodo, kad moterys drąsesnės tuo atžvilgiu  , jei būčiau svyravus, vyras būtų juo labiau svyravęs, bet, kai matė mano drąsą, pasiryžimą, didžiulį norą, spindinčias akis, pamačius nėščią ar  -pradėjo dar labiau gerbt ir palaiko mane už tokią iniciatyvą  O villte teisi dėl to, kad rizikinga pastot prieš vyro valią (ypač dar nesusituokus ar jo gerai nepažįstant  ), bet čia jau kita tema
Mano vyras taip pat pasakė, kad gal ir laikas turėt antrą (nors pirmam jau net septinti eina). Žinoma aš norėjau, kad maniškis manęs prašytų (ant kelių atsiklauptų  ), bet realybė yra tokia, kokia yra. Paklausus jo apie antrą, pasakė, kad gal ir metas.  jei nepaklausčiau, ar išvis ateitų tokia diena, kai užsimanytų jis...Ai, dabar planuojam ir viskas
Tik ABU...
Tureti vaikeli mes su vyru nusprendem abu vienu metu...  Kazkaip abu uzsigeidem, kad laikas i si pasauli paleisti musu meiles irodyma  Is kart mums nesigavo  Kad vaikiukas apsigyventu mano pilvelyje prireike mazdaug puses metu  Bet teigiamas nestumo testas buvo didziule svente abiems manau, kad ir vaika mano vyras taip myli vien del to, kad zinojo, ka daro, kam pasiryzo Dabar jis antro dar nenori ir sako, kad netyciuko taip nemyletu, kaip pirmosos
Kalinka
2004 07 09, 08:36
Pas mus stabdis esu as Maniskis jei sutikciau 5 eiles apie peciu vaikiuku apsiperetu...as irgi nieko pries, jei jis pats pasigimdytu...  o ir be mano zinios man padaryti leliuka visai butu juoku darbas...nenaudoju jokiu KT...bet tada jau jam gerai nesibaigtu kad tai mane isdure...  Vien prisiminus kaip pirma gimdziau nekyla noro antra karta ta isgyventi. Baisu ne pats procesas, o atmosfera gimdykloje, nebent gimdyciau namie... maciau yra knygute gimdymas namuose  Nukrypau, sorry
lengvute
2004 07 09, 08:47
| QUOTE (Kalinka @ 2004 07 09, 15:37) | Pas mus stabdis esu as Maniskis jei sutikciau 5 eiles apie peciu vaikiuku apsiperetu...as irgi nieko pries, jei jis pats pasigimdytu... o ir be mano zinios man padaryti leliuka visai butu juoku darbas...nenaudoju jokiu KT...bet tada jau jam gerai nesibaigtu kad tai mane isdure... Vien prisiminus kaip pirma gimdziau nekyla noro antra karta ta isgyventi. Baisu ne pats procesas, o atmosfera gimdykloje, nebent gimdyciau namie... maciau yra knygute gimdymas namuose Nukrypau, sorry |
jei nori vaikučio, o tik bijai gimdymo, tai galiu pasakyt, kad retai kitas gimdymas būna toks, kaip pirmas, bet kokiu atveju, dažniausiai pirmas būna ilgiausias ir sunkiausias, kiekvienas gimdymas individualus-nenumatysi, ieškok patikimo mediko-profesionalo, kuris priims gimdymą, prižiūrės nėščią  , nėščia pagersi raminančios miksturkos (man ligoninėj išrašė-  veikia), jei reikia, kažkur skaičiau, kad moteris gali ir prieš nėštumą ir vos ne visą nėštumą vaikščiot pas psichologą, kad numuštų tas nepagrįstas baimes, įsitikinimus  , tikrai neverta bijot, taip įsitempus-net nepastosi.
Kalinka
2004 07 09, 09:06
| QUOTE (lengvute @ 2004 07 09, 08:48) | | QUOTE (Kalinka @ 2004 07 09, 15:37) | Pas mus stabdis esu as Maniskis jei sutikciau 5 eiles apie peciu vaikiuku apsiperetu...as irgi nieko pries, jei jis pats pasigimdytu... o ir be mano zinios man padaryti leliuka visai butu juoku darbas...nenaudoju jokiu KT...bet tada jau jam gerai nesibaigtu kad tai mane isdure... Vien prisiminus kaip pirma gimdziau nekyla noro antra karta ta isgyventi. Baisu ne pats procesas, o atmosfera gimdykloje, nebent gimdyciau namie... maciau yra knygute gimdymas namuose Nukrypau, sorry |
jei nori vaikučio, o tik bijai gimdymo, tai galiu pasakyt, kad retai kitas gimdymas būna toks, kaip pirmas, bet kokiu atveju, dažniausiai pirmas būna ilgiausias ir sunkiausias, kiekvienas gimdymas individualus-nenumatysi, ieškok patikimo mediko-profesionalo, kuris priims gimdymą, prižiūrės nėščią  , nėščia pagersi raminančios miksturkos (man ligoninėj išrašė-  veikia), jei reikia, kažkur skaičiau, kad moteris gali ir prieš nėštumą ir vos ne visą nėštumą vaikščiot pas psichologą, kad numuštų tas nepagrįstas baimes, įsitikinimus  , tikrai neverta bijot, taip įsitempus-net nepastosi. |
ne paties gimdymo skausmu bijau, o jausmo kad esi tik eiline gimdyve, ant konvejerio, abejingumo man ir mano baimems. Gimdziau pirma laaabai greit ir lengvai bet tai ka ptyriau is gydytoju po gimdymo matyt visa likusi gyvenima nepatirsiu.
lengvute
2004 07 09, 09:09
na, tai reikia kito gydytojo ir galbūt..vyro šalia  , tai nėęra reikšmingiausia mintis gimdant, gali akcentuotis sau kitką, kas malonu, nėra viskas vien tik juoda
Kalinka
2004 07 09, 09:14
| QUOTE (lengvute @ 2004 07 09, 09:10) | na, tai reikia kito gydytojo ir galbūt..vyro šalia , tai nėęra reikšmingiausia mintis gimdant, gali akcentuotis sau kitką, kas malonu, nėra viskas vien tik juoda |
gimdant minciu nera bet pagimdzius daug ypac kai kas zingsni tik priekaistai is viso personalo, nezinau kaip as ten atrodziau bet priverte pasijusti asociale. Nu bet del to mazo kamuoliuko is kurio paskui isauga asmenybe pasiaukoti gal greit teks o tai vyras spaudzia i kampa, kad kita liepa jau naujagimi turetume, o trauktis jau nebelabai kur yra. Nes jei vyras vaiku nenori tai reik keist vyra, jei moteris-tai keist moteri, nu iskeista nenoriu buti  Tai ir seku ispudzius kitu moterisku kaip joms tas gimdymas emocine prasme ir kas lemia komforta
Svajotoja
2004 07 09, 09:29
as labai laukiau kad vyras pats pasakytu, kad nori vaikucio  bet kazkaip susisviete, kad taip dar ilgai nebus, o laukti as neonoiu, tai subtiliai karts nuo karto uzvesdavau tema apie  , kad po truputi, svelniai pratintusi  niekada nesake nieko pries, bet ir labai nesvaigo ta tema.. nors noretusi kad svaigtu... dabar jis mato kaip as svyciu budama su brolio dukryte, kaip mes dukstam ir kokia as laiminga. kartais labai maloniai nustembu kai kalbu apie savo ateities planus, kaip cia darba pasikeisti, ar istoti i antra aukstaji vienu metu, tai jis nustemba: 'palauk, o kaip  ', zodziu, jo planuose leliai jau yra  ir syspsosi iki ausu kai ta tema palieciam, bet svaigstu cia as  gal jis irgi svaigs kai sulauksim
lengvute
2004 07 09, 09:30
jei sau atrodysi ypatinga, šauni-taip ir bus, kitas to už mus nepadarys, aišku, noris malonaus paguodžiančio, padrąsinančio žodžio, bet čia irgi nuo gydytojų priklauso, vienam tai tik eilinis darbas, kitam-stebuklas-vaiko atėjimas pasaulin, mes labiau viską sureikšminam, nes mums tai vienkartiniai atvejai (gimdymas) idealizuojam nei tie, kurie tai mato kasdien po kelissyk. Gal reiktų atskirą temą užvest Aš sau jaučiaus per gimdymus ypatinga, kažkiek irgi buvau nusivylus medikų dėmesiu, nes įsivaizdavau viską tauriau ir pan., man -pasaulinio mąsto įvykis, o jiems...  , bet tai tik smulkmena, daug kuo gyvenime nusiviliam, realybė yra tokia...
Nusprendėm abu  , vaikas gims iš didelės meilės  Tiesa mintį daviau aš nes ne vyrui gimdyt gi, laiką renkuosi aš
| QUOTE (lengvute @ 2004 07 09, 09:31) | Aš sau jaučiaus per gimdymus ypatinga, kažkiek irgi buvau nusivylus medikų dėmesiu, nes įsivaizdavau viską tauriau ir pan., man -pasaulinio mąsto įvykis, o jiems... , bet tai tik smulkmena, daug kuo gyvenime nusiviliam, realybė yra tokia... |
Labai teisi, lengvute. As siaip jau labai jautriai reaguoju i bet koki kreiva zvilgsni, bet stebuklo suvokimas visa nuspalvino sviesiomis spalvomis. Antra kai gimdziau, tai pasaipos ir kritika prasidejo nuo ligonines priimamojo ir baigesi tik uzdarius ligonines duris (po pusantros savaites). Niekad gyvenime taip atlaidziai nereagavau ir dabar tik prisimenu faktus, bet jie nezeidzia. Ir atsiminimai nestabdo noro tureti dar viena  Vyras labiau pergyvena, kad vel tai reiks man patirti. Butent tai jam ir kele daugiausia abejoniu apsisprendziant. Kalinka, laimingos tos, kurioms Dievas teikia galimybe isnesioti ir pagimdyti zmogu. Susiraukusios babces su savo isvedziojimais ir kreivais sypsniais tik laiptelis, per kuri reikia perzengti gyvenime, ir tikrai ne pats auksciausias... Sekmes tau kuo greiciau nugaleti savo baimes
Kalinka
2004 07 09, 11:35
| QUOTE (viilte @ 2004 07 09, 10:51) | :Kalinka, laimingos tos, kurioms Dievas teikia galimybe isnesioti ir pagimdyti zmogu. Susiraukusios babces su savo isvedziojimais ir kreivais sypsniais tik laiptelis, per kuri reikia perzengti gyvenime, ir tikrai ne pats auksciausias... Sekmes tau kuo greiciau nugaleti savo baimes |
Aciu as ta pati suprantu bet...perzengti sunku, bet imanoma jei gauni toki palaikyma!!!
asfaltuota
2004 07 09, 12:00
xi xi xi- jums tik atrodo, kad tai jūs kažką sprendžiat ar planuojat- iš tiesų tai lialius nusprendžia laikas jam jau į pasaulį ar ne...  nelaikas- neprisišauksi, laikas- nebesustabdysi
| QUOTE (vobla @ 2004 07 09, 12:01) | xi xi xi- jums tik atrodo, kad tai jūs kažką sprendžiat ar planuojat- iš tiesų tai lialius nusprendžia laikas jam jau į pasaulį ar ne... nelaikas- neprisišauksi, laikas- nebesustabdysi |
jep!!!!
| QUOTE (vobla @ 2004 07 09, 12:01) | xi xi xi- jums tik atrodo, kad tai jūs kažką sprendžiat ar planuojat- iš tiesų tai lialius nusprendžia laikas jam jau į pasaulį ar ne... nelaikas- neprisišauksi, laikas- nebesustabdysi |
As irgi tuo jau pradejau tiketi, kazkaip anksciau tikejau kitais dalykais.... Sedi leliai visi ir ziuri i tevelius ir juokiasi .... dar pasistenkit brangieji truputuka
nusprendem abu kad norim ir siekiam tikslo
| QUOTE (vobla @ 2004 07 09, 13:01) | xi xi xi- jums tik atrodo, kad tai jūs kažką sprendžiat ar planuojat- iš tiesų tai lialius nusprendžia laikas jam jau į pasaulį ar ne... nelaikas- neprisišauksi, laikas- nebesustabdysi |
Va butent  .
Labradoriukė
2004 07 15, 12:09
Aisku, kad tik abu, pas mus buvo taip: as pasakiau vyrui, kadbijau jis man atsake - "tai didziausias stebuklas ka gali mums dovanoti Dievas" dingo ir baimes, atsirado begalinis noras tureti nuosava  pilvuka ir po to mudvieju dziaugsmeli
kasiopeja
2004 07 15, 12:13
| QUOTE (Labradoriukė @ 2004 07 15, 10:10) | Aisku, kad tik abu, pas mus buvo taip: as pasakiau vyrui, kadbijau jis man atsake - "tai didziausias stebuklas ka gali mums dovanoti Dievas" |
Chi-chi, o man atvirksciai. As pati jau seniai zyziu, kad noriu kinderio, o vyras dar stabdo del buitiniu problemu. O cia neseniai buvo aliarmas, kad gal "jau", tai kaip issigandau... pasirodo, as tik zyzti esu drasi
Labradoriukė
2004 07 15, 12:19
| QUOTE (kasiopeja @ 2004 07 15, 12:14) | [/QUOTE] Chi-chi, o man atvirksciai. As pati jau seniai zyziu, kad noriu kinderio, o vyras dar stabdo del buitiniu problemu. O cia neseniai buvo aliarmas, kad gal "jau", tai kaip issigandau... pasirodo, as tik zyzti esu drasi |
O jus kasiopeja bandymus pradejot?
kai kalbedavau apie antra  , o tai buvo jau gal pries metus, mano vyrelis vis issisukinedavo ir aiskindavo kad dar ne laikas, o kai pries kelis men gydytoja pasake kad antro gali jau ir nebebuti, tai pasidare neatpazystamas, jau dvi dienos po suplanuotos  nakties siulesi testa nupirkti ir taip meiliai suoke i ausi: gal tu jau  ?
kasiopeja
2004 07 15, 14:25
| QUOTE (Labradoriukė @ 2004 07 15, 10:20) | O jus kasiopeja bandymus pradejot? |
nea... mano tas "gal jau" butu buves netycia. O netycia kazkaip nesinori... Dabar turbut vel nusimato tas etapas, kai as pradesiu zyziu, nes po truputi vel drasa grizta
Aisku idealiausia, kai noras abipusis. Dabar mes abu labai norime, aisku man atrodo, kad as vis tiek labiau Bet tikrai yra situaciju, kai pilnai pateisinu moteris, kurios suplanuoja savo iniciatyva.
| QUOTE (sayonara @ 2004 07 08, 14:51) | asmenishkai manau, kad nebus ishvengta atveju, kai moteris "nusprendzia ir pastoja", nes siuo atveju svertai jos puseje, bet esu shventai isitikinusi, jog vyras turi teise dalyvauti priimant sprendima.. ir mazhu mazhiausiai nesazhininga nepaisyti jo nuomones, JEIGU dar galima rinktis. t.y. jeigu tai ne netychiukas.. |
Pritariu. Man taip pat atrodo, kad nesazininga priimti sprendima vienam. Uz pradeta gyvybe turetu buti atsakingi abu tevai, nors moteriai, kurios vyras priesinasi kudikio pradejimui yra be galo sunku.
| QUOTE (Andrea @ 2004 07 22, 20:00) | | Pritariu. Man taip pat atrodo, kad nesazininga priimti sprendima vienam. Uz pradeta gyvybe turetu buti atsakingi abu tevai, nors moteriai, kurios vyras priesinasi kudikio pradejimui yra be galo sunku. |
 Lengva jums postringauti apie abieju vieninga sprendima. Ir as taip svajojau visa savo gyvenimeli, kol pamilau zmogu, o jis stai po 4 metu bendro gyvenimo nenori tureti vaiku. Myli svetimus, o savo nenori. Myli mane, stebejau musu santykius tarsi i salies ir abejoniu neliko. Vienintelis trukumas jame tera - nenori savo vaiko. Sakysit, reikia keisti vyra, skirtis? Gal manot, lengva? Visokiu kankinanciu apmastymu turejau ir tebeturiu. Zinoma, pavargau kamuotis, svarstyti.  Priejau isvados, kad jeigu nepastosiu staiga, "oficialiai" neplanuojant, tai tada jis negales priestarauti. Stai jau antra diena po menesiniu nebevalgau KT. Tikiuosi sekmingai pastoti ir isnesioti. Zinoma, guli ant sirdies akmuo, kad as viena sprendziu si svarbu seimos fakta, bet manau, jog kitos iseities neturiu.
Kojines
2004 07 30, 12:35
| QUOTE (Saara @ 2004 07 29, 23:37) | Lengva jums postringauti apie abieju vieninga sprendima. Ir as taip svajojau visa savo gyvenimeli, kol pamilau zmogu, o jis stai po 4 metu bendro gyvenimo nenori tureti vaiku. Myli svetimus, o savo nenori. Myli mane, stebejau musu santykius tarsi i salies ir abejoniu neliko. Vienintelis trukumas jame tera - nenori savo vaiko. Sakysit, reikia keisti vyra, skirtis? Gal manot, lengva? Visokiu kankinanciu apmastymu turejau ir tebeturiu. Zinoma, pavargau kamuotis, svarstyti. Priejau isvados, kad jeigu nepastosiu staiga, "oficialiai" neplanuojant, tai tada jis negales priestarauti. Stai jau antra diena po menesiniu nebevalgau KT. Tikiuosi sekmingai pastoti ir isnesioti. Zinoma, guli ant sirdies akmuo, kad as viena sprendziu si svarbu seimos fakta, bet manau, jog kitos iseities neturiu. |
Ir teisingai darai mano manymu. Ko vertas gyvenimas, jei visa laika galvosi "galejau tureti vaika, o del vyro kaprizu - neturiu.." Busi laiminga? Mylesi ji?
| QUOTE (Kojines @ 2004 07 30, 10:36) | | Ir teisingai darai mano manymu. Ko vertas gyvenimas, jei visa laika galvosi "galejau tureti vaika, o del vyro kaprizu - neturiu.." Busi laiminga? Mylesi ji? |
as ir palaikau saara. man rodos, tai butu panasu i mazochizma, jei ji nesiimtu "spresti" situacijos pati. kiek galima laukti ir kankintis, kol vyras uzsimanys savo vaiku, o jei jis taip ir neuzsimanys?  o gal uzsimanys, kai jau saukstai bus popiet  amzius nebe tas ir t.t.
Labai aciu jums, moterys, uz palaikyma! jauciuos, kad ne viena esu.  Bet stai, ka mano smegenine isvyniojo siandien:  o ka as pasakysiu gydytojai, kuomet nueisiu pasirodyti su savo nestumu, kai jinai paklaus, ar as naudojau KT? Kada pabaigiau?  Juk negaliu pasakyti gydytojai ta pati, kaip ir vyrui, t.y. kad as vartojau KT ir vis tiek pastojau!!! Tokiu budu mano planas isaiskes.  Manau, kad mano idejinis vezimas klimpsta.
Paranormali
2004 08 03, 20:28
| QUOTE (Saara @ 2004 08 03, 20:16) | Labai aciu jums, moterys, uz palaikyma! jauciuos, kad ne viena esu.  Bet stai, ka mano smegenine isvyniojo siandien: o ka as pasakysiu gydytojai, kuomet nueisiu pasirodyti su savo nestumu, kai jinai paklaus, ar as naudojau KT? Kada pabaigiau? Juk negaliu pasakyti gydytojai ta pati, kaip ir vyrui, t.y. kad as vartojau KT ir vis tiek pastojau!!! Tokiu budu mano planas isaiskes. Manau, kad mano idejinis vezimas klimpsta. |
O kam gydytojai sakyt, kad gerei KT? Na, nebent pas ja pastoviai lankaisi su vyru. Ai, ne mano reikalas. Tik as nesakyciau, kad geriau, jei negeriau.
Na, as tik pamislinau, kad jei darys tyrimus, tai juk uzrasines mano nestumo "istorija", kad veliau, jei kokia komplikacija ar kas(neduokdie), tai greiciau galetu rast priezastis. O ar jusu registruojant gydytojas niekad neklause smulkmenu apie pastojima, juolab jei buvo vartotos KT?  Uztat as ir galvoju, kad minu pati sau ant mazo pirstelio, bemindzikuodama is sutrikimo.  Nekasdien sumeluot tenka tokiais mastais, nekasdien gi ir nescia.
vilnele
2004 08 03, 22:57
Klausia tokio klausimo, net ir prasidejus gimdymui, ar saugojotes nestumo, kai pildo dokumentus. Atrodo, koks gi dabar skirtumas, gimdau ir tiek. O tuo metu dazniausiai vyras buna, jei atveza i ligonine, dalyvauja gimdyme.
Siaip nelabai geras dalykas slepti nuo vyro, gali ir vaiko likimui tureti itakos..... Ar bandei issiaiskint, kodel jis nenori vaikuciu?
| QUOTE (Dailin @ 2004 08 03, 18:29) | Juk moteriskes ir gerdamos kontraceptines pastoja Tik meluok visiems ta pati.... |
meluot, manau, ne koks patarimas vis tiek is to nieko gero nebus, melavimas prades slegti ir siaip sukels gera diskomforta, bloga savijauta ir tikrai nepades islaikyti geru santykiu. nesuprantu, kodel negalima pasakyti vyrui, kad nustojai gert kontraceptikus? jei tu nenori ju gerti, nejaugi kas nors (net ir mylintis vyras) gali tave priversti juos gerti? egzistuoja ir kt. apsisaugojimo budai, aisku ne tokie efektyvus cia biski ne i tema, bet man labai patiko viena mintis (www.arborita.lt): "Nors kontracepcijos metodai labai efektyvus, patikimiausias būdas apsisaugoti nuo nėštumo ir lytiškai plintančių ligų yra susilaikymas"
kasiopeja
2004 08 04, 08:40
Zinot, merginos, mes cia vienos sau diskutuojam, o vyru nuomones ir neisiklausom. Pries kuri laika as irgi svaigau, kad man reikia vaiko cia ir dabar, ir labai rimtai kalbejomes su vyru. Tada jis pasake zodzius, po kuriu as pakeiciau savo pozicija. Jis pasake "Juk as taip pat turiu teise spresti, kada mes turesim  ". Susimasciau apie tai tik tuomet, kai sia minti "igarsino" butent mano mylimas zmogus (o anksciau man irgi atrode, kad as laisvai galeciau suplanuoti ir pati). Be to, dar pagalvojau, o jeigu as vyrui sakysiu, kad geriu KT, bet ju negersiu, o pastoti vistiek nesiseks, juk man bus labai sunku su tuo susitaikyti, noresis kam nors pasiguosti, ypac artimiausiam zmogui, o nebus kaip, nes visi juk galvos, kad as tebegeriu vaistus. Sitie du argumentai mane sustabde. Na bent jau kuriam laikui  P.S. Bet nepaisant to, ka cia surasiau, manau, kad kiekviena moteris turi spresti pagal savo situacija
| QUOTE (kasiopeja @ 2004 08 04, 06:41) | Zinot, merginos, mes cia vienos sau diskutuojam, o vyru nuomones ir neisiklausom. Pries kuri laika as irgi svaigau, kad man reikia vaiko cia ir dabar, ir labai rimtai kalbejomes su vyru. Tada jis pasake zodzius, po kuriu as pakeiciau savo pozicija. Jis pasake "Juk as taip pat turiu teise spresti, kada mes turesim ". Susimasciau apie tai tik tuomet, kai sia minti "igarsino" butent mano mylimas zmogus (o anksciau man irgi atrode, kad as laisvai galeciau suplanuoti ir pati). |
is tiesu, vyru nuomone butu labai idomi, bet baisiai abejoju, kad daug ju skaito sita foruma, o ir tie patys, kurie skaito dazniausiai nera is to saraso "vyrai nenorintys (ar pan.) vaiku" galvoju, kad niekada vienareiksmisko atsakymo neatsiras, ar geriau taip, ar anaip  dazniausiai viskas labai priklauso nuo aplinkybiu (kad ir to paties moters amziaus, subrendimo, t.t.). pvz., jei tau kokie 32 ar 30 ir tavo vyras vaiku planavima nukelia i tolimesne ateiti, tai kokia tikimybe, kad moteris nuolankiai priimdama vyro norus, kad is viso "neatims" is saves galimybes tapti motina?
kasiopeja
2004 08 04, 09:39
| QUOTE (sari @ 2004 08 04, 07:33) | galvoju, kad niekada vienareiksmisko atsakymo neatsiras, ar geriau taip, ar anaip
dazniausiai viskas labai priklauso nuo aplinkybiu (kad ir to paties moters amziaus, subrendimo, t.t.). pvz., jei tau kokie 32 ar 30 ir tavo vyras vaiku planavima nukelia i tolimesne ateiti, tai kokia tikimybe, kad moteris nuolankiai priimdama vyro norus, kad is viso "neatims" is saves galimybes tapti motina? |
Saari tu tikrai teisingai nusprendei, nepergyvenk ir lauk to mazo stebuklelio, o kai jis atsiras viskas susitvarkis. As budama tavo vietoje pasielgciau taip pat, net nedvejodama, man tureti vaika svarbiau uz viska ir net nesiruosiu del kazkieno "kvailu" atsiprasau uz issireiskima kaprizu jo atsisakyti, o veliau galbut neduok Dieve jo isvis nesusilaukti. O del gydytojos, tai kaip cia jau kazkas minejo, pasakysi, kad pamirsai pora tableciu ir viskas, cia ne jokia ne problema.
Kasiopeja suprantu labai gerai ir tave, kad tu myli savo vyra ir jo nuomone tau svarbi, bet jei tu neturi problemu su vaisingumu, o tikiuosi taip ir yra, tai gali laukti. Bet jei problemu yra, arba spaudzia amzius, tai tada bent jau man, tai butu tiesiai sviesiai nusispjaut ant jo nuomones kada jis nori tureti vaika, o jei jam netinka ir jis nesupranta kaip tai TAU yra svarbu, tai ir tegu ciuozia i visas keturias puses, toks vyras bent jau man NEREIKALINGAS. Sorry us kategoriskuma ir jei ka izeidziau.
kasiopeja
2004 08 04, 11:03
| QUOTE (paki @ 2004 08 04, 08:52) | | Kasiopeja suprantu labai gerai ir tave, kad tu myli savo vyra ir jo nuomone tau svarbi, bet jei tu neturi problemu su vaisingumu, o tikiuosi taip ir yra, tai gali laukti. Bet jei problemu yra, arba spaudzia amzius, tai tada bent jau man, tai butu tiesiai sviesiai nusispjaut ant jo nuomones kada jis nori tureti vaika, o jei jam netinka ir jis nesupranta kaip tai TAU yra svarbu, tai ir tegu ciuozia i visas keturias puses, toks vyras bent jau man NEREIKALINGAS. Sorry us kategoriskuma ir jei ka izeidziau. |
Paki, tame ir reikalas, kad as nezinau, galesiu pastoti ar ne  (jei atvirai, pasiskaiciau Nesulaukianciu skyreli ir man tikrai darosi baisu), o ir amzius jau lyg ir noretu spausti  , bet pamaniau, kad puse metu ar metai nieko nepakeis. Bent jau mano atveju. Bet jei terminas yra neribotas, tada oi...
| QUOTE (gaziga @ 2004 08 03, 22:58) | Klausia tokio klausimo, net ir prasidejus gimdymui, ar saugojotes nestumo, kai pildo dokumentus. Atrodo, koks gi dabar skirtumas, gimdau ir tiek. O tuo metu dazniausiai vyras buna, jei atveza i ligonine, dalyvauja gimdyme.
Siaip nelabai geras dalykas slepti nuo vyro, gali ir vaiko likimui tureti itakos..... Ar bandei issiaiskint, kodel jis nenori vaikuciu? |
Na va, ir as manau, kad klausia. O siaip tai kokia itaka vaiko likimui galetu buti?
| QUOTE (paki @ 2004 08 04, 10:52) | | Saari tu tikrai teisingai nusprendei, nepergyvenk ir lauk to mazo stebuklelio, o kai jis atsiras viskas susitvarkis. As budama tavo vietoje pasielgciau taip pat, net nedvejodama, man tureti vaika svarbiau uz viska ir net nesiruosiu del kazkieno "kvailu" atsiprasau uz issireiskima kaprizu jo atsisakyti, o veliau galbut neduok Dieve jo isvis nesusilaukti. |
Vat butent ir as priejau tokiu minciu. Nelengvai apsisprendziau. Nes tikrai niekada negalvojau, jog sis klausimas bus toks keblus ir man teks eiti pries savo idealus, t.y. as visada masciau, kad butent mes abu su mylimu zmogum nuspresim, kad norime vaikucio.
| QUOTE (paki @ 2004 08 04, 10:52) | | Kasiopeja suprantu labai gerai ir tave, kad tu myli savo vyra ir jo nuomone tau svarbi, bet jei tu neturi problemu su vaisingumu, o tikiuosi taip ir yra, tai gali laukti. Bet jei problemu yra, arba spaudzia amzius, tai tada bent jau man, tai butu tiesiai sviesiai nusispjaut ant jo nuomones kada jis nori tureti vaika, o jei jam netinka ir jis nesupranta kaip tai TAU yra svarbu, tai ir tegu ciuozia i visas keturias puses, toks vyras bent jau man NEREIKALINGAS. Sorry us kategoriskuma ir jei ka izeidziau. |
Baisu, bet as jau imu irgi kartais pagalvoti, kad galbut mums nepakeliui, jei sitaip smarkiai skiriasi musu poziuriai vaiko klausimu... Ir tada daug kas tampa nebelabai svarbu. Netgi mylimo vyro nuomone. Man juk ne 24 ir ne 28, man si rudeni sueis 34. Nebe tas amzius, kai pusmetis ar metai neatima sanso...
|
|